יחס לאינטילגנציה בקשר.סקר חביב
בנים, איך אתם מרגישים כאשר אתם רואים שאתם קצת יותר אינטליגנטים (כל אחד בהגדרות שלו) מהמדוייטת:
1. עושה לכם טוב לאגו הגברי- אתה המשפיע בקשר.
2. מפריע לכם- רוצה לדבר איתה בגובה העיניים.
3. אחר...
(פרט)
ובמקרה ההפוך, היא יותר אינטליגנטית מכם:
1. מאיים עליכם.
2. מדליק אתכם.
3. אחר...
(פרט)
בנות, לגביכן, אותן השאלות...
טובב..~nhykb~

במידה ואני יותר אינטילגנית-

קצת מפריע, לא יגרום לשיחה בגובה העיניים כי זה לא מה שישנה.. מה שכן אינילגנציה כוללת גם מוח וגם רגש מבחינתי, ולכן אם אני אהיה יותר איניטלגנית זה קצת יפריע, עדיף להיות באותה רמה

ואם הוא היותר אינטליגנטי-

יפריע לי רק במידה וזה מגיע יחד עם התנשאות.. לא אוהבת שגורמים לי להרגיש מטומטמת כשאני לא..

חחח סקר טוב! בנים תענו גם אתם!! זה מעניין!!!נועם ה
עבר עריכה על ידי נועם ה בתאריך ט"ו בכסלו תשע"ד 20:37

א. אני יותר אינטילגנטית מהבחור:
1. לא כיף -- רוצה להיות מושפעת!
אבל שלא יהיו פערים מלחיצים- שתיהיה שפה משותפת.
מה שכן, לרוב, בנים (ביחס לבנות) קצת חסרי אינטיליגנציה רגשית, בזה לא אכפת לי להיות משפיעה.. (וזה מעצם האגו הנשי |קריצה|- לא אוהבת את האייקון הקורץ כאן).

ב. הוא יותר אינטיליגנט ממני:
1. לא מאיים- מעצבן אם הוא מתנשא. (ואז העסק נגמר איתו, לא שזה קרה.. אבל ברעיון).
2. ברור שמדליק!!! !!! (כל עוד הוא לא עושה את זה בכוונה להרשים)

אוקיי:ריבוזום

(אני בת)

אני יותר אינטלגנטית - 2. ++ - מפריע לי מאוד.

הוא יותר אינטלגנטי - בעיקרון 2. (אבל אולי זה תלוי באישיות - עם אישיות טובה זה 2. יכולה לחשוב שתיתכן אישיות שתגרום לי הרגשה נחותה, ואז 1.)

לאחר קריאת התגובות שמעלייריבוזום

בינתיים יש תמימות דעים

בדיוק חשבתי על זה אתמוליוסי הגלילי
1: נהנה להיות המשפיע בקשר...
במקרה ההפוך
1: מציק לי (לא קורה בד"כ)
2+מירובי

יפריע לי אני אחד שלא אוהב אגו

אתה נהנה כשהיא אינטליגנטית ממך??נועם ה
באיזהשהוא מקום כן!!!מירובי
3-3פסימי ריאלי

כל עוד יש לי איתה שיח ברמה שמעניינת אותי - לא משנה לי אם היא קצת יותר/פחות חכמה.

אם מדובר במשהו קיצוני - 1-1.

א2, ב3פעימה
אפשר פירוט?סקר חביב
...שורש וגרביים
במקרה הראשון מפריע לי מאד

במקרה השני 2 בעיקרון. אבל קשה לי למצוא כאלו
ריבוזום

(אולי זה נכון - אין לי מושג, אבל זה ממש הצחיק אותי)

^^^^נועם ה
עבר עריכה על ידי נועם ה בתאריך ט"ו בכסלו תשע"ד 17:51

חחחחחח צחקתי בקול!!!

אגו תמיד נשאר לכם

האמת שגם אני באתי לכתובטנגענס
תגובה זהה לזו של שורש. אבל חששתי מתגובות כאלה
בהנחה ששנינו לא מטומטמיםותן טל

אלא סבירים, ורק צד אחד יותר מהשני - אני לא בטוח שיפריע לי לכל צד שהוא - אלא אם כמובן כמו שאמרו כבר, זה מגיע עם התנשאות - שאז, עצם זה כבר אומר שלא יוכל להיות כאן קשר הדדי.

בעיקרון גם אם הבחורה כבר עם תואר שני בפיזיקת קוונטים, ואני לא התחלתי תואר ראשון בחינוך (לדוגמה) - זה לא כזה משנה לי. בהנחה שתהיה שפה משותפת, נושאי שיחה משותפים, והרגשה של נעימות בשיחה - הכל תלוי מקרה

לא הבנתי, אבל אנסה.פייגליניזית

אהה, אוקי.

א. 2. (בלי גובה העיניים הזה)

ב. (במקרה ההפוך) - 2. 

עונה בקצרהבת-שבע77

ממש מפריע לי כשהבחור פחות אינטלגנטי

לגבי המקרה ההפוך שהוא יותר אינטילגנט - לא יודעת אם מדליק זאת המילה הנכונה,

אפשר לומר שזה משאיר לי טעם של עוד (יותר רצון להכיר את האדם...)

אגב,יש כל מיני סוגים של אינטלגנציה (רגשית,שכלית וכו...)

כך שעניתי באופן כללי

לא אכפת לי שיהיה יותר אינטלגנטייעל מהדרום

לק"י

ככה אני אוכל להציף אותו בשאלות

לפעמים זה קצת מביך לדבר עם אדם מאוד אינטלגנטי ולהרגיש קצת גולם (אבל זאת עבודה עצמית שלי..בסה"כ ז-ה לא מה שחשוב. ואם מישו יזלזל בי בגלל שאני פחות אינטלגנטית- אז חבל..).

אבל תמיד אני יכולה לחפור על העבודה שלי, ואם הוא למד או עבד או הכיר חינוך מיוחד- אני ארגיש סופר אינטלגנטית

אם אני יותר אינטלגנטית- לא יודעת..

בטוח יש נושאים שהצד השני מבין בהם יותר ממני.

והכי חשוב זה אינטלגנציה רגשית!!

אינטיליגנציה רגשית זו המצאה של מטומטמיםאריק מהדרום
<צ> !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
בקטע הזה אני מתחייב בנפשי אבל תודו שזה משפט חזק.
חזק חזק..אבל בהחלט התחייבת בנפשךיעל מהדרום

לק"י

שאלה חביבהמישי444

מעדיפה שנהיה בערך באותה רמת אינטלגנציה

ואם לא,אז שהוא יהיה אינטלגנטי יותר

שאני אבין -אין אחת שתצהיר שלא אכפת לה להיות יותר?ותן טל

יותר חכמה הכוונה...?

בנתיים מהתשובות כאן הרוב המוחלט אמרו שזה יפריע להן, ומי שלא אמרה ככה, רק אמרה אולי...

מה קורה???? זה באמת ככה? הבת נהנית להרגיש החלשה יותר בקשר - באופן מוחלט? נהנית להרגיש רק "מובלת"?

אני שואל רציני כדי להבין... לדעתי אמורות להיות גם בנות שלא אכפת להן אם הן תהיינה יותר חכמות מהבנים.

ואולי זה תלוי בבת עצמה - בנות חכמות במיוחד, יכריחו את עצמן שזה לא יהיה אכפת להן, אחרת הן יצטרכו להתחתן עם גאון פריק שאין הרבה כאלה - ואילו בנות ברמה ממוצעת, לא תרצנה מישהו שיהיה עוד יותר נמוך מהן לכן יגידו שאכפת להן וזה יפריע להן אם יהיה פחות חכם מהן.

אולי זה רק מחשבה שטותית שלי - אבל זו דעתי .

לפחות אצלי, זה לא עניין של "מובלת", "חלשה"ריבוזום

רק שאני כנראה לא אוכל להעריך מספיק מישהו שפחות חכם ממני.

אבל -ותן טל

לצאת עם מישהו שחכם ממך בהרבה תוכלי, ואף תרגישי בנוח עם זה, כי תעריכי אותו מאוד מאוד - כן?

האם גם הוא לפי ההסבר שלך צריך לא להעריך אותך מספיק כי את הרבה פחות חכמה ממנו?

או שאת מסכימה איתי שמדובר פה בעיקר בגלל עניין המגדר - נשים באופן מובנה צריכות מישהו יותר חכם מהן כדי להעריך אותו, ואילו גברים - לא. הן יכולים להסתפק גם באישה שיחסית אליהם הרבה פחות חכמה?

האם את מסכימה עם הטענה על ה"סוג של" "התניה היסטורית/חברתית/איך שתקראי לזה" - שהצגתי פה?

לא חושבת שיפריע לי להיות יותר אינטלגנטיתיעל מהדרום

לק"י

אלא אם כן, הוא יהיה חסר ידע לגמרי..שאז נראה לי שיהיה לי לא כל כך נחמד.

אבל בדר"כ לכל אחד יש את תחומי הידע שהוא מוביל בהם.

ה'אמת שגם תלוי איך מגדירים אינטליגנציה?

(נראה לי שהדיעה הרווחת היא- שהאשה רוצה מישו שיהיה יותר.. כמה זה נכון?! שאלה טובה..).

צודקת, לכל אחד יש תחומי ידע שהוא מוביל בהםמישי444

יש אנשים עם ראש יותר ריאלי ויש כאלה עם ראש הומני

יש אינטלגנציה שכלית\רגשית

ידע תורני\ידע כללי וכו

ידע תיאורטי\ידע פרטי (מעשי)

כך שבדר"כ זה מתאזן

ואם יש פער גדול מדי--מן הסתם זה יפריע לרוב האנשים

אז.. לא ממשמייכ
תשובותי לסקר..:
לא מחפשת להיות החכמה, ובטח לא המובלת, אלא שיהיה אותה רמה בערך, שלא אצטרך להסביר תצמי מידי, וכנל להיפך.. חכם מידי מפחיד אותי, אבל זה רק ברמת התיאוריה.. כי טרם קרה לי כזה דבר..
??נועם ה
עבר עריכה על ידי נועם ה בתאריך ט"ז בכסלו תשע"ד 00:28

נועם את מלכה!!אבויע!

גם חושבת שאין הרבה בנים שזה לא היה מאיים עליהם שהאישה יותר חכמה... כמובן יש יוצאים דופן...

חח תודה נשמה. משום מה העדפתי למחוק את התגובה נועם ה
היה מפריע לי (והפריע לי) בחור פחות חכם ממניבלי מקוריות

ללא ספק.  לא חושבת שהייתי מסוגלת להעריך מישהו שבולט מאוד וצורם כל הזמן שאני מבינה יותר מהר ממנו הכל.

למרות זאת, לא הייתי רוצה מישהו הרבה יותר חכם ממני, כי זה מלחיץ (אבל הערימו עלי ובטעות יצאתי עם בעלי לפני שהבנתי עד כמה הוא חכם.... ;) )

אבל בסופו של דבר- גם אם אנשים הם "חכמים" באותו מידה- הם לא באמת. כל אחד טוב בדברים שונים, בדרך חשיבה שונה (לאו דווקא מדברת על אינטלגנציה רגשית. גם בתוך אותו סוג אינטלגנציה "ריאלית" אם נקרא לזה כך, אפשר להיות טובים בדברים שונים- במילים, בחשיבה אבסטרקטית, בהרכבה של דברים ועוד מלא היבטים).

ויכול להיות שזה השפעה חברתית- כמו שלא הייתי רוצה מישהו נמוך ממני. או הרבה אנשים שמפריע להם פער בגילאים לטובת האישה. בסופו של דבר- אני אישית לא מכירה אף בת שהייתה רוצה להיות חכמה יותר באופן משמעותי מבעלה.

(ואגב- לענ"ד גם לא כ"כ טוב שיהיה פער אינטלגנטי גדול מדי בין בני זוג לטובת אף אחד מהם.)

^^^נועם ה
כתבתי משהו די דומה לפני כן..
ב״ה לא הפריע לי שאשתי יותר חכמה ממני חחחחmetorafi
אינטלגנציה!!דניאל55

עליה יקום ויפול דבר!!!

אם אני קצת יותר אינטלגנטית ממנו.... רוב הסיכויים שזה לא יימשך. (פדיחות להגיד לו, אני יותר חכמה... אז בי... )

אם הוא יותר אינטלגנט ממני, כמובן, חובה! וגם ויחד עם זה שיהיה לו ידע כללי רחב 

(בסדר, לא ידע אישי ספציפי כמו שלי, אלא ידע כללי רחב!! רחב אופקים!!!)

ואם שאלתם (בשירשור לפני מלא זמן) אם יש עניין לידע בפולטיקה... אז מבחינתי, זה חובה לאדם המגדיר עצמו אינטלגנט!!

קיצור זה די קריטי לי...

אינטלגנציה ופוליטיקה? שידוך מוזר.שום וחניכה

נראה לי ששייך יותר לשרשור של אאוטסיידר ואאוטסיידרית.

^^^אין הרבה קשר בין השנייםספירלית~

אלא אם כן מגדירים אינטלגנציה כרוחב אופקים

פוליטיקאי זה אדם אינטליגנט מאוד!ותן טל

אני מוחה!

שמעון פרס - בחור מאוד חכם שיודע איך להשתמש בידע שלו לטובת מה שהוא רוצה לקדם (וכן, מותר עדיין לקרוא לו בחור לפחות עד גיל 100 )..

בנימין נתניהו - אדם חכם.

בכלל - פוליטיקאי לא חכם, נופל תוך קדנציה או שתיים כשאנשים מבינים שהוא סתם לא משנה הרבה.

צריך שכל לפוליטיקה, וכן, גם כדי להתמצות בה וכדי להבין איך הכל זז שם וכו' - צריך הרבה אינטליגנציה.

אז די כבר עם הזילזול הישיר הזה בפוליטיקה. זה מתחיל להימאס לפעמים שאוטומטית אומרים פוליטיקה כולם מתחילים להקיא... (כמשל).

ושוב נאלץ להשתמש במשפט פסיכומטרינועם ה
(נניח!) שכל פוליטיקאי הוא חכם. (רק נניח).

גם במקרה כזה:
כל פוליטיקאי הוא אינטלגנט, לא בהכרח אומר שכל אינטליגנט הוא פוליטיקאי.

ואם אם תשאל לדעתי,- לא חסרים פוליטיקאים הרחוקים מלהיות...
שימי לב שלא דחית את טענתושום וחניכה

של ותן טל עצמו. יתכן שאפילו חיזקת אותה.

אלא העיקר כמ"ש.

שמתי לב, וזה לאו דווקא הופנה כלפיו.נועם ה
אלא לתגובות שהתגובה הזו נגזרה מהן.
חוששני שאתה עובר על "לא תזרע שדך כלאים".שום וחניכה

פוליטיקה צריכה חוש מסויים. בזה אין ספק.

החוש הזה לאו דווקא מוגדר כאינטלגנציה, אלא יותר

ככשרון של קריאת מהלכים ותכנונם, וגם קורטוב

(ויש מהדרין אף ביותר מזה) של תככנות וערמומיות.

כל אלו אמנם כשרונות, איך איני בטוח בכלל שהם

חופפים לאינטלגנציה במובנה הטהור.

יתכבד חברנו ויסביר מהו מובנה הטהור של אינטליגנציה.ותן טל

וממש לא רק כשרון קריאת מהלכים ותכוננם. וגם ממש לא רק תככנות וערמומיות.

כל פוליטיקאי בהגדרה שואף להגיע למצב שבו יהיה ראש ועדה/סגן שר/שר ממש - ופוליטיקאי שאומר לך שהוא לא, כנראה משקר או שהוא לא באמת פוליטיקאי אלא נכנס לפוליטיקה לזמן קצר בשביל משהו מסוים.

בשביל להיות ראש ועדה/סגן שר/שר - ולהיות מוצלח בתפקיד - ואין אחד שרוצה להיות בתפקיד ולא להיות מוצלח - אתה צריך להיות אינטליגנט ולדעת לשלוט במגוון רחב של נושאים.

בנימין נתניהו לפני שהיה ראש ממשלה היה שר אוצר. בנימין נתניהו איש מבריק שיודע מה הוא רוצה ומהן השאיפות הכלכליות שלו - ויודע גם איך לנווט את הכלכלה. שר אוצר לא יכול להיות יוסף עבודי משוק הכרמל - כי הוא ימוטט את הכלכלה של המדינה תוך יום. יוסף עבודי משוק הכרמל - הוא, לא בטוח שהוא איש אינטליגנט. פוליטיקאי ששורד זמן רב בכנסת, מתקדם לתפקידי שרים בכירים ואף מגיע לעמוד בראשות ועדות ובראשות מפלגות לא פעם ולא פעמיים - ההיגיון הפשוט והישר אומר שיש לו שכל, יש לו אינטליגנציה לשלוט במרחב תחומים (גם לדעת לנווט יועצים זה חוכמה ואינטליגנציה - אבל שר בכיר לא יכול לסמוך רק על יועצים. לכן שר ביטחון ישימו רק מי שיודע משהו מביטחון בחיים שלו. לא ישימו מישהו שכל חייו התעסק רק בכלכלה, בביטחון...וכן על זאת הדרך...).

קיצור - לפחות לעניות דעתי, ברור וברור שפוליטיקאי = לרוב - אדם אינטליגנט (ואני מצהיר - אחד שנבחר יותר מפעם אחת לכנסת, ולא אחד שהגיע פעם ראשונה דרך מפלגת קש ובפעם הבאה כבר נעלם מהנוף...)

|חולה| |יש לו זמן לבלבל תמוח|…נועם ה
מתייחסת לשתי הפסקאות הראשונות שלך, זה ש(לטענתך) כל פוליטיקאי בהגדרה שואף להגיע... + (לטענתך) להיות מוצלח בתפקיד ה...= לא מצביע על כך שהוא חכם.

לא כל זייפן ששואף להיות זמר, (בהתחשב בעובדה שהוא צריך לדעת לשיר נכון וכו") אומר בהכרח שהוא שר נכון ויפה. (חוץ מזה שיש לו חלום, זה לא אומר לנו כלום, בד"כ)
כי לפי הטענה שלך, כל זייפן שמנסה להכנס ל"כוכב הבא" (נניח) בהכרח שהוא זמר מצויין. - הרי הוא שואף!!!

זתומרת, לעיתים, בנאדם יכול לשאוף כמה שירצה, וזה לא יועיל לו. ככה שהטענה הזו שלך בעניין השאיפה, נראת לי מיותרת.
סתם משעמם לי, אז בא לי לבלבל תמוח
כמה תשובות בדברשום וחניכה

לקחת לדוגמא רק את הקודקודים, המוצלחים והיפים (אופס, סליחה.

סתם התשרבב לכאן), והשלכת מהם על הכלל. לא בטוח שהמהלך

הזה תיקני ונכון.

מה גם שדברי הימים יוכיחו שהיו גם פוליטיקאים מוצלחים, שליָמים,

או אפילו בקדנציה שלהם התברר שמאחרי כל פוליטיקאי מוצלח, עומדים

יועצים מוצלחים... וממש אין צורך להיכנס לשמות.

והוא אשר אמרתי - לפוליטיקאי מבריק יש כישרון. לפעמים זה מתבטא 

בכריזמה גרידא, לפעמים ביכולת מונומנטלית של שקרנות והטעייה,

ולפעמים כישרון בשימת רגליים וטמינת מוקשים. לא בהכרח IQ.

אך בינינו:

למה נכלה את זמנינו בדיונים מלאים, משעממים וחסרי משמעות שכאלו?

הציעו לך ח"כית או מה?

ציפי אלון חוטובלי כבר נשואה ותן טל

וסתיו שפיר היא ממש אבל ממש לא הטעם שלי

נראה לי שהיה יותר עדיף שלא תדעשום וחניכה

שהיא לא הטעם שלך...

היא מהעבודה.ותן טל

ואני לא... (רמז - ימין) לפי זה אני יודע שהיא לא הטעם שלי בנוסף היא חילונית ואני לא.

יותר מידי אני לא יודע עליה, חוץ מזה שאז לפני כמה שנים הלכה לישון איזה חודש עם החברים באוהל ברוטשילד...

אשריך. לקחתי את מילותיי בחזרה.שום וחניכה
בדיוק התפרסם שאיזה ח"כית מחפשת חתן באתר הכרויות ..יוני

אבל היא גם ממפלגת העבודה אז..

מיכל בירן אם ככה.ותן טל

כי למירב מיכאלי יש בן זוג. ואם זאת לא סתיו שפיר כמו שכתבתי - אז זאת היא...

גם היא לא הטעם שלי

ועוד:ותן טל

אני אמרתי שככלל כדי להיות פוליטיקאי טוב ומוצלח - לא מספיק התכונות שאתה הזכרת אלא צריך גם אינטליגנציה. לא אמרתי שכל הפוליטיקאיםחכמים ומוצלחים - אמרתי, שפוליטיקאי מוצלח - הוא אינטליגנט. כמובן שהיו כאלו שקמו ונפלו.

אבל קשה למצוא פוליטיקאי שהוגדר כמוצלח, היה שכר בכמה כנסות, ובסוף מתברר שממש לא היה אינטליגנט ורק היו יועצים טובים מאחוריו - קשה למצוא כזה ואני מזמן לך אתגר להביא לי אחד כזה, ונחקור אותו כבר (בחייו או במותו, לא משנה). 

ועדיין לא ענית לשאלה מהי אינטליגנציה בעינייך...

עיין באבן שושן.שום וחניכה
אין לי אבן שושן מוליותן טלאחרונה

אבל כשאני מסתכל בויקיפדיה על אינטליגנציה - אני רואה שמה שכתוב שם מתאים בהחלט למה שאני חושב - ומתאים בהחלט לפוליטיקאי מוצלח. לא הצלחתי לראות שם הבדל מהותי בין פוליטיקאי עם כישורים, לבין האינטליגנציה כמו שטענתם פה. אשמח שתסבירו לי מה מתוך ויקיפדיה הזאת אתם רואים שבאופן עקבי אין אצל פוליטיקאים...

נראה לי,אלעזר300

שאני צריך שהיא כן תהיה חכמה כדי שיהיה שיח טוב בינינו, אבל מעט יותר או פחות ממני לא יפריע לי בכלל.
- חשוב לי שאוכל להעריך אותה. אבל זה לא חייב להיות בגלל חכמה בדווקא.
- חשוב לי שהיא תעריך אותי... ואם זה תלוי דווקא בחכמה, זה תלוי בה. באופן כללי אני חכם יחסית (כך אומרים... ב"ה), ובכל מקרה משתדל לא להיות טיפש מדי (אם כי לפעמים אני מרגיש ממש נורא בגלל טעויות כאלו ואחרות שאני עושה.)
- חכמה הרבה הרבה יותר ממני - מאוד יתכן שירתיע.

פוצל משרשור אחר בשל נצלוש מוגזם🐱יעל מהדרום
חתולה מאומצת.חתול זמני
חתולה מאומצת וחתול זמני יכולים להיות זוג נדירLavender

מזל טוב 🥳

(סורי הייתי חייבת)

פעם היתה כאן בפורום חתולה ג'ינג'יתפ.א.

אבל היא התחתנה לפני כשנה וחצי

@חתולה ג'ינג'ית

מעדיף טריקולוריות.חתול זמני
אולי לזה מתכוונים הנשואים כשהם סונטים מידיLavender

פעם ברווקים הבררנים😊

לא אמרנו שמראה חיצוני זה חשוב???חתול זמני
היה חשוב, עד שאנשי הפורוםLavender

ואבירי המקלדות שכנעו אותי שיש דברים חשובים יותר,

מאז כבר יצאתי עם כמה בחורים ואף אחד לא היה מידי חתיך😏

טוב, אולי אשקול גם חתולות אפורות.חתול זמני
מצאתי לך את האחת, אין מתוקה ממנה.Lavender

במחשבה שניה בא לה חתול לקשר רציניLavender

לא חתול זמני😸

הקשר רציני, רק החתול זמני.חתול זמני

סתם, אני לא ממש בשל.

כזו?פ.א.

אופסLavender

@חתול זמני פספס את אהבת חייו

אולי עוד תירשם לכאן איזו חתולה זמנית?חתול זמני
נראה לי שקצת הגזמתם עם הניצלוש לקשקשתיעל מהדרום
לק"י

לא בכל שרשור זה מתאים.

סורי, קיבלתי.חתול זמני
מיאוגזם!חתול זמני
😹😹😹Lavenderאחרונה
מקומות טובים לדייטים בתל אביב?נו, ההוא מהזה

בשעות הערב אז אמור להיות יחסית סבבה

לא דייט ראשון אבל גם לא קשר יותר מדי מתקדם

רעיונות?

נמל תל אביב, הירקון, גני יהושעבחור עצוב
רידינגרקאני
חוף היםשפוי

הטיילת על חוף הים ממש נחמדה, אוויר טוב, רעש של גלים ויש כמה חנויות כשרות שאפשר להיכנס אם רוצים

פארק וולפסון - פארק לא גדול וממש חמודריבוזום
אבל גם שאר המקומות שהמליצו מעולים
נווה צדק יפהריבוזוםאחרונה
ויש שם מקומות מעניינים, אפשר לסייר לפי מסלולים באתרי טיולים
אני מספיק טובחקלאי

אני נשבע לך שאתה מספיק טוב

כן, אתה מספיק טוב

המציאות זו לא האמת

אתה מספיק טוב, אני נשבע שאתה מספיק טוב.

גם שאף אחת לא רואה את זה בך, אני רואה.

גם שאתה בעצמך לא רואה, אני רואה.

גם אם במציאות אף אחת לא רוצה אותך, זה לא אומר כלום.

אני אומר לך, א ת ה  מ ס פ י ק  ט ו ב.

אני נשבע.

גם אם אתה בטוח שהקב"ה לא זוכר אותך.

אתה מספיק טוב.

וואי כמה הוא לא זוכר.

שחכת אותי ריבנו של עולם.

אני גם פה

ואני כבר מספיק טוב

א נ י. מ ס פ י ק  טוב.

אני כבר לא מסוגל להתפלל אליך, אני מרוסק מצפייה

ואני מספיק טוב, אתה יודע את זה.

אני ראוי, גם שאני רוצה יותר מדי,

אני לא מסוגל להמשיך לבקש ממך את זה, כי אני כל כך מאמין בך, שאני ממש מתאכז

וזה כואב לי האכזבה, כואב,

להחזיק בה' יתברךאשר ברא

זה כואב וקשה, באמת.

אבל חיזור הידיעה שאתה טוב, זה חשוב כל כך בעיניו יתברך.. ה' רוצה את התפילות שלנו, את הכיסופים, את העבודה.

נשמע שאתה שם.

אז רק עוד קצת להיות בבחינת ציפית וקיווית לישועה?

והאכזבה, היא תחושה של עשיתי ככה וככה, אז מגיע לי. אולי שווה לשנות את זה, שלא משנה מה- ה' משפיע עליי וצריך רק לייצר כלי מספיק מתאים.

ושוב, נשמע שיש לך כלי- אבל אולי אישתך.היא איזה רעבעצן רצינית, שצריך רק להגדיל את הכלי עוד קצת.

אנחנו לא יודעים, אבל אנחנו יודעים שה' הוא אבא טוב.

ואתה ראוי. וודאי.

כל כך יפה ונכון.נחלת
נכון! תחזיק את זהברוקולי
ואו זה מרגשהפי
מדהים ביותראני:)))))

הייתי במקום הזה, וחשוב לי להגיד שזה לא היה בריא לי, חוץ מזה שזה גם לא נכון ולא מקדם.

אתה טוב, נכון, זה לא קשור לזה שאתה טוב.

זה לא עובד כמו כספומט, אולי בתת מודע חושבים ככה שמי שטוב יקבל טוב ומי שרע רע, שזה נכון בעיקרון אבל מה זה טוב ומה זה רע אנחנו לא יודעים להבחין, אולי דווקא הדבר הזה שנראה לי רע הוא הדבר שטוב ולהפך. וזה באמת ככה.

בקיצור המציאות שלך כרגע היא לא עונש על כך שאתה לא מספיק טוב, ה' לא מעניש אותך, הוא מיטיב איתך כבר עכשיו, אנחנו רק לא יודעים לראות את זה. אולי עוד כמה חוד' או שנים נראה.

בא לי לנער אותך, כי אני הכי מכירה את זה, אני בין האנשים הכי מתקרבנים שיש, לא שאתה כזה, אני כן, ופשוט חבל לחיות בתודעה כזאת שה' מחזיק משהו שאני רוצה ולא נותן לי את זה, ה' מונע ממך את מה שרע לך , תאמין בזה, זה  תהליך לשנות את המחשבה, אבל זה ממש גאולה. וזה ילך איתך לכל החיים. זה תפיסה יותר בריאה של אלוקות. יותר בוגרת. יותר מגדלת ומחזקת. ובאמת יותר אמיתית.

קשה שלאחקלאי

קשה שלא להתקרבן, אבל אני חושב שזה לא מה שרציתי לומר

בעיקר רציתי להגיד שאני פשוט טוב, גם אם לא נמצא מישהי שבוחרת בטוב הזה.

ולא בגלל שאני טוב אז אני צריך לקבל.

אלה הפוך גם אם אני לא מקבל אני טוב. וזה דבר שקשה לי להיות בו, כי אני תמיד מאשים את עצמי, ופחות במגיע לי, למרות שכן אני חושב שמגיע לי, אבל מעצם זה שאני אדם חי, ולא כי עשיתי גם לעושה רע מגיע.

והשיחה מול הקבה, כן, אני חושב שהוא מחזיק משהו שאני מאוד רוצה ומונע ממני אותו, יכול להיות שזה לטובתי, כנראה שזה לטובתי, אבל מצד שני יש בי רצון, והוא הייתי גם כן, ואני לא במדרגה של להגיד שרפוא קרובה לבוא, אני במדרגה שכואב לי שאין שמיעה לתפלתי. 

נכון. מאוד קשה.ואני חושבת שצריךאני:)))))

גאולה נוספת כדי לצאת מהמקום הזה. ושתדע לך שהמקום הקשה הזה מול ה', ילך איתך עם כל קושי בחיים אם לא תעבוד על זה מתישהו. 

נכון מאוד, אתה טוב גם אם עדיין לא בחרו בך. אני מרגישה ששידוכים זה אחד המקומות שאין בהם שום טבע והגיון, שום! זה לא ככל שאתה איכותי תצליח יותר, המשוואה הזאת לא כ"כ קיימת בחוויה שלי, וגם בכלל. אז נכון שחוויה של דחייה\ חוסר בחירה בנו וכו' יכולה להרגיש שאולי משהו בנו חסר אבל אין שום היגיון בשידוכים ככה שאי אפשר ללמוד מזה כלום חוץ מזה שה' מזווג זיווגים.

בכל מקרה, חשוב לחזק את עצמנו כי גם הרגשות לא תמיד הולכים עם ההגיון והשכל..

אהבתי מאוד, זה ממש מחשבות שגם אני חשבתי אותן, קצת בהתאם לאופיי אבל כן אותן מחשבות. שהן נכונות. אבל, זה נורא מצומצם ומצמצם, כל התודעה הזאת.

נכון נכון, הוא מחזיק משהו, שגם אם הוא לא טוב לך כרגע זה לא אומר שאתה לא רוצה את זה, אבל תחשוב- מה האינטרס שלו בעצם למנוע ממך? הוא עושה לך דווקא בשביל לצער? (ברור שלא, הרי הוא טוב ומיטיב) הוא לא יודע שאתה רוצה את זה? (הוא יודע יותר ממך ורוצה את זה יותר ממך) מי שם לך את הרצון הזה בכלל מלכתחילה?(ה') אם יש לך רצון למשהו כנראה זה שייך לך, לא סתם זה מצער אותך. וזה באמת מבאס. וזה בהחלט כואב. אבל זה כן אומר שזה יגיע מתישהו, לא יודעת מתי, אבל כשזה יהיה לך הכי נכון וטוב. אבל בינתיים, כדאי להבין שה' לא נגדנו,להפך, הוא הכי רוצה את טובתנו, אבל השכל שלנו לא מגיע לשכל שלו, אנחנו לא מבינים את המהלכים, אבל וודאי יש סיבה לעיכוב והיא לטובתי.ה' תמיד מייטיב, זה לא שעכשיו הוא עושה רע ובעז"ה בעתיד הוא יתחיל גם לתת טוב, לא, הוא לא משתנה, תמיד יש טוב, תמיד הוא מיטיב ומשפיע טוב. המציאות כרגע היא הכי טובה ונכונה לי. זה משהו שצריך ללמוד לחיות אותו. כל יום. 

יצא לי קצת מבולגן אבל העיקרון הועבר.. 

..שפלות רוחאחרונה

אתה טוב ומגיע לך הכל דוד

מה דעתכן על מישהו שמתחיל בקינוח?זכרושיצאנולרקוד
וזה הצחיק אותי ממש😂

סביר להניח שהפערים בהשקפה הדתית היו צפים די בהתחלהפ.א.
גם אם לא היה נופל בסינון הראשוני הזה, די מהר היו מתגלים פערים בינהם בדברים אחרים 
אולי מתחכם מידי בתור הכנה לדייטנקדימון

אבל בעיקרון היא צודקת, לא?

הבעיה כאן היא חוסר האמון במי שהציע לה.. 

יש סיפור על הרב אליהואחד איש

פעם מישהו שאל אותו אם מותר להתגלח בספירת העומר לצורך פגישות

הרב אליהו שאל אותו אתה רוצה להתחתן עם מישהי שלא מפריע לה שבן אדם מתגלח בספירת העומר?;)

אז הנה משהו הפוךנחלת

אדם אמין סיפר לי שכשהוא (או חבר שלו, לא זוכרת במדויק) שאל

את הרב מרדכי אליהו זצ"ל, איך לבחון יראת שמים של בחורה,

הוא ענה לו: אם היא מברכת על מה שאוכלת. 

ולא הוסיף יותר.

למה זה הפוך?אחד איש
באמת לא הפוך.נחלת
חח למה לא?Lavender

אני בעד, 

לפעמים אני גם מתקילה בשאלות(:

לענ"דנחלת

1.  היא לא חוקרת משטרה שמנסה ל"התקיל" עבריין.  

2.  זה לא כן, זה לא ישיר, ואם הייתי בחור, לא הייתי שמח עם בחורה כזו.

3  הוא אמר שהוא מעדיף חצאית. למה להמשיך לחפור ולהתעקש?!

א. אפשר לשאול באופן ישירנחלת

ואם חוששים שהצד השני לא יודה על האמת (שב"כ....?)

אז אולי כן להיפגש ובמהלך הפגישות ניתן להבין לבד.

וגם, אולי הבחור מאוד רוצה קשר, אז הוא אומר כך.

לפי ענ"ד.

מסכים איתךארץ השוקולד
..שפלות רוח
את לא טועה בכלל יש לי חבר כזה, שדברים שהיו מפריעים לו בעבר-היום גם אם מפריעים לו, כל מה שהוא רוצה זה רק להתחתן
..אני:)))))אחרונה

אני מבינה את הבחורה, אבל זה לא הגון וראוי.

אתם רוצים לפרגן?advfb

תפרגנו על מעשה טוב ואז ממנו תדברו על התכונה שאתם אוהבים בה/ו באישיות.

דוגמא - 

תודה שאתה מפרגן לי כל הזמן, ממש אני רואה בזה את העין הטובה שלך

אתה אחד הניקים האהובים עליי בפורומיםקעלעברימבאר
הניק האהוב עליי...חתול זמני
אני מעריך שגם אתה תהיה הניק האהוב עליי בבוא הזמן,קעלעברימבאר

פשוט עדיין לא הכרתי אותך מספיק זמן בפרום  

אני מזמין אותך לַפּרוֹם.חתול זמני
התרקוד איתי?חתול זמני
וודאי. בוא לשטו"ל. אני לא רוצה לשגע כאן את הניקיםקעלעברימבאר

עם שטויות

למה שטויות?חתול זמני
לא שטויות. שטויות שאני ממלמל. ניקיםקעלעברימבאר

פה לא אוהבים שמשגעים פה את הפורום עם דיבורים לא קשורים🙃

מה הכוונה בו במי, על מי מדובר?הפי
באדם שאת רוצה לפרגן לוadvfb

זאת אומרת להתחיל לפרגן על המעשה הטוב שהאדם עשה - "איזה מעשה X טוב עשית"

ואז להגיד לו שזה לא רק המעשה אלא המעשה נובע מתכונה טובה שלו - "זה שעשית ככה זה מראה שאתה X Y Z"

למה בעצם?ריבוזום
מה עומד מאחורי ההצעה?

אני שואלת כי ספציפית לגבי מחמאות לילדים, דווקא הבנתי שעדיף להחמיא על מעשים, ועל מאמצים. ולהימנע מלהדביק תוויות של תכונות אופי (חיוביות, כמובן. שליליות זה מובן מאליו)

למה עדיף להמנע?advfb

את מציגה את זה כהנחת יסוד שאני לא כל כך מבין.

אדרבה, אם מדברים על ילדים - אדם תופס את עצמו עם תכונות חיוביות שהן מהותיות בשבילו, זה בונה לו תדמית טובה. 

והסיבה שאליה כיוונתי - ברגע שאת מפרגנת רק על מעשה יש בזה משהו שיטחי. אבל כאשר את מפרגנת על עצם האישיות בזה משהו הרבה יותר אישי והרבה יותר מחמיא. זה לראות את מי שמולך ממש ולא רק בתועלת שהוא עושה. כל אחד רוצה ש"יראו אותו".

כחתול זמני,חתול זמני

רצוני הוא להיות סמוי מן־העין.

אסבירריבוזום
לגבי ילדים, יש מחקרים בנושא. לדוגמא: נתנו לכמה ילדים לצייר ציור, לחלק החמיאו שהציור מקסים ושהם "ממש ציירים", ולחלק החמיאו על דברים ספציפיים בציור: "אני רואה שהשתמשת בהרבה צבעים. עבדת ממש קשה על הציור הזה!". משהו בסגנון. אחר כך הציעו לילדים לנסות משימת ציור מסובכת יותר. הילדים שהחמיאו להם המחמאה מהסוג הראשון נטו יותר להימנע, לעומת הילדים מסגנון המחמאה השניה שיותר קידמו בברכה אתגר חדש. 
המשךריבוזום

יש עוד מחקרים דומים.

הרעיון הוא שאם ילד מתרגל להתיחס לעצמו כ"חכם", "צייר", "מוכשר", "יפה", ורואה בזה את עצמו ואת הערך שלו - מה יקרה כשזה כבר לא יעבוד? אם הוא ינסה לפתור תרגיל ולא יצליח? הוא כבר לא יהיה חכם? אבל אם הוא לא יהיה חכם אז מה הוא בכלל? הוא ינסה לצייר ציור ולא יצליח - אז הוא כבר לא צייר, אבל אם כך, מה הוא שווה?

ולכן עדיף להחמיא על מאמץ, לחזק מסוגלות שמגיעה על ידי ניסיון, ולא להחמיא על כשרונות.

זה קצת שונה מהדוגמא הספציפית שנתת, לגבי עין טובה, כי בדוגמאות שלי מדובר על כשרונות ולא מידות. ושוב - גם מדובר על ילדים. אני צריכה לחשוב על ההבדל בין הדוגמא שלך לדוגמאות היותר ברורות של כשרונות, וגם כמובן על השוני בין הקשר חינוכי לקשר בין מבוגרים. 

נכון מאודadvfb

המטרה באמת היא למצוא את האישיות שמאחורי המעשה, 

ולכן להגיד לילד "כל הכבוד שהתאמצת", זה לראות אותו, לראות את המאמץ שהוא עשה.

לכן לצורך העניין, פחות משנה מה המקרה בדיוק, השאלה אם מאירים חלק טוב ומהותי באישיות או שאנחנו מתמקדים בעניין חיצוני במחמאה.

אני רוצה לפרגן למישהו עם צרכים מיוחדיםהפי
למה? לא יודעת מלא אור אהבה חמלה רק להיות לידו זה עוזר לי להיות טובה יותר ולראות מה חשוב באמת בחיים

הוא כמובן לא קשור לכאן

להגיד שכיף לך להיות לידו זה אחלה בחלהadvfbאחרונה

באמת פחות התכוונתי לעניין שהוא לא אישי, אבל זה נשמע גם טוב מאוד

יש הרבה, זה בעיהאני:)))))
תודה רבה. מאמצת. בעזרת השם.נחלת
נראלי זמן טוב לספרמבולבלת מאדדדד
ב"ה התארסתי לא מזמן

ותודה לכל מי שידע כבר ולא סיפר

בקרוב אצל כולם בע"ה!

מזל טוב!! שיהיה לכם הרבה טוב ביחד!!יעל מהדרום
דיי באמת(;?הפי
חח אין עליך 
מזל טוב!אנונימי 14
וואו מזל טובבברקאני

איזה מרגש

שתבנו בית קדוש ושמח ביחד

מבולבלתתתת!!!! מזזזלללל טווובבב!!!🤩🥰❤הרמוניה
מרגש ממשארץ השוקולד

מזל טוב,

שיתמלאו כל משאלות ליבכם לטובה בבית הנפלא שתקימו יחד באהבה, בריאות, שמחה ואושר לאורך שנים רבות

תודה רבה לכולם!🤗מבולבלת מאדדדד
מזל טוב!חדשכאן

איזה יופי!

שתזכו לבנות בית נאמן בישראל מתוך אהבה, שמחה, נחת ורווח!

איזה יופי, בשעה טובה!! הרבה נחת ושמחה!נפש חיה.
כיף לשמוע, מזל טוב!advfb
מזל טוב! איזה יופי ב"הוהוא ישמיענו
ברוך השם!נחלת

המון המון מזל טוב! כן תרבינה הודעות משמחות כאלו!

וואו יקרה! מזל טוב ענקי 🥳❤️נגמרו לי השמות

איזו בשורה משמחת ומרגשת

בשעה טובה ומבורכת ממש

שתזכו לבניין עדי עד בשמחת עולם ובאהבה גדולה ❤️🌟🥳

מזל טוב!ניצן*
בשמחה ובאהבה
...רחל יהודייה בדםאחרונה
מזל טוב 
קבוצות שידוכים לדתי תורני/ חרדלניקיsh121234

שלום

האם קיים קבוצת ווצאפ עם הצעות של בחורים דתי לאומי תורני או חרדלניקים בגיליי 20-29?

קורס קצינים בשנה הראשונהמסיבת ישרים

היי לכולם,

בעז"ה אנחנו נתחתן בחודש אב, ובאזור חנוכה שאחרי אני מתחיל תפקיד ג'וב בתור קצין פרוייקט דרך עתודה (עדיין אין שיבוץ לאיפה נהיה בארץ)

כל הזמן מדברים איתנו על קורס קצינים וואלה בא לי לצאת כי אי אפשר להתקדם בצהל בפיקודי אם אתה לא קצין

הקטע זה שאם נגיד אצא בתחילת התפקיד כלומר 3 חודש אחרי שנתחתן, אז זה אומר שכשאהיה בבהד אחד 3 חודש אחזור רק לשישי-שבת

ודיברתי איתה על זה והיא מוכנה ודוחפת אותי שאני אצא כדי שדלתות בצבא יפתחו.

אבל לאחרונה גיליתי שגם ההכשרה החילית היא שבועיות ואז זה יוצא חצי שנה של רק שישי-שבת, זה לא יותר מידי?

מה שאר החיילים הנשואים עושים?

אם קבעתם תאריך - לוקחים בחשבון שיהיה קשה בחודשיםפ.א.

הראשונים.

לא דוחים חתונה בגלל זה, ובוודאי לא לוותר על קורס הקצינים וההכשרה החיילית. ממש חשוב לטובת פיתוח הקריירה שלך בצבא ובהמשך באזרחות, עפ"י הניסיון שתצבור בצבא.  

מה שכן, ממליץ לתכנן בינכם מניעה בחודשים הראשונים. עד שתכנס למסלול שירות צבאי נוח מבחינת הבית.  

לא כל כך מסכימה. אבל לא כדאי להיכנס לויכוח.נחלת

רק חושבת שלאשתך יהיה קשה. שנה ראשונה יעשה לביתו....

חושבת שהקשר בין בני הזוג בתחילת דרכם, הוא החשוב ביותר.

נניח שזו היתה קרירה אחרת, לא צבאית?

הוא ציין שהתכנון לצאת לקורס 3 חודשים אחרי החתונהפ.א.אחרונה
כל שאת החוויות הראשונות של החודשים הראשונים של תחילת הנישואים, הם יעברו בנעימים.  

אולי יעניין אותך