רציתי להגיד שאת צודקת!!,חבל שאנשים לא מודעים לתופעה הזאת, כי אני באתי מהמקום הזה של ההתנשאות ואני רוצה להגיד כמה דברים ולנסות להוסיף דבר שלדעתי הוא חשוב,זה קורה היום.אוקי?זה קורה מה שהיא כתבה.זה קורה ואי אפשר להגיד שזה לא קורה כי זה קורה.עכשיו,יש לי חברה שהיא לא הכי דתייה(היא כן מבית דתי) שיש ואני מאוהבת בה!פשוט ילדה מדהימה,קיצר אז כן,היא הולכת עם חצאית קצרה (ואני מתכוונת לקצרה.לא מעל הברך.אלא מעל מעל מעל הברך.),והיא הולכת עם מחשופים,ויש לה משהו כמו 68 חורים חח..אבל אני מנסה כמה שפחות להתייחס לזה,וברגע שעושים את זה מגלים מלא דברים עליה..למשל שהיא כל כך אכפתית ועוזרת..והיא באמת ילדה עם לב ענק ופשוט ילדה מדהימה!וכנל ככה על עוד חברה שלי,בקיצור יש באמת את הבעיה הזאת שאחרי שאתה חוזר בתשובה או מתחזק או דתי מלידה (ברוך ה' התיקון יותר קל לעניות דעתי) אתה מתחיל להתנשא ברוב המקרים מעל כולם ולשפוט את כולם,אבל מהרגע שאני אמרתי לעצמי:לנסות לא לשפוט אנשים ולנסות כמה שפחות לתייג ופשוט לא הסתכלתי על הבגדים,באמת שפתאום גיליתי דברים שלא ראיתי קודם!קיצר את צודקת,וזה מעצבן שעושים את זה וזה לא אמור להיות ככה.אבל אין מה לעשות,ככה היצר הרע.הוא נכנס לאט לאט,ובסוף גומר אותך..ואנשים מרכלים ומספרים לשון הרע ומסתכלים עליך במבטים פוגעים ותאמיני לי שהם לא רוצים לעשות את זה!אבל זה קורה בלי לשים לב אפילו,מה לעשות,בהמון דברים הם התחזקו ורק בקטע שהכי פוגע ושהכי צריך להתייחס אליו 'בין אדם לחברו' הם לא עצרו רגע ובדקו מה הם עושים לא נכון..אבל תני לאנשים האלה הזדמנות,(במיוחד כי הייתי אחת כזאת חח אז אני אשמח להזדמנות ממך ב"ה ;) ,ותדוני אותם לכף זכות למרות שזה קשה ויש לך מיליון סיבות למה לא לעשות את זה.בקיצור,זה קורה וזה באמת לא יפה ולא מוסרי,אבל נשאר רק להתפלל לה' שאנשים יבינו שלשון הרע זה פשוט דבר חמור שהורס בני אדם!שובר אותם!ולסיכום,אנשים מצטערת אם זה מציק לכם,אבל זאת עובדה!הדברים האלה קורים!אנשים מרכלים על אחרים או מזלזלים בהם,או חושבים עליהם דברים,או כל דבר אחר רע שתרצו כי הם לא כמוהם בצניעות בדת או בהקשר לזה.כן!!!אוקי? ובתור אחת שהייתה כזאת,זה לא בסדר!וכן צריך מודעות לזה,וצריך שאנשים יבינו שצריך לכבד אנשים אחרים ולא לרכל עליהם ישר,ולא לשפוט אותם ישר לפי החיצוניות.כל מי שהגיב פה,לפי מה שהבנתי כנראה שלא יצא לכם לדבר הרבה בחיים לשון הרע על מישהו שלא התלבש כמוכם(נגיד בצניעות),ותקנו אותי אם אני טועה כי אין לי שמץ של מושג עליכם,או שלא יצא לכם לתייג מישהו רק בגלל החיצוניות,או לשפוט אותו או כל מילה אחרת שמעידה על יכולת של פגיעה בבן אדם.אבל אתם לא יכולים להתכחש לעובדה שדברים כאלה קורים!ו'נגד הרוח' את לא היחידה שאומרת את זה,זה קרה לעוד חברות שלי וזה פשוט מגעיל ההתנהגות הזאת!וחברות שלי בערך אמרו כמעט כמוך!סיכום אחרון,וואלה,לפי ההלכה זה לא מתאים.ויש דברים שלא ראויים,אבל אנשים צריכים להפסיק להסתכל על הבגדים!אפילו שכן,הבגדים מעידים על האדם המון דברים,וגם לי יש את הרגעים האלה שאני ממש מצטערת על מישהי או מישהו שלא הולכים לפי ההלכה,או לקצה הזה או ,וכמובן שבאמצע.(ללכת בפריצות,ללכת חצי צנוע).אבל למה לא לנסות להסתכל גם קצת בפנימיות לפני שמתייגים?יש לך מושג מה עבר על הבן אדם?יש לך מושג מה חינכו אותו לעשות בבית?אולי אמרו לו שמותר לו ללכת ככה,והוא חושב שזה בסדר?אולי הוא פשוט לא מבין למה צריך ללכת בצניעות?אולי באמת קשה לו?(כמו שנגד הרוח אמרה)ויש עוד סיבות,אתם יודעים שיש לי שתי חברות שההורים שלהם הכי דוסים שיש!הכי!אבל הבנות שלהן הולכות בחוסר צניעות גמורה.בקיצור,כן,אולי הדעה שלי שונה כמעט מכל הדעות פה אבל צריך שמישהו יגיד את זה!יום טוב לכם ומקווה שהארתי ולא ה*ע*רתי.