למה שירות לאומי ולא צבא? (לבנות)ציפור
בגלל המון סיבות...עמינדב1

ובעיקר חופש הבחירה!

הייתי בשיעור של הרב אבינר-תשובה יפה יעל^_^

הוא נתן דוגמה מאד יפה!

כשבן אדם הולך לסופר לקנות קופסת סרדינים הוא כ"כ מקפיד ובודק על האריזה את ההכשר,את הבישול וכו'.. כ"כ מקפיד על הכשר אפילו של הדבר הכי קטן ופשוט-קופסת סרדינים! והוא לא ייתפשר על ההכשר..

אז אם ככה נוהגים לגבי דבר כ"כ קטן ומזערי כמו קופסת סרדינים..

אז על ההכשר של הנשמה שלך לשנה שנתיים הקרובות  את לא תדאגי כ"כ? וצריך ללכת רק למקומות שרבנים או אנשי חינוך שמו כביכול את החותמת על המקום הזה שהוא כביכול כשר ..

וד"א הוא אמר על הדרך ש-99 אחוז מהרבנים נגד צבא!( אז במקום שהוא לדעת הרבנים לא כשר את תלכי..?)

כי לבנות אין מסגרת צנועה בצבא..מעפר אני באה
כי זה לא מתאים שבנות יהיו בצבא~מישי~

זה רק פוגע בביטחון ולא להיפך.. (אני מדברת באופן כללי לא על בת איקס אאל על המציאות של בנות בצבא)..

הצבא מיועד להלחם. אמנם יש לבנות מה לתרום במודיעין אבל במציאות של היום בראייה כוללת המצאותן (שחייבה תפקידים חדשים שלא קשורים לביטחון המדינה, שהושקעו בזה משאבים, שמנסים לשתפן בדברים שלא תמיד זה מועיל- לדוג' לפעמים מדסניקיות עושות דברים שמיותר שיהיו בהן וזה רק מסבך..) מזיקה לביטחון המדינה ולא להיפך. זה עובדה שמדינת ישראל היא היחידה שמחייבת בנות להתגייס לצבא. הסיבה לכך היא הענין השיוויוני ובכלל לא יעילות הצבא או ביטחון המדינה. 

אם כך-= שבראייה כללית המצאות של בנות לא מועילה לביטחון המדינה ואף מזיקה -לא כדאי להתגייס לצבא, במיוחד שיש חשיפה לבנות לדברים לא טובים שאמנם אפשר לומר שהיא לא סיבה להגיד לא במידה שיש צורך קריטי בבנות בצבא (שאז נראה שהן מחויבות להתגייס משום מלחמת מצווה שבענין הצבאי רק הגברים וכל הגברים מחויבים אבל נשים עוזרות בדברים אחרים...). כלומר אם נניח שבנות מחויבות בזה אז לא בטוח שלהגיד יש חשיפה וכו' זה תירוץ טוב אבל אם מסתכלים בהגיון רואים שמציאות של בנות בצבא לא מועילה להצלחת הצבא וממילא לא ניתן להגיד שהן מחויבות משום מלחמת מצווה (שפעם הסיוע היה באוכל וכד' וכעת במודיעין וכד').

רשמת על חשיפה..ליאורוש
גם במקומות של שירות לאומי, תיכונים של נוער בסיכון יש חשיפה לדברים לא ראויים.
לא רק בצבא!

ולמה המציאות של בנות בצבא לא מועילה למדינה?
אולי הבנות יכניסו קצת טוהר למקום כ"כ רדוד?
ואולי תגידו שזה לא תפקיד הבנות אבל כמה אפשר להפיל תפקידים על כולם ורק על עצמך לא?!

אני לא בעד/ נגד.
אבל אני חושבת שאם בת רוצה ללכת לצבא זה כמובן בליווי..ויש היום די הרבה מקומות שמלווים אצ הבת בצבא.
לא דיבקרתי על בנות דתיות אלא על בנות בכלליות~מישי~

יש ליווי וכו' ובכל זאת זה לא אותו הדבר.נכון שגם בתיכונים של נוער בסיכון וכד' יש אבל שם באמת צריך שבנות יהיו בניגוד לצבא. מה שבאמת חשוב זה שמציאות של בנות בצבא פוגעת בתפקוד החיילים, מבזבזת משאבים, מכניסה תפקידים שאינם קשורים לביטחון המדינה ובאופן כללי לא טובה לצבא. הופכת אותו פחות יעיל מבחינה ביטחונית. זה שבנות מגויסות לצבא זה ענין שיוויוני ולא בטחוני. זה לא ענין של תפקיד הבנות זה ענין של איפה מועיל שבנות יהיו. אין לי טעם שבנות יהיו בשביל לקיים תפקיד אלא שהם יהיו בשביל שיהיה יותר טוב! 

ואם בת מסוימתJustMe

תועיל הרבה יותר בתור חיילת ( אם יש לה למשל יכולות מרשימות שחיל המודיעין מחפש) מאשר בתור בת שירות,גם אז עדיף שתעשה שירות? (בלי להיכנס לזה אם צבא זה אסור או מותר)

לדעתי כן עדיף שירות כי אני חושבת שצריך להסתכל~מישי~

בצורה הכללית וכל בת שמתגייסת מעודד עוד בנות להתגייס אבל זה דבר בהחלט שהגיוני לחשוב גם אחרת. זו דעתי. בכל אופן כל עוד אין תפקיד מועיל מאוד במודיעין, נראה לי, שאין סיבה טובה להתגייס.

אם הצבא רוצה ומעודד ולא דוחהליאורוש
את ההתגיסות של הבנות הדתיות בצבא אז כנראה הוא זקוק להן.
אני לא חושבת שמגייסים סתם בנות דתיות לצבא.
ותזכרי שגם התפקיד שנראה הכי קטן הוא חשוב וצריכים אותו(למה מעבורת קולומביה התרסקה?! כי היה חסר לה בורג קטן...)

בשירות משרתים בשביל העם ולא בשביל עצמך!!פומבה?!

גם אם לבת עצמה להתגייס זה הדבר הכי טוב ומתאים, היא צריכה לחשוב על המטרה שבשבילה היא משרתת.

השרות הוא בשביל לתרום לעם!! ולדעתי-

עצם המציאות של בנות בצבא- פוגע בתיפקוד של הצבא .!!.

שנת השירות נועדה לתרום ולא לקלקל.

זו דעתי.

כי בנות דתיות יותר אכותיות מהבנות האחרות..~מישי~

לא אמרתי שהן לא מועילות בכלל הסתכלתי בצורה כללית. שוב. אני מבינה שיש חושבים אחרת. זה אפילו הגיוני הטענות. אני ספציפית לא חושבת כך. כתבתי את דעתי והסברתי את עצמי זה לא שאלה שהיא ברורה ומוחלטת. צריך לשקול את זה ברצינות. אלה המסקנות אליהן אני הגעתי.

ופומבה- תודה. הבעת טוב את דברי. רק להוסיף שאפילו אם היא עצמה מועילה בתפקיד הספציפי, ברמה הכללית יתכן שאת מזיקה (כי שוב כל בת שבאה זה גורם לעוד בנות לבוא.. זה ממש סחף בחברה שלנו זה נעשה שיאוו..). אמת מי שחושב שבנות בצבא זה לא מזיק אז ממיחלא טיעון זה לא רלוונטי אבל נראה לי די ברור מי שרואה מה קורה בצבא שזה ככה. עובדה שמחזקת את זה זה שישראל זה הצבא היחיד שבו שירות חובה לבנות וזה נובע מטעמי שיוויון ולא ביטחון.

תלוי מקרהרעות מהדרום
עבר עריכה על ידי רעות מהדרום בתאריך כ"ח בטבת תשע"ד 12:00

לדעתי, בשניהם את תורמת, תלוי מה תעשי בצבא בידיוק, לא הייתי ממליצה לכל תפקיד להתגייס, אבל תלוי איזה אופי יש למי שרוצה להתגייס וגם אם החליטה להתגייס ברוב המקרים הייתי ממליצה שלפניי שהיא נכנסת למערכת הצבאית שתעשה בירור עמוק עם עצמה ושתבסס את האמונה שלה היטב [גם אם זה מצריך איזה שנת מדרשה או משהו לפני], אני לא איזה פמיניסטית אבל לדעתי גם בצבא בנות, ובעיקר דתיות יכולות לתרום וגם לקדש שם שמיים, כמובן שכמו שכתבתי לפני- זה תלוי באופי, בהכנה שלה ובמקום שהיא משרתת.. לא כדאי לשלול לגמרי את האופציה ולבדוק טוב את שתי האופציות, בהצלחה!

אסור לבנות לשרת בצבא, נקודה.יונתן 1אחרונה
שירות עם נוער בסיכון/הדרכה בפנימיה/משפחתוניםמשתמשת💋

אני בכיתה יב והכיוון שלי זה לגמרי ילדים או נוער בסיכון, או ילדים בכללי (אבל משהו משמעותי) ואני פשוט מרגישה אבודה רצח. למי פונים? איך נרשמים? איך אני יודעת מה אני באמת רוצה? את מי שואלים? איזה מסגרות יש לי שיכולות לענות למטרה שלי?

ממש אשמח שמישהי שכבר הייתה שם תכוון אותי כי ברצינות אין לי מושג.

דרושות בנות שירות אחראיות למעונות ויצו לגיל הרךwizo1

מחפשת שירות משמעותי ומספק? 

רשת מעונות ויצו מגייסת מחנכות-מטפלות לגיל הרך

בואי לקחת חלק חיוני בחינוך הדור הבא

● הכשרה מקצועית מתמשכת על חשבון הארגון

● עבודה בצוות מקצועי ואיכותי

● סביבת עבודה חמה, משפחתית ותומכת

0522333957

אהלן! מישהו עוד כאן?ה' אור לי.

בהצלחה לכל האלופות כמוני שמתחילות שירות מחר

קושי בשירות האם לעזוב?אנונימית 888

היי.. אני בת שירות במקום מסוים-מבחינת המקום גם לא ככ כיף לי אני דיי סופרת את השעות עד שזה נגמר, אבל אני עוד מאמינה שאולי זה ישתנה, הקושי האמיתי הוא עם המדשית שלי אנחנו פשוט לא מסתדרות אני אומרת א' היא חייבת להגיד ב', היא לא סובלת אותי ואני גם לא מאוד מחבבת אותה.. קשה לי מאוד ככה!

לא ממש באלי לערב רכזת אני מרגישה שזה סתם יעשה בלאגן (גם הרוב מתחת לפני השטח.. לכאורה אנחנו קצת מדברות ואין משהו דרמטי, אבל אני רואה בשיח שלנו וגם דברים ששמעתי..)

הצילוווו אני עוד רגע משתגעת כאן.. מה כדאי לעשות?

אשמח לרעיונות לפעילות פתיחה לכל האולפנה ביחדמירי כהן

הי אני מדריכה באולפנה שנה הבאה ואשמח לרעיונות למשחקי היכרות לקבוצות גדולות. משחקים שעושים אווירה ולא נמרחים..

סגרת\מחפשת שירות בחיפה? מדרשת 'באורך' מחכה לך!חגהבגה
שנה הבאהמבשרת :)
שנה ראשונה, מחפשת שירות לשנה הבאה
מה אומרות, לחפש מקום אחר? מאיפה להתחיל?
או להישאר עוד שנה במקום שלי?
אשמח שתענו

אולי יעניין אותך