מראה את הדברים בצורה פשוטה וכל כך מובנת
אוו'ץ עצוב וכל כך נכוןכישוף כושל
בהתחלה חשבתי איזה מסכן..שִׁירָה
לקראת הסוף חשבתי שזה בעצם אנחנו/כמונו
ובסוף זה היה ענק!!
שווה לראות!
הילדותיות השטחית מצחיקה כל פעם מחדש.Resiste
באיזה אופן זה לא נכון?כישוף כושל
לא חוכמה לזרוק הערות
בכל אופן.Resiste
עם כל הכבוד לרצון הקיפוח, להיות הילד המזרחי של העולם, אין לזה מקום.
המצב הוא לא כזה פשוט, שיש כמה חמאסניקים שמציקים לישראל ללא כל סיבה, ואז העולם עושה לה "נו נו נו".
מדובר בכיבוש מתמשך מ67, מדינה ששוללת זכויות ממליוני בני אדם תזכה ליחס כזה מהעולם.
אני לא חלילה מצדיק את חמאס, כמובן שטרור הוא פסול, אני מדבר בכלליות על הסרטון השטחי.
הוא אמור להיות "פשוט" אבל הוא שטחי ולא מציג את המציאות בכלל.
התמונה הרבה יותר גדולה מהשטות הזו...
אין טעם לענות לך אבל בכ"זלולית10
מי שולל למי את זכויות האדם?!?
בוא לא נתבלבל!!!
תתחיל מזה שהם לא רואים אותנו כבני אדם אלא כיצורים שצריכים להיעלם מהמפה!!
ואם כבר נניח שהם כן חושבים שאנחנו בני אדם זה עדיין לא עושה שהם יחשבו שיש לנו זכות לחיות= זכות מס' אחת בזכויות האדם= הזכות לחיים וביטחון!
הם שוללים מאיתנו את הזכות הבסיסית ביותר!!
אז לפני שבוכים על הזכויות שהם לא מקבלים מהמדינה (ובצדק= כי למי שמנסה להפיל ולהחריב את המדינה לא מגיעות זכויות חופש! אם המדינה תתן לו זכויות הוא יפיל אותה! לשם כך נועד בית סוהר ד"א...)
תחשוב על מה שכתבתי...
הסרטון הזה הוא ממש לא שטות!
הוא משקף את המציאות אחד על אחד!!!!!
בהצלחה!
מדנית ישראל מאז ומעולם הייתה שייכת ליהודים !Look Smile
יש לנו מדינה אחת בניגוד ללא מעט מדינות של הערבים ...
אין טעםResiste
ברגע שמדינה כובשת עם, ושוללת זכויות, היא זוכה להתקוממות. חמאס אכן עובר על החוקים הבינלאומיים, אבל זה ארגון טרור. אנחנו מדינה. (או ככה טוענים לפחות)
בלי קשר לימין ושמאל, הוא רדוד ומטומטם.
ואתה ילד בן 17 עם תפיסה של מטופל פסיכולוגי.מוטיז
מעולם לא התדיינת בצורה עניינית, מעולם לא התעניינת באמת, כשענו לך - נעלמת.
אי אפשר לענות לאחד שמה שהוא מחפש זה בכלל לא תשובה אלא מזור לבעיות.
וזה עוד מחמיא לך, יש את האפשרות של סתם ילד מעפן.
18 כבר, הטיפול הפסיכולוגי לא רלוונטי ידמגוג.Resiste
וזה לנוער, אז בן 18 מתאים לכאן. לעומת זאת, אתה לא.
אם אני לא מתעניין או מתחמק זה לא משנה, אתה לא רוצה לענות? אל תענה.
תשובתך ספציפית אכן לא מעניינת אותי.
אם לא שמת לב, אני עניתי לטיעונים שלה.
אני מתאים לכאן הרבה יותר ממך בכל מצב..מוטיז
בטח כשמדובר באדם שכל הקשר שלו למקום הוא רק בשביל ההתרסה והנסיונות לחרטט כדי לעורר בלגן, שמבוססים על חוסר הקשר בעצמו.
לא דיברתי על שום טיפול פסיכולוגי אמיתי, התכוונתי שאתה מתדיין לא כדי לשמוע תשובות או טענות, אלא כדי לספק צורך ב"צומי".
"נוער וגיל ההתבגרות" - כן, מקומך כאן.Resiste
התרסה, נסיונות לעורר בלגן, צומי וכו' וכו' זה טרולים זמניים, אני אמנם לא כאן 24/7 אבל אני כאן יותר מדי זמן בשביל אחד שמחפש "בלגן"
ובוא לא נעוף, "בלגן", אם לא שמת לב לא עוררתי כאן שום דבר גדול.
דעתי אמנם שונה מהרווחת כאן, אבל לא מעניינת ברמה של התרסה.
אני מעלה טענות, וחלק מעלים חזרה.
אני אכן עונה רק לחלק, כי חלק באמת יודעים לענות. בעבר כשהייתי בארץ מולדת, אכן היו כמה שממש ידעו לעלות טענות.
פה הרבה פחות, לכן אני עונה הרבה פחות. ואם תשים לב, אני לא מגיב בכלל לרוב השרשורים.
כל הנוגעים לדיונים על צניעות (יש שניים עכשיו על פורומים מעורבים ופעילות מעורב - לא הגבתי) פריקות, עזרה וכו' אני בכלל לא מגיב.
בדיוק, אתה לא חלק מהחברה כאן, אתה כאן רק כדימוטיז
להיראות מיוחד. ולכן אתה מגיב רק בנושאים בהם אתה יכול להרגיש מיוחד בלי שיחסמו אותך.
מעולם, לא בדיונים באר"מ ולא כאן, (גם כאן תמיד עונים לך אנשים ברמה גבוהה ממך) לא חיפשת להקשיב ולהבין.
אני מבין שהחזון שלך הוא להגיע למצב בו תוכל להאמין שהיית מן איש שמאל משכיל שהצליח להביך את כולם באתר של הימין, אבל לרוב הצער - אתה לא כזה, אתה סתם מקשקש ולא מקשיב למה שעונים לך.
אני אמנם לא בגיל, אבל עדיין קשור לכאן יותר ממך מכל בחינה. ואני גם מתבגר.. אחרת לא הייתי כאן.
בדיוק הוצאת לי את המילים מהמקלדת!!
לולית10
ד"א- לא ענית לטיעונים שלי...לולית10
ברחת מזה בהתחמקות אלגנטית וכתבת שענית...
מה עם הטיעון שהערבים מנסים ע"י טרור להעלים אותנו מהמפה!
וזה לא סוד, הם צועקים את זה בגלוי בתקשורת, במסגדים ובצעקת ה'אללה ואכבר' המפורסמת שלהם...
אז על איזה זכויות אתה מדבר בדיוק?!
באמת לא הבנתי...
וגם לטענה שהם שוללים מהיהודים את הזכות לחיים וביטחון לא הגבת...
נ"ב- חבל שאתה חושב שסימני הקריאה שמעדים על כך שזה נושא רגיש הם חיסרון בעיניך...
בעיני זה דווקא יתרון, זה מראה שהנושא הזה באמת נוגע לליבי... ושחיי וחיי כל היהודים במדינת ישראל חשובים לי...!
הטיעונים האלה לא רלוונטים כי אני "תומך" בהם.Resiste
חמאס אכן מנסה "להעלים" את ישראל מהמפה, ואני מן הסתם מתנגד לזה.
חשבת שאני אומר מה?
הזכויות הן האזרחות, תפתחי עיתון או משהו מדי פעם.
ועניתי על זה, תחזרי שוב. אולי את צריכה לקרוא תגובה כמה פעמים כדי לקלוט את כל המידע.
מסכימה עם מוטי.ט!הר
אין כאן כיבוש ואלו דברים שניתן להוכיחשואף לאור
יש להציג את העובדה שהם החלו במלחמת חורמה על כל היהודים שישבו כאן במלחמת העצמאות במטרה לרצוח אותם.כאשר זה לא הצליח ב"ה הם יכולים להתלונן שהם ברחו ?.
(התודע לי באחרונה שאפילו אבו מאזן מהלל המחבלים ימ"ש אמר זאת בעצמו,הם ברחו מפחד שירצחו אותם,אך אף אחד לא העלה בדעתו לעשות להם השמדת עם,הם ציפו שנעשה להם מה שהם תכננו לנו,כקיום הכלל שמי שמסתכל על העולם בצורה עקומה חושב שכולם מסתכלים באותה צורה כמוהו.אז הנה ישנה גם ראיה מוצקה לחלוטין מפי האויב בעצמו,שהם אכן ברחו ולא גורשו).
העולם מקבל כמובן מאליו את כל הטרור המופנה כנגד ישראל ללא קשר כביכול לשאלה הזאת.לא ראיתי את הסרטון אך התחושה שהמציאות פשוטה וממאנים להפנים אותה נכונה לפי דברים אלו.
"אין כאן כיבוש" - פה הפסקתי לקרוא.Resiste
אם אני לא טועה, אתה טוען זאת כל פעם. הייתי מצפה מאחד שכן משתתף כאן בדיונים, לקלוט מידע ולהפנים אותו.
מה שקורה מחוץ לקו הירוק עונה על הגדרת הכיבוש -
פרצה מלחמה (זה לא משנה אגב מי פתח בה) ישראל כבשה את הגדה, אם תרצה החלה לשלוט בו. שחלילה לא נשתמש במילה הנכונה!
מאז, היא שולטת באותו שטח ואוכלוסייה. את השטח היא מעולם לא סיפחה, ולתושבים היא מעולם לא העניקה אזרחות.
בוא נקרא לילד בשמו - כיבוש.
אתה יכול לקרוא למה שקורה שם פיל מצידי, אבל זה לא פיל. אז די לבלבל את השכל עם "אין שום כיבוש" כשיש הגדרה, והמצב הנוכחי עונה עליה! כמה אטומים אפשר להיות?
לפחות תהיו כמו הימנים שמודים בזה ותומכים בזה, איתם יותר קל לדון. הם לא מתכחשים לעובדות, והם לא מסתירים את הדעות שלהם.
די לענות לומוטיז
הוא בורח כשעונים לו כמו שצריך, מתעלם, לא מגיב, ואז חוזר כששקט ומאשים את כולם באטימות והתחמקות.
אלוף החמקנים, שמעולם לא טען פה טענה אחת ברמה.
כל אחד והדרך שלו להתמודד עם קשיים, וזאת הדרך שלו, לא צריך להאכיל אותו ולגרום לו להתמכר לזה..
^^^ ולכן לא אגיב לשרשרת השקרים והסילופים שבתגובתובחורצ'יק
על "אין כאן כיבוש".
חברה נראלי הגזמתם עם הכינוייםמושימי
אני לא אוהב ולא נהנה לריב איתו ולהעליבמוטיז
הוא מתחמק ולא מגיב ומתעלם מתשובות, ואז עוד טוען שכולם לא ברמה. וזה מילא.. (זה לא מילא, זה חמור מאד, אבל נניח לזה)
אבל כשהוא מעליב פה אנשים ומאשים אותם בבעיות שלו... זה בלתי נסבל.
אבל יש כאן כיבוש! כיבוש בזכות.נפתלי הדג
זה בעייתי לשלול את זכויות הערבים- ולדעתי הם גם צריכים להישאר כאן אם יצהירו נאמנות.
אבל זו הארץ שלנו- לא מכח שום זכות היסטורית אלא מכח הזכות הדתית.
אין טענה היסטורית שיכולה להשאיר מאותנו פה. היסטורית הפסדנו. אנחנו גירשנו את הכנענים, הרומאים גירשו אותנו. ועכשיו באנו וגירשנו את הערבים.
עכשיו יש שלוש אופציות:
1. להגיד שהארץ שייכת לנו בזכות הכח- שזו אמירה לגיטימית ועובדת גם אם מושחתת וחסרת ערכים.
2. להגיד שהארץ שייכת לנו בזכות היסטורית- שזו אמירה שהביסוס ההיסטורי שלה הוא רעוע כנ"ל.
3. להגיד שהארץ שייכת לנו בזכות הדת- ועם זה א"א להתווכח.
אני מאמין שהקב"ה נתן לי ולך ולכולנו את הארץ הזו לעולמי עד. היא שלנו ושום עובדה היסטורית לא תשנה זאת.
מהצד השני, אני מאמין שהקב"ה אמר לנו להתחשב באדם באשר הוא אדם ולנסות לחיות איתו בשלום- אבל לא תוך ויתור על הערכים שלנו.
לדעתי אין בעיה שהערבים ישארו פה בשלום. כרגע זה לא אפשרי ולגרש את כולם זה לא מוסרי. אז הם נשארים פה במלחמה.
מה פתאום?! אסור להם להישאר פה!!!!hodaya
אוקיי, הכרה בכיבוש זו התחלה טובה.Resiste
הצהרת נאמנות היא לאומנית ומיותרת, כי גם אני בתור "יהודי" אסרב להצהיר על דבר כזה.
אבל מבין מאיפה הרצון לזה מגיע.
אני לא חושב שהארץ שלנו מזכות היסטורית או דתית (אני לא מכחיש אף אחת מהן) אלא מהעובדה הפשוטה - אנחנו כאן, והם כאן.
ואולי לא הבנתי אותך נכון, אבל לא גירשנו את הערבים. גירשנו (חלקם ברחו) חלק מהפלסטינים, אבל יש כאן נוכחות די מרשימה של מיליונים כיום.
1. צודק, אני לא תומך באמירה הזו אבל אין מה לעשות זה נכון.
2. על אף שאיני הולך עם הטיעון ההיסטורי, הוא כן נכון. בעבר אכן הייתה מדינה יהודית בארץ. לדעתי לא כל עם שבעבר הייתה לו מדינה בשטח X צריך לקבל אותה חזרה, זה יגרום להמון בעיות בעולם.
3. אני לא מאמין בזכות דתית, משום שאיני מאמין בקיום אל. בערך.
לכן, אם אתה רוצה את הארץ אינך יכול להחזיק רק בטיעון הזה. אתה יכול להאמין בזה, אבל כדי לקבל ולשמור על המדינה אתה צריך לגייס תומכים, ולעלות טיעון שחזק בפני התושבים ובכלל העולם. לכן, למשל בנט, שהוא אדם מאמין, מחזיק בטיעונים נוספים.
אני שמח שאתה לא מתעלם מדברים מוסריים כמו "אדם באשר הוא אדם", מכאן אני מסיק שאתה אדם שכן אפשר לחיות איתו במדינה. יכול להיות שאני טועה.
אתה מציאותי (מודע לחוסר האפשרות לגירוש) ומוסרי (מתנגד אליו) לפי מה שכתבת, אז למה להמשיך באותה מלחמה? יש לנו צורך (!) בפתרון. לא רק מאינטרס פלסטיני ומוסרי, אלא גם מאינטרס ישראלי-יהודי מובהק.
מדינה דו לאומית תחסל את את החזון הציוני.
הכרה בכיבוש היא גם הסוףנפתלי הדג
עזוב הצהרה, מצב בשטח. ואם המצב לא כזה- אז כן, הצהרה. שהיא לאומנית. לאומנות זה אחלה.
האמת היא שויכוח בנינו הוא די חסר תוחלת בנושא הזכות- כי אני באמת מאמין שאם לא הייתי דתי- כנראה שהייתי במרצ. אני באמת חושב שמבחינה טכנית הטיעון היחידי שלנו על הארץ שמחזיק בסופו של דבר הוא הדתי, בטיעון ההיסטורי אני יותר קיצוני ממך.
אתה אומר דברים נכונים בנוגע לטיעון הדתי שלא עובד אבל האמת המתנשאת קצת היא שרוב הציבור האתאיסט (לא המסורתי) האינטקלטואלי הוא שמלאני קיצוני ובצדק- אלו שלא בסופו של דבר יגיעו לתירוץ לא ניתן להסבר גמור, מין קשר לאדמה ולארץ הזו שאי אפשר להסביר. זה מבחינתי גם טיעון דתי. גם להאמין בדת ה'ציונות' בלבד הוא להאמין בחלקים של היהדות הקשורים לארץ ישראל. זה לא הופך אותם ליהודים דתיים אבל זה מה שמסתתר מאחורי זה.
אני מאוד אשמח גם לפגוש ימינים אינטלקטואלים עם תירוצים טובים- כרגע לא פגשתי.
אני ממשיך באותה המלחמה כי מבחינתי ויתור על הארץ הוא הפסד. הוא לא ניצחון. אני אמשיך באותה המלחמה עד שכל המדינה הזו תהיה שלנו בצורה מלאה ואמיתית.
אני לא קורא למדינה דו לאומית. אני קורא למדינה חד לאומית עם אזרחים (שברבדים מסוימים הם סוג ב'- הרבדים הדתיים והלאומיים) שאינם שייכים לאותו הלאום אבל מבינים שהמדינה כן שייכת לו ומוכנים לפעול עם אותה המדינה בשיתוף פעולה.
resiste אתה מטעה בזדון! לא כיבוש ולא נעלים זה שלנולהתראות
כיבוש זה רק אם היתה מדינה ששלטה בזכות ולא התקיפה אותנו .
כאן לא היתה שום מדינה , ויותר מזה גם האנגלים קיבלו מנדט מהאום בשביךל לשמור את הארץ לעם היהודי.
כן לעם היהודי בלבד ולא לערבים . והחובה עכשיו לפי זה של המדינה היא לדאוג שהארץ תהיה בידי היהודים .
עד כאן ענייני חוק.
אבל זאת הארץ שלנו. נקודה. יותר ממה שאנגליה של האנגלים ופולניה של הפולנים.
אם אתה משתדל לבלבל מוחות כך שיצא לטובת אלו שרוצים לשחוט אותך .
אז כנראה שמה שאמרו עליך היה בצדק .
הבעיה מתחילה מזה שאתה לא מאמין בתורהלולית10
וכבר כתבתי לך את זה ולא התייחסת...
(מעניין למה באמת? אולי כי לא היה לך מה לענות...?!)
מצטער, מעולם השטח שם לא היה של אף אחד.ותן טל
גם מדינת ירדן התנערה מה"זכות" שלה על השטח - ככה שמשפטית וכן, גם לפי החוק הבין לאומי - השטח מעולם לא היה של מדינה כזו או אחרת, כדי שהוא ייחשב "כבוש". כמו שתטען שאם שטח כלשהו באי כלשהו נידח אי שם באמצע האוקיינוס שאין עליו שום טוענים, מדינה כלשהי תתיישב בו ותכריז עליו כשלה - זה "כיבוש" של מישהו. זה לא כיבוש. זה אולי תפיסת טריטורייה - אבל אין בכך את הקונטוציה השלילית של המילה כיבוש כאילו לקחנו משהו שהיה שייך למדינה אחרת.
מדינת ירדן מעולם לא הכירה באזרחים שיושבים ב"גדה" כאזרחיה - לא לפני 67', ולא אחרי 67' - אז במחילה ממך, לא לקחנו לאף אחד את המדינה הטבעית שלו והושבנו אותו במדינה לא טבעית שלו. היינו צריכים להתגונן מפני מדינה שתקפה אותנו, במסגרת זאת החזרנו לעצמנו שטחים שהיו אמורים מראש להיות שלנו שנכבשו באמת מידי האום בזמן מלחמת העצמאות - ולכן, לא אנו הכובשים, אולי אם כבר ירדן הם הם היו הכובשים המקוריים, ואנחנו החזרנו את השטחים אלינו.
ובוא נשים את הקלפים על השולחן - הפלסטינים מעולם, גם לא בזמן הצהרת האומות המאוחדות, לא קיבלו את חלוקת הארץ בין הים לנהר, לשתי ארצות פלשתינית ויהודית - ככה שגם משפטית ברגע שאדם לא מקבל הצעה של האו"ם, החוק הבינלאומי - הרי שהוא לא יכול אחר כך להאשים בכיבוש. לא קיבלת ולא הסכמת להצעת החלוקה בזמנו - אזי אוטומטית זה לא שלך - שהרי אתה מסרב להכיר בזה - ובלאו הכי הוא יכול להיות של השני.
למעשה כיום לפי מה ששמעתי בכל העולם, ישנם רק שני שטחים מוכרים שהם רשמית "לא בשליטת אף מדינה" - שזה מה שקרוי "השטחים" בישראל, ועוד שטח מסויים שאיני זוכר כי הוא לא היה רלוונטי לי.
עכשיו - השטח כרגע רשמית נמצא תחת ממשל צבאי - תרצה או לא תרצה, זה אולי לא הגדרה מלאה של סיפוח, אבל זה לא כיובש, אלא זה ממשל צבאי. לא כל ממשל צבאי הוא כיבוש.
ובהתחשב בזה שנראה לי שהשופט בדימוס אדמונד לוי והצוות שלו - קצת יותר מעורים ממך במשפט הבינלאומי, וקצת יותר מבינים ממך בחוק - והם קבעו חד משמעית שישראל יכולה וצריכה לכפור בעובדה שממדובר בכיבושף שכן גם לפי החוק הבינלאומי וגם לפי ההיסטוריה - למעשה מעולם לא היה כאן "כיבוש" בהגדרתו בחוק הבינלאומי. אממה - הפלסטינים דואגים ואף מצליחים לעשות דה-לגיטימציה לישראל בעולם ובכך עיוותו את המציאות ויצרו מציאות מדומה ששמה "כיבוש" - שאף אתה נכנעת אליה, כמו הרבה מנהיגים אחרים שביומיום הם פיקחים וחכמים, אבל בנושא הזה הם נכנעים לתכתיבי העולם האיסלאמי ומעלימים פיסות מידע משפטיות מאוד רלוונטיות לעולם, שכן חלילה להם מלא להכיר בכך שזה כיבוש - אתה יודע כמה אחרי זה תעלה להם חבית נפט?
. אז עשה טובה - כשאתה מביא נתונים, תביא את כלל הנתונים. אתה הצגת כעת את הנתונים בדיוק כמו שאומות העולם מציגים, בדיוק כמו שהפלסתינאים רצו ורצוים ועובדים על כך שהעולם יציג - וזה שקר ושטות ולפחות על עצמנו לדעת שזה לא נכון.
דבר נוסף - מעולם לא היה "עם פלסתינאי" שקר וכזב.
אז עשה טובה - לא משנה מה אתה אישית חושב, העובדה היא שאם מסתכלים בצורה יבשה לפי החוק הבינלאומי - שהוא הרבה יותר חשוב ממה שאתה אישית חושב - הרי אם לא נכנעים לגחמות השונאים אותנו, מוכח מעבר לכל ספק שלא, לפי החוק היבש היבש הבינלאומי - אנחנו לא כובשים, ואין שום כיבוש.
אתה כותב "לפחות תהיו כמו הימנים שמודים בזה..וכו' וכו'" - הבעיה היא שאתה זה שלא מוכן להודות שביבש על הנייר אנחנו לא כובשים ולא כלום, אלא רק מתעורר נגדנו מסע דה לגיטימציה שמעוות את המציאות. מי שמודה ב"כיבוש" - לדעתי טועה בגדול. אין ולא היה כיבוש. המצב הנתון - של מציאות קיימת, אין חולק עליו כי לא ניתן לחלוק על מציאות - ניתן לחלוק על איך המשפט הבינלאומי מגדיר אותה, ובנידון דנן - אני מאמין הרבה יותר לאדמונד לוי מאשר לך או למדינות שחרם נפט איסלאמי יעלה אצלם את המחירים באופן דרמטי.
מגוחך לטעון טענות כמו שאתה טוען כשברור וידוע לכל בר דעת שכל האינטרס של מדינות המערב במזרח התיכון הוא אך ורק כדי לדאוג לאינטרסים הכלכליים שלהם - שבין השאר חלק גדול מהן תלוי ישירות בנפט שמזרימית מעצמות המזרח הערביות לעולם.
כן כן - ארה"ב בשביל הפחתה של כמה דולרים לחבית נפט, תהיה מוכנה למכור את אחותה ולהודות ש"ישראל כובשת" וכמו כן שאר מדינות העולם, שיהיו מוכנים לעוות את הרקע ההיסטורי, לעוות את המציאות ולעוות את המשפט הבינלאומי - ובכך גם לעוות דעות של יהודים במדינה - רק בכדי שמצבן הכלכלי יהיה טוב יותר.
אם היינו מדינה קטנה וחסרת משמעות באפריקה - לאף אחד לא היה מעניין את הסבתא שלו שאנחנו כובשים או נכבשים בידי עם אחר - אין לנו מה להועיל לעולם אז חכו לתור שלכם בסוף הרשימה.
ברגע שאנחנו יושבים על חבית חומר נפץ רותחת כמו שיש במזרח התיכון - פתאום אנחנו מעניינים וכולם מתעניינים בכל קראוון שנבנה מעבר לקו הירוק.
בנוגע לשאלות האחרות כמו שאלת מתן אזרחות ועוד - זה כבר שאלות אחרות שניתן לענות עליהם בנפרד - קודם כל, ישנו בעולם גם מעמד שנקרא תושבות, שהוא כמו אזרחות במובנים רבים אך לא מקנה את כ-ל הזכויות המדיניות - וזה חוקי לגמרי בחוק הבינלאומי, מעמד של תושבות. ניתן לתת מעמד של תושבות לכל מי שחפץ בכך.
דבר שני - אכן, ניתן לשמר את המצב כמו שהוא היום, מה שנקרא "תחזוק הסיכסוך" - וזה לא יצריך הגעה למדינה דו לאומית. כיום כבר בעקבות הסכמים רעים כאלו או אחרים יש להם אוטונומיה משלהם בשטחים שלהם שם הם אחראים לעצמם - וישראל נכנסת לשם רק כאשר יש חשד סביר לפעילות טרור וכו' - הם השוטרים של עצמם וכו'... - בשאר השטח, אכן צרך אוטומטית לספח לגמרי מהמשטר הצבאי לישראל - בשטחי C שמהווים 60 אחוז משטחי יו"ש, יושבים רק כ60 אלף ערבים. גם אם תעניק אזרחות לכל 60 אלף הערבים האלו, כמו שעשית למי שרצה ברמת הגולן - זה לא מה שיגרום למדינה שלנו להפוך לדו לאומית. וגם - לא כולם שם במילא ירצו אזרחות ישראלית ויסתפקו בתושבות, כמו הרבה מערביי מזרח ירושלים - אז בכלל.
אל תאמר שאתה עונה, לי לפחות אתה לא ענית אף פעם.מישהי=)
אולי אתה לא מסוגל להתמודד עם האמת?
(זה היה מכוון לרסיסט, אבל התגובה קפצה.)
אתה מגיע לכאן כדי להתווכח על ענייני דת ומדינה בלבד.
הסרטון הזה משקף את מה שהולךבחורצ'יק
הטרור הערבי טובח ועמ"י בעליה החוקיים של הארץ,מושיט ידו לשלום ,בו זמנית שהניאו נאצים ממשיכים לטבוח בנו,ובכ"ז מסכימים ,מוותרים,משחררים מחבלים (שלא אמורים להיות בכלל בכלא! להחזיק אותם בכלא זה לא מוסרי!!! מקומם של אלה שרצחו ישראלים,הוא לא בכלא,אין להם מקום בכלל.גם זה טעון שיפור,שבע"ה ישתפר והמחוקקים ילמדו שמחבל רוצח כשנתפס דינו מוות.)-כל זה ועוד ישראל היא הטרוריסטית נכון?
אלו לא "כמה חמאסניקים"כהגדרתך,אלו כל ה"פלסטינים" רובם ככולם.וצריך את כולם להעביר לאחת מעשרות המדינות הערביות,או לאחת מעשרות המדינות האירופיאיות האנטישמיות.(אמנם המוסלמים כבר תופסים במדינות אלה [באירופה] מקום נכבד ומשלטים עליהן) גם אבו מאזן והרש"פ הם לא בדיוק חסידי אומות העולם,המשפטן יורם שפטל קורא בצדק לנאצי מרמאללה אבו אדולף מאזן שהוא ד"ר להכחשת השואה!! ה' יעזור לעם ישראל לתקן עולם במלכות שדי.
תמונה אחת שאומרת הכל
רבם של ה"פלסטינים" גנרל הSS חאג' אמין אל חוסייני ימ"ש
עם צורר היהודים והאנושות ימ"ש
(התמונה לקוחה מפה)
בריטניה מקבלת יחס כזה מהעולם?ותן טל
בריטניה כבשה לפני שנים את איי פוקלנד - שרחוקים מהממלכה אלפי קילומטרים, והעולם מעולם לא זעק לזכותה של ארגנטינה על המדינה, כשהיא עוד טוענת לבעלות היסטורית עליהם - ולעומת זאת כאן בשטח ה"כבוש" אין אדם שטוען לבעלות בעבר על השטח. פשוט אין. תראה לי אחד שטוען היסטורית שהשטח היה שייך לו. השטח היה תקופה ארוכה בידי האו"ם, במהלך המלחמה ירדן כבשה את השטח אך מעולם לא סיפחה אותו אליה ואף התנערה עם הזמן מכל זכות שהיא עליו, "ויתרה" עליו במובנים חוקתיים - כך שלמעשה זהו שטח ללא בעלים. שטח ללא בעלים לא ניתן לכבוש. ניתן אולי להתיישב עליו ולהכריז עליו שהוא שלך - זה לא נקרא לכבוש. לכבוש זה לקחת משהו שהיה שייך למישהו אחר, ולהעביר אותו בכוח או בערומה לרשותך.
בריטניה כבשה את איי פוקלנד - ואף אחד בעולם לא קם, אז שם אין מליוני אנשים, ואומנם לאחרונה כשנערך משאל עם, התושבים שגרים שם בחרו להישאר תחת חסות בריטניה - אבל עדיין כשטח הוא מוגדר ככבוש, מה עוד שהוא רחוק אלפי קילומטרים מבריטניה, והיא בכל זאת מקפידה להציב שם חיל מצב עצום בהגדרה יחסית, על מנת לשמר את השליטה שלה שם - כחלק מהיותה "מעצמה". ואף אחד בעולם לאיצעק על בריטנה כמו שצועקים עלינו. ואףף אחד בעולם לא יצעק על ארה"ב שפלשה לאפגניסטן - כמו שצועקים עלינו.
יותר מזה - גם כיום, אף אחד לא צועק על אסד על כך שהוא טובח בבני עמו - כמו שצועקים עלינו. הוא ממשיך כל יום לטבוח בבני עמו אבל לארצות הברית יותר חשוב קראוון שנבנה בהתנחלויות.
להזכירך - מדינת ישראל נותנת הרבה יותר זכויות לערבים, מאשר, לדוגמה,ממשל חמאס ברצועה, שמדכא את אזרחיו. וכן, גם יותר מאסד שממש אוהב את העם שלו.
בקיצור - די עם העמדת הפנים - העולם מגנה רק את מי שהוא רוצה לגנות, אז להאשים אותנו כל הזמן ש"מדינה שככה וככה תזכה לככה וככה" - זה פשוט מעוות ומשולל יסוד. לו יצוייר שהיינו ארה"ב, והיינו "כובשים" ככה את הפלסטינאים - אתה רואה ולו מנהיג אחד בעולם שהיה מרשה לעצמו להגיד את מה שכולם אומרים לנו? אז הבעיה היא לא במציאות - אלא באיך שאנשים ומדינות מגיעות למציאות. יש לשים לב להבדל הגדול מאוד - כי איך שאתה מציג את זה, הבעיה היא במציאות, לא במדינות - בעוד הבעיה האמיתית היא במדינות ובמסע הדה-לגיטימציה השקרי נגד ישראל, ולא במציאות שהיא דווקא לטובתנו, אם יודעים להסתכל עליה נכון.
יש שמאלניםבחורצ'יק
שכל מה שנגד יהודים נגד ישראל נגד צה"ל -יתמכו. מציגים לך פה את המציאות ואתה קורא לזה ילדותיות שטחית..זה כ"כ נכון מה לא ברור בזה? מה לא נכון בזה? כל הכבוד להם על ההסברה המעולה!!
Resistחפרנית גאה=)
ונגיד ויש כיבוש...אין איזה קטע כזה שמדינה שכובשת שטח הוא שייך לה?! ובא לא נשכח שלא אנחנו פתחנו במלחמה..
יש תנאים, את השטח צריך לספח.Resiste
לכבוש זה שלב שלב, כשפורצות מלחמות כמעט תמיד כובשים שטחים.
בשלב כלשהו או שמספחים את השטח, כמו שעשינו בגולן, או שמחזירים.
מדינה לא יכולה לכבוש לנצח, זה לא הולך ככה, בזמן הכיבוש העם הכבוש תלוי באוויר.
מצד אחד לא מקבלים אותם לאותה מדינה ושוללים זכויות, מצד שני לא מחזירים את השטח.
פתיחת המלחמה לא רלוונטית, גם אם ישראל פתחה (אגב, ישראל היא לא נמנעת ממלחמות. היא פתחה במלחמה כשהיא ידעה שיתקפו אותה בהמשך, ואני לגמרי תומך בזה) זה לא משנה.
הצד הפותח לא יסבול לנצח כי הוא פתח במלחמה, הוא ישלם לתקופה מסוימת. הוא שילם מ67, הגיע הזמן לתקן את המצב.
אז אולי באמת הפיתרון הוא "לספח" את השטח להגדרתך...רייצ'וש
אולי ככה סופסוף יכירו בהתיישבות מעבר לקו הירוק... הבעיה היא, שהמדינה לא סגורה על עצמה. ועד שהיא תיסגר, כל צד מנסה להטות את הכף לתועלתו האישית. הפלסטינאים בוחרים בדרך הטרור וההיתמסכנות ובזה הסרטון מראה את המציאות טוב מאוד... אולי אנחנו לא לגמרי שה תמים, ויש מקום לשפר אבל כאן לערבים יש דרך קצת יותר ארוכה לעבור...
אסור שנהיה שה תמים . שוחטים שה תמים.להתראות
וואוו..חזק כ"כ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!סאלח שבתי
וואו. חזק-טומי-
וואוו.....כמה נכון !!מיכל =>
ואו!!!!
רנה בנהאחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הספר:
השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל.
תקציר:
ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.
אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.
עד להימור הגדול מכולם.
מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com
את יכולה להפסיק להספיםנקדימון
אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.
אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.
אולי די כבר?!
נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הסיפור:
תקציר:
ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.
אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.
עד להימור הגדול מכולם.
מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com
הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך
האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?
הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות
בדיוק כמו בחיים האזרחיים
הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.
ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר
..יהודי חסידיאחרונה
אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא
הפצות!!יהודי חסידי
ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.
הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.
בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf
יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.
כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות
אשמח לתגובות....
וואודומיה תהילה
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי
וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
...יהודי חסידי
....יהודי חסידי
...יהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה
אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"
הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות
מחפשים בני נוער לכתבהדבדב
לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)
מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון
על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.
אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.
אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411
תודה
כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב
לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)
מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון
על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.
אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.
אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411
תודה
חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הסיפור:
תקציר:
עד להימור הגדול מכולם.
אני חדשההרהמורניק
סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!
משתתף בצערךסוורוס סנייפ
תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ההרהמורניקאחרונה
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!