החלטתי להעלות גם לכאן כי זה רלוונטי אותו דבר גם למי שעדיין לא בן 20...
מועתק במלואו מצמ"ע:
כן, בעקבות הפרשייה האחרונה, ובכלל, החלטתי גם אני להתייחס לנושא ולשאול שאלה.
למי שבכל זאת לא מעודכן בפרשייה האחרונה - לאחרונה הואשם זמר מפורסם (כאן המקום להדגיש שאני מבקש בשרשור הזה לא להזכיר שם של אף אחד בעולם. אנחנו מדברים תיאורטית עכשיו ולא מתעסקים לגופו של אדם! בבקשה! את הרקע אני מביא רק שיבינו מה השאלה יותר טוב...) שקיים מערכת יחסים אינטימית עם בנות קטינות (לפי החוק - מתחת לגיל 16 כל קיום יחסים, גם בהסכמה, הוא אסור ונחשב כאונס).
המדינה רעשה ונגעשה - גם החילונים - ובעקבות כך עלתה לי השאלה הבאה:
כידוע, זמרים רבים בסופו של דבר מתגלים כבעייתיים בתחומים כאלו ואחרים - סמים, ענייני מין כאלו ואחרים, העלמות מס אדירות, ועוד.
(הבהרה - השאלה מכוונת אותו דבר לזמרים וזמרות...לא למין אחד בלבד)
השאלה היא - האם אתם עצמכם, אחרי שנניח מורשע זמר כזה או אחר בעברה חמורה בבית המשפט - שהיא עברה חמורה גם לפי התורה, יש להדגיש - האם תפסיקו לשמוע את אותו זמר מתוך הבנה שכאשר האדם עצמו מקולקל, לא ראוי להקשיב גם למוזיקה שלו - או שאתם עושים הפרדה בין הזמר ומעשיו ובין המוזיקה שלו וגם כאשר זמר זה או אחר יואשם במעשים חמורים מאוד ואף יורשע ובמידה מסוימת אך יודה בזה (ולעיתים אכן הזמרים לא מכחישים שעשו מעשים כאלו ואחרים - אלא רק ממעיטים - לא ידעתי, לא חשבתי, וכו' וכו'...) - אתם תמשיכו לשמוע את המוזיקה למרות הכל?
אם תמשיכו לשמוע את המוזיקה - אנא הסבירו לי בבקשה איך אתם עושים את ההפרדה?
דבר שני - בואו נפרוט את המעשים החמורים לסעיפים, ואתם יכולים להתייחס לכל אחד בנפרד -
א. זמר נתפס בקיום יחסים עם קטינות.
ב. זמר נתפס במעשי אונס - של גדולות.
ב. זמר נתפס בעוון העלמות מס גדולות מאוד.
ג. זמר נתפס בעוון שימוש בסמים ושידול אחרים לשימוש בסמים
ועכשיו להתקלה קטנה ברשותכם -
האם לדעתכם גם זמר שמצהיר על היותו חד מיני, ושיש לו בן זוג - הוא זמר שצריך להחרים ולא לשמוע אותו כלל, כיוון שזוהי עבירה חמורה מאוד בתורה?
אני אחדד- אם על השאלה האם תמשיכו לשמוע זמר שהואשם והורשע במעשי אונס והטרדה מינית (של רווקה לצורך העניין)- תענו שלא תמשיכו לשמוע את אותו הזמר - הרי שמתבקש שגם זמר חד מיני שמצהיר על כך בפומבי (מה שאדם עושה בתוך ביתו ואיננו יודעים - אין לנו דרך להתמודד עם זה, אבל אם הוא לא מתבייש להצהיר על כך ברבים, הרי שעלינו להתמודד עם העניין...) - לא תשמעו אותו, כיוון שאם מסתכלים על "חומרת" העבירות בתורה - הרי ש"חד מיניות" היא עבירה שהעונש שלה גדול בהרבה מאשר העונש של האונס מישהי לא נשואה...
ומה לגבי זמר/ת שהמירו את מינם? תשמעו?
תחשבו על השאלות...
אשמח שיתפתח דיון פורה - אבל בבקשה, שוב - בלי שמות של זמרים/זמרות כאלו ואחרים בעולם כיום, זה לא העניין... לא רוצה להיגרר ללשון הרע/אבק לשון הרע/הוצאת שם רע - לכן הדיון כולו תיאורטי!!!
תודה!
תודה
משו מסריח בקיצור.
) אני לא אפסיק לשמוע.