שאלה שהעלתי בצמ"ע - זמרים, קדושה,ומה א-ת-ם תשמעו?ותן טל

החלטתי להעלות גם לכאן כי זה רלוונטי אותו דבר גם למי שעדיין לא בן 20...

מועתק במלואו מצמ"ע:

כן, בעקבות הפרשייה האחרונה, ובכלל, החלטתי גם אני להתייחס לנושא ולשאול שאלה. 

למי שבכל זאת לא מעודכן בפרשייה האחרונה - לאחרונה הואשם זמר מפורסם (כאן המקום להדגיש שאני מבקש בשרשור הזה לא להזכיר שם של אף אחד בעולם. אנחנו מדברים תיאורטית עכשיו ולא מתעסקים לגופו של אדם! בבקשה! את הרקע אני מביא רק שיבינו מה השאלה יותר טוב...) שקיים מערכת יחסים אינטימית עם בנות קטינות (לפי החוק - מתחת לגיל 16 כל קיום יחסים, גם בהסכמה, הוא אסור ונחשב כאונס).

המדינה רעשה ונגעשה - גם החילונים - ובעקבות כך עלתה לי השאלה הבאה:

כידוע, זמרים רבים בסופו של דבר מתגלים כבעייתיים בתחומים כאלו ואחרים - סמים, ענייני מין כאלו ואחרים, העלמות מס אדירות, ועוד.

(הבהרה - השאלה מכוונת אותו דבר לזמרים וזמרות...לא למין אחד בלבד)

השאלה היא - האם אתם עצמכם, אחרי שנניח מורשע זמר כזה או אחר בעברה חמורה בבית המשפט - שהיא עברה חמורה גם לפי התורה, יש להדגיש - האם תפסיקו לשמוע את אותו זמר מתוך הבנה שכאשר האדם עצמו מקולקל, לא ראוי להקשיב גם למוזיקה שלו - או שאתם עושים הפרדה בין הזמר ומעשיו ובין המוזיקה שלו וגם כאשר זמר זה או אחר יואשם במעשים חמורים מאוד ואף יורשע ובמידה מסוימת אך יודה בזה (ולעיתים אכן הזמרים לא מכחישים שעשו מעשים כאלו ואחרים - אלא רק ממעיטים - לא ידעתי, לא חשבתי, וכו' וכו'...) - אתם תמשיכו לשמוע את המוזיקה למרות הכל?

אם תמשיכו לשמוע את המוזיקה - אנא הסבירו לי בבקשה איך אתם עושים את ההפרדה?

דבר שני - בואו נפרוט את המעשים החמורים לסעיפים, ואתם יכולים להתייחס לכל אחד בנפרד - 

א. זמר נתפס בקיום יחסים עם קטינות.

ב. זמר נתפס במעשי אונס - של גדולות.

ב. זמר נתפס בעוון העלמות מס גדולות מאוד.

ג. זמר נתפס בעוון שימוש בסמים ושידול אחרים לשימוש בסמים

ועכשיו להתקלה קטנה ברשותכם -

האם לדעתכם גם זמר שמצהיר על היותו חד מיני, ושיש לו בן זוג - הוא זמר שצריך להחרים ולא לשמוע אותו כלל, כיוון שזוהי עבירה חמורה מאוד בתורה?

אני אחדד- אם על השאלה האם תמשיכו לשמוע זמר שהואשם והורשע במעשי אונס והטרדה מינית  (של רווקה לצורך העניין)- תענו שלא תמשיכו לשמוע את אותו הזמר - הרי שמתבקש שגם זמר חד מיני שמצהיר על כך בפומבי (מה שאדם עושה בתוך ביתו ואיננו יודעים - אין לנו דרך להתמודד עם זה, אבל אם הוא לא מתבייש להצהיר על כך ברבים, הרי שעלינו להתמודד עם העניין...) - לא תשמעו אותו, כיוון שאם מסתכלים על "חומרת" העבירות בתורה - הרי ש"חד מיניות" היא עבירה שהעונש שלה גדול בהרבה מאשר העונש של האונס מישהי לא נשואה...

ומה לגבי זמר/ת שהמירו את מינם? תשמעו?

תחשבו על השאלות...

אשמח שיתפתח דיון פורה - אבל בבקשה, שוב - בלי שמות של זמרים/זמרות כאלו ואחרים בעולם כיום, זה לא העניין... לא רוצה להיגרר ללשון הרע/אבק לשון הרע/הוצאת שם רע - לכן הדיון כולו תיאורטי!!!

תודה!

אולי אני אשמע שירים של זמר כזה,משהו בעולם הזה

אבל רק כאלה ישנים שאני כבר מכירה מלפני (מפסיקה להתעניין בשירים חדשים שלו)

אבל בקשר להערצה\לקנות דיסקים\הופעות וכו'. ברור שזה לא שייך יותר..

זמרים עם נטיות שאסורות מהתורה? אני לא חושבת שצריך לא לשמוע בגלל זה שירים של זמר, זה כמו זמר שמחלל שבת..

נקשה עלייך באמת -ותן טל

קודם בנוגע למה שכתבת בהתחלה נתייחס, ואז לגבי הנטיות האסורות נקשה.

לא הבנתי למה את מחלקת בין השירים הישנים לחדשים+הופעות וקניית דיסקים?

הרי את השירים הישנים עשה בדיוק בזמן שהיה שקוע בכל הדברים האסורים האלו... אם את רוצה לשדר שאתה סולד מזמר כזה או אחר ומדרכו - הרי שעליך להפסיק לגמרי לשמוע אותו כאות מחאה, לדעתי...

ועכשיו נקשה עליך בנודע למה שכתבת על נטיות אסורות שלא צריך לא לשמוע זמר כזה:

אולי אם ככה צריך באמת לא לשמוע גם זמר שמחלל שבת בפרהסיה? (הכוונה - זמר שמצהיר אני מחלל שבת וטוב לי עם זה. זמר שבביתו מדליק טלוויזיה אבל לא כל העולם יודע מזה שהוא מחלל שבת - אנחנו לא בטוח שישר צריכים לחשוד שבגלל שאין לו כיפה הוא מחלל שבת. אבל זמר שבמוצהר מחלל שבת - אולי באמת לא צריך לשמוע אותו?)

ולעומת זאת זמר שמצהיר שהוא עם נטיות אסורות וטוב לו עם זה והוא גם מופיע עם בן זוג וכו' וכו' - או זמר שממיר את מינו - זה דבר תועבה, שאפילו העולם הלא דתי ולא יהודי, ברובו מבין שזה דבר לא טבעי שלא צריך להיות וסולד מזה (וזה טוב,) - וכאשר זמר מצהיר על כך ברבים, הוא סוחף אחריו לעיתים "דעת קהל חיובית ומגבה", וגורם לכך שיותר ויותר אנשים יחשבו - אולי זה בעצם לגיטימי? כל אחד יכול לבחור את נטייתו וכו'... בל ניתמם - ל"גיבורי תרבות" יש גם יכולת לעצב במשהו את המחשבה של הציבור וההמון הרחב, וכאשר נטיות כאלו מקבלות לגיטימציה בעולם אצל "סלבים" למיניהם - הרי שבצורה כזו או אחרת עצם שמיעתך אותו, מעודדת אנשים לחשוב שאין בזה דבר רע - "תראו, אפילו הדתיים שומעים אותו!" וכאלו דברים...

וזה בניגוד לחילול שבת, שזה לא נתפס כ"הצהרה" מיוחדת כזאת או אחרת, וזה לא שזמר שלא שומר שבת, גורם למישהו יותר להאמין באי שמירת השבת וכו'... כי רוב העולם החילוני אכן לא שומר שבת כבר היום, לעומת זאת שרוב העולם החילוני כנראה כ-ן שומר על טבעיות היחסים...

(שתדעו - יש כאלה שבגיל הנערות מתלבטים בזהותם המינית, ואם יקבלו חיזוק חיובי מהחברה בנוגע לכך שצריך להישאר בנטייה הטבעית, אכן לא "יתהפכו" פסיכולוגית ובלאו הכי יישארו בצד הנכון - אבל לעומת זאת אם השדר שיקבלו מהחברה זה ש"אתה יכול לבחור גם בצד השני וזה בסדר לגמרי אין עם זה שום בעייה" - יש סכנה שהם יאמצו את הנטיות ההפוכות...).

בקיצור - עצם "החרמה" שלך, זמר עם נטיות הפוכות - אתה משדר לעולם - אני בוחל בזה ורואה בכך דבר אסור ומגונה.

לא יצוייר שנגיד כ-ל העם היה מחרים זמר עם נטיות הפוכות ובכך משדר אי לגיטימציה לנטיות ההפוכות - מלבד חברי הקהילה הלהט"בית שהיו שומעים את אותו זמר - הרי שזה היה בטוח בטוח עוזר לחיזוק המסרים החיוביים שחברה יכולה להעביר על אי לגיטימציה. 

אז אומנם כ-ל העם לא יעשה את זה - אבל גם אם אתה ועוד אלפי בני נוער דתיים כמוך יפסיקו לשמוע ולקנות וכו' - זה יסייע בהעברה של המסר שמבחינת הציבור הדתי זה ל-א לגיטימי..

אני אמשיך לשמוע שירים ישניםמשהו בעולם הזה

פשוט כי כשגדלתי (4-11) זה מה שהיו שומעים אצלי במשפחה ולמרות שאני לא אוהבת את הז'אנר הזה אני לא

'אפסיק לאהוב' את השירים הספציפיים האלו (בלי קשר לאידיאולוגיה..)

ובקשר לזמרים שמקדמים תפיסת עולם מעוותת (זה כולל גם שמאלנים) אני לא באמת מצליחה לראות איך זה שאני לא אשמע שיר של אחד מהם בפלא' יפגע ביח"צ שלהם? בסה"כ אף אחד לא מתעניין בסוג המוזיקה שאני ספציפית מעדיפה לשמוע, בטח שלא בסיבות...

*ושוב, אני לא מדברת על הופעות וכו'... (:

תסתכלי במאקרו, לא במיקרו...ותן טל

ברגע שכמות מספיק מכובדת של אנשים תפסיק לשמוע לחלוטין זמר כזה או אחר - בהכרח זה ייצור הד, ויעביר מסר חיובי לחברה...

את כפרט בודד, אכן זה קטן וכמעט לא נראה - אבל ראי עצמך כחלק מחברה שלמה ששואפת ל"תיקון עולם במלכות שדי". כמו שאם, נניח, הייתה חנות שעד היום לא נפתחה בשבת, ולפתע הבעלים שלה מודיע שיפתח בשבת - וזה חנות מכולת, נגיד - ואכן הוא פותח בשבת. כעת - את יכולה עקרונית בימות החול לקנות שם דברים סגורים, זה פחות מועדף מבחינת ההלכה לעומת חנות שסגורה בשבת, אבל עדיין זה יהיה בסדר עקרונית ו"בדיעבד" אם תקני שם ביום חול דברים סגורים. ובאמת - אם תעשי לבד חרם ולא תקני שם, מי ישים עליך? את מי זה יעניין?

זהו - שאם את ועוד חצי מהדתיים בעיר שלך יעשו חרם על אותה מכולת/סופרמרקט, שבמוצהר מחלל שבת בפרהסייה ומרוויח מכך כסף - והוא יקלוט שבגלל זה ירד לו הרווח מכל הדתיים שעכשיו גם בימות החול לא קונים ממנו - זה יגרום לו אולי לחזור בו...

אז בנוגע לזמר אומנם שיר בפלאפון לא יגרום לו להפסדים ישירות - אבל "חרם צרכנים" כן יעורר תהודה ויעזור לקדש שם שמיים ברבים.

זוהי דעתי.

תשמע, יש בזה משהו (:משהו בעולם הזה
תודה ותן טל

וואי, קשה!אביגיל=)

אוקיי אז:

דבר שממש ממש ברור לי הוא:

בחיים (בלי נדר) לא אשמע זמר שמצהיר על עצמו כחד מיני / זמר ששינה את מינו / זמר שאנס (לא משנה אם זה קטינות/מבוגרות)

באמת תודה, עוררת אותי לחשוב על זה....

לא מזמן שמעתי שיחה של הרב גיא צבי מינץ שאמר שצריך לשמוע שירים שמגיעים רק ממקום טהור (ז"א - רק של זמרים ששומרים תורה ומצוות) אז אני לא מסכימה עם הגישה הזאת כי יש שירים מאוד יפים של זמרים שלא מגדירים את עצמם כדתיים אבל אני כן אשמע את השירים שלהם, גם אם הם שמאלנים כי אני חושבת שזה לא סותר את זה שהם לא אנשים טובים. אבל- לענ"ד אדם שעושה עבירות כ"כ חמורות כמו אונס/ קיום יחסים עם בן מינו/ שינוי מין זה תועבה כ"כ גדולה שאני לא מסוגלת לשמוע זמרים כאלו שמצהירים על עצמם ככופרים בתורה ברבים.

תראהshira935

אני נגיד לא ישמע את השירים מתוך הערצה לזמר וימשיך נגיד להתלהב מהבן אדם אבל כל בן אדם עושה עברות ולפעמים חמורות (כמו למשל לחלל שבת) ונכון יש אנשים שמגזימים!!

אבל בכל זאת זה לא אומר שאני לא ישמע את השירים למרות שמישהוא שאנס אני חושבת שאני יותר יחמיר מאשר מישהוא שיש לו בן זזוג....

קודם כל, הטעת!Resiste
עבר עריכה על ידי צבי-ליזציה בתאריך י"ח בכסלו תשע"ד 20:43
עבר עריכה על ידי Resiste בתאריך י"ח בכסלו תשע"ד 20:30

מתחת לגיל 14 - אונס

14-16 בעילה אסורה בהסכמה. בזה הוא מואשם ביתר היתר.

מאוד עצוב ומדאיג שהשוות הומוסקסואליות לאונס. תופעה אחת של אהבה, ותופעה שנייה שבה יש פגיעה באישה.

לגבי השאלה, שלא תגידו שאין התייחסות -

לזמר עצמו מעולם לא האזנתי, ומעשים כאלה כן יגרמו לי לא לשמוע. אבל, אם ישמיעו אותו ברדיו לא אאטום את אוזניי. אבל, במקרה של "הזמר המפורסם" (לבקשתך...), אעביר תחנה כי הוא פשוט גרוע.

לגבי "המרת מין" ו"חד מיניים" - אני די בטוח שחצי מכאן שמעו שירים של זמרים חד מיניים או משני מין.

שניהם אסורים מהתורה.ותן טל
עבר עריכה על ידי ותן טל בתאריך י"ח בכסלו תשע"ד 21:14

ועונשו של המקיים יחסים חד מיניים (בגברים) תפורש בתורה כחמור בהרבה מעונשו של המקיים יחסים עם בתולה בהסכמה ("מפותה"). את עמדת ההלכה כמה שתנסה לא תצליח לשנות בזה  - ואליה התכוונתי, ממש לא רק לחוק בישראל.

מבחינת התורה אין אפשרות ואסור בכלל בכלל לממש "אהבה" כמו שאמרת,, בין גבר לגבר (בין אישה לאישה גם לא - מעשה המסוללות במצריים, אם כי לא מפורש בתורה כל כך כמו בין גבר לגבר, אלא יותר מחוזק מדברי חז"ל).

בנוגע למה שהטעתי - אכן מבחינת החוק יש הבדל, הסתכלתי כעת וראיתי שנכון - אבל גם קיום יחסים בין מבוגר לבין קטינה בת 14-16 - נחשב בחוק לעבירה על החוק. בכל מקרה בנוגע להלכה עצמה שתכל'ס היא היותר חשובה לי - בהלכה לא משנה באיזה גיל, ברגע ש"פיתת" נערה לקיים איתך יחסים - היא נחשבת "מפותה", ודינו של "המפתה" לשלם 50 שקלים לאבי הנערה (שקלים של פעם) על הנאתו מלבד תשלום על בושתה וכו' - או שישאה לאישה אם תרצה בכך. בנוגע לאחד שאנס נערה בתולה - אזי יצטרך גם לשלם לאביה 50 שקלים, מלבד תשלום עלבושתה וכו' - וגם יצטרך לשאת אותה בעל כורחו אם היא ואביה רוצים (בניגוד למפתה שלא יצטרך לשאתה בעל כורחו, אלא אם כל הצדדים ירצו, יישאה לאישה.).

אוקיי, אני לא דיברתי מבחינה הלכתית.Resiste
ברור שדיברתי מבחינה הלכתית.ותן טל

כי מבחינת החוק היבש במדינת ישראל אין איסור ליחסים חד מיניים, לעומת האיסור להיות עם מישהי צעירה. 

אז מובן מאליו שהתכוונתי לעמדת ההלכה בנושא ואף הבהרתי זאת בהודעה הפותחת.

אהמממשטות
עוררתי אותי לחשוב עלזה ...
בינתיים לא הפסקתי לשמוע שירים של זמר זה או אחר בעקבות מעשיו,
הרי מלכתחילה (לצערינו) השירים האלו לא הדבר הטוב ביותר שקיים(בלשון המעטה) והיה והחלטתי לשמוע אותם..המעשה לא ממש יגרום לי להפסיק.
ולא אני לא מגבה או מעודדת כאלו מעשים. רק לא חושבת שזה שאני לא ישמע יעזור....
כנל לגבי זמר שמצהיר כל מיני הצהרות וכו...
ואיך אני עושה הפרדה?
אני לא זוכרת מנ הזמר ששר את השיר (בדרכ) אז ההפרדה לא מידי נחוצה.
תגובה כאן>>>ותן טל

לגבי מה שכתבת שאת לא חושבת שזה שאת לא תשמעי יעזור - תקראי מה כתבתי כאן, אשמח אם תוכלי להגיב מה דעתך על זה...

אני כן אשמע את השירים שלו.מישהי=)
למה? אשמח לשמוע למה...ותן טל
לא קראתי את כל התגובות. במחילה.מישהי=)

אבל..

יש לו שירים יפים..

יש זמרים מסויימים שאני לא שומעת,

כי יש להם שירים מגעילים,

או שיש כמה זמרים שאני לא שומעת בגלל משו מסריח בקיצור.

אבל הוא..

מה הבעיה?

דיברתי על השירים???ותן טל

בכלל לא התייחסתי לכך ששירים יפים או לא. התייחסתי לכך שאם בנאדם מתגלה ומוקע ומורשע כאדם מושחת מוסרית - נניח סמים, מין, העלמות מס וכו' - אולי יש מקום בגלל זה להוקיע אותו ואת דרכו, וכן, במקרה הזה זה גם דרך הוקעה של השירים שלו, לא משנה עד כמה הם "יפים".

באמת לא הבנת מהשאלה שלי מה הבעיה? הבעיה היא לא בשירים יפים או מסריחים, בקול יפה או לא.

האם למשל, היית ממשיכה לשמוע זמר ששמעת שהוא רוצח?

האם היית שומעת זמר אנס?

ועכשיו נתקיל אותך - אם התשובה לנ"ל היא כן, שהיית ממשיכה לשמוע - האם היית ממשיכה לשמוע זמר שרצח/אנס קרובת משפחה שלך?

א: תוסיף חס וחלילה!!מישהי=)

ב: אני לא יענה על השאלה הזו.

יש זמרת שאני לא שומעת, אכן. בגלל שיר אחד מסריח שלה.

ויש זמרים שאני לא שומעת בגלל שהם בעלי נטיות הפוכות.

ואני יודעת שלא עניתי לך כמו שצריך.מישהי=)
חס וחלילה זה ברור.ותן טל

לא חשבתי אחרת וסליחה שלא כתבתי את זה גם מפורשות.

אבל בחרת לא לענות לכן לא אוכל להגיב לך.

למען האמת - עצם זה שאת לא עונה על זה בהחלטיות, כבר מוכיח את מה שחשבתי. 

קשה לך לענות על שאלה כזאת... אכן, קשה...

אני לא יודעת מה לענות לך, מבין?מישהי=)

זה לא שאלפה פשוטה.

אבל אני לא אפסיק לשמוע את השירים שלו.

למה?

אינלי מושג..

צודק באלפי אחוזשטות
אבל אפחד לא באמת רואה ומתעניין מה קורה בפלא שלי...בשירים שלי.
אז נגיד ואני אמחק ואתה תמחק והוא ימחק והיא גם ובקיצור הרבה ימחקו זה עדין לא יעורר שום הד. זה לא כמו להחרים חנות שאז רואים אתזה בחוץ את החרם
ככה:ותן טל

זה לא רק למחוק מהפלאפון - זה לגרום למצב שבו עשרות אלפי בני נוער, לדוגמה, מחרימים את הזמר בכל צורה שהיא - אבל מחרימים אותו באמת ולא בכאילו! כולל הכל! אי אפשר להחרים זמר על ידי ככה שכלפי חוץ אתה לא שומע אותו אבל באוזניות בפלאפון אתה כן שומע - זה לא אמיתי וגם יתפוצץ מהר מאוד... חרם זה חרם זה חרם... כמו שבחרם הקוטג' - אנשים במודע לא קנו קוטג' בכלל, למרות ש"מה יקרה אם אני כבר אקנה אף אחד לא ידע ואני אוכל להינות על הבוקר למרות שהחרם קיים..." - לא, כשיש חרם אז הוא גובה גם מחיר אישי מאנשים שתומכים בו, וזה כולל להפסיק לשמוע לחלוטין זמר כזה או אחר - ואז, כרגע שמפסיקים לחלוטין וזה נתפס בלב של אנשים באמת - זה אכן יכול ליצור הד לגמרי.

בגישה שלך, זה לעולם לא יתפוס כי לא יהיה חרם אמיתי... חרם אמיתי צריך לעשות עד הסוף, למיטב הבנתי האישית...

הבינותי....שטות
אחשוב עלזה...
אותי שיכנעת
העניין הוא לא להפגין הוא לשנות משהוא בתוך הלב שלך.shira935
הפסקתי לקרוא כבר בהתחלהכישוף כושל

עם יש כאלה שלא יודעים על הפרשה למה צריך שהם ידעו מה זה בדיוק מוסיף??

כולם גם יודעים מי הזמר המפורסם..

אני אישית לא יודעת מה הוא עשה אבל אני יודעת למי מתכוונים למה צריך להיחסף לזה?

אמרתי - אני לא מדבר על הפרשה הזאת ספציפית!ותן טל

ולכן חזרתי פעמיים במהלך השרשור על כך שאני מבקש בכל לשון של בקשה שלא יכתבו שם אחד של זמר כזה או אחר - כי הדיון הוא תיאורטי, והפרשה האחרונה רק היוותה טריגר להופעת הדיון שבפני עצמו הוא חשוב, לדעתי האישית.

אדם שכותב כאן שמות של זמרים, בשרשור הזה, אני פונה אליו ומבקש שיערוך, או פונה אל המנהלים והם עורכים - והם כבר עשו את זה.

אני בהחלט לא רוצה להגיע לידי לשון הרע ואבק לשון הרע והוצאת שם רע וכו' וכו' - ולכן בדיוק אני מקפיד שלא יהיו שמות בשרשור הזה!

אם כולנו נקפיד על כך ונענה רק על השאלה שהוצגה בלי להתייחס לזמר כזה או אחר - הרי שהדיון יכול להיות רציני מאוד ולעזור להרבה אנשים להיחשף להבנות שלבד לא היו נחשפים אליהם...

ואו. חתיכת שאלה.ט!הר
מבינה את שני הצדדים- בעד להפסיק, ומצד שני לא להפסיק..
לפעמים הרצון וההרגל מתנגשים אחד בשני..
לא יצא לי לחשוב על זה את האמת..

לא יודעת מה לומר ..

צריכה לחשוב על זה..
אני לא הקשבתי לו מההתחלה...ועכשיו בטוח שלא....אמריקאית גאה!!
בדיוק לכן לא קשה לך לענות...מישהי=)
פחות אכפת לי מי כתב/שר את השירozd

מעניין אותי יותר התוכן (אני לא ממש אוהב מוזיקה ככה שאני לא ישמע שירים בגלל המנגינה/קצב שלהם), ושהתוכן איכותי (לטעמי..) אז בד"כ גם מי שחיבר אותו וגם מי ששר אותו יהיה בן אדם יחסית איכותי..

ובואפן כללי הסגנון שאני שומע זה  לא כזה שיש בעיה עם הזמרים שלו...

שוב, לכן לא קשה לך לענות.מישהי=)

התוכן אם להודות על האמת בשירים שלו זה רק אהבה.

ואהבה פסולה. בסדר?

יש כמה בודדים שלא.*בננית*

כמדומני אלה בסדר-

מלכי המלכים

מנגינה

מי שמאמין

ממ, כן. אבל לא מדברים על זה בכללי. רוב השירים שלומישהי=)

הם אחרים.. נגדיר את זה ככה, סבבה?

שאלה מצוינת, צריך לחשוב, תשובה חלקיתנפתלי הדג

מבחינתי הקו עובר בנקודה בה אני חושב שהמעשה יפגע בערכיות באופן מהותי.

אני לא חושב שהנקודה פה היא נקודה הלכתית כמו שהיא נקודה מוסרית.

הרי מה שיגרום לי לשמוע אותו פחות הוא המחשבה שהוא בא ממקום מגעיל ושהשירים שלו הם שירים שבאים מנפש מתועבת ולכן האיסור וההיתר ההלכתיים כאן פחות משמעותיים מהבחינה הטכנית אלא מהבחינה המוסרית.

למה אני מתכוון?

אדם שגנב, מבחינתי כל מעשיו וכל הערכיות שלו נפגמת, הוא יכול לתקן ולחזור בו, כמובן אבל יש אצלו פגם ערכי מאוד רציני.

אדם שבגד או שבעל קטינה- מאוד יפריע לי מאותה הסיבה, הייתה לו אלטרנטיבה (גם אם לא כזו שהיא בסדר הלכתית) והוא בחר בצד המתועב יותר- מוסרית.

בנוגע לזמר עם נטיות הפוכות (גם ממומשות) המצב שונה. כן, זה כן יפגע בהערכה שלי כלפיו וכלפי היצירה שלו, אבל מכאן הלאה זה תלוי בו. לו אין אלטרנטיבה אמיתית ולכן החיסרון המוסרי שלו הוא הרבה יותר קטן (גם אם קיים). אם האדם מתנהג במיניות מוחצנת הוא יגעיל אותי- אבל זה לא שונה בהרבה מזמר סטרייט שמתנהג במיניות מוחצנת.

חוץ מזה, יש את עניין התוכן של השיר- יש זמרים שיש להם שירים ספציפיים שאני לא אשמע ('יום ראשון' של מירי מסיקה,כדוגמא [כשעוד הייתי שומע הרבה מירי מסיקה..]) והשירים האלה מאוד פוגעים ביחס שלי כלפיהם, אבל לא אפסיק לשמוע אותם בגלל שירים בדידים.

דווקא אני פסלתי זמרת אחת בגלל שיר אחד שלה.מישהי=)

סורי הוא היה מגעיל ברמות.

למרות שהוא הי היפה מבחינת הביצוע וכו' וכו'..

יש לה שומעת אחת פחות, מה לעשות?!

ועוד זמר או שניים בגלל שהם בעלי נטיות הפוכות.

למה? ככה.

אבל הזמר (לא אומרת את השם!!) אני לא אפסיק לשמוע.

לא יודעת למה.

למרות שאני מגנה את המעשים שלו

שאלה מורכבת.*בננית*

באמת התלבטתי בה בימים האחרונים. היה לי שיר אחד והתלבטתי אם למחוק.

אני חושבת שאני כן אמחק אותו, אבל לא לעשות מזה סיפור גדול ומהומה.

פשוט ביני לבין עצמי.

את האמת קשה לי להסביר בדיוק למה, אבל פשוט זה מה שהמצפון אומר לי.

שזה לא טהור לשמוע שיר כזה (אפילו אם המילים הכי מקסימות בעולם), אבל לא להחרים בפומבי וכו'.

קטונתי מלענות על השאלה הזו, באמת קשה.

מוכנה לשמוע דעות סותרות.

אני עדיין מתלבטת

את האמת שהוא בכלל לא מורשע עדיין.ט!הר
וכנראה שגם לא יורשע..

אז חבל לדבר עליו כאילו הוא האשם..
מופנה לכל התגובות שהזכירו את העניין..

״החושד בכשרים..״
אז אני מחקתי היום מהפלא' מלא שירים של זמר אחדננח=)

ש..הוא בטוח לא מי שאתם חושבים כי אותו גם ככה לא אהבתי בחיים... מישו אחר. שמעתי עליו כל מיני סיפורים מגעילים ביותר אז מחקתי ברצון את כ-ל השירים שלו, אפילו כאלה שממש אהבתי..וגם ת'הקלטות שלו..מכל מיני הופעות וזהה..

איכס לא יכולה לשמוע אותו יותרר!מת

ואוו, אני מעריך אותךנפתלי הדג

זה באמת קשה.

גם אני עשיתי את זה פעם- וזה היה לי קשה מאוד (ויש זמרים שאין מצב שאני אעשה את זה בכל מקרה אפאטי) - יישר כח

זה לא בסדר מה שקרה[וקורה]שוקו =)אחרונה

אבל זה לא ימנע ממני לשמוע שירים 

שירים דתיים לא מספקים את הסחורה 

כל עוד המוזיקה לא מגעילה [לטעמי] והמילים לא גסות - אין לי בעיה כמעט עם כל סגנון מוזיקה וכל סוג שירה שיש. 

חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימוןאחרונה

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אני חדשההרהמורניק

סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!

משתתף בצערךסוורוס סנייפ
תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ההרהמורניקאחרונה

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

אולי יעניין אותך