שלום,אני אם צעירה ל2 תינוקות צמודים (שנה וחצי וחצי שנה) שחיה רחוק ממשפחתי בקרבת משפחתו של הבעל.
בעלי בטבעו הוא אדם עוזר ומתחשב ומכבד את אשתו עד שאחיו מלמד אותו את משנתו.
אחיו הגדול,שגר רחוב ליד שחזר בתשובה לפניו ודי קיצוני בדעותיו והוא מעריץ אותו ומקשיב למוצא פיו כמו להרצאה של רב.
הבעיה היא שאחיו הוא טיפוס מאוד שונה,שתלטן עם פה גדול במסווה של חרדי.הוא בדעה שהאישה צריכה לעשות הכל ובעל שמרים אצבע בבית הוא לא "גבר" והוא שפוט שלה.לכן אשתו משרתת אותו ומקבלת רק הערות וצעקות אם משהו לא במקום.היא נותנת לו ללכת לכל שיעור תורה וכמעט שהוא לא נמצא בבית ובעלי חושב שזה נקרא אישה מסורה וככה אני צריכה להיות..
כמו כן גם בדת הוא נגד כל מי ששונה ממנו ובפרט הציבור הדתי לאומי (הוא קורא לעצמו חרדי..)
אני באה מבית יותר דתי לאומי עם השקפות שונות ולבעלי זה לא הפריע אך מסתבר שלאחיו זה מפריע מאוד
כל היום אומר לבעלי איך חמיך הצביע לבנט סימן שהוא שונא תורה,מדבר על המשפחה שלי גם בפני וזה גורם לבעלי לדקלם את זה אח"כ אצל הורי ולגרום למריבות.
כל הזמן מסית את בעלי נגד המשפחה שלי,על הכסף שהם חיבים,על זה שהם נתנו לאח שלי יותר וכו..ובעלי משתף איתו פעולה ומאמין לו למרות שזה לא הפריע לו לפני.
מכיון שבאו מים עד נפש וכאב לי על חילול כבוד הורי יצאתי נגדו בארוחה אחת ואמרתי לו שיפסיק לרכל על אנשים,ושהוא דתי מזויף ולא שווה ללכת לשיעורי תורה ולקרוא לאשתו "סתומה"בגלל שהילד הפריע לו בדבר תורה ולא עצרה אותו.פתחתי איתו חזית ומכאן חיי נהיו גיהנום.
הוא הפך את המלחמה כלפי,אומר לבעלי אשתך לא מכבדת את ה ואת התורה היא דתיה צבועה וצריכה להוריד את הכיסוי ראש כל זאת בגלל שביקשתי מבעלי שלא ילך איתו לשיעור כי אני קורסת..מנצל כל הזדמנות לדבר עלי רעה באוזני בעלי ומייחל לזה שנתגרש.
הצרה היא שבעלי הוא כמו כבשה קטנה לידו ולא מעיז להמרות את פיו או לעצור אותו ולכן לפעמים במריבות הוא חוזר על כל הארס ששמע ממנו וכואב לי על כך כי אני יודעת שהוא לא חושב כך באמת
אני פונה אליכם שתתנו לי עצה
בעלי לא מוכן לדבר על הנושא(איתי,למרות שעם אח שלו הוא זורם..)ולא עם רב.
אני חוששת שבגלל המצב הזה לא יהיה לי ברירה אלא לפרק את החבילה למרות שכואב לי כי אני יודעת שאם בעלי יהיה מנוטרל מהשפעתו יהיו לנו חיים מקסימים ביחד כי אנחנו מסתדרים מעולה..
מה לעשותתתתתתתת?
אשמח לשמוע את דעתכם..תודה רבה

תגובה נפלאה