איזה שיר כופר.![]()
זה ה' חולל, לא המכבים.
לומבינה למה ילדים קטנים ותמימים צכים לזמר ת'שיר הזה במסיבת חנוכה בגנון שלהם.![]()
|שרשור שנכתב בעקבות...השירי חנוכה מהגן של אחותי הקטן שכבר יצאו מכל החוריםםם! אבל לונורא, זה מה שעושה ת'אווירה
|
ננח=)איזה שיר כופר.![]()
זה ה' חולל, לא המכבים.
לומבינה למה ילדים קטנים ותמימים צכים לזמר ת'שיר הזה במסיבת חנוכה בגנון שלהם.![]()
|שרשור שנכתב בעקבות...השירי חנוכה מהגן של אחותי הקטן שכבר יצאו מכל החוריםםם! אבל לונורא, זה מה שעושה ת'אווירה
|
נראה לי סתם לחפש בנרות...
(האהאהא, נרות בחנוכה..)
וכל עוד אני מודע לזה אין לי בעיה לשיר את השיר ולא להוסיף עוד מילים שהורסות את המקצב (אשר-חולל-הקדוש-ברוך-הוא-ישתבח-שמו-לעד-למקבים-הצדיקים-שבכלל-העדיפו-לשבת-ללמוד-תורה-כל-היום-ולא-להילחם
|נשימה עמוקה|)
חחחחחחחחח..איזה קורע אתה !!מיכל =>
נשגבת מבינתך
גיברת פלסף.
Resiste"הטפת מוסר" חח סתם 
גיברת פלסף.מוסיפים- "אשר חולל ה' למכבים הצדיקים"
בעעע...
באנשים כמוך

סבורני שהם היו אנשים שעודדו מלכות זרה ושיוויון זכויות בארץ ישראל
אני נראה לך כמו תומך של מלחמת דת?
לא דיברתי על המרד, אלא על השיר. וגם אז, צחקתי.
אתה כמובן נדחפת עם הערה שבכלל לא קשורה, תחסוך מאיתנו תגובות מיותרות.
מה רואים בה?
מתנחלת איפשהואזה מי ימלל גבורות ישראל ובפסוק זה מי ימלל גבורות ה'....
המקור הוא אכן-אשר חולל ה' למכבים
הוכחה? משהו?
איך אני מת על ההמצאות האלה...כמה בורים שאפשר להיות..
וקצת על השיר:
ימי החנוכה
"ימי החנוכה, חנוכת מקדשנו, בגיל ובשמחה ממלאים את ליבנו..." – את המילים לשיר המקסים הזה כתב לפני יותר ממאה שנה המשורר מרדכי ריווסמן. השיר נכתב ביידיש - השפה שבה דיברו יהודים רבים שגרו באירופה לפני קום המדינה. את התרגום לעברית כתב אברהם אברוני, מורה לעברית שתרגם שירים רבים. השיר בעברית פורסם בשנת 1918.
השיר מתאר את מנהגי החג השונים כמו סביבונים וסופגניות, ומספר את סיפורו של מקור החג: הקרב של המכבים נגד היוונים. שירים רבים שנכתבו בעבר שימשו בעצם כדרך לספר את ההיסטוריה ולזכור אותה. תודו שזה יותר קל מאשר לקרוא ספר ארוך. מקור הלחן לשיר אינו ידוע. אגב, לפני כ-50 שנה נכתבה לשיר גרסה חדשה... לכבוד חג הסוכות!
חח השקעת.![]()
נפתלי הדגלמרות שרוב האנשים לא טורחים לעשות גם את זה... 
אבל תודה..
נדנדה כתומה.וגם חלק שרים 'מי ימלל גבורות ה' אותם מי ימנה..'

טובי =][=אני התחלחלתי לשמוע: "פטיש מסמר, ניקח מהר. סוכה לבנות בנים ואבות" ![]()
או דסדוס ל"תני לי יד, תני לי מקום"
אז. גירסה מדרשיסטית לה' יתברך.
"תן לי יד, תן לי מקום.
תן לי יד, תן לי מקום.
אצלך בעולם"
שמעף בימים ההם בזמן הזה,
אלוקים מושיע ופודה..
. ב"ה!!
"אשר חולל ה' למכבים"
נ"ב- אחותי הקטן?!
זה סתם מנהג נחמד.כיף לשיר אבל אצלנו רק מדליקים נרות וגמרנו סיפור.אם יש אורחים אז שרים שיר אחד או משהו,אם אנחנו מתארחים זה תלוי איפה ועד כמה יש לנו כוח.אצל חברים של המשפחה אנחנו שרים אצל המשפחה אנחנו חצי שרים.
צבי-ליזציהמזל שאני כאן לספר לך.. ![]()
בואו נסתכל על זה ישר .
החילןוניים פעם לא הבינו שיש להם עולם ריק ( ואל תספרו לי כל מיני סיסמאות העולם שלהחילוניים היה פעם וגם היום עולם ריק ). הם ראו את עצמם כנושאי קידמה , וקראו לעצמם אור וליהודים ששומרים תורה בשם חושך.
וכמה שזה משונה הם תיארו את עצמם כמכבים נושאי האור כשבעצם הם היו מתיוונים.
אז בשביל זה המציאו את באנו חושך לגרש , נס לא קרה לנו , מי ימלל גבורות ישראל, אשר חוללו המכבים .
אז לא נורא אם מישהו מסלק את הצבע המתייון ושר " אשר חולל ה' למכבים" אפילו שהמקור אחר.
יש גם הרבה ניגונים חסידים שרים שבמקור זה היה מנגינה של גויים ברוסיה.
שהדלקנו נרות עכשיו כל המשפחה אז אבאשלי שר ת'שיר הזה..ואז הוא אמר 'אשר חולל ה' למכבים' ואחותי אומרת לו: 'אבאא! אתה בכלל לא יודע איך שרים את זה!! בכלל אומרים אשר חוללו המכבים...'![]()
אז ראיתם? ניצחתי בתחרות.![]()
[נ.ב- איזה תחרות???]
חחחחחחמיכל =>
מסתבר שבתחרוית שמתחרים עם עצמך אתה מתיד יוצאה מנצח אהה
חחחחחחח

ננח=)ופתאום אני אומרת כזה לאחותי: "אשר חוללו המכבים????"![]()
זה פשוט שטויות וכפירה!!!
רק אז נפל לי האסימון על מה גדלנו...
זה ירד מאדד (ברוך ה'..)
אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה
ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭
מה הסיבות שלכם בחיים?
בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.
ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.
בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי
לא יודע.
מבררים את זה, מחפשים את זה
הלוואי וידעתי
כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...
ככה עד שיבוא המשיח....
הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות
יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת
יש למישהו דרך לעזור לי?
בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)
אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד
או סרטים אחרים