אני בתהליך של היכרות עם מישהו, גרוש עם ילד אחד. והוא מספר לי בפגישה שכשהיה נשוי, אז אחרי הלידה של אשתו הוא הרגיש שרק הילד חשוב והוא לא מקבל את מה שחשב שהוא צריך לקבל. (לכאורה הוא הבין שזה משהו שקורה אצל הרבה) בכל אופן, התגובה שלו לזה היתה "להחזיר לה", כלומר בגלל היחס שלה, אז הוא, בעניינים שחשובים לה, לא נתן את מה שהיא ציפתה. "החזרתי לה" הוא אומר לי, שאלתי אותו איך היא הגיבה, אז הוא אמר "היא התרתחה" אז מה עשית, שאלתי. "שום דבר, שתשתה מים קרים". עכשיו אני יודעת שמשבר זוגי לאחר לידה זה דבר שקורה להרבה. לכאורה גם הוא ידע את זה, אבל אמר לי "זה לא מצדיק". ונשמע שהוא מרגיש מאד צודק גם כעת. מה אתם חושבים אני צריכה להסיק מזה לגביו?
מה דעתכםהדס אור
תסמכי על הלב שלך...יוקטנה
או או או זה נשמע לי קצת בעייתי...אנונימי (פותח)
תשמעי, זה באמת נכון, הרבה זוגות עוברים משבר כזה או אחר,
ומה שחשוב זה שיש תמיכה אחד בשני, סליחה אבל אני לא מתפלאת שהם התגרשו...
כשאין תמיכה מצד הבעל באישה אחרי הלידה, הוא לא יכול לצפות שהיא לא תיכנס לדיכאון.
בכל מקרה, שימי לב, זו נקודת אזהרה,
רוב הנשים מתייחסות אחרי הלידה לתינוק שלהן ובקושי לבעל,
אני בחצי שנה הראשונה הייתי רק עם התינוק, בעלי היה מוזנח לגמרי..
אבל התינוק הזה נולד בשבוע 36, פיצי, קטן וחמוד
הוא היה צריך אותי!
ולכן אם הבעל לא מבין את זה, הוא בבעיה.
אני לא מבינה, איך בעל יכול "להחזיר" לאשתו, זה חוסר בגרות, וחוסר יכולת להבין שנוסף פה עוד בנ"א למשפחה.
שגם הוא זקוק לאהב, ולאוכל...
אין לי מסקנה אחת, באופן כללי, שימי לב אם טיפוס כזה מתאים לך...
נכון שאינך מופתעת?אלעד
משתמע מדברייך שהוא יצטרך ללמוד דבר או שניים על יחסים וזוגיות לפני שיגש לפרק ב'.
לא נשמע משהושוקולית
לכל זוג יש משברים ברמה זו או אחרת, אבל הכיוון הכללי הוא שגם עם 'רבים' עדיין אוהבים, ואחרי שנרגענו נבדוק איך עולים למעלה מכאן. כמובן שצריך ללכת לקראת הצד השני, מדבריו זה נשמע שהוא לא הולך לקראת. מחשיד בעיני.
יש עוד נקודות נוספות מחשידות בעיניך? או נקודות לזכותו?
נשמע תגובות ילדותיות.כאילו זאת מלחמה אישית או משהוחילזון 123
תראי...אור היום
בכל זוגיות יש משברים/חילוקי דעות וכד', בשלב כלשהו של הזוגיות.
הרבה פעמים החיכוכים האלה נוצרים סביב היריון/לידה.
כל זוג צריך למצוא את הדרך לדבר על הקשיים, לתקשר, כדי להתגבר על הקשיים ביחד.
נשמע שאותו גרוש לא תיקשר (או תיקשר באופן לא מוצלח),
ולכן הוא פנה למקום של יריבות אישית, נקמה, מידה כנגד מידה.
זה מקום מאוד לא טוב בזוגיות.
וזה מקום עוד יותר לא טוב כשאותו גרוש לא מכיר בטעות שלו, לא רואה מה הוא עשה לא טוב, אלא מצדיק את מעשיו.
זה נשמע שהוא לא התקדם מבחינה אישית, ולא השכיל להבין את טעויותיו.
אישית, הוא נשמע לי לא בוגר. אולי הוא נכנס לזוגיות הקודמת כשלא היה בשל, ולא התבגר מאז.
את, בתור אחת שנפגשת איתו ורואה עוד זוויות שלו, יכולה אולי לאשש או להפריך את ההשערה הזו.
נקודה אחרונה- בהחלט ייתכן שגם אשתו הייתה "לא בסדר" ושהיא הייתה צריכה להיות יותר קשובה ופנויה אליו.
(כמו שהוא היה צריך להיות פנוי אליה אחרי הלידה כדי שמצב רוחה הטוב יישמר, ככה היא הייתה צריכה להיות פנויה אליו ולתת לו הרגשה שהוא אהוב ורצוי.)
ועם זאת, יחס קטנוני של מידה כנגד מידה נשמע לי לא בריא ולא נכון.
בהצלחה!
מסכימה עם כל מה שנאמרבת 30
נורה אדומה.
אור היום כתבה מעולהפאז
מה שרציתי לומר.
בהחלט בהחלט מדליק נורה אדומה.
יש תופעה מוכרת של גברים שמרגישים לכאורה נזנחים אחרי הלידה לטובת תינוק (ואומרים שיותר כשמדובר בבן)
עם זאת נראה שההתמודדות של שניהם עם זה היתה לא תקשורתית.
תקשורת היא א"ב בזוגיות, יחד עם הרצון להיטיב לשני.
כניסה לעימותים כאלה, יחד עם זה שכשהוא מספר את הדברים בכזו
פשטנות לכאורה בלי לחשוב שמדובר במשהו מהותי יוצרות רושם שהיה שם רקע של אי תקשורת ברמה
שאולי היא זו שהובילה לגירושין, ואי ההכרה בזה היא סיבה טובה מאד לפתוח ולהעלות את הדברים הללו.
מסכימה גםמימיק
אור אדום.
תודה
אור היום
שהוא גבר נורמלי לחלוטין... ההרגשה שלו נורמליתמה אני ומה חיי
אם כי "להחזיר לה" נראה לי ילדותי... הייתי בודקת מה הוא חושב על זה כיום.
חכמים
- הזהרו בדבריכם!~א.ל
לטעמי התשובה כבר נמצאת אצלך..
סיבה עלומההורות משמעותית
התגובה שלו יכולה להגיע משני מקומות: חוסר התחשבות או אי הכרה והבנה של השינויים שעוברת יולדת ואמא צעירה.
החשש שלך הוא שזה נובע מחוסר התחשבות ואכן אם זה כך צריך לנתק את הקשר, בדיוק במקום בו צריך ביותר את
הבעל הוא נעלם, לא מכיל ואפילו עכשיו שלא בתוך הזוגיות הוא לא מכיל את הקושי, אבל לא בהכרח שזה כך, יתכן מאד
שהוא לא מודע לשינויים שעוברת יולדת לקושי של טיפול בילד לחששות שלה סביב התינוק וכו' ואם כך זה מובן מדוע הוא
מתבטא בצורה כזו הוא פשוט לא מודע.
הדרך לבדוק היא בבחינה אם הוא מתחשב, מפרגן ומכיל בתחומים אחרים או לא וכן אפשר לדבר על הנושא של שינויים אחר
לידה דרך מאמרים וכו' ולראות אם הוא יותר מכיל את העניין, זה קצת יותר מסובך אבל לאישה ניתנה בינה יתירה (להיזהר לא
להתנשא או להוביל את השיחה בלי לתת לו מקום להובלה, זה גורם לרתיעה ולניתוק הקשר).
אם את מרגישה שיש תקשוורת טובה, מציאת חן וכו' חבל להפסיד וכדאי לבחון את המקום שלו, אולי באמת הוא בא ממקום
תמים של חוסר מודעות ותו לא (לא קיבל הדרכת חתנים ראויה ) ולא ממקום של חוסר התחשבות או אנוכיות.
ברכה והצלחה .
רוב הגברים לא מודעיםמימיק
בלידה הראשונה
(או בהריון הראשון, כשהאשה פתאום נהיית מוזרה ונגעלת ממאכלים\חייבת מאכלים מסויימים\בוכה משטויות...)
מה שמדאיג זו התגובה שלו, לא החוסר מודעות.
זו תגובה שאומרת דרשני.
את זה הייתי אומרת לאשתו אילו היה נשויאיזו נחמה
מכיוון שפה מדובר עדיין רק בהכרות, אני לא הייתי נכנסת לנושא בכלל, אלא לוקחת רגלים ונמלטת. זה נשמע ממש רע.
אם כבר נשואים אז ברור שצריך לבדוק ולטפל וכו'... אבל בשביל מה להכניס ראש בריא למיטה חולה?
אם תגידי שלכל גרוש יש 'מיטה חולה' אני לא אסכים. יש גירושים בכל מיני נסיבות, הסיבה פה נשמעת לא טוב בכלל!
חיי רווקותהורות משמעותית
אני לא יודע דבר על המקרה הספציפי הזה אבל בתקופתינו יש קושי גדול ולעיתים גדול מנשוא
להינשא, ישנן המון התפשרויות ובעיקר של הבנות ומטרתן אחת והיא לצאת מחיי הרווקות ולהינשא.
מי שמתעסק בתחום, חי את זה כל יום ורואה את הדמעות, ההתכרבלות במיטה ללא יכולת לצאת לעשייה והייאוש
הגדול לא יכול להישאר אדיש אליהן .
יחד עם זאת ברור שיש דברים שאין להתפשר עליהם ואף אני ציינתי שאם "זה נובע מחוסר התחשבות ....צריך לנתק את
הקשר" מאידך, ורק בגלל הקושי האמיתי להינשא, לא הייתי משאיר את הענין הזה ללא בירור, כל מדוייט הוא אופציה, אולי
באמת הבחור דנן לא מודע, אולי הוא השתנה, נכון שתגובתו לא ראויה כלל אבל אדם שחווה מציאות שהוא לא מבין אותה
ופגוע ממנה יכול להגיב כך, צריך לבחון זאת , צריך לדבר על-כך, ולנהוג בזהירות ולא לפתח רגשות עד לאחר הבירור,
לנתק קשר תמיד ניתן, לחזור אליו זה קשה.
זאת שאלת השאלותהדס אור
בהנחה שנישואים זו עבודה ועם כל פרטנר תהיה עבודה
עכשיו צריך לראות אם העבודה המסויימת הזו שייכת אלי...
ברור שיש אצלו בעיה של מודעות. נראה שהוא מונח באותו מקום ואף מרגיש "צודק"...
קל מאד לראות שהוא ישחזר את אותה התנהגות שוב, ושזה עלול להיות הרסני
אלא אם כן - תיעשה עבודה מסויימת של מודעות. איך עושים עבודה כזו אם בכלל לפני חתונה? נסיון רגיל לפתח על כך שיחה שתרחיב את נקודת ההסתכלות עשיתי כשהוא סיפר לי על כך וזה לא צלח. הוא נראה מבוצר בנקודת המבט שלו. אז הרפיתי כי זו פגישת היכרות, חוץ מנסיון עדין בדיבור אין מה לעשות כי זה עלול להתפרש לא טוב.
ללכת איתו אל מישהו? "לשלוח" אותו לדבר עם מישהו? זה לא נראה לכם מאולץ? סיכון גבוה מדי? גם אם הוא לכאורה ישתף פעולה, אי אפשר לדעת מה יקרה בזמן אמת. יש כאן משהו בטבע העצמי של הבנאדם
אני חושבת שמה שחשוב הוא, מה א-ת רוצה?איזו נחמה
התלהבת ממנו בשאר התחומים? התאהבת בו אפילו? (אני לא מאלה שאומרים שאין שום ערך להתאהבות, אבל כן מאלה שאומרים שחובה להיות מודעים לה, כדי לא להחליט רק בגללה, ואולי החלטה שגויה) א-ת רוצה להשקיע בו?
תשמעי, אדם שמרגיש שהוא צודק (וזאת אגב, היתה גם ההתרשמות שלי לפי התאור שלך) קשה מאד מאד לשנות!!!
רק האדם עצמו יכול לשנות את עצמו, וזה כמובן מתחיל בהכרה שטעה.
אם מאד מאד התלהבת והתאהבת, ובשאר התחומים הוא מתאים לך מאד, אז אולי אפשר להניח לנקודה הזאת בצד, להמשיך את הקשר ובהמשך לגשת יחד לייעוץ זוגי (יש אפשרות כזאת לפני החלטה על אירוסין!) בה תעלי את החששות שלך מהנקודה הזאת, ואולי יהיה אפשר לשנות את הגישה שלו. ואולי לא.
זה הסיכון שאת לוקחת את ממשיכה קשר שיש לך ספק גדול לגביו, רק בשביל הצ'אנס שאולי... אבל שוב, זה תלוי במידת הרצון שלך להשקיע.
בשלב הזה לא נראה לי שאפשר לעשות משהו בעניין ...
איזו נחמה- סליחה אבלאנונימי (פותח)
יש נקודות שהן ממש חשובות לזוגיות בריאה.
ומניסיון אישי, אישה אחרי לידה שאין לה תמיכה, יכולה להכינס לדיכאון!!!
אני ב"ה לא, אבל התמודדתי לבד ולא כל אחת מסוגלת!
אישה חייבת את התמיכה של בעלה אחרי לידה, והוא חייב להבין שכרגע הוא בשוליים!
והתינוק והאמא הם העיקר!!! מה לעשות ככה זה גבר יקר! ואתה חייב להבין את זה!
אז יש תקופות שהאישה מסוגלת לתמוך בבעלה, ולהיות "עמוד התווך" של הבית ויש תקופות שהאישה בכיינית,
רגישה, אפילו ללא סיבה שכלית.
הדס אור היקרה,
לפי דעתי, את צריכה לחשוב, האם מתאים לך לחיות ללא תמיכה מצד הבעל?
האם מתאים לך ל"תפעל" בית שלם לבד?
ועוד לדאוג למספיק "צומי" לבעלך?
האם יש לך את הכוחות האלו?
אם כן- בקשה, בהצלחה!
אני מסכימה בהחלט! איפה מדברי ראית שלא?
איזו נחמה
אמרתי שהאיש הזה חייב לעבור שינוי לפני זוגיות חדשה, ורק הוא יכול לעשות את השינוי. שאלתי אותה האם היא רוצה להשקיע בו ולאפשר את השינוי הזה, עוד לפני הנישואין. ממה הבנת שאני חושבת אחרת?
אינטואיציההורות משמעותית
לא בטוח שיש לו רק בעייה של מודעות כפי שכתבת, ייתכן מאד שיש בעיות קשות יותר של אנוכיות, ילדותיות,
חוסר יכולת להכיל קשיים בזוגיות ויכולת תקשורת לקויה, האמירה שלו אינה פשוטה כלל ועיקר ואין לזלזל במסר
שהיא חושפת.
מאידך, את מתבטאת בצורה רהוטה ומנתחת יפה את המקום שלך ושלו וזו נקודת חוזק שלך שתאפשר לך לבחון
את הסיבה להתנהגות שלו כלפי אישתו, לכן, לדעתי, לא לשלוח אותו לאף אחד (באופן כללי לא שולחים מטופל לטיפול אלא חושפים לו את קשייו והוא יקבל החלטה אם לטפל בעצמו או לא שזה כבר 80% מהטיפול), לא לדבר על הנקודה הזו כלל, הוא לא מסוגל לצאת ממנה ואין טעם, אלא רק לבחון את הרגישות שלו כלפי אחרים, את יכולת ההתמודדות שלו עם קשיים ואת הנתינה שלו כלפייך וכלפי אחרים, נקודות אלו ניתנות לבחינה דרך ההתנהגות "בחיים" ודרך חשיפת אירועים מהעבר תוך כדי שיחות (להגיע למצב שהוא "משיח לפי תומו"), אם אכן הוא מתנהג באנוכיות וכו' צריך לנתק מיידית, לא מתחתנים בתקווה שדברים ישתנו או יטופלו וכן קשה מאד לעבוד באופן אמיתי על קשיים לפני ולצורך חתונה.
ההחלטה אם להמשיך או לא אינה פשוטה, היא תלויה בגורמים נוספים שאת בלבד יודעת אותם כמו מציאת חן, גיל, מיצוי של אפשרויות נוספות לשידוך וכו'.
תראי, אם את מרגישה אינטואיטבית שיש פוטנציאל בקשר הזה כדאי להמשיך אותו בצורה זהירה ועצירת רגשות, תני לאינטואיציה שלך לעבוד, הבטן שלנו מספרת לנו הרבה צריך רק להקשיב, האינטואיציה תשקלל את כל הנתונים וזו מעין הרגשה מושכלת (כמה שזה נשמע סותר, זה לא ) שכן את מודעת לקשיים כפי שניתחת אותם יפה וחד.
בכל מקרה לא נראה שיש סיכון בלהמשיך לבחון אלא רק סיכוי ואולי הפסד של הזמן וכוחות במקרה ו....
באמת בהצלחה ובשורות טובות.
אולי עוד נקודת הסתכלות...אגק
בגדול אני בהחלט מסכימה עם האווירה הכללית שעולה מהתשובות כאן רק לדעתי צריך גם להסתכל מעוד כיוון - אני לא יודעת באיזה שלב של הנישואין שלו זה היה אבל יכול להיות שהחוסר יחס הזה של אחרי הלידה כבר ישב אצלם על משהו מקודם ולכן הגיב ככה ואולי גם מאותה סיבה עדיין מרגיש צודק.. יכול להיות שבזוגיות טובה יותר קל להתגבר על הזמנים הקשים יותר שאתה מרגיש מוזנח וכו'..
סתם מחשבה שעלתה לי...
מצטרפתמינימאוס
בטוח שזה דורש ברור אבל באמת הגיוני שזה ישב על הקשר הגרוע שלהם מקודם
תלוי איך מסתכלים על האישיות770מ
יתכן והגבר בן אדם בוגר ורק בגלל סכסוך כלשהוא בעבר הוא רוצה ל"התנקם"
ויתכן שהגבר לא כ"כ בוגר ואין לו את עומק ההבנה מה קרה פה וצריך להגיע איתו שיבין מה מאחורי הדברים...
לדעתי כדאי לשמוע לדברי הורות משמעותית בכל הגורמים לכאן וגם לכאן
בהצלחה בבחירתך!! אשמח אם תידעי מה בסוף קרה!!
ניסית לחשוב - למה הוא מספר לך את זה? או -מאמנת אישית
מה הוא אומר לך בזה שהוא מספר לך את זה?
מאחלת לך המון סיעתא דשמיא בתהליך מציאת בן הזוג הראוי לך!
השבת אבידה - כלבי האסקי סיבירייהודיה מא"י
מי שיש לו רעיון למי הכלבים שייכים שיפנה אלי בבקשה באישי
אמהות לבנים עם אטופיק- יש תקווה לשרוול קצר בקיץ?שיח סוד
עד היום לבש ארוך בקיץ,
מסכן שכל החברים בגן עם קצר מרענן - הוא חם לו עם ארוך.
אבל כשהוא עם קצר בשרוול/במכנס הוא מתחיל לגרד כי זה נגיש…
עם השנים למדנו יותר להתנהל עם האטופיק ועכשיו ההתפרצות במצב סבבה
מפחדת לקנות לו מלאי של קצר ולהתבאס (מה שקרה קיץ אחד שפשוט מלא כסף הלך לחולצות שלא השתמש…)
לא יודעת להגיד כי כל החורף סתיו לבש ארוך
בקיצור, באיזה גיל כבר יכלתם לשים להם קצר בקיץ? אם בכלל…
משהו אחד- במזגנים בקיץ לא כזה חם....יעל מהדרום
לילדים שלי היה, אבל לא זוכרת שגירדו הרבה.
ומציעה לך לשאול בפורום הו"ל, שהרבה יותר פעיל.
ואפשר לקפל לו את השרוולים ולבדוק איך זהיעל מהדרוםאחרונה
אם העור בסדר והוא לא מגרד, לקנות לו גם קצר.
מעון/משפחתון תורני מומלץ בהדר גניםאושי 9
יש ברחוב בגין מעון חסידימתיכון ועד מעוןאחרונה
איך נותנים לילדים הרגשת יציבות בתקופה כזאת?מתוך סקרנות
אני מרגיש, שאת הילדים מטרידה בעיקר ההפסקה הפתאומית (מבחינתם) של פעילות מסגרות החינוך, כשבינינו אף אחד לא יודע מתי יחזרו.
לכל השאר הם יחסית מתרגלים ומסתגלים...
,למישהו יש טיפים איך לתת להם בטחון בנושא זה (יש לילדה אחת לדוגמה עוד חודשיים יום הלדת בגן, וכבר עכשיו מוטרדת האם יתקיים או לא...)?
אפשר לשתף את הגננתמענין
שתדבר איתה בטלפון. שכשיחזרו לגן יחגגו לה.
אצלינו משתדלים להתקשר לילדים, ולשלוח סרטונים כדי לשמור על קצת תחושת חיבור כמה שאפשר בין הגן לילדים.
באמת תקופה מורכבת לילדים, מחפשים את השיגרה ואת הביטחון שהם רגילים אליו.
רעיון, תודהמתוך סקרנותאחרונה
סיר בישול איטיטרכיאדה
בעקבות המלצה פה של @פשוט אני קניתי סיר בישול איטי.
שמתי בבוקר חלקי עוף ותפוחי אדמה, הוספתי תבלינים והדלקתי על החום הנמוך (יש שתי דרגות חום- נמוך וגבוה, ועוד אפשרות של שמירה על חום)
לאחר חמש שעות בדקתי וראיתי שהעוף לא מתחיל אפילו להיות עשוי, בעוד שעל החום הנמוך ההמלצה היא 6-8 שעות.
בהתייעצות עם גי פי טי הוספתי כוס מים והגברתי לחום הגבוה, חיכיתי עוד שעתיים, וכעת העוף מוכן בקושי, רחוק מאד מלהיות רך ועסיסי כמו
שתארו לי. התפוחי אדמה מוכנים אבל מעט קשים. בקיצור, ממש לא מה שדמיינתי.
אשמח שתאירו את עיני איפה טעיתי, כי תוצאה כזאת יכולתי להשיג גם אם הייתי מניחה סיר עם עופות על האינדוקציה לכמה שעות (ואז החום היה הרבה יותר גבוה והבישול יותר טוב)
בנוסף, הנוזלים בתבשיל בקושי מבעבעים, זה נראה כאילו החום כל כך חלש!
אולי תשאלי בפורום מתכוניםיעל מהדרום
נראה שהיה חסר רוטבחילזון 123אחרונה
זה לא סיר לאפיה זה סיר לבישול
ואולי היה כדאי לכסות עם מגבת מעל
כשהאיש בעבודה בזמן המלחמהעקרת הבית
בימים הראשונים האיש שלי עבד מהבית, ועכשיו נוסע לעבודה.
מה אתן עושות כדי לגרום לאיש שלכן להבין שיחד עם העבודה, יהיה קשוב לצרכים שלכן ושל הילדים?
הוא יודענהג ותיק
שיש לך ולילדים יותר צורך ממנו בימים האלה?
אולי פשוט לדבר איתו על זה
אם יורשה לי (בתור מי שבעבודה, אמנם מהבית)משה
בטח שנסע לעבודה. יש לכם חשבונות לשלם ומשפחה לגדל. צריך להעריך את זה ולקבל את זה קודם כל.
אחר כך אפשר לאזן מחדש.
משתפים מהלבתהילה 3>אחרונה
היה לי ממש מאתגר היום הרגשתי פשוט אמא גרועה/
הייתי כל כך עייפה ורק רציתי שמישהו יחליף אותי ויהיה לי שקט לשעה
אני ממש צריכה שתגיע שעה מוקדם יותר/שתבקש לעבוד מהבית/שתיתתן לי שעה לנוח כשאתה בא כדי שאני אצליח לחזור לעצמי/שתראה את המאמצים שלי/שתיקח אחריות על x וכו
שלום מחפשת פסיכיאטר לילדים באיזור מרכזממתקית
או הסביבה, ירושלים, או כל מקום אחר.
לא דרך הקופה
מישהו פרטי שאני יכולה להתקשר אליו לפלאפון באופן אישי.
אשמח לטלפון בפרטי
בדרך כלל גם לפסיכיאטרים פרטיים יש מזכירהמתואמת
ולא מתקשרים אליהם ישירות לטלפון.
בכל אופן, עוד כחודש יש לנו תור לפסיכיאטר פרטי שקיבלנו עליו המלצות, והוא מקבל בתל אביב. אחרי התור אוכל להמליץ עליו באופן אישי כנראה...
לא נכוןאריק מהדרום
תודה אבל צריכה לילדים.ממתקית
אבלאם אפשר בכל זאת מספר...
זה יפה! ומעניין כמה זה נפוץ...מתואמת
בוודאיאריק מהדרום
אז זה באמת יפה...מתואמתאחרונה
יש את ד''ר מרים פאסקיןמתיכון ועד מעון
את ד''ר ליעד רוטשטיין
ד''ר מאיה אליעזר
במרכז, פרטיות