נכתוב בהתחלה את הסיכום ואחרי זה בקצת יותר אירוך:
לעודד לאתאיזם = לעודד לכפירה בי"ג מידות. לא מומלץ ויותר נכון - עבירה מהתורה.
להציג נתונים מדעיים (או "מדעיים כביכול" לשיטתך) שמראים ("כביכול" לשיטתך) אימות מדעי ("כביכול" לשיטתך) של נתונים שמופיעים בתורה ובחז"ל = דרך להתמודד עם טענות שונות, גם אם לא הדרך המועדפת עליך, אבל בטוח זה לא עידוד לכפירה או פוגע באחד מ13 יסודות.
ככה שאם נסכם בתחילה - אין ספק שמה שאתה כתבת, זה טעות אחת גדולה. חלילה לנו להעדיף לעודד לאתאיזם מאשר להציג נתונים מדעיים המוכיחים בצורה כלשהי דברים מהתורה. כי בדרך השנייה, אנחנו מקסימום טועים - אבל לא כופרים, ובדרך הראשונה - אנחנו גם כופרים וגם טועים.
זה לתחילת דבריי, רק כדי להציג איך שוב אתה טועה ומטעה והעיקר נהנה להתנגח בכל דבר שחושב אחרת ממך. גם אם זה כולל לעודד לכפירה מדאורייתא. לא ממש מציג אותך באור מחמיא, לעניות דעתי. מה שבטוח - באור מחמיא פחות מאשר כל רב שמציג נתונים מדעיים וכו'...
עכשיו לתגובה יותר מעמיקה: צריך להבין שישנם סוגים שונים של אנשים בעולם, ובעם ישראל בפרט. לא כל עם ישראל שומר תורה ומצוות - ואנחנו מאמינים שאנחנו צריכים לעזור להם - ברצונם כמובן - להגיע לאמת. ישנם דרכים שונות של עזרה, כל אחד מתאימה לו דרך אחרת להתקרב לריבונו של עולם - ולעניות דעתי כל עוד זה לא כולל כפירה, ולא מקרב לרפורמה או למיסיון - הרי שהדרך היא לגיטימית.
יש את דרך חב"ד, יש את דרך ברסלב, יש את דרך מעייניי הישועה וברא יהודי של הציבור הדתי לאומי, יש את דרך החרדים האשכנזים הליטאים, יש את דרך הרב אמנון יצחק, וכן, יש גם את הדרך המדעית (או ה"מדעית כביכול" לשיטתך) של הרב זמיר כהן ועוד כמה.
ללהתחיל לפסול כל דרך שלך לא נראית - לא יוביל לשום מקום. יש אנשים משכילים ואינטלקטואלים - הרבה מהם עולים מברית המועצות, שפחות מתחברים לדרך האיומים וההפחדות של הרב אמנון יצחק, וגם, כן, לא מתחברים לתורת הכלליות של הרב קוק וכו', אבל כן יסכימו לשמוע טענות אינטלקטואליות - בהיותם אנשים כאלו - שמתיימרות להסביר נתונים מדעיים שונים. ישנם דברים שיראו לך מגוחכים יותר וישנם שיראו לך מגוחכים פחות - אבל זה לא משנה את העובדה שיש אנשים שבגלל זה מתקרבים לתורה ולמצוות, ובסוף יהיו דתיים גם אם לא כל דבר יסתדר להם - וכל זה בגלל שבתחילת הדרך הרב זמיר כהן הביאא להם נתונים, נניח, ביחס למבול או ביחס לבריאת העולם, מהכלים המדעיים.
עכשיו - דבר אחד אין ספק. בהיות המדע חלק בלתי נפרד מהתורה ומהעולם - המדע חייב להסתדר עם התורה (שימו לב לניסוח שלי - המדע צריך להסתדר עם התורה ולא ההיפך) - ועל כן, אין זה מן הנמנע שרבנים לאורך הדורות ניסו בכלים כאלו ואחרים ליישב את המדע לאור התורה ולאור חז"ל. לכן, כן, מותר להציג נתונים מדעיים שמיישבים את המדע עם מה שכתוב בתורה - אתה יכול לא להסכים איתם, עם חלקם או עם כולם - בדיוק כמו שאני מאמין שאתה לא מסכים עם תיאוריית דארווין (ואם אתה מאמין בה, באמת בעייה), אבל אתה לא יכול לטעון שיש איסור לכל אחד להאמין בזה - בסך הכל, במדע יש דברים מוכחים, ויש תיאוריות - וזה גם זה, מותר להאמין בו עד אשר יוכח ההיפך.
אם היינו כל ימינו מנסים להתחמק מהמדע, זה לא היה מוציא אותנו גברים יותר. חז"ל גם הם השתמשו פעמים רבות במדע, אם בחישוב של עיגול במסכת סוכה, ואם בחישובים שונים אחרים - המדע הוא כלי, ומותר להציג אותו ג-ם בשביל להראות שהמדע מתיישב עם מה שכתוב בתורה.
אז כן, אם מדען - או מדענים - מביאים מחקר כלשהו שלטענתם מוכיח שכל היצורים החיים בים נוצרו ברגע אחד כלשהו עלום בשחר ההיסטוריה - מותר לרב זמיר להביא את זה במקביל לפסוקים הרלוונטיים בבריאת העולם ולהגיד - הנה, אתם רואים, זה מסתדר עם מה שכתוב בתורה שה' ברא באמירה אחת את כל הדגים...וזה רק דוגמה.
אני לא אכנס עכשיו לכל קטע בספר - אבל להיות דמגוג, להביא שני נתונים ספציפיים ועל פיהם לנסות להראות שהרב זמיר הוא אדיוט (וסלח לי על הבוטות - זה מה שניסית לעשות) - לא מוציא אותך גאון הדור.
אגב - שמתי גם לב כמובן שלא טרחת לענות לשאלה שהפנו אליך מה הבעיה עם כך שמראים שנאס"א הגיעו לאותו חישוב של חז"ל בנוגע לאורך חודש של לבנה. מעניין. כשפתאום מישהו מציג לך שאלה קשה שכנראה אין לך דרך להיחלץ ממנה בלי לצאת קצת "קוקו" - אתה בוחר לברוח ולא לענות. מעניין.
אז כן - אם גם נאס"א הגיעו כיום לחישוב שכ"כ תואם את מה שחז"ל כבר אז אמרו בלי כל הכלים של היום - זה אכן עוזר להראות שהמדע גם של היום, אכן מסתדר עם התורה ועם חז"ל של לפני אלפיים פלוס שנה, שהיו בלי כל הטכנולוגיות המשוכללות של היום.
ואם יש רש"י מלפני אלף שנה, שמדבר על קטע בים שבו אסור לנסוע עם ספינה שבנויה בין השאר ממסמרים כי יש בו כוח אדיר שגורם לברזל לצאת ממקומו, ובמקום זה צריך לבנות את הספינות שעוברות בקטע ההוא מהכנסת חבלים בלחץ גדול לחורים קטנים - מותר להביא דבר זה בצמוד לעדויות על משולש ברמודה שככל הנראה יש שם מתחת לפני הים כוח מגנטי גדול שעלול לגרום לספינות ומטוסים שעוברים מעל, לשיבושים עד כדי התפרקות.
לא צריך להיות ראש בקיר, זה מה שאני אומר. אתה לא חייב להאמין בכל דבר שמובא שם - אבל יש מרחק גדול מאוד בין לא להאמין אישית בכל דבר, לבין שלילת הלגיטימיות של דבר כלשהו ביהדות - וכל עוד אתה לא מראה במציאות שדבר כזה עלול לגרום לכפירה ו/או שלילה של אחד מי"ג יסודות - אז זה כן לגיטימי, גם אם אתה לא מסכים עם זה באופן אישי. אחרת, לשיטתך - אני שולל את הלגיטימיות שלך להביע דעה כלשהי ביהדות, לדעתי אתה הדבר הכי מבזה דת שיצא לעולם אי פעם. אם לך מותר, אז גם לי מותר
. (וכמובן שאיני אומר את זה - אלא הראתי לך דרך משל מה התנהגות כזאת יכולה להוביל).
אז אומנם די ברור לי שלא תטרח לענות להודעה זאת - כמו שבדרך כלל אתה לא טורח להגיב להודעות מבוססות ורציניות שמובאות לתגובותיך, מחשש לצאת עם היד למטה, ולרוב אתה עונה רק להודעות חסרות פשר, ועם סיסמאות נבובות ריקות מתוכן. זה לא דרך לנהל דיון רציני, חבוב. אתה לא מאמין במשהו, בבקשה - התכבד והסבר במושגים שבני אדם מבינים באמת, למה הדבר הזה הוא כל כך נורא לדעתך. לצאת בסיסמאות כל אחד יכול - אפילו אני.
שבוע טוב וחנוכה שמח.