רק לי מפריע מה שעשו מאריק אינשטיין??איש_בנימין
סבבה,בנאדם טוב נפטר בטרם עת אבל כזה פולחן אישיות לא נראה הרבה זמן הבנאדם תרם את שלו וכולנו נהנו מזה והפסטיבל התקשורתי סתם גורע ממנו לדעתי...
יש משהו בזהצבי-ליזציה

אבל, מה לעשות שאנחנו מחפשים אנשים לאהוב? התקשורת צריכה להתפרנס? העולם הזה קשה, סוף סוף ידיעה עצובה אומנם, אבל שמראה שאנחנו עם יפה, שיוצאים ממנו גם אנשים טובים שעושים דברים טובים? זה מעודד גם כשזה מאוד עצוב.

הוא היה אדם צנוע ולא אהב ההרצה ותקשורתנושבת באוויר!
הוא ביקש שלא יעשו משאו גדול מההלוויה שלו ולא כיבדו. את זה.. אבל אני בהחלט יכולה להבין למה לא כיבדו כולם רצו להגיעה ולהיות חלק מ..
דווקא לדעתי מגיע לו.שונמית

הניפוח של התקשורת מוגזם באפן כללי לגבי כל דבר, אבל כאן לפחות מדובר במישהו יחסית ערכי.

וכיף להרגיש שיש בעם עוד כאלו שאוהבים מוזיקה עברית...

לא רק לךמרדכי
בס"ד

את האמת שרק לאחר מותו ושכל אחד התחיל לפרסם את השיר האהוב עליו של אריק, רק אז חיברתי בין השירים (המעטים שלו שהכרתי) לכך שזה הוא מי שמבצע ושר אותם.

באותו יום שהוא נפטר, הלכה לעולמה הרבנית קאפח, שהייתה לא רק אישתו של... אלא היא הייתה אישיות בפני עצמה של חינוך, יהדות וחסד. היא לא זכתה לקמצוץ של ייחס ולא מהתקשורת שממנה כלל לא ציפיתי, אלא מאתנו.

אני לא מזלזל באינשטיין, אבל לדעתי קצת הרחיקו לכת בכל הקשור סביב פטירתו.
בד"הכישוף כושל

בכלל לא ידעתי..

איך לא כתבו כלום בערוץ 7?

איך אפאחד לא כתב משו בפורומים?

היא הרבה יותר חשובה מזמר

בדיוק כאן מתחילה הבעיהמרדכי
בס"ד

בקושי שמעו ובוקשי נגעו בזה.
ראיתי.פייגליניזיתאחרונה

לא הכרתי אותה, בשינוי חד מאריק איינשטין. 

אני לא יתר מידי מבין בזמרים במוזיקהozd
עבר עריכה על ידי ozd בתאריך כ"ה בכסלו תשע"ד 11:01

אבל שראיתי בעיתון את השירים  שהוא כתב הבנתי שבהחלט צריך להעריך אותו..

ובאופן כללי התקשרת מנפחת כל דבר..

השאלה היא אם אה רק התקשורת או שזה גם אנחנו?מרדכי
אני יכול להגיד על עצמינפתלי הדג

השירים שלו עיצבו הרבה מהאישיות שלי ונעגעו בי בכל שלב בחיים שלי. אז כן, היה קשה לי שהוא נפטר ובאופן אישי היחס הוא לא מוגזם.

למה התקשורת ומדינת תל אביב עשו כזאת הצגה?יוני
סיבה 1. כן, אני חייב לחזור לאייל גולן. השתמשו במותו של אריק איינשטין בשביל להראות שעדיין יש תרבות ושזמרים הם לא רק אנשים בעיתיים שמופיעים בחדשות בזמן האחרון..
אריק באמת היה צנוע ואמתי וכו׳ אבל כל זמר אשכנזי אחר שהיה נפטר היה מקבל את הייחס הזה.

סיבה 2. בשביל שתרבות תמשיך להתקיים צריך את הגיבורים שלה והתרבות הישראלית מתפוררת
חייבים להסתכל בעין רעה?נפתלי הדג

חייבים לערב גזענות ופוליטיקה?

חייבים ישר ללכלך?

אולי, רק קצת טיפה ממש אולי...הוא נגע באמת באנשים? באמת כאב להם שהוא נפטר?

לא, עזוב, הם חילונים אשכנזים תל אביבים חסרי תרבות שמלאנים...אין מצב.

<צ>

אני לא אומר שהוא לא נגע באנשים ושלא עצוביםיוני
אני רק מביא לך את הסיבה שאותם שמאלנים אשכנזים תלאביבים גזענים עשו מזה כזה עניין. זאת עובדה.

זה שאנשים שיתפו פעולה עם ההצגה זה בגלל שבאמת הם עצובים על מותו. אבל גם אם היו עושים לו לוויה פשוטה ולא מקדישים לו את כל היום בחדשות אותם אנשים היו אבלים על מותו.
'זאת עובדה'נפתלי הדג

אהבתי את הידע המושלם שלך על המניעים של בני אדם.

הנה משוואה פשוטה שמסבירה את המצב.

התקשורת רוצה כסף=התקשורת רוצה מאזינים=התקשורות נותנת להם מה שהם רוצים.

זה נכון בנוגע לדברים רדודים כמו ריאליטי. לאקשן מומצא בפוליטיקה- וגם לדברים אמיתיים וכנים כאלה.

זאת עובדה= זה מה שאנשי התקשורת אומרים בעצמםיוני

בחדרי חדרים. אני רק מצטט.

"התקשורת רוצה כסף=התקשורת רוצה מאזינים=התקשורות נותנת להם מה שהם רוצים". 

זאת השיטה. אבל כל איש תקשורת שמכבד את עצמו יודע שבימינו מה שהצרכנים רוצים זה שיגידו להם מה הם רוצים. וזאת עובדה, התקשורת מנהלת את סדר היום הציבורי (שוב, רק מצטט.) 

סליחה לכולם פהאברי
אבל אני חושב טיפה שונה ממכם.
אייל גולן? אני לא אומר שהוא בסדר אבל אם כולם פה מדברים כמה התקשורת מנפחת אתם יכולים להסיק לגבי הסיפור הזה גם כן. .
ניפוח תקשורתי על אריק איינשטיין? ??
ממש לא!
האדם הזה היה אבידה לכולנו! לכל עולם המוזיקה הישראלי. כשקיבלתי את ההתראה מוואינט שהוא נפטר הרגשתי אבידה של ממש להבדיל אלף אלפי הבדלות כמו כששהרב עובדיה נפטר.
שניהם אבידה ענקית. זה בגשמיות וזה ברוחניות ואנשים שחיים מוזיקה כמוני, בשבילם זה מכה קשה מאוד.
צודק אברי - איזה עצוב מיכל =>

הוא גם נפטר בפיתאומיות מבולבל זה לא היה צופי !!

לא. בכלל לא הפריע לי מה שעשו עליו.ננח=)

ככה בדיוק היה צריך לעשות! וטוב שעשו ככה...

מגיע לו. איש כזה יקר, אבידה ענקית. מה הפריע לכם, לא הבנתי?

^^^^ לא הפכו אותו לאליל. [סובייקטיבי]*בננית*

בסה"כ נתנו כבוד למישהו שהגיע לו.

אם היו עושים דבר כזה לזמר רדוד היו אומרים: "התקשורת הזו כ"כ רדודה"

אז תעשו טובה, בחיאת, מ'כפת לכם?

אריק אינשטיין גידל בערך את המדינה.חגי לנדסברג

פשוט הכל הכל הכל זה הוא.

אין משהוא בתרבות הישראלית של היום שהוא לא היה שם.

לכן אני ממש מבין את הפולחן אישיות הזה.

מסכימה,אבל לא עם הפולחן אישיות.מקום בעולם

אריק איינשטין הוא אדם ענקי!! באמת שדמעתי כששמעתי שהוא נפטר.

הרבנית קאפח נפטרה?? למה לא אמרו כלום?חפרנית גאה=)
אין ספק שהגזימו...ישי .א.

צריך לפחות לשמוח שהתקשורת אוהדת אדם כזה ולא איזה...

תקשורת בכללי זה כלי מוגזם, כי הם חייבים למכור לך משהו שתקבל אותו חזק, אחרת הם לא יצליחו במקצוע שלהם....

להיפך.בחורצ'יק

דווקא משמח לראות,שהתקשורת שלא תמיד אנחנו מרוצים ממנה,כן משבחת יהודי כשר וטוב כזה,אריק איינשטיין ז"ל.

היו לו תכונות חיוביות אבל "יהודי כשר" דורש יותר.להתראות

טוב היה  אם היה שר לפני שבוע ביום ההולדת לאמא שלי . אבל לחזן בבית הכנסת לא הייתי רוצה אותו אפילו ששר יפה.

יהודי כשר לא נמדד אם הוא שר ביום הולדת או בבית כנסבחורצ'יק

-ת.

יש כאלה שכמעט כל היום בבית כנסת מתפללים שרים ולומדים אבל ה' ירחם..רע לבריות..

ויש תינוק שנשבה,שלא נהג לבקר בבית כנסת,אבל אדם הגון וכשר טוב לבריות..

יש צדיק טוב ורשע רע,צדיק הוא צדיק לשמיים אבל יש צדיק לא טוב,רע הוא רע לבריות..ויש רשע לשמיים אבל טוב לבריות..

ובמיוחד פה שיש גדר על רוב ה'חילונים' היום של תינוק שנשבה אז גם לשמיים הוא לא רשע.

בחורצ'יק תינוק שנשבה?נדמה לו שעלינו לטשטש ערכינו.להתראות

נמאס, נמאס, נמאס מזה שכל היום מקרקרים אצלנו שיש דתיים שהם לא בסדר ויש חילוניים שיש להם כמה דברים טובים ושכאילו לכן  כל החיולניים הם 100% ואנחנו הדתיים כולנו סתם זבל שצריך  לבטל את עצמו לפני כל חילוני , ורק לחכות כל היום לחיוך מחילוני.

אני לא בא להגדיד שכל חילוני הוא רע באופיו וכל זה . אבל צריך לפתוח את העיניים ולראות את המציאות. המון חילוניים פשוט שמחו לרסק את הדתיים שבגוש קטיף ולהרוס להם את החיים.

תינוק שנשבה בין הגויים היה לומד מהם שעם לא מגרש את עצמו מארצו, וגם לא נותן את הארץ לאוייב כדי שישלח אליו בלי סוף רקטות ומרגמות.

רק שתדע שאפילו התלמידים של החזון איש אומרים שחילוניים היום הם לא תינוקות שנישבו.

ומה אם מישהו תינוק שנשבה זה אומר שהוא ניהודי כשר ?  ואם לוקחים תינוק ושמים אותו בבור של בית שימוש שדה אז שה אומר שהוא נשאר נקי ? 

מי שלא שומר שבת ולא מקיים מצוות , שיהיה תינוק שנשבה, הוא לא יהודי כשר ולא מתאים להיות שלויח ציבור בבית הכנסת.

ובשבילך גם מי שכן בא תמיד לבית הכנסת אבל הוא איש רע גם הוא לא "יהודי כשר".בסדר ?.

זה לגמרי ברור שיהודי שאוכל ומאכיל טרף הוא לא יהודי כשר.

רק שתדע שאני בעד לקרב חילוניים לתורה ולמצוות . אבל לא צריך לאבד פרופורציות.

.

לא מבין מה אתה רוצה.בחורצ'יק

הגמ' אומרת :"אמר רבא, רב אידי אסברא לי: (ישעיהו ג) 'אמרו צדיק כי טוב כי פרי מעלליהם יאכלו' - וכי יש צדיק טוב, ויש צדיק שאינו טוב? אלא, טוב לשמים ולבריות - זהו צדיק טוב, טוב לשמים ורע לבריות - זהו צדיק שאינו טוב. כיוצא בדבר אתה אומר: (ישעיהו ג) 'אוי לרשע רע כי גמול ידיו יעשה לו' - וכי יש רשע רע, ויש שאינו רע? אלא, רע לשמים ורע לבריות - הוא רשע רע, רע לשמים ואינו רע לבריות - זהו רשע שאינו רע". מובן? גמרא קידושין דף מ עמוד א'.

זאת אומרת אינו רע.אבל רשע? גם לא.תינוק שנשבה.(ואינני מבין "אפי' תלמידי החזו"א")

נכון שאינך מבין ,אז למה אתה כותב ?להתראות

אתה מביא גמרא וכותב בפרוש את ההפך. אם הגמרא אומרת "זה הוא רשע שאינו רע" זאת אומרת שהוא רשע !

הגמרא קובעת חד משמעית שמחלל שבת, אוכל טרפות וכו' נקרא רשע .  ואין לך זכות להגיד בשם הגמרא את ההפך.

איש רשע אינו ראוי להיות שליח ציבור בבית הכנסת.

כל הענין הזה כאילו החילוניים נקראים תינוקות שנישבו , קשור לחזון איש שכתב בכלל לא על החילוניים בימינו כי הוא נפטר לפני כמעט 60 שנה. ודיבר על חלק מאלה שהיו בימיו , לא בימינו.  התלידים שלו שהם מגדולי פוסקי דורנו לא מקבלים כלל את דעתו בנושא זה.

חןץ מזה אם תסתכל דתיים באופן ממוצע עולים על חילוניים במעשי חסד, דאגה לכלל הציבור , שרות ביחידות מובחרות . ונמאס כבר מכל הליקוקים .

מי גרש את היהודים הנפלאים בקטיף  רק מתוך שינאה ? דתיים יזמו את זה או חילוניים ?

ואולי תסביר לי . החשמונאים קראו למתיוונים בשם "תינוקות שנישו "?

החשמונאים  התאמצו להראות שדמתייון לא פחות טוב  משומר תורה ,ואפילו יותר טוב ?

אתה כותב שטויות.משום שאתה מכליל.בחורצ'יק

הגמ' קוראת לאדם שהוא רשע לשמיים וטוב לבריות רשע שאינו רע.דהיינו,טוב. ו'תינוק שנשבה' אינו חידוש של החזו"א.

מה הקשר ל'מי ביצע את הגרוש' ??????

מי אמר ש"החילונים טובים מהדתיים!" ? מי דיבר פה על "חילונים" ו"דתיים"?? דובר על אריק איינשטיין. מה אתה מכניס נושאים שלא קשורים?? מי דיבר על חזן בבית כנסת???

???

רוב הפוסקים בדורינו אומרים שהחילונים-משה ר-
עבר עריכה על ידי שדרותי בתאריך כ"ח בכסלו תשע"ד 07:27
הם תינוקות שנשבו, בבקשה לא להמציא דברים..
מי שנקרא רשע הוא מי שמזיק לעם ישראל או שפועל נגד התורה במזיד...
כמה שנאה.. אחח.*בננית*

ולפי ההגדרות שלך אני לא חושבת שאפשר לא לקרוא למישהו היום רשע (חוץ ממעט מאוד צדיקים)

מה עם לשון הרע שחוצה מגזרים?

מה עם תרבות המערב שנכנסת לכל מקום?

אז די להשמיץ.

מה עם אהבת ישראל שלך???

כמעט בכיתי לקרוא את מה שכתבת.אפאטיעצוב

לא, כל מה שעושים לו - מגיע לו!שוקו =)
עבר עריכה על ידי שוקו =) בתאריך כ"ו בכסלו תשע"ד 13:51

הכסף לא סינוור אותו - הציעו לו כמה פעמים לעשות הופעה במחיר של מליונים והוא ידע מה טוב בשבילו ולא הסכים,

הוא היה צנוע, באמת אהב את ארץ ישראל רואים את זה מהשירים שלו - גם אלה שכתובים על הארץ וגם אלה שמבטאים כאב על מה שקורה בה, הוא תרם למדינה הזאת כל כך הרבה, היה איתה בכל דבר וליווה את כולנו עם השירים שלו, הוא היה פשוט בנאדם מקסים, 

וכל מה שעושים בשבילו עכשיו זה רק מראה את ההערכה של כולנו אליו

יהי זכרו ברוך

נ.ב - אתם מחפשים תרוצים להוציא כל דבר בתקשורת בצורה רעה מה קרה קשה להבין שיש גם דברים טובים? 

אי אפשר להשוות בין אריק לאייל גולן וכולנו יודעים שלא כל הזמרים סוטים אז תקבלו את העובדה שהבנאדם מקבל את הכבוד שמגיע לו בלי מניעים נסתרים

ואלה לא אנשי תורה אז למה אתם מצפים לקריאת משניות כל יום לזכרו? לא, 

בשבילם לעשות לזכר אריק משהו זה ללכת לכיכר רבין ולשיר שיר ולכתוב עליו בעיתונים ולספר עליו סיפורים, וכל אדם שהיה שם בסביבה רצה לבוא לחלוק כבוד אז זה יצא כמות של אלפים וזה הגיע לו בסך הכל די לחפש בכל דבר רע. 

נכתב במיוחד לאדון יוני סמייל, הוא נגע בחיים של כולנו - לחלק יותר ולחלק פחות גם בחיים של אותם "שמאלנים תל אביבים גזענים" תתבייש.

לא הופיע בציבור בגלל פחד קהל לא קשור לזה שהיה צנועלהתראות

אני יכולה להראות לך ראיון איתו על זה אל דאגה.שוקו =)

וזה ממש לא סותר את העניין שהוא היה אדם צנוע

ממש אתה עושה מסירות נפש להוציא שם רע וללמד חובה..בחורצ'יק

ממש פלא לראות מסירות כזאת!

ממש הוספת אור! <צ>בת הכפר

אני מניחה שאף אחד מכם לא הכירבאופן אישי את אריק איינשטיין אז בשביל היכרות שטחית כזו לדעתי ניתוחי האישיות כאן לא במקומם.

כששני אירועים תקשורתיים מגיעים ביחד (איינשטיין והרבנית) בד"כ אחד מאפיל על השני, ומה לעשות שהחברה הישראלית מתעניינת יותר בתרבות הישראלית ופחות בתרבות היהודית- הפעם איינשטיין האפיל.

הגזענות שהולכת כאן עושה לי צמרמורת. שום דבר חוץ מגנים (פחות או יותר) קשור לעדתיות אז תפסיקו להכניס את זה לכל דבר.

ולכל המזדהים- גם אני הרגשתי מחוברת יותר למוות של אריק איינשטיין מאשר לזה של הרב עובדיה, בתור יהודיה שאינה ספרדיה או תומכת ש"ס רוב הדברים שלו לא נגעו ליומיום שלי. הגיוני.

בחרצ'יק שוקו. כתבתי שהיה צנוע זה לא חובה ולא שם רעלהתראות

ובבקשה , אתם רוצים עולם טוב וטהור ? אז תיקראו יותר טוב , ותראו מה באמת כתוב . 

כתבתי שהיו בו שני דברים  . א. היה צנוע. ב. היה לו פחד קהל . שום דבר משני אתב זה לא לימוד חובה , ושום דבר מאלה לא מוציא שם רע.

דוקא ביקורת על כותב ( אני במקרה זה) בלי לחשוב מה בעצם כתבתי זה  הוצאת שם רע ולימוד חובה .

אז בבקשה קצת אחריות בכתיבה. תודה.

הבנאדם באמת היה צנועשוקו =)

הוא לא ציפה לפרסים ולא לתשועות והוא לא חיפש את הדברים האלה, 

ופחד במה לא קשור לזה..

הוא הוציא הרי עדיין שירים וקליפים אחרי שהוא הפסיק להופיע והוא פשוט לא חיפש את הכבוד והזוהר של העולם הזה ואף פעם לא התלונן על חוסר הערכה או תשומת לב או כל דבר אחר 

בנאדם תמים ופשוט שעסק במה שאהב לעשות בלי בלבולי שכל מסביב ונגע לכל אחד בלב

למה לנסות להוציא אותו או את מי שחולק לו כבוד בצורה כל כך רעה? 

עדיף שיתעסקו בבנאדם המדהים הזה מאשר בעניינים אחרים שקורים פה...מגיע לו וכל הכבוד לו אדם מקסים. 

יופי שאנחנו מסכימים .להתראות

אתה כתבתבחורצ'יק

"בגלל פחד קהל" (צריך מקור בעצמו) "לא קשור לזה שהיה צנוע"  משתמע שאת זה אתה מכחיש ,ונכון שיכול להשתמע שכן היה צנוע..אבל אם אתה כן טוען שהיה צנוע  .מדוע אתה תולה זאת בפחד קהל ולא לצניעות..?

חוץ מזה,בין היתר,למעלה כתבת שהוא לא היה 'יהודי כשר' בכלל,משום שלא שמר שבת..

חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

אני חדשההרהמורניק

סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!

משתתף בצערךסוורוס סנייפ
תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ההרהמורניקאחרונה

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

שלוםטאטע מלך העולם

יש לי שאלה לכל החברה שהם בתנועת נוער.

ב"ה אני מדריכה בסניף בנ"ע עקיבא נפרד בעירי הנחמדת ובמקביל גם בחבב של הסניף המעורב... השאלה היא האם לעזוב את הסניף המעורב?

רוצה להוסיף שאם אני לא ילך לחבב סביר להניח שלא יהיה לי חברה אחרת...

תודה מראש לכל העונים ברכת ה' עליכם!

זו אכן שאלה ערכית שמצריכה חשיבהGini

אין תשובה "נכונה" אחת לשאלה הזו, וההחלטה צריכה להתבסס על סדרי העדיפויות, הערכים והצרכים האישיים שלך.

כמדריכה בסניף הנפרד, המחויבות שלך היא לבנות ולהעביר תכנית הדרכה מתאימה לערכים שאת דוגלת בהם. ואף להוות דוגמא אישית לבנות שאת המדריכה שלהן.

האם העיסוק המקביל בחב"ב בסניף המעורב יוצר אצלך קונפליקט פנימי או מסר בעייתי?

האם האופי והרקע הדתי של הבנים המגיעים לסניף המעורב מקשים עליך?

או שיש פעילויות שהאופי שלהם סותר את הערכים שלך?

העובדה שציינת שאם לא תלכי לחב"ב, "סביר להניח שלא יהיה לך חברה אחרת" היא נקודה קריטית. קשרים חברתיים הם דבר בסיסי וחשוב מאוד. אם החב"ב המעורב הוא הדרך היחידה שלך כרגע לשמור על קשרים משמעותיים, עזיבה עלולה לגרום לבדידות ולקושי.

מדוע שלא יהיו לך קשרים חברתיים מחוץ לסניף המעורב? החברות שלך רק שם? אין דרך אחרת לשמר את הקשר עם החברות האלה?  (מפגשים מחוץ לסניף, פעילויות אחרות?)

אולי  לצמצם הגעה לסניף המעורב, לא להפסיק לגמרי? 

אמממטאטע מלך העולם

זהו הבעיה היא שאני חייבת את זה... זה כאילו השחרור שלי מכל הלחץ והבלאגנים של השבוע...

אני לא חושבת שזה סותר...טאטע מלך העולם

הרמה הרוחנית של החברה אצלנו היא די גבוהה ובאמת שלא נראלי זה משפיע... פשוט אני חוששת שזה קצת מוזר...

בד"כ זה כן סותריהודי חסידי

אם הרמה גבוהה מה הבעיה לנסות לעשות הפרדה?

לא כי אני מכיר את הנושא מקרוב, סתם נראלי שזה אמור להיות ככה.

אני בעיקר חששתי ממצב של האוירה בסניף המעורבGini
אבל עכשיו שאת מציינת שהרמה הרוחנית של החבר'ה אצלכם די גבוהה - אני לא חושב שאת צריכה להימנע מהחיים החברתיים, עם החברות והחברים שלך. 
אני צרכה להבהיר משהו כנראהטאטע מלך העולם

זה מאוד מורכב כי הרמה הרוחנית שלהם גבוהה יחסית לחברה בעיר שלנו...

אני מדייק קצת יותר, חלקם מגיעים מבתים מסורתיים וחלקם חוזרים בתשובה... אני בכלל מהקצה השני, למי שמכיר אני לומדת באולפנת תפארת שזה אולפנה יחסית דוסית וזה פחות או יותר הכיוון שלי...

עכשיו מבינים קצת יותר??

כן...יהודי חסידי

אם כן, המצב יותר מורכב ויש יותר על מה לדון, גם בגלל הצד של הקירוב רחוקים שבעניין, ושזה מחזיק את המתחזקים בתור דתיים, ומראה להם שאפשר להיות שם ולהיות דתיים...

חוץ מזה יש על זה לרב שניאור הרבה דיבורים בעניין, היו כאלה שאחרי בירור אישי מלווה ברבנים גדולים (כדוגמת הרב שמואל אליהו), הרב שניאור הסכים להם להשתתף בפעילויות של סניף מעורב, בכל מקרה אם זה מעניין אותך יש יהודי שעוסק בכל ההקלטות של הרב שניאור ע"פ נושאים, כנראה שיהיה לו הקלטה בנושא, מוזמנת לשלוח לו מייל harav.shneor.ketzשטרודל גימייל נקודה קום. את יכולה לבקש ממנו חומרים בנושא, אם זה מעניין אותך. 

וואי תודה!טאטע מלך העולם

אתה יודע על איזה עוד נושאים יש??

ולגבי הקרוב רחוקים...טאטע מלך העולםאחרונה

אני ממש מפחדת שבסוף זה גם ישפיע עליי...

כאילו לכו תדעו מה יקרה, זה יכול חס וחלילה לדרדר...

בקיצור מורכב ביותר...

אולי יעניין אותך