סתם, אני צוחק. אבל אני גם רציני, רציתי לשתף בשתי מאורעות שנחשפתי אליהם בהפרש של שבוע באותו אזור:
לפני שבוע, בשעות הערב חיכיתי לאוטובוס ברציף האוטובוסים בדרך נמיר ליד רכבת מרכז, התקדמתי לעבר איזה אוטובוס ובחנתי אותו לראות אם הוא רלוונטי עבורי, ואז אני מפנה את הראש אחורה ושומע בחורה צועקת, חשבתי לתומי שיש כאן איזו מריבה, ואז אני שומע אותה צועקת "גנב! תעצרו אותו, הוא גנב לי את הפלאפון!" ואני קולט בחור נמלט במהירות קופץ לכביש ומדלג לצד השני, והבחורה ממשיכה בזעקות שיעזרו לה, אבל כבר התחילו לסוע מכוניות וזה היה סכנת נפשות לקפוץ לכביש ולרדוף אחריו, אז אף אחד ממה שראיתי לא עשה כלום. (אישית, הייתי מאחוריו, ובחלקיקי שניה עד שהבנתי מה קרה הוא כבר קפץ לכביש וברח).
ממה שהבנתי, הם עלו ביחד לאוטובוס, הוא חטף לה את הפלאפון ונמלט מהאוטובוס.
היום, באותו אזור, אני עולה לאוטובוס ושומע אשה צועקת על מישהו "תעוף מכאן! לפני שאני קוראת למשטרה!" אני מסתכל לראות מה קורה, ושומע אותה אומרת שהוא ניסה לחטוף לה את הפלאפון, ואותו אחד הוריד את הראש ופשוט הלך! איזה חוצפה ואומץ צריך כדי לנסות לעשות דבר כזה באזור צפוף של אנשים שיכולים לתפוס אותך בשניה...
(אגב, לא ממש ראיתי את שניהם באופן ברור, אבל בוודאות לא מדובר באותו אחד).
סמיכות המאורעות, גרמה לי לחשוב שאולי מדובר בתופעה שכדאי להזהיר מפניה. וזה מופנה בעיקר לבנות, כי מאוד סביר להניח שהן היעד המרכזי לדברים כאלה, לנסות לחטוף טלפון לגבר שירדוף או יאבק איתו זה סיכון גדול מדי, אבל לאשה שבקושי יכולה לרוץ ויש לה פחות כוח להאבק, זה טרף קל. ואני מניח שזה נעשה במיוחד בתזמון הזה ברגעים שעולים לאוטובוס, כי אנשים פחות מרוכזים וערניים, מחפשים לשלם ומחפשים מקום לשבת וזאת הזדמנות טובה לגנוב.
אקיצר, אם יש לכן טיפשפון, כדאי להזהר איתו כשעולים לאוטובוס.

.
לקח לי זמן להבין, אבל זה היה שנון!