בעקבות הפרשהדי זהב

אבות לא אכלו בוסר

נאמר בפרשה:
"יט וְאֵלֶּה תּוֹלְדֹת יִצְחָק בֶּן-אַבְרָהָם אַבְרָהָם הוֹלִיד אֶת-יִצְחָק. כ וַיְהִי יִצְחָק בֶּן-אַרְבָּעִים שָׁנָה בְּקַחְתּוֹ אֶת-רִבְקָה בַּת-בְּתוּאֵל הָאֲרַמִּי מִפַּדַּן אֲרָם אֲחוֹת לָבָן הָאֲרַמִּי לוֹ לְאִשָּׁה" (בראשית כה´)
וכן נאמר דבר דומה לגבי עשיו:
"לד וַיְהִי עֵשָׂו בֶּן-אַרְבָּעִים שָׁנָה וַיִּקַּח אִשָּׁה אֶת-יְהוּדִית בַּת-בְּאֵרִי הַחִתִּי וְאֶת-בָּשְׂמַת בַּת-אֵילֹן הַחִתִּי. לה וַתִּהְיֶיןָ מֹרַת רוּחַ לְיִצְחָק וּלְרִבְקָה" (בראשית כו´)

כבר בתחילת הפרשה ישנה הקבלה בין אברהם יצחק "תולדות יצחק בן אברהם – אברהם הוליד את יצחק" ישנה הקבלה מאוד גדולה בין אברהם ליצחק.
אברהם נשא את שרה בערך בגיל 40 (כ"כ האברבנאל סו"פ נח, ומקורו לא ידוע) וכן גם יצחק נשא את רבקה בגיל 40.(וישנם עוד הקבלות עיין באברבנאל שם) השאלה שהמפרשים שואלים היא וכי מדוע נשא יצחק את רבקה בגיל 40 והרי בן 18 לחופה וכ"ש אברהם עד שזכה כבר לראות את בנו יצפה לראות תולדות מבנו המיוחד.

חז"ל (ילקו"ש וכן רש"י) טוענים שהסיבה היא "טכנית" - "ויהי יצחק בן ארבעים שנה בקחתו את רבקה. יצחק אבינו היה כשנעקד על גבי המזבח בן ל"ז שנה בו בפרק מתה שרה באותו פרק נולדה רבקה נמצאת רבקה נשאת ליצחק בת ג´ שנים:"
זיווגו לא הגיע עד שהגיע לגיל שבו יוכל להינשא לה – גיל 3 שלה – גיל 40 שלו.
ודבר דומה לזה שהסיבה היא "טכנית" כותב דודו של מרן הבית יוסף ( ר´ יצחק קארו - תולדות יצחק בראשית פרק כה) ".. למה נתעכב כל כך לקחת אשה בן מ´ שנה [אף] שבן י"ח שנה לחופה. התשובה שלא מצא במשפחתו אשה הגונה ראויה לחופה עד עתה"
כלומר יסוד ראשון שנלמד שצריך לפעמים לעבור תהליך אפילו פיזי, או שעדיין לא הגיע בן זוגו ודבר זה יכול גם להימשך זמן עד שיגיע לפרק האיש
מקדש כדברי המדרש (מדרש אגדה (בובר) בראשית פרק כו )
"ויהי עשו בן ארבעים שנה וגו´. זה שאמר הכתוב אלהים מושיב יחידים ביתה (תהלים סח ז), שאלה מטרונא אחת את ר´ יוסי בר חלפתא בכמה ימים ברא הקב"ה את העולם, אמר לה בששה ימים ברא הקב"ה את עולמו, אמרה לו ומאותו יום ועד עתה מה הוא עושה, אמר לה יושב ומזווג זווגין, ומביא בת מזרח לבן מערב, ובן מזרח לבת מערב, שנאמר מושיב יחידים ביתה מוציא אסירים בכושרות, שנותן בצואריהם כבלי ברזל עד שבאים שניהם ביחד, ואף זיווגו של עשו מלפני הקב"ה הוא, אמר הקב"ה ישא עשו גם כן מן האומה שהיא חייבת כלייה כמוהו, שנאמר כי מחה אמחה (שמות יז יד), וכתיב בהם כי החרם תחרימם (דברים כ יז):"
הקב"ה מתאים בת זוג לבת זוג וגם לעשיו לקח 40 שנה עד שנשא את בת זוגו
חז"ל אמרו שהוא עשה כך בכוונה כדי להראות שהוא צדיק כמו יצחק שנשא אישה בגיל 40 (עיי"ש ברש"י). לפי מדרש זה מתבאר בעצם שיתכן שהמניעה היא לא ממנו כלל אלא עד שהקב"ה זיווג בין אותה אומה שנתחייבה כליה אליו לקח זמן שנשא אותה בגיל 40.

האברבנל קצת מקשה על הדבר^ שלא ייתכן שרבקה בת 3 שנים שאבה לגמלים וכד´ אלא שהייתה גדולה מבת 3. וא"כ מדוע לא נשאה יצחק? ועונה על כך האברבנל כיוון שהיה צריך לעבור תהליך מסויים עד שיהיה שלם וראוי לנישואין וזה הגיע בגיל 40.
וא"כ יסוד שני הוא שחייבם על מנת לשאת להיות בשלים לכך. ולא להאמין שהדברים יסתדרו.
כי מי שאוכל פירות בוסר סופו לחטוף כאב בטן.

דבר זה מתרץ גם קושיא מאוד ידועה.
נפסק להלכה בשולחן ערוך (סימן א´ אבן העזר) "מצוה על כל אדם שישא אשה בן י"ח, והמקדים לישא בן י"ג, מצוה מן המובחר.." מדוע המצווה^^ הזו שונה מכל המצוות האחרות שאדם נכנס להן בגיל מצוות אדם מצווה בה רק בגיל 18?!
החלקת מחוקק מסביר שהענין הוא "מ"מ מצוה זו קבלו חז"ל שבן י"ח לחופה מאחר שצריך ללמוד קודם שישא אשה (כמבואר בש"ע טי"ד סי´ רמ"ו סעיף ב´) התחלת למוד גמ´ הוא מבן ט"ו ואילך:"
ויש שהסבירו את הדבר בצורה מעט רחבה יותר שמצווה זו היא שונה מכל המצוות אין צריך רק בשלות גופנית כדי לישא אישה אלא צריך גם בשלות נפשית, ובשלות זה איננה מגיעה לפחות עד גיל יח´. (אצל רוב האנשים ולא תיקשי מכמה אמוראים)

ויה"ר שנזכה להשלים נפשנו ולהיות "עם חומה, טובה ברכה תורה וכו´",
ויקויים בנו "מצא אישה מצא טוב" (וכן כמובן לנשים שימצאו את בני זוגם)
בזמן הכי טוב וראוי !
וכמובן גם נזכה לחודש טוב ומבורך סוף וקץ לכל צרותינו בב"א !

שבת שלום !

----
^ (פסיקתא זוטרתא (לקח טוב) בראשית פרק כד) ואם תאמר קטנה בת ג´ שנה היאך יצאה לשאב, תשובה שבת שלש שנים בדורות הראשונים, יותר גדולה מבת עשר בדורות הללו. וכן אמרו ז"ל אברהם בן שלש שנים הכיר את בוראו, ועוד תראה שהרן בן שמנה שנה הוליד את שרה, שנאמר תרח הוליד את אברם את נחור ואת הרן (בראשית יא כז), ובנות הרן מלכה ויסכה, ונשא נחור את מלכה, ואברהם נשא את יסכה, שהיא שרה, שסכה ברוה"ק, ואברהם גדול מהרן שתי שנים, וגדול משרה עשר שנים, נמצא הרן הוליד את יסכה בן ח´ שנים, ואל תתמה על הדורות הראשונים:
^^ בהנחה שיש מצוה כזו, ואין זה הכשר מצווה. או שגם הכשר מצווה זה צריך להתחייב בו מגיל מצוות כדי לקיים המצוה העיקרית פו"ר בגיל מצוות.

לע"נ
מו"א ירוחם ן´ סעדיה ז"ל
סעדיה ן´ נסים ז"ל
|להבדיל|
לרפואת
מו"ז סלמה בת מרים הי"ו
מו"ז צורי ויקטור ן´ רג´ינה הי"ו
רבקה בת ברוד הי"ו
מו"ר הר"ר מרדכי צמח ן´ מזל טוב שליט"א

לקשלשדי זהב

כותב רבינו הרמב"ם פרק ב' הלכות תשובה

"יב  אף על פי שהחזיר לו ממון שהוא חייב לו, צריך לרצותו ולשאול ממנו שימחול לו; ואפילו לא הקניט את חברו אלא בדברים, צריך לפייסו ולפגוע בו עד שימחול לו.

יג  לא רצה חברו למחול לו--מביא לו שורה של שלושה בני אדם מריעיו, ופוגעין בו ומבקשין ממנו.  לא נתרצה להן, מביא לו שנייה ושלישית.  לא רצה, מניחו והולך לו; וזה שלא מחל, הוא החוטא.  ואם היה רבו--הולך ובא אפילו אלף פעמים, עד שימחול לו.

יד  [י] לפי שאסור לאדם שיהיה אכזרי ולא יתפייס, אלא יהיה נוח לרצות וקשה לכעוס, ובשעה שמבקש ממנו החוטא למחול, מוחל בלבב שלם ובנפש חפצה; ואפילו הצר לו הרבה וחטא לו הרבה, לא ייקום ייטור.  וזה הוא דרכם של זרע ישראל, וליבם הנכון.  אבל הגויים ערלי לב אינן כן, אלא "ועברתו שמרה נצח" (עמוס א,יא); וכן הוא אומר על הגבעונים לפי שלא מחלו לישראל, "והגבעונים לא מבני ישראל המה" (שמואל ב כא,ב)."

קשלש !

לא יודע למה את כועס עלי, באמת ואני לא מתמם

אז אני מבקש ממך סליחה בפני חברי הפורום במקום להביא כל פעם כיתות כיתות של אנשים

ואפשר לדבר ללבן ולהסביר ממה נפגעים - אנחנו בני אדם יש לנו רוח חיים נפש ממלא !

יומטוב וחודש מעולה !

עדי

ילד אני סולח לך רק בגלל שירהקשלש
פעם הבאה תחשוב פעמיים לפני שאתה כותב משו
|מסמיקה|שירה א

קשלש, רק רציתי להגיד  שאני  |מריעה לך|

תמיד ידעתי שאת צהובהקשלש

אבל שיער כחול ?!?!?

נו שירה

זה ירוק קשלש,שירה א

לא כחול.

ומשה- אני קוראת גם לסמיילים תימניים.

כחול כפרעקשלש

בצבעי יסוד

ירוק זה גוון של כחול מעורב(= מדולל)  עם צהוב

כל עוד אני לא שחורהשירה א

|קרי : תימניה|

לא אכפת לי..

מוכנה גם ורוד זוהר..

וקשלש...אני קוראת להתבגרותך טרם מגיע גיל  28..

כן שמענו עליךקשלש
שחורה אני ונאוה
זה לא נקרא טורקיז?דודי25
שירה, את בת, את אמורה להבין בכל הגוונים המומצאים האלה שרק בנות מבינות בהם...

(כתום אפרסק, כתום גוש קטיף, כתום סלקום.. דברים כאלה, לא?)
דודי 1-דודי 1.1 דודי 1.2קשלש

.........  דודי 2.4.... דודי מספיק כבר ..

דודי מספיק כבר...

אני לא מבין כלום היוםדודי25
מכל מיני הודעות שונות שמכוונות אליי. כנראה משהו לא בסדר אצלי
תקרא את זה עכשיוקשלש
עכשיו אתה מבין ?
בנים סטיגמטים...שירה א

האמת שכן, זה טורקיז. אבל לא חשבתי שקשלש ידע מה זה טורכיז  |הוא מבין רק גווני חום|

חום אדום ולבןקשלש
זה מה שאני מכיר
אף פעם לא הבנתי את ההתעקשותדודי25
על זה שרבקה הייתה בת 3...

כאילו בכח רוצים לטעון שיצחק היה פדופיל
דודי 24אנונימי (פותח)
הגזמת! אפילו לא בצחוק! מדובר פה באבות הקדושים. גם בפורום מותר לשמור על קצת צניעות וכבוד לקדושה
דווקא בגלל זה אני אומרדודי25
שלא מובן לי למה אומרים שהיא הייתה בת 3
ופרה אדומה מובן לך?עמית-טליה

לא.

אבל זאת דרך התורה,אז גם אם בא לנו להצחיק
צריך לדעת מתי ואיך ועל מה.

מה זה קשור?דודי25
שלא ראוי לצחוקעמית-טליה

על האבות שלנו.

למה צריך להיות קשר?זה צריך להיות ברור מאליו..

מי צחק?דודי25
אני רציני לגמרי. מי שאומר שיצחק נשא את רבקה באמת כשהייתה בת 3 הוא זה שצוחק עליהם, אני זה שמכבד אותם...
צודקעמית-טליה

התורה צוחקת עליהם.הקב"ה בכבודו ובעצמו צוחק עליהם.

אבל אתה מכבד אותם.

יכול להיות לא נכנסת לנבכי ליבך.

למה אנשים לא מבינים אותי? (ועוד יורדים עליי אח"כ)דודי25
קודם כל אל תתלהמי בבקשה, תתיחסי לתוכן

טוב, נתחיל מהתחלה:

בתורה לא כתוב בשום מקום בת כמה הייתה רבקה כשיצחק נשא אותה. חז"ל אומרים שהייתה בת 3, אבל חז"ל גם אומרים שעוג היה בגובה של גורד שחקים ושבטור מלכא חיו מילירדי אנשים - משום מה לעניין שתי הדוגמאות האלו, אף אחד לא לוקח את הדבר בצורה מילולית, אבל לעניין רבקה דווקא כן. אתמהה.

זה לא מוזר לך? את מעדיפה לטעון שרבקה באמת הייתה בת 3, הייתה מסוגלת להרים כדים ולהשקות את כל הגמלים שם, להחליט לבד ללכת להתחתן עם יצחק, ובפועל להתחתן איתו בגיל 3! ויצחק נשא אותה בגיל 3! מי פה טוען טענות מוזרות, אני או את?  (אני מניח שיצא לך לפגוש ילדות בנות 3 ולראות מה זה)

ברור שהכוונה בחז"ל לא מילולית, אבל משום מה אנשים בוחרים לקחת אותה בצורה מילולית. על זה אני אומר שזה טיפשות, וזה רק מוריד מכבודם של האבות. צר לי, אבל אני מעדיך לכבד את יצחק אבינו ולהגיד שהוא לא אדם שמעוניין להתחתן עם ילדות קטנות בנות 3, כלומר לנסות להבין כוונה כלשהי בדברי חז"ל - מאשר לקחת את הדברים כפשוטם ולקרוא ליצחק פדופיל. זה מה שאת הצגת.

לצורך העניין, למה חז"ל קובעים שהיא בת 3? אין לזה תשובה חד משמעית, אבל ברור שזה רעיון. לדעתי האישית זה בא לומר שהיא הייתה בתולה בלי לספק, ולא היה צורך לבדוק את זה בכלל.
מסכים איתך לגמרי אחיאלעד
זה מדרש. וכמו מדרש- הוא מנסה להעביר לנו מסר ולא לקבוע מציאות. ויש לזה אלפי דוגמאות
אויש נועמית-טליה

אם זה היתה כוונתך מלכתחילה היית כותב ואומר את ההסבר שלא צריך להבין את הכל כפשוטו

לכתוב על יצחק שהיה פדופיל,או שחז"ל התכוונו לזה,או שאנשים רומזים לזה
זה נובע מרצון לבדר ולא משנה על חשבון מי.

דווקא אני שמעתי על פירוש שרבקה כן היתה בת 3
ומציאות של אז,זה ממש לא המציאות של היום.

חוצמזה שלאבות ולאמהות שלנו היו ניסים גלויים.(שרה שלא היה לה רחם וילדה את יצחק)
אז ניקח את הדוג' של בנ"י במדבר שלא היו צריכים להחליף בגדים,להתקלח וכדומה ונגיד שהם מסריחים.

המציאות והקדושה שחיו בה אז,רחוקים אלפי שנות אור ממה שאנחנו רואים ילד בן 3.גם נוח חי עד גיל 900 פלוס..לך תדמיין סבא כזה..

ברשותך אני מעדיפה לפרוש עכשיו כדי לא להכשל בהלבנת פנים.

בוודאי שזו הייתה כוונתי מלכתחילהדודי25
וגם אם היה לך ספק - לדון לכף זכות...

מה החוצפה הזו? את מנסה לדייק מתוך צורת הכתיבה שלי מה הייתה הכוונה שלי, ולפי זה להאשים שבהתחלה התכוונתי למשהו אחד ורק אח"כ נימקתי משהו אחר לגמרי כדי לצאת בסדר. ("אם זה היתה כוונתך מלכתחילה היית כותב ואומר..."!!! - מצטער על הישירות, אבל זו חוצפה! )

נניחעמית-טליה

ולמען האמת עדיף כבר לחשוב שזה היה בהלצה ולא ברצינות..
אבל לא משנה.

הדרך התבטאות בכלל נשמעת לך נורמלית?
יש לך כוונה להבהיר טובה לא טובה לא משנה...
בעיניין כזה ראוי להשתמש בדרך ראויה ומכבדת את האנשים שאתה מדבר עליהם.

כשאתה עם החברותא שלך והוא נותן הסבר אתה תגיד לו "מה נראה לך הרב הזה פדופיל"?
אם כן תגיד לי אני כנראה לא רגילה לביטויים כאלה,בטח לא בעינינים שכאלה.

בואי תבדילידודי25
בין סגנון התבטאות לא משהו, לבין האשמות על צביעות וחוצפה כלפיי חז"ל.

לצורך העניין - כן, בחברותא, אם יגיד לי החברותא סברא שלא נראית לי בדברי אחד התנאים, אני בהחלט אגיב במילים כמו "מה, הוא מטומטם? מה נראה לך?" זה סגנון התבטאות אישי. לא רואה בזה פסול.

אני מוכן לקבל האשמה שההתבטאות שלי לא מובנת במאה אחוז, והייתי צריך להבהיר את עצמי יותר. סבבה. (למרות שאם תקראי שוב את ההודעה שלי בהקשר להודעת הפתיחה של די זהב, ברור שהתייחסתי לסיום דבריו, שהביא תרוץ מוזר משהו על כך שרבקה אכן הייתה בת 3, ועל זה התייחסתי, ובהקשר ההודעה שלי ברורה קצת יותר.) אז בסדר, אפשר היה להתנסח בצורה יותר מוצלחת, ולהבהיר שאני לא מבין את האנשים שמבינים את חז"ל כפשוטם בעניין זה, [ולצערי פגשתי הרבה יותר מדי כאלה, כולל כמעט כל בני הישיבות שאי פעם פגשתי] אבל אפשר גם לנסות ולהבין את מה שכתבתי בצורה שלא מזלזלת בחז"ל ולא מזלזלת ביצחק, אלא באה להביע נקודה. וכן, אני משתמש בביטויים קשים כדי לתאר סברות טפשיות, דווקא בגלל שביטויים "יפים" ו"נעימים" לא גורמים לאנשים לתפוס עד כמה מה שהם אומרים מופרך מיסודו.

עדיין לא ברור לי למה לומר משפט בסגנון "מה נראה שיצחק היה פדופיל?" זה דבר בעייתי. להיפך - זה מדגיש את הטמטום בעצם הטענה שרבקה הייתה בת 3. תראי, הרי רק עכשיו אנשים באמת חושבים על זה שאם ניקח את דברי חז"ל כפשוטם, זה מה שיוצא. לפני כן, אנשים חיו שנים עם האמונה שככה זה, ולא הפריע להם בכלל העניין.

אז להאשים אותי בהתבטאות לא תקינה זה מקובל, אבל האשמות אחרות לחלוטין לא מקובלות.

הי, עם כל הכוונות באשר הם, נראה לישירשיר*
שיש מקום גם לפשט של חז"ל.. גם אם הוא לא מסתדר עם ההגיון הישר שלך, שוב, פשוט כי זה חז"ל..גם לדברים שהם אמרו יש כמה מימדים.  אותו דבר התבטאויות שקשורות לאבות צריכות להיות זהירות ולא שייך ביטויים למיניהם גם אם רוצים להביע תמיהה תמיהתית..
אנשים, אתם רגישים מדי (הי וברכה)דודי25
צריכים לקרוא איך הראב"ד מתייחס לדעות שלא לרוחו. רק רפרוף קצר בספר בשם "כתוב שם" שבו הראב"ד פשוט כותש את בעל המאור בהערות סופר מעליבות, יגרום לכם להשתגע איך אפשר לדבר ככה. אבל אף אחד לא יבוא בטענות, כי זה הראב"ד.
או שאולי כדאי לראות התבטאויות של חז"ל עצמם, שממש לא שומרים על ניסוח פוליטי-קורקט ומשתמשים בביטויים מאד חריפים לתאר דברים מסוימים.

בקשר לעניין - אם את טוענת שבכל מאמר של חז"ל יש גם מקום לפשט, את תצטרכי להסביר הרבה מאד דברים בלתי אפשריים.

ובפעם האלף - לא אמרתי שיצחק היה פדופיל. להיפך, תמהתי על אלה שאומרים את זה בלי לשים לב שהם אומרים את זה.
וברכה גם..שירשיר*

א. בכל מקרה של פשט גם אם אתה צודק ובאמת קשה להבין אותו ככה, למה לשלול? אתה תוקף כאילו לא יכול להיות אחרת..

ב. לגבי הכינוי ההוא (לא אהבתי בעליל..הייתי עושה גזור, סל מיחזור, זרוק מסל מיחזור..) זה נראה לי פרשנות אוטומטית שלך למצב של ילדה בת 3 עם מישו בן40 באשר הם  אבל כמו שעמית אמרה מי קבע שהחיים של פעם הם במושגים שלנו היום?? במיוחד לא המושגים של האבות(הקדושים!) יצחק , רבקה, בכל זאת...

חובת ההוכחהדודי25
היא עלייך. להגיד שמציאות החיים השתנתה בדברים האלו דורש הוכחה.

אדם צריך לשלול מבחינה אישית, דברים שנראים לו לא הגיוניים, אם יש לו הסבר אחר. יש אמת אחת לכל אדם, גם אם יש 70 פנים לתורה.

יש פה טחינה עם מים..שירשיר*

הביטוי הקשה היה בהקשר לסיטואציה שאולי לא ברורה מספיק אבל אין לה מקום בהקשר ההוא כי האנשים המדוברים הם.. לא יכולים להיות חשודים בשום דבר קטן אפילו. לענד וסליחה שטחנתי. היה נראה שיש מקום לחשוב על זה אפילו

אנחנו כאלה קטנים. לא מעיזה אפילו להשתמש במילים

לא מבין אתכםדודי25
להגיד על יצחק שנשא את רבקה בגיל 3 זה בסדר גמור, אבל לקרוא לזה בשמו, ולומר שזה בעצם פדופיליה - זה ממש לא! למה? בגלל שהשתמשתי במונח מימינו? הרי דווקא אלה שאומרים שיצחק נשא את רבקה בגיל 3, הם אלה שמתעקשים על כך שיצחק באמת היה כזה... אלא מה? הם לא מזכירים את המילה הנוראית "פדופיל". יחי ההבדל הקטן.
במקום להזדעק על אנשים שבפועל מאשימים את האבות בכל מיני דברים, אתם מזדעקים על מי שמאשים את המאשימים ומשתמש בביטויים קשים.

ומה הלאה - לומר שקין הרג את הבל זה מותר, אבל לקרוא לו רוצח? זה לא...
להגיד שדוד עשה מה שעשה עם בת שבע זה בסדר, אבל לקרוא לזה בשם? חס וחלילה... (ובואו נתעלם לגמרי מהגמרא שמעלה את האפשרות שדוד "אנס" אותה - במילים אלו)

אם כך המסקנה מאד ברורה - אפשר להאשים את האבות במה שאתה רוצה, כל עוד אתה לא משתמש במילים מעליבות. אבל ברגע שהשתמשת במילים מעליבות ושמת אותן באותו משפט יחד עם אחד מהאבות, אפילו שהמילה בכלל לא התייחסה לאותו אדם גדול - זה כבר מוגזם!

לא יאומן!

ועוד דבר - מותר לומר על האבות שהם טעו, במיוחד כשהתורה או חז"ל רומזים על זה, ורוצים שנלמד משם משהו. ישנו פירוש של הרש"ר הירש על פרשת השבוע שבו הוא מאשים את יצחק בחינוך הלא נכון שנתן לעשו. הוא מקדים ואומר שאין מניעה לבוא בתלונות לאבות כאשר התורה בעצמה עושה זאת ורוצה שנלמד מזה משהו. אבל בפועל כשמעבירים את תוכן הדברים - אנשים מזדעקים - 'איך אפשר לדבר ככה על האבות? מי אתה הרש"ר הירש שתבוא בטענות ליצחק...'  - במקום ללמוד משהו מכל העניין, אנשים מעדיפים לשמור על קדושת האבות בראש ולא לייחס להם שום פגם בעולם.
וזה עוד יותר גרוע - ברגע שהפכת מישהו למלאך, בחיים לא תלמדי ממנו כלום, כי הוא מלאך ולא קשור אלייך. לומדים רק מבני אדם, כאלה שלפעמים גם טועים. ולכן להפוך מישהו למלאך זה לא דבר טוב, להיפך זה דבר שלילי.
דודי..עמית-טליה

בוא לא ננפח את זה
לראשונה חשבתי שאמרת כדי להצחיק,אמרתי שלא מתאים ההתבטאות הזאת.
אחרי זה הסברת שזה לא היה על מנת להצחיק אלא להבהיר שאתה לא מסכים עם הפירוש שהביאו,ושוב אמרתי שלענ"ד לא כך ראוי להבהיר את העמדה שלך.

לא חושבת שראוי לומר מה הרב היה דפוק,מטומטם או פדופיל
כל שכן על אחד מהאבות שלנו.
אבל זאת גישת חיים אחרת שאין לנו מה להתווכח עליה.

עדיין אני חושבת שגם כדי להבהיר את עמדתך צריך להסביר בצורה אחרת,ואם לא היה מתפתח דיון והיתה ניתנת לך האפשרות להסביר את עצמך לא היה מובן מאיפה המשפט ההזוי של "להדגיש את יצחק הפדופיל"
אתה חולק על משהו,בשמחה גדולה אבל בדרך ארץ.

*כבר דיברנו על זה בעבר,שגם אם מזועזעים מתגובה או חשיבה אחרת.דוקא עדיף לא להתבטא בקיצוניות..למרות שזה לפעמים יוצא..

לילה טוב!

את זה אני מקבלדודי25
מודה. לא התנסחתי בצורה מספיק ברורה.

באותו רגע חשבתי שכן, אבל אני לא יכול להתווכח עם אנשים שונים שאומרים שהבינו אותי לא כפי שהתכוונתי. אז כנראה שהאשמה היא בניסוח הלא מוצלח שלי.

אבל עם כל הכבוד - את לא אמרת שלא כך ראוי להביע את העמדה שלך, אלא האשמת בדברים אחרים, שהצליחו לעצבן אותי, ואני לא אחד שמתעצבן בקלות.

ורק הבהרה - מותר לי לחלוק, ומותר לי להתשמש בביטויים קשים כל עוד הם לא מיוחסים ישירות לבני אדם שנפגעים מהם. (ופה לא פניתי לאף אחד והעלבתי אותו) מותר לי לחשוב מה שאני רוצה, ומותר לי להביע את זה בדרכי שלי. כמו שהגבתי לשירשיר למעלה, הספרות התורנית מגיבה בצורה הרבה יותר קיצונית ממה שנדמה, וזה שהיום אנשים שומרים על פוצי מוצי, לא אומר שאני מחויב לזה.
נכון.עמית-טליה

כי באמת יחסתי להתבטאות הזאת הומור..וקיוותי שאין בזה שמצ של רצינות.
ואז אמרת שהתכוונת לזה במלא הרצינות,ואז אמרתי שעדיין אני חושבת שאין זה ראוי.

מותר לך לחלוק,להשתמש בביטוים קשים,לחשוב מה שאתה רוצה ולהביע את זה בדרכך שלך
יותר מזה מותר לך גם לקלל והכל.
השאלה מה ראוי לעשות ומה לא.
*אני* חושבת שהתבטאות כזאת זה לא חלק מדרך ארץ
*אתה* חושב שבגלל שההתבטאות הזאת נורא מוכרת במחלוקות אז זה מקובל..
אז א.אתה רק עוזר לי להבין כמה רבנים גדולים ככל שיהיו צריכים להיזהר בלשון שלהם כי אח"כ פשוטי עם מרשים לעצמם מה שמותר לרבנים
ב.רבנים עושים דברים כאלה בלב שלם ממלחמתא של תורה
לנו קצת קשה לנטרל כעסים,אמונות,וכדומה..
אני מאלה שכשאני שומעת התבטאות קשה של רב גדול אני נחרדת..
למרות שהוא עצום וידוע בחריפותו לענ"ד זה לא הדרך הנכונה.
וכך גם רבותיי שאני דובקת בהם כגון הרב מרדכי אליהו,שכולו מלא עדינות וזהירות.

שוב דודי מותר לך הכל,וגם כשאמרתי לך לפני חודש שלא נכון לענ"ד להתבטא כך,לא אסרתי עלייך שום דבר
רק אמרתי שלענ"ד זאת לא דרך ראויה,זה לא דרך ארץ
יותר מזה,זה גם לא גורם להבין את דעתך ולקבל אותה.
וחבל כי גם אם יהיה בה הרבה פרי חכמה,הדרך מקלקלת.

עשיתי שטיפת מוח ברוב חוצפתי..מחילה אבל זה כבר גלש לכאן.

את מציגה את הקיצוניות ההפוכה והלא פחות מסוכנתדודי25
לפעמים צריך להתבטא בחריפות. אין ברירה!
מבחינתי מקרה כמו זה - שאנשים כ"כ שקועים בתפיסה מעוותת שרבקה הייתה באמת בת 3 - זה מקרה כזה. 

אם כל פעם שקורה משהו שממש נראה בעינייך כנוראי (זה יכול להיות טעות בהבנה, ויכול להיות מעשה לא ראוי) כל תגובה שלך תהיה רכה ועדינה בניסיון לא להעליב או לשמור על דרך ארץ - את לא תגיבי גם במקום שחייבים להיות תקיפים.

תראי מה קורה בפורום הזה ממש - מישהו פה הזכיר כמה פעמים את החבדניקים המשיחיים וקרא להם עובד עבודה זרה. מה קרה בפועל? כולם התלהמו עליו. 'איך הוא מעז, הם יהודים טובים גם אם אתה לא מסכים איתם...'  אף אחד לא טרח לשאול האם באמת יש בזה משום עבודה זרה. אף אחד לא חשב על זה שאולי כששמים תמונה של הרבי ליד ארון הקודש ומתפללים לכיוון הזה - אולי זה בכלל מניין שאסור להצטרף אליו, אולי זה בכלל "משתחווים להבל וריק"... אולי זה באמת סוג של עבודה זרה. לא! לומר דברים כאלו זה מוגזם.

מה יקרה מחר? מחר תקום כת חדשה שתגיד שהם עובדי ה', אבל הם לא מאמינים בתורה שבע"פ אלא רק בתורה שבכתב. קראים חדשים. אז יקומו כמה אנשים ויקראו להם כופרים... ואיך יגיבו פה? בדיוק באותה צורה עדינה ומבינה - 'איך אתם מעיזים, הם יהודים טובים שרוצים לקיים מצוות, ושומרים על התורה שבכתב בקנאות...' אני אומר לך, זה מה שיהיה. זה כבר עכשיו קורה עם חילונים מסוימים שמקימים לעצמם "יהדות" חדשה ונאורה.

חובתם של אנשי האמונה למחות כשצריך - כל תלמיד חכם שאינו קשה כברזל אינו תלמיד חכם. ואם ראית רב אהוב על קהילתו זה בגלל שהוא לא בא אליהם בתוככות מוסר (את זה לא אני אמרתי, אלא הגמרא)
ואני מבטיח לך שהרב אליהו יודע טוב מאד לצעוק, כשהוא צריך.
דודי, יש הרבה צדק בדבריך.. אבל!שירשיר*

יש פה בעיה כשאתה נותן שם לאותם אנשים ( נניח אותם משיחיסטים) אתה לא בא ממקום של בירור העניין של העבודה זרה, אם יש או אין, אלא קובע! זה מה שמפריע .

לדעתי אתה ממש צודק שאנשים נוטים לא לשאול את עצמם באמת איפה כן הבעיה ו'מטייחים' אבל אולי דוקא כי אתה כ"כ נחרץ בקביעות חריפות (מנוסחות היטב..)אז הם ישר חורצים בהתקבעות נגדית.. סוג של התגוננות מילולית ולאו דווקא התנגדות לסימני שאלה שהעלית לגבי אותם יצורים..

האמת?עמית-טליה
ממש חבל שאתה מנסה להצדיק את המילה הלא ראויה שלך ומקביל אותה לדברים שצריך לעשות..

אם היית כותב שזה ביזיון,שזה טיפשות,שזה כפירה אפילו..
אף אחד לא היה מזעזע כמו שהזעזעו מהמילה "פדופיל"

גם רב שבא בתוכחות מוסר,לא יגיד למישהו דפוק או ישתמש במילה לא ראויה
הוא יהיה בוטה,הוא יכול להרחיק לכת ולהגיד שזה עבודה זרה,כפירה,חילול ה'.אבל מכאן ועד להוציא קללה מהפה..הדרך עוד ארוכה.

אין בעיה בלהיות תוקף כשצריך.
אני מאוד מקווה שכשאדם יפגש עם ביזוי ת"ח הוא גם יתן סטירה אם צריך.
אבל צריך לבדוק מתי להיות תקיף,מתי דווקא ישמעו את דעתך בצורה עדינה,ובכלל גם כשבוחרים להיות תקיף מה נכון להגיד.
קודם כל, זו בכלל לא קללהדודי25
אלא מינוח מקצועי. לא יודע למה לוקחים את זה כקללה אבל מילא. (באמת צריך פעם לעשות מחקר מדוע מילים המתייחסות לעניינים שבינו לבינה נחשבות לקללות. לחז"ל או לנביאים אין שום בעיה לקרוא לנשים מסוימות בכינוי ****, והם עושים את זה הרבה.)

לצורך העניין - אם הייתי כותב את אותה מילה על דמות שלילית במקרא, זה לא היה מפריע לאף אחד, כך שלא המילה הפריע, אלא העובדה שכתבתי אותה באותו משפט עפ יצחק אבינו. עזבי את זה שהכוונה הייתה להראות עד כמה מגוחכת התפיסה של מי שאומר שרבקה אכן הייתה בת 3... (כמה פעמים כבר אפשר לחזור על זה?)

מעבל לזה - בדיוק להיפך. בזמן הגמרא מי שהיה לא בסדר היה חוטף קללה ונידוי, שזה הרבה הרבה הרבה יותר גרוע. לא חסרים ביטויים על רב שהיה "מנגיד" למישהו (כלומר מקלל ומנדה אותו) [בשיא הרצינות, חלק מההבדלים בגישות בינינו נובעות מהלימוד אליו כל אחד מאיתנו נחשף. את מן הסתם לומדת בעיקר ענייני אמונה והרב קוק ושם כמובן המילים שובות ויפות. אני לומד גמרא ויש שם מספיק סיפורים וביטויים שאת היית מצטמררת מהם. אז לי זה נראה נורמאלי, ולך לא]

חוץ מזה - זה בדיוק מה שאני אומר, שצריך לומר דברים קשים כדי לעורר אנשים. עכשיו ממש הסכמת איתי שאם הייתי כותב שזה ביזיון או טיפשות אנשים לא היו לוקחים את זה לתשומת ליבם באותה רמה. לא היה מתעורר דיון על הדבר.
עכשיו לפחות אפשר לפתח דיון שאנשים באמת יחשבו מחדש אם ראוי לקחת את דברי חז"ל פה כפשוטם, או שזה מוציא את יצחק ואת רבקה לא בסדר.

אבל עזבי - כל הוויכוח הזה בינינו הוא בכלל לא ענייני. זה נטו ויכוח של אגו, וזה מיותר לחלוטין.
המשפט האחרון שלךעמית-טליה

אמר את מה שאמרתי בהתחלה וכ"כ התעצבנת עליו.

שבת שלום.

ממש לאדודי25אחרונה
כנראה שלא הבנת על מה התעצבנתי.
השוואה לא במקוםאלעד
מסכימה איתו^עמית-טליה
באמת לא הבנתי מה אתם רוציםדודי25
מה שייך עשו לעניין? למה להוכיח שהוא צדיק?פרת משה רבינו
סתם תזכורת לריענון.משה4

אנחנו בעיצומו של סבב שמירת הלשון  - 4.

תשתדלו.......

אני מספיק טובחקלאי

אני נשבע לך שאתה מספיק טוב

כן, אתה מספיק טוב

המציאות זו לא האמת

אתה מספיק טוב, אני נשבע שאתה מספיק טוב.

גם שאף אחת לא רואה את זה בך, אני רואה.

גם שאתה בעצמך לא רואה, אני רואה.

גם אם במציאות אף אחת לא רוצה אותך, זה לא אומר כלום.

אני אומר לך, א ת ה  מ ס פ י ק  ט ו ב.

אני נשבע.

גם אם אתה בטוח שהקב"ה לא זוכר אותך.

אתה מספיק טוב.

וואי כמה הוא לא זוכר.

שחכת אותי ריבנו של עולם.

אני גם פה

ואני כבר מספיק טוב

א נ י. מ ס פ י ק  טוב.

אני כבר לא מסוגל להתפלל אליך, אני מרוסק מצפייה

ואני מספיק טוב, אתה יודע את זה.

אני ראוי, גם שאני רוצה יותר מדי,

אני לא מסוגל להמשיך לבקש ממך את זה, כי אני כל כך מאמין בך, שאני ממש מתאכז

וזה כואב לי האכזבה, כואב,

להחזיק בה' יתברךאשר ברא

זה כואב וקשה, באמת.

אבל חיזור הידיעה שאתה טוב, זה חשוב כל כך בעיניו יתברך.. ה' רוצה את התפילות שלנו, את הכיסופים, את העבודה.

נשמע שאתה שם.

אז רק עוד קצת להיות בבחינת ציפית וקיווית לישועה?

והאכזבה, היא תחושה של עשיתי ככה וככה, אז מגיע לי. אולי שווה לשנות את זה, שלא משנה מה- ה' משפיע עליי וצריך רק לייצר כלי מספיק מתאים.

ושוב, נשמע שיש לך כלי- אבל אולי אישתך.היא איזה רעבעצן רצינית, שצריך רק להגדיל את הכלי עוד קצת.

אנחנו לא יודעים, אבל אנחנו יודעים שה' הוא אבא טוב.

ואתה ראוי. וודאי.

כל כך יפה ונכון.נחלת
נכון! תחזיק את זהברוקולי
ואו זה מרגשהפי
מדהים ביותראני:)))))

הייתי במקום הזה, וחשוב לי להגיד שזה לא היה בריא לי, חוץ מזה שזה גם לא נכון ולא מקדם.

אתה טוב, נכון, זה לא קשור לזה שאתה טוב.

זה לא עובד כמו כספומט, אולי בתת מודע חושבים ככה שמי שטוב יקבל טוב ומי שרע רע, שזה נכון בעיקרון אבל מה זה טוב ומה זה רע אנחנו לא יודעים להבחין, אולי דווקא הדבר הזה שנראה לי רע הוא הדבר שטוב ולהפך. וזה באמת ככה.

בקיצור המציאות שלך כרגע היא לא עונש על כך שאתה לא מספיק טוב, ה' לא מעניש אותך, הוא מיטיב איתך כבר עכשיו, אנחנו רק לא יודעים לראות את זה. אולי עוד כמה חוד' או שנים נראה.

בא לי לנער אותך, כי אני הכי מכירה את זה, אני בין האנשים הכי מתקרבנים שיש, לא שאתה כזה, אני כן, ופשוט חבל לחיות בתודעה כזאת שה' מחזיק משהו שאני רוצה ולא נותן לי את זה, ה' מונע ממך את מה שרע לך , תאמין בזה, זה  תהליך לשנות את המחשבה, אבל זה ממש גאולה. וזה ילך איתך לכל החיים. זה תפיסה יותר בריאה של אלוקות. יותר בוגרת. יותר מגדלת ומחזקת. ובאמת יותר אמיתית.

קשה שלאחקלאי

קשה שלא להתקרבן, אבל אני חושב שזה לא מה שרציתי לומר

בעיקר רציתי להגיד שאני פשוט טוב, גם אם לא נמצא מישהי שבוחרת בטוב הזה.

ולא בגלל שאני טוב אז אני צריך לקבל.

אלה הפוך גם אם אני לא מקבל אני טוב. וזה דבר שקשה לי להיות בו, כי אני תמיד מאשים את עצמי, ופחות במגיע לי, למרות שכן אני חושב שמגיע לי, אבל מעצם זה שאני אדם חי, ולא כי עשיתי גם לעושה רע מגיע.

והשיחה מול הקבה, כן, אני חושב שהוא מחזיק משהו שאני מאוד רוצה ומונע ממני אותו, יכול להיות שזה לטובתי, כנראה שזה לטובתי, אבל מצד שני יש בי רצון, והוא הייתי גם כן, ואני לא במדרגה של להגיד שרפוא קרובה לבוא, אני במדרגה שכואב לי שאין שמיעה לתפלתי. 

נכון. מאוד קשה.ואני חושבת שצריךאני:)))))

גאולה נוספת כדי לצאת מהמקום הזה. ושתדע לך שהמקום הקשה הזה מול ה', ילך איתך עם כל קושי בחיים אם לא תעבוד על זה מתישהו. 

נכון מאוד, אתה טוב גם אם עדיין לא בחרו בך. אני מרגישה ששידוכים זה אחד המקומות שאין בהם שום טבע והגיון, שום! זה לא ככל שאתה איכותי תצליח יותר, המשוואה הזאת לא כ"כ קיימת בחוויה שלי, וגם בכלל. אז נכון שחוויה של דחייה\ חוסר בחירה בנו וכו' יכולה להרגיש שאולי משהו בנו חסר אבל אין שום היגיון בשידוכים ככה שאי אפשר ללמוד מזה כלום חוץ מזה שה' מזווג זיווגים.

בכל מקרה, חשוב לחזק את עצמנו כי גם הרגשות לא תמיד הולכים עם ההגיון והשכל..

אהבתי מאוד, זה ממש מחשבות שגם אני חשבתי אותן, קצת בהתאם לאופיי אבל כן אותן מחשבות. שהן נכונות. אבל, זה נורא מצומצם ומצמצם, כל התודעה הזאת.

נכון נכון, הוא מחזיק משהו, שגם אם הוא לא טוב לך כרגע זה לא אומר שאתה לא רוצה את זה, אבל תחשוב- מה האינטרס שלו בעצם למנוע ממך? הוא עושה לך דווקא בשביל לצער? (ברור שלא, הרי הוא טוב ומיטיב) הוא לא יודע שאתה רוצה את זה? (הוא יודע יותר ממך ורוצה את זה יותר ממך) מי שם לך את הרצון הזה בכלל מלכתחילה?(ה') אם יש לך רצון למשהו כנראה זה שייך לך, לא סתם זה מצער אותך. וזה באמת מבאס. וזה בהחלט כואב. אבל זה כן אומר שזה יגיע מתישהו, לא יודעת מתי, אבל כשזה יהיה לך הכי נכון וטוב. אבל בינתיים, כדאי להבין שה' לא נגדנו,להפך, הוא הכי רוצה את טובתנו, אבל השכל שלנו לא מגיע לשכל שלו, אנחנו לא מבינים את המהלכים, אבל וודאי יש סיבה לעיכוב והיא לטובתי.ה' תמיד מייטיב, זה לא שעכשיו הוא עושה רע ובעז"ה בעתיד הוא יתחיל גם לתת טוב, לא, הוא לא משתנה, תמיד יש טוב, תמיד הוא מיטיב ומשפיע טוב. המציאות כרגע היא הכי טובה ונכונה לי. זה משהו שצריך ללמוד לחיות אותו. כל יום. 

יצא לי קצת מבולגן אבל העיקרון הועבר.. 

..שפלות רוחאחרונה

אתה טוב ומגיע לך הכל דוד

מה דעתכן על מישהו שמתחיל בקינוח?זכרושיצאנולרקוד
וזה הצחיק אותי ממש😂

סביר להניח שהפערים בהשקפה הדתית היו צפים די בהתחלהפ.א.
גם אם לא היה נופל בסינון הראשוני הזה, די מהר היו מתגלים פערים בינהם בדברים אחרים 
אולי מתחכם מידי בתור הכנה לדייטנקדימון

אבל בעיקרון היא צודקת, לא?

הבעיה כאן היא חוסר האמון במי שהציע לה.. 

יש סיפור על הרב אליהואחד איש

פעם מישהו שאל אותו אם מותר להתגלח בספירת העומר לצורך פגישות

הרב אליהו שאל אותו אתה רוצה להתחתן עם מישהי שלא מפריע לה שבן אדם מתגלח בספירת העומר?;)

אז הנה משהו הפוךנחלת

אדם אמין סיפר לי שכשהוא (או חבר שלו, לא זוכרת במדויק) שאל

את הרב מרדכי אליהו זצ"ל, איך לבחון יראת שמים של בחורה,

הוא ענה לו: אם היא מברכת על מה שאוכלת. 

ולא הוסיף יותר.

למה זה הפוך?אחד איש
באמת לא הפוך.נחלת
חח למה לא?Lavender

אני בעד, 

לפעמים אני גם מתקילה בשאלות(:

לענ"דנחלת

1.  היא לא חוקרת משטרה שמנסה ל"התקיל" עבריין.  

2.  זה לא כן, זה לא ישיר, ואם הייתי בחור, לא הייתי שמח עם בחורה כזו.

3  הוא אמר שהוא מעדיף חצאית. למה להמשיך לחפור ולהתעקש?!

א. אפשר לשאול באופן ישירנחלת

ואם חוששים שהצד השני לא יודה על האמת (שב"כ....?)

אז אולי כן להיפגש ובמהלך הפגישות ניתן להבין לבד.

וגם, אולי הבחור מאוד רוצה קשר, אז הוא אומר כך.

לפי ענ"ד.

מסכים איתךארץ השוקולדאחרונה
אתם רוצים לפרגן?advfb

תפרגנו על מעשה טוב ואז ממנו תדברו על התכונה שאתם אוהבים בה/ו באישיות.

דוגמא - 

תודה שאתה מפרגן לי כל הזמן, ממש אני רואה בזה את העין הטובה שלך

אתה אחד הניקים האהובים עליי בפורומיםקעלעברימבאר
הניק האהוב עליי...חתול זמני
אני מעריך שגם אתה תהיה הניק האהוב עליי בבוא הזמן,קעלעברימבאר

פשוט עדיין לא הכרתי אותך מספיק זמן בפרום  

אני מזמין אותך לַפּרוֹם.חתול זמני
התרקוד איתי?חתול זמני
וודאי. בוא לשטו"ל. אני לא רוצה לשגע כאן את הניקיםקעלעברימבאר

עם שטויות

למה שטויות?חתול זמני
לא שטויות. שטויות שאני ממלמל. ניקיםקעלעברימבאר

פה לא אוהבים שמשגעים פה את הפורום עם דיבורים לא קשורים🙃

מה הכוונה בו במי, על מי מדובר?הפי
באדם שאת רוצה לפרגן לוadvfb

זאת אומרת להתחיל לפרגן על המעשה הטוב שהאדם עשה - "איזה מעשה X טוב עשית"

ואז להגיד לו שזה לא רק המעשה אלא המעשה נובע מתכונה טובה שלו - "זה שעשית ככה זה מראה שאתה X Y Z"

למה בעצם?ריבוזום
מה עומד מאחורי ההצעה?

אני שואלת כי ספציפית לגבי מחמאות לילדים, דווקא הבנתי שעדיף להחמיא על מעשים, ועל מאמצים. ולהימנע מלהדביק תוויות של תכונות אופי (חיוביות, כמובן. שליליות זה מובן מאליו)

למה עדיף להמנע?advfb

את מציגה את זה כהנחת יסוד שאני לא כל כך מבין.

אדרבה, אם מדברים על ילדים - אדם תופס את עצמו עם תכונות חיוביות שהן מהותיות בשבילו, זה בונה לו תדמית טובה. 

והסיבה שאליה כיוונתי - ברגע שאת מפרגנת רק על מעשה יש בזה משהו שיטחי. אבל כאשר את מפרגנת על עצם האישיות בזה משהו הרבה יותר אישי והרבה יותר מחמיא. זה לראות את מי שמולך ממש ולא רק בתועלת שהוא עושה. כל אחד רוצה ש"יראו אותו".

כחתול זמני,חתול זמני

רצוני הוא להיות סמוי מן־העין.

אסבירריבוזום
לגבי ילדים, יש מחקרים בנושא. לדוגמא: נתנו לכמה ילדים לצייר ציור, לחלק החמיאו שהציור מקסים ושהם "ממש ציירים", ולחלק החמיאו על דברים ספציפיים בציור: "אני רואה שהשתמשת בהרבה צבעים. עבדת ממש קשה על הציור הזה!". משהו בסגנון. אחר כך הציעו לילדים לנסות משימת ציור מסובכת יותר. הילדים שהחמיאו להם המחמאה מהסוג הראשון נטו יותר להימנע, לעומת הילדים מסגנון המחמאה השניה שיותר קידמו בברכה אתגר חדש. 
המשךריבוזום

יש עוד מחקרים דומים.

הרעיון הוא שאם ילד מתרגל להתיחס לעצמו כ"חכם", "צייר", "מוכשר", "יפה", ורואה בזה את עצמו ואת הערך שלו - מה יקרה כשזה כבר לא יעבוד? אם הוא ינסה לפתור תרגיל ולא יצליח? הוא כבר לא יהיה חכם? אבל אם הוא לא יהיה חכם אז מה הוא בכלל? הוא ינסה לצייר ציור ולא יצליח - אז הוא כבר לא צייר, אבל אם כך, מה הוא שווה?

ולכן עדיף להחמיא על מאמץ, לחזק מסוגלות שמגיעה על ידי ניסיון, ולא להחמיא על כשרונות.

זה קצת שונה מהדוגמא הספציפית שנתת, לגבי עין טובה, כי בדוגמאות שלי מדובר על כשרונות ולא מידות. ושוב - גם מדובר על ילדים. אני צריכה לחשוב על ההבדל בין הדוגמא שלך לדוגמאות היותר ברורות של כשרונות, וגם כמובן על השוני בין הקשר חינוכי לקשר בין מבוגרים. 

נכון מאודadvfb

המטרה באמת היא למצוא את האישיות שמאחורי המעשה, 

ולכן להגיד לילד "כל הכבוד שהתאמצת", זה לראות אותו, לראות את המאמץ שהוא עשה.

לכן לצורך העניין, פחות משנה מה המקרה בדיוק, השאלה אם מאירים חלק טוב ומהותי באישיות או שאנחנו מתמקדים בעניין חיצוני במחמאה.

אני רוצה לפרגן למישהו עם צרכים מיוחדיםהפי
למה? לא יודעת מלא אור אהבה חמלה רק להיות לידו זה עוזר לי להיות טובה יותר ולראות מה חשוב באמת בחיים

הוא כמובן לא קשור לכאן

להגיד שכיף לך להיות לידו זה אחלה בחלהadvfbאחרונה

באמת פחות התכוונתי לעניין שהוא לא אישי, אבל זה נשמע גם טוב מאוד

יש הרבה, זה בעיהאני:)))))
תודה רבה. מאמצת. בעזרת השם.נחלת
נראלי זמן טוב לספרמבולבלת מאדדדד
ב"ה התארסתי לא מזמן

ותודה לכל מי שידע כבר ולא סיפר

בקרוב אצל כולם בע"ה!

מזל טוב!! שיהיה לכם הרבה טוב ביחד!!יעל מהדרום
דיי באמת(;?הפי
חח אין עליך 
מזל טוב!אנונימי 14
וואו מזל טובבברקאני

איזה מרגש

שתבנו בית קדוש ושמח ביחד

מבולבלתתתת!!!! מזזזלללל טווובבב!!!🤩🥰❤הרמוניה
מרגש ממשארץ השוקולד

מזל טוב,

שיתמלאו כל משאלות ליבכם לטובה בבית הנפלא שתקימו יחד באהבה, בריאות, שמחה ואושר לאורך שנים רבות

תודה רבה לכולם!🤗מבולבלת מאדדדד
מזל טוב!חדשכאן

איזה יופי!

שתזכו לבנות בית נאמן בישראל מתוך אהבה, שמחה, נחת ורווח!

איזה יופי, בשעה טובה!! הרבה נחת ושמחה!נפש חיה.
כיף לשמוע, מזל טוב!advfb
מזל טוב! איזה יופי ב"הוהוא ישמיענו
ברוך השם!נחלת

המון המון מזל טוב! כן תרבינה הודעות משמחות כאלו!

וואו יקרה! מזל טוב ענקי 🥳❤️נגמרו לי השמות

איזו בשורה משמחת ומרגשת

בשעה טובה ומבורכת ממש

שתזכו לבניין עדי עד בשמחת עולם ובאהבה גדולה ❤️🌟🥳

מזל טוב!ניצן*
בשמחה ובאהבה
...רחל יהודייה בדםאחרונה
מזל טוב 
קבוצות שידוכים לדתי תורני/ חרדלניקיsh121234

שלום

האם קיים קבוצת ווצאפ עם הצעות של בחורים דתי לאומי תורני או חרדלניקים בגיליי 20-29?

קורס קצינים בשנה הראשונהמסיבת ישרים

היי לכולם,

בעז"ה אנחנו נתחתן בחודש אב, ובאזור חנוכה שאחרי אני מתחיל תפקיד ג'וב בתור קצין פרוייקט דרך עתודה (עדיין אין שיבוץ לאיפה נהיה בארץ)

כל הזמן מדברים איתנו על קורס קצינים וואלה בא לי לצאת כי אי אפשר להתקדם בצהל בפיקודי אם אתה לא קצין

הקטע זה שאם נגיד אצא בתחילת התפקיד כלומר 3 חודש אחרי שנתחתן, אז זה אומר שכשאהיה בבהד אחד 3 חודש אחזור רק לשישי-שבת

ודיברתי איתה על זה והיא מוכנה ודוחפת אותי שאני אצא כדי שדלתות בצבא יפתחו.

אבל לאחרונה גיליתי שגם ההכשרה החילית היא שבועיות ואז זה יוצא חצי שנה של רק שישי-שבת, זה לא יותר מידי?

מה שאר החיילים הנשואים עושים?

אם קבעתם תאריך - לוקחים בחשבון שיהיה קשה בחודשיםפ.א.

הראשונים.

לא דוחים חתונה בגלל זה, ובוודאי לא לוותר על קורס הקצינים וההכשרה החיילית. ממש חשוב לטובת פיתוח הקריירה שלך בצבא ובהמשך באזרחות, עפ"י הניסיון שתצבור בצבא.  

מה שכן, ממליץ לתכנן בינכם מניעה בחודשים הראשונים. עד שתכנס למסלול שירות צבאי נוח מבחינת הבית.  

לא כל כך מסכימה. אבל לא כדאי להיכנס לויכוח.נחלת

רק חושבת שלאשתך יהיה קשה. שנה ראשונה יעשה לביתו....

חושבת שהקשר בין בני הזוג בתחילת דרכם, הוא החשוב ביותר.

נניח שזו היתה קרירה אחרת, לא צבאית?

הוא ציין שהתכנון לצאת לקורס 3 חודשים אחרי החתונהפ.א.אחרונה
כל שאת החוויות הראשונות של החודשים הראשונים של תחילת הנישואים, הם יעברו בנעימים.  
מחפשת המלצה לבתי מלון עם אוכל טוב/ צימר עם א. בוקרעינב66

באזור כייפי, ויפה עם מגוון אפשרויות לטייל ולכייף באזור..

חשבנו על אזור גוש עציון/עמק האלה/סובב ירושלים..

מתכננים חופשה חלומית לרגל יום נישואין ואחרי תקופה אינטנסיבית...

פנקו אותי בהמלצות מנסיון

תודה רבה!

להעביר לפורום המתאיםברוקוליאחרונה
מחשבות מתקופה ההמתנה\מתנהאביעד מילוא

אני משתף אתכם בשאלה שהייתה לי לעצמי האם כשאין הצעות והתקופה הזו היא מורכבת ומאתגרת כי הרבה מתרחש סביב ויש הרגשה שאותך "שכחו" 

האם הרגשתם בסוף שהתקופה הייתה המתנה או מתנה? 

והאם כשהתחיל קשר אחרי תקופה ארוכה ללא הייתם עם ודאות וברוגע או שהייתם עם חששות שעוד פעם לא ילך

שנאתי את התקופה ואני עדיין שונאת אותה במבט לאחורתמיד בבטחה

אבל גם אני רואה שהייתי צריכה את הנסיונות כדי להגיע לנישואין ממקום בריא...

אז לא יודעת.

גם אני לא אוהב את התקופה הזואביעד מילוא

אבל אני עדיין מנסה להבין האם היא מתנה או רק המתנה

תראה קראתי ב"והגדת"חתול זמני

שהרב גלינסקי אומר שאמנם כתוב "לא טוב היות האדם לבדו" אבל גם לאו דווקא רע. אפשר לעשות מזה רע, אבל לא חייבים. אפשר ליהנות ממה שיש. לשיר בקולי־קולות בבית. לתופף על הבטן. לשים שעון מעורר לתיקון חצות ולימוד בהתעלות עצומה עד עלות השחר. לטוס לביקיני אטול. הקב"ה מבקש השתדלות לא השתגעות.

שכחת:לגדל קודם בטן הראויה לתיפוףנחלת
כבר בוצע, לדאבוני.חתול זמני
אהבתי מאודאני:)))))
על העצה הזאת אני גובה 50₪חתול זמני

לא כולל מע"מ.

שווה הרבה יותראני:)))))
אני יודע, זה מחיר מיוחד. אפשר להעביר לי בריאלחתול זמני

איראני בקריפטו.

אתה נוהג בכללי לקחת כסף על עצות של אחרים? אני:)))))
אני לא לוקח כסף על העצה עצמה,חתול זמני

זה יותר כמו דמי טיפול.

חחח יפהאני:)))))

הכסף הועבר

בZoom out הצעות או לא הצעות זה פחות משנהadvfb

זה משנה אם יש הצעה מתאימה והיא יוצאת לפועל.

לכן כל הטווח באמצע פחות משנה.

זה כן נותן תקווה וכיף שחושבים עלי ומציעים לי אבל בעיני זה בעיקר התמודדות אישית וריגשית ולא קשורה בהכרח לדייט הבא.

כסבתא בת דורות רחוקיםנחלת

מה זה ZOOM out?

יש לי מישהי בשידוכים בבית. קשה לפנות לשדכנים, או למלא טפסים עם

פרטים דקדקניים שלא נגמרים ואחראים לחלק מהמיגרנות, אז מה זה הדבר

הזה - גם צריך למלא מליון פרטים ?

תודה!

היא לא חרדית רגילה, גם לא ציונית, גם לא לא ציונית.  היא  -  היא.

פירוש zoom out - להסתכל במבט כללי, בלי לרדת לפרטיםפ.א.
להסתכל מרחוק, לראות את המציאות באופן כללי - ללא התעמקות בנסיבות הספציפיות 
מישהי או בת?אני:)))))
חתולה מאומצת.חתול זמני
חתולה מאומצת וחתול זמני יכולים להיות זוג נדירLavender

מזל טוב 🥳

(סורי הייתי חייבת)

פעם היתה כאן בפורום חתולה ג'ינג'יתפ.א.

אבל היא התחתנה לפני כשנה וחצי

@חתולה ג'ינג'ית

מעדיף טריקולוריות.חתול זמני
אולי לזה מתכוונים הנשואים כשהם סונטים מידיLavender

פעם ברווקים הבררנים😊