וואי בקשהה כנסו V V V סמיילי שמח

אחרי דיון ארוךך עם חברה...

בימינו אפשר לומר על מישהו שהוא כופר?.

ומדובר על אנשים שחיללו שם שמיים בפרהסיא, שלמדו בישיבות הכי טובות ובחיידירם הכי טובים...

לא, לא מדברת על הדור המבולבל שלנו, אלא על הדורותיים-שלוש הקודמיםקורץ

קום המדינה כזה...

או: שהכל הכל בעיה שלנו, שלא הסברנו מספיק טוב...

ואם ככה, אז למה לדוג' אותו האיש ימ"ש נחשב אפיקורס??

זה הכל בגלל שאנחנו לא הסברנו,לא?

מבולבל

מצטרף לתהיהא"י זה קשה

לפני מאות בודדות של שנים היו משכילים שהיהדות והיהודים נלחמו בהם בכל דרך ממשמלחמת חרמה ופתאום מתקופת הרב קוק(עשרות שנים לפני קום המדינה) השתנה העסק אצלנו המיזזרוחניקים ובא החזון איש והוסיף את הפסק ההיסטורי שלו ומאז רק קיצונים ממאה שערים מפגינים נגד חילול שבת וכו' אז מה השתנה למה נהינו פשרנים יותר?(או האם נהיינו פשרנים יותר ) למה בימינו רק מפיצים את האור ולא נלחמים בחושך? האם בימינו אין כבר דיני אפיקורוס ומין וערב רב וכו'וכו' וכו'? 

כמובן אין בדברי לזלזל לא ברב קוק או בחזון או איש או לקרוא להפגנות אלימות נגד חילול שבת כפירה וכו'

חחח שאלה מצחיקה שאלתלולית10

למה בימינו רק מפיצים את האור ולא נלחמים בחושך?

למה להלחם בחושך?

ברגע שמפיצים את האור החושך נעלם...

חנוכה וזה...

"דברי חכמים בנחת נשמעים..." ולא באלימות...!!

זה לא מספיק רקנענע בחסה

להפיץ אור..

למדנו במחשבת(אני לא זוכר איזה רב זה היה שאמר) שצריך גם וגם- גם להילחם בחושך וגם להפיץ אור אבל א"א רק אחד מהאפשרויות..

לכל המגיבים: א, תודה. סליחה אם נשמעתי אגרסיבי.א"י זה קשה

ב, סליחה אבל דבר ראשון המושג ההלכתי של תינוק שנשבה (לא נשבע)זה אדם שלא יודע שהוא יהודי כלל ובסיפור הקלאסי ילד שחטפו אותו והוא נשבה לבין הגויים בגיל צעיר(ומכאן השם תינוק שנשבה).

הבעיה הנוראית בלימודי זכות שעשיתם פה זה שרוקנתם כל משמעות של חטא אדם שחוטא בוחר לעשות זאת מרצונו החופשי והעובדה שאם היה מברר מושגים אמוניים ומקבל עול מלכות שמים לא משנה את העובדה של חטא. מי שחולק על זה שיסביר את עצמו טוב מאוד.

ג, גם בדורות אחרים היה יצר הרע! הפלא ופלא! 

ד, אני פחות מתייחס לחטאים ויותר לאידאולוגיה, והכוונה היא שיש והיה חוטאים והיחס אליהם בזמנים מסויימים הוא של קירוב ואני יוכיח מזה שהרב ליאור אומר בשם רבי יונתן איבשיץשזה שאמרנו להתפלל על הרשעים ברופא חולי עמו ישראל מדובר רק על רשעים שנעבך לא מצליחים,אבל לא על רשעים שמצרים לעם ישראל ועושים מאידאולוגיה.

ה, אני שונא שימוש במטפורות קיטשיות. לומר שהתורה משולה לאור ולכן אנחנו מפיצים אור והחושך נעלם זה פשוט לא נכון יש מאבקים עם הכוחות שבוחרים להיות רעים ויש ס"מ וכל מיני דברים אחרים שבוחרים להלחם בטוב בעולם ויש מאבקים קיצור סור מרע ועשה טוב שמאל דוחה וימין מקרבת וכו' וכו'.

ואני גם יכול לתת אמירות קיטשיות: יוונים (ומתיוונים) לא מגרשים עם נר מגרשים עם מקלות! קיצור  את הטענה הזאת מאוד לא אהבתי.

ו, לגבי מי שטען שבימינו לא עובד שימוש במחאות אלא רק השפעת אור האם הוא חושב שהמצב היום יותר טוב מאשר פעם האם בגלל הקירובים התחלנו לשמוע סיסמאות של " למה אני יהודי כי זה מוסרי, למה אני יהודי כי זה תקווה או חזון או מגניב" וככה נוצר מצב של לייטים שבמקרים מסויימים קשה לענות על מה שונה בינם לבין רפורמים(מבחינת אידאולוגיה)? האם השיטה האוהבת הוכיחה את עצמה האם זאת הדרך האם לא כדאי להציב עמדה יותר נוקשה יותר חזקה ביחס לרוע בעולם מכל המובנים?

מסכים עם מה שכתבת בו'.. זה באמת בעיה שרואיםנענע בחסהאחרונה

ככה את היהדות-שאני יהודי ושומר מצוות "כי"...

אנחנו יהודים ושומרים מצוות מעצם היותנו יהודים ולא כי זה מפתח את השכל, מגניב וכי ככה כולם...

זה בעיה גדולה!!...

הרב של האולפנה שלנורותם333

אמר לפי זכרוני,שלדעתו אי אפשר לקרוא לאנשים היום אפיקורסים.כי יש כל כך הרבה קשיים והדור הזה קשה ומלא בפיתויים ותאוות,ובן אדם שהחליט לעזוב את הכל גם בגדר לא תינוק שנשבה,אלא פשוט בן אדם מסכן..שזה כבר לא אשמתו ולכן אי אפשר לקרוא לאנשים כופרים כי נגיד פעם בדורות הקודמים כמעט הרוב היו צדיקים או שומרי תורה ומצוות,וזה לא היה כל כך קשה לשמור על היהדות שלך כמו היום בדור הזה שמלא אנשים עוזבים את הדת,הופכים לאתאיסטים או שפשוט בגלל שהם חילונים הם לא רוצים להשתנות כי זה מה שהם גדלו עליו..אז לא,גם אם בן אדם כנראה באמת משוגע ושוטה (לא שקרן אלא שוטה,-ספר:עבד השם) אפילו אז אי אפשר בקושי רב לקרוא לו אפיקורוס/כופר..מקווה שהובנתי מספיק

הדור שלנו הוא פשוט דור שלא מתאימה בו יד קשהחפרנית גאה=)

מה ששמעתי פעם..טובי =][=

זה שהיום אי אפשר להגדיר אפיקורס. 

כי מה ההגדרה של תינוק שנישבע? אדם שלא יודע, לא יכל ללמוד. לא למדו אותו וכו'. [ניראה לי. תקנו אותי.]

אז תחשבו על אדם שלמד, ידע, נולד בבית דתי וכו' וכו' ובסוף החליט שאין אלוקים. 

זה אומר שהוא תינוק שנשבע. משו בשכל שלו עוות. הוא עוד יותר תינוק שנשבע מאדם שנולד בסביבה שבה הוא לא הכיר את היהדות. כי הוא הכיר, והחליט לא לקיים. הוא נשבע כביכול בראייה המעוותת. כמו תינוק שנשבע שלא זכה לראיה התקנית.

(תקראו את זה שוב. גם לי לקח שעות לקלוט את הלימוד זכות הזה

וואי ב ד י ו ק לכן כתבתי ת'משפט הבא:סמיילי שמח

לא, לא מדברת על הדור המבולבל שלנו, אלא על דורותיים-שלוש קודמים..

אולי זה מתוך הבנההילושית

שבדורות האחרונים לא יעזור לקרוא לאנשים בשמות,להגדיר בתור אפיקורסים

אלא עדיף לנסות לקרב אותם

..גיימס פוטר
הסיבה שכמעט ריק בחצי מהפורומים פה זה כי הייתי בתקופת הקורונה שפשוט היה פה מפוצץ ועכשיו זה רגיל? 
עכשיו בגלל המלחמה הם עוד יחסית פעילים😅הרמוניה

זה ירד מאדד (ברוך ה'..)

כבר זמן רב שאין מצטרפים צעירים חדשים לפורומיםפ.א.
והפעילות בפורומים ירדה משמעותית 
חד משמעית בקורונה היה ה הרבה.סוורוס סנייפאחרונה

אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה

מי רוצה לחזור ללימודים??ניגון❤️

ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭

אני כבר שנה וחצי בבית...ההרהמורניקאחרונה
גם פרה זקנה יכולה להניב חלב..😌😌עוד חומייני חי
כעעען כען
למה אתם חיים?מעייןאהבה

מה הסיבות שלכם בחיים?

חתירה מתמדת להגשמה עצמיתפ.א.
כי ככההרשפון הנודד

בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.

ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.

בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי

אני חיהניגון♥️
כדי לעשות טוב לעולם ולאנשים ואני מאמינה שכל אחד יכול להפוך את העולם למקום יותר טוב ושמח ואוהב ♥️ וגם לעבוד את ה' שזה הכל בסוף
נהנה מהחיים פשוטההרהמורניק
וואוצאצא

לא יודע.

מבררים את זה, מחפשים את זה

הלוואי וידעתי

אם כבר הגעתי לעולם ואני כאן - נעשה הכל כדי להנותGini
מהחיים, לחיות טוב, באושר, בשמחה, בסיפוק, ולדאוג לעתיד שלנו כאן 
אני הגעתי למסקנה שהחיים זהגלגל שבו אני עולה ויורדתתמימלה..?אחרונה

כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...

ככה עד שיבוא המשיח....

יש אנשים!הרשפון הנודד

הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות

למישהו יש הדרן?איידן

יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת 

יש למישהו דרך לעזור לי?

בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)

אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד

למישו יש את היי סקול מיוזיקל בדרייב?נחט

או סרטים אחרים 

יש פה אנשים ערים?מעייןאהבה
תמיד...אנא בכחאחרונה

אולי יעניין אותך