ב, סליחה אבל דבר ראשון המושג ההלכתי של תינוק שנשבה (לא נשבע)זה אדם שלא יודע שהוא יהודי כלל ובסיפור הקלאסי ילד שחטפו אותו והוא נשבה לבין הגויים בגיל צעיר(ומכאן השם תינוק שנשבה).
הבעיה הנוראית בלימודי זכות שעשיתם פה זה שרוקנתם כל משמעות של חטא אדם שחוטא בוחר לעשות זאת מרצונו החופשי והעובדה שאם היה מברר מושגים אמוניים ומקבל עול מלכות שמים לא משנה את העובדה של חטא. מי שחולק על זה שיסביר את עצמו טוב מאוד.
ג, גם בדורות אחרים היה יצר הרע! הפלא ופלא!
ד, אני פחות מתייחס לחטאים ויותר לאידאולוגיה, והכוונה היא שיש והיה חוטאים והיחס אליהם בזמנים מסויימים הוא של קירוב ואני יוכיח מזה שהרב ליאור אומר בשם רבי יונתן איבשיץשזה שאמרנו להתפלל על הרשעים ברופא חולי עמו ישראל מדובר רק על רשעים שנעבך לא מצליחים,אבל לא על רשעים שמצרים לעם ישראל ועושים מאידאולוגיה.
ה, אני שונא שימוש במטפורות קיטשיות. לומר שהתורה משולה לאור ולכן אנחנו מפיצים אור והחושך נעלם זה פשוט לא נכון יש מאבקים עם הכוחות שבוחרים להיות רעים ויש ס"מ וכל מיני דברים אחרים שבוחרים להלחם בטוב בעולם ויש מאבקים קיצור סור מרע ועשה טוב שמאל דוחה וימין מקרבת וכו' וכו'.
ואני גם יכול לתת אמירות קיטשיות: יוונים (ומתיוונים) לא מגרשים עם נר מגרשים עם מקלות! קיצור את הטענה הזאת מאוד לא אהבתי.
ו, לגבי מי שטען שבימינו לא עובד שימוש במחאות אלא רק השפעת אור האם הוא חושב שהמצב היום יותר טוב מאשר פעם האם בגלל הקירובים התחלנו לשמוע סיסמאות של " למה אני יהודי כי זה מוסרי, למה אני יהודי כי זה תקווה או חזון או מגניב" וככה נוצר מצב של לייטים שבמקרים מסויימים קשה לענות על מה שונה בינם לבין רפורמים(מבחינת אידאולוגיה)? האם השיטה האוהבת הוכיחה את עצמה האם זאת הדרך האם לא כדאי להציב עמדה יותר נוקשה יותר חזקה ביחס לרוע בעולם מכל המובנים?