מאפינס
מצרכים
2/3 כוס קמח תופח1/2 כוס סוכר
90 גרם חמאה (ללא מלח)
2 ביצים בינוניות
1/2 כפית תמצית וניל
2 שקיות של סוכר וניל
לצפוי:
1/4 1 כוסות אבקת סוכר
1/2 1 כפות מים בטמפרטורת החדר
מנז’טים
תבינת למאפינס עם 12 שקעים למנז’טים
אופן ההכנה
1.חממו את התנור לחום של 190 מעלות.
הניחו מנז’ט בכל אחד מהשקעים בתבנית.
נפו את הקמח לתוך קערה גדולה, הוסיפו את הסוכר, את החמאה, את תמצית הוניל ואת הסוכר הוניל.
2. שברו את הביצים לתוך קערה קטנה, ערבבו את הביצים והוסיפו אותה לתוך הקערה הגדולה (הקערה עם הקמח) ערבבו עם כף עץ עד שכל המרכיבים מתערבבים ומתקבלת תערובת חלקה (לא יותר מידי סמיכה ולא יותר מידי נוזלית).
3.בעזרת כפית/כף מלאו את המנז’טים בתערובת עד לגובה של מחצית מהמנז’ט. אפו אותם במשך 15 דקות עד שהן יציבות ומקבלות גוון זהב (מומלץ לדקור עם מזלג בכדי לראות שהבלילה אכן נעשתה ולא נשארה נוזלית/סמיכה)
4.הוציאו את התבנית מהתנור, השאירו את המאפינס בחוץ למשך 10-20 דקות.
5. להכנת הציפוי סננו את אבקת הסוכר לקערה.
ערבבו לתוכה את המים (עדיף שיהיו בטמפרטורת החדר) עד שמתקבל קרם חלק ולבן ואז צפו את המאפינס.
טיפ: כדי שהציפוי יהיה חלק טבלו את הסכין/כפית בתוך מים ומרחו
בתיאבון!
)
)

