רציתי למסור משהו לכל מי שממתין המון זמן להתחתן.
יש לפעמים תחושה שהחיים "בהמתנה", מחכים כבר להתחתן, ונמאס כבר להיסחב עם הדייטים, ולהתאכזב כל פעם מחדש, וכל היום הראש תפוס בזה, והחיים בעסה. ואין כח לכלום. ומתי יבוא כבר??!!!
וזה הזכיר לי את אחותי, שנשואה כבר כמה שנים בלי ילדים, והיא ממתינה ומצפה ומייחלת ומתפללת ועושה טיפולים. ובינתיים החיים נסחבים ושום דבר לא שווה. ואין כח לכולם. ומתי יבוא כבר??!!!
(סתם להזכיר לכולם שהצרות הם חלק מהחיים, וגם אחרי שמתחתנים יש צרות. והרבה פעמים הנישואין עצמם הם עוד צרה שצריך לטפל בה, ובכל מקרה הנישואין הם תיק, שצריך טיפול, משאבים, כח רצון, זמן, תשומת לב, ושאר ירקות. אבל אני סוטה...)
ואמרתי בזמנו לאחותי משהו שקראתי בשם הרב שטינמן שחשוב מאד להמשיך את החיים כרגיל, ולהפנות את תשומת ליבנו מהבעיה לשאר העולם. יש לנו תפקיד בעולם, הקב"ה שם אותנו במצב מסוים, ואנחנו עובדים אותו במצב הזה. וממילא יש טעם לחיינו עכשיו! גם אם רוצים מאד משהו, צריך לזכור שהעיקר הוא עבודת ה' שלנו, ובזה צריך להיות הפוקוס של החיים, ולא בבעיה שאנחנו רוצים לפתור.
כשמסתכלים בצורה כזאת, רואים שיש עולם שלם חוץ מהבעיה שיש לי עכשיו ברגע זה, והעולם יפה, מאיר ופורח, ובוא נעה את תפקידינו עכשיו ונהנה מהרגע, ונחכה לתינוק\חתונה בסבלנות, נעשה מה שצריך - אבל לא נתעסק בזה כל היום.
שרק