אוף! אני לא רוצה להישמע כופרת או משו אבל..ללללללל

כל כך קשה ללכת לפי התורה! אני חייבת עצות ועזרה!!!

אני מרגישה בזמן האחרון שכל כך קשה להיות בת ישראל צנועה וחסודה!!

לא משנה כמה אני אשתדל ללכת צנוע וזה, זה בחים לא אלך לי!

באמת התורה חושבת שנצליח לעמוד בכל חוקי הצניעות??

אני מבינה שזה נכון.. אל איך באמת הולכים לפי התורה???????

מישו?

תעשי מה שטוב לך!זורמת עם החיים

אם טוב לך במה שאת עושה עכשיו אז תמשיכי, אבל בואי נדבר ברצינות- פעם הייתי דוסית ועשיתי הכל לפי מה שאמרו לי עד שהתחלתי להבין שיש דברים שפשוט לא הגיוניים (אני לא מנסה לגרום לך לחזור בשאלה-אל תפסיקי לקרוא עכשיו) אני מאמינה בקב"ה באמונה שלמה אבל אני פשוט לא עושה את כל מה שהוא אומר-אני באמת אוהבת אותו וחושבת שהוא טוב ושהוא עושה בשבילינו הכי טוב כי הוא יודע מה הכי טוב בשבילינו ולהבדיל אלף אלפי הבדלות אני גם חושבת על ההורים שלי את אותו דבר שהם באמת אוהבים אותי וכ'ו אבל אני בטוחה שכמוני גם את לא עושה את כל מה שההורים שלך מבקשים ממך וככה אני עם הקב"ה לכן אני באמת חושבת שאם את מרגישה שמשהו לפעמים לא טוב לך קודם כל תנסי להבין אותו דרך התורה או דרך כל דבר אחר שאת מתחברת אליו ואם את לא מוצאת את הטעם של זה אז אל תעשי אותו כי זה לא יהיה לך אמיתי (למרות שיש כאלה שיגידו לך שתעשי בכל זאת כי אחרי המעשים נמשכים הלבבות וכאלו דברים) אז גם אם תלכי עם השרוול כמה מטרים מעל המרפק לא יקרה כלום וד"א צניעות היא לא רק בחיצוניות אלא גם בפנימיות-שימי לב לזה!!!
מקווה שעזרתי לך ולא חפרתי וסטיתי יותר מידי מהנושא!

תודה.. אבל לא הבנתי--ללללללל

אם אני מאמינה בהקב"ה באמת אני אמורה גם להאמין שכל מה שהוא אומר לעשות זה נכון, לא?

אבל לא משנה לא כאן נעוצה סיבת הבעיה...

הקטע שפעם לא הייתי דוסית, ואז אחרי איזה משו נהייתי ממש ממש דוסית ובחודשים האחרונים יש לי נפילה ר-צ-י-נ-י-ת  ביותר! וזה מעצבן!

אני בערך ככה!זורמת עם החיים

הייתי פעם דוסית ואז הייתה לי נפילה רצינית שממש חזרתי בשאלה (אכלתי לא כשר וכיוצא בזה) ואז היה לי איזה משהו שגרם לי לחזור בתשובה בצורה שלא הייתה לפני (גרביים ועוד..)

ואני שוב חוזרת להשוואה שלי, בהורים אי אפשר להאמין אבל כמו שאני אוהבת את הקב"ה אני גם אוהבת את ההורים שלי ואני יודעת שלא כל מה שההורים שלי אומרים לי לעשות אני עושה- אותו דבר עם הקב"ה!
ד"א סתם שאלה- מאיפה באה לך העלייה בעבודת ה'?

ישנו הבדל תהומישואף לאור

להבדיל מהורים,שאם בן שהוא כבר בן אדם בוגר שיכול לקבל החלטות לעצמו ויש חילוקי דעות,ההורים לא צודקים תמיד,גם הם יכולים לטעות.ואילו הקב"ה אינו טועה והוא איננו בשר ודם ומימלא כל טיעון מדוע לא להקשיב להורים במצב כזה או אחר (על אף שיש להיות בעלי שיקול דעת ולקבל מנסיונם וחוות דעתם,ובכל מקרה לכבד אותם) לא תקף לגבי הקב"ה.

בנוסף,מעבר ליסוד שהקב"ה הוא אבינו,אב של ישראל,הוא גם אלוקינו.

ונקודה לסיום (למרות שיש להרחיב הרבה,והייתי ממליץ ללמוד על היסודות הללו במקום ירא שמים,ואולי לשאול גם בחברים מקשיבים:

http://www.makshivim.org.il/ask.asp

)

כל משמעות חיינו בעולם ניתנה לנו ע"י ה',אם אנו עושים מה שבא על דעתנו בניגוד לדרך שה' סלל לעם היהודי,אנחנו לא משיגים ומקיימים את כל משמעות חיינו.אדם לא יכול לקבל על עצמו הכל בפעם אחת אלא בהדרגה,אך השאיפה ויסוד ההשקפה שדרך התורה היא יסוד חיינו צריכים להיות ברורים,ומכאן שהשאיפה היא לקיים את כל המצוות שאבותינו הקריבו הכל כדי להעביר הלאה.ואינני מדבר כ"דוס" או אדם שמסתכל על אנשים מגבוה לעניין זה,אני בעל תשובה.

אני מקווה שהדברים הועילו,בהצלחה !

אני לא מסכימה איתך,זורמת. לדעתי מה שאת עושהשִׁירָה
עבר עריכה על ידי צבי-ליזציה בתאריך ב' בטבת תשע"ד 23:28

זה לא נכון ולא ככה צריך לעשות.

אז מה אם לא יקרה כלום אם השרוול יהיה כמה סנטימטרים מעל המרפק?

גם אם אני ידליק אור בשבת או יאכל חזיר לא תיפול עלי פצצה מהשמים...

המצוות שאנחנו מקיימים זה לא רק בגלל מה יקרה או למה צריך לקיים אותן ואפילו לא כי זה הכי טוב בשבילנו,

זה כי ככה ה' אמר. !

[עד לפני כמה זמן לא באמת ידעו שבשר כשר או ברית מילה זה בריא,לא ידעו. והיהודים לא המשיכו למול את הבנים שלהם? ולאכול בשר כשר למרות שהוא יותר יקר? הם המשיכו, כי זה הציווי של הקב"ה]

אם את מקיימת את המצוות מאהבה-טוב ויפה, ואם קשה לך, אז תשתמשי גם ביראה, תחשבי על מה את יכולה להרוויח בעולם הבא מהצוות שאת עושה, ומה ח"ו להפך

[וסתם עוד משו-כל טיפת זיעה שנגרמת בגלל צניעות נשקלת עם המצוות ועוד ועוד..]

גם אני לא מסכימה איתך...זורמת עם החיים

א. בבקשה אל תכתבי את השם שלי!(עכשיו הסתרתי אותו משאר המשתמשים)
ב. אני חושבת שאני בוחרת איך החיים שלי יהיו ואני ממש לא רוצה שיכפו עליי דברים- מתוך הנקודה הזאת של הבחירה החופשית אני רוצה להחליט מה לעשות ומה לא! אם אני לא אבין משהו או ירגיש שהוא לא מתאים לי אני פשוט לא יעשה אותו כי אני עושה דברים מתוך האמת שלי ומתוך ההבנה שלי ולא כי אומרים לי ככה! (לדעתי זה על אותו משקל של אם כולם יקפצו מהגג גם את תקפצי?)

סבבה,יש לך בחירה חופשיתשִׁירָה

אבל זה לא אומר שזה מה שנכון לעשות

תבחרי מה שבא לך אף אחד לא כפה עליך כלום, אבל לא נכון לעשות רק לפי ההבנה של עצמי ולפי האמת שלי, תמים תהיה עם ה' אלוקיך- גם אם אתה לא בדיוק מבין את הסיבות והמניעים לכל דבר.

אני לא עושה רק לפי הבנהזורמת עם החיים

יש דברים שאני עושה מתוך הרגל ופשוט לא מסוגלת להפסיק לעשות ויש דברים שגם מחוסר הבנה אני עושה מתוך רצון טוב לעצמי ולאחרים!!
ד"א אני מבקשת לא לחשוב שאני איזה כופרת- אני שונאת שחושבים עליי דברים באופן כללי גם אחרי שמכירים אותי כי אני בן אדם לא מוגדר וכל אחד רואה אותי באור אחר (איפה שאני לומדת קוראים לי דוסית- אין לי מושג למה...) תודה מראש (:

זורמת עם החיים - אם את רוצה יותר וזה, אני באישיללללללל
צריך לחלקשואף לאוראחרונה

א.כעובדה ישנן בנות שעומדות בכך ואף שמחות בכך,וזה לא עובדה שצריכה ליאש אלא אני מביא את זה כיסוד להבנה שאפשר,ואם הן יכולות גם את יכולה,אדרבא את יהודיה והעובדה הזאת צריכה לשמח,כי זה אפשרי.על התורה וקיומה נאמר "לא בשמים היא".אז אל יאוש מהבחינה הזו,את יכולה.

ב.אני מאמין שהבעיה היא אחרת,ואולי כדאי שתדברי עם בחורה יראת שמים ותפרקי את מה שיש לך בלב לגבי למה את לא מצליחה ומדוע.אני מאמין שיש בנות ששומרות על צניעות לתפארת ולא באו מרקע "דוס" לחלוטין,אלא משפחה דתית מרמה מסויימת,או אפילו רק שאינו דתי,כך שזה אכן דבר שניתן להשיג עם עבודה והתקדמות.וזה אולי היסוד תקבלי על עצמך בהדרגה ותתמידי בקבלות,אך עם שאיפה ברורה להגיע לקיום המצווה כהלכתה

בהצלחה !

..גיימס פוטר
הסיבה שכמעט ריק בחצי מהפורומים פה זה כי הייתי בתקופת הקורונה שפשוט היה פה מפוצץ ועכשיו זה רגיל? 
עכשיו בגלל המלחמה הם עוד יחסית פעילים😅הרמוניה

זה ירד מאדד (ברוך ה'..)

כבר זמן רב שאין מצטרפים צעירים חדשים לפורומיםפ.א.
והפעילות בפורומים ירדה משמעותית 
חד משמעית בקורונה היה ה הרבה.סוורוס סנייפאחרונה

אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה

מי רוצה לחזור ללימודים??ניגון❤️

ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭

אני כבר שנה וחצי בבית...ההרהמורניקאחרונה
גם פרה זקנה יכולה להניב חלב..😌😌עוד חומייני חי
כעעען כען
למה אתם חיים?מעייןאהבה

מה הסיבות שלכם בחיים?

חתירה מתמדת להגשמה עצמיתפ.א.
כי ככההרשפון הנודד

בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.

ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.

בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי

אני חיהניגון♥️
כדי לעשות טוב לעולם ולאנשים ואני מאמינה שכל אחד יכול להפוך את העולם למקום יותר טוב ושמח ואוהב ♥️ וגם לעבוד את ה' שזה הכל בסוף
נהנה מהחיים פשוטההרהמורניק
וואוצאצא

לא יודע.

מבררים את זה, מחפשים את זה

הלוואי וידעתי

אם כבר הגעתי לעולם ואני כאן - נעשה הכל כדי להנותGini
מהחיים, לחיות טוב, באושר, בשמחה, בסיפוק, ולדאוג לעתיד שלנו כאן 
אני הגעתי למסקנה שהחיים זהגלגל שבו אני עולה ויורדתתמימלה..?אחרונה

כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...

ככה עד שיבוא המשיח....

יש אנשים!הרשפון הנודד

הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות

למישהו יש הדרן?איידן

יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת 

יש למישהו דרך לעזור לי?

בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)

אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד

למישו יש את היי סקול מיוזיקל בדרייב?נחט

או סרטים אחרים 

יש פה אנשים ערים?מעייןאהבה
תמיד...אנא בכחאחרונה

אולי יעניין אותך