שאלהsome1

שלום חברי הסופרים

לא מזמן קניתי תפילין מהודר, שילמתי סכום גבוה ביותר. 

ביקשתי מהסופר חשבונית כמקובל, הרי אם בבוא היום תהיה בעיה כל שהיא בתפילין שלא יוכל להתעלם ממני. ובכלל אני כזה ששומר כל פיסת נייר, אמר לי שאין לו אפשרות לתת לי חשבונית כי הוא לא עובד רשמי...ביררתי עם כמה אנשים ואמרו לי שלא אמצא סופר שנותן חשבוניות אלא במכונים גדולים כמו פאר וכאלה.

האם זה נכון שכך עובדים סופרי סת"ם?    

כן ולאאות והדר

יש הרבה שעובדים ב"שחור" מסיבות שונות ומשונות, אבל לא כולם. 

לא כדאי להכליל...

יש רבים וטובים שעובדים עם קבלה עפ"י ההלכה...הרש

נראה לי שאחרי שהוא אומר שהוא 'מעלים' אסור לך לקנות ממנו בלי קבלה כי זה גזל, המצב היחיד שמותר הוא אם לא הוזכר הנושא.

בעיה כואבת (לי לפחות)ברקל

כשהלכתי להתייעץ עם רואה חשבון לגבי פתיחת תיק הוא התפלא ואמר לי שכל הסופרים שהוא מכיר "לא מכירים את מס הכנסה".

כשביקשתי קבלה מסופר שגם מוכר ציוד (קלף, קולמוסים וכו') הוא אמר לי ש"אם אני צריך הוא ימצא דרך לתת לי נייר מתאים".

המגיה הראשון שעבדתי איתו לא ידע מה זה קבלה. חיפשתי מגיה אחר  - גם הוא קיבל מזומן ללא קבלה.

 

נראה לי מאוד בעייתי שבמקצוע שאמור להיות כולו קודש, סופרים טובלים כל יום וכו', בדבר הזה כנראה שרבים מזלזלים מאוד.

 

אם יש צדדים הלכתיים להתיר לסופרים העלמת מס אשמח לדעת. אולי כך אוכל לללמד זכות...

במחילה, אבל התמיהה שלך רחבה הרבה יותראלעד

הכיצד דווקא במקצועות הקודש פחות מקפידים על גזל ציבור.

גם מוהלים, שוחטים וכד'

 

וגם אם יש להם כביכול על מי "לסמוך" - נחת רוח בשמים התנהלות שכזאת ודאי לא עושה.

ה' ירחם.

אלעד, למה להכליל ?haim770

ב"ה

מסכים איתך שיש המון  אנשים שעוברים בין הטיפות במקצועות קודש, במיוחד סופרים והנלוים עליהם, בלשון חז"ל תגריהם ותגרי תגריהם, אבל יש יוצאים מן הכלל גם אצל הסופרים, גם אצל המגיהים וגם אצל הסוחרים.

שוחט שעובד בשחור, זה השטות הכי גדולה שיש, שום ביטוח לא יכסה אותו, כך שבנוסף לרמאות כלפי הכלל ומוסדות הממשלתיים הוא גם מסכן את עצמו ואת חוסן משפחתו, ולא רק אם הסכין שחיטה, בכל משחטה יש שומנים על הריצפה והחלקה של עובד היא דבר שבכל יום.

לגבי מוהלים, על פי הזוהר, אסור לקחת תשלום על מילה, אבל אם אבי הבן נותן מתנה מותר לקבל, עד כמה שידוע לי על מתנות אין צורך לשלם מיסים, כל עוד שהם בגודל סביר, אחרת גם מלצרים היו צריכים לדווח על טיפים.

ואם אינך מכליל, משום מה שכחתה את הרבנים, אבל התקשורת כאן להזכיר לך אותם !!!

אסור לקנות ממנו?some1

לפי הבנתי רוב ס"ת שקוראים בהם, לא הוציאו עליהם חשבונית

ממש תמוה! יתכן איסור שכזה?

 

עד כאן אתה מנסה לרדוף אחרי? אלעד

הנה כתבה מלפני חצי שנה בנושא:

http://www.bhol.co.il/article.aspx?id=55191

 

הדגש שלי היה על החילול ה' שזה יוצר,

כמו גם בעיות בכשרות הרכישה וכיו"ב.

יש תופעה שלילית בכל המדינה, וזה לא רק נחלת הסופריםhaim770

ב"ה

אם הבסיס שלך הם הכתבות בעיתונות, אז מה גורם יותר חילול השם ונזק לאוכלוסיה?

  • הסופר שכותב 2-3 מזוזות ביום.
  • השוחט שקם בשלוש לפנות בוקר מידי יום כדי להביא לביתו 8000-9000 לאחר ניכוי המסים שהוא כן משלם (ראה תגובתי הקודמת)
  • המוהל שמקבל מתנה  כ-500 ש"ח מההורים.
  • הרב שמעלים סכומי עתק (השם המלאה שמור במערכת) למרות שמשכורת רב ראשי לישראל איננה פרוטות !
  • ראש ממשלה מכהן שאינו מסוגל לשלם מים כמו כל אזרח (חוב של 80.000 ש"ח!!!) ונוסע במטוס פרטי כשעלות הטיסה בלבד ללא מלון והנלווים מעל 1.00000 ש"ח !!!

נו, באמת, המשטרה טפסה את הסופר הקטן שטרח יום שלם להרוויח 300-400 ש"ח בממוצע.

בהסתכלות שטחית על שתי הסעיפים האחרונים ואם לא היה איסור תורני לגזול את הרבים, הייתי אומר שמצווה להעלים מסים, מה ש"גוזל הסופר" במשך שנה, רה"מ והרב שהוא מינה, עושים בשניות.

עולם התחתון חוגג, הצאוורון הלבן מגן עליו, ומי שאשם שרותי כהן אינה יכולה לנסוע לחו"ל זה בוודאי הסופר התמים והקטן !!!!

אלעד, באיידיש אומרים מוכרים לכם "לוקשען" (איטריות) ואפילו קוגעל ירולמי בתוספת סוכר אינך מסוגל לעשות, אתה אוכל אותם בצורה יבשה ללא שום תוספת שכל אנושי, כך כמו שהם !!!

גזל הוא גזל לא משנה מה הסכום!הרש

וכן, מסופר אני מצפה להרבה.

הרש, אתה צודק ....haim770אחרונה

ב"ה

מבחינת עוון גזל אין הבדל בין מעט להרבה.

אבל לא נראה לי כמו שכתוב בכתבה שהשוטרים פשטו על בתי העוסקים בקודש, ע"מ להחזיר אותם למוטב.

ואם מחפשים מי כן עושה נזק לכל הציבור ובגדול, הם פשוט טעו בכתובת.

מבחינה ציבורית בוודאי שיש הבדל בן מי שגוזל המסים על משכורת של 6000-12000 ש"ח, לבין מי שגוזל 80000 ויותר, אפילו מי שמבזבז כספי ציבור, יש בו טעם לפגם, שוב מבחינה ציבורית מאותו סופר שגוזל כנ"ל.

השאלה היא פשוטה, האם הייתה ממשיך לתרום את המעשרות שלך למי שנוסע במרצדס ומונע אוכל מילדיו?

הוא בעצם גנבshindov

האם מותר לקנות תפילין מגנב?

איזה קיצוניות!אות והדר

מה פתאום גנב?!

הפשע מקסימאלי שאתה יכול לדבר עליו הוא גזל ודאי שזה לא דאורייתא (גם לטוענים שזה גזל)

רוב אלה שמעלימים אינם מעלימים במזיד אלא אומרים מותר (נפסק להלכה שזה שוגג)

וגם יש מחלוקת בדין דינא דמלכותא 

חלילה להוציא לעז ולהפוך יהודים קדושים לגנבים. 

שלא יישמע שאני בעד להעלים מס, חלילה, אבל לא להגזים גם לכיון השני. 

 

אחרי הויכוח הסוער בדיחה מהלכות סתםאריק אלחרר
הלכה למשה מסיני שכותבים שחור חחח
אייל קלף - מי מכיר מי יודע?הכותב

האם למישהו יצא להשתמש בקלף של אייל קלף? חוויות מנסיונכם?

שבוע טוב ובשורות טובות

פשוט תנסהאות והדראחרונה
שאלה על ספר שערי הלכההכותב
עבר עריכה על ידי הכותב בתאריך כ"ז באב תשפ"ה 10:47

בתמונה המצ''ב מתוך שערי הלכה לרב חזות. לכאורה זו לא ההסבר הקלאסי לחק תוכות, ואף לא הזכיר עניין גרירת דיו ומחיקה אלא שינוי אות לחברת ע''י הוספת דיו. פספסתי משהו?

 

 

לא מכיר פרשנות כזאתעזריאל ברגר

 נראה לי שגוי לחלוטין.

(למדתי סופרות-סת"ם)

בפורום אחר השיבוני כךהכותב

כך השיבוני. ועדיין אין הדברים מתיישבים היטב בלשון המחבר:
 

אסביר את הענין ומקווה שלזה התכוון בספר שציינת,

אכן כל אות צריכה להיות ע"י מעשה כתיבה כצורתה ולא ע"י חקיקה או אמצעי אחר שאינו מעשה כתיבה (כמו נפלה טיפת דיו ונעשה אות או חצי אות,

חק תוכות הגדרתו חוקק תוך האות או סביבתה וע"י זה נוצר האות, אמנם נחלקו האחרונים (ב"י ורמ"א באה"ע עם הרד"ך) אם חקק חצי אות והשלימה ע"י כתיבה או שנפלה טיפת דיו ונעשה חצי אות כגון גג וא"ו או יו"ד והשלים את האות (עשה לה ירך) ע"י כתיבה אם אזלינן בתר הסוף, שסיים האות ע"י מעשה כתיבה או שכיון שחלק נעשה בפסול ולא כל האות נוצרה ע"י כתיבה הכל פסול (ע משנ"ב סי ל"ב סע י"ז ס"ק ס"ז).

אבל ישנו עוד דין שמובא באחרונים שנקרא ח"ת ע"י כתיבה כלומר שגרם לאות לעמוד בצורתה והכשירה ע"י כתיבה אע"פ שבאמת זה לא ע"י חקיקה מ"מ קרי ליה חק תוכות ע"י כתיבה, כיון שגם היא לא נוצרה ע"י מעשה בגוף האות עצמה, אחת הדוגמאות לזה היא: כתב כ"ף כפופה מתחת לכ"ף פשוטה וצד ימין של הגג נגע בירך הכ"ף שלמעלה באותו רגע הכ"ף פשוטה נעשתה לכ"ף כפופה גדולה ופסולה, אלא שאם ממשיך בכתיבה אחת את צורת הכ"ף כפופה כבר ניכר שלמעלה זו כ"ף פשוטה ולמטה זו כ"ף כפופה רק שנוגעת קצת והרי להלכה אפשר להפריד אותיות שנדבקו אם ניכרת צורתן, רק כאן נעשה שינוי צורה לרגע אחד והסכימו רוב ככל האחרונים (מלבד היריעות שלמה) שהסת"ם פסול כיון שנעשה ח"ת ע"י כתיבה ואסור להפריד ובתו"מ אין תקנה ובס"ת צריך לגרור הכ"ף שלמעלה ולכותבה מחדש. (מיהו גם הרב מועלם מסכים לעצם הדין של השינוי צורה רק שאם זה היה ע"י מעשה כתיבה אחד בלי שהגביה ידו כיון שהיה שינוי צורה לרגע אחד ובאותו מעשה נכשר שרי לתקן). וישנם הרבה דוגמאות לזה ולכן צריך זהירות.

אבל לשון הרב הנזכר שצטטת לכאורה מורה שכל שעשה אות שאינה שלימה ואחר"כ הוסיף עליה הוי ח"ת ובפשטות זה אינו נכון מדין חק תוכות אלא מדין כסדרן בתו"מ אם המשיך לכתוב.

אלא אם כן כוונתו שהאות הראשונה היתה לא לשמה או לא ע"י מעשה כתיבה שאז באנו למחלוקת שהזכרתי למעלה בין הרד"ך לב"י והרמ"א.


 

לא פספסתאות והדראחרונה
ההסבר הזה לא קלאסי ולא מודרני אלא שיבוש. 
קלף ירושלים - שאלההכותב
תחת איזו השגחה עומד הקלף שלהם? ומה החוויה שלכם מהקלף? 
זה קניגסברגאות והדראחרונה

בעל החנות זאב גפני יהודי מיוחד שמבין בקלף, מוכר דברים טובים. 

נראה לי שבהכשר של הרב מועלם

היי רציתי לשאולאנונימי (פותח)

בתור סופר מתחיל עם כתב לא רע בכלל ביחס לסופרים אחרים וותיקים(לא מילים שלי, כך שאיני נגוע בדבר) האם אפשר לקבל על מזוזה 250 ש"ח מסוחר?

ואם מישהו מבין בנושא אשמח לשאול כמה שאלות בפרטי

קשה לענות בלי לראותאות והדראחרונה

אפילו לא כתבת איזה כתב אתה כותב

אבל בכל מקרה אני לא מבין גדול בעולם הסוחרים

הידורים והמלצות בתפילין פצפונותהמצפה לישועה

שלום!

על מה כדאי להקפיד בתפילין פצפונות?

ראיתי כל מיני כאלו שכותבים 50 הידורים...אני לא מזלזל אבל לא מתלהב מכותרות בלי הסברים.

נ ב. גם מבחינת גודל האם יש נפ"מ בגדלים 2.2 2.4

אשמח להרחבה כמה שניתן.

ברוכים תהיו!

פספסתי את הודעה הזאתאות והדר

יש את הדברים החשובים בכל תפילין, שזה כתב הלכתי, ללא דיבוקים עם תגים שחורים וברורים וכו וכו

תוספות חשובות לפצפונים:

1. קלף של תפילין של ראש, צריך להיות דק מאוד (במיוחד קדש ו והיה אם)

2. כדאי שהפרשיות הנל שיהיו גם קצרות כמה שאפשר.

3. לגבי גודל הבתים רש"י ורת ביחד לא יהיו יותר מ 8ס"מ ביחד עם תיתורא ומעברתא. כדאי שרשי יהיה מעט גדול יותר מר"ת

יישר כחהמצפה לישועה
ברוך תהיה
כנס לאתר של מכון בית אלמחיר תפיליןאחרונה
עבר עריכה על ידי אות והדר בתאריך כ"ט באייר תשפ"ה 10:10

באתר יש רשימה מפורטת של 60 או 70 הידורים וזה רק בפרשיות התפילין. אולי יש שם גם רשימת הידורים בבתי תפילין צריך לחפש..

 

יש פה מתייגים?אנונימי (פותח)

אשמח לדעת אם תשתפו מה התשלום עבור

מזוזה

יריעת ס"ת

תפילין

 

תיוג יפה ומדויק 

תודה רבה

המלצותאנונימי (פותח)
מחפש המלצות ללימוד סת"ם (מכון או אדם שמלמד באופן פרטי עם העדפה גדולה לפרטי)  באיזור המרכז אם מישהו מכיר אדם ירא שמים או מכון של אנשים יראי שמים אשמח לשמוע או לקבל מספר טלפון🙏
מצטרף לבקשה, גם באיזור המרכז👆מתנות באדם
אין כלום ?מתנות באדם
יש כמה מלמדים בבני ברקאות והדראחרונה

אני ממליץ ללמוד באופן פרטי או בקבוצה קטנטנה

אם תרצה תפנה אלי בפרטי ואוכל לתת לך מספרים של מלמדים בכתב אשכנזי. 

פרסוםאנונימי (פותח)
היי רציתי לשאול, מישהו פה פירסם/חשב לפרסם את זה שהוא סופר סת"ם? פרסום בעיתון/בדיגיטל בעיקר

אולי יעניין אותך