שלום לכולכם,
ברצוני להציע לכם לקחת חלק בשנת שירות היחידה מסוגה בארץ- שנת השירות של ארגון הנוער צמר"ת!
שנת השרות כוללת פעילות של דתיים וחילוניים ביחד מתוך הבנה שכולנו עם אחד ובמטרה להוביל שינוי בחברה הישראלית!
שנת השירות שמה דגש על פיתוח הפריפרייה ועל כן ישנו גרעין אחד החי בצפת וגרעין נוסף החי בנגב. הרעיון בכך הוא לעבוד מתוך הבעיות, לחיות איפה שקיימות הבעיות ולשנות אותן מהבסיס.
אין זה סוד שהנוער החי בפריפריות הוא נוער שנזנח ע"י המדינה, נוער שאיבד כל אמונה בממסד ובממשל. זהו נוער שלבודדים מתוכו באמת אכפת ממשהו (כולל מעצמם).
הרעיון בעבודה עם נוער כזה הוא בלהחזיר להם את האמונה, להראות להם שיש מישהו שמאמין בהם ושיודע שהם מסוגללים, גם שהם כבר איבדו כל אמונה.
אוכלוסיה נוספת ומשמעותית איתה עובדים היא אוכלוסיית העולים מאתיופיה.
אוכלוסייה זו היא בין האוכלוסיות הכי נזקקות בארץ. זוהי אוכלוסייה שחיה בתוך מעגל של עוני, סגירות וגזענות. אוכלוסיה, שבלית ברירה, נגזר עליה לחיות ככה.
העבודה עם העולים, מעבר להיותה עבודה מדהימה ומספקת בכל מישור שהוא, היא עבודה קריטית ומשמעותית הנועדה לשבור את אותו מעגל, להציל את החברה האתיופית במדינת ישראל ולהפוך אותה לחלק מחברת הכלל.
בנוסף לפאן הערכי הרב והמשמעותי, שנת השירות של צמר"ת מכילה יום לימודים שבועי אשר יעסוק ביהדות, תרבות ישראלית, טיולים והכרה של הארץ ופיתוח אישי וקבוצתי של כל חבר וחברת גרעין!
בתור ש"שינית בגרעין צמר"ת, אני באמת יכולה להגיד שאין דבר יותר משמעותי מזה, אין שום דבר יותר מהותי שעשיתי איי פעם בחיים שלי, ואני ממליצה לכם מכל הלב- קחו בזה חלק.
ביום חמישי, ה- 25 לדצמבר, ד' חנוכה, יתקיים מפגש לכל המעוניינים.
לפרטים-
שחר נאמן (ש"שינית) 0508589729
נתי זהבי (אחראית גיוסים) 0523849037
במייל- garinzameret@gmail.com