היי,נעה .ל.

אני באה מבית דתי, מאוד חזק. בכללי אני עושה מצוות בשמחה וכיף לי להיות דתיה ואני מאוד שלמה עם עצמי.. ב"ה!

בזמן האחרון אני המון פעמים תופסתאת עצמי בטעות נוטלת ידיים, כשבעצם רציתי לאכול משהו מזונות.

וגם בטעות אכלתי משהו חלבי אחרי 5 שעות שאכלתי בשרי ואנחנו שומרים בעקרון6 שעות שלמות..

זה קורה יותר מידי פעמים וגם אני כבר פחות מתכוונת בברכות, ופתאוןם אני נתקעת באמצע ברכה ומגלה שחיברתי אותה בטעות עם תפילה אחרת.......... וגם ממש קשה לי להתרכז בתפילה ולפעמים אני גם לא מתפללת בבוקר  

זה פשוט מתסכל! מישהו יכול לעזור בבקשה!!!

בהצלחה!מתנחלת איפשהוא

לדעתי קושי ברוחניות כמו שאת מתארת זה משהו זמני, אבל זה באמת קשה ומתסכל. לכל אחד לצערנו קורות טעיו.. יש לנו 316 מצוות (שאפילו לא את כולם אנחנו מקיימים). בדור שלנו עם כל הפיתויים זה ממש קשה! אפילו למי שיש לה לדו' סתם פלאפון בלי ווצאפ ואינטרנט עלולה להיות מכורה אליו.. באמת אין "תרופה" לזה. בשביל להתפלל צריך להתפלל- מכירה? בשביל לעבוד את ה' בשלמות ובשמחה ובכוונה צריך לבקש על זה מה' ולהתחנן(נשמע מוזר, זו המציאות

אני יכולה לנסות לעזור בכמה עצות:

1) בשביל לפתוח ולסגור את היום שלך בקדושה ולא בלבדוק אם קיבלת הודעה בפלאפון- אחרי שאת מתארגנת לשינה תכבי את הפלאפון, ואז תאמרי קריאת שמע,אפשר גם תהילים ו/ לדבר עם ה', לבקש בקשות, וככה תסגרי את היום שלך בקדושה. אח"כ בבוקר כשאת קמה קודם כל תאמרי מודה אני, אח"כ תטלי ידיים ואת יכולה להגיד לה' פשוט תודה- על זה שקמת, על מה שבא לך באותו רגע- ורק אז תפתחי את הפלאפון וככה תפתחי את היום בקדושה.. זה ממש עוזר לי

2) את יכולה נגיד להגיד- היום אני מתרכזת רק בתפילת 18, או רק בברכה מסוימת ואל תתיאשי( זה מייאש!)

בהצלחה!!!!! מוזמנת לאישי תמיד! מקווה שעזרתי!

אשמח לעזורמירב707
מוזמנת לפרטי בשמחה
מזדההרנה בנה

בחלק מהדברים אני מממש במצב הזה!! לנסות להעריך את עצמך יותר על כל דבר שהצלחת..ולהמשיך לנסות לאט לאט

הלווואי!

אף אדם לא מושלם.ענני-יה

בס"ד

את יכולה לשאוף לשלמות. אבל בכל מצב לעשות כמיטב יכולתך.

בע"ז תעשי השתדלות וה'יהיה עימך בהצלחה!shira cohen
ממש מזדהה!! (מנסה)-נחמד-

לפי דעתי זה סוג של ..כמו שר' נחמן אומר-

"כי צריך אדם להתחיל מחדש בכל פעם" (או משו בסגנון..)

כאילו כל מצווה\תפילה [וכמובן שזאת עבודה!!ממש לא קלה!]

כל יום-צריך לעשות אותה כאילו אף פעם לא עשית אותה.. בשמחה והתלהבות =)

אולי ככה, לאט-לאט תתחברי יותר מהלב למצווה-ותעשי אותה באמת מתוך שמחה

וריכוז..

ניסיתי לעזור..

^^^ננח=)

* "וזה כלל גדול בעבודת השם, שצריכין ממש בכל יום להתחיל מחדש" |משנן לעצמו בקול| חיוך

לא אתיימר לנתח אותך או להציע פתרון כוללותן טל

מה שכן - אני יכול רק לייעץ בנושאים ההלכתיים גרידה שהעלית - זה גם משהו ( ראיתי הפניה מהעמוד הראשי,ההסתקרני, הצצתי והחלטתי להגיב...)

נטילת ידיים על מזונות - גם אם זה קרה, דווקא בגלל שזה על מזונות, אפשר לפתור את הבעיה בפשטות - ואפילו לברךהמוציא וברכת המזון - אם מדובר במיני מזונות אפויים ולא מטוגנים (הווי אומר - עוגות, וופלים, ביסקוויטים, עוגיות וכו'..) - אזי אם קובעים סעודה על מיני המזונות - כמות מסויימת אם אני לא טועה של כ6 ביצים (ביצה לא הכוונה ביצה של ימינו אלא זה כינוי למשקל מימי חז"ל). , נוטלים על זה לכתחילה ידיים ומברכים ברכת המזון.

בנוגע לשעות בין בשר לחלב - אכן מעצבן ומבאס, אבל הפתרון הכי פשוט הוא להרגיל את עצמך לשים לב כשאת גומרת לאכול ארוחה בשרית, ולשים לעצמך תזכורת בפלאפון מתי גמרת לאכול בשרי ומתי את יכולה חלבי, ולהרגיל את עצמך לפני שאת אוכלת חלבי, להציץ בפלאפון...אחרי זמן מה ההרגל יהפוך לטבעי יותר ותראי שאת ממש תתחברי אליו!

בנוגע לכוונה בברכות - ישנה דרך שאני דווקא מחבב, והיא להתפלל עם סידורים שהכוונות כתובות בהן בצמוד לברכות ולפעמים יחד איתן ממש, כוונה מעל ברכה, וככה ניתן להרהר את הכוונה בזמן הברכה בקלות יותר...

בנוגע ללהיתקע באמצע ברכה - ובכן, זה פשוט ניתן לפתור על ידי קריאה מילה במילה מהסידור - וככה, כשלא מרחפים וקוראים בעל פה, הסיכוי להתבלבל קטן בהרבה... (גם לי קורה הרבה פעמים כשאני לא מקפיד ומתפלל בעל פה, אותו דבר - אני בטעות עובר לחל אחר בתפילה שדומה... - ומכאן אני יודע שחשוב לקרוא מתוך הסידור).

בנוגע לתפילות - ובכן, זה עבודה עצמית שלך עם עצמך. אמרתי כבר שבנוגע לכללי - שזה הרגשת ה"התרופפות" אני לא יכול לייעץ כי אני לא מכיר מספיק טוב - אבל בפרטים, כמו שראית, נתתי עצות  

בקשר לאכול אחרי 5 שעות ממש אין לך מה לדאוג.די"מ

יש מקורות בהלכה ל שעה שעתיים 3 4 5 ו6.

ויש את התוספות,שהכי מקל שאומר שרק צריך לא לאכול באותה סעודה.(דהיינו לברך ברכה אחרונה לישטוף את הפה ולאכול חלבי.

אבל עצה מאד טובה להתחזק בעבודת ה' זה כל יום לפנות זמן לדבר עם ה' במילים שלך ולספר לו מה היה לבקש ממנו שיעזור לך להתקרב אליו,ולא לעבור עברות ולקיים מצוות וכ"ו.

מציעה להחליט על דבר אחד שמשתדלים לשים אליו יותר לבגילית

לדוגמא בשר וחלב. ולעבוד רק על זה ולא להתרגש מטעיוית ונפילות. תני לעצמך נקודה על כל הצלחה וצ'ופר על עשר הצלחות.

אחרי שזה מסתדר וכבר יציב ממש איזה חודש עוברים לדבר הבא. אם זה נשמע לך תינוקי דעי שיש אנשים מעל גיל שלושים שעושים את זה. וזה עובד. ואל תשכחי שלכל אחד יש יצר הרע ושיש לו כל מיני פנים. וכנראה שאת גדלת והוא קלט שיש לו עסק עם בחורה רצינית והוא יעשה הכל כדי להכשיל אותך. אל תתרגשי ועשי הכל כדי להמשיך בדרכך הטובה. לפעמים גם הסביבה מציבה סטנדרטים גבוהים, אבל אל תשכחי שאמונה והקפדה במצוות לא מקבלים בירושה אלא את צריכה לקנות את זה בעצמך.

וזו עבודה. אולי היא קשה אבל לשמה באנו לכאן

בהצלחה

בואי בבקשה לאישי...מבשרת שירה
רק שתדעי שאת לגמרי בסדר, לגמרי מזדהה!בצל ירוק

זאת אומרת, אני לא בראש לחפירות והתפלספויות,בצל ירוק
רק רוצה שלא תאשימי את עצמך. וסליחה שקפץ ליבצל ירוקאחרונה
..גיימס פוטר
הסיבה שכמעט ריק בחצי מהפורומים פה זה כי הייתי בתקופת הקורונה שפשוט היה פה מפוצץ ועכשיו זה רגיל? 
עכשיו בגלל המלחמה הם עוד יחסית פעילים😅הרמוניה

זה ירד מאדד (ברוך ה'..)

כבר זמן רב שאין מצטרפים צעירים חדשים לפורומיםפ.א.
והפעילות בפורומים ירדה משמעותית 
חד משמעית בקורונה היה ה הרבה.סוורוס סנייפאחרונה

אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה

מי רוצה לחזור ללימודים??ניגון❤️

ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭

אני כבר שנה וחצי בבית...ההרהמורניקאחרונה
גם פרה זקנה יכולה להניב חלב..😌😌עוד חומייני חי
כעעען כען
למה אתם חיים?מעייןאהבה

מה הסיבות שלכם בחיים?

חתירה מתמדת להגשמה עצמיתפ.א.
כי ככההרשפון הנודד

בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.

ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.

בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי

אני חיהניגון♥️
כדי לעשות טוב לעולם ולאנשים ואני מאמינה שכל אחד יכול להפוך את העולם למקום יותר טוב ושמח ואוהב ♥️ וגם לעבוד את ה' שזה הכל בסוף
נהנה מהחיים פשוטההרהמורניק
וואוצאצא

לא יודע.

מבררים את זה, מחפשים את זה

הלוואי וידעתי

אם כבר הגעתי לעולם ואני כאן - נעשה הכל כדי להנותGini
מהחיים, לחיות טוב, באושר, בשמחה, בסיפוק, ולדאוג לעתיד שלנו כאן 
אני הגעתי למסקנה שהחיים זהגלגל שבו אני עולה ויורדתתמימלה..?אחרונה

כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...

ככה עד שיבוא המשיח....

יש אנשים!הרשפון הנודד

הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות

למישהו יש הדרן?איידן

יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת 

יש למישהו דרך לעזור לי?

בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)

אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד

למישו יש את היי סקול מיוזיקל בדרייב?נחט

או סרטים אחרים 

יש פה אנשים ערים?מעייןאהבה
תמיד...אנא בכחאחרונה

אולי יעניין אותך