מה שכן - אני יכול רק לייעץ בנושאים ההלכתיים גרידה שהעלית - זה גם משהו ( ראיתי הפניה מהעמוד הראשי,ההסתקרני, הצצתי והחלטתי להגיב...)
נטילת ידיים על מזונות - גם אם זה קרה, דווקא בגלל שזה על מזונות, אפשר לפתור את הבעיה בפשטות - ואפילו לברךהמוציא וברכת המזון - אם מדובר במיני מזונות אפויים ולא מטוגנים (הווי אומר - עוגות, וופלים, ביסקוויטים, עוגיות וכו'..) - אזי אם קובעים סעודה על מיני המזונות - כמות מסויימת אם אני לא טועה של כ6 ביצים (ביצה לא הכוונה ביצה של ימינו אלא זה כינוי למשקל מימי חז"ל). , נוטלים על זה לכתחילה ידיים ומברכים ברכת המזון.
בנוגע לשעות בין בשר לחלב - אכן מעצבן ומבאס, אבל הפתרון הכי פשוט הוא להרגיל את עצמך לשים לב כשאת גומרת לאכול ארוחה בשרית, ולשים לעצמך תזכורת בפלאפון מתי גמרת לאכול בשרי ומתי את יכולה חלבי, ולהרגיל את עצמך לפני שאת אוכלת חלבי, להציץ בפלאפון...אחרי זמן מה ההרגל יהפוך לטבעי יותר ותראי שאת ממש תתחברי אליו!
בנוגע לכוונה בברכות - ישנה דרך שאני דווקא מחבב, והיא להתפלל עם סידורים שהכוונות כתובות בהן בצמוד לברכות ולפעמים יחד איתן ממש, כוונה מעל ברכה, וככה ניתן להרהר את הכוונה בזמן הברכה בקלות יותר...
בנוגע ללהיתקע באמצע ברכה - ובכן, זה פשוט ניתן לפתור על ידי קריאה מילה במילה מהסידור - וככה, כשלא מרחפים וקוראים בעל פה, הסיכוי להתבלבל קטן בהרבה... (גם לי קורה הרבה פעמים כשאני לא מקפיד ומתפלל בעל פה, אותו דבר - אני בטעות עובר לחל אחר בתפילה שדומה... - ומכאן אני יודע שחשוב לקרוא מתוך הסידור).
בנוגע לתפילות - ובכן, זה עבודה עצמית שלך עם עצמך. אמרתי כבר שבנוגע לכללי - שזה הרגשת ה"התרופפות" אני לא יכול לייעץ כי אני לא מכיר מספיק טוב - אבל בפרטים, כמו שראית, נתתי עצות