שיער ארוך לבחור, מעיד על חוסר דוסיות?חקל
מה אתם חושבים על בחור שאוהב שיער קצת ארוך, אבל טוען שהוא תורני, בנות פוסלות על זה?
(צ)סוג'וק

בנות שפוסלות בגלל שבנות חושבות\פוסלות.. - עדות לחוסר דוסיות?!..

תלוי כמה ארוך..בעזרת ה'!!

לא חושבת שמעיד באמת.

אבל נראלי הייתי נבהלת אם הייתי יוצאת לבלינדייט עם בחור שנראה כמו בחורה מבחינת השיער..

לא ארוך קוקוחקל
וגם לא קרה, פשוט שיער קצת גולש כזה
אני אישת לא אוהבת את זה מבחינה אסתטית.מה אני ומה חיי
זה מראה על התשייכות חברתית ולא על רמת דוסיותמייכ
נכון יותר עלול להראות על השתייכות חברתית, סגנון, ולא בהכרח על רמה דתית.

חוצמיזה- זה עלול להוות חוצץ בתפילין.. לא?
שיער לא חוצץחקל
גם הרב הנזיר היה עם שיער, פשוט צריך לראות שהתפילין יושבות טוב, וזה תלוי מאוד בסוג השיער.
זה מזכיר לי סיפור שקרה לי..(ניצלו"ש קטן)בת מלך =)
באולפנה שלנו רב הבוגרות שמתארסות (או שבשלבים..) באות עם הבן זוג שלהם לשיחה עם הרב. יום אחד ראינו בוגרת שבאה עם הבן זוג שלה (בעלה כיום) והוא עם שיער ארוך!
כמובן המחשבה הראשונה " היא הייתה ממש דוסית, מעניין מה קרה.."
לקראת הערב, אחרי שדיברנו על זה..
פגשנו 'במקרה' את הרב שסיפר לנו בהתלהבות "אתן יודעות ש** הייתה אצלי היום יחד עם ארוסה.. והתחיל לשבח אותו.. והוא היום מגדל שיער כדי לתרום לילדים חולי סרטן"
זה היה שיעור מאלף על לדון לכף זכות..

ולשאלתך (כדי שלא ננצל"ש לגמרי)
לי ספציפית היה מפריע שיער ארוך, השאלה היא כמה ארוך.. (אם זה ארוך= לא קצוץ אז סבבה)
כן הכוונה לא קצוץחקל
אלא רואים שיש שיער, מה יש לפחות נהנה ממנו עד שיגיע הגיל שנקריח
כמו שכבר כתבתי מבחינתי זה אחלהבת מלך =)
ולענ"ד יש בנים שיותר מחמיא להם 'לא קצוץ'
לדעתי מראהי.נצח
אני חושב ששיער זה יפהחקל
הקב''ה לא סתם נתן לנו אותו בשביל שכל שבועיים נעבור עליו עם מכונה ונקצצהו,
האם גם את האוזניים אתם מקצצים?
או את הגבות?
אפילו לאליהו הנביא הייתה אדרת שיער. ולאלישא קראו קירח,
אתה סובר את אותה הסברא לגבי ציפורניים?a-a-a

עצבני

ברצינות, לא נראה שיש סברא להגיד שעדיף מצד הקב"ה להאריך..

מה הקשר?חקל
ציפורניים ארוכות לגבר זה מכוער, לא בריא לא נוח בהרבה דברים, צפרניים ארוכות זה טאבו. דמגוגיה?
קצת דמגוגיה,למען האמת.a-a-a

ובכ"ז,זה לא שאם משהו גדל זה בהכרח אומר שלא כדאי לקצר אותו.

זה בעייתי מאוד הלכתית...ותן טל

ובחור שהוא באמת תורני, לפחות לפי מה שאני מבין, צריך לשאוף תמיד להיות נקי כלפיי שמיים...

בעיה.

למה?חקל
אני מבין כשזה ממש ארוך אז יש משום לא ילבש.
כל מה שזכור לי שלפי הקבלה למי שמקפיד יש בעיה. ולגבי תפילין, זה לא חוצץ אם הרבה שיער חוצץ, אז גם קצת , אם אדם יודע בעצמו שהתפילין יושבות לו טוב על הראש אין בעיה. לפעמים אני מרגיש שכולם רוצים להראות כמו רבנים. אז תלכו גם עם זקן וחליפה.
המון סיבות...ותן טל

תפילין, לא ילבש, חוקות הגויים, שחץ, ועוד ועוד...

בקיצור - בעייתי.

לגבי תפיליןחקל
כבר הסברתי, לגבי חוקות הגויים, מדובר על תספורות מסויימות, להיפך היום רוב הגויים מסתפרים קצוץ. לגבי שחץ מאוד תלוי בסביבה ובסוג השיער.
לא התכוותי לשיער זרוק או מבולגן או קשתית
אלא שיער קצת גולש.
הבחור שואל רב או עושה מה בראש שלו?ותן טל

אם יש לו רב שהוא הולך לפיו והרב מתיר לו - סבבה. יש לו על מי לסמוך.

אבל אם הבחור לא שואל רבנים, ולא באמת מעניין אותו מה הרב שלו יגיד לו, אלא הוא כבר יודע שהוא רוצה את זה, ורק במקרה הצורך כשיישאל,יחפש איזה היתר לשלוף מהמותן - אז, זה כבר מעיד משו על הבחור...

אגב...ותן טל

מה הבעיה עם זקן?

זקן זה מראה רבני? רבני דווקא?

אסור למי שלא רב, ללכת עם זקן?

מי שהולך עם זקן זה בהכרח בגלל שהוא רוצה להידמות לרב?

תעשה לי טובה...

[בכוונה לא נכנסתי לעניין החליפה כי זה גם קשור למקום שאתה בא ממנו, חרדי וכו'...]

כן זקן זה מראה רבניחקל
ולא מדובר על זיפי עצלות של שבועיים
וגם אם תשאל רבנים מסויימיםחקל
הם יגידו לך שיהודי זה עם זקן
ולהתגלח זה חוקות הגויים,
לא, אתה טועה. זה לא יהודי עם זקן. זה זכר עם זקן.ותן טל

בקצרה - כל העניין של הגילוח ו"המראה המטופח" - זה עניין של בדורות האחרונים, ושל ירידת הדורות - זה למעשה, טישטוש ההבדלים בין הגבר והאישה. זה הפיכת המראה הגברי הפשוט והרגילל, ל"מראה לא יפה", והאדרת "המראה הנשי החלק" על פני זקן טבעי. כן - זקן זה דבר טבעי ועד לפני כמה מאות שנים בודדות, היית רואה את כ-ל הגברים כמעט בכל מקום, עם זקנים - אז, דווקא להיות מגולח היה משווה לך מראה של חסר ניסיון, של "צעעעעעעירררר", של "אישה", וזה היה מבייש. גבר היה עם זקן, וגבר זה זקן.

היום, הטבעים השתנו, התבלבלו, העולם מנסה בכוח לצעוד למצב שבו לא יהיו גברים ולא נשים אלא הכל יהיה מעורבב ולא מזוהה - וככה, היום, להיות עם זקןנתפס " לא רציני, לא מכובד, לא ראוי". מה עובר עלייכם? להתגלח זה ד-ו-ו-ק-א לנסות להידמות לבת.

כן, אני יודע שזה לא יינעם לכל מיני אנשים כאן - אבל גם ההיסטוריה, במקרה הזה, מצדיקה אותי. השינויים האלו קרו רק בדורות האחרונים, עם עוד כמה שינויים לא כל כך מוצלחים.

חבל שאתה נתפסחקל
לרבדים הפיזיים מגדריים.
גם פעם אישה הייתה בבית וזה היה נשי. אז מה?
פעם לא התגלחו כי לא היה איך וזמן.
לא לא לא...ותן טל

זהו, שזה לגמרי לא להיתפס לרבדים הפיזיים. להיפך. דווקא בגלל שהשנויים ה"פיזיים" לכאורה שמתחוללים כאן, מעידים על שינויים נפשיים ורגשיים שחלים בעולם במאות השנים האחרונות - וזה הכי לא יהודי שיש.

אז כן - יש עניין לזקן, יש עניין לגבריות. למה אני נתפס לצדדים הפיזיים? אולי נקשה עלייך - למה כשאתה רואה גבר מגדל זקן אתה נרתע וישר חושב שהוא מנסה להידמות לרב? למה אתה נצמד לרבדים הפיזיים? למה זקן בעינייך זה לא ראוי?

למה - כי החברה היום מגולחת רובה ככולה? בגלל זה? אתה שפוט של החברה החילונית והגויית?

תעשה לי טובה.

גם פעם היו דרכים להתגלח - מוזמן לשאול את סבא שלך שחי לפני עידן מכונות הגילוח, והוא יספר לך על הסרגלים ועל האבקות.

זה לא קשור לזה - זה קשור לכך שהיום מנסים לטשטש את ההבדלים בין בנים לבנות - והגילוח זה דוגמה מובהקת לכך. מצד אחד הקטע של הנשים שהם חייבות להיות כמו גברים, חייבות להיות בתפקידים קרביים וכו' וכו' - ומהצד השני, הגבר החדש שחייב להתגלח כדי שיקבלו אותו לעבודה, כדי שיתאים לשידור בטלוויזיה (זה אחד הדברים שאהבתי כשראיתי סרטון של האחים גת רץ ברשת - אין לי טלוויזיה - אחרי שעלו לגמר של הכוכב הבא. ראיתם מה זה? שני יהודים מזוקנים - הכי לא טלוויזיוני מסודרוני שיש - הצליחו לגבור על כל הפנים היפות והחלקות, על כל החתיכים ההורסים, ולהגיע לגמר של תוכנית טלוויזיה מצליחה. ז-ה שבירת סטיגמות).

אבל תמשיך לחיות בהכחשה.

לא מסכים איתך.ותן טל

זקן זה לאו דווקא מראה רבני. כלומר - רבנים הולכים עם זקן - אבל זה לא הופך כל אחד שמגדל זקן (וכן, אני מדבר על זקן זקן) לאחד ש"רוצה שיהיה לו מראה רבני". תעשה לי טובה.

הנה, קח אותי - אני ממש לא מתיימר שיהיה לי "מראה רבני", זה לא מה שמעניין אותי. ויש לי זקן.

להתגלח, אגב - זה דבר מאוד מאוד לא פשוט, עם מכונות הגילוח שיש היום, ועם הדקויות שיש וצריך מכונה שלגמרי לא נוגעת בעור וזה מאוד קשה להבדיל, וגם כשקונים מכונה "כשרה", צריך להקפיד לא להצמיד חזק ואסור שיהיה חלק לגמרי כי אז יש סכנה חמורה לעבירה דאורייתא של תער - בקיצור - להתגלח זה אכן מסובך מאוד כיום, ולכל הפחות אדם שמתגלח ורוצה להישמר מליפול, צריך להשאיר זיפים בכל גילוח, כלומר - לא להצמיד ללחיים.

לא ניגמר העולםחקל
אם אתה לא מסכים איתי, זאת דעתך.
אני מעריך ששאלת את כל בעלי הזקן הארוך בארץ
זאת דעתי? זאת דעת הרבה מאוד אנשים עם זקן.ותן טל

מה אתה בעצם אומר? כל איש עם זקן שלא חושב כמוני (חקל) ולא חושב שזקן זה מראה רק של רבנים ושכל מי שמגדל זקן מנסה להידמות לרבנים - הוא יוצא הדופן ואני ורק אני צודק, והוא, לא נחרב העולם, זאת דעתו ואני - חקל - יודע שאני צודק?

אתה בסדר? 

בבקשה - אם אתה כל כך בטוח בעמדתך - הסבר למה כל כך ברור לך שזקן זה ניסיון להידמות ולהיראות כמו רבנים? |מחכה להסבר המלומד|

[וכן, נגעת פה בנקודה רגישה שמעצבנת אותי כשאנשים כאלה סטיגמתיים בקטע הזה...תשחררו, אנשים...]

כן בדר''כ זה להידמות לרבניםחקל
להוציא כמה שה' יודע סודם
חולק עליך מכל וכל.ותן טל

אתה יוצא בהצהרות ולא מוכן לנפק סיבות - מאיפה אתה כל כך יודע את זה? ואולי עברת את כל בעלי הזקנים בארץ ושאלת אותם למה יש להם זקן? האם אתה עד כדי כך יסודי? "להוציא כמה שה' יודע סודם" - עוד דרך להתחמק מהצורך לתת סיבה - למה שאני ייתן, הם הבודדים האלו הם אלו שצריכים לתת סיבה למה הם ל-א מנסים להידמות לרבנים.

אויש, אתה מגחיך את עצמך עכשיו נורא... אני אומר לך להסביר מאיפה אתה "יודע" את זה כל כך בוודאות מוחלטת שנוטפת ממך - ואיך אתה עונה לי? " כן, בדר"כ זה להידמות לרבנים".

שלום לך, אדוני הנביא חק"ל, יודע צפונות איש ואיש - כולם להריע לרבינו חק"ל, הנביא הגדול שבעיר שיודע בדיוק את סיבותיהם של כ-ל בעלי הזקנים היהודיים.

ערב טוב לך. מאחל לכל בעלי הסטיגמות שידעו קצת יותר לקבל את אלו שלא דומים להם במראם, ולהבין שלא יישר כל אחד כזה חייב להיכנס לתבנית שהם בנו לו מראש. זה דוחה ומעליב לפעמים.

אתה רוצה לגדל זקן תגדלחקל
לא נחשוב שאתה משגיח באיזה ישיבה. אם שיער על הפנים עושה את האורגניזם הזיכרי לכזה אני לא יודע. יש עובדה אחת הוא גדל, וניתן להוריד אותו.
ואני לא נביא אולי בעתיד
תבין שהזמנים השתנו וגבר כבר לא צריך להראות כמו עלי בבא
כמה שיערות לא עושים גבר למה שהוא
גבר זה גבר במהות שיער זה לא מהות
ושוב חבל שאתה נתפס לתיאוריות דארוויניסטיות, ונתפס לפיזיות,
התורה לא דיברה על זה
שאלה אחת לי אליך, אם ככה:ותן טל

התורה לא דיברה על זה? אז למה היה כל כך חשוב לתורה, אם ככה, להגיד לגבר - לא תשחית פאת זקנך? למה זה כל כך שינה לה? הרי אם זה לא באמת משנה - אז למה לא נתיר גם בתער? בשביל מה צריך את ההתחקמות הזאת?

חביבי - הקושיה היא עלייך, כי לפי התורה נראה שבהחלט יש לעניין הזה חשיבות, והבסיס הוא - לא תשחית. זה שמצאו דרכים "לעקוף" - זה לא אומר שהבסיס השתנה. נטל ההוכחה עלייך - למה התורה פסקה מה שפסקה? ואולי התורה עצמה דאוורניסטית.

הבנתי. אתה סובר שהתורה שלנו, תורת אמת - לוקחת יסודות מתיאוריית דארווין, וכל כך חשוב לה צדדים חיצוניים שהם פאסה כיום.

ואם אתה לא נביא - איך אתה מעיז אפילו לטעון שאתה יודע צפונות הלב של כל מגדלי הזקנים היהודיים שיש? שלא לדבר על מגדלי זקן לא יהודיים שעליהם בכלל אין לך הסבר - ואולי כולם שוטים בעלמא, חסרי היגיון שעושים דברים אחרת ממה שמהמודה החברתית מחייבת אותנו.

חבל עליך ועל שכמותך שנתפסו כל כך עמוק בתרבות המערבית שהמצפון שלהם מנסה בכוח לשכנע אותם שמה שהם עושים זה האידיאל, וזה המטרה מלכתחילה. לא לא, אחי, אתה בצד שצריך להסביר - לא אני.

עלי בבא? אתה אשכרה עכשיו מנסה לפגוע ולהוציא שם רע ולהעליב את כל בעלי הזקנים במדינה? נפגעתי ממך עכשיו באופן אישי. אתה בן אדם סטיגמתי שמסרב לקבל את זה שיש אמת שונה ממנו, ומבחינתו כל אחד שלא הולך בדיוק לפי הקודים החילוניים הגויים שנהוגים כיום - הוא המוזר שצריך להסביר.

פנה לכל הרבנים גם ושאל אותם למה הם מגדלים זקן - מה, הם רוצים להיות דומים לעלי בבא? מה - זה מה שעושה אותם גבר?

התורה לחלוטין לא דיברה על הדרך שלך - על דרך שמגחיכה בעלי זקנים והופכת אותם ל"עלי בבאים".

חבל עליך, אחי.

ואני מזכיר - עדיין לא ניפקת סיבה ל"ידע המופרז" שלך. אתה רק ממשיך להתבוסס בטיעונים הקלושים וחסרי הביסוס, שאפילו לא נוגעים שורש שאלתי - מניין לך שמה שאתה טוען נכון?

עלי לא חבלחקל
חביב אדם שנברא בצלם. אם נפגעת , מחילה.
לא צריך לקחת כל מילה לריאות, לא בריא.
לא כתוב למה לא להשחית את הזקן. כתוב לא להשחית וחז''ל לימדונו שרק דרך השחתה אסורה, כעין מספריים מותר, ופטור.
וצר לי עליך מאוד שאתה טוען שתרבות המערב השפיעה עלי.
זקן זה מאוד מתאים לרב, רב זה חכמה זקן מלשון זיקנה,'' זה קנה חכמה'' לא סתם יש ביגדי כהונה וכתר למלך, לא הכל בעולם זה חיצוניות, ולא כל מי שאין לו זקן רוצה להידמות לגוי.
אוקי, כנראה שאין דיבור איתך.ותן טל

אתה תקוע בתוך תבנית צרה ומצומצמת שמסרבת לקבל את זה שיש אנשים אחרים שחושבים אחרת ממך בעולם ושאצלם זקן זה בהחלט לא רק רבני. אני אביא לך עשרת אלפים בחורים שהולכים עם זקן ואומרים לך שהם לא עושים את זה כדי להידמות לרבנים - ואתה תצחק להם בפרצוף ותגיד שהם שקרנים או שהם היוצאי דופן.

ובכן, שיהיה לך לבריאות עם הגישה הזאת שלך. 

ואכן - תרבות המערב השפיעה עליך. אם היית חי לפני 500 שנה גם אתה היית עם זקן למרות שטכנית היה ניתן להוריד אותו. ואז לא יהיית מגבב את כל האמרות חסרות הביסוס שלך כאן.

וכן - אם אתה רוצה לדעת, אז בהחלט פגעת באופן אישי בי, ואני בשם עוד הרבה בעלי זקן - בכך שהצהרת שאו שאנחנו רוצים להידמות לרבנים, או שאנחנו עלי בבא לא מתורבתים ופרועים. זה אכן מבייש לדעת שיש אנשים כמוך. סורי.

אתה חוצפן, רחמים עליךחקל
עבר עריכה על ידי חקל בתאריך י"ד בטבת תשע"ד 00:51
במקום לדבר לגופו של עניין אתה עוסק בי. אחד מהתכונות הבולטות של גבר זה לדעת להתווכח ולא לקחת הכל בריגשי. לומר ש ''מבייש לדעת שיש אנשים כמוני''??
תחסוך ממך את הבושה.
אני חוצפן? אתה קראת ל-י עלי בבא...ותן טל

א-ת-ה זה שירדת על כל בעלי הזקנים. לא אני. אתה זה שהחלטת שכל בעלי הזקנים הם או "מחקים רבנים, או  "עלי בבאים".

איך אני יוצא פה החוצפן?

חוץ מזה - שבנתיים בשרשור הזה אני הייתי זה שהביא טיעונים אמיתיים - ואתה לעומת זאת עד עכשיו עדיין לא הסברת מאיפה אתה יודע את הפרט הזה ש"כל מי שמגדל זקן עושה את זה כדי להידמות לרבנים" אפילו הודית שאתה לא נביא - ובכל זאת סירבת להסביר מאיפה אתה יודע את זה, רק הטחת כינויים במגדלי הזקנים. ופתאום א-נ-י הוא החוצפן?

הבושה היא אצלך - חבר - על כך שכאשר אתה לא יודע להתמודד עם שאלה, אתה בורח ובמקום לענות ממשיך להטיל כינויים ולהגחיך את עצמך.

ואם אתה מרשה לעצמך להגיד שמי שמגדל זקנים הוא עלי בבא - למה שלא אגיד שמבייש לדעת שיש אנשים כמוך? כן - מבייש אותי לדעת שיש אנשים שתקועים בסטיגמתיות כזאת. זה גם עצוב לי נורא.

כמו שעצוב לי נורא על אנשים שחיים בסטיגמתיות שביינישים הם עם מסריח שלא מתקלח. סטיגמות מגעילות שנובעות מבורות.

כן אתה חוצפן ועז פניםחקל
לא אמרתי שאתה דומה לעלי בבא אתה השלכת את זה על עצמך, חבל שאתה לא מבין קצת הומור. אתה חייב דחוף לעבוד על דרך ארץ והליכות, חייב אני ממש דואג לך. לא מתבייש בך ולא באף יהודי,
השרשור מתחיל לגלוש למקומות לא טובים-משה ר-אחרונה

חבל מאד אבל אני נאלץ לנעול.

כדי לגדל זקן צריך סיבה מיוחדתשורש וגרביים
אנשים רגילים לא עושים את זה בד"כ מסיבות אסטטיות.

הסיבות הנפוצות בציבור הדתי הן דתיות או סתם הזנחה.
ממש לא.ותן טל
יש אנשים שחושבים שזה יפה..יעל מהדרום
לק"י

או שהנשים שלהם חושבות ככה
אני מבין שאשכרה "דתיות" נחשבת בעיניך סיבה מיוחדת.ותן טל

ואני כבר חשבתי שעקרונית כל אחד צריך להיות דתי והחילוניות התחילה רק לפני 150 שנה עם תנועת ההשכלה. כנראה שהתבדתי - סיבות דתיות הן החריגות והמיוחדות וכל שאר הסיבות החילוניות והגויות הן המקובלות והנכונות מזה דורי דורות.

זקן זה לא דווקא "מראה רבני".. לא להגזים..ד.

דווקא הרב קוק זצ"ל כותב ש"חוש היופי הישראלי" מעדיף עם זקן... משמע, תחושה כזו שטבעית לנו. לא דווקא "רב". כמובן, לא אומר שאי אפשר להיות יהודי טוב בלי זה, ונזהר מתער, כמובן.. 

נכוןחקל
אבל כשמתלווה לזה גם כמה שנים בישיבה כיפה גדולה חולצה בפנים, אז האסוציאציה עולה.
כשאני רואה קיבוצניק עם זקן אז לא.
אז זה סוג-מראה של "בחור ישיבה".. כך לפחות בעיני...ד.
כלומר, אתה סטיגמתי רק כלפי צד אחד.ותן טל

ובכן, ידידי - כמה שנים בישיבה - זה משהו שכל אחד צריך, ג-ם קיבוצניק עם כיפה. גם מכיניסט עם שיער ארוך, וגם החילוני הזה שיושב היום המשרד האוצר עם ה"חתיכיות נטולת זקן שלו" - היה טוב לו לבלות כמה שנים בישיבה. זה שבמקרה" יש אנשים בישיבה ש"במקרה" גדלו עם קצת יותר תורה מאחרים ומעדיפים מראה יהודי - לא הופך אותם לאלה שצריכים להוכיח שהם לא רק "מנסים להידמות לרבנים". רבנים זה לא כמו אלילי נוער כיום שכל אחד מחקה את התספורת שלהם.

וכיפה גדולה? למען ה' - אולי תנסה, רק תנסה, להביא טיעונים קצת יותר קשורים? כיפה גדולה זה פונקצייה של נוחות של אדם - יש כאלה שזה נוח להם, יש כאלה שזה נוח להם - ונוחות זה לא רק עניין של איך יושב על הראש, אלא גם עניין שלמראה יהודי יותר. מצטער, אני, כיהודי מאמין שלא מתבייש בגרוש באמונה שלי - לא מסוגל ללכת עם כיפת שקל. מבחינתי זה להתבייש באמונה שלי. כיפה גדולה - כן, ובראבק - אני יהודי מאמין, הולך עם ציצית צמר ענקית שה"חבלים" שלה משתלשלים לכל עבר, ועם כיפה גדולה שלא מתביישת וזועקת לכל עבר - כן, אני דתי, ואם לא נוח לך עם זה - הבעיה היא אצלך, לא אצלי. זה אומר שאני מנסה להידמות לרבנים דווקא? לא. זה מראה שאני יהודי מאמין שלא מתבייש בדתיות שלי.

עזוב אותנו בשקט, אחי. 

עזבתי אותך אתה נטפלחקל
אם לא היית לוקח הכל אישיחקל
לא היה קורה כלום, שאלתי שאלה פשוטה וניצלש''ת.
אין לי בעיה שאתה דתי. גם אני.
אתה רץ מהר מידי להשלכות מעשיות.
הסטיגמה הכי גדולה זה לחשוב על מי שיש לו שיער טיפה ארוך או שהוא מגולח שהוא רוצה להיתדמות לגוי.
אתה זה שאמרת עלי בבא.ותן טל

בנוגע ללחשוב משהו על אחר מהכיוון שלי - בנוגע לשיער ארוך, לחלוטין לא אמרתי מילה משלי, הכל מדברים שלמדתי ומספרי הלכה שקראתי ומשיעורים של רבנים שלמדתי. אם כואב לך שרבנים מגדירים שיער ארוך כבעיה הלכתית - פנה לאותם רבנים ותתלונן על כך שהם לא משנים את ההלכה. בנוגע לגילוח - לחלוטין לא אמרתי שכל אחד שמתגלח רוצה להידמות לגוי - כ-ן אמרתי שעניין הגילוח המסיבי וכל התרבות הזאת ש"מתורבת" זה בהכרח "מגולח" - הגיעה רק בדורות האחרונים יחד עם טישטוש מגדרים כולל. אתה מוזמן לבדוק את זה בכלים מדעיים - ותראה שזה נכון. ושוב - גם את זה אני לא מביא מעצמי אלא ממקורות קצת יותר חכמים ממני וממך יחד.

אף אחד לא רוצה שתתבייש בדת שלךשורש וגרביים

רק שתראה נורמלי, לא יותר.

הרב דרוקמן והרב אבינר נראים נורמלי יותר מיאיר לפידותן טל
נכוןחקל
הוא באמת עף על עצמושורש וגרביים

אבל עזוב,

בהקשר של הפורום, אתה רוצה לצאת עם מישהי שנוהגת כמוך בחיצוניות?

זה לא נשמע טוב 

אישה לא צריכה זקן.ותן טל

ודווקא להיפך, אז זה יהיה "חא ילבש". על אישה לא אסרו לא להשחית פאות זקנה.

ואני עף? תראו מי שמדבר - מי שמעז להשוות עצמו לרבנים ולהגיד שאם כבר אז הוא מבזה את הדת בדיוק כמו **** (כאן אמור לבוא שם של רב בלי התואר רב - אבל בגלל ביזוי תלמידי החכמים שהצדיק הגדול שפה עשה בעבר, זה לא אומר שאני אחזור על זה" ).

עשה טובה וטול קורה מבין עיניך.

ואולי באמת אתה דומה ליאיר לפיד יותר מאשר לרב דרוקמן ולרב אבינר. שונא את הציבור שבו גדלת, את החרדים את כל מה שמדיף ריח של יהדות ששונה מהידות מחמד שאימצת לעצמך.

תנוחשורש וגרביים
עבר עריכה על ידי שורש וגרביים בתאריך י"ד בטבת תשע"ד 00:08

הוא עף על עצמו = יאיר לפיד.

(לא נתחיל את הוויכוח ההוא שוב, אבל אין שום סיבה שכל מה שרב אומר יהיה חסין לביקורת והשוואות, אא"כ אתה חי בימי הביניים בכנסייה הקתולית)

אוקי, מתנצל. חשבתי שדיברת עליי. סליחה.ותן טל

[בנוגע ליאיר לפיד, אני לא מביע דעה על עף או לא - וזה גם לא קשור לעניין. דיברתי על "מראה יהודי"]

אני לא אמור בכלל לראות שערות ברגליים של מישהי - לפי ההלכה היא צריכה גרביים, ככה שהשאלה לא רלוונטית, אבל כן - הייתי יוצא עם מישהי עם שערות ברגליים. זה סותר הלכה כלשהי? לא. 

גם בחורה שלא מתאפרת יכולה להיתפס במובנים של היום כ"לא מטופחת" ו"לא משקיעה במראה שלה" - זה מה שימנע ממני לצאת איתה? חלילה.

מה שימנע ממני לצאת עם בת - זה אורך החצאית שלה, אולי - לא איך היא נראית מבחינה גופנית.

ואגב - ברגע שאמרת "הקפדה על החיצוניות" די "קבעת את כללי המשחק" - יענו, מי שמגדל זקן לא מקפיד על החיצוניות. מצטער- לגמרי לא מסכים עם הקביעה הזאת. זה שהיום החברה המערבית בחוץ מגדירה מה כל אחד צריך לעשות, זה לא אומר שאדם עם זקן זה חיצוניות לא נכונה - ההיפך, המבט של כולם כל כך התעוות, עד שהיום אדם עם זקן נתפס כמשונה, בעוד בדיוק ההיפך הוא הנכון - זקן צומח אצל אדם באופן טבעי, וכל הדורות רוב הגברים היו עם זקנים כאלו ואחרי, ורק בדרות האחרונית הגברים התחילו לשנות את מראם ואת לבושם, כדי להידמות יותר למראה הנשי שתמיד נפס כ"מושך". זהו, שגברים ל-א אמורים להיראות כמו בנות.

בנוגע לרב - אל תסלף - אתה לא "ביקרת אותו" בלבד - אתה נטלת ממנו את התואר רב שמגיע לו בלי שום ספק, בטענה מתנשאת ויומרנית שאתה זה שתחליט אם מותר לו להיקרא רב ושהוא "רב בדיוק כמו שאני רב". שתהיה ראש כולל וראש ישיבה ומחזיר תשובה ברבים - דבר איתי. אתה לחלוטין לא כמוהו, ועצם ההשוואה מקוממת.

אז גם אם ויש לך משהו להגיד על התנהלותו של רב כזה או אחר - שחק במגרש של כבוד תלמידי חכמים, ותעיר את ההערה באופן הראוי והמכבד. גם כשיש לי אינספור טענות כלפי רב כזה או אחר - אני יודע איך להגיש אותן. אתה - לא. 

קח לדוגמא את החרדים אהוביךשורש וגרביים

שים לב שהשטריימל והפראק הם שיא האופנה של גראפים ואצילי בפולין במאה ה18.

וכן כובע וחליפה הם המראה של הסטודנטים החילונים לפני 100 שנה בא"י, וישיבת חברון אימצה אותם לראשונה וספגה גינויים רבים על כך.

איך אתה מסביר את זה ואת תיאורית הנאמנות למקורות שלך?

אולי נלך היום עם ג'לביות וסנדלים מעור כבש?

והנשים עם שאלים? כמו שבוודאי שרה אימנו הייתה לבושה במדבר?

ולגבי הרב, אני ממש לא רוצה להיכנס לכך שוב.

אני לא חושב שכל מילה שרב אומר היא קדושה. (כמו שהיה מקובל בכנסייה הקתולית)

ספציפית אצל הרב הזה מדובר במצב קיצוני שדורש התבטאות קיצונית שאני לא חוזר בי ממנה.

(אם לא שמת לב עד עכשיו, אני לא משחק במגרש שלך)

אני דיברתי ולו לרגע על בגדים?ותן טל

לא טורח לענות כי הסטת את הדיון לגמרי. לא דיברתי על בגדים, גם התורה לא דיברה על שטריימל ופארקים.

דיברתי על נתון פיזי, ועל הוראת התורה לא להשחית פאת הזקן. ועל כך שכן, זקן זה דבר שטבוע בגנים של הגבר - תרצה או לא תרצה.

פארק - לא טבוע בגנים של הגבר.

ואכן - שמתי לב שאתה לא משחק במגרש של ההלכה - אתה משחק במגרש משלך שבו אין מחויבות לשום הלכה, לשום תורה - יש רק מחוייבות למה שבא לך.

ב"הצלחה לך עם כך, ורחמנות.

ואם כבר אמרת "חרדים"ותן טל

אז כן - הם בהחלט הרבה יותר קרובים לאמת השלמה מאשר החילונים. תחייה עם זה.

התכוונת אם יש אמת שלמהשורש וגרביים
זה מעיד על זהשיר ידידת

שהוא אוהב שיער ארוך.

אין לי דוסומטר ואני לא קוראת מחשבות.

האם בנות פוסלות על זה? אין לי מושג, אני לא מכירה את כל הבנות.

א. תלוי באדם.ד.

ב. לפי מה שאתה מתאר - אז זה לא משהו "גולש".. כמו של בנות. סתם - לא קצוץ עם מכונה כמו שכתבת, אז מה הבעיה?

למה בנות לא רושמות פה??וזכני לגדל
תהיו בריאים.ותן טל-איך יש לך כח לכתוב כ"כ הרבה?
לדעתי זה מעיד על משהו.תשימו לב שהרבה חבר'ה צעירים ברגע שהם קצת מורדים הם מגדלים שיער.חושבים שזה קול ומרדני..
אותה שאלה- למה בחורה שמתאפרת (לא צעקני אך משקיעה בזה) נקראת פחות דוסית? (למרות שהיום פחות שמים לב לזה..)
פחות מקובל לראות בחור רציני,דוס,תורני עם שיער ארוך.אבל בימינו אנו הכל הולך.ובאמת צריך לבדוק לעומק עד כמה הבחור תורני..
לגבי זקן..פשוט חובה!! סתם..גם כן, יותר מקובל לראות אצל בחורי ישיבות ואצל בחורים תורניים זקן.
אבל תכלס שום דבר כבר לא קובע!!
אוך,את עושה לי חשק לנצל"ש את השרשורהזה על איפורשיר ידידת

וכמה כבר אפשר לנצל"ש שרשור אחד????

אני הייתי פוסלתמעריצה של אבא

לא רק בגלל "חוסר דוסיות" אני גם ממש לא אוהבת את המראה..

עד כמה להקפיד על הכלל של להציע לבן קודם.אנונימי 14

משהי מעבודה נראית לי מתאימה לחבר שלי.

הבעיה:

אני לא מספיק יודע לספר לו עליה..

אני צריך מס' של חברה שלה שהיא תוכל לספר לו עליה..

אבל אם אבקש ממנה מספא שך חברה היא כמובן תבין שיש לי הצעה, ואם לא אחזור אליה עם ההצעה היא תבין שנפל..

מלעשות??

מה הבעיה שתבין שהוריד?אני:)))))

אל תיקח את זה יותר קשה ממנה..

ואולי כדאי שתציע לשניהם בו זמנית? ותעביר מספרים של בירורים ושיחליטו לבד.

זה כזה נורא אם היא תבין שנפל?advfb
זה בכלל לא אישיו.לגיטימי?אחרונה

א. אין שום בעיה להציע לאישה לפני הגבר.

ב. בעיני, אנשים שבוגרים מספיק בשביל להתחתן - מקבלים את זה בהבנה. 

ג. עד כמה תסריט כזה נשמע לך מוזר?

שלום חברה מהעבודה, האם את במקרה פנויה?

מעוניינת לשמוע הצעה?

יש לי חבר מאוד X, וחשבתי שאולי הוא מתאים לך, אבל לא דיברתי איתו עדיין. אם זה מעניין אותך, אני יכול לשאול אותו קודם (ואשמח לקבל פרטים מסודרים שלך\מס' של חברה), או אולי הפוך, אני אספר לך עליו ותראי אם זה בכלל הכיוון? 

מתנות בשלב הדייטיםיובללל

אני יוצא עם מישהי משהו כמו חודש וחצי, והולך ממש טוב ב"ה. נחמד לשנינו בקשר וסהכ ממשיכים להתקדם בנחת.

העניין הוא שבא לי לעשות לה איזה משהו נחמד שיחבר ביננו עוד. לדוג חשבתי להביא לה משהו קטן סימלי, כמו פרח או איזה ספר עם הקדשה (או רעיונות אחרים שאני ממש ממש אשמח לקבל) ואני קצת מתלבט האם זה ילחיץ אותה. ובנוסף זה אולי קצת מוזר חחחח, אבל פרקטית, איך זה יהיה לה נוח לקבל זר פרחים ולהיתקע איתו כל הדייט?😂

קיצר, מתי לדעתכם מקובל/מצופה לתת מתנות בדייטים? האם לדעתכם הבנות מצפות לזה? זה מלחיץ?

ואם כן - מה הדברים שהייתם מביאים כדי לעשות שמח על הלב לצד השני?(:

דעתי האובייקטיבית:חתול זמני

– חודש וחצי מוקדם מאוד בשביל מתנות (יש לי משלוחים שלקח להם יותר משלושה חודשים להגיע...)

– אל תביא פרחים אין איך להסתובב עם זה בדייט והיא לא חברה שלך (היא תהיה אחרי החתונה)

– בשלב זה אל תהיה רומנטי מדי ואל תגזים זה יכול להיות נורא מלחיץ וקרינג'

– מה שכן אתה יכול לעשות זה להביא דברים ידידותיים זולים ומתכלים, או נייטרליים לחתולין

– כי אם עוד שבוע זה לא יסתדר לכם מה תעשו עם כל הדברים האלה? מביך

הסבר: אני למשל בתור חתול זמני אוהב דובוני גומי. אם הייתי מזכיר זאת בפגישה, ומישהי הייתה מביאה לי דובוני גומי, זה היה נפלא ולא קרינג' בכלל. מישהי עשתה לי את זה עם מרשמלו וזה היה נורא חמוד.

אפשרות ב': נניח היא אוהבת ציור. אפשר לתת לה אריזה קטנה של עפרונות פחם / צבע או וואטאבר ממה שהיא אוהבת להשתמש בו.

תחשוב בכיוון של: "אם הייתי בחורה–" או נכון יותר: "אם הייתי הבחורה הספציפית הזאת, מה הייתי רוצַה לקבל ושלא יהיה קרינג'?"

זה אחלה שלב לדברים מתכליםחושבת בקופסא

בהחלט מתנות זו דרך להביע עליית מדרגה בקשר, וקשר של חודש וחצי זה לא משהו שיכול להיגמר בלי התרעה תוך שבוע.

זה יופי של שלב לעוגה, פרחים וכדומה. (אתה יכול להחזיק לה את הזר באבירות במשך הדיט, ולתת לה אותו בסוף. רק תחשוב לאן היא חוזרת אחר כך, ולמי היא צריכה להסביר מאיפה היא קבלה את הזר)

ספר עם הקדשה לדעתי זה יותר מתקדם.

מה לגבי להצטלם ביחד? זה יכול להיות מאוד נחמד כשבעז"ה בהמשך יהיו לכם תמונות ביחד משלב הדייטים, ואם לא יסתדר מאוד קל למחוק אותן.

אני לא חושבת שיש מקובל\מצופה כללילגיטימי?אחרונה

יש מי שמצפה לזה,

יש מי שלא.

יש מי שזה ילחיץ אותה,

יש מי שלא.

מכיר "5 שפות של אהבה"?

מתנות זה שפה, ולא כל אחת דוברת אותה.

לדעתי,

יש משהו נחמד ויפה לתת משהו למי שיוצאים איתו.

בשלב מוקדם, כשיש עוד סימן שאלה - דברים מתכלים\בעלות נמוכה (נניח מחזיק מפתחות, ספל).

ככל שהזמן עובר, ובטוחים יותר בקשר, יפה להראות את הבטחון הזה גם במתנות -

אבל כן עם כוכבית: אם הקשר הזה ייגמר, שלא תתחרט על מה שהשקעת בו מבחינה כספית, ותקבל בהבנה אם היא לא תשמור את הדברים אצלה  - יכול להיות שזה ישאיר אצלה משקעים.

נראה לי כלו כל הקיצים, הראשונה שפונה אליחסדי הים
שהיא צנועה וצדיקה, אני אמור לה שהיא אשתי.😂😂
כן כן כןןמחפש שם
שתף אותנו איך היה😋
מנה אותי שליח ואצא אקדש לך אישה בשוקחתול זמני
חבל שרק עכשיו מגיע למסקנה כזאתעַלְמָה
לא בטוחה שזו האסטרטגיה הכי חכמה. אני נגידלגיטימי?אחרונה

הייתי בורחת...

בהצלחה!

מקומות טובים לדייטים בתל אביב?נו, ההוא מהזה

בשעות הערב אז אמור להיות יחסית סבבה

לא דייט ראשון אבל גם לא קשר יותר מדי מתקדם

רעיונות?

נמל תל אביב, הירקון, גני יהושעבחור עצוב
רידינגרקאני
חוף היםשפוי

הטיילת על חוף הים ממש נחמדה, אוויר טוב, רעש של גלים ויש כמה חנויות כשרות שאפשר להיכנס אם רוצים

פארק וולפסון - פארק לא גדול וממש חמודריבוזום
אבל גם שאר המקומות שהמליצו מעולים
נווה צדק יפהריבוזום
ויש שם מקומות מעניינים, אפשר לסייר לפי מסלולים באתרי טיולים
באוניברסיטהלגיטימי?אחרונה
פוצל משרשור אחר בשל נצלוש מוגזם🐱יעל מהדרום
חתולה מאומצת.חתול זמני
חתולה מאומצת וחתול זמני יכולים להיות זוג נדירLavender

מזל טוב 🥳

(סורי הייתי חייבת)

פעם היתה כאן בפורום חתולה ג'ינג'יתפ.א.

אבל היא התחתנה לפני כשנה וחצי

@חתולה ג'ינג'ית

מעדיף טריקולוריות.חתול זמני
אולי לזה מתכוונים הנשואים כשהם סונטים מידיLavender

פעם ברווקים הבררנים😊

לא אמרנו שמראה חיצוני זה חשוב???חתול זמני
היה חשוב, עד שאנשי הפורוםLavender

ואבירי המקלדות שכנעו אותי שיש דברים חשובים יותר,

מאז כבר יצאתי עם כמה בחורים ואף אחד לא היה מידי חתיך😏

טוב, אולי אשקול גם חתולות אפורות.חתול זמני
מצאתי לך את האחת, אין מתוקה ממנה.Lavender

במחשבה שניה בא לה חתול לקשר רציניLavender

לא חתול זמני😸

הקשר רציני, רק החתול זמני.חתול זמני

סתם, אני לא ממש בשל.

כזו?פ.א.

אופסLavender

@חתול זמני פספס את אהבת חייו

אולי עוד תירשם לכאן איזו חתולה זמנית?חתול זמני
נראה לי שקצת הגזמתם עם הניצלוש לקשקשתיעל מהדרום
לק"י

לא בכל שרשור זה מתאים.

סורי, קיבלתי.חתול זמני
מיאוגזם!חתול זמני
😹😹😹Lavender
נצלו"ש = ניצול שרשור?נחלת
מדויק.חתול זמניאחרונה

או במקרה של השרשור הזה... מיאודויק.

אני מספיק טובחקלאי

אני נשבע לך שאתה מספיק טוב

כן, אתה מספיק טוב

המציאות זו לא האמת

אתה מספיק טוב, אני נשבע שאתה מספיק טוב.

גם שאף אחת לא רואה את זה בך, אני רואה.

גם שאתה בעצמך לא רואה, אני רואה.

גם אם במציאות אף אחת לא רוצה אותך, זה לא אומר כלום.

אני אומר לך, א ת ה  מ ס פ י ק  ט ו ב.

אני נשבע.

גם אם אתה בטוח שהקב"ה לא זוכר אותך.

אתה מספיק טוב.

וואי כמה הוא לא זוכר.

שחכת אותי ריבנו של עולם.

אני גם פה

ואני כבר מספיק טוב

א נ י. מ ס פ י ק  טוב.

אני כבר לא מסוגל להתפלל אליך, אני מרוסק מצפייה

ואני מספיק טוב, אתה יודע את זה.

אני ראוי, גם שאני רוצה יותר מדי,

אני לא מסוגל להמשיך לבקש ממך את זה, כי אני כל כך מאמין בך, שאני ממש מתאכז

וזה כואב לי האכזבה, כואב,

להחזיק בה' יתברךאשר ברא

זה כואב וקשה, באמת.

אבל חיזור הידיעה שאתה טוב, זה חשוב כל כך בעיניו יתברך.. ה' רוצה את התפילות שלנו, את הכיסופים, את העבודה.

נשמע שאתה שם.

אז רק עוד קצת להיות בבחינת ציפית וקיווית לישועה?

והאכזבה, היא תחושה של עשיתי ככה וככה, אז מגיע לי. אולי שווה לשנות את זה, שלא משנה מה- ה' משפיע עליי וצריך רק לייצר כלי מספיק מתאים.

ושוב, נשמע שיש לך כלי- אבל אולי אישתך.היא איזה רעבעצן רצינית, שצריך רק להגדיל את הכלי עוד קצת.

אנחנו לא יודעים, אבל אנחנו יודעים שה' הוא אבא טוב.

ואתה ראוי. וודאי.

כל כך יפה ונכון.נחלת
נכון! תחזיק את זהברוקולי
ואו זה מרגשהפי
מדהים ביותראני:)))))

הייתי במקום הזה, וחשוב לי להגיד שזה לא היה בריא לי, חוץ מזה שזה גם לא נכון ולא מקדם.

אתה טוב, נכון, זה לא קשור לזה שאתה טוב.

זה לא עובד כמו כספומט, אולי בתת מודע חושבים ככה שמי שטוב יקבל טוב ומי שרע רע, שזה נכון בעיקרון אבל מה זה טוב ומה זה רע אנחנו לא יודעים להבחין, אולי דווקא הדבר הזה שנראה לי רע הוא הדבר שטוב ולהפך. וזה באמת ככה.

בקיצור המציאות שלך כרגע היא לא עונש על כך שאתה לא מספיק טוב, ה' לא מעניש אותך, הוא מיטיב איתך כבר עכשיו, אנחנו רק לא יודעים לראות את זה. אולי עוד כמה חוד' או שנים נראה.

בא לי לנער אותך, כי אני הכי מכירה את זה, אני בין האנשים הכי מתקרבנים שיש, לא שאתה כזה, אני כן, ופשוט חבל לחיות בתודעה כזאת שה' מחזיק משהו שאני רוצה ולא נותן לי את זה, ה' מונע ממך את מה שרע לך , תאמין בזה, זה  תהליך לשנות את המחשבה, אבל זה ממש גאולה. וזה ילך איתך לכל החיים. זה תפיסה יותר בריאה של אלוקות. יותר בוגרת. יותר מגדלת ומחזקת. ובאמת יותר אמיתית.

קשה שלאחקלאי

קשה שלא להתקרבן, אבל אני חושב שזה לא מה שרציתי לומר

בעיקר רציתי להגיד שאני פשוט טוב, גם אם לא נמצא מישהי שבוחרת בטוב הזה.

ולא בגלל שאני טוב אז אני צריך לקבל.

אלה הפוך גם אם אני לא מקבל אני טוב. וזה דבר שקשה לי להיות בו, כי אני תמיד מאשים את עצמי, ופחות במגיע לי, למרות שכן אני חושב שמגיע לי, אבל מעצם זה שאני אדם חי, ולא כי עשיתי גם לעושה רע מגיע.

והשיחה מול הקבה, כן, אני חושב שהוא מחזיק משהו שאני מאוד רוצה ומונע ממני אותו, יכול להיות שזה לטובתי, כנראה שזה לטובתי, אבל מצד שני יש בי רצון, והוא הייתי גם כן, ואני לא במדרגה של להגיד שרפוא קרובה לבוא, אני במדרגה שכואב לי שאין שמיעה לתפלתי. 

נכון. מאוד קשה.ואני חושבת שצריךאני:)))))

גאולה נוספת כדי לצאת מהמקום הזה. ושתדע לך שהמקום הקשה הזה מול ה', ילך איתך עם כל קושי בחיים אם לא תעבוד על זה מתישהו. 

נכון מאוד, אתה טוב גם אם עדיין לא בחרו בך. אני מרגישה ששידוכים זה אחד המקומות שאין בהם שום טבע והגיון, שום! זה לא ככל שאתה איכותי תצליח יותר, המשוואה הזאת לא כ"כ קיימת בחוויה שלי, וגם בכלל. אז נכון שחוויה של דחייה\ חוסר בחירה בנו וכו' יכולה להרגיש שאולי משהו בנו חסר אבל אין שום היגיון בשידוכים ככה שאי אפשר ללמוד מזה כלום חוץ מזה שה' מזווג זיווגים.

בכל מקרה, חשוב לחזק את עצמנו כי גם הרגשות לא תמיד הולכים עם ההגיון והשכל..

אהבתי מאוד, זה ממש מחשבות שגם אני חשבתי אותן, קצת בהתאם לאופיי אבל כן אותן מחשבות. שהן נכונות. אבל, זה נורא מצומצם ומצמצם, כל התודעה הזאת.

נכון נכון, הוא מחזיק משהו, שגם אם הוא לא טוב לך כרגע זה לא אומר שאתה לא רוצה את זה, אבל תחשוב- מה האינטרס שלו בעצם למנוע ממך? הוא עושה לך דווקא בשביל לצער? (ברור שלא, הרי הוא טוב ומיטיב) הוא לא יודע שאתה רוצה את זה? (הוא יודע יותר ממך ורוצה את זה יותר ממך) מי שם לך את הרצון הזה בכלל מלכתחילה?(ה') אם יש לך רצון למשהו כנראה זה שייך לך, לא סתם זה מצער אותך. וזה באמת מבאס. וזה בהחלט כואב. אבל זה כן אומר שזה יגיע מתישהו, לא יודעת מתי, אבל כשזה יהיה לך הכי נכון וטוב. אבל בינתיים, כדאי להבין שה' לא נגדנו,להפך, הוא הכי רוצה את טובתנו, אבל השכל שלנו לא מגיע לשכל שלו, אנחנו לא מבינים את המהלכים, אבל וודאי יש סיבה לעיכוב והיא לטובתי.ה' תמיד מייטיב, זה לא שעכשיו הוא עושה רע ובעז"ה בעתיד הוא יתחיל גם לתת טוב, לא, הוא לא משתנה, תמיד יש טוב, תמיד הוא מיטיב ומשפיע טוב. המציאות כרגע היא הכי טובה ונכונה לי. זה משהו שצריך ללמוד לחיות אותו. כל יום. 

יצא לי קצת מבולגן אבל העיקרון הועבר.. 

..שפלות רוח

אתה טוב ומגיע לך הכל דוד

אתה מספיק טוב!עַלְמָהאחרונה

ועוד תבוא האחת שמספיק טובה לך.

מה דעתכן על מישהו שמתחיל בקינוח?זכרושיצאנולרקוד
וזה הצחיק אותי ממש😂

סביר להניח שהפערים בהשקפה הדתית היו צפים די בהתחלהפ.א.
גם אם לא היה נופל בסינון הראשוני הזה, די מהר היו מתגלים פערים בינהם בדברים אחרים 
אולי מתחכם מידי בתור הכנה לדייטנקדימון

אבל בעיקרון היא צודקת, לא?

הבעיה כאן היא חוסר האמון במי שהציע לה.. 

יש סיפור על הרב אליהואחד איש

פעם מישהו שאל אותו אם מותר להתגלח בספירת העומר לצורך פגישות

הרב אליהו שאל אותו אתה רוצה להתחתן עם מישהי שלא מפריע לה שבן אדם מתגלח בספירת העומר?;)

אז הנה משהו הפוךנחלת

אדם אמין סיפר לי שכשהוא (או חבר שלו, לא זוכרת במדויק) שאל

את הרב מרדכי אליהו זצ"ל, איך לבחון יראת שמים של בחורה,

הוא ענה לו: אם היא מברכת על מה שאוכלת. 

ולא הוסיף יותר.

למה זה הפוך?אחד איש
באמת לא הפוך.נחלת
חח למה לא?Lavender

אני בעד, 

לפעמים אני גם מתקילה בשאלות(:

לענ"דנחלת

1.  היא לא חוקרת משטרה שמנסה ל"התקיל" עבריין.  

2.  זה לא כן, זה לא ישיר, ואם הייתי בחור, לא הייתי שמח עם בחורה כזו.

3  הוא אמר שהוא מעדיף חצאית. למה להמשיך לחפור ולהתעקש?!

א. אפשר לשאול באופן ישירנחלת

ואם חוששים שהצד השני לא יודה על האמת (שב"כ....?)

אז אולי כן להיפגש ובמהלך הפגישות ניתן להבין לבד.

וגם, אולי הבחור מאוד רוצה קשר, אז הוא אומר כך.

לפי ענ"ד.

מסכים איתךארץ השוקולד
..שפלות רוח
את לא טועה בכלל יש לי חבר כזה, שדברים שהיו מפריעים לו בעבר-היום גם אם מפריעים לו, כל מה שהוא רוצה זה רק להתחתן
..אני:)))))אחרונה

אני מבינה את הבחורה, אבל זה לא הגון וראוי.

נראלי זמן טוב לספרמבולבלת מאדדדד
ב"ה התארסתי לא מזמן

ותודה לכל מי שידע כבר ולא סיפר

בקרוב אצל כולם בע"ה!

מזל טוב!! שיהיה לכם הרבה טוב ביחד!!יעל מהדרום
דיי באמת(;?הפי
חח אין עליך 
מזל טוב!אנונימי 14
וואו מזל טובבברקאני

איזה מרגש

שתבנו בית קדוש ושמח ביחד

מבולבלתתתת!!!! מזזזלללל טווובבב!!!🤩🥰❤הרמוניה
מרגש ממשארץ השוקולד

מזל טוב,

שיתמלאו כל משאלות ליבכם לטובה בבית הנפלא שתקימו יחד באהבה, בריאות, שמחה ואושר לאורך שנים רבות

תודה רבה לכולם!🤗מבולבלת מאדדדד
מזל טוב!חדשכאן

איזה יופי!

שתזכו לבנות בית נאמן בישראל מתוך אהבה, שמחה, נחת ורווח!

איזה יופי, בשעה טובה!! הרבה נחת ושמחה!נפש חיה.
כיף לשמוע, מזל טוב!advfb
מזל טוב! איזה יופי ב"הוהוא ישמיענו
ברוך השם!נחלת

המון המון מזל טוב! כן תרבינה הודעות משמחות כאלו!

וואו יקרה! מזל טוב ענקי 🥳❤️נגמרו לי השמות

איזו בשורה משמחת ומרגשת

בשעה טובה ומבורכת ממש

שתזכו לבניין עדי עד בשמחת עולם ובאהבה גדולה ❤️🌟🥳

מזל טוב!ניצן*
בשמחה ובאהבה
מזל טובבבבבב!!!עַלְמָהאחרונה

אולי יעניין אותך