אאההה!!! ישתבחח שמווו!!!!!!!!ננח=)

בחסדי שמיים עצומים (!!)...תופים

גמרתי ת'חובות שליי!!!!!!!!!! (על אומן..) חיוך גדול חיוך גדול חיוך גדול חיוך גדול

איזה מלךך ה' יתברך!!!! תודה אבא!!

אתם לומבינים מזה!! היה לי איזה 3,000 שקל חובות!!!!! קולטים?? וזהו! גממררתתייייייייי!! היום ממש.מוציא לשון 

וכבר אני מתחילה לחסוך לאומן הבא...ועל הדרך גם לנהיגה ולשאר ענייני העולם הזה...(רק אם יישאר עודף כמובן...קורץ)

לא חבל על הכסף?בחורצ'יק

3000 ש'ח בשביל לצאת מארצנו הק' -גם חיסרון בעולם הזה (3000 ש'ח) וגם בעולם הבא (יציאה מהארץ שלא לצורך)

במקום ליסוע לקברי האבות במחיר כמה שקלים..גם  להלך בארץ וגם לפקוד קברי אבות האומה. \בקבר רחל אימנו ע"ה..

חבל על הכסף על הזמן ועל המאמץ.

(יכול להיות שדברים אלו לא יערבו לעיניי כמה -אך זו האמת..ופשוט קשה להבליג)

^מסכים לגמרי.^בן-ציון

אני אפילו ארחיק לכת ואומר שיש בזה סוג של כפירה, עם כל האמירות שהוא מכפר על הכל(תיקון הכללי) וכל מיני דברים שונים ומשונים שמסיטים את האדם מהעיקר. במקום להתפלל ולהגיד "ה' - תעזור לי!" אומרים "ר' נחמן - תעזור לי!". זה מטעה את הרבים, הדרך הזאת... 

ועם כל הכבוד, ר' נחמן לא יותר גדול מכל התנאים, האמוראים ועמודי ההלכה שקבורים פה בא"י. אם כבר את הולכת לקברי צדיקים - לכי אליהם, לא אליו!

בדברים אלו^ אין מטרה לפגוע או לזלזל ח"ו. זה נקודה מאוד כואבת, אז הבעתי את דעתי... 

די לבלבל במוח!סתם אחת
אף אחד לא מתפלל לרבינו במקום לה'! ואם מישהו עושה את זה הוא לא ברסלבר. הוא אידיוט!
חבל??? מה פתאום!!ננח=)

אני יכולה להגיד לך שזה הרווח הכי נצחי והכי משתלם שיש כאן, בעולם הזה!! אני רצינית לגמריי!

קברי האבות, כמה שזה מקום קדוש והכל, זה לא כמו הציון של רבינו. גם לא דומה. ומה שבטוח- זה לא תחליף!

אני אלך גם לקברי האבות ולקברי צדיקים בארץ, אבל בשביל מטרה אחרת. ממש אחרת. 

לרבינו אני הולכת בגלל שהוא אמר, שמי שיבוא אליו לאומן ויגיד את התיקון הכללי וייתן פרוטה לצדקה- הוא ייעשה מאמצים בשבילו וישתטח לאורך ולרוחב של הגהנום בשביל להוציא אותו משאול תחתיות, ויתקן את הנשמה שלו בתיקון הנצחי!

וזהו. אני, בתור חסידה של רבינו (או בתור אחת ששואפת להיות כזאת), עושה מה שהרבי שלה אומר לה גם בלי להבין.

ובחורצ'יק- ממש לא הבנתי על מה אתה מבליג פה? על מה בכלל אתה אמור להבליג??? פגעתי במישו בטעות? מחילה.[<צ>]

לא נכון..<צ>יהודי!!

הוא אמר: שמי שיבוא אליו לאומן ויגיד את התיקון הכללי וייתן פרוטה לצדקה- הוא ימשוך אותו מהפאות החוצה...צוחק

זה נראלי לאט תקף אצלי רלאוונטי לבנות.....

אבל למה לחיות עם תודעת גיהנום?דתי לאומי

אולי נחשוב איך אנחנו יכולים לתקן את העולם ולא רק באיזה דרך מילוט נברח מהגיהנום שמחכה לנו?

דבר ראשון-ננח=)

המילה 'גהנום' שרבינו מדבר עליה זה לאו דווקא הכוונה המקום הזה שאליו מגיעות הנשמות הרעות, אלה שעשו הרבה עברות ודנו אותם בשמיים ללכת לגהנום ולא לגן-עדן...

הוא יותר מתכוון ל- מקום נמוך מאוד, מקום עמוק וחשוך, 'שאול תחתיות', הריחוק הזה מהשי"ת.. מבין?

ו..מה לעשות, אבל כולנו ברמה כזו או אחרת נמצאים שם, במקום הזה. תמיד יש לאן להמשיך, לאן לעלות.

אנחנו צכים לדעת שאנחנו רחוקים מאוד מהשי"ת, שואפים להתקרב אליו הכי שאפשר...

ואין לי בעיה להגיד שקשה לי. קשה לי, אני הקטנה והרחוקה, להתקרב לאינסוף הזה, שהוא עצום וענק.

ובגלל הקושי הזה, באה החסידות ואמרה: 'קשה לכם? צריכים עזרה? בואו תתקרבו לצדיק שיעזור לכם להתקרב לה'!!'

הצדיק הוא מעין מקשר, מקשר בעבודת ה' שלי. מקשר ביננו לבין ה'. כי אנחנו כאלה קטנים, וה' הוא כזה גדול, שאנחנו פשוט חייבים עזרה! חייבים מישהו באמצע שיקשר ביננו!

ואני יודעת שה'מתנגדים' מאוד לא מסכימים אם הדרך הזו. חושבים שהיא עבודה זרה וכו'..

ולפי התגובות פה- כנראה שרובכם מהמתנגדים...וזה עצוב. 

הודעה שקבלתי לפני איזה זמן,תתפנקו-די"מ

"אנשים חושבים שכשרבינו הבטיח שהוא יוציא את אנשיו מהגיהנום הוא התכוון למי שיגיע לשם אחרי 120 זה אולי גם נכון.אבל מי לא מכיר את זה שאתה כולך מפורק ואתה אומר לעצמך זהו התייאשתי סופית,אין לי תקווה.ופתאום אתה מרגיש איזה משיכה עצבנית בפיאות.ובא לך להסתובב להוריד איזה פנץ' לנודניק.ואז אתה רואה שוב את הצעיר הג'ינג'י עם הפאות עד הברכיים והחיוך העצבני.קורץ לך בעין ואומר:"לא אמרתי לך כבר שאין ייאוש בעולם כלל?" ואתה מסנן לעצמך:"אוף שוב פעם הרבנו הזה חייב להרוס לי את הייאוש".אם כן?אז תדע שגם עד לגיהנום שלך הוא יגיע בסוף..."

חלילה לומר שקברי אבות האומה אינם כמו ולא דומהבחורצ'יק
עבר עריכה על ידי בחורצ'יק בתאריך י"ד בטבת תשע"ד 23:05

כדאי לך ללמוד ולהעמיק יותר על אבותינו ואמותינו .וגם כמו שאמרו יש את התנאים האמוראים הנביאים הראשונים וגם אחרונים בארץ ישראל.ואין היתר לצאת מהארץ כדי לפקוד קבר של צדיק.

ב' כדי לתקן את הנשמה,צריך להתאמץ! אין הוקוס פוקוס,צריך להתארמץ ולעשות תשובה,ללמוד תורה ולקיים מצוות."למען ייטב לך והארכת ימים".מי שקורא תהילים,בוודאי זו מעלה! (ניראה שעדיף ללמוד אך לקרוא זה גם טוב) אבל לא הגיוני שמי שיקרא עשרה פרקים וייתן מטבע לצדקה (גם מצוות צדקה עצומה היא),יתקן את הנשמה שלו ע"י זה בלבד!. אלא מי שחטא צריך להתוודות ולעשות תשובה."סור מרע ועשה טוב".  במיוחד שלא ניראה 'טהור' במיוחד ה"חאפלות" וההוללות שעושים שם.

ואני אמרתי שלא הבלגתי,משום שאחרי הכל זה פורום זבל ואפשר פשוט להבליג ולתת לזה לרדת,אבל לפעמים שרואים פשוט קשה להבליג-ומגיבים.

הרב צביודה אמר שכזה דבר? alezish

איך אמר הרב אבינר בשו"ת פעם?

ש:האם יש עניין לומר תיקון הכללי

ת:כן

כמו כל פרק תהילים

ממש לא חבל.די"מ

גדולים וצדיקים ממנו מסרו את הנפש להגיע לציון של רבנו הקדוש(וכן,גם מהארץ).

אז 3,000 זה לגמרי בקטנה.

אולי זה יחסוך לך קצת כסף.די"מ

http://www.flyup.com/he/israel/Pages/HomePage.aspx?gclid=CLrNpdKnt7sCFW_MtAodC38AgA

תכלס זה לא כזה זול בעזרת ה' באזור ניסם צריך להיכנס הסכם שמיים פתוחים וזה באמת יוריד את המחירים.

גם ‏עושים ‏עבירהי.ל.
וגם ‏משלמים ‏עליה ‏‏?‏‏?‏‏!‏‏!‏‏! ‏כמה ‏שהיצהר ‏מתוחכם
וואיי. יש כאן כמה אנשים מבולבלים.ננח=)
עבר עריכה על ידי ננח=) בתאריך י"ד בטבת תשע"ד 16:21

מאחלת לכם ברכה והצלחה בכל מעשה ידיכם. שתזכו בעז"ה לראות בקרוב את אור האמת, ולא להאמין לשקרים והבלים.

אנחנו ‏כבר ‏רואים ‏את ‏אור ‏האמתי.ל.
אתם ‏אלה ‏שיוצאים ‏מהארץ ‏בניגוד ‏לדעתם ‏של ‏כמעט ‏כל ‏גדולי ‏הדור
"כמעט כל גדולי הדור"?די"מ

למי אתה קורא "גדולי הדור שהגעת למסקנה שכמעט כולם אוסרים?

איזה ‏רבנים ‏כן ‏מתירים ‏‏?‏‏?‏‏?‏י.ל.
ומתוך ‏המתירים ‏כמה ‏מהם ‏באמת ‏גדולי ‏דור ‏ולא ‏רבני ‏שכונות ‏‏?‏
שקרים והבלים? הבלים במחילה זה מי שחושבבחורצ'יק

שיעשה את כל העברות שבעולם,אח"כ יסע לאיזה עיירה מטונפת בארץ אנטישמים טמאה,ישתכר ירקוד כמו משוגע,יתנהג כמו בהמה,ייתן פרוטה לצדקה,יקרא עשרה מזמורים,וזהו,סיים,אין לו עבירות,הוא יכול להיות רגוע.זו המצאה,זו שטות,זה הבל.

"ישתכר וירקוד כמו משוגע, יתנהג כמו בהמה..."ננח=)

זה לא נקרא לדעתך שקרים והבלים??????

זה שטויות והבלים אלה שעושים את זה.בחורצ'יק

ועושים את זה.אבל גם אם תגידי שאלו לא כולם,ונכון,אני מאמין ומקווה שלא כולם מתנהגים שם כך,עדיין הבעיות האחרות עדיין בעיות.

זה לא לא כולם, זה אפחדדד!!!!!ננח=)

הגויים כמובן עושים את זה...אבל בטח שלא יהודים שבאים לרבינו!!! השתגעת לגמריי?? 

זה מדהים. כשאדם מחפש האשמות וטענות נגד משהו שלא מוצא חן בעיניו- הוא פשוט יכול להמציא דברים הזויים ביותר! שקרים מטורפים שאפילו לא הגיוניים!!

זה ‏לא ‏שקרים ‏זה ‏חסידותי.ל.
הרב ‏קרליבך ‏כותב ‏את ‏זה ‏בספרים ‏שלו ‏אבל ‏הוא ‏מייפה ‏את ‏זה ‏אגב ‏בחורציק ‏שכחת ‏להוסיף ‏לקום ‏ב12‏ ‏בצהרים ‏ולהתפלל ‏יחיד ‏אחרי ‏זמן ‏תפילה
אתם שקרנים וחצופיםגבעוני מצוי

רבי נחמן אמר "הצדיקים שמאחרים זמן התפילה טועים"

ורבי נתן אמר על צדיק אחד שהתפלל אחרי זמן תפילה, שהתפילה שלו אמנם יפה אך היא שווה לנענוע לולב בפורים

לא מדבר על כלל החסידים..ואלה שנוסעים לאו דווקא נראבחורצ'יק

נראים חסידים-גם לא אלה של היום..לא מדבר על תנועת החסידות.

אף אחד לא אמר לעשות את כל העברות שבעולם.די"מ

וודאי שמי שאומר אחטא ואשוב זה לא יעזור לו.

מתייחסים לזה כאל הוקוס פוקוס שמנקה הכלבחורצ'יקאחרונה

אין צורך להתאמץ כלל..

לא....זה את שמבולבלת....ומאמינה לשטויות...google

(אל תקחי את זה אישי-אני מדבר על הסוג מחשבה הזה..לא דווקא את)...

שטויות?רבנו זה שטויות?די"מ

הלוואי כל רגע ורגע אקרא ואלמד את השטויות האלה.

מישהו דיבר על רבינו?פייגליניזית

'נסיעה לאומן' אלו לא מילים נרדפות ל'רבינו'.

"מבולבלים"!פייגליניזית

יש כאן פסיכולוג, בפורום השכן. פנו אליו. 

ובנוסף גם סופגים בזיונות.די"מ

אשרינו שזכינו.

הלוואי וזה יהיה העברות שלי.

זה לא עברה ואחד הפסקים שאוהבים להסתמך עליהם זה הרב קוק במשפטי כהן.תסתכל בפנים ותראה שדי ברור שמי שזה רבו המובהק ויהיה לו מזה התחזקות יכול לצאת מהארץ.

נ נח נחמ נחמן מאומן!

כן..איזה כייף! לגמריי אשרינו.ננח=)

עם כאלה עברות העולם הבא שלנו כבר מובטח...

שתזכו שכל העברות שלכם יהיו רק מעין אלו.

חשבתי ‏שלך ‏אין ‏רבניםי.ל.
דיברת אלי??ננח=)
הוא דיבר אליי.די"מ
התכוונת שאין אף רב שחי כיום בגוף שהוא רבי המבוהק.די"מ

אם יש מישהו שכן זה רבנו.

כן, לגמרי..פייגליניזית
תקשיבו שניה.חלק משלם

ממש הגזמתם.

בד"כ אני לא ככ מגיב אבל בכל זאת.

אתם לא יכולים  לכבד גם מיחשהוא שלא בדיוק בדרך שלכם?

אני לא ברסלבר. אפילו לא קרוב, אבל אני לא מזלזל.

ולבחורצ'יק - יש ערך ללכת למי שאתה לומד את תורתו בופן מיוחד

שאז הוא נחשב רבך.

זה לא קשור ללכבד. מכבדים, אבל חולקים בתוקף!שונמית

ולי כל הברסלביות הזאת מרגישה קצת עיוורת משום מה. פנאטית כזאת.

לתפיסתי, מה שרבי נחמן אמר היה תקף לזמן הגלות. שיהיה מוקד לקדושה בחושך הגלות.

לדעתי לצאת מהארץ הקדושה לקבר של צדיק הכי גדול שיש, זה קצת עקום. ואולי לא הבנתם נכון את דבריו??

אני מאוד מחוברת לתורתו של רבי נחמן. אבל מה עם ההלכה?? אמונת חכמים זה לא אומר עוורון. ממש לא!! יש צורך להפעיל שיקול דעת.

וסליחה, מה שאת אומרת על קברי אבות האומה "קברי האבות, כמה שזה מקום קדוש והכל, זה לא כמו הציון של רבינו", אם את אומרת שללכת לקברו של רבינו זה יותר מקברי אבות, זאת כבר נשמעת קצת חוצפה.

אם את באמת רוצה לדעת אם מה שאת עושה נכון, ואני יודעת שיש הכרעות לכאן ולכאן. תעייני:

http://www.inn.co.il/Articles/Article.aspx/4979

(בסוף יש פסק של הרב עובדיה יוסף ז"ל)

וכאן מופיע משהו שכתב הרב אליהו-

http://www.koltuv.org/contentPage.aspx?ID=53

בכל מקרה, יישר כוח שחילוקי הדעות בינינו הם על קדושה. שמה שאת לעניות דעתי טועה בו, הוא דבר טוב.

אוקיי..ננח=)

א. איפה את רואה בדיוק שאני סותרת את ההלכה?? מה סותר ת'הלכה בלטוס לרבי שלי???

זה שאתם לא מסכימים עם זה, מתנגדים לזה, לא מאמינים בזה- זה בעיה שלכם. בלבד. אל תערבי את ההלכה כי היא לא קשורה פה.

ב. מתי ואיפה אמרתי שללכת לציון של רבינו זה יותר מקברי אבות??? אמרתי שזה פשוט למטרה אחרת. זה לא קשור ליותר.

ההלכה תמיד קשורה!LightStar
עבר עריכה על ידי Yosef_ בתאריך י"ד בטבת תשע"ד 19:36

בס"ד

א. זה סותר. זה לא לשם שום דבר!
הוא מת. הוא מת. ושוב- הוא מת.

לא צריך לטוס אליו בשביל להיות אצלו. כי הוא מת.

זה לא לצורך פרנסהנישואין. ותורה. כי הוא מת.

אדם מת. לא יכול להיות רבך.

הוא יכול להיות רק דמות למופת.
תחזוקת הקבר, העברת קברו לארץ, זאת העילה היחידה לטוס לשם!

ב. אכן אמרת.
"הוא רבינו"\"הוא רבי.

יוסף- אני אמנע מלהגיב לך.ננח=)

כנראה אתה במקום מאוווד רחוק בשביל להבין משו..

"צדיקים במתיתתם קרואים חיים"די"מ

יש בגמרא סיפור שרבי היה מגיע כל ליל שבת אחרי מותו ועשה קידוש לאשתו והילדים,והגמרא שואלת:"איך יכול להיות שהוא הוציא אותם ידי חובה?הרי הוא מת ולא חייב במצוות?והיא עונה:"צדיקים במיתתם קרואים חיים.

והשדי חמד כבר התיר לצאת מהארץ לקברי צדיקים.וגם הרב קוק שאוהבים לצטט אותו בקשר לפסק הזה של השדי חמד לא אוסר באיסור גמור,להגיד שהוא הלתהב מזה זה לא יהיה נכון להגיד שהוא אסר גם לא נכון.

מאוד מאוד מסכימה עם שונמית.מבשרת שירה
כן,לא,שחור,לבןכפיר גולן 21

עשו טובה-אם אינלכם מושג במשהו פשוט תשתקו...!

קצת ענווה לא תזיק...

{מופנה לתוקפים]

זה בכלל לא היה אמור להיות וויכוח! |מאוכזב|ננח=)

בסה"כ רציתי שתשמחו בשמחתי. בלי קשר לאומן...אפאטי

לא אמרתי את זה לך! אמרתי לכולם...ננח=)
בבקשה כנסי.די"מ

בקשה תסתכלי בסרטון המצורף.זה יחסוך לך הרבה אי הבנות.

אל תדאגירותם333
בואי נתחיל מזה שכולנו -מקווה שכולנו,לא רוצה להכליל- שמחים שהחזרת חובות לאנשים מעכשיו נראה לי שכל אחד ודעתו חח..נ.ב אני בקושי מבינה בברסלב!אבל כשאני מנסה לקיים משהו ממה שהוא כתב זה עוזר לי וזה מחזק אותי אז אני לא אתרחק מזה.ואם אני ארצה לטוס לאומן(עם הסכמה של גדול דור) אני אסע.ואת בכלל חווית כבר נסיעה לאומן וכמוך עוד מאות אנשים ואי אפשר להתעלם מהעובדה שכן-זה מחזק!וקרו שם המון ניסים לאנשים שהתפללו שם.אז יוסף,כן.הוא לא סתם מת.הוא צדיק מת.וה' עושה ישועות להרבה אנשים שבאים לשם.
אנחנו שמחים בשמחתךדי"מ

ובעיקר עם קשר לאומן.

שמחים שבשמחתךמבשרת שירה

אבל רוצים לחלוק על זה חצי חיוך

וזה גם דיון באמת יפה ושחשוב לדבר עליו

יישר כח על הבאת הקישורים!בחורצ'יק
לידעתך אנחנו עדיין בגלות.די"מ

יש גלות ויש גולה,גלות זה מצב גולה זה מקום.

גם תלמידי רבנו שבארץ (כמו ר' אברהם ב"ר נחמן שהיה נוסע כל מארץ ישראל לאומן וחזר(וזה לקח הרבה יותר מהיום,משהו כמו 4 חודשים)ור' שמואל הוורוויץ ועוד רבים אחרים)

מה עוד תפיסתך אומרת?פייגליניזית

מעניין.. מעניין..חצי חיוך

שמחה בשמחתך.. לא כיף להיות חייבתחפרנית גאה=)

בטח לא חובות כאלה...

אבל אני גם מסכימה עם רבים שהיה אפשרי לוותר על הנסיעה. אין כמו הקדושה של א"י!! שום רבי נחמן(בלי זלזול חלילה) לא יחליף את הקדושה הזאת. אבל אני ממש לא מסכימה עם הנימה המזלזלת שבה נאמרו הדברים. גם אם אתם לא מסכימים אפשר להביע את דעתכם בעדינות לתשומת לבכם..

מסכימה עם כל מילה של חפרנית.כמו רקפות
הוא לא מחליף הוא מעצים את הקדושה הזאת.די"מ
אנ'לא מבינה משהובת 30

מי שחסכה ושילמה חובות על אומן- ברור שזה מאוד חשוב לה והיא מרגישה שזה עד כדי כך חשוב שהיא מוכנה להיכנס לחובות בגלל זה.

איך אפשר להגיד לה שהיא מבזבזת כסף?

אפשר להגיד לבחורה צעירה שעושה רשיון שזה בזבוז כסף? מה קרה, שתיסע במוניות ואוטובוסים.

מי שלומד תואר זה בזבוז כסף? יאללה, שילמד לימודי תעודה זולים יותר וירכוש מקצוע.

מי שמאוד מאוד מאוד רוצה משהו מסוים, ומרגיש שזה חשוב לו, לא משנה אם זה מבחינה רוחנית או מבחינה כלכלית או כל בחינה אחרת- אף אחד לא יכול לומר לו שזה בזבוז כסף.

אולי זה לא בעולם הערכים שלך, יכול להיות.ולכן מוזר לך שמוציאים על זה הרבה כסף. אבל זה לא בזבוז.

במיוחד כשמדובר על ענין רוחני.

מה, זה בזבוז כסך לקנות המון ספרי קודש לבית? לך לבית המדרש ותשאיל משם, מה הבעיה? אבל לא, כי זה ענין רוחני ועקרוני שמוכנים להוציא עליו.

ושאר הדיון פה? נו, בסדר. המשוכנע משוכנע מי שנגד נגד וככה זה כנראה ימשך עד לביאת המשיח.

היו כאן כבר הרבה דיונים כאלה, לא?  מי שלא רוצה להבין לעולם לא יבין, ומי שרוצה, והקול כבר נשמע בתוכו יגיע בסוף לאומן. אין מה לעשות, ככה זה עובד. וכל מי שמתנגד לאומן, כולל רבנים גדולים זה בעיקר מסיבה אחת- הם לא היו שם. זה ברור...

היה פעם רב שמאוד מתנגד לטיסה לאומן שטס ולו פעם אחת כדי להבין במה מדובר? אם כן- אשמח לשמוע מה יש לו להגיד.

לא מובן לי איך אפשר לנהל דיון על משהו שבכלל לא יודעים מהו.                                                                                אפשר להתווכח על קדושת ארץ ישראל עם גוי שלא מבין מהי קדושה ומהי ארץ ישראל? 

אפשר לנהל דיון על ממצאים ארכיאולוגיים עם מישהו שבחיים לא ראה חרס ואין לו מושג בתקופות הסטוריות?

כך אי אפשר לנהל דיון על אומן עם מי שלא היה שם וחווה את זה.

חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

אני חדשההרהמורניק

סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!

משתתף בצערךסוורוס סנייפ
תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ההרהמורניקאחרונה

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

שלוםטאטע מלך העולם

יש לי שאלה לכל החברה שהם בתנועת נוער.

ב"ה אני מדריכה בסניף בנ"ע עקיבא נפרד בעירי הנחמדת ובמקביל גם בחבב של הסניף המעורב... השאלה היא האם לעזוב את הסניף המעורב?

רוצה להוסיף שאם אני לא ילך לחבב סביר להניח שלא יהיה לי חברה אחרת...

תודה מראש לכל העונים ברכת ה' עליכם!

זו אכן שאלה ערכית שמצריכה חשיבהGini

אין תשובה "נכונה" אחת לשאלה הזו, וההחלטה צריכה להתבסס על סדרי העדיפויות, הערכים והצרכים האישיים שלך.

כמדריכה בסניף הנפרד, המחויבות שלך היא לבנות ולהעביר תכנית הדרכה מתאימה לערכים שאת דוגלת בהם. ואף להוות דוגמא אישית לבנות שאת המדריכה שלהן.

האם העיסוק המקביל בחב"ב בסניף המעורב יוצר אצלך קונפליקט פנימי או מסר בעייתי?

האם האופי והרקע הדתי של הבנים המגיעים לסניף המעורב מקשים עליך?

או שיש פעילויות שהאופי שלהם סותר את הערכים שלך?

העובדה שציינת שאם לא תלכי לחב"ב, "סביר להניח שלא יהיה לך חברה אחרת" היא נקודה קריטית. קשרים חברתיים הם דבר בסיסי וחשוב מאוד. אם החב"ב המעורב הוא הדרך היחידה שלך כרגע לשמור על קשרים משמעותיים, עזיבה עלולה לגרום לבדידות ולקושי.

מדוע שלא יהיו לך קשרים חברתיים מחוץ לסניף המעורב? החברות שלך רק שם? אין דרך אחרת לשמר את הקשר עם החברות האלה?  (מפגשים מחוץ לסניף, פעילויות אחרות?)

אולי  לצמצם הגעה לסניף המעורב, לא להפסיק לגמרי? 

אמממטאטע מלך העולם

זהו הבעיה היא שאני חייבת את זה... זה כאילו השחרור שלי מכל הלחץ והבלאגנים של השבוע...

אני לא חושבת שזה סותר...טאטע מלך העולם

הרמה הרוחנית של החברה אצלנו היא די גבוהה ובאמת שלא נראלי זה משפיע... פשוט אני חוששת שזה קצת מוזר...

בד"כ זה כן סותריהודי חסידי

אם הרמה גבוהה מה הבעיה לנסות לעשות הפרדה?

לא כי אני מכיר את הנושא מקרוב, סתם נראלי שזה אמור להיות ככה.

אני בעיקר חששתי ממצב של האוירה בסניף המעורבGini
אבל עכשיו שאת מציינת שהרמה הרוחנית של החבר'ה אצלכם די גבוהה - אני לא חושב שאת צריכה להימנע מהחיים החברתיים, עם החברות והחברים שלך. 
אני צרכה להבהיר משהו כנראהטאטע מלך העולם

זה מאוד מורכב כי הרמה הרוחנית שלהם גבוהה יחסית לחברה בעיר שלנו...

אני מדייק קצת יותר, חלקם מגיעים מבתים מסורתיים וחלקם חוזרים בתשובה... אני בכלל מהקצה השני, למי שמכיר אני לומדת באולפנת תפארת שזה אולפנה יחסית דוסית וזה פחות או יותר הכיוון שלי...

עכשיו מבינים קצת יותר??

כן...יהודי חסידי

אם כן, המצב יותר מורכב ויש יותר על מה לדון, גם בגלל הצד של הקירוב רחוקים שבעניין, ושזה מחזיק את המתחזקים בתור דתיים, ומראה להם שאפשר להיות שם ולהיות דתיים...

חוץ מזה יש על זה לרב שניאור הרבה דיבורים בעניין, היו כאלה שאחרי בירור אישי מלווה ברבנים גדולים (כדוגמת הרב שמואל אליהו), הרב שניאור הסכים להם להשתתף בפעילויות של סניף מעורב, בכל מקרה אם זה מעניין אותך יש יהודי שעוסק בכל ההקלטות של הרב שניאור ע"פ נושאים, כנראה שיהיה לו הקלטה בנושא, מוזמנת לשלוח לו מייל harav.shneor.ketzשטרודל גימייל נקודה קום. את יכולה לבקש ממנו חומרים בנושא, אם זה מעניין אותך. 

וואי תודה!טאטע מלך העולם

אתה יודע על איזה עוד נושאים יש??

ולגבי הקרוב רחוקים...טאטע מלך העולםאחרונה

אני ממש מפחדת שבסוף זה גם ישפיע עליי...

כאילו לכו תדעו מה יקרה, זה יכול חס וחלילה לדרדר...

בקיצור מורכב ביותר...

אולי יעניין אותך