חייבת בדחיפות קטעים על תפילה-ד"ר אריק

בס"ד

אשמח אם תעלו לכאן קטעים חזקים על כל מיני חלקים בתפילה.

תודה והמשך ערב מצויין

אני יענה מחר כי אני צריכה לבדוק משהוא אבל זה בכיתהshira cohen
דחוף!- מישהו יודע איך קוראים לקטע על מודה אני...ד"ר אריק

בס"ד

משהו עם טנק, סוריים, דיונות- משהו כזה...

שהטנק התקרב אליו והוא היה בטוח שזהו, ואחרי זה הטנק פשוט ברח אחורה- משהו כזה...

מכירה את זה.. היה לי את זה פעם ולא שמרתי..אל תיראי
כן.. קיבלנו את זה בסמינריון הדרכה בחנוכה!! לא מה שבצל ירוק

רותם333 כתבה.

רגע אני אחפש חיוך גדול

כן! זה מהספר "האם יש סיכוי לאהבה" של דוד בן יוסף.נדנדה כתומה.

[וזה בסיני, עם מצריים]

אם זה עדיין רלוונטי-אני יכולה לנסות לחפש לך.

ואם יש לך את הספר- זה בהתחלה יחסית..נדנדה כתומה.אחרונה
מה? פירוש?בחורצ'יק
טוב יש מלא חוברותמבשרת שירה

ראיתי ב"בשביל הנשמה" על מלא קטעים מהתפילה.

אממ, לפרט?

אם הבנתי נכון-וזה להנאת כולם שווה לקרוארותם333
מתוך הספר עבד השם:
מבואר בספרי המוסר, שהנזהר לומר כל בוקר בכוונת הלב ''פסוקי דזמרה", מכוח התבוננותו באמור שם מגיע לחיזוק האמונה. והנה כתוב בתהלים פרק קמח: ''הללו את ה' מן השמים, הללוהו שמש וירח, הללוהו כל כוכבי אור, שמי השמים, והמים אשר מעל השמים. '' ותמוה מאוד: האמנם לכל הכלולים בצבא השמים יש פה להודות לה'? ותמוה יותר מה שכתוב שם אודות ''המים אשר מעל השמים'', שגם הם בכלל המהללים, כי היאך יהללולו והם אין להם פה? והרי ידוע שהמים אין להם צורה מוגדרת משל עצמם, אלא הם מקבלים את הצורה של הכלי שהם נתונים בו, ובכל מקרה אין להם פה! ותמוה ההמשך: ''הללו את ה' מן הארץ',, תנינים וכל תהומות, אש וברד, שלג וקיטור, רוח סערה, הרים, גבעות, כל סוגי העצים וכל בעלי החיים, כולם יהללו את שם ה'! מי יכול להסביר את העובדה התמוהה הזאת, שבעלי חיים, שאין להם בינה, או הרים וגבעות ורוח סערה, שהם פחותים מדרגת בע''ח, יהללו את שם ה'?! את כל התמיהות הללו הסביר רבנו הגר''ח קנייבסקי שליט''א (בספר ''ברייתא'' פרק שירה) ויישב את הדעת ע''י שני הסברים אמיתיים:
ההסבר הראשון מבאר, שלא המים ולא השמש ולא כל יתר הנזכרים הם המהללים את השם. אלא הכוונה למלאך הממונה על כל אחד ואחד מהם, שהוא האומר שירה לפני השי''ת.
ההסבר השני משים דגש חזק על עבודת האדם את השי''ת, ועל פיו מתבאר שכל הדברים הנ''ל באמת מצד עצמם אינם אומרים שירה. אלא, כשיהודי מאמין שבורא עולם, ישתבח שמו, עשה את הכל, ורואה ומתרגש מכל צבא השמים ומכל צבא הארץ, ממילא הוא משבח את הבורא על כל הנ''ל. ושבח זה נקרא על שמם, כי כל השבח בא בגלל עצם קיומם, ולכן הפסוקים החשיבו זאת להם כאילו הם עצמם אומרי השירה, אבל באמת הכוונה, שהאדם הרואה אותם משבח את ה'.

'אני עמדתי ליד הטנק אותה שעה והתפללתי תפילת ערבית.לחשתי:ואנחנו ישראל עמו...הפודנו מיד מלכים...השם נפשנו בחיים,ולא נתן למוט רגלנו.המדריכנו על במות אויבינו,וירם קרננו על על שונאינו...כי פדה ה' את יעקב וגאלו מיד חזק ממנו...גאל ישראל.השכיבנו ה' אלוקינו לשלום,והעמידנו מלכנו לחיים טובים ולשלום,ופרוש עלינו סוכת שלומך,ותקננו בעצה טובה מלפניך,והושיענו מהרה למען שמך,והגן בעדנו,והסר מעלינו אויב...ושמור צאתנו ובואנו לחיים ולשלום... תפילת ערבית רגילה,בכל יום אומרים אותה,אבל הפעם היא נשמעת לי אחרת לגמרי.חנן ורמי שמעו את התפילה והתקרבו אלי.התחלנו לשוחח.דיברנו על התפילה ועל האמונה.דיברתי על מה שלמדנו בישיבה,על הביטחון בה' ועל ההשגחה של עם ישראל.הזכרתי את דברי הנביא:חזק ונתחזק בעד עמנו ובעד ערי אלוקינו.הוספתי ודיברתי על מדינת ישראל,ראשית צמיחת גאולתנו.אמרתי להם שהגאולה נמשלה לאיילת השחר,שאורה בוקע קמעה קמעה עד שהחושך מסתלק מן העולם והחמה מאירה,ואף גאולתנו כך היא,קמעה קמעה היא באה.איננו יודעים מה יהיה ואיך יהיה,אבל אנו מובטחים שנצח ישראל לא ישקר ולא ינחם כי לא אדם הוא להנחם.חזרתי ואמרתי:אין ביטחון מה יקרה לנו,אבל עם ישראל ינצח.כך דיברתי ודיברתי.(הרב חיים סבתו מתוך הספר תיאום כוונות.במלחמת יוה"כ)
מצאתי! מקווה שבאמת לזה התכוונת בצל ירוק

אוופ.. אני אנסה שובבצל ירוק
..גיימס פוטר
הסיבה שכמעט ריק בחצי מהפורומים פה זה כי הייתי בתקופת הקורונה שפשוט היה פה מפוצץ ועכשיו זה רגיל? 
עכשיו בגלל המלחמה הם עוד יחסית פעילים😅הרמוניה

זה ירד מאדד (ברוך ה'..)

כבר זמן רב שאין מצטרפים צעירים חדשים לפורומיםפ.א.
והפעילות בפורומים ירדה משמעותית 
חד משמעית בקורונה היה ה הרבה.סוורוס סנייפאחרונה

אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה

מי רוצה לחזור ללימודים??ניגון❤️

ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭

אני כבר שנה וחצי בבית...ההרהמורניקאחרונה
גם פרה זקנה יכולה להניב חלב..😌😌עוד חומייני חי
כעעען כען
למה אתם חיים?מעייןאהבה

מה הסיבות שלכם בחיים?

חתירה מתמדת להגשמה עצמיתפ.א.
כי ככההרשפון הנודד

בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.

ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.

בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי

אני חיהניגון♥️
כדי לעשות טוב לעולם ולאנשים ואני מאמינה שכל אחד יכול להפוך את העולם למקום יותר טוב ושמח ואוהב ♥️ וגם לעבוד את ה' שזה הכל בסוף
נהנה מהחיים פשוטההרהמורניק
וואוצאצא

לא יודע.

מבררים את זה, מחפשים את זה

הלוואי וידעתי

אם כבר הגעתי לעולם ואני כאן - נעשה הכל כדי להנותGini
מהחיים, לחיות טוב, באושר, בשמחה, בסיפוק, ולדאוג לעתיד שלנו כאן 
אני הגעתי למסקנה שהחיים זהגלגל שבו אני עולה ויורדתתמימלה..?אחרונה

כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...

ככה עד שיבוא המשיח....

יש אנשים!הרשפון הנודד

הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות

למישהו יש הדרן?איידן

יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת 

יש למישהו דרך לעזור לי?

בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)

אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד

למישו יש את היי סקול מיוזיקל בדרייב?נחט

או סרטים אחרים 

יש פה אנשים ערים?מעייןאהבה
תמיד...אנא בכחאחרונה

אולי יעניין אותך