אנחנו אחרי הסופה המטורפת שפקדה אותנו בשבוע האחרון. ההיא ששיתקה את כולנו..
וכן. גם מימנה, אפשר ללמוד לחיים שלנו
..
'שלג' בגמטריה - 333.
'אמת' בגמטריה - 441.
תחשבו את סכום הספרות של שתיהן. תשע. תשע ביהדות זה סיפרה של הולדת דבר חדש. תשעה חודשי הריון, ואז לידה.. וזה בא להדגיש לנו, שהשלג נועד ליצור בי מציאות חדשה. מציאות שתקרב אותי אל האמת.
"אם יהיו חטאכם כשני, כשלג ילבינו". שני זה צבע אדום. השלג בעצם מסוגל לקחת את המציאות הקשה. את האדום. ולהלבין אותו לאמת.
אז ארבע תובנות מהשלג הזה, שיכולות ללמד אותנו גם על עצמנו.
בסופה, ה' שיתק אותנו. אין מים. אין חשמל. אין פלאפון. אה.. גם הגז נגמר. לכו תסתדרו לבד. אתם שחושבים שכל העולם בידים שלכם. בונים אטום, חלליות. וברגע אחד, כמה פתיתי שלג- והלך עלינו. אנחנו משותקים.
פתאום כל השליטה שלנו בעולם אבדה.. אז אולי זה בא לסמן. לנו, "חברה, ה' הוא המלך". ה-ו-א הקובע. ולא אנחנו. [וגם. גם לגבי עצמנו.. למה אנחנו הרבה פעמים אומרים לעצמנו שאנחנו לא שווים כלום. אנחנו לא מאמינים בעצמנו.
אבל הי! ה' מאמין בנו אנחנו פה. אז כן, גם החוסר בטחון הזה. יש בו גאווה..]
אז תובנה ראשונה:ה' הוא המלך!!. לא אנחנו שולטים על המציאות.
תובנה מספר שתיים..
פתית שלג כלעצמו, אין בו הרבה. דבר פיצי, שנמס תוך שניה. אבל עוד פתית. ועוד אחד, ועוד אחד, ועוד מליון.
והפתיתי שלג הללו שברו עמודי חשמל!! הבקיעו עצים!!
דבר קטן, הצליח להבקיע דבר ענק. מים ניצחו את הברזל.
וזה דבר אדיר לעצמנו!! כמה פעמים אנחנו מתיאשים. אנחנו לא מעריכים עליה קטנה. התקדמות קטנטה.
אבל בסופו של דבר עוד התקדמות, ועוד התקדמות, ואנחנו שוברים הכל!! כמו הפתתי שלג הקטנים הללו.
אז כן! כל הצלחה קטנה שלנו חשובה. כל צעד מקדם אותנו אל המטרה. אנחנו נצליח.
ואיך? בעקביות. אם ירד מעט שלג במקום אחד, הוא לא יתפס. על מנת שהוא יתפס הוא צריך לעבוד קשה. לרדת הרבה, ואז הוא מצליח להבקיע.
אז גם לעצמו. נפלנו, בואו ננסה שוב. נהיה עקביים 
אז תובנה 2: לא להתייאש! כל דבר קטן מקדם אותנו. ולהיות עקביים.
תובנה מספר שלוש
התורה היא נצחית. היא מתאימה תמיד.. לא רק לעבר. בשניה, ה' מחזיר אותנו למצב של האדם הקדמות, בתוך הבתים שלנו כיום.. קצת אין מים. אין חשמל. ואבדנו.
אז וואלה. כל המצוות של אז, מתאימות גם להיום. בשנת 2014, ה' בא אלינו ומראה לנו מי פה השולט. "עולם כמנהגו נוהג. אין כל חדש תחת השמש" חלאס עם הגאווה שאתם חושבים שאתם שליטי העולם.
וגם, החזרה אחורה מראה לנו שגם אם ירדנו למקומות גרועים. גם כשאנחנו לא במקום טוב, גם אז יש לנו יכולת לחזור אחורה. להתחיל מהתחלה.
אז תובנה 3:התורה היא נצחית. והשלג מראה לנו שאפשר לחזור אחורה.
ותובנה אחרונה להיום.
בואו נתחיל להודות על מה שכן יש לנו! בואו נפסיק לקטר על מה שאין.. בואו נתחיל להודות על מים זורמים, על חשמל, על חימום, על זה שקמתי הבוקר!
יש לי המון. רק אחרי שזה חסר לנו, אנחנו קולטים כמה זה היה נצרך.. עד כמה זה לא מובן מאליו.
אז להודות לה' על כל הקידמה, ולא לשכוח אותו כי התקדמנו וטוב לנו.
וגם, מי שלא יודע להגיד תודה לה', לא ידע להגיד תודה גם להורים שלו.. כמה תודה מגיע להם? לאבאמא המתוקים שלנו. כמה, כמה אנחנו מתלוננים על מה שהם לא נותנים. על זה שהם אומרים 'לא'. אבל כמה, כמה תודה מגיע להם. הם עוזרים לנו כ"כ!!
ותכלס, אם אנחנו לא נגיד תודה, גם הילדים שלנו לא יגידו לנו..
וכאשר נדע להגיד תודה על מה שיש, נוכל סוף סוף להעריך אותו. ואולי, לא תאמינו אבל אפילו להנות מהמצב הקיים.
כי כאשר אני מודה, אני מבין כמה יש לי.
אז התובנה הרביעית: להודות על הקיים.
שבת שלום מתוקים. אוהבת.