טוב, אז ממש לא רציתי לפתוח את זה פה..משהו בעולם הזה

אבל אני כבר ממש מיואשת!!

יש מדריך אחד בצוות שלי שנורא מקשה עליי עצוב הוא מעוניין בקשר, למרות שאני ממש לא רוצה וכבר נמאס לי למצוא כל הזמן דרכים להתרחק ממנו בלי שייפגע :/

אני בכללי אחת שמשתדלת לא לדבר סתם עם בנים, וכל הצוות מכבד את זה חוץ ממנו, זה משגע! כבר הפסקתי להגיע לפעולות חב"ב כי זה נהיה סיוט (אנחנו חב"ב ממש מצומצם) והשבת מצאתי את עצמי בורחת הביתה אחרי מנחה כדי לא להיתקל בו (מה שלא ממש עזר כי אחרי כמה דק' גיליתי שהבנאדם רץ אחרי וקורא לי עצבני).. זה נהיה כבר ממש בלתי אפשרי...

מה אני יכולה לעשות?? איך לגרום לו להפסיק בלי שייעלב? מבולבל

להסביר תצמך הכי ברור שיש, שלא יהיו אי הבנות ב'טעותשטות
זה מה שרציתי לעשות בהתחלה,משהו בעולם הזה
פשוט להסביר לו חד משמעית שאין סיכוי.. הבעיה היא שהוא בן אדם שנורא טוטאלי בתגובות שלו. ז"א שבמשך חודשיים אח"כ הוא יישנא אותי ויעשה הרבה כדי שאני אפגע
לדבר איתו.. ולהסביר שזה לא מתאים לך העסק! בהצלחהגיברת פלסף.
גם לי זה קרה עם אחד מטומטם......shira cohen
ואמרתי לו שאני חושבת שלא כדאי שנדבר בפרצוף והוא הבין אתזה ןלא נעלב......וזהו
לפעמים אין ברירה.מופים

צריך ללמוד לומר לא בצורה ברורה גם אם הוא יעלב, זה עלול לקרות עוד פעמים בחיים...

ואם התגובה שלו ממש קיצונית?משהו בעולם הזה
כעס, שנאה וכו'..?
מראה שהוא תינוק יעבור לושוקו =)

תגידי לו את זה גם בפנים. 

שזה שמישהו דוחה אותו לא אומר שהוא צריך להתנהג כמו ילד בן 5 אולי זה יעזור לו לעבוד על עצמו קצת. 

אני מקווה שזה באמת מה שיקרה,משהו בעולם הזה
כי בתור מדריך הוא גם מסוגל להפריע לחניכים שלי וזה מה שהכי מדאיג אותי...
אוי הוא מזכיר לי את המדריך שמחליף אותי =/שוקו =)

נקווה שהם יתבגרו 

אם הוא בחור קיצוני כדאי לערב אדם שלישילב אמיץ

את הקומונרית, או אולי אפילו את אבא שלך שאחד מהם יהיה מודע למצב ויגש לשוחח איתו כדי שיהיה לו ברור שהוא לא יוכל לפגוע בך בשום אופן בגלל הסירוב שלך.

מראה שיש פה מישהו עם בעיה אמיתית!!!DvorW

ותתרחקי הכי רחוק שאת יכולה.

בעיה שלו.batsheva100

הכל עובר בחיים.

תקשיבי זה כבר ממש מטריד...

אם הוא כל כך קיצוני, זה סימן שאת צריכה להזהר ממנו.ישקו

ובטח לא להיות איתו בקשר רציני שמוביל הלאה.

לעבור לאריאל,ה' מלכנו

די פשוט לא?

אריאל לא מתאים לכולם.שוקו =)
נכון, למשל לערבים ולסודנים.ה' מלכנו
וואי תרגע עם הדיבור שלך אתה מדבר פה על יהודים.שוקו =)

לאיזה מצב אפשר כבר להגיע? 

ערבים וסודנים , הם יהודים?די"מ

הייתי בטוח שהם ערבים וסודנים,אבל אם את אומרת....

זה השוואה ליהודים.שוקו =)

כי כן לא לכל עם ישראל אריאל מתאים. [ב"ה] 

יש לך משו נגד בני עקיבא..מישהי=)
בצדקalezish
תראי,משהו בעולם הזה
לי ולאריאל יש מחלוקת אידאולוגית ארוכת שנים (:
ובגלל זה,ה' מלכנו

את מוצאת את עצמך נלחמת עם בנים..

אי אי אי ה' ישמרנו.

*בן, לא בניםמשהו בעולם הזה
ושכחתי לציין, שאר המדריכים ממש לא כאלו
זה מקרה קיצון... (;
איזה מחלוקת?רותם333
-אשמח לדעת-
עוד פעם השרשור היומי של אריאל-בנ"ע?שוקו =)
חח סתם רציתי לדעת..רותם333
אם אפשר קישורים לדיונים על זה?תודה לעוזרים
זה שהם יצאו מבנ"ע, במקום לפתוח סניפים נפרדים,משהו בעולם הזה
זה שאין גרעינים/הגשמה (התכל'ס של כל הערכים שמעבירים מכיתה ד')
והטענה שאין דרכים להתמודד עם מעורב
בקיצור אריאל גרמו להחלשות של בנ"עשוקו =)
הלו...בדמייך חיי
בס"ד
ערכים ערכים ערכים..
איפה היישום שלהם?
מה עם טיפת אהבת עמ"י איך שהוא?
כואב לי לקרוא את זה כל פעם מחדש.
נוצר מצב כזה שיש שתי תנועות שונות.אין מה לעשות.למה צריך להשמיץ אחת את השנייה???!
אתם עסוקים כל כך באהבת עמי מבחוץ-ובעצם כל תנועה אויבת ושונאת את השנייה.באמת כואב.כי התנועות האלו הן אלה שהכי צריכות להיות בקשרי ידידות כי ישנה הבנה.כל אד יעשה מה שטוב לו..בידיוק כמו שחרסינה אמרה.אבל שהשני גם יקבל את זה!!!!מישהו רוצה ללכת לבני עקיבא זהו שיקול ש ל ו וההערה היא לך מלכנו..לא חס וחלילהמתוך תקיפה..פשוט קצת להאיר א עינייך.כוונתך טובה-אבל קצת אהבת עם ישראל...קצת סובלנות כלפי האחר.זה שהיא או הוא לא בדעתך שלך מבחינה אידיאולוגית לא אומר שצריך לפסול אותה...חבל...
זהו..שיהיה בהצלחה לשתי הנועות האלה..בעצם לשלושתן...תנועות מדהימות שרק מאירות את המדינה ורק עושות טוב..שהטוב הזה ימשיך בלי לדרוך אחת על השנייה..אלא להיפך...
לא בדיוק..משהו בעולם הזה
יותר להיחלשות של העם.. והם פועלים יותר במתכונת של קייטנה (ובבקשה אל תצאו עליי, ככה זה הסניפים שבאזור שלי)
אם זה הסניפים שבאיזור שלך, באמת שחבל להכלילאווזה.

על תנועה שלמה..

אני חושבת שאף אחש שלא היה שתי הסניפם באמת יכול לדבר ככה.

לכן אני לא אומרת כלום. לא יודעת איך בנ"ע מתנהל וזה לא משנה לי.

אבל חבל ככה להשמיץ, אני אישית מדריכה [וחניכה לשעבר] בסניף אריאל מטורף, והדבר האחרון שאפשר לומר על זה שזה קיטנה.

בדיוק בגלל זה לא רציתי להיכנס לדיון הזה..משהו בעולם הזה
אני מעריכה מאוד את אריאל ובגלל זה ציינתי שזה רק בסניפים שקרובים אלי,
באמת שאין לי מושג איך זה בשאר הארץ
ממ.. אני שונאת תוויכוחים של בנ"ע-אריאל,אווזה.

שכל אחד פשוט ישעה מה שטוב לו.

אבל רק לא לומר דברים לא נכונים,

באריאל יש גרעינים בסניף שלי יש, ובעוד סניפים שאני מכירה.

משו בעולם, תסלחי לי??!נערת טבע

" זה שאין גרעינים/הגשמה"

--- תסלחי לי, אבל הציטוט שלך לא נכון, וגובל בהשמצה חסרת בסיס ובהוצאת דיבה על תנועה שלימה, וציבור שלם.

אני, כמדריכה וכרכזת חב"ב בעברי יכולה להעיד על מס' רב מאוד של גרעיני הגשמה, פרויקטים רב שנתיים וכדומה שהחב"ב הנפלא של תנועת אריאל סוחב על כתפיו במשך השנים.

לכתוב כזה משפט שמביא את כולם להנהן אחרייך במרץ זה קל מאוד, א-ב-ל,

האם בדקת את הדברים?? או שאת ניזונה מדיעות קדומות ושמועות בלבד??

אותי אישית, כרכזת שהקדישה ימים ולילות להגשמה בתנועת אריאל, העלבת באופן אישי והכעסת מאוד!!!

שימי לב להבא.

וסליחה על הנצו"ש, אבל הייתי חייבת למחות על אי הדיוק שבדברייך.

אז אני מתנצלת רשמית,משהו בעולם הזה
באמת, בלי ציניות! זה פשוט מה שהחברות הטובות שלי אמרו לי במשך שנים (הם היום מדריכות בסניפי אריאל)
בתור קומונר לשעבר באריאל(בשני סניפים בו זמנית).די"מ

אני חייב להגיב-

אריאל כשקמה לא רצתה לצאת מבני עקיבא אלא להקים סניפים נפרדים אבל המזכ"ל בזמנו לא הסכים,לאחר מעשה כשהפ פרשו התחילו לקום סניפי בני עקיבא נפרדים.

זה שאין גריענים/הגשמה זה לא מלכתחילה אלא בגלל שבאריאל(אצל הבנים לפחות אצל הבנות זה מן הסתם שונה,אבל הבנתי ששמה באמת עובדים על לשנות את זה) זה בגגל שבאריאל יש מלא מלא (הרבה יותר מבבנ"ע)שנמצאים בפנימיה.

וקצת קשה לארגן דברים כשאי אפשר ךעשות דברים באמצע השבוע.

ובקשר "לטענה שאין איך להתמודד מעורב-

קודם כל אריאל סוברים שזה ההלכה (והם גם צודקים) מאז ומתמיד ההלכה ש"צריך להתרחק מן הנשים מאד מאד" זה ממש לא אומר חברה מעורבת,וגם הרב נריה בשעתו אמר שעושה את זה בתור הוראת שעה.

ושוב פעם בנושא ההגשמה.

אני אישית זה מאד הפריע לי,אבל תכל'ס אני לא בטוח שלתנועות נוער היום יש בכלל מקום,

פעם תנועת נוער היו עם מטרה-מבית"ר יצא האצ"ל והלח"י. היום (ככה הרגשה שלי) ממצאים אדיאלים כדי שיהיה על מה להעביר פעולות.

לא שאני לא חושב שעזרה לזולת/ערבות הדדית וכל שאר הנושאים שמתעסקים בהם בתנועת נוער הם לא חושבים,אבל זה לא העניין בהא הידיעה.

הדבר היחיד שאנחנו שבגללו אריאל חשובה בכל זאת,זה כי יש לה אמירה ש"התורה מעל הכל".ובבני עקיבא ממש לא.וכן אני חושב שחשוב שיהיה מסגרת כשרה לילדי ישראל הטהורים.

נ.ב. אני לא גדלתי באריאל אלא בבני עקיבא.

גם בבני עקיבא התורה היא המרכז!משהו בעולם הזה
היא הקו המנחה בכל תנועה ("תורה ועבודה" "תורה עם דרך ארץ" "תורת חיים בעוז"), הטענה של בנ"ע היא פשוט שהעבודה (העשייה) מגיעה מהתורה ושואבת ממנה. איפה הזילזול פה בתורה?
גם הסניפים הנפרדים של בנ"ע הם לא סניפים נפרדיםשוקו =)

כמו באריאל ב"ה, באריאל המבנים ממש נפרדים ואין קשר בכלל ביניהם [חוץ מתביא ת'מפתח] 

חוץ מכמה מקרי קיצון ממש בודדים שממש באישור מיוחד הם ככה. 

יש איך להתמודד עם מעורב בצורה נכונה, הפיתרון זה לא לשים מסכה מול העיניים ולברוח. 

ואם אתה גדלת בבנ"ע ואתה אומר שבנ"ע לא שמה את התורה במרכז - אז הסניף שלך דפוק או שמשהו השתבש בדרך אליך. 

תורה ועבודה זה שצריך שתהיה עבודה מעשית חוץ מהתורה וזה לא מוריד את הערך או הרמה של התורה ובנ"ע ממש לא  אומרת כזה דבר. 

כשהאידיאל הוא כללי-בית המקדשalezish

אז מאוד קשה להגיע לתכלס אז מתנדבים כמו כולם.

זה שאצל הרבה מהבנות יש גרעין והגשמהalezish

וגם אצל הבנים מתחילים לפתח אתזה...

ווקשה א-ל תפתחו פה דיון על אריאל בנ"ע. טובי =][=

זה לסתות מהנושא. 

ואני מניחה שזה לא אקטואלי כרגע שפותחת השרשור תעבור לאריאל. כמובן לא בתור מדריכה כרגע. 

ולעינין- נסי פשוט להתעלם, ואם לא הולך- להגיד לו את זה בצורה עדינה. לשלוח לו סמס וכו. 

ואם את לא רוצה להעליב, להסביר שזה פשוט את שלא בנויה כרגע לקשר.. שזה לא בגללו.

בהצלחה. 

^לסניף נפרד\תנועה נפרדת.בחורצ'יק
הרבה בלאגן הבני עקיבא מייצר(גם לי יש שרשור למטה..)א , ב

תראי,  תסבירי לו שאת מתרחקת מבנים וזה לא אישי אליו. או מקסימום אם זה לא עוזר תשלחי חברה שלך שתסביר לו (והיא גם לא תתפדח כי היא רק חברה..) שאין סיכוי ושאת ממש לא בעניין!! ושישחרר, אם היא תסביר לו את זה בצורה ברורה הוא אמור לשחרר אותך.. (אולי אפילו הוא ישנא אותך אח"כ תלוי עד כמה הוא אוהב אותך עכשיו אבל זה לא אמור להיות שיקול מבחינתך.. - רק שתדעי)

בהצלחה

די לצאת על בני עקיבא תנועה מדהימה!שוקו =)

ויש לי מה לענות על זה אבל אני פשוט לא אפתח את זה פה. 

באמת תנועה מדהימה. ובכל זאת המעורב הוא חיסרוןאורין
ויתרוןשוקו =)
איך משהו שנוגד את ההלכה,זה יתרון?איך?!די"מ
איפה כתוב בהלכה נפרד? תגיד לא כולם מסכימים עם זהשוקו =)
כתוב "להתרחק מן הנשים מאד מאד".די"מ

איך זה מסתדר עם מעורב?

אין אתגר בעבירותאורין
לדבר עם בן זו עבירה? לעמוד באותו מתחם עם בןשוקו =)

[מפקד/ישב"צים למשל] זו עבירה? 

וואי תרגיע/י דחוף 

תודה (: אני אנסה..משהו בעולם הזה
אם את רוצה תשובות רציניות באמת,אברי
פורום לקראת נישואין וזוגיות
^^ אברי צודק בהחלט.נערת טבע
למה אתה מזלזל בנוער?צבי-ליזציה
היו פה גם תגובות מועילות מאוד.
חלילה לי מלזלזל!אברי
תחילת הדרך הראשונה / עתיקה / ישנה רצח שלי הייתה כאן... פשוט לא היה לי כוח לקרוא הכל פה ושם עונים לכאלה דברים אנשים בוגרים... פה יש כאלו שגם.. אבל גם יש שהם בני 14 שמגיבים..
זה העניין, שהיא לא רוצה להגיע לשם..ender13

לא עם הבחור הזה בכל אופן...

הייתי מציע לה לקחת את זה לשיחה במקום ציבורי (באזור שאנשים שהוא מכיר נמצאים, לא חייבים ששומעים) ולהסביר בלשון שאינה משתמעת לשתי פנים שאין שום סיכוי שבעולם (בנים צריכים את המוחלטות).

(ושתקליט לצורך סחיטה בעתיד... שטן

סתם, צוחק..

בערך)

לחתוך אותו כמה שיותר מהר, זה יעבור וזה יראה מטופש בעוד חודשיים.

לי נראה שיש לך שתי אפשרויות...אדם נוף מורשתו

1. לדבר איתו, להסביר לו שמבחינת עניין של צניעות את משתדלת למעט בקשר עם בנים, ורק בגיל שכבר יתאים לחתונה את תתחילי לצאת עם בנים. (מה שנקרא: הבעיה לא בך אלא בי)

2. לבקש מאחד המדריכים האחרים / הקומונרית שידבר איתו. לענ"ד זה אולי פחות מביך לך מולו אבל עלול לפגוע יותר.

ועוד דבר: את לא יכולה לקחת על עצמך כל כך הרבה אחריות. את חוששת שהוא יפגע נורא, ושהוא עלול להוציא את זה על החניכים שלו וכו'... קשה להתמודד ככה בחיים. קחי אחריות על עצמך ותביני שאחרים צריכים לקחת אחריות על עצמם.

מה קורה באמת?דרךחדשה_

מה גורם לך לותר על הפגיעה בך שמא יעלב?את זה כדאי לך לבדוק.

האם באמת אין לך איזה נעימות קטנה מכך שמישהו רודף אחרייך וכ"כ מעריץ ומעריך אותך???ויתכן שלא,אך כדאי לבדוק זאת טוב טוב פנימה.

אחר בדיקות ועבודה על דברים אלו לאמירתך אליו תהיה אפקטיביות ויעילות!

אך לא לפני כן!!

זה לא ככה במקרה הזה, אבל תודה שהעלית את הנק' (:משהו בעולם הזה
מסכימה עם זה לגמרי
תודה לכולכם (:משהו בעולם הזה
בעז"ה בשלישי הקרוב אני הולכת להבהיר לו מה דעתי... מקווה שילך טוב..
תגידי לנו מה קרה... בהצלחה נשמה!shila13579

וכל הכבוד שזה מפריע לך...

^^^ עדכני אותנו. בהצלחה ובנעימות! נערת טבע
ב"ה הלך טוב.. אני חושבת...משהו בעולם הזה
הוא לא הגיב יותר מידי, פשוט "הבנתי" כזה.
אבל זה יותר טוב מרוב התרחישים שהרצתי לעצמי בראש (:
כל הכבוד!!976431852

יופי, ברוך ה'

אולי הוא מסתובב בפורומים וקרא את זה...אברי
יופי.........אז שידע.....!!!shira cohenאחרונה
מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירותאחרונה

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

אני חדשההרהמורניק

סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!

משתתף בצערךסוורוס סנייפ
תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ההרהמורניקאחרונה

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילהאחרונה
מדהים!
שלוםטאטע מלך העולם

יש לי שאלה לכל החברה שהם בתנועת נוער.

ב"ה אני מדריכה בסניף בנ"ע עקיבא נפרד בעירי הנחמדת ובמקביל גם בחבב של הסניף המעורב... השאלה היא האם לעזוב את הסניף המעורב?

רוצה להוסיף שאם אני לא ילך לחבב סביר להניח שלא יהיה לי חברה אחרת...

תודה מראש לכל העונים ברכת ה' עליכם!

זו אכן שאלה ערכית שמצריכה חשיבהGini

אין תשובה "נכונה" אחת לשאלה הזו, וההחלטה צריכה להתבסס על סדרי העדיפויות, הערכים והצרכים האישיים שלך.

כמדריכה בסניף הנפרד, המחויבות שלך היא לבנות ולהעביר תכנית הדרכה מתאימה לערכים שאת דוגלת בהם. ואף להוות דוגמא אישית לבנות שאת המדריכה שלהן.

האם העיסוק המקביל בחב"ב בסניף המעורב יוצר אצלך קונפליקט פנימי או מסר בעייתי?

האם האופי והרקע הדתי של הבנים המגיעים לסניף המעורב מקשים עליך?

או שיש פעילויות שהאופי שלהם סותר את הערכים שלך?

העובדה שציינת שאם לא תלכי לחב"ב, "סביר להניח שלא יהיה לך חברה אחרת" היא נקודה קריטית. קשרים חברתיים הם דבר בסיסי וחשוב מאוד. אם החב"ב המעורב הוא הדרך היחידה שלך כרגע לשמור על קשרים משמעותיים, עזיבה עלולה לגרום לבדידות ולקושי.

מדוע שלא יהיו לך קשרים חברתיים מחוץ לסניף המעורב? החברות שלך רק שם? אין דרך אחרת לשמר את הקשר עם החברות האלה?  (מפגשים מחוץ לסניף, פעילויות אחרות?)

אולי  לצמצם הגעה לסניף המעורב, לא להפסיק לגמרי? 

אמממטאטע מלך העולם

זהו הבעיה היא שאני חייבת את זה... זה כאילו השחרור שלי מכל הלחץ והבלאגנים של השבוע...

אני לא חושבת שזה סותר...טאטע מלך העולם

הרמה הרוחנית של החברה אצלנו היא די גבוהה ובאמת שלא נראלי זה משפיע... פשוט אני חוששת שזה קצת מוזר...

בד"כ זה כן סותריהודי חסידי

אם הרמה גבוהה מה הבעיה לנסות לעשות הפרדה?

לא כי אני מכיר את הנושא מקרוב, סתם נראלי שזה אמור להיות ככה.

אני בעיקר חששתי ממצב של האוירה בסניף המעורבGini
אבל עכשיו שאת מציינת שהרמה הרוחנית של החבר'ה אצלכם די גבוהה - אני לא חושב שאת צריכה להימנע מהחיים החברתיים, עם החברות והחברים שלך. 
אני צרכה להבהיר משהו כנראהטאטע מלך העולם

זה מאוד מורכב כי הרמה הרוחנית שלהם גבוהה יחסית לחברה בעיר שלנו...

אני מדייק קצת יותר, חלקם מגיעים מבתים מסורתיים וחלקם חוזרים בתשובה... אני בכלל מהקצה השני, למי שמכיר אני לומדת באולפנת תפארת שזה אולפנה יחסית דוסית וזה פחות או יותר הכיוון שלי...

עכשיו מבינים קצת יותר??

כן...יהודי חסידי

אם כן, המצב יותר מורכב ויש יותר על מה לדון, גם בגלל הצד של הקירוב רחוקים שבעניין, ושזה מחזיק את המתחזקים בתור דתיים, ומראה להם שאפשר להיות שם ולהיות דתיים...

חוץ מזה יש על זה לרב שניאור הרבה דיבורים בעניין, היו כאלה שאחרי בירור אישי מלווה ברבנים גדולים (כדוגמת הרב שמואל אליהו), הרב שניאור הסכים להם להשתתף בפעילויות של סניף מעורב, בכל מקרה אם זה מעניין אותך יש יהודי שעוסק בכל ההקלטות של הרב שניאור ע"פ נושאים, כנראה שיהיה לו הקלטה בנושא, מוזמנת לשלוח לו מייל harav.shneor.ketzשטרודל גימייל נקודה קום. את יכולה לבקש ממנו חומרים בנושא, אם זה מעניין אותך. 

וואי תודה!טאטע מלך העולם

אתה יודע על איזה עוד נושאים יש??

ולגבי הקרוב רחוקים...טאטע מלך העולםאחרונה

אני ממש מפחדת שבסוף זה גם ישפיע עליי...

כאילו לכו תדעו מה יקרה, זה יכול חס וחלילה לדרדר...

בקיצור מורכב ביותר...

בדידותהרשפון הנודד

למה אפשר לחוש בדידות ברמה כמעט משתקת והאם זה אמיתי ומה אפשר לעשות עם זה?

לכן לנוער יש תנועות נוער. מפגשים, פעילויותפ.א.
כן אבל זה מרגיש לי קצת בריחה משום מההרשפון הנודד
בריחה? אשמח שתסבירפ.א.

אתה מרגיש בדידות כי אין לך חברים? מה עם חברים לכיתה בלימודים?

אתה לא חבר בתנועת נוער? 

זה לא זההרשפון הנודדאחרונה

זה הנקודה יש לי חברים אבל אני לא רוצה לבנות את הקשר שלי רק בשביל להרגיש שיש לי חברים ואני לא בודד...(מוזמן להסתכל בשרשור החדש על ללכת לסניף מעורב שאתה לא כל כך מאמין בזה אבל צריך בסוף חברה..)

...הרמוניה

א- אדם בסופו של דבר מול עצמו גם כשהוא עם חברים וגם כשהוא לבד... האם אתה מהווה חברה טובה לעצמך? 

מעניין לך עם עצמך? האם אתה חבר טוב לעצמך (רגשית)?

תכנס פנימה. בכל אחד יש עושר פנימי וזה תענוג לגלות אותו.

ב- נסה לשים לב לזה שאתה אף פעם לא באמת לבד, תמיד מושגח בידי מישהו שאוהב אותך אהבת עולם...

אולי יעניין אותך