פסיכולוגים?!*חזרזיר*
זה נושא ממש חשובננסי
התשובה פשוטה...רנן
לי אישית 2 מהם הרסו את החיים.
למרות שהם היו נוראאאאאאאא נחמדים.
תשובה פשוטה נוספת:אלעד
כי זה מתייג אותך בתור "אומלל", שזקוקו ל"טיפול"
וזה כשלעצמו מוריד את הביטחון העצמי, שאותו הפסיכולוג אמור להעלות
בהרבה מקומות עבודה, ובעיקר בבידוקים בטחוניים (כולל גיוס לצה"ל, חברות אבטחה ותפקידים עם סיווג) שואלים אם ביקרת אצל פסיכולוג, וזה מוריד נקודות..
למה לא?יושי=]
ובמה הם כבר הרסו?
לדעתי זה דבר טוב..אבל לא לכל דבר ללכת אליהם..ישלי חברה שניסתה פעמים להתאבד-ואח"כ היא הלכה לפסיכולוגית ועכשיו היא בכלל לא חושבת על זה ומאושרת מהחיים
אנלא הייתי אצל פסיכולוג/ית אבל ניראלי שיותר קל לספר תבעיות למישו או מישי שאתה לא מכיר..אבל הוא עדיין מבוגר וייתן לך עצות שאתה לא תמיד תרצה לשמוע..
אימלה..עדיייייעדייי
הייתי בטוחה שמישו "פרץ" לי לכינוי..וכתב את זה במקומי..כי לא היה זכור לי כ"כ שאנלא ממליצה על פסיכולוגים.ו..שכתבתי את זה בכלל..
לדעתיב.ש.
לרנןננסי
...ב.ש.
סתם ככה בכללי, כל הקטע הזה עם פסיכולוגים לא נראה לי כל כך.
אתה משלם כסף לאדם שלא קשור אליך כדי שישמע אותך וינסה לטפל בבעיות שלך, הוא כאילו מוכר לך את זה שיקשיב לך או יתן לך עצות, במקום לדבר עם החבר/ה ויקשיב לך וינסה לעזור לך לא כי הוא מקבל כסף או משו כזה, אלא מתוך רצון לתת עזרה אמיתית, כנה.
לכן לדעתי, לרוב כדאי לשוחח על זה עם אחרים.
אהמ.. קצת קשה בלי להכנס לפרטים...רנן
באופן כללי, אני חושבת שכשאתה הולך לאיש מקצוע אתה צריך לקחת על זה אחריות. ז"א להבין למה אתה הולך, מה המטרה שבמפגשים האלו, ולנסות לעלות מזה כמה שאפשר (זה אומר גם לבוא בראש פתוח..) וכמובן לרצות לעשות שינוי ושזה יבוא ממך ולא מהסביבה!!! (וזה יכולה להיות סביבה מאוד קרובה, הורים אחים וכו'..).
אני יודעת שהבעיה היתה גם בי שלא הכל היה ברור לי באותו זמן (ממה שכתבתי למעלה) אבל הרבה ממנה היא גם הטעות של האנשי מקצוע (ברבים..)
בוא נגיד שבמקרה שלי (שב"ה יש לי 2 הורים [שלא גרושים]) אני ממש לא מהאלה שמספרים הכל להורים, הם יודעים עלי ממש ממש קצת... אני הרבה יותר מתקשרת לאנשים חיצוניים אבל קרובים. (לא מהמשפחה אבל מהסביבה הקרובה..)
שמעתי גם על אנשים שזה מאוד עזר להם לכן כל בנאדם צריך לחשוב עם עצמו מה הכי טוב בשבילו ולא בשביל החברה מסביב...
בהצלחה לכולם...
(ננסי- אני לא חושבת שאני אלך לספר כאן את הסיפור שלי. אם לא הסברתי את עצמי או אם יש לך עוד שאלות את יכולה לשלוח מסר אישי ואני אשתדל לענות...)
איך הסמיילי הזה קשור?!?!?! סורי הוא נכנס בטעות...רנן
תגובהסבא גפטו
לא רק שזה לא עובד, זה בזבוז כסף ענק.
ומה שאומרים לכם "זה עובד" - לא הפסיכולוג מטפל, אלא הוא יכול לתת כלי או שתיים לבנאדם, כלים שנמצאים בבנאדם. הוא עוזר לבנאדם להיות מודע לכלים האלו ולדעת להשתמש בהם במידת הצורך. לא הוא זה שמטפל. (להבדיל מרופא גופני שכן מטפל - בס"ד כמובן!)
'דיכי' לא מצריך טיפול פסיכולוגי.
'דיכי' מצריך התאפסות על עצמך. אתה כבר לא נמצא בעגלה אצל אימא שלך ואתה יודע ללכת לבד - תעסיק את עצמך. ורצוי שתנתב את הצעדים שלך לכיוונים חיוביים. אם לא, בהחלט תצטרך מטפל. ופסיכיאטר...
בשביל מה יש חברות? מדריכות? אה?פגזניקית גאה!
שונאת כל דבר שקשור ליועצים,פסיכולוגים!!הםדבורל'ה
יש לך בעייה..דבר עם חבר טוב,או מישו קרוב אחר..הם הרבה יותר עוזרים!!
[ויש לי ניסיון איתם!!]
אוי אוי אוי................מתו"ש
שונאאאאאתתתת הכלללוותתתת!!!!!!!!!!!!
אי אפשר להשוות בין חבר שלא מכיר מצבים כאלה וזה או שלפחות לא יודע איך לצאת מהם ואיך להגיב לבין אחד שלמד את זה!!!!!!!!!!!!!! אני אישית מכירה כמה מאד טובים וגם כמה דפוקים, אבל למה להכליל?????????????????
וכן, אני מאד ממליצה על פסיכו'!!!!!!!!!!!
לרוב חוצמיזה מי שפוסל אותם זה כאלה שבכלל לא הלכו לפגישות רציניות- אני צודקת???
חוצמיזה-מימה יש לפחד??? הם נושכים?????
את טועהרנן
סבבה. אפשר פירוט? <רנן>מתו"ש
פרוט:רנן
כתבת: "לרוב חוצמיזה מי שפוסל אותם זה כאלה שבכלל לא הלכו לפגישות רציניות- אני צודקת???"
אז כתבתי שאת טועה כי אני כותבת מניסיון של יותר מאיש מקצוע אחד... ואני בהחלט פוסלת אותם.
( לא נכנסת לפרטים... אם זה נורא חשוב- מסר אישי...)
(אני בהחלט מבינה ומזדהה עם עיניין היועצת של הבית ספר.. מקרוב..)
מה גם אני חשבתי ככה שפסיכולוגים הם אנשים מטומטמים~ל*ה~
ונראה לי שנאתי אותם רק בגלל היועצת של הביצפר שעשתה כאילו היא הכי מבינה בעולם מה עובר עליך...
אבל עכשיו נגיד אני הולכת לפסיכולוגית וזה ממש עוזר... ויש לי חברות שאני יכולה לדבר איתם על הכל אבל זה לא אותו דבר..
כי מה לעשות חברות הם לא מקצועיות -פסיכולוגים לומדים איך להקשיב וגם יש דברים שאתה לא רוצה שחברים ידעו עליך...
וואי-הקטע עם היועצת-שיאאא הנכוןן!!!!!!!!!!!!!!!!!!מתו"ש
תלוי מי אתהאנונימי (פותח)
אם האדם הוא יצור מופנם ואין לו איש בעולם לספר לו לבטים ומחשבות אז זה הפתרון האידיאלי.
אבל (ופה נכנס האבל הגדול) אם היצור(אדם) פתוח ויש לו משהו קרוב שיכול לספר לו אז לפי דעתי שילך אליהם. להורים יש ניסיון ויותר כלים והקשבה. ולחברים יש הקשבה ואולי קצת נסיון... ואם אין קשר כ"כ טוב עם ההורים(כי לא רוצים לספר לחברים) אז זה זמן טוב לספר להם וככה ליצור חברות טובה בין הצדדים-אפי' עם הורה אחד.
אחרת כשנגדל נשכיל להבין שחבל שלא שיתפנו את ההורים.
לדעתי עדיף הורים מאשר פסיכולוג אלא אם כן הם ממליצים ללכת אליו..
אם ההורים\עו"ד [בתאונות וכאלה]קלמנטינה
שולחים אותך לשם, איך זה אמור לעזור?
שנה שלמה מהחיים שלי חייתי במתח מפגישה לפגישה.. שעתיים עם אישה לא מבינה כלום מהחיים שלה, שעתיים מבוזבזות פשוט..וגם אם יש משהו מציק, לחפור עליו פעם בשבוע במשך שעה? אני אומרת שלא.
לדעתי בכיתה שלי, בסניף, בחברה בכלל, ישנם מספיק פסיכולוגים בלי תעודת פסיכולוג, יתנו לך הרבה יותר.
קלמנטינה לשלטון!רנן
אורית :]קלמנטינה
ממש לא מסכימה!!!#גליה#
אולי לך לא הלך טוב אצל הפסיכולוגית אבל או שזה בעיה עם הפסיכולוגית או שאת אחת שלא אוהבת לדבר על הבעיות שלך וכל הדברים האלה.... לפי דעתי יש אנשים שצריכים את השעה הזאת בשבוע שהם יכולים להתפרק....
וכמו ש-ליה אמרה ממש יש הבדל בין אנשים מקצועיים לחברים....
חבל על הנסיון המרננסי
תכלס- כל בנאדם הוא שונה!!!ישה"ז=]
אני אישית הייתי בחיים שלי אצל 2 פסיכולוגיות שממש ממש ממש לא היה לי טוב אצלן... מה שהכי בטוח- עזרו לי, הן לא!!
אבל.
יש לי 2 חברות שהיו אצל פסיכולוגית והיא ממש הצילה להן את החיים!!!! עזרה להן בצורה מטורפת!!!!
ועוד 2 שאני מכירה שפסיכולוגים ממש ממש עזרו להם!!!
ככה שיש מצבים שזה טוב, ויש מצבים שלא. תכלס זה ממש תלוי בבנאדם עצמו...
~בהצלחה~
אם הסכמתם-רציתם ללכת,קלמנטינה
מצטערת, אבל זה לא מתאים לי..
אני הייתי אצל פסיכולוגית פעמייםהסהר האיתן
היא היתה ממש נחמדה.
ואני מצטערת שלא המשכתי איתה דווקא מתאים לי מישהי שתקשיב לי.
וזה היה בחינם.
ברור שיש טובים,קלמנטינה
אבל מי שפסיכולוג, די נולד עם הכלים לזה, ולומד בשביל לדעת להשתמש בהם יותר טוב..
אני מכירה לפחות 2 פסיכולוגיות,[ לפחות לי הן עזרו יותר מהגברת עם התואר,] והן בנות 14..
ברור שאצל חברה זו לא שעה קבועה בשבוע,ולא תמיד היא יכולה להקשיב לך, אבל חברה תמיד תהיה שם.לפחות חלקן..
אני הייתי אצל פסיכולוגית פעמייםהסהר האיתן
היא היתה ממש נחמדה.
ואני מצטערת שלא המשכתי איתה דווקא מתאים לי מישהי שתקשיב לי.
וזה היה בחינם.
החברים מבינים וקרובים אליך הרבה יותר מכולם.קלמנטינה
נראלי שעם אתה צריך את תלך...אני שונאת אנשים כזה...יקירה
סתם סטיגמות על פסיכולוגים.אוסנת
אקדים ואומר: בבקשה, בבקשה, בבקשה - אל תפסלו פסיכולוגים. יש אנשים שזקוקים לזה, ובגלל היחס של החברה לעניין - לא הולכים. אז נכון, הם לא התאבדו/חלו/נזק גופני אחר, אבל הנזק הנפשי עצום.
דבר שני: אני לא חושבת שאנשים הקרובים אליכם ושולחים אתכם לטיפול, רוצים ברעתכם או בטובתו של הפסיכולוג. ממש לא. לפעמים אולי אתם לא מבינים למה צריך...
וכעת, בתור מי ש - ולא אכפת לי לומר בראש חוצות, כי אין בזה שום דבר מביש - היתה אצל פסיכולוגית במשך שנתיים פלוס, אני מעידה שזה מאוד מאוד עזר, קידם, שיפר, הועיל.
כן, בפעמים הראשונות זה סתם היה מעיק. אבל לא כמו שמתארים את זה. הפסיכולוגים מונחים לתת לך לדבר, ולא "חופרים" כמו שמקובל לספר (אולי רק פסיכולוגים שמוקצבים לשעה לילד...).
בנוסף, זה בכלל לא נכון שרק מקרים חמורים מגיעים לפסיכולוג. לי אישית, זאת היתה בעיה של לחץ. ולא, מר סבא ג'פטו, לא הכל אפשר לפתור לבד.
בהצלחה!
כמו שבטח ראית-רנן
כל מי שהגיב פה נגד אומר את זה מניסיון אישי ולא כי החבר של הדוד שיש לו חבר ניסה וזה לא הצליח... זה ממש לא עיניין של סטיגמות...
וברוב הפעמים יש מספיק אנשים טובים שאוהבים אותך ומבינים אותך שיכולים לעזור... (ולא אני לא מתכוונת להורים..)
זה יכולה להיות מדריכה חברה וכן-אפילו מורה.
צודקקלמנטינה
אלו לא סטיגמות, אנחנו-לצערנו- מדברים מנסיון :]
מורה,חברה,מדריכה, אפילו יועצת. לדעתי זה שונה מפסיכולוג.
צודקת... (לא צודק...)רנן
טוב, אני באמת מצטערת לבאס אותכם-מתו"ש
אבל יבוא יום ותיתפכחו ותגלו שחברים זה דבר נחמד, אבל לא תמיד מבין, ולא תמיד עובר מה שאתה עובר, וממליץ המלצות שלאו דווקא באמת טובות לך לטווח הארוך, ובכלל באיזה שהו שלב יכול להמאס להם להיות הפסיכולוגים שלכם בדיוק כשתצטרכו אותם וכו!...
פסיכולוגים אולי לא עברו תזה ואין להם מושג, אבל הם למדו על זה, אז טוב, הם אולי לא עברו את זה מקרוב, אבל הם יודעים מה להמליץ לכם ואיך להוציא אותכם מאיפה שאתם נמצאים!! לא כמו חברים... חברים זה דבר נחמד, אבל לא מחליף פסיכולוג!!!
וחוצמיזה, לי אישית החברים עוזרים, אבל בקושי...הבעיות שלי לא מסתכמות באני סובלת מבעיות בריכוז/ סיוטים/ עצבות/ עצבים וכו... לא שאני מזלזלת, אבל יש מצב שבמצבים כאלה באמת חברים יכולים לעזור ואז לא צריך פסיכו....
מסכימה כמעט עם כל מילה (כמעט=])#גליה#אחרונה
אני לא חדשההרהמורניק
למה כ"כ משעמם פה?????
כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל
או לשטו"ל
לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
אני פהשמיניסט באמ"ש
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הספר:
השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל.
תקציר:
ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.
אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.
עד להימור הגדול מכולם.
מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com
את יכולה להפסיק להספיםנקדימון
אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.
אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.
אולי די כבר?!
נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הסיפור:
תקציר:
ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.
אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.
עד להימור הגדול מכולם.
מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com
הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך
האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?
הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות
בדיוק כמו בחיים האזרחיים
הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.
ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר
..יהודי חסידיאחרונה
אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא
הפצות!!יהודי חסידי
ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.
הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.
בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf
יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.
כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות
אשמח לתגובות....
וואודומיה תהילה
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי
וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
...יהודי חסידי
....יהודי חסידי
...יהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה
אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"
הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות
מחפשים בני נוער לכתבהדבדב
לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)
מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון
על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.
אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.
אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411
תודה
כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב
לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)
מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון
על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.
אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.
אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411
תודה
חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הסיפור:
תקציר:
עד להימור הגדול מכולם.