שאלה - למה בכלל אנחנו חיים?976431852

מה הקטע לחיות אם כל החיים שלך מלאים בבעיות? כל דבר הוא בעיה ואתה לא מצליח למצוא משהו טוב או שמח בחיים שלך... כאילו בתכל'ס למה לקום בבוקר? בשביל מה בשביל לקום, ולהתייאש מחדש? החיים מבאסים ובאמת שאני לא  במינה מה הקטע לחיות אותם? למה לא פשוט להתאבד וככה כל הבעיות שלך ייפתרו? הרי החיים בכל מקרה מבאסים... גם בבית, גם באולפנא - כל החיים...

אוף את מדכאת אותיאניאוהבתשוקולד

מתלמה לחשוב ככה אין כלום טוב בחיים ה' לא הביא אותך סתם לעולם הזה כדי שתיהי מדוכאת..

וואי.. ד' ירחם.. איזה גישה שלילית!גיברת פלסף.
ולמה נגיד שלא תקומי בבוקר עם חיוך על הפנים ותגידי לעצמך איזה כיף שקמת בבוקר.. ותחליטי עם עצמך שהיום הזה יהיה לך היום הכי שמח בעולם?!
למה באמת?משהו בעולם הזה
מכירה את המשפט "מי שעבד בערב שבת יאכל בשבת"? אותו דבר זה גם אצלנו בחיים.
אנחנו עכשיו בעולם העבודה, המעשה. יש לנו הזדמנות חד-פעמית ונדירה להשיג לעצמנו מקום טוב בעולם הבא! ככל שנעבוד יותר על המידות שלנו ככה בעולם הבא נקבל טוב (שכר, הנאה מהשהיה "ליד" הקב"ה) יותר גדול.

ושלא תחשבי, זה קשה! אבל זו ההזדמנות היחידה שלנו להכין את עצמנו לעולם הבא. קצת כמו לפני בגרות, זה מתסכל וקשה ומייאש ומעצבן ומפחיד ללמוד אליה, אבל רק אם תלמד ותעבוד קשה תקבל 100 (:

החיים בנויים לא מבעיות, אלא מהתמודדויות. מאתגרים..
אין לנו שליטה על מה יקרה לנו, אבל *כן* יש לנו שליטה על איך שאנחנו מגיבים לכל מקרה. אם קרה לך משהו קשה מאוד- את צריכה לשמוח!!- הקב"ה שלח לך פה נסיון כדי שתוכלי לקבל עליו שכר עצום!! כל מה שאת צריכה לעשות זה לבחור איך את מגיבה, וגם אם את מרגישה שאין לך מספיק כוח כדי להגיב בצורה שהוא רוצה- תפני אליו. תעצרי שניה ותבקשי ממנו כוחות, את בטוח תקבלי (:

טוב, אני מרגישה שאני חופרת אבל אם בא לך פירוט על למה יש את הע"הז אני ממליצה לך לקרוא את מסילת ישרים פרק א', אם אני לא טועה הוא מסביר שם גם על הנושא ובצורה יפיפיה (:

בהצלחה נשמה! תני חיוך (;
עקרון הקפיץ. >>שונמית

אני מאמינה, מוכרחה להאמין, שמנגנון החיים שלנו הוא כמו קפיץ.

אני ממש ממש מכירה את ההרגשה שהחיים הם כל כך מחזוריים, ותמיד אנחנו חוזרים לנקודה שהתחלנו- ויש תחושה כזאת של: "למה התאמצתי בכלל? אני שוב באותה משבצת בדיוק".

אלא מה- אני מאמינה שבחיים שלנו, גם אם אנחנו חוזרים לאותו מעמד שהיינו בו, לאותה סיטואציה, לאותה תחושת נפש- אנחנו ממילא במקום יותר גבוה משהיינו. שאנחנו בצמיחה מתמדת, בלימוד בלתי פוסק. 

אם נבחן את עצמינו בצורה כנה- אמנם אני באותו מצב, אבל למדתי הרבה מהתקופה הזאת, וקיבלתי הרבה כוחות נפש, ואני ממילא במקום טוב יותר מאז. ושוב- המטרה שלי עכשיו היא להמשיך ולטפס בסללומים המסובכים של הקפיץ הזה, גם בידיעה שנגיע שוב לאותה נקודה. זו לא באמת אותה נקודה, אנחנו במקום גבוה יותר.

להיות אופטימית, זה חשוב.

להאמין תמיד...

+יש עניין שהאדם נמדד לפי השתדלותו.שונמית

"לפום צערא אגרא"- ה' בוחן אותך גם בדרך למטרה. לא רק אם השגת אותה.

אנחנו חיים כדי לעשות את רצון ה', וכדי למלא שליחות.טובי =][=

זה בתמצות. 

יש סיבה כולשהי לחיים. אם לא - סתם חבל על כל הקושי, וכל הכאב הזה. 

את לא מעוניינת בה? זה כבר בעיה אחרת. שלא כ"כ בבחירתך.. חושף שיניים

למרות שמבינה אותך.. היאוש זה אחד הדברים הכי מרגיזים, ושהכי קשה לשלוט עליהם. 

איך מפסיקים אותו? 

מנסים להבין את הנקודה של התפקיד שלנו. ומנסים למצוא סיבות לחיות בשבילם. 

לא רק בית-בצפר-אולפנה-שיעורים-מבחנים. זה בהחלט מחרפן. 

נסי לתת מעצמך, זה מאוד מוציא את ההרגשה הזו. תוסיפי התנדבות ללוז, תוסיפי דברים שוברי שיגרה זה ממש עוזר. 

[ובקצרצרה - תפקיד זאת הנקודה שהכי הכי קשה לך. עליה את צריכה לעבוד.. ]

בהצלחה נשמה. הלוואי ותצלחי להתגבר על היאוש בסוף, ולזכור שהכל בסוף הוא באמת באמת לטובה. ושה' באמת מכוון אותך אל הטוב, למרות הקושי. את בסוף תראי את זה  

שבת שלום. ואני באישי, אם בא לך. 

[ושאר הבנות שהגיבו, תגובות מקסימות. אהבתי ממש. ]

למה לא לחיות?אני77

אתה חי אז תמשיך לחיות. הטבע אוהב את ההמשכיות, ובכלל זה גם הטבע שלך. ככה האלקים ברא אותנו, כדי שנרצה להמשיך.

אם התנתקת מהגרעין הזה שטבוע בך, א פשוט תנסה להתחבר אליו מחדש, זה טבע בכל העולם ואין מי שחולק על זה. אנשים רוצים לחיות. נקודה. כמו שאנשים לא מטריחים את עצמם בד"כ בשאלות כמו למה לאכול?

אם יש אתגרים אז מתמודדים איתם. זה שהחיים לא הולכים חלק זה לא סיבה להרוס הכל.

אם משהו לא הולך כמו שצריך אז הורסים אותו וזהו? ככה מתמודדים?

ואם את/ה מחפש/ת אידאלים לחיים, יש כ"כ הרבה, פשוט לך לחצי שעה ותחשוב, תראה כמה דברים טובים אתה רוצה לעשות, ותחליט אם אתה באמת היית רוצה שכל הדברים הטובים האלה ילכו איתך לקבר.

למה לחיות?פוקרית /m\
עבר עריכה על ידי ישי איילי בתאריך כ"ה בטבת תשע"ד 23:59

וואוו זו שאלה שכל פעם עולה אצלנו בשיעורי אמונה..
זו באמת שאלה קשה ואת ממש צודקת במה שאת אומרת.
תכלס זה חיים לא טובים.. אם הייתי אומרת לך עכשיו פשוט "אז לכי תתאבדי", אני מניחה שהיית אומרת משהו בסגנון "אבל מצד שני אני כן רוצה להמשיך לחיות" או "אבל אני לא רוצה למות"
את לא באמת רוצה להתאבד או למות... פשוט הרבה יותר נח להסתכל על הצד השלילי בכל דבר! כי זה ממש כיף להתלונן! ואנחנו יהודים וההתלוננות אצלנו זה בדם!
אבל החכמה היא להסתכל על החצי כוס המלאה במטרה להתעלם מהריקה, או להפוך גם אותה למלאה!
אז נכון, זה הרבההה יותר קשה.. וצריך לעבוד עלזה המון.. אבל אם לא תתחילי איך תדעי? ;)

ואני מוכנה לעזור לך עם ראיה חיובית מתי שרק תרצי ובכל מקרה שיקרה!

ה' הביא אותנו לעולם, כי אין! העולם לא היה מסתדרמישהי=)

בלעדינו!

תחשבי עד כמה את חשובה,

שאם לא היית נולדת, העולם לא היה יכול להתקיים!!

וגם, אנחנו חיים במטרה לעבוד את ה',

ולהאמין בו.

בין השאר, וחלק מהאמונה שלנו,

זה שהוא עושה הכל הכל לטובה!!!

הוא מביא לנו נסיונות בחיים,

וברא את היאוש,

כי הוא מאמין בנו שאנחנו יכולים על הכל,

גם על היאוש.

ואם אלוקים עושה שתקומי בבוקר

סימן שהוא מאמין בך,

מאמין שאת יכולה!!

("מודה אני לפניך מלך חי וקיים שהחזרת בי נשמתי בחמלה, רבה אמונתך "(בך, בי בכולנו.))

תודה!! 976431852

זה תלוי מסתכלים עלזה...ארקאחרונה
להנות מזיו שכינתו...
..גיימס פוטר
הסיבה שכמעט ריק בחצי מהפורומים פה זה כי הייתי בתקופת הקורונה שפשוט היה פה מפוצץ ועכשיו זה רגיל? 
עכשיו בגלל המלחמה הם עוד יחסית פעילים😅הרמוניה

זה ירד מאדד (ברוך ה'..)

כבר זמן רב שאין מצטרפים צעירים חדשים לפורומיםפ.א.
והפעילות בפורומים ירדה משמעותית 
חד משמעית בקורונה היה ה הרבה.סוורוס סנייפאחרונה

אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה

מי רוצה לחזור ללימודים??ניגון❤️

ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭

אני כבר שנה וחצי בבית...ההרהמורניקאחרונה
גם פרה זקנה יכולה להניב חלב..😌😌עוד חומייני חי
כעעען כען
למה אתם חיים?מעייןאהבה

מה הסיבות שלכם בחיים?

חתירה מתמדת להגשמה עצמיתפ.א.
כי ככההרשפון הנודד

בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.

ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.

בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי

אני חיהניגון♥️
כדי לעשות טוב לעולם ולאנשים ואני מאמינה שכל אחד יכול להפוך את העולם למקום יותר טוב ושמח ואוהב ♥️ וגם לעבוד את ה' שזה הכל בסוף
נהנה מהחיים פשוטההרהמורניק
וואוצאצא

לא יודע.

מבררים את זה, מחפשים את זה

הלוואי וידעתי

אם כבר הגעתי לעולם ואני כאן - נעשה הכל כדי להנותGini
מהחיים, לחיות טוב, באושר, בשמחה, בסיפוק, ולדאוג לעתיד שלנו כאן 
אני הגעתי למסקנה שהחיים זהגלגל שבו אני עולה ויורדתתמימלה..?אחרונה

כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...

ככה עד שיבוא המשיח....

יש אנשים!הרשפון הנודד

הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות

למישהו יש הדרן?איידן

יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת 

יש למישהו דרך לעזור לי?

בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)

אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד

למישו יש את היי סקול מיוזיקל בדרייב?נחט

או סרטים אחרים 

יש פה אנשים ערים?מעייןאהבה
תמיד...אנא בכחאחרונה

אולי יעניין אותך