מאוישת...צוצלית
הרבה כוחות!סקיצה
טיפול רק בשבילך בא בחשבון?
יש טיפוסים כאלומינימאוס
שמחלקים את הכשלונות שלהם לאנשים אחרים
מכירה זוג כזה מאוד מקרוב במקרה שם זו האשה
מה הבעל עושה? פשוט לא מתרגש מהביקורות שלה
לא מתווכח או מנסה לשכנע פשוט מעביר לייד האוזן וזהו
אני בטוחה שזה קשה לו ויתכן שיעוץ טוב יעזור להם
מציעה משהו קצת קשה לביצועזהר הרקיע
רק אם יש לך.
זה נשמע שלא טוב לו בפנים.
ושהתגובות שלו הן רק ביטוי לתסכול פנימי.
ואם בפנים עמוס לו..אז אין בו כח לסחוב עוד ולכן מפיל על הסביבה.
כמובן, זה לא מצדיק התנהגות כזאת.
וברור שאת צודקת.
אני רק מנסה להציע לך לנסות לגשת לענין ממקום אחר.
כנראה שכל דיבור איתו על זה וכל הצעה ללכת ליעוץ, מתפרשים אצלו כרצון לשנות אותו.
יתכן ובפנים הוא רוצה להשתנות,אך אינו מצליח ואז כל מה שמזכיר לו את זה נוגע בנקודה הרגישה הזאת ואז הוא מתקיף או מסתגר..
מציעה לחשוב איך לגעת בעקיפין.
למצוא זמן איכות יחד ולשאול אותו באמת-
מה שלומך?
איך אתה מרגיש- עם עצמך,איתי,איתנו.
טוב לך?
לבא מתוך אמון.לשדר הבנה ולא ביקורת.
לעבוד עם עצמך להסכים שהוא איננו רע. פשוט רע לו.
לנסות לשמוע באמת מה הלב שלו מבקש ולא מקבל..
ולהרגיע אותו.
לא לשקף לו נק' חולשה שלו.
שזו תהיה שעת חיזוק והבעת אמון.
מאמינה שעם התמדה זה יכל להשפיע .
ולעזור שיום אחד יסכים להעז לעשות עבודה גם במקום ההוא.
מקוה שהיתי בכיוון.
ממש דוגמאות קלאסיות למההדסדס
שהרב ארוש מדגיש לגברים לא לעשות! הספר שלו לגברים נקרא "בגן השלום". אם תצליחי לגרום לו לקרוא את הספר (ע"י משהו אחר. לא את) והוא יפנים את מה שכתוב שם, בס"ד תקבלי בעל חדש.
מקריאת הספרמופים
קשה לי להאמין שהוא ישכנע מי שלא מעריך מאד את הרב ארוש.
הוא מבקש שם דברים מאד קיצוניים של ויתור לאישה, ומבטיח שמי שיעשה כדבריו יראה ישועות.
זה באמת די ברור שמי שיעשה כל מה שאשתו מבקשת, יקנה לה כל מה שהיא רוצה, לא יכעס על כלום ולא ידרוש כלום
לא יהיו לו מריבות!
השאלה אם להסכים לעשות את כל זה
אבל אתה מבין שזאת אמונה פשוטה?הדסדס
נכון שזה מאוד קשה.
אחרי שקראתי ב"גן האמונה" דברים כאלו בספר של הרב ארוש היה קל לי לזהות אותם יותר ושמתי לב שזאת הדרך של כל גדולי הצדיקים. זה מה שנקרא "לחיות עם השם". שים לב לכל ההנהגות של גדולי ישראל- מבינים שהשם מדבר דרך המציאות (ולפי הקבלה האישה היא המציאות. ספירת המלכות= מציאות לפי הקבלה) ולכן לא כועסים/לא עצובים/משנים דברים בעיקר ע"י תפילה ועבודה רוחנית מול השם ולא מול שום אדם, כי יודעים שהדברים נקבעים שם.
מיום שחרב בית המקדש זה מה שאיבדנו. פעם היה פשיטא שחיים כך- רק כך- מבינים שמכל דבר במציאות השם מדבר איתנו, ואם משהו לא הולך /חורק אז עושים חשבון נפש ותשובה. פעם כשחלו לא היו הולכים לרופא אלא לנביא שיאמר מה זה ועל מה. אמונה.
שים לב לכל הנהגות הצדיקים וגדולי ישראל- רק הדרך הזאת, ואין בלתה.
אם אדם לא פותר את הבעיה מהשורש היא חוזרת בלבושים אחרים. אם אשתו מציקה לו כדי שיתקן דבר מה אצלו והוא יפתור את זה מולה ולא מהשורש- אז הבוס יציק לו/שכן/לא חסר מה, הרבה שלוחים למקום.
לנו אולי נשמע תלוש לחיות ככה ,אבל זה רק בגלל הגלות הארוכה שלנו.
זאת הדרך הנכונה לחיות.
וכהכנה למשיח בן דוד (דוד המלך חי ככה- כולו מבוטל להשם) הקב"ה מוריד לעולם תורות חדשות -ישנות אלו: "בזכות אמונה נגאלו ישראל ובזכות אמונה עתידים להגאל".
מי שלא יתרגל לדרך החיים הזאת -איך יסתדר במציאות של משיח? לחיות צמוד להשם. המעבר חד מדי.
רק מי שעובד על עצמו ומכין לו כילים עכשיו יוכל לחיות ככה.
נכון שזה קשה וזאת עבודה של כל החיים ,אבל צריך להתחיל מתישהו, ואם מבינים שזאת אמת ,אז להגיד שזה קשה לא פותר אותנו.
והרבה קראו את הספר וזה הציל להם את הנשואים. מעדויות ששמעתי.
קראתי את דברייךמופים
את כנראה ברסלבית.
כיון שאני לא, אני נוהג לשאול מנה"מ, או בעברית מה המקור שלך?
אם היה כתוב בגמרא - אין בעיה.
כיון שלא כתוב, ולדעתי אפשר להוכיח להיפך, אין סיבה שאקבל באימון עיוור.
מי ששייך לחסידות ברסלב יתכן שיאמין לרב ארוש שהוא כך ראה בספרות של ברסלב, אין לי מושג, אבל בתור אחד שלא שייך לקהילה הזאת, אין סיבה שאקבל דברים של רב מקהילה אחרת כתורה מסיני בלי ביקורת.
לא צריך להרחיק לכתהדסדס
מהתנ"ך: מובא על דוד המלך שכששמעי בן גרא קילל אותו, הוא אמר:"השם אמר לו קלל", ומובא במדרש שבזכות זה זכה להיות רגל רביעית במרכבה.
מהמשנה: "אם באו על האדם ייסורים יפשפש במעשיו", "אין ייסורים בלא עוון".
מהמדרש: חזקיה גנז את ספר הרפואות של שלמה המלך, כי אנשים אוטומטית פנו לרפואה ,בלי לעשות חשבון נפש .
מההגיון הפשוט- אמונה :"אין אדם נוקף אצבע אא"כ מכריזים על כך מלמעלה".
זאת אמונה הכי פשוטה- הכי פשוטה.
אחרת למה התורה מצווה עלינו לא לכעוס? ("כל הכועס כאליו עובד ע"ז) לא לנטור? הרי עשו לי רע, אז למה שלמען השם לא אכעס?
רק אם מבינים שזה לא העומד מולי, אלא שהוא שליח של השם ,אפשר להבין ולקבל את הציוויים הללו.
זה ממש ממש על קצה המזלג- מה שבס"ד עלה לי בראש בדקות האחרונות. אם תרצה תבדוק ותלמד את הנושא,כי
במחילה, לחשוב ש"אם אני לא ברסלבר ולכן זה לא מחייב אותי " זה קצת לטמון את הראש בחול לענ"ד,כי באמונה כולם מחוייבים (אפילו גויים), ובטח לא באמונה השטחית שיש בורא לעולם, אלא שכל עניין קטן או גדול הוא בהשגחה פרטית מדוייקת ומדוקדקת מאת השם יתברך.
והרב ארוש מביא בשעוריו המון מקורות דווקא לא מברסלב הרבה פעמים, להראות שהדברים עתיקים וידועים.
לפי נסיוני ודעתי את צריכה להבין שאת בצרה צרורה!גלעיני
בס"ד
תשמעי- לפני הכל עליך לדעת שאת בצרות צרורות ושזה לא הולך להשתנות באופן דרמטי אלא אם כן יקרה נס!
חד וחלק.
נישאת לאדם רע!
ילדותי במובן הרע של המילה, אלים, שתלטן ומאיים.
את חיה בפחד מהשפלות ובזיונות.
מה עושים- קודם כל תפנימי את עומק הצרה.
אחר כך- לכי ליעוץ כדי לבחון את מצבך ולהגיע להבנות בשאלות הקשות- האם ניתן לשנות, ואם לא- מה האופציות.
האדם שאת מתארת יתנצל פה ושם ויתרצה לרגעים אבל ביסוד יש לו תיקון מאוד מאוד קשה וספק רב אם יוכל לעשות אותו, ובודאי לא יתחיל להתמודד חזיתית עם הבעיה שלו כל זמן שאת מקבלת איכשהו את המצב. כך שלקבל את המצב זה רע מאוד לשניכם.
תתכונני לזמנים קשים וכאמור תעבדי צמוד עם מאמנת או כיו"ב כדי לבנות אסטרטגיה נכונה להמשך, כזו שתגרום לך לצמוח ולהתעצם- עדיף ביחד אבל אם לא אז לחוד! אחרת הצרות רק יחריפו וימשכו ויתישו אותך יותר ויותר ובסופו של דבר המחיר ששניכם תשלמו יהיה כבד בהרבה
המון הצלחה ואל תטייחי את המצב!!!!!!!!! רק מראיה נכונה ואמיצה של חומרת המצב תיתכן יציאה ממנו
מי אומרד.
שהוא "רע"?
אולי סתם קצת מסכן ועם בעיות של ביטחון עצמי?
ו"אִימון" זה לא פיתרון לכל דבר..
אדם רע?! חס וחלילהמינימאוס
יכול להיות אדם טוב מאוד אבל קשה לו ולא טוב לו עם עצמו
חייבים להאמין בבנאדם ולהבין שזה נובע מקשיים שלו עם עצמו ועם סביבתו
זה האלף בית בשביל להתקדם הלאה לכוון של שלום בית אמיתי
אגב, כתבתי שאני מכירה זוג כזה מקרוב.
מה שמחזיק את הזוג הזה בשלום ובקרבה שהבעל מאמין בה ובטוב שלה לגמרי
וצוצלית, לדעתי קשה מאוד עד בלתי אפשרי להביא אנשים כאלו ליעוץ.
לכי את ליעוץ תלמדי איך להתמודד נכון עם התכונה הזאת שלו
אם היועץ יראה שיש צורך להביא גם אותו - הוא כבר יעזור לך לעשות את זה
אבל בכלל בכלל לא בטוח שצריך אותו.
ברגע שאת תלמדי מה לעשות איתו זה יעזור לך וימתן גם אותו
הרבה הצלחה ובעיקר הרבה שלום בית
חשוב לומר על הרע שהוא רעגלעיני
בס"ד
טיוח ומריחה - גם אם הם נובעים מרצון עז לשמור ולטפח את שלום הבית- הם מאוד מסוכנים.
כמי שחיה שנים לצד בעל מושחת שבגד בה וגם האשים אותה כל הזמן על הכל- אני זוכרת היטב שאף רב לא אמר לי את מה שהיה ברור לכל- חי את הרגליים ותלכי. והמצב רק החמיר וכמעט לא נשאר כלום מתחושת הערך העצמי שלי עד שקמתי והבנתי שכך איני רוצה וגם אחני צריכה לחיות- וחתכתי..
לכן אני בעד לומר בחריפות- הסימפטומים מעידים על רוע. ברור שלרוע יש סיבות, אף אחד לא נולד רע, אבל כשהאדם בוחר שלא להתמודד חזיתית עם הרוע שבו, ולהשליך הכל על אחרים- הוא בוחר להיות רע!
חברים- יש רע וטוב בעולם!
בלי ההבחנה ביניהם אנחנו נכנסים לתוהו ובוהו מוסרי ובסופו של דבר גורמים לסבל איום למי שבוחר בטוב. להארכת והעצמת מצב הקורבן שלו!
וכל המרחם על אכזרים סופו שמתאכזר על רחמנים!
ואם זה נשמע לכם כדיבור אלים- סימן שאין לכם מושג מה זה דיבור אלים באמת!
מסוכן לא פחות..ד.
כאשר מישהו - בגלל שקרה לו משהו מצער -
כבר מקיש למקרים אחרים, לפי הקצת ששמע או קרא.
אין מדמין בטריפות מזה לזה.
ואדם אינו "נוקם" במי שהרע לו, ע"י חיפזון להקיש כלפי דברים שאינם מחוורים כלל שהם באותה פאזה.
מי שאינו יכול לחלק, ברוב כאבו, עדיף לדעתי שיתאפק מלהגיב.
כמה הבדל בין ההודעה הזאת - שלא לטייח את הרע וכו' - לבין הודעה שניה ממך, על כמה צריך לתת לגיטימציה לכל "היפגעות", גם אם הוא אומר משהו "רע".. ("מפריע לו שאת נושמת" כפי שכתבת שם..). היכן נעלמה שם ההבחנה בין טוב לרע?
ה"רע" זה לא רק מה ש"עושים לנו"..
אני חושבת כמוך! אהבתי את הניסוח של גלעיני.אין כמו אמא
כשצוצלית כתבה בעיה , "רק" על זה שהוא לא אוהב את ההורים שלה. זה היה ברור שזה לא רק זה.
אני חושב שאת אדם רעלשם שבו ואחלמה
חד וחלק!
ילדותית במובן הרע של המילה, אלימה ומאיימת.
אם את מסוגלת ככה לדבר על אדם שאת לא מכירה,
רק מהתיאור הסובייקטיבי של אשתו שאפילו לא דיברה איתך, רק כתבה הודעה
שברור שמציגה תמונה חלקית מאוד.
ברור לי שאת לא אדם רע. אבל כתבתי ככה כדי שתרגישי כמה מכוערת ההתבטאות שלך.
מן הסתם היתה לך מטרה טובה, לזעזע אותה,
ובאמת היא חייבת להבין שהיא צריכה לעשות הכל כדי לשנות את המצב.
אבל לא רק שזה לא יעזור לכתוב לה שהוא אדם רע, זה רק יקלקל, וגם יתכן מאוד שזה לא נכון.
הצחקת אותי, לשם שבו ואחלמה.אין כמו אמא
כמו שאת רצית לזעזע וכתבת את אדם רע.
ככה אני חושבת שלפעמים צריך לזעזע מי שצריך זעזוע.
למה כולם נזעקים פה לתגובה של חוזק? ואת כן משתמשת בחוזק כדי לזעזעז?
יש חוזק בריא ויש חוזק פוגע ואליםלשם שבו ואחלמה
ולא צריך להשתמש באלימות (מילולית)
ונכון, אני השתמשתי, אבל לפעמים בשביל למגר אלימות צריך להיות אלימים כלפי הפוגע, מה לעשות.
אני לא חושב שצריך לזעזע אותה,
אני כן מסכים שצריך להבהיר לה שהמצב שלה גרוע, ויהיה גרוע יותר, זה מספיק חריף.
מה עוד שהתגובה שלה רק מקלקלת. אין סיבה להשחיר את הבעל כשלא ברור שהוא כזה אדם רע באמת (וזה לא יכול להיות ברור מהודעה שמציגה מציאות חלקית.
ואני מסכימה עם לשם שבו ואחלמה בכל מילהמינימאוס
זו לא הדרך.
יושבים יחד ומתבוננים בכל הפוסל במומו פוסלעדידפ
מאוישתבנימין יצחק
שלום לך
אני שומע כאב וצער גדול בדבריך ואיך אפשר שלא להיות בצער ובכאב במצב כזה. קשה לחיות במצב שבן הזוג שלצדך נוטה כדבריך לבקר ולהאשים על כל דבר שקורה לו, מתעצבן ופוגע וגם אם אין לו מה להאשים הוא מתהלך כל הזמן עם פרצוף.
קודם כל חשוב שתגידי לעצמך שזה הוא ולא את. את לא אשמה, הוא ורק הוא אחראי על ההתנהגות שלו והוא גם ישלם את המחיר בבוא היום ככל שהילדים יגדלו ויבינו עוד יותר את צורת ההתנהגות שלו. ההפרדה הזו בינך לבינו לא פותרת את הבעיה אבל יכולה לעזור לך מעט.
את כותבת שאין מצב ללכת ליעוץ אבל מה עם הליכה שלך לבד ליעוץ?
מקום שאת יכולה לפרוק את כאביך ושאר רגשותיך דבר שיכול לתת לך כוח בהתמודדות שלך, ולעיתים יכול לפתוח לך פתח קטן של הסתכלות והבנה חדשה של מה שקורה ביניכם וההתנהלות הזוגית שלכם שיוכל לקחת את שניכם למקום חדש.
אני לא אומר שהפתרון קל ומהיר אבל אני לא מיואש, מאמין שאפשר לעשות ולנסות.
ידוע בספרות המקצועית וגם בשדה עצמו שפעמים רבות כשאחד מבני הזוג הולך לטיפול, בעקיפין ללא מילים, זה משפיע גם על בן זוגו, שהרי המערכת היא אחת וכל אחד משפיע על מה שקורה ובני זוג פעמים רבות מגיבים אחד לשני בהתנהגות שלהם פעמים רבות בלי שהם בכלל שמים לב לכך.
מברך אותך בתוספת כוח להתמודד ובעזרת השם להביא לשינוי.
בני
ספר חשוב...זהב שקיעה
ישנו ספר מצוין שנקרא 'מילים הורגות'. מישהי שחקרה את הנושא של התעללות בבת זוג בעיקר דרך ההיבט של מילים.
הוא ספר מאוד חשוב על מנת להבין האם את שם. אם כן, להבין זאת ולהחליט האם את רוצה לפעול ואיך.
אני קוראת כאן הרבה תגובות של - להבין, לסלוח ל'דלג'... אבל מה אם המילים הללו מכבים את אורך? מה אם 'ההכלה' הזו עושה לך כאבים בכל הגוף?
מוזר מאד...ד.
מישהי שחקרה את הנושא של התעללות בבת זוג בעיקר דרך ההיבט של מילים
באמת מענין...
אני כבר שמעתי על נשים עם "יכולת דיבור" לא-פחותה, לצערנו..
מעורר קצת תמיהה על הענין, ועל נסיבות ההקשר.
ל-ד מהיבט השיוויון- אתה צודקזהב שקיעה
הכותבת מציינת את העניין שיש גם נשים שמתעללות דרך מילים בבני זוגן, אך היא כתבה זאת מתוך טיפולה בנשים שנפגעו ולכן לא התייחסה בספרה לצד השני.
תגובהצוצלית
האם יש לך עם מי להתייעץ?חלב ודבש
כמו עם אמא שלך, אחיות?, חברות קרובות? או מישהו בדומה לזה
מישהו שקצת מכיר אתשניכם.
ניסית משהו מבין הדברים שהוצעו כאן?אור היום
משהו עזר? מה לדעתך יכול לעזור?
אל תישארי לבד עם הדברים. אני מכירה רבניות נהדרות שיוכלו לייעץ לך ולעזור לך. את מוזמנת לפנות באישי, אם תרצי.
חשוב מאוד למצוא מישהי שתלווה אותך, שתהיה איתך.
מחבקת מרחוק.
אשמחצוצלית
יש זוג בצפון שיכול לעזור לשניכם.הרש
קוראים להם אילן והילה יפרח.
יש להם אתר - פנים בפנים.
ממש ממש מומלץ!!!
יש להם אופציות לטיפול אישי או קבוצתי, הם מלמדים גם את אומנות הביקורת.
היינו ויצאנו באורות.
האם יש דמות שבעלך מעריך?אמא של נוניאחרונה
משהו כמו רב או אישיות שהוא מעריך?
אולי תוכלי לסדר בעקיפין שהוא ידבר עם בעלך וישפיע עליו בזה.
קשה לי לדמיין איך בדיוק זה יקרה אבל תנסי לחשוב לפי המציאות שלכם.
וצוצלית יקרה, לפני שתבהלי מכל התגובות שכתובות כאן, תנסי לראות האם פנייך לתיקון (שזה מה שנשמע ממך)
או לפירוד, ולפי זה תפעלי- אם ליעוץ, הרעפת טוב על בעלך,
כתיבת דברים טובים שיש בו שיעזרו לך להתגבר על החסרונות שלו ויזכירו לך מה את אוהבת בו,
השראת אווירה נינוחה ומקבלת בבית דרך מוזיקה רגועה או מה שעושה לכם רוגע
ואולי אפילו להגיע איכשהוא לשיחה נינוחה וכנה על הנושא.
הצלחה רבה!
קשה לי בתקופה הזאתפשוט אני..
הצביעות הזאת,
שאני אמור לבקש סליחה ומחילה מרבש''ע,
כשאני יודע שיש דברים שלעולם לא אוכל להצטער עליהם...
כואבהסטורי
בעיקרון אתה לא אמוראריק מהדרום
הוידוי והקבלה לעתיד זה אחרי הכרת החטא והחרטה.
אבל אין חרטה 😬פשוט אני..
אז אין טעם לבקש סליחה ומחילה מרבש"עאריק מהדרוםאחרונה
זה מה שאמרתי.
וואומשה
ובכל זאת אתה לפחות מנסה.
מהות התשובה היא עזיבת החטאנעמי28
עצם זה שאתה לא עושה את זה שוב, זה עיקר התשובה.
החרטה לא צריכה להיות על פרטי החטא אלא על זה שהמרת צווי ה'.
גם אם אכלתי חזיר, היה לי טעים, הפסקתי ויש לי חשק לעוד, אני יכולה להביע חרטה שיש אדון לעולם, שקבע חוקים ואני בטיפשותי וחשקיי שעדיין קיימים המרתי את פיו.
לא יודעת מה לעשות - אוכלתמיד בבטחה
ברוך השם קניתי מקפיא אז לפחות יש מקום עכשיו.
אנחנו לא יכולים לאכול הרבה סויה או דברים מעובדים מדי (בעיות עיכול) אז אי אפשר שניצלים קפואים וכו'.
בעלי לא ממש אוהב עוף (גדל צמחוני), הוא מוכן לאכול אבל הרבה פעמים מגעיל אותו שיש עצמות וכו'.
ניסיתי להכין פרגיות מראש, להקפיא ולחמם, לדעתי יצא מעולה, בעלי לא אהב...
בשר טחון - אפשר להכין ולהקפיא, אבל זה קצת יקר וגם כמה מגוון אפשר, נמאס שהכל אותו הדבר.
וצריך חלבון...
אין לי כח להכין חדש בכל פעם, אני רוצה משהו שיהיה קל להכין הרבה מראש או פשוט להוציא מהמקפיא ולאכול
בשר טחון לדעתי לא יקר במיוחדיראת גאולה
אפשר גם עוף או הודו טחון, הודו לדעתי הכי טעים והכי בריא.
מטחון אפשר להכין אין סוף אפשרויות.
אפשר להכין עיסה אחת גדולה, להקפיא במנות קטנות, וכל פעם להכין מזה משהו אחר. או להקפיא מוכן, זה בד"כ מעולה.
אפשר מאותה עיסה להכין עראיס, קציצות מטוגנות, שיפודונים, קציצות ברוטב, מוסקה, לזניה בשרית, פיצה בשרית, לחמעג'ון / פוקאצ'ה בשרית, ובטח עוד כמה אפשרויות ששכחתי.
לעיסה אפשר להוסיף ירקות או לחם שיגדילו את הכמות (בעיקר משיקול כלכלי. למרות שלדעתי פרגיות הרבה יותר יקר).
אפשר להכין קציצות, ולמחרת לבשל את אותן קציצות בתוך רוטב. עונה לדרישות שלך?
קטניות זה מקור חלבון מעולה, ויש את האריזותמהות
המעולות -ממש טעימות וללא חומרים משמרים של קטניות שנקראות "שטראוס בקופסה" -זה לא קפוא אלא בא מוכן לאכילה בטמפרטורת החדר, כך שאפשר להוסיף לאורז (לדוגמא -עדשים ואורז כמו במג'דרה), לקוסקוס (לדוגמא- חומוס במרק של קוסקוס) ואז זה גם חלבון מלא ,מכיוון שקטניות+דגן =חלבון מלא.
אני הרבה פעמים פשוט מערבבת את הקטניות עם סלט וטחינה וזה מעולה.
רעיונותנפשי תערוג
פרגית במחבת
חזה עוף במחבת
שניצל
קציצות בקר
קציצות הודו
לכל אחד המקציצות אפשר לעשות כמה סוגי רטבים ואז יש ממש גיוון
נקניקיות ביתיות (אשתי מכינה ויוצא מדהים)
המבורגר מבשר טחון
קבב מבשר טחון
צלי בשר
זה בגזרת הבשרי
אפשר גם דגים
דג מטוגן
דג ברוטב
דג בתנור
סלמון
קציצות דג
טונה
קציצות טונה
ואפשר לקבל חלבון גם מקטניות
מגדרה
חומוס ביתי
קוסקוס עם חומוס
מרק אפונה
מרק שעועית
גם במוצרי חלב יש חלבון.
זה מה שעלה לי לראש כרגע.
מניח שיש עוד הרבה מאוד דברים
ככה שיש מבחר
רוב הדברים שרשמתי בבשר עוברים הקפאה בסדר גמור (גם שניצל. לא חוזר להיות קריספי אבל בסדר גמור)
השאר זה דברים שאפשר להכין יום-יומיים לפני וישמרו במקרר
ממליצה לך לקנות נינג'ה גרילרינת 24
מאד קל לבשל ומאד טעים.
פשוט מניחים שם חזה עוף/פרגית/ סטייק/דג עם קצת תבלינים וזה מוכן די מהר.
כמה זמן זה די מהר?פצל"פ
לנינג'ה לוקח זמן להתחמם, תלוי איזה תוכנית אתה שםקופצת רגע
לא מדדתי בדיוק כמה זמן אבל נניח תגריל על עצמה גבוהה אולי עשר דק? בערך? זה עד שהוא מתחמם ואתה יכול לשים אוכל בפנים.
כשאתה מכניס, לוקח כמה דק' עד שמוכן תלוי מה הכנסת:
נניח פילה חזה עוף, 6 דק', אם היה קפוא אז אולי 8 דק', המבורגר קפוא קבבים קפואים עשר דק', כנפיים קפואות שכבר תיבלנו מראש אני אוהבת לשים לאיזה רבע שעה ויותר אבל מוכן כבר אחרי 13 דק' בערך.
דג מושט קפוא עם תבלינים, ברוקולי ושעועית, סביב 12-13 דק' למיטב זיכרוני
תודהפצל"פ
10-15 דקותרינת 24
👍🏻פצל"פ
תודה
אפשר גם מנגל גז אם יש מפרסתהמקורית
הרבה יותר טוב מהנינגה לדעתי ( יש לי את שניהם)
הרבה דברים אפשר לקנות טרי,שימושית
להכין לבישול או טיגון, ולהקפיא, כשמכינים זה בדיוק כמו טרי.
(קציצות/שניצלים/פרגיות מתובלות/כדורי פלאפל/ דגים וכו')
ראיתי מישהי שמכינה נקניקיות בייתיות מעוף טחוןלאחדשה
חזה עוף בסוגים שונים של רטבים (אם תרצי אפרט) ולהקפיא בצורה שטוחה בשקיות זיפלוק
בלילה של בשר או עוף טחון- כשמוסיפים לחמניה סחוטה תפוא, בצל, קישוא הביצים זה יכול כמעט להכפיל את נפח מוזיל משמעותית את המסה. ואפשר להכין מזה המון דברים.
פרגיות- לתבל ולהקפיא עם תיבול ואז רק להפשיר ולטגן או בנינג'ה/תנור.
מגוון סוגי קטניות ברורות מושרות
אפשר גם פשטידות שזה אחלה.
אשמח למתכון לנקנקיותסטודנטית אלופה
דגים, קטניות (יש בהן הרבה חלבון), חזה עוף, פרגיתמרגולאחרונה
הטיפ הכי חשוב שלי- אם הוא ה"בעייתי" ושאר המשפחה אוכלת מגוון יותר - לקנות טרי ולהקפיא במנות קטנות (נגיד כל שקית זיפלוק עם 2 פרגיות)
פרגיות אפשר לתבל לפני ההקפאה (ואז זה להוציא שיפשיר ו2 דק מכל צד על המחבת וביי)
דגים- מפשירים יחסית מהר, תיבול בקטנה ולתנור (גם קצר). נגיד סלמון, פילה מושט/דג לבן אחר וכו.
קטניות- אפשר להקפיא מבושלות או מונבטות.
חזה עוף- כמו פרגיות. בנוסף אפשר לתבל ולעטוף בפירורי לחם, ובמקום לטגן - לעטוף אחד אחד ולהקפיא. יש מקומות שמוכרים ככה מראש (יקר)
אם זה רק הוא אוכל את החלבונים היקרים יותר, ואתם אורזים בנפרד להקפאה, זה הרבה פחות מורגש כלכלית.
ארגון או הסתדרות המורים?לאחדשה
לא ממש קשור לפורום..
בעברי (המפוקפק) עבדתי ביסודי והייתי חברת הסתדרות. ממש נהניתי מההטבות, ההורים שלי חברי הסתדרות וככה זה היה וזהו. השנה חוזרת לחינוך, והפעם בחטיבה עומדת בפני אפשרות בחירה.
מה אומרים, הסתדרות או ארגון? ולמה זה ולמה זה?
תודה תודה
ברכת השם על ראשיכם
הלקוחות שלו. כלומר ההוריםמשה
פשוט.
כן יש סיכון של שיווק. אבל זה נכון בכל מקצוע.
מחפש סיר למכסה שאני?אדם פרו+
יש למישהו?
התמודדות עם הבעל בשבתות אצל ההוריםסיגליות
הי שלום לכולם!
נשואה שנתיים לבעל מתוק, התחתנו בגיל מאוחר..
העניין שהוא שבעלי מאוד מקובע בנוגע לסדר יום שלו,
ההתמודדות באה לידי ביטוי בשבתות שאנחנו אצל ההורים שלי.
הוא רגיל לאכול מייד כשחוזרים מבית הכנסת, בשעה 10:30 סעודת שבת. כשאנחנו בביתנו ככה אנחנו נוהגים.
אצל ההורים שלי הכל יותר בנחת, התפילה נגמרת מאוחר יותר, אחר כך יושבים קצת בסלון ומדברים וכל האחיות נפגשות, והאחיינים, בקיצור, שמח. יוצא שיושבים לאכול לא לפני 11 וחצי או 12.
בעלי בזמן הזה נהיה כועס ועצבני, ואני במתח בלתי נסבל כל הזמן הזה כי אני יודעת שרגע השבירה מתקרב...
הוא עם פרצוף כועס, לא מדבר עם אף אחד, יושב עם פרצוף בתוך הספר שהוא לומד (פרשת שבוע או משהו).
אני מתביישת בטירוף בהתנהגות שלו מהמשפחה שלי, ובסטרס מטורף ממה שעומד לקרות (לא קורה יותר ממה שתיארתי אבל בשבילי זה בלתי נסבל).
לאחר מכן אני לא מדברת איתו כל השבת מרוב כעס על זה שהוא פעם בחודש וחצי לא מסוגל להיות קצת בביטול ולתת לי להנות עם משפחתי שאני כלכל אוהבת וגרה רחוק מהם (אנחנו גרים במושב שלו...)
מה מציעים לי לעשות? לדבר על זה זה קשה כי אני כלכל טעונה בנושא שאני אומרת מילים ממש קשות...
והוא גם תמיד מתנצל ומתייסר אבל נופל שוב.
חייבת לומר, שגם נשים רעבות עלולות להיות עצבניותיעל מהדרום
חכמת ההמונים חיפוש ברגים מיוחדיםהעני ממעש
לא קשור לפורום **
מחפש אומים לג'אנטים
משהו נדיר
מתקשה למצוא במוסכים ובפנצ'ריות
אם מישהו מכיר אשמח לשמוע
בדקת בעלי אקספרס? אול אתרים של חלפים לרכב?דוד100
חיפוש מדוייק בגוגל לפי דגם הרכב, ניסית?פ.א.
וכן כמובן חיפוש ממוקד באלי אקספרס
אם תכתוב לי את מה שאתה מחפש. אנסה לחפש גם כן.
איזה רכב?משה
זה לא מקורי. הוחלף למגנזיוםהעני ממעש
אז מה?משה
מה החלק המקורי? ננסה לעזור לך למצוא.
יש ברחבי הארץ כמה חנויות ברגים גדולות___
חפש בגוגל. חלקם גם עובדים עם יצרנים ויכולים לייצר לך בהתאמה אישית.
חנות אום ובורג בתלפיות עוסקים בזה ממש...אולי יהיהרקלתשוהנ
מכסה של ברגי גלגלים או ברגי גלגלים עצמם?נפשי תערוג
אם זה ברגי גלגלים. אין יותר מדי מה להתבלבל. בכל חנות חלפים לרכב יש. עולים כ10-20 שח לאחד
אם זה מכסה. תזמין מחו"ל. יש יותר מבחר ולא צריך לכתת רגליים בין חנויות כדי למצוא משהו שאתה אוהב
תודה לכולם, הסתדרתי..העני ממעשאחרונה
מכשיר ניקוי בקיטור אדיםמפלצתקטנה
האם כדאי לי לקנות מכשיר כזה? המטרה היא לנקות את הפינות של הבית שכרגע מאוד מלוכלכות ואת הרובה בין המרצפות (יחסית עשו לי רובה מאוד עבה). מה דעתכם? מכירות/ים? יכולים להמליץ? תודה
מדהים. קנינו לצורך ספציפי, אבל גילינו שעוזר מאודהסטורי
גם לנקיון באופן כללי.
קנית דגם ביתי או אחד גדול יותר? אשמח ממשמפלצתקטנה
לשמוע פרטים נוספים. תודה!
די קטן, של חברת KARCHERהסטורי
מה עוד מנקים איתו?שמשית123
הכל - עוברים איתו על כתמים קשים, מנקים שירותיםהסטורי
ספות, מזרונים, בגדים שצריכים ניקוי יבש ושלל שימושים שאיני זוכר כרגע.
לי יש, מאושר עד.המקורית
אחלה מכשיר. מרוצה.
אגב לרובה יש תכשיר של חברת sag. לא זול אבל זה פשוט לשפוך ולשפשף עם מטאטא. קניתי וטרם ניסיתי אבל ההמלצות טובות
קניתי אתמול של קרצר עלה לי 800 שקלמפלצתקטנה
ניסיתי את סאג . לא עובד כמו בפרסומת
אולי אנסה שוב יש לי בבית. תודה
תעדכנינהג ותיק
ותספרי איך הוא עובד ומה התוצאה.
האם שווה את המחיר