שו"ת חזק על שמירת נגיעהמיטל

בחיים לא שמעתי תשובה יפה כלכך ואמיתית כלכך.. אז רציתי לשתף: (שווה קריאה עד הסוף!)

---------------------------------------------------------------------------------------------------

לא מבינה בשביל מה לשמור נגיעה אם אין בזה שום דבר רע?
השאלה
בס"ד
הייתי רוצה שתסביר לי קצת יותר על איסור נגיעה:
נראה לי שאתה לא מבין כמה זה קשה לייבש מישהו כשהוא בא להגיד לך שלום כמו בן אדם ואתה מתרחק ממנו..
קרה לי כמה פעמים שידידים שלי באו לחבק אותי כדי להגיד לי שלום או סתם נשיקה בלחי ואני התרחקתי וביישתי אותם מול כולם.
היו פעמים שאנשים גם לא הבינו אותי ירדו עלי
זה אחד הדברים שגרמו לי להפסיק עם זה...
כי אחרי שהרבה פעמים זה קרה לי התחלתי להרגיש כאילו מה שאני עושה הוא באמת לא נכון או שטותי
ובמיוחד שרוב החברות שלי והחבר´ה בסניף בכלל לא שומרים נגיעה.
אני מכירה כמה זוגות שנגעו אחד בשניה והנה כבר הם מתחתנים..
כמו אחותי

אני לא מדברת איתך על נגיעות שהם כבר מעבר למותר אלא אם יש זוג שמתחבקים אני לא רואה בזה משהו רע
כשגבר מציע לאישה נישואים והאישה מחבקת אותו מהתרגשות אני כן רואה בזה משהו מיוחד ויפה

אם אני אדע יותר על הנגיעה ומה עומד מאחורי זה אולי אני אוכל לעמוד יותר על שלי
תודה על ההקשבה והזמן
יום טוב

התשובה
שלום...
בואי נעשה קצת סדר כי נגעת פה בכמה נקודות:
א) זה שרוב החבר´ה שלך מהסניף לא שומרים נגיעה, יותר מאשר עצוב זה רק עניין של זמן עד שזה יבוא להם בבום לפנים ואני מתכוון בעיקר לבנות, שבעוד כמה שנים ברגע שהן קצת יעצבו יותר את העולם שלהן וירגישו שהן בשלות לחתונה, אז במקום פרפורים בלב לפני הנגיעה הראשונה בנסיך שאיתו הן בחרו להתעורר כל בוקר, הן יתחילו מלחמת עולם עם פסטיבל של סרטים ופלאשבקים שיציף להן את כל הרגעים ´המרגשים´ שהן חוו מהתקופה ההיא של הסניף והמחשבה שהבחור שעליו הן שרפו את רגעי הקסם האלו כבר לא ממש זוכר אותן, עוד תחרפן אותן והרבה זמן. באחריות.
אם הן יבחרו כמובן להקים בית של קדושה כמובן.יכול גם להיות שהרגש הכול כך טבעי וטהור הזה שהי´ה להן מת בשיבה טובה ולאחר גסיסה ממושכת ואז הן ממש לא ידעו מה בכלל הסיפור, כולה נגיעה קטנה.
ב) זה שאחותך והבחור שאיתו היא רוצה להתחתן כמו עוד זוגות שאת מכירה לא שמרו נגיעה לפני החתונה, ועדיין הולכים להיות להם חיים מאושרים, אז אם התכוונת שהולך לרדת שליח משמיים לכל הזוגות האלו עם מכתב בהול מהקב"ה:
´מה לעזאזל אתם חושבים שאתם עושים במשחקי הכאילו האלו שלכם´, אז לא, זה לא הולך לקרות, אבל זה ממש לא האישו כאן.
הנקודה היא שעל זה בדיוק נאמר בסוטה י"ז א:
"איש ואישה זכו, שכינה ביניהם. לא זכו אש אוכלתן" ואת יכולה לשאול את האחות שלך כמה מקום היא חושבת שהיא הולכת להשאיר לקב"ה או אם היא בכלל רוצה אותו בבית הזה, שהולך להיות לה עם הבחור הזה אם היא הופכת רגשות ומגע שהיו יכולים ללכת לקדושה, ומאדה אותן על אש קטנה כמו ברביקיו על בחור שכמה רגשות שלא יהיו לה כלפיו, מה לעשות שהוא עדיין לא בעלה.
היה מעניין אותי לשמוע מה היא תגיד לך... (ובאותה נשימה אני באמת מאחל לאחותך חיי נישואין טובים ומאושרים ואני בטוח שגם הולכים להיות לה כאלו אי"ה) אבל בשביל מה להקשות סתם על הקב"ה...
ולעינינו:
למה כל כך קשה לבנות ובנים ובטח בגיל הזה לשמור נגיע או במקרה שלנו, למה זה לא מתחבר לך כל העניין הזה?
אולי בגלל שאין לך באמת משמעות מזה בכלל נגיעה וכמה כוח יש לה.
ניסית פעם להסביר לילדה קטנה בן 3 למה מסוכן לשחק באש?
ראית איך הוא מסתכל על מדורה דולקת?
היא פשוט מסונוורת.
האש הרוקדת, הגחלים הלוחשות, החום העוטף, המראה, הריח, הצבעים, זה פשוט מהפנט אותה.
ואז היא מתקרבת עוד קצת ועוד קצת, מתחילה לחוש את החום של האש, להיענות בעל כרחה לבקשת הגחלים
היא אף פעם לא חוותה דבר כזה...
נו מה, היא באמת לא מבינה את ההשלכות? היא לא יודעת שגם מרחוק, גם אם היא לא הולכת לגעת באש, יכולים לעוף אלי´ה גיצים וחיוכים ומילים עדינות כאלו, שהתלבשו לה על הביטחון המעורער שלה ויגמרו לה לחשוב שהיא הכי מאמי שבעולם?
היא לא יודעת שהיא יכולה להישרף?
לא, וגם אם כן את מי זה מעניין עכשיו, כי רק שם בחוץ, והנה, האש הזו, סוף סוף מפשירה לה את הקור הזה, את הבדידות
זה לא קשור בכלל לשכל, או לאיזה שיקול דעת ואיך נצפה ממנה להפעיל בכלל שיקול דעת אם הדבר היחיד שמשחק אצלה עכשיו בגיל הזה מונע ומתחיל ממקום של רגש והתפעלות.
יודעת למה כל כך הרבה חברה צעירים מוצאים את עצמם שוכבים מהצד הלא נכון של הבית קברות בגלל שהם נהרגו על הכביש?
כי ככה הקב"ה עשה אותנו, שכל עוד אנחנו לא חווים משהו על בשרנו, אנחנו לא ממש הולכים להבין, או במקרה הזה לא רוצים להבין
ועל זה בדיוק נאמר שומה שלא עושה השכל, עושה הזמן ומה שלא עושה הזמן, עושה הכאב..
שאלת פעם את עצמך למה זה כל כך מטריף אותך כל העניין הזה של השמירת נגיעה?
כי להבדיל מבנים, שם הנגיעה הרבה יותר מזוהה ומקוטלגת עם עניין יצרי (ברור שיש גם לבנים נגיעה שמגיעה ממקום גבוה ורוחני אבל עדיין זה לא מתפרש באותה הצורה כמו אצל בנות) אצלך היא באה ממגיע ממקום גבוה, רוחני, עמוק יותר ודווקא בגלל זה הבנות הרבה יותר פגיעות.
כמה פעמים בחיים קרה לנו שהיינו שבורים לגמרי, מדוכאים, עצוב לנו, רע לנו, אין לנו כוח ובאמת שלא נשארה לנו טיפת חמצן...
רבנו עם ההורים בבית, חבר או חברה פגעו בנו, נכשלנו בטסט, במבחן, שמענו בשורה טובה ולפעמים סתם מצאנו את עצמנו בלי כוח להמשיך ולפסוע במסע הזה שהקב"ה תפר במיוחד בשבילנו.
ואז באותם רגעים אנחנו לא רוצים כלום, באמת כלום, רק משהו אחד, טיפה של אהבה.
חבר או חברה יכולים לבוא ולהסביר לנו בצורה שכלית, למה הכול בסדר ולמה המציאות בעצם הרבה יותר טובה ממה שאנחנו חושבים
ואיך שאנחנו רואים הכול שחור בגלל המשקפיים האלו שיושבים לנו על הראש ואם רק נוריד אותם נראה את הדברים כמו שהם באמת
ואין, הם באמת צודקים ואומרים דברים נכונים, אבל אנחנו עדיין מבואסים ועדיין עצוב לנו.
כי את כל מה שהם אומרים, בתכל´ס אנחנו יודעים כבר, נכון שצריך להזכיר לנו מידי פעם כי הספקנו כבר לשכוח, אבל עדיין משהו חסר לנו ועדיין אנחנו מרגישים כזה ג´יפה בלב...והמשקולת הענקית הזו שיושבת לנו על הלב.עדיין חונקת.
כי אנחנו לא רוצים עכשיו לשמוע ספיצ´ים ונאומים, לא רוצים לשמוע כמה הכול טוב ולמה אנחנו באמת עושים עוול לקב"ה
אנחנו, עם העצב שעוטף אותנו רק רוצים...חיבוק.
קטן. לא ארוך במיוחד.
והחיבוק הזה...ממיס את המשקולת הזו, ועוטף, ואומר לנו בשקט החיבוקי שלו:
´היי, אתם לא לבד...אנחנו כאן. איתכם ביחד. וגם אם נדמה לכם שלא הבנו מה בדיוק אוכל אתכם....אנחנו כאן בשבילכם´
חשבת על זה?
אבל רגע, מה בדיוק הלך כאן עכשיו?
שעות של דיבורים אמיתיים ונכונים לא ממש השפיעו והנה מגיע חיבוק קטן...ובום!!! פגע כמו חץ מונחה ישר בכאב, בלב, והפשיר אותו לגמרי ההלם שאפף אותו.
זה העניין של הנגיעה.
וזה גם הסיבה שבמצבים הכי קשים שיש לנו בחיים, השמחים והעצובים, אנחנו לא מתחילים לטחון ת´מוח בטראש טוק מעצבן, אלא פשוט שותקים ומחבקים.
אם זה דברים עצובים כמו הלוויות ולהבדיל דברים שמחים כמו ברית מילה או חתונה.
מגע מגע ועוד פעם מגע....והדבר הזה, החומר הזה הוא כמו אש ושהוא מגיע עם חומר בעירה רגשי, אז הוא גם יוצר פיצוץ.
והנה הגענו לבעי´ה:
אנחנו נוטים לזכור אנשים ולפרש דברים לפי הרגשות שמתלווים אליהם.
כולנו בתור בני אדם רוצים לחוש מוגנים, שאוהבים אותנו, שטוב לנו, שאנחנו באמת חשובים למישהו אחר, והנגיעה, יש לה את המפתח המיוחד והסודי הזה שפשוט לוחץ לו על הכפתור הזה אצלנו ומביא לנו את התחושה הזו.
למה זה דומה?
לגנב שגנב את הקוד של הכספת של הלב שלך.
מתי בפעם האחרונה חשבת כמה שאת שווה?
כמה שווה הגוף שלך?
כמה צריך להתאמץ מי שרוצה להגיע ללב שלך, לכספת שלך?
ואת...ממש כמו בת של מלך שהמלך שם אותה באמצע האוקיינוס בתור מגדל גבוה שרק מי שבאמת יראה אותך באמת, מבעד לעטיפה של הגוף שלך, שיוכל לקרוא את התווים של הנשמה שלך, רק הוא יוכל להגיע ולקבל את הצופן ללב שלך. למה?
כי הוא בא בשביל להישאר, לא בשביל לעשות סיבוב ולשחק עם הלב שלך ולהמשיך הלאה.
אבל יודעת מה?
יש גם חיים קלים ואפשרות אחרת והיא להיכנס דרך הדלת האחורית ולעקוף את ההבטחה.
ויש גם כמה בנים שימכרו את אמא שלהם, בשביל להשיג את הצופן הזה.
ואז כל מה שנאשר להם הוא פשוט ללחוץ על הכפתור.
הוא יחבק אותך ויגרום לך להרגיש מיליון דולר, ואת תרגישי כל כך טוב באמת, ולא תביני ולא תדעי, שהוא פשוט נכנס מהדלת האחורית...
ולהבדיל מבעלך אי"ה, מהאחד שלך, שיחצה את הים ובעזרת הכלים הנכונים שירכוש לעצמו עם החיים באמת ירצה אותך בגלל מי שאת
הנער הזה, הילד הזה, הנערה הזו....הם פשוט לוחצים על כפתורים.
למה לא לגעת עכשיו? למה זה לא נקרא אהבה?
מאותה הסיבה שדמעות שיורדות לנו מקילוף בצל הם לא באמת דמעות!
אז מלבד הידיעה שבנגיעה כמו במלחמה, אנחנו יודעים מאיפה זה מתחיל אבל לא סגורים בדיוק איפה זה עומד להיגמר, דווקא בדברים הקטנים האלו, כמו שאמרת, חיבוק תמים, מגע רך...דווקא משם הכול מתחיל ועל זה בדיוק נאמר שאלוקים נמצא דווקא בדברים הקטנים.
ורואים את זה בחוש ובצורה פשוטה:
בת שמסתחבקת עם כל העולם ומריצה דחקות של חיבה עם חצי מהשבט שלה ויש לה המון המון אנשי קשר וידידונים כאלו בטלפון, מפתחת בעל כרחה חספוס ושכבה כזו ואז בעוד כמה שנים כשבעלה כן יחבק אותה כבר כי הסרט שהם רואים הוא ממש מפחיד
אז היא תחוש מוגנת ושטוב לה, אבל היא גם תחוש תחושה מוכרה כזו, כזו שנופלת עלינו מתי שאנחנו מבינים שהיינו כבר בסרט הזה:
כי בשישית היא כבר התחבקה בקטנה כזה, עם אלדד מהסניף ובשביעית אם משה מהקורס של מד"א מתי שהיא הסבירה לו שממש קשה לה בבית ובאוניברסיטה היא הכירה בחור נחמד בשם דוד כלכלה ומנהל עסקים והיה טוב כזה איתו ופתאום תוך כדי שבעלה יחבק אותה היא תחשוב על זה שאולי אצל דוד היה יותר נחמד...
מסכן הבעל, מסכנה האישה ומסכנה האהבה הזו.
אז בפעם הבאה שיהי´ה לך קשה לחשוב ולהרגיש למה לא לגעת, פשוט תעצרי רגע הכול ותשאלי את עצמך שאלה אחת קטנה:
כמה את באמת מפרגנת לעצמך לחיות את החלום הכי מתוק טהור ואמיתי שלך, ואיזה בית מקדש את רוצה לבנות עם בעלך אי"ה
כזה שעטוף מארבע קירותיו בידידים וידידות, קשרים וחוויות מהעבר
או כזה שהקב"ה שוכן בתוכו, והשכינה שתשרה בבית הזה תגיע עד לשמיים וגם שם יידעו שכאן מתגוררים בכיף:
"איש ואשה שזכו...ושכינה ביניהם"
וכל פעם שקשה לך בגלל כל החברות שלא שומרות נגיעה, תיזכרי שלהביא זבוב לעולם יותר קל מלהביא בן אדם
מה לעשות, אבל ככל שהזהב יותר טהור, ככה גם הרבה יותר קשה להשיג אותו
שבת שלום ובשורות טובות

אבינועם
avinoam811@gmail.om
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
תודו יפה!
יאוו מה שזה עשה לי עכשיו..צאקי 2
וואו!כ"כ כואב אבל כ"כ נכון..מדהים!ואחת עם חצאית

כפרעעעעעע על אבינועם הזה..גייטל רייזל
למישהו פה יש את מספר הפלאפון שלו?
זה באמת ממש יפה...קוצ'יניו
אבל לא כ"כ סיפק אותי..
עשה לי הרבה... וענה לי על כמה שאלות...מה זה משנה...

מממש ממש יפה...

אני מעריצה אנשים כאלה שעונים כאלה תשובות הילכתיות...

זה ענה לי על כמה שאלות,קוצ'יניו
אבל זה גם הוסיף לי שאלות..
את מוזמנת לכתוב אותם..הרועה
חשבתי על זה,אנונימי (פותח)
אבל זה קשה לכתוב..צריך לשאול בע"פ.
אממ...זה בעיה...קוצ'יניו
בטוח לא כאן בפורום,
וגם קשה לנסח אותם בכתיבה...
תשאלו את חברים מקשיביםעמישב

בס"ד לק"י

אפשר גם לפנות לאי-מייל של אבינועם הוא מופיע בסוף ההודעה.

פילסופיידהלהבת-כוח

לפי דעתי הוא נגע בנקודה אחת.

הוא פירט את התשובה שאפעם לא נשמעת הגיונית לי "צריך לשמור את עצמך בשביל הבעל שיבוא בעז''ה"

אז נכון, זה פירט ונימק, והדביק, וגזר. וכתב את זה בצורה יפה ומספקת.

אבל לפי דעתי יש עוד סיבות לשמירת נגיעה. אז יש בנות ובנים שזה ישכנע/יספק/יסביר להם.

אבל בשבילי זה לא עשה כלום. למרות שהתשובה הזאת באמת באמת יפה.

יאו פילספתי. מה שרציתי להגיד, שבעיני חלק מאוד גדול מהמצווה הזאת זה הקב''ה, דבר שהיה חסר בתגובה.

אהמ אהמ סורי על הפילסוף לילה טוב!

רגע,קוצ'יניו
תסבירי...למה התכוונת שחלק מהמצווה זה הקב"ה?
תגובהלהבת-כוח

למה אנחנו שומרים מצוות? כי הקב''ה אמר, כי זה לטובתנו. כי הקב''ה אוההב אותנו וכי אנחנו לא תמיד מבינים מה באמת עבר ב"ראש" שלו כשהוא קבע את המצוות.

בעיני, והגבתי על זה פעם. זה אחת מהמצוות שלפעמים קל להבין ולפעמים קשה להבין.

עד לא מזמן היה לי קשה להבין, לא שלא קיימתי. אבל לא הצלחתי להסביר את זה לעצמי.

ואז קרוב משפחה שלי הכניס את חברתו להריון, ונפל לי האסימון. זה כדי לשמור עלינו! פשוט ככה, כי הקב''ה אוהב אותי. וכי הוא נתן לי גדר כדי שאני לא יפול. אז קשה קצת? אבל מוצאים דרך.

זאת הגישה שלי, ועוד דבר שניראה לי קשור...

חלק מצוות אנחנו לא מבינים, כמו פרה אדומה, וכו'. וזה זכות, אשרינו שזכינו לעשות משהו כדי להוכיח לנו ולקב''ה שאנחנו מאמינים בו באמונה שלימה, למרות שאנחנו פשוט לא מבינים!

ואז יש את המצוות שכן מבינים, כי מדענים הוכיחו שזה בריא יותר, כי זה הגיוני, כי זה מסתדר וכו'. ובמצוות האלה גם זכינו, קיבלנו מתנה שתעזור לנו לקיים את כל השאר. אנחנו מבינים מצווה, ומכיוון שהשכל שלנו אנושי אנחנו צריכים תשובות לפעמים.

לכן- שניהם מתנות, ואשרינו שזכינו לקבל את המצוות.

ושוב סורי!

זה לא הקב"ההרועה

בנושא הזה הקב"ה השאיר לחז"ל להגדיר מה מותר ומה לא..

נכון!להבת-כוח

אוקי בסדר, צודק!

חח ניראה לי אפילו כתבתי ככה בתגובה הקודמת, אני משבשת דברים קצת. לא נורא, אבל אתה צודק

בדיוק למדנו על זה, אבל הוא נתן להם סמכות חכמים, ואת החוכמה והתבונה לקבוע את הדבר הנכון. אז בצורה עקיפית זה כן לשמור עלינו, טוב מה אני מקשקשת, הכל זה לשמור עלינו! הוא אוהב אותנו...

אני לא בטוח שהכל זה כדי לשמור עלינוהרועה
יש דברים שנועדו רק כדי לקבל עליהם שכר.
אהמ אהמלהבת-כוח

חחח להגיד לך שוב שאתה צודק?

בסדר אני לא מדייקת במילים כאן. אבל אני מקווה שהצלחתי להעביר את העיקרון נכוןן???

בתכל'ס הקב''ה אוהב אותנו, סבבה?

יואו אני עייפה חחח. לילה טוב

אני צריך להפסיק לתקן אנשים..הרועה
ליל מנוחה
בכל מקרה תודה-קוצ'יניו
אהבתי את ההסבר..
תודה לקב"ההה...eliya

שגדלתי ביישוב דתי-קהילתי-דוסי,

ושבכלל לא היה לי את הנסיון הזה!! כי אצלנו מי שלא שומרת נגיעה, היא נחשבת לא בדיוק ילדה דתיה [במילים עדינות...]

אצלנו אין בכלל שאלה אם אני שומרת נגיעה או לא "בגלל החבר'ה"...

אם את לא שומרת נגיעה את שונה מכולם...

חזק!!!!!!אליה- צודקת!!!!תהילה=)=)!!!
אממ...אליעד.

אין לי כוח..

וזמן לקרוא הכול...

מישו יכול להסביר בערך?

אי אפשר להסביר בערך.. תקרא הכל!! שווה לך!מיטל
יש דברים שהם נכון לא הכול!! ואין לי כוח לפרט...אנונימי (פותח)
כמה דברים לכולם כדאי שתקראו.אנונימי (פותח)

1. די לחפור אם השמירת נגיעה תסתכלו בהיסטוריה של הפורום כל הודעה שניה של אנשים זה"האם מותר לשמור נגיעה?" או "בא לי לשמור נגיעה מה לעשות"? די זה חופר...כל אחד ודעתו..כל אחד יעשה מה שהוא עושה בבית שלו!!

2.מה כל כך יפה בתשובה של רב???????? התגובות האלה..."וווואו  מי זה האבינעם הזה אפשר את הטלפון שלו....(לכי איתו לדייט וזהו!! או כמו למשל.."איזה תשובה יפה ..אמר לי כ"כ הרבה.." מה זה אמור להביע? תשובה יפה..?זה מאוד נחמד מה שהוא אמר אבל ח'ברה שיהיה לכם קצת פורפורציות למה שקורא כאן...

3.יש לכם בעיה אם מה שכתוב למעלה? תגיבו כמו בני אדם!( אתם צדיקים והכל אבל יותר חשוב זה להיות בני אדם!!) דרך ארץ קדמה לתורה!!!

4.דרך אגב,אם בת באה נגיד לחבק אותך לפני כולם...מותר לתת חיבוק קטן....זה יבייש אותה....

אוףף  עצבים!!!יותר מידי ארוךך !!!! מזה התשובותמופי=]]

בס"ד

האלה?? לעזאזל!!חלאס למגילות!!!! לא יכולים להביא תשובה פשוטה 4 שורות???

אני יכולה לכתוב לך בארבע שורות ואפילו פחות!!שירושקי

תשמרי נגיעה, זה יועיל לך בכל דבר בחיים!!
רגש רגעי לא יוביל אותך לשומקום!!

מספיק קצר?!

ומה עם נשיקה? הרי זה גם יבייש אותה אם לא תתןעמישב

בס"ד ליקבה"ו

צריך לשים לב היטב מה מותר ומה אסור לפני שפוסקים הלכות כמו גדול הדור.

נגדיר את העניינים כמו שצריך (ועדיף לשאול רב בכ"מ).

נגיעה של הנאה- עפ"י הרמב"ם נגיעה של הנאה (היינו לגעת ביד של בת וכדו' תוך מחשבה להנות) אסורה מהתורה משום "לא תקרבון לגלות ערוה". היו ראשונים שחלקו עליו, וכתבו שהאיסור "רק" מדרבנן (רק בתוך גרשיים, משום שהגמ' בברכות [דף ד' ע"ב] כותבת שכל העובר על דברי חכמים חייב מיתה...).

נגיעה של חיבה- ככל הידוע לי כל הפוסקים מסכימים שנגיעה של חיבה (היינו צ'אפכה, כִיף וכדו' נגיעה המורה על חיבה) אסורה מדרבנן (כמובן שזה מכניס למחלוקת הראשונים האם כל עבירה מדרבנן כוללת גם איסור תורה של "לא תסור מן הדבר אשר יגידו לך).

לגבי לחיצת יד לאישה- נחלקו פוסקי דורנו בדבר. מצד אחד רבני גרמניה (ביניהם בעל ה"שרידי אש" ר' יחיאל יעקב ויינברג זצ"ל) כתבו להתיר, שכן הדבר הינו רק בגדר הרשמיות, ואין כאן לא הנאה ולא חיבה, אלא תנועת יד בעלמא. לעומתם סברו החזון איש וסיעתו שהדבר הינו בגדר אביזרי עריות והוא אסור מהתורה.

אני משער שק"ו שהם יאסרו גם חיבוק, למרות שזה יבייש אותה. מה לעשות, אם קרובי משפחה חילוניים יזמינו אותי לשופינג בשבת, אני אגיד להם "לא" עדין ונחרץ, למרות שהם יעלבו מזה ועור פניהם יחליף צבעים כמו האורות של הדיסקוטק שהם היו בו אתמול.

בכל זאת, תורה היא תורה.

שבוע טוב.

לאוריאל:מאמא מיה

1.אם כל אחד יעשה מה שבבית שלו-עם ישראל יתפצל ולא יהיו פה מצוות כי כל אחד יקבע לעצמו הלכות ומנהגים ואז מה יהיה פה?הכוונה של אנשים ששואלים היא לקבל עזרה ולהיות ביחד במה שקשה להם בקשר להלכות של התורה..

2.תשובה יכולה להיות מסוכמת ב3 מילים ולא מבהירה לי כלום. ויכולה להיות ארוכה,מסבירה ועוזרת להבין טוב יותר את מקור המצווה וסיבתה.

מה הקשר צאי איתו לדייט?באמת!!

3.אין לי מה להגיד.צודק.

4.ממש ממש לא!! ואם בת באה לנשק אותך לפני כולם?ואם אדם מבקש ממך להרביץ למישהו אחר?ואם מישהו אומר לך לחלל שבת כאן ועכשיו? "נוו מה אכפת לך,תעשה את זה זה יבייש אותו!"                                                                          אל תקבע הלכה (ועוד לא נכונה בכלל) בכזה ביטחון!

תקון קטן:זה יבייש אותה אם לא תתן לה...אנונימי (פותח)
הערה יפה..הרועה

1.  שמירת נגיעה נכלל ביהרג ואל יעבור כל עוד אנשים לא הבינו את זה אפשר להמשיך לחפור.

2.  אהבתי, אין מה להגיד אתה צודק.

3.  שוב צודק..

4. תלוי במקרה כמעט תמיד אפשר להסביר בצורה מכובדת שלא תפגע, רוב האנשים מכבדים את זה.

אוריאל Z - כנס >אח..

1)  "כל אחד יעשה מה שהוא עושה בבית שלו!!" - "זה חופר"
    [אגב - תפסיקו להגיד "זה חופר" כי אשכרה הכי חופר שיש.]

כן...יודע , אחי ילך לזרוק את עצמו לאש ואני אגיד "יאלה , בסטלה...שיפול...מה בראש שלו - שיעשה".
מצטער אבל - אני לא עשה ככה. יש לי אהבה , הדדיות וחיוב לתת עזרה למי שנופל.

2) ככה זה תגובות {מנטליות} של בנות. [לא שאני מסכים] - אגב - גם אני חושב שהתשובה מצוינת.

3) אחי , מסכים איתך - "דרך ארץ קדמה לתורה"
   אבל סתם שתדע , שאתה מצטט דברים...תשתדל ליישם אותם. הוי אומר - ציטטת משפט כה נפלא -
   אבל בד בבד כתוב שם - "קדמה לתורה" - שמת לב? צריכה להגיע אחרי זה התורה...[כולל גם שמירת נגיעה]

4) אממ...לא בטוח במה שאמרת...שזה יבייש אותה. צ"ע.

שבוע טוב!

אהה...איך שכחתי...אח..
סליחה אם חפרתי.

בשורות טובות!
אין היתר מחמת שייבייש אותהאנונימי (פותח)

גם אם הוא תיעלב ברור הדבר שאסור לחבק אותה או לנגוע בה, אין בכך כל ספק.

בכלל מחמת דרך ארץ אין היתרלעבור שום איסור,

אמרו לי את זה פעם..דבורל'ה

עדיף לבייש אותו עכשיו..מאשר שאח"כ לעמוד  מול הקב"ה וישאל אותך למה עשית את זה כשידעת שאסור,
וזה יהיה הרבה יותר מבייש..

[וה'משפט' הזה קשור לכל דבר בחיים!!]

שטויות.הרועה

יש היתר, עשו טובה תבדקו מה ההלכה לפני שאת מדברים.

אוףף באמת!!אני מסכימה עם כמה אחרים שכתבו תזה לפני-מתו"ש

יש לי בעיה של היפראקטיביות!!!!!!!!!!!!! אנלא יכולה לקרוא את כל זה!!!!!!!!!!!!! ואני באמת מתה לדעתמה הוא כתב!!!!!!! מישו יכול לסכם???? אבל סיכום אמיתי, לא "תשמרי נגיעה ואז ה' יאהב אותך"!!!!!!!!

ראה מה שכתבתי למעלה.עמישב

בס"ד לק"י

שכחתי לציין שחיבוק יאסר ע"י כולם, שכן הוא מסמל חיבה, שאסורה לדעת כולם, ולא משנה מה יקרה.

עם נגיד זה קרוב משפחה (דוד , בנדוד וכאלה..)~H.L~
אז זה בסדר לתת חיבוק  כדי שלא יעלב.....
את ממילא לא צריכה לשמור מדודים שלך נגיעה..טלל=]]

וידוע שאם זה בן אדם מבוגר .. אז משום כבוד מותר..

אבל לבן בגילך.. הוא אולי יעלב אבל הוא יתגבר

?????ט'
כתב הרמב"ם ביד החזקה - הלכות איסורי ביאה פרק כא הלכה ו

"המחבק אחת מן העריות שאין לבו של אדם נוקפו עליהן או שנשק לאחת מהן כגון אחותו הגדולה ואחות אמו וכיוצא בהן - אע"פ ש אין שם תאוה ולא הנאה כלל - הרי זה מגונה ביותר, ודבר אסור הוא, ומעשה טפשים הוא, שאין קריבין לערוה כלל בין גדולה בין קטנה חוץ מהאם לבנה והאב לבתו"

אחרי דברי הרמב"ם האלו צריך להיות לך ברור שזה אסור לחבק את אחותך הגדולה - נקודה. וכשמדובר בבת דודה כל נגיעה אסורה כמו כל העריות שלבו של אדם נוקפו עליהם.
תעשה כמו הרמב"ם!!
התשובה התקבלה מהרב שמואל אליהו (בכיפה)

מהה?? ממתי אסור לבן לחבק את אחותו?..טלל=]]
לפחות 800 שנה כבר - מאז חי הרמב"ם ט'
...טלל=]]

יש הלכות עדיף לא לדעת...

ועכשיו כשאת יודעת?ט'
הייתי מעדיפה לא לדעת..טלל=]]

כי אני יודעת שלא לגעת באחים שלי יהיה קשה.. ואני כן יגע בהם בכל זאת..

אז הייתי מעדיפה לא לדעת וזהו

אולי אנשיםפ אחרים פה כן היו רוצים לדעת.. אני לא

זה:ט'

זה מהחתימה שלך:

הקָדוּש בָרוּך הוּא אָנַי אוהַבִת אותְךָ

תחשבי על זה...

מה הקשר?..טלל=]]

אני שונאת את זה שאנשים חושבים ככה..

יש בנות שלא ישמרו נגיעה מאחים שלהם.. אז הם לא אוהבות את ה'? תעשי לי טטובה..

לפי דעתי בת שמדברת לשון הרע יותר חוטאת כיהיא מחטיאה גם את עצמה גם את מי שהיא דיברה איתה לשון הרע וגם את מי שהיא דיברה עליה..

אז אני לחקתי על עצמי לא לדבר לשון הרע..

את לקחת על עצמך משו אחר. והיא משו אחר..

נקודה.

זה שאני לא ישמור נגיעה מאח שלי הגדול לא הופך אותי למשו פחות צדיק ממך או מכל בת אחרת

הרמב"ם פסק שאסור נגיעות כמו חיבוקהרועה
סתם נגיעה עד כמה שזכור לי מותרת
לא ראיתי את אח שלי שבועייםטלל=]]
אני לא יחבק אותו?
אני לא פוסק..הרועה
תשאלי רב אם זה מותר יכול להיות שזה כן.
כמו שאמרתי.. יש הלכות שעדיך לא לדעת..טלל=]]
זה הדרך לקיים את מצוות ה' כמו שצריך?תפוזה 1
עבר עריכה על ידי תפוזה 1 בתאריך י"א כסלו תשס"ט 21:26

בס"ד

להתחמק ע"י אי ידיעה בכוונה מההוראות היותר קשות מבין האלה שנצטוינו?
ממש לא מסכימה עם זה.
לא חוכמה לקיים רק את ההלכות הקלות.

במקרה הזה לאהרועה

אבל כדי לדעת שלפעמים כן..

http://www.kipa.co.il/ask/show/107551

בקישור שנתתתפוזה 1

בס"ד

מדובר על מקרה אחר, "...הלכה זו נאמרה רק כאשר ברור שהאדם שמעירים לו לא ישמע בקולנו."
לא על בן אדם שבכוונה מונע מעצמו לדעת הלכות כי הם קשות לו.

זה עניין שלי.. לא של כל הפורום.!!טלל=]]
אני מדברת באופן כללי.תפוזה 1אחרונה

בס"ד

אבל אם מפריע לך אני מפסיקה..

אין קשר ט'

את שונאת אותי? תודה

ואני לא אמרתי שאת לא אוהבת את ה'!!
ואם קראת גם את התגובות שם בקישור - אז לגבי  דעתך האישית תראי מה הרבה הגיב שם בתגובה השניה...
וח"ו אני לא אמרתי שאת לא בסדר!!!

יש לנו 613 מצוות ואנו מחוייבים לשמור את כולן.
לכל אחד יש את ה'זהיר טפי' שלו - המצווה המיוחדת שעליה הוא הכי מקפיד וכו' ובכולן אנחנו צריכים להתחזק - כולנו...

בהצלחה!

הרב*ט'
חחח יש לי חברה ששומרת נגיעה מאחים שלה אפילו כל -~H.L~
נגיעה שהיא נראה לי , אותי אישית זה מצחיק לשמור נגיעה מאחים ונראה לי מוזרר...
לגבי שמירת נגיעה בבית.נוער-חומש כבוד
זה בכלל לא קשה להתרגל. מהבר מצוה שלי לא נגעתי באחיות שלי, (אני רווק בן 20) והם יודעות שאני אוהב אותן מאוד ומוכן לעשות בשבילן כמעט הכל.
תיזהר גם להסתכל על עצמך..סבא גפטו
- אין שום בעיה לפתח יחסי משפחה עם אחים ואחיות שלך!
המשך:סבא גפטו
משתמש בשם "יהודון" שלח לי הודעה: "קשרי משפחה".

ואני (ס.ג.) מוסיף: בכוונה תחילה כתבתי "יחסי משפחה". לומר שהקשר שלך עם המשפחה שלך אין בו שום בעיה ומצידי תקרא לזה זוגיות/יחסים עם המשפחה שלך.
נכון ש'יחסים' בהקשר הזה, זה מילה עם קונוטציה מינית. אך דווקא בגלל זה החלטתי לכתוב זאת.

בכ"א אם למישהו לא הייתי ברור, וההודעה שקיבלי במסר אישי מ'יהודון' גרמה לי להבהיר ת'צמי - הרווחת.

כל טוב.
מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירותאחרונה

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

אני חדשההרהמורניק

סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!

משתתף בצערךסוורוס סנייפ
תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ההרהמורניקאחרונה

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילהאחרונה
מדהים!
שלוםטאטע מלך העולם

יש לי שאלה לכל החברה שהם בתנועת נוער.

ב"ה אני מדריכה בסניף בנ"ע עקיבא נפרד בעירי הנחמדת ובמקביל גם בחבב של הסניף המעורב... השאלה היא האם לעזוב את הסניף המעורב?

רוצה להוסיף שאם אני לא ילך לחבב סביר להניח שלא יהיה לי חברה אחרת...

תודה מראש לכל העונים ברכת ה' עליכם!

זו אכן שאלה ערכית שמצריכה חשיבהGini

אין תשובה "נכונה" אחת לשאלה הזו, וההחלטה צריכה להתבסס על סדרי העדיפויות, הערכים והצרכים האישיים שלך.

כמדריכה בסניף הנפרד, המחויבות שלך היא לבנות ולהעביר תכנית הדרכה מתאימה לערכים שאת דוגלת בהם. ואף להוות דוגמא אישית לבנות שאת המדריכה שלהן.

האם העיסוק המקביל בחב"ב בסניף המעורב יוצר אצלך קונפליקט פנימי או מסר בעייתי?

האם האופי והרקע הדתי של הבנים המגיעים לסניף המעורב מקשים עליך?

או שיש פעילויות שהאופי שלהם סותר את הערכים שלך?

העובדה שציינת שאם לא תלכי לחב"ב, "סביר להניח שלא יהיה לך חברה אחרת" היא נקודה קריטית. קשרים חברתיים הם דבר בסיסי וחשוב מאוד. אם החב"ב המעורב הוא הדרך היחידה שלך כרגע לשמור על קשרים משמעותיים, עזיבה עלולה לגרום לבדידות ולקושי.

מדוע שלא יהיו לך קשרים חברתיים מחוץ לסניף המעורב? החברות שלך רק שם? אין דרך אחרת לשמר את הקשר עם החברות האלה?  (מפגשים מחוץ לסניף, פעילויות אחרות?)

אולי  לצמצם הגעה לסניף המעורב, לא להפסיק לגמרי? 

אמממטאטע מלך העולם

זהו הבעיה היא שאני חייבת את זה... זה כאילו השחרור שלי מכל הלחץ והבלאגנים של השבוע...

אני לא חושבת שזה סותר...טאטע מלך העולם

הרמה הרוחנית של החברה אצלנו היא די גבוהה ובאמת שלא נראלי זה משפיע... פשוט אני חוששת שזה קצת מוזר...

בד"כ זה כן סותריהודי חסידי

אם הרמה גבוהה מה הבעיה לנסות לעשות הפרדה?

לא כי אני מכיר את הנושא מקרוב, סתם נראלי שזה אמור להיות ככה.

אני בעיקר חששתי ממצב של האוירה בסניף המעורבGini
אבל עכשיו שאת מציינת שהרמה הרוחנית של החבר'ה אצלכם די גבוהה - אני לא חושב שאת צריכה להימנע מהחיים החברתיים, עם החברות והחברים שלך. 
אני צרכה להבהיר משהו כנראהטאטע מלך העולם

זה מאוד מורכב כי הרמה הרוחנית שלהם גבוהה יחסית לחברה בעיר שלנו...

אני מדייק קצת יותר, חלקם מגיעים מבתים מסורתיים וחלקם חוזרים בתשובה... אני בכלל מהקצה השני, למי שמכיר אני לומדת באולפנת תפארת שזה אולפנה יחסית דוסית וזה פחות או יותר הכיוון שלי...

עכשיו מבינים קצת יותר??

כן...יהודי חסידי

אם כן, המצב יותר מורכב ויש יותר על מה לדון, גם בגלל הצד של הקירוב רחוקים שבעניין, ושזה מחזיק את המתחזקים בתור דתיים, ומראה להם שאפשר להיות שם ולהיות דתיים...

חוץ מזה יש על זה לרב שניאור הרבה דיבורים בעניין, היו כאלה שאחרי בירור אישי מלווה ברבנים גדולים (כדוגמת הרב שמואל אליהו), הרב שניאור הסכים להם להשתתף בפעילויות של סניף מעורב, בכל מקרה אם זה מעניין אותך יש יהודי שעוסק בכל ההקלטות של הרב שניאור ע"פ נושאים, כנראה שיהיה לו הקלטה בנושא, מוזמנת לשלוח לו מייל harav.shneor.ketzשטרודל גימייל נקודה קום. את יכולה לבקש ממנו חומרים בנושא, אם זה מעניין אותך. 

וואי תודה!טאטע מלך העולם

אתה יודע על איזה עוד נושאים יש??

ולגבי הקרוב רחוקים...טאטע מלך העולםאחרונה

אני ממש מפחדת שבסוף זה גם ישפיע עליי...

כאילו לכו תדעו מה יקרה, זה יכול חס וחלילה לדרדר...

בקיצור מורכב ביותר...

בדידותהרשפון הנודד

למה אפשר לחוש בדידות ברמה כמעט משתקת והאם זה אמיתי ומה אפשר לעשות עם זה?

לכן לנוער יש תנועות נוער. מפגשים, פעילויותפ.א.
כן אבל זה מרגיש לי קצת בריחה משום מההרשפון הנודד
בריחה? אשמח שתסבירפ.א.

אתה מרגיש בדידות כי אין לך חברים? מה עם חברים לכיתה בלימודים?

אתה לא חבר בתנועת נוער? 

זה לא זההרשפון הנודדאחרונה

זה הנקודה יש לי חברים אבל אני לא רוצה לבנות את הקשר שלי רק בשביל להרגיש שיש לי חברים ואני לא בודד...(מוזמן להסתכל בשרשור החדש על ללכת לסניף מעורב שאתה לא כל כך מאמין בזה אבל צריך בסוף חברה..)

...הרמוניה

א- אדם בסופו של דבר מול עצמו גם כשהוא עם חברים וגם כשהוא לבד... האם אתה מהווה חברה טובה לעצמך? 

מעניין לך עם עצמך? האם אתה חבר טוב לעצמך (רגשית)?

תכנס פנימה. בכל אחד יש עושר פנימי וזה תענוג לגלות אותו.

ב- נסה לשים לב לזה שאתה אף פעם לא באמת לבד, תמיד מושגח בידי מישהו שאוהב אותך אהבת עולם...

אולי יעניין אותך