רבנית בפני עצמה ולא רק אשת רב?
ביינישים מחפשים רבניות?גוועלד
רבנית בפני עצמה ולא רק אשת רב?
בייניש מחפש אישה טובה עם יראת שמים-משה ר-
לא שתהיה רבנית(מדבר בשם עצמי)
ממה שאני מכיר דווקא לאנפשי תערוג
מחפשים אישה טובה עם יר"ש וצניעות (לאו דווקא רק צניעות הבגד)
ממש ממש לא!מרדכי
לענ"ד זה ההפך לגמרי וזה רק ירתיע.
זה לא מקובל שנשים הן רבניות בפני עצמן ולא רק שזה לא מקובל, זה גם נגד ההלכה - מה שכאמור ירתיע בייני"שים. כמו כן כיום ישנו ארגון אחד שמעניק תעודת רבנות לנשים, וברוב הישיבות יש שם רע לאותו הארגון.
וכמו שאמרו קודמיי-
הבייני"שים מחפשים מישהי שתהיה בעלת מידות טובות, בעלת צניעות, מישהי שתאפשר להם ללמוד תורה ואף תעודד אותם לעשות את זה וכו' (וגם אני מדבר יותר בשם עצמי ובשם החברה שבה אני לומד).
לא מקובל? נגד ההלכה?
מירימירי
אסמכתאות בבקשה
אסביר את עצמי- (תשובה גם לחרותיק)מרדכי
הגמרא במסכת קידושין (איזור דף כ"ט-ל') דנה האם בת חייבת בלימוד תורה או לא. בין היתר מהגמרא הזאת לומדים חלק מהפוסקים שלבת אסור ללמוד תורה למעט ההלכות שהיא צריכה לדעת (שבת, טהרה וכו') ותנ"ך. כך לדוגמה סובר גם בעל התניא בפרק ג' (אם אני זוכר נכון) בהלכות ת"ת ב'שולחן ערוך הרב' (שלפי מה שהבנתי היום נכתב בהוראת המגיד ממזרי'ץ בעצמו, ממשיך תנועת החסידות). כמו כן כך גם פוסק הרמב"ם.
מכאן למדים שלאישה אסור עכשיו להתחיל ללמוד גמרא, שולחן ערוך וטור בית יוסף. כי זה פשוט לא הטבע של האישה. האישה לא יכולה ללמוד ולגדול בתורה כשהיא צריכה במקביל לגדל ילדים ולטפל בהם וכו'. לכן מנחים שהאישה תלמד הלכות הקשורות אליה ותעסוק בתורה נביאים וכתובים וכו'.
אישה אכן יכולה להעביר שיעור (בפני נשים!) בנושאים הנ"ל וזה טוב מאוד ומומלץ! אבל אם כל הכבוד לה היא לא תקבל את הסמכות הרבנית שהיא הרבה יותר מורחבת וצריך לעסוק ביותר נושאים. אם זה רק בכינוי, כמו שחרותיק כתבה, אז מי אני שאתלונן, אבל אם זה במהות אז זה בעייתי מאוד.
וברשותכם, אחזור לבעל התניא שכותב (בהמשך למה שכתבתי מקודם) ששכרה של המאפשרת והמעודדת ללמוד גדול יותר משכרה של מי שלומדת בעצמה. נקודה למחשבה מה עדיף.
מרדכי,חרותיק
רבניות לא בהכרח אומר שהן שייכות לארגון קולך וכל אלו.
רבניות אלו גם נשים מלאות תורה,
שיכולות ללמד אחרים תורה.
לא עם תעודת הסמכה, אלא עם תואר שבו בני אדם קוראים להן.
ויש המון כאלו, נשים יראות שמיים.
חח הרבה ביינישים בכלל לא מתכננים להיות רבנים..אברי
פחחח הלוואי...דניאל55
כמו שראית פה, לא.
לכן אני בעבודה על עצמי לשכוח תלמודי כדי שהבינישים לא ירתעו ...
יש כמה עצות לשכחהריבוזום
מקווה שלא התחלת בלשכוח אותן
למה צריך עצות, בשביל מה יש מלאך?
מרדכי
כדברי הגמרא בנידה (ל' ע"א) תינוק בבטן אימו לומד את כל התורה כולה עד שלפני שהוא יוצא לאוויר העולם ובא מלאך ונותן לו מכה על ראשו ומשכיח ממנו את כל לימודו.

טוב, לא תיארתי לעצמי שרמת הידע שלה מגיעה עדריבוזום
זימון מלאכים...
חחחחחנועם ה
את לא צריכה להקטין את עצמך בשביל מישהו!שיר ידידת
בסוף את תפגשי מישהו שלא יירתע והוא יהיה האחד שלך.![]()
תתקדמי עוד שלב ברמת הבייינישיות.. אל תחזרי אחורה..Itamar48
אחרי כל משפט תורני שאת אומרת תוסיפי: "לא יודעת", "לא בטוחה", "נראה לי".. ככה לא יירתעו!! ![]()
עד מתי?naergel
שתחביא את עצמה, עד מתי? הדייט השני? האירוסין? החתונה?
האגו אינו שייך בדברי תורה.
חביביתי-לא את הבעיה וגם תשובה למרדכיnaergel
מרדכי,
מה שאתה מציג הוא קטן ושטותי. יש בשפע מקורות המחייבים אישה בלימוד תורה. אישה יכולה לפסוק הלכה (לא צריך רב לכך, אלא מישהו בקיא), אישה יכולה להנהיג קהילה (היו בשפע, תלמד היסטוריה) ואף בתקופת הבית וחז"ל נשים היו חזקות.
קודם כל, זה שגברים בכלל מעיזים לדבר על נידה- כן כן, גם חז"ל, זה חוסר צניעות משווע, אם כבר מדברים. אישה יכולה להיות צנןועה, יראת שמיים, טובת לב ובעלת חסד, אמא נפלאה ווזיווג נפלא כן, גם אם היא גדולה בתורה. האם אתה באמת מעודד נשים מלהתקרב לקב"ה? אין שום מקום שבו נאמר שהתורה ניתנה לגברים. מתפקיד האישה בתור אם ומחנכת, בתור שותפה לבעלה דווקא ללמוד ולדעת, בכדי להיות לו חברותא וגם לנהל שיחה אינטילגנטית. אני מבטיחה לך שבית בו האישה למדנית הוא בית שדברי תורה עפים ומתנהלים בו ללא הפסקה, וזו נקודת המוצא של הזוג. הקרבה לה' אינה יכולה להיקבע ע"י רק על מאמרי חז"ל. לשפ כך יש הלכה. ההלכה דורשת את הלימוד מאישה בכדי לחנך נכון, וחבל שהידע שלך לא מגיע לשם. ולא, אל תדבר איתי על "מצוות נשים". אנו חוייבנו בתרי"ג מצוות בדיוק כמוך. אנו היינו במתן תורה, ולא אמרו: אהההה, בנות, תלכו, זה לא בשבילכן. בכלל לא בטוח שמצוות לימוד תורה הוא רק לגברים. זו אינה מצווה שהזמן גרמא. זה שכתוב "ושיננת לבניך" אינו אומר כלום- גם כתוב שבני ישראל יצאו ממצרים. הנשים נשארו בבית? בבקשה אל תקתין את הקב"ה רק בגלל שאתה מאויים ומפחד מזה שאישה תהיה שווה לך בידע. ההפך, תשמח בכך שאישתך תדע, שתבין, שתהיה חלק מעולם התורה.
דרך אגב- ראב הוא מוןרה קהילה, ואישה יכולה להיות "רבנית". זה שהמושג היום הפך לבעייתי זה לא קשור. אשת החכם, אשת הצדיק, אשת הרב תמיד היו נשים ידעניות וזה מה שגדולי תורה חיפשו כי הם ידעו מה שאינך יודע מסתבר- שיש מצווה לאהוב ולדעת את ה', ולפי הרמב"ם (סוף סוף הלכה) הדרך לכך היא מעשים ולימוד. אל תעשה אותי מלאך, רגשנית ושאר השטויות. אני אדם, יהודיה השואפת לקרבה ולקיים מצוות ה' בדיוק כמוך. אם בינייש לא רוצה אישה שיודעת
1)הוא במאה הלא נכונה
2) הוא אינו מבין את גדולת ה' ביצירת בית אמיתי.
כן, אני יודעת הלכה. אני יודעת גמרא (אל תפחד, גם אם במקרה אני יודעת יותר ממך יהיה בסדר), אני מבינה בשו"תים, במשנה והתורה. אם זה עושה אותי לא טובה בעיני ה', אני פיל עם ארבע נדנדות. ואם אני טובה בפני ה', מי אתה שתקטין את אלוקים לרמה שלך, ומי אתה שתגיד? מכל מלמדי השכלתי. עזר כנגדו היא לא החמודה שיושבת וסורגת כיפה בצד- זכר ונקבה בראם.
לפני חז"ל תביא דאורייתא, ולפני נידה תביא את חז"ל שאומרים אחרת.
בית של תורה, בית אמיתי הוא בית שבו התורה שוררת משני הצדדים- מאתגרים אחד את השני באמונה, המצוות ובלימוד. כל מי שלא מבין את זה יש לו חסך רציני בהבנת היהדות.
נרגל... אמרת שישמקורות שתומכים ומחייביםנחשון מהרחברון
הוא הביא מקורות שאוסרים (תיפלות, גמרא מפורשת שהיא לא מצווה ללמוד ולא ללמד. פסקי הלכה של הרמבם ובעל התניא...) לומר שהיא כן מחוייבת וזה שהיא הייתה במתן תורה זה טפשי, (סליחה על הביטוי) במתן תורה גם יש הלכות לכהנים. לא אמרו לי ללכת. אז מותר לי לעבוד בבית המקדש? יש גם הלכות צניעות... שאמרו לאשה נשואה לכסות את הראש הלכתי?? לא! אתם חייבות בכל הלאווין ובמצוות עשה שהזמן גרמן. אם תורידי מצוות שתלויות בבית המקדש - את הרוב קיבלתם. אז לא אמרו לכם ללכת.
היסטוריה? זזה הוכחה? נגד גמרות??? (ואת קוראת לעצמך עובדת ה' ומחפשת להתקרב אליו?)
בכלל מאיפה לך האומץ בכלל לומר שזה שחזל דיברו על נידה זה לא צנוע?!? את קלטת מה אמרת ?!?! וזה נקרא לחפש את ה' מדובר על ענקי עולם. רבי יוחנן היה יושב בירידה למקווה של הנשים שיראו אותו שהם טובלות ויהיו להם בנים כמותו. כן, הן היו ערומות וטבלו והוא ישב שם. רבי יוחנן!!!!!!!!!!!!! תנא קדוש עליון אחד שלא היה לא חברותא מספיק חריף והלימוד שלו לא היה מקסימום - השתגע וחכמים התפללו עליו שימות כי הוא לא יכל לסבול שהוא לא לומד. אז ששאלו אותו הוא ענה "נדמות בעיני כאווזות לבנות" זה לא מעורר בו רגש ותאווה (זה לא היתר גורף אבל כשרבי יוחנן עושה את זה והגמרא מודה שזה היה בסדר אני לא מפקפק) אז לומר שהוא התעסק בעינייני נידה זה חוסר צניעות????
איפה אמונת חכמים? הגמרא אומרת קודשא בריך הוא ואורייתא חד הוא. הוא מתעסק בתורה ו"דברי תורה אינם מקבלים טומאה" כן כשזה מגיע מתוך בניין רוחני מתוך לימוד תורה בטח של אנשים נשואים או לקראת נישאוים שצריכים לדעת את ההלכות - אין בעיה ללמוד הלכות נידה.
אם את טוענת שזה חוסר צניעות מאידך ושאת מזלזלת ככה בחז"ל ותורתם והדרכתם אך אומרת שאת לומדת תורה כדי להתקרב אל ה'. מאידך.
תעשי חשבון נפש דחוף!!!! נראה שסדר העדיפויות התעוות. אם מתוך ידע מגיעים לכאלה אמירות אז אל תלמדי לא סתם הגמרא אומרת שנשים ערמומיות והתלמוד גורם להם להיות ערמומיות יותר ומכאן מגיע שיבוש. תראי לאן הגעת
וסליחה אם פגעתי
כי בגמראnaergel
בגמרא יש. נן דעות אחרות כמו של בית שמאי. אני לא מתעלמת מחז"ל אדרבא- אני מקשיבה להם. ומאיפה אני מקבלת את העוז לחלוק על חז"ל? מזה שאני מקבלת מחזור והם לא, אז זו עדות ממקור שני . זה חובר צניעות משווע לדבר על דבר זה בסביבת גברים. "והצנע לכת עם ה' אלוקיך" זה שאתה לא יכול להבין את המשמעות של גבר ר שקובע הלכות נידה זה ממש לא בעיה שלי. ואתה יודע מה? מכירים בכך ולכן יש את נשמת- נשים שקובעות לנשים. אתה חושב שהמצאתי גלגל? וזה שרבי יוחנן יושב שם, או רבי עקיבא עולה על עץ תמר אחרי אישה הוא ביקורת אם תסתכל בדיון. זה היה בעייתי, לא טוב. אז את רבי יוחנן אתה מקבל ואת החכמים ששואלים אותו אתה לא? הם אח"כ ישבו שם? ולמה למקווה נשים הולכות בלילה? אתה ממש חכמולוג. הגמרא אומרת שנשים ערמומיות ועוד הרבה דברים לא יפים. יש נשים כאלה, ויש שלא, בדיוק כמו שיש גברים כאלה. אני למדתי תורה, מפרשים, נ"ך, תרגומים, בבלי, ירושלמי, רבמ"ם, שו"תים ועוד ואני גאה בכך. אני לא ערמומית, אני מדברת על הלכה ועובדות שהתקבלו במשך אלפי שנים, מדאורייתא ועד היום. מאיפה אתה מקבל את דבריך? מ2.5 אמרות? תוכיח!
חוץ מזה, אני אמרתי משהו על עבודת ה' שלך? לא. מאיפה אתה מעיז לדבר על שלי? יש לך מושג מי אני? מה אני עושה? במה אני מאמינה? אתה כועס עלי שאני מקשיבה לחכמים אחרים ממך ולקולות אחרים בגמרא, זה הכל. מי יותר צודק, רבי יוחנן או רש"י? אתה לא פחות סלקטיבי בהקשבה שלך לחכמים, אז תעשה טובה, תגיד שאתה לא יודע מספיק ושאתה מפחד, אבל אל תתלה את זה בי.
מה שאני מתפלאמופים
זה בשביל מה את לומדת גמרא רמב"ם ושו"תים?
אם את חושבת שאת יודעת יותר טוב, ואת יכולה להתווכח איתם ולבקר אותם חבל בכלל להתעסק עם דבריהם, תלמדי חומש ותפרשי אותו איך שבא לך.
מה שאת אומרת לא בעייתי בגלל שאת אישה, הוא בעייתי כי לא כך לומדים גמרא!
בשום דור גברים ונשים לא למדו גמרא בצורה ביקורתית, של - אולי הוא בסדר ואולי לא, אולי הוא צודק ואולי לא, הראשונים כולם פסקו כמו דעה אחת - אבל אני סובר כמו דעה אחרת בגמרא.
אין שיטה כזאת!
זה בדיוק נקרא "להוציא דברי תורה לדברי הבאי"
לא אמרתיnaergel
לא אמרתי באיזה שיטה אני לומדת, אני פשוט לומדת הרבה דברים שונים ביחד. בוודא שכך לומדים סוגייה הלכתית. חוץ מזה, קשה להאשים אותי שאני לא לומדת כמו בישיבה כי אכן לא הייתי בישיבה. נקודת המוא שלך היא בעייתית. אם הייתה לי מסגרת אולי זה היה שונה. אני גם לא לומדת בצורה ביקורתית. אני לומדת בקיאות ועיון ורואה מה אני מבינה. לא ידעתי שזו ביקורת, אני חשבתי שזה לימוד.
תורה צריך ללמוד מרב, הספרים הם רק הכלי עזרלשם שבו ואחלמה
אני משתדל ללמד עלייך זכות שאת באמת לא מבינה שהלימוד הוריד אותך לפי פחת, לזלזול בקדוש והיקר לנו.
למדתי מרבnaergel
למה אתה חושב שלא למדתי מרב ? כל מה שאני אומרת פה הוא חזרה על אותו דבר- אני זאת שמתבססת על פסיקה הלכתית. אל תלמד עלי זכות ואל תתיימר להגיד שאני מזלזלת רק כי אתה לא מסכים עם פסיקה.
תחשבי שניה על מה שאת אומרתמופים
"בוודאי כך לומדים סוגייה הלכתית"
מאיפה את יודעת איך לומדים הלכה?
יש לך חוסר ידיעה בסיסי בגישה לחז"ל, וכשאת לומדת הכל יוצא עקום!
אז בוא נלמד אותך הקדמה לגמרא שלומדים אצל בנים בכיתה ה'
אחד מיסודי האמונה הם מסורת תורה שבעל פה.
כשתנא אומר משהו, אין סמכות לאף אדם בעולם לחלוק על זה. ולכן אם אמורא לא מסתדר עם דבריו שלתנא, אנחנו דוחים את דברי האמור, כי כנראה הוא לא ידע את זה.
אמורא לא יכול לחלוק על תנא!
באותה צורה לאחר חתימת התלמוד אי אפשר לחלוק על אמורא. אם אחד מהראשונים אומר משהו, ונמצא גמרא שמשמע הפוך, זאת תהיה קושיא על אותו ראשון, ונדחה אותו כך מהלכה. הוא לא יכול לומר - אני חולק!
לאחר תקופת הראשונים (בערך בזמן השו"ע) המצב לא כל כך חתוך, אבל באופן עקרוני יש את אותו כלל, אחרונים לא חולקים על ראשונים.
ממילא לומר משפט כמו "זה לא צנוע שגברים ידברו על הלכות נידה", כשתנאים עסקו כזה, זה בעצם לחלוק על תנא.
וש"את" תרשי לעצמך לחלוק על תנא זה מופקע לגמרי! לא כי את אשה, אלא כי את אפילו לא רב מהאחרונים.
מספיק לבינתיים...
איזה בידורnaergel
חולקים על אמוראים כל הזמן- כולל הרמב"ם ורש"י. אני יודעת איך ללמוד גמרא, אולי לא אומרת את מה שאתה חושב לנכון אבל אני יודעת יופי איך לומדים. מאיפה אתה יודע? מהישיבה? אז אני למדתי במדרשה בבר אילן. אני יודעת על חכמים. האמת אין לך מושג מה אני יודעת ולא. השו"ע עצמו פוסק לא לפי האמוראים כי המציאות משתנה.
רבי אליעזר אינו אמורא, הוא תנא ההולך בדרכו של בית שמאי, אז לא רק שלא קובעים הלכה לפי מימרה (שוב), דעת בית שמאי לא התקבלה להלכה. מדובר ברב שהוא בחרם, בנידוי בפני דעותיו.
וכן- לא אני חלקתי. דורות של רבנים כולל החפץ חיים וחכמי דורינו קבעו.- גם בנושא של הלכות נידה שראוי שנשים ילכו לנשים.
האמונת חכמים שלך לוקה בחסר מסתבר.
מאשימים אותי פה בבורות, בזלזול ואני הולכת לפי ההלכה הפסוקה ודרכי הלימוד הקלאסיים. אני לא מבינה, לא לימדו אתכם את תהליך קביעת ההלכה היהודית? כולכם נתקעתם באימרה בבבלי כשאני מתבססת על כ"כ הרבה חכמים במשך הדורות! בורות? זלזול? תראו מי שמדבר. חז"ל היו גאונים. גאונים. אבל להגיד שאין השפעה תקופתית וחברתית היא שקר ובכך הכירו הגאונים, הראשונים, האחרונים וכל חכמי ישראל מאז. על זה בדיוק מתבססת קביעת הלכות היום! אתם ממש לא ברורים לי.
חוץ מזה כולכם קשקשנים, באותו מקום בן עזאי אומר שחובה ללמד את ביתו תורה, אפרופו תנאים.
אתם פשוט מתסכלים אותי.
אין לי מושג כמה את לומדתמופים
אבל אני לומד גמרא ואח"כ הלכה כבר 23 שנה ברוב הזמן שאני לא מבזבז כאן.
מאיפה אני יודע?
כבר עניתי לך - כבר מכיתה ה', וזה חוזר כחוט השני בכל הספרות התורנית. זה ממש ממש בסיסי מה שאני אומר.
הטענות שלך לא קשורות לענין. אני בכלל לא נכנס לנושא אם מותר לבנות ללמוד, אני מדבר על העיקרון - "חז"ל קודש".
נכון שיתכן שהמציאות משתנה שההלכה תשתנה לפי זה, אבל במקרה כזה אנחנו אומרים שגם התנאים היו אומרים כך אם הם היו כאן.
את אומרת "ר' אליעזר שמותי הוא" ולכן מחליטה שאין הלכה כמותו. זאת טענה שאפשר לטעון כשיש מחלוקת תנאים, בתוך השיח ההלכתי.
ויתכן אפילו שנמצא מי שיפסוק כבן עזאי, לא למדתי את הנושא ואין לי ענין בו, אני יודע שהשו"ע פוסק לאיסור, וזה בפשטות של ההלכה.
אבל אני קפצתי על משפט אחד שלך ש"לא ראוי" שגברים יתעסקו בהלכות נידה.
כשזה ברור שבכל הדורות מדוד המלך והלאה גברים התעסקו בזה, ולא ראו בעיה, ואת באה ומבקרת אותם, ואת חושבת שאת יותר חכמה.
זה בורות וזילזול.
ומה עם הפוסקיםnaergel
סליחה? עברתי על המקורות וזה ממש לא ברור. אאום אתה לומד גמרא 23 שנה, תסביר לי ממתי קובעים הלכה מאימרה? ודרך אגב, זה שאין לך עינין בבן עזאי לא מבטל את הדיון ההלכתי התנאי שהתנהל, על כן דעת בית שמאי היא רלוונטית ולא קובעים הלכה כמותו. אם זה לא שיח הלכתי, אז מה שהוא אמר הוא אימרה ולא הלכה.
בקשר להלכות נידה- כל מה שאתה יודע הוא שיש את מסכת נידה. שום דבר אחר. ויש פוסקים שאכן אומרים שאני צודקת ולכן הקימו את נשמת. חוץ מזה, מה אתה כ"כ צריך להתעסק עם זה? זה מידע ממקור משני לכל היותר ועל פי איך שדברו על נשים לא נראה שקשיבו למקור הראשוני יותר מידי. באמת. ואני לומדת גמרא רק 20 שנה, עמך הסליחה.
הבורות היא שלך וכן הזלזול בי ובפוסקים שלא מסכימים איתך, ויש הרבה. נשים לא הלכו לרב בתקופת חז"ל כי חז"ל היו צריכים לשאול את נשותיהם על זה! הכל בסדר איתך? אתה מקשיב לעצמך? כי לי אתה בטוח לא מקשיב. אני לא מזלזלת, פשוט מקיימת את "אשר יורוך". אתה לפעמים אוכל חמוץ לפני השינה? שמעת על ניתוח קיסרי? הרמב"ם אומר לא לעשות את הראשון ושלא שמע על השני. אני תוהה לעצמי איפה הגגבול שלך עובר בלא להסכים עם דברי חכמים.
אתה מצביע על הנקודה בדיוק- אותך טרחו ללמד, אני הייתי צריכה לחטט רגלי ולהיות מדור פורצות הדרך. זה בדיוק מה שאני אומרת- ואני בטוחה שיש רבנים שיסכימו איתי שלמדו יותר זמן ממך, כאילו שזה מדד. אז כל רב שלא מסכים עם רבי אליעזר הוא מזלזל ובור?
אה וחכה חכה עד שתשמע את זה- באופן כללי אני חושבת שבית שמאי צודקים. גם כאן אני מזלזלת? גם אגיד לך שאנו מקיימים את דברי בית שמאי בהמון מקומות למרות שאנו אומרים שלא. זה שלמדת בבלי בישיבה לא עושה ממך מומחה לבבלי או לכל ההלכה מאז. אני דנה פה בדרך פסיקת ההלכה ואותך "לא מעניין" כלשונך כל מי ששונה מדעתך. אני מקבלת את זה שאתה חושב שלנשים אסור ללמוד את הבבלי (מה נתקעתם על זה אני לא יודעת). אני יודעת אחרת- עשה לך רב ואשר יורוך. אם אתה רוצה הערות אישיות נגמר הדיון- אני לא ממשיכה עם מישהו שבגלל שאין לו מה לומר הוא עובר לפסים כאלה.
כל מה שאני יודע זה שיש מסכת כזאת???מופים
למה החלטת כך?
נראה לי שאת מתבלבת עם מרדכי.
אני למדתי הלכות נידה ברצינות ונבחנתי על זה ברבנות.
ואת יודעת מה? ננסה שוב.
את יודעת את היסודות שאמרתי?
את יודעת שכשאין מחלוקת בין תנאים אסור אי אפשר לחלוק עליהם?
מה שאת אומרת על זה שאת עושה כמו בית שמאי כל כך הזוי שאי אפשר בכלל לדון איתך.
בית שמאי במקום בית הלל אינה משנה.
כל הפוסקים בכל הדורות פסקו בית הלל, אבל את יותר חכמה...
בשביל להתווכח איתך ברצינות, צריך פשוט לעקור את כל הבנין שנבנה אצלך עקום, ולשבת איתך סוגיה סוגיה.
ואת מקיימת את דברי המאירי בצורה הפשוטה ביותר שלהם:
"שמתוך הבנתה ביתר מגדרה היא קונה ערמימות מעט, ואין שכלה מספיק להבנה הראויה, והיא סבורה שהשיגה ומקשקשת כפעמון להראות את חוכמתה לכל"
ישnaergel
יש שם מחלוקת בין בן עזאי לרבי אליעזר. יש שם, תבדוק.
פוסקים היום קובעים משהו שונה. תבדוק.
מה שאמרתי על בית שמאי מחוזק ע"י רבנים שונים ותלמידי חכמים, אתה פשוט לא מודע לזה.
אני לא חושבת שזה שלמדת נידה זה ראוי וצנוע.
אתה באמת לא מסוגל להתמודד עם מחלוקת. מדהים. ישבו איתי סוגיה סוגיה ולא הסכימו איתך, על כך מבוססת דעתי.
1. שאלתי שאלהמופים
תעני בכן ואל
את מסכימה שכשאין מחלוקת אי אפשר לחלוק עליהם - על התנאים, על האמוראים, ובאופן פחות גורף על הראשונים?
זאת שאלה עקרונית, לא רק בנושא הזה.
אני פשוט רוצה לדעת אם יש לנו בכלל את אותה שפה (כדברי שום לקמן)
2. ואני חוזר ואומר - רבי עקיבא למד נידה, רבי טרפון למד נידה, רבן גמליאל למד נידה, רבי יהושע למד נידה, רבי מאיר למד נידה, רבי יהודה למד נידה, רבי למד נידה, רבי יוחנן למד נידה, רב יהודה למד נידה, רבה למד נידה, רבי זירא למד נידה, רב נחמן למד נידה, רבא למד נידה, אביי למד נידה, רב פפא למד נידה, רבינא למד נידה, רב אשי למד נידה, רס"ג למד נידה, בה"ג למד נידה, הרי"ף למד נידה, רש"י למד נידה, בעלי התוס' למדו נידה, הרמב:ן למד נידה, הרמב"ם למד נידה, הרשב"א למד נידה, הרא"ה למד נידה, הריטב"א למד נידה, הר"ן למד נידה, הנימוקי יוסף למד נידה, מהרי"ל למד נידה, האו"ה למד נידה, התרה"ד למד נידה, השו"ע למד נידה, הרמ"א למד נידה, הלבוש למד נידה, הפר"ח למד נידה, הש"ך למד נידה, הט"ז למד נידה, הנוד"ב למד נידה, החת"ס למד נידה, הפמ"ג למד נידה, המ"ב למד נידה, ועוד המון שלא היה לי כח לכתוב (כמובן)
כולם היו גברים, אז כולם "זה לא ראוי ולא צנוע"?
ומי הוא זה שחולק? גברת נרגל ורבותיה האנונימיים!
את באמת חושבת שאת יותר חכמה מכולם?
למה להתווכח אחרי זה:פיבו
." זה שכתוב "ושיננת לבניך" אינו אומר כלום- גם כתוב שבני ישראל יצאו ממצרים. "
כי מעניין אותי ממש צורת המחשבה הזאתמופים
האם שייך בכלל להתווכח, או שזה פשוט כפירה פשוטה, ואין עם מי לדבר.
מאד הייתי רוצה לפגוש בנות כאלה פנים מול פנים, ולדון איתם
איך שייך ויכוח כשטענותיך מבוססות על קבלהפיבו
של דרשות וסמכות חז"ל והצד השני לא מקבל את זה?
(לא חשוב אם זו כפירה או סתם לא תסור או אפילו לא זה אלא זלזול
בסמכות חז"ל, הדיון בנוי על יסודות אחרים)
(זה גם לא קשור לענין לימוד נשים, אישית אין לי ממש דעה בענין)
זה מה שאני שואל, זה לא ברור לי שהיא לא מקבלתמופים
אני רוצה שהיא תאמר בקול ברור "אני לא מקבלת את סמכות חז"ל, אני יכולה לחלוק עליהם"
או שהיא תאמר "אני מקבלת את סמכות חז"ל, ואני חושבת שגם חז"ל מסכימים איתי"
היא לא אמרה לא את זה ולא את זה בצורה מפורשת. היא מדברת במעומעם, אומרת טענות תורניות יחד עם טענות מזלזלות, והסלט יוצא מאד לא ברור (וזה מצוי מאד...)
אז מעניין איך היא תגיב על שאלה ברורה.
(ואולי היא תמשיך להתחמק ולא לענות על השאלה שלי, נחיה ונראה)
עזוב אותך אחיאלעד
היא בכלל לא ברמה הזאת.
למדה קצת, קראה קצת, שמעה כמה שיעורים מדוקטורים לתלמוד וחושבת שהיא כבר תלמידה חכמה גדולה.
זה בסדר. זה שולי. לא צריך להתרגש.
כל המדרשות שפתחו את התכניות ללמדניות לפני כעשור לא מבינות איפה הן נכשלו וכיצד כמעט ואין בנות שנרשמות לקורסים ולשיעורים הללו. עם ישראל לא ינזק מזה.
ודאי לא אם היא באמת לומדת לשם שמים.
ועל כגון דא כבר כתב הרמח"ל:
כל אלה תולדות הגאווה המשיבה החכמים אחור ודעתם מסכלת, מסירת לב ראשי החכמה ואף כי תלמידים שלא שמשו כל צרכם, שכמעט שנפקחו עיניהם כבר חכמי החכמים שווים להם בלבם, ועל כולם נאמר (משלי ט"ז): "תועבת ה' כל גבה לב". ומכולם צריך שיינקה הרוצה במידת הנקיות, וידע ויבין כי אין הגאווה אלא עיוורון ממש, אשר אין שכל האדם רואה חסרונותיו ומכיר פחיתותו. שאילו היה יכול לראות, והיה מכיר האמת, היה סר ומתרחק מכל הדרכים הרעים והמקולקלים האלה הֶרְחֶק גדול.
מי אתה שתקבע איך זה נקרא? אתה מבין את הגמרא כ"כ?naergel
רוצה דיון הלכתי - קיבלתמרדכי
המשנה במסכת סוטה מביאה מחלוקת בין ר' אליעזר לבן עזאי. בן עזאי אומר שצריך ללמד תורה ורבי אליעזר אומר "המלמד את ביתו תורה כאילו מלמדה תפילות"
לאחר מכן יש על זה היזכור בגמרא (סוטה כ"א ע"ב) ושם אומר התוספות שעדיף שהתורה תשרף מאשר שתועבר לנשים (תוספות ראשון בעמוד).
הרמב"ם (הלכות ת"ת פ"א הלכה י"ג) פסק כרבי אליעזר שאין ללמד תורה לנשים וגם לכתחילה לא תורה שבכתב. את זה פסקו גם הטור והשולחן ערוך (יורה דעה, סימן רמו, סעיף ו').
הציץ אליעזר (בשו"ת, חלק ט' סימן ג') מסביר את הרמב"ם שהוא לומד את זה מכך שהגמרא בברכות (כ"ב ע"א) השמיטה את הנשים מהרשימה של המותרים לישנות.
המהרש"ם (דעת תורה, יו"ד סימן רמו סעיף ו') מביא בשם המהרי"ל (בשו"ת סימן קצט) שמדובר על גמרא בעיון וכיו"ב.
בעבר נכון שדכו נשים למדניות (ברוריה, בנותיו של רש"י) ועל זה אומר החיד"א שאם היא רוצה ללמוד לעצמה לבד. ויש שחולקים על דעת החיד"א בנושא זה.
מה שכן בנות צריכות ללמוד זה כשרות, טהרה, שבת וכו' אבל מה אסור ומה מותר ולא את כל הדרך שהגיעו אליה.
הגר"ד ליאור שליט"א כותב (דבר חברון, חלק השקפה וענייני אמונה, עמוד 62) שמה שמותר לנשים ללמוד זה פ"ש, אמונה (ומהר"ל) ותנ"ך. וזה אחרי שהרב הקדיש לזה פרק שלם בסיפרו פלוס כמה עמודים בשו"ת דבר חברון חלק ג' בעמוד סז.
עכשיו נראה את המקורות שלך...
נ"ב- לנושאים שהצניעות יפה להם אני מודיע מראש שאני לא נכנס!
בבקשהnaergel
קודם כל הרב ישראל אריאל והרב שרלו אמרו לי את זה אישית (אם זה לא מהימן עליך צר לי, מה לעשות). הרב סתיו והרבנים במדרשה בבר אילן אומרים זאת בריש גלי ופועלים כך- אם אתה רוצה רשימה יש באתר של בר אילן- http://midrasha.biu.ac.il/node/87. כאמור אני אינני פוסקת הלכה ואינני יודעת מה רמת הידע שלך. כפי שאמרתי לנחשון- אם כל הרבנים הללו התירו ומעודדים זאת, אני מסתמכת על דעתם והם קובעים את ההלכה.
מעבר לזה הפסק של רש"י אינו כה חד שזה תפלות, ורבנים היום אף לא מגבילים את הלימוד. אני איני הולכת לפי הרב דוב ליאומ מכיוון שהוא דעת מיעוט לעומת רבנים אחרים. הוא גם פוסק שאסור לנשים לעלות על הר הבית ועוד כהנה וכהנה, דברים שלפי דעות אחרות לא נכונים. עשה לך רב- בבקשה.
וכן:כך כתב הריא"ז: "אע"פ שאין האשה מצווה על תלמוד תורה... אם רצה ללמדה - הרשות בידו".2
וכן: http://www.yeshiva.org.il/midrash/shiur.asp?id=7948
אין בשום מקום קביעה גם לא ברמב"ם עצמו באותו מוקר מצווה ללמד נשים רק מצוות "נשים" ןכן הוא מחייב לימוד תנ"ך (ראה את המקור במלואו) וחכמים אחריו לא הבינו מדוע אסר תושב"ע עד שאמרו- כנראה יש מקור שאנו לא יודעים עליו.. טהרת המשפחה היא מצווה של גברים, כשרות היא מצווה של גברים ועוד ועוד. אתה לוקח את מה שנוח לך על פני דעת רבים. בבקשה- הינה המקורות שלי. רוצה עוד? יש עוד. בלי קשר, לנשים מותר ללמוד ואת זה גם אתה אוצר. אתה קבעת שאינני צריכה לדעת את השתלשלות ההלכה, אבל בא אני אספר לך שתנועת החסידות החלה בגלל שגברים שעבדו בשדה אמרו בדיוק את זה והתאספו סביב צדיק שיהיה "צינור" לקב"ה שהוא ישבור את הראש. אם מזה אנו לומדים, אז לפחות תלמד בהגינות
ושוב, למה כ"כ מפריע לכם שנשים לומדות תורה? אתם יודעים שמותר, כולם מודים שמותר גם ואף חובה. אנו עתה בתקופה בה הצמא הוא לה' ואתה רוצה שאני אלמד כשרות. אתה לא צריך? ודרך אגב- לימוד אמונה הוא הלימוד המעמיק ביותר שיש. הוא מתחיל בתורה ועובר את כל התהליך ההלכתי, דרך הנ"ך, התושב"ע הרמב"ם, הראשונים האחרונים, השו"תים וחכמי דורינו. אז מסתבר שגם הרב דוב ליאור מתיר.
בבקשה, רוצה ויכוח הלכתי- אין בעיה. רק חבל שאני מתווכחת על דברים חיוביים שמקדמים את עם ישראל (הרי לא תעז להגיד שהלימוד של נשים פוגע בעם ישראל, אין לך מקור לכך) ואתה רוצה שאפסיק כי למה? באמת, למה? מה הבעיה שלך עם זה? את זה עוד לא אמרת. אין לי שמץ של מושג למה אתה מעודד קטנות אמונה ומעשים. אה והרב צבי יהודה (מאותו זרם של הרב דוב ליאור) נשאל והתיר לימוד תורה- רשת מוסדות צביה הולכים לפי זה. אם אתה כ"כ צריך, אחפש את המקורות, אבל יתכן שתאלץ פשוט לקבל את זה שגדולים ורבים ממך החליטו משהו אחר. ד"א, כשאתה שואל שאלה הלכתית ומקבל תשובה מהרב, אתה מבקש ממנו להוכיח? למה במקרה הזה אני צריכה להוכיח לך? נשאלו שאלות רבות והתשובות הן רבות וכולן בעד. אני לא מתשאלת מדוע מותר- ביהדות הכל מותר עד שאומרים לא. אם אתה חייב הוכחה שנאמר לי כך ע"י הרב שרלו אני תמיד יכולה לשלוח לך את ההתכתבות.
המחלוקת היא לא אם התירו אלא מה התירומרדכי
אני מסכים (ואף מעודד) שנשים ילמדו פ"ש, תנ"ך, אמונה (שהוא אומנם לימוד מעמיק אבל זה לא להתחיל להתפלפל בדעת רב הונא ולמה המהרש"א חולק עליו) והלכות. השאלה היא מה אם יתר הדברים.
גם במקורות שהבאמת מצוטט לדוגמה החפץ חיים שאכן מתיר ללמוד, אבל הוא גם כותב בפירוט מה (חומש, נביאים וכתובים וכו') וזה גם מה שמביא שם בשם הרב זלמן בשו"ת מאזניים לתורה. וכך מובן גם מרבני ישיבת הר עציון שלא מדובר בפלפול ועיון.
לגבי אם זה פוגע בעם ישראל-
למען ההגינות אתחיל בכך שגם לדעת הרמב"ם אשה שלומדת תורה מקבלת שכר, אבל עדיין ראוי שלא לעשות את זה ואילו בשו"ת שבט הלוי הוא מדייק שאין הבדל אם האב מלמד או היא לומדת בעצמה (כמו שהחיד"א מתיר באופן מסויים) ובשניהם זה אסור.
א ב ל -
השאלה היא גם למה הנשים היום לומדות גמרא, האם זה באמת כי הן רוצות להתקרב ל-ה' (ואז הן יכולות לעשות את זה דרך הלימודים שהתירו להם) או שזה נובע מהרצון לטשטש את הגבולות בין הנשים לגברים, ואז פה מתחילה הבעיה.
כי אז זה מתחיל בלימוד תורה לנשים, נמשך לאמירת קדיש ע"י אשה ולגיוס נשים לצבא ומגיע למקרים שבו נשים עולות לתורה. ולפני הדיון אם כל אחד מהמקרים מותר או אסור, יש פה פריצת גדר בהלכה שמכאן זה מתדרדר הלאה וכבר מריח ריח של רפורמים.
כן, כיום ישנן מדרשות לבנות (ממש ממש לא כולן) שהמטרה שלהם היא כמה שפחות יהיה הבדל בין נשים לגברים ולכן הם יקראו לנשים להתגייס ולקבל תעודת רבנות ואף דיינות שכאן כבר מתחילה בעיה גדולה מאוד. נכון, יש מאחורי אותן מדרשות ארגון עם רבנים שעומד מאחוריהן ומתיר את כל זה, אבל ראינו את ההיתר המפוקפק להרים את הפיוז במהלך השבת בכדי לחמם את הבית והדבר היותר גרוע זה לאחר מכן לצאת לתקשורת בתופים וחגיגות בכדי להגיד בראש חוצות "אנחנו יהדות פתוחה" וכו'...
לסיום-
בת שרוצה ללמוד, בשמחה!, השאלה מה. תאמיני לי שלא חסר מה ללמוד בתנ"ך ובהלכה ובאמונה לפני שקופצים להתפלפל במהרש"א וברי"ף ואיך הר"ן מיישב את זה ולמה הרמב"ם בכלל מסתמך על הריטב"א ואיך הכסף משנה מתרץ את זה.
זה מזכיר לי מקרה עצוב שראיתי שאשה אומרת באדיקות קדיש על אימה, אבל באה לבית הכנסת עם מכנסיים. דבר ראשון שיעשו את הדבר המוטל עליהן ורק אחר כך יחפשו איפה להשתוות לגברים. מכאן הראיה שלפעמים כל זה לא בא ממקום אמיתי אלא ממקום של קינטור ושיוויון.
נ"ב-
אשמח מאוד למקורות שעליהם מסתמכים אותם רבנים שאמרו לך ובאיזה דרך הם מיישבים את הרמב"ם, שו"ע והטור.
ועוד בקשה קטנה (וחצופה) בבקשה להתפנק על האנטר על מנת שיהיה יותר נוח לקרוא. תומ"ר.
אין פהnaergel
לא מסכימה איתך, אין פה פריצת הלכה בכלל. גם אין סיבה שאישה לא תלמד מה שמתחשק לה, כל ההגבלה היא לא נכונה בעיני. שוב, כל הדיון מתבסס על אמרה אחת או 2 של רבי אליעזר- בשום פנים ואפן לא מספיק או תירוץ. לא ברור איך בכלל היגיעו לרעיון שיש לאסור על אישה מלכתחילה, ושוב- אמרות? זה לא הלכה.
אם אישה לא עושה ולא מצליחה להתקרב לקב"ה במוטל עלי- שהוא בדיוק אותו דבר לגברים, אז אתה אומר שבעיה שלה.
דרך אגב, לאישה מותר מכנסיים. אלה בגדי אישה ולא גבר, וזה רק לא צנוע אם אתה חושב על זה בצורה כזאת.
מכיוון שלפי דעת רבנים רבים תלמוד תורה הוא חובה וכן קדיש, אין שום בעיה במה שעשתה. על פי מה אתה קובע? על פי מה אתה מרחיק. אני מקבלת שיש לך דעה, אבל אם אכן יש עשה לך רב וקנה לך חבר, אינך יכול להתעלם מגדולי תורה אחרים. אתה מוזמן ליצור קשר עם הרב סתיו, הרב שפירא, הרב אריאל והרב שרלו. אמרת אמונת חכמים- בבקשה.
אתה טועה לחלוטין בהבנת המדרשות ומזלזל בכבודם של רבנים ובנות ישראל. במטרה היא להגדיל תורה ולהאדירה בכל דרך אפשרית. זה שאתה אומר שמישהי שהייתה במדרשה מגיעה לפיוז בשבת- בן כמה אתה תגיד? אישה שלומדת הלכות שבת, לומדת גמרא, מקפידה יותר, לא פחות.
המילים תאמיני לי משקפות את זה שאתה חושב בעליונות על בנות. חשבת פעם לתומך שאולי זה מעניין אותנו? אתה מציג דעה הלכתית שמקובלת היום על מיעוט. גם הרב דב ליאור לא היה פוסל אישה על למדנות.
האמונת חכמים שלך למרות כל הצהרותיך, נוגעת רק לחכמים ורבנים שאתה מכבד כנראה. מי שיש לו בעיה פה זה אתה, לא אני. אני מדברת את הרבנים שהצגת, ואתה פחות או יותר אמרת שרוב הרבנים של הציבור הדתי לאומי תורני הינם מתירים חילול שבת. זאת המון תעוזה על גדולי תורה שעולים עליך. לפני שאתה שופט אותי תבדוק את עצמך, כי מסתבר שגם לך יש המון מה ללמוד.
אם אתה רותה מקורות (כי מסתבר שכל מה שהראיתי לך לא מספיק, בבקשה- יש את כיפה, יש מייל, תפנה ותשאל. חבל שהתעלמת מהמקורות שהיו שם.
תגובה-מרדכי
דבר ראשון-
תודה על האנטרים, הרבה יותר נוח להבין את כוונתך.
דבר שני-
התוספות, הרמב"ם, השו"ע, הטור ובעל התניא הבינו כך את הגמרא שדעת רבי אליעזר היא נכונה ולכן קבעו את זה להלכה, וגם מי שמנסה לחלוק (כמו הכסף משנה על הרמב"ם) אז יש מי שמסביר ומיישב איך הכל מסתדר. אז אם לך זה לא מספיק אז מראש אין פה על מה להתווכח, לפחות לא עד שאת תביאי משהו שמפרש את כל המקורות האלה אחרת, כי בינתיים המצב הוא שיש את נרגל מול התוס', הרמב"ם וכו' בהבנת שיטת רבי אליעזר. אני בעד שניתן לקוראי הפורום להכריע על דעת מי ניתן יותר לסמוך בהבנת רבי אליעזר, האם על פי דעתך או על פי רשימת הפוסקים שהבאתי.
אישה יכולה להתקרב לקב"ה ע"י לימוד תנ"ך, אמונה וכו'... היא לא צריכה להתפלפל בשביל להגיע לזה. ותסלחי לי אבל את בדיוק הדוגמה למה שאומרים המאירי ופרשנים נוספים על הגמרא הנ"ל שכשבנות נכנסות ללימוד אז נכנס בהם ערמומיות והן מפרשות לא נכון ומקשקשות כפעמון להראות את חכמתן לכל. וכן, לחלוק על ההבנה של רשימת פרשנים בכזאת קלות זאת בדיוק דעת רבי אליעזר למה אב שמלמד את ביתו תורה אז הוא מלמדה תפילות. רבי אליעזר כיוון אליך ולעוד כמותך.
לגבי מכנסיים לנשים-
אני לא אכנס לדיון אם כיום זה אסור או מותר, מה שבטוח הוא שעדיף חצאית וזה הרבה יותר "מהודר" ממכנסיים גם אם מכנסיים לנשים מותרים. אז אם מישהי שבאה להדר בהלכה והיא אומרת קדיש אז שתהדר גם בכך שהיא לא שמה מכנסיים, אם היא כזאת צדקת שחשוב לה להתקרב ל-ה' יתברך (כמו שהיא כתבה בעלון המקומי שם שזאת הסיבה שהיא אומרת). והאם מותר להגיד קדיש אז גם פה את מוזמנת לפתוח את שו"ת החות יאיר, סימן ריב (שהוא הראשון שעסק בסוגיה הזאת) ובפתחי תשובה על הטור שו"ע בהלכות אבלות ואם זה לא מספיק אז יש עוד מקורות.
וכן, רוב הסיבות שזה נאסר כי זה פריצת גדר בהלכה וזה מתחיל בזה ונגמר בנשים שבאות מידי חודש לכותל שהן עטופות בטלית ומעוטרות בתפילין. שגם זה מותר ע"פ ההלכה שממשיכה ואומרת מיד אח"כ אבל אין עושין כן! (את מוזמנת לעיין גם שם במשנה ברורה).
אני לא מזלזל ח"ו במדרשות, כי יש מדרשות מצויינות, אבל יש גם כאלה שהן בעייתיות. דוחפות את האישה ללמוד תורה ואח"כ להתגייס לצבא וכו'... ולא אמרתי שהבנות מרימות פיוז בשבת אלא הארגון שעומד מאחורי חלק אותן מדרשות, אז אחד מחבריו הרים את הפיוז בשבת כי היה לו קר. ואגב, הלכות שבת אכן צריך ללמוד! כל הדיון פה הוא האם בנות צריכות לדעת שזה אסור וזה מותר או שהן גם צריכות ללמוד את הט"ז, ש"כ, מ"מ וכו' איך הם הגיעו להלכה הזאת.
לגבי הטענה שלך על "המעניין אותי"-
אותי ממש מעניין אבל ממש ממש איך מרגישים בהריון. ולא רק שזה מעניין אותי אלא אם אני אהיה בהריון זה ממש אבל ממש ממש יקרב אותי ל-ה' יתברך. א ב ל - אני בן והטבע שלי הוא לא להיות בהריון גם אם אני הכי רוצה את זה בעולם! ולא יעזור לי כלום גם אם זה מאוד מאוד מעניין אותי אז אני בחיים לא אדע איך מרגישים בהריון. הקב"ה ברא אותנו שונים, אין מה לעשות!
ושוב, לא אמרתי שרוב הרבנים מתירים ח"ו חילול שבת. אמרתי שיש ארגון מסוים ששם לו מטרה להביא את היהדות הפתוחה ויוצא שהוא מתיר דברים שכל הפוסקים בדורות הקודמים אסרו. ואנחנו פתחנו את המקורות שלהם ובאמת שלא הצלחנו להבין איך מזה הגיעו לאותו פסק כשהראשונים והאחרונים אומרים הפוך.
המקורות שהבאת מאתר ישיבה וכיפה הם יפים מאוד, אבל אני לא יכול לענות עליהם כי הם לא כותבים שם איך הם מפרשים את הרמב"ם, השו"ע, הטור ואת בעל התניא. ברגע שהם יכתבו מאיפה הם מבינים את זה ויביאו מקורות אז אוכל לענות על זה.
נ"ב-מרדכי
כמובן שהעניין של הרצון להרגיש הריון זה דוגמה בלבד!
זה בסדרnaergel
יהיה נחמד אם גברים היו יכולים להתחלק בעול. אתם הרי אמורים להיות המין החזק....
אם את רוצה שוויון אז עד הסוף-מרדכי
שאם את מתגרשת ח"ו אז את משלמת מזונות לדוגמה ועל כן הדרך
יש בשפע מצבים כאלהnaergel
חוץ מזה- אני צריכה את היכולת לתת גט.
מזה קשור לשיוויון?naergel
שוב, אתה מייחס דברים מדעתך. אני אומרת שזו אינה מצווה של הזמן גרמא וחובה לנשים- כל המקורות פתוחים, אני מתבססת על דעות קודמי ואתה מביא שיוויון. מה קשור? אתם נדבקתם לגמרא, אני לא סגורה עד כדי כך. אבל יש לשאול ממה כ"כ פחדו בבבלי שאני אלמד את זה?
ממה אתם מפחדים? אם יש היתר למה לא לאמץ אותו?
מה הבעיה האמיתית שלך עם זה? אם היה היתר שמניח את דעתך היית משנה אז? לדעתי אתה לא נותן מקום להיתר ואתה חושש ממנו כי זה ישנה את המעמד שלך. בפועל זה לא גורם לפריצת גדרות אלא לנשים יותר מקפידות, יותר ידעניות ויותר מאמינות, אז כל הטיעון נמוג. עדיין לא ראיתי טיעון אחד שלך שעומד במציאות של ימינו ובפסיקה ההלכתית של ימינו.
זה לא ההיתר שקשה לך, זה המחשבה של שינוי הלכתי ומחשבתי.
נשים גם לא יצאו לעבוד מחוץ לבית. לא היה חינוך חיצוני לבנות בגלל הדברים שאתה אומר והעולם השתנה. חבל שהזהות שלך כ"כ קשורה בבבלי ולא בייחוד שלך כבריאה בפני ה'. אתה כל הזמן מתווכח איתי על איך אני אתקרב לה', כשאני אומרת לך שזה מה שמקרב אותי. אני לא קבעתי מה מקרב אותך, אני לא יודעת. אני כן יודעת שכל דרך בתחום ההלכה נכונה לעבודת ה'. אתה אומר שלא- זו נראית לי קביעה מאוד פזיזה. לעולם לא תוכל לקבוע מה מקרב נשים על בסיס דברי גברים, זאת עובדה. אני יודעת שמנסים, אבל רוב הנשים שאני מכירה לא עונות לקטגוריות האלה. מכיוון שאני מבינה נשים אני אכן יכולה להעיד על זה. אין רב שיכול, ככה זה. יש לנו ייחוד נפשי שהוא שלנו שחז"ל ביטלו מצד אחד ועשו אותנו מלאכיות מצד שני, לא זה ולא זה נכונים. ול זה מתבססת האמרה של רבי אלעזר והיא חסרת כל בסיס.
ד"א, למות על קידוש ה' זה רק עריות, עבודה זרה ושפיכות דמים. אנו חולקים בכך על רבי אליעזר שאמר שעדיף להשרף מאשר להביא את זה לאישה. בסוטה אנו נזהרים, אז כאן לא? באמת תשרוף גמרא לפני שתביא לי? אבל כתוב!
דרך אגבnaergel
רוב הבחורים עם דעתך ממשיכים לדבר כך אחרי הנישואין, אבל במציאות נשותיהם הן הקובעות ובמצבים רבים מאוד יוצא שהגברים מלמדים ולומדים עם נשותיהם גמרא ושאר מקורות. זאת נראית לי החברותא הכי מקסימה שיש.
תשאלnaergel
הרב שפירא הביא מקורות.
אם אתה רוצה לדעת תשאל אותם ישירות- יענו לך.
כל הדברים שאתה מציין כבעייתיים לגבי נשים- צבא, מכנסיים וכו, זה בדיוק בגלל שבנות שואלות בכדי לדעת, כי לא מלמדים אותם את המהלך. אם היו טורחים ללמד אולי לא היו "הבעיות" שאתה מתאר. חוץ מזה שהבעיות הן לדעתך ולא בהכרח אפילו דעת הרוב. אתה צריך להכיר בזה שהרב שלך הוא הרב דוב ליאור ושל רבים אחרים לא. זהו דבר לגיטימי, אבל אז אנו לא באותו דיון כלל.
אל תשווה הריון ולימוד תורה. הקב"ה לא קבע, אלא חכמים והדעה השתנתה ב100 שנה האחרונות, דבר שאתה לא מוכן אפילו לבדוק ואתה מתעלם מהדעות של רבנים לגיטימיים וטובים. כמו שהרב דוב ליאור לא צריך להוכיח לך למה קבע הלכה כך, למה רב אחר מכובד צריך?
אלך תגיד לי איך אישה יכולה להתקרב לקב"ה. גברים לא יכולים לקבוע לגבי אופייה של אישה. תכיר בזה או לא- חז"ל לא היו נשים והכירו אותן מיד שניה. כמו שאתה לא יכול להיות בהריון, אין לגברים מושג איך להיות נשים ומה מדריך אותן. כן, חז"ל ט-ע-ו, גם הרמב"ם. כמו שהם טעו ברפואה כי זה היה זמן אחר, הם טעו לגבי אופייה של האישה. רק נשים יכולות לקבוע מה מקרב נשים לה', והן אכן קובעות (גם במדרשות הטובות ביותר) קריטריונים אחרים ללימוד תורה מהאמרה של רבי אליעזר וכל זה ע"פ דעת תורה ומקיימות את "אשר יורוך" כלשונו. זה שאתה מכניס לבריאה שונה של זכר ונקבה את לימוד תורה, זה פרשנות אחת (שלך) ויש אחרות בשפע.
ישנו ויכוח למה התכוון הרמב"ם- זה לא כ"כ ברור.
אני לא חלק מארגון, אני חלק מעם, ,מלאום. הבעייה היא שאתה מייחס לכל מי ששונה ממך איזושהי אג'נדה נסתרת. אני אכן שואפת להפוך את היהדות על פיה. לבנות את בית המקדש (סותר לחלוטין את הגמרא), להביא את כל עם ישראל לארץ ישראל ושיקיימו דברי תורה. לא בבוא המשיך אלא כפי שאמר הרב קוק- באתחלתא דגאולה.
לגבי טלית ותפילין- נשים אינן מחוייבות אך מותר להן. לכל אדם מישראל מותר לקבל על עצמו את מה שמותר לו. אתה שם את עצמך במקום של קובע מה ה' רוצה ודורש. לשנינו אין מושג ושנינו מתבססים על חכמים. ההבדל הוא שאני לא מתיימרת לפרש את הקודמים ומתמקדת ב"אשר יורוך" של היום, דבר שמשום מה קשה לך לעשות ואינך עונה לי על כך. הקביעה הגברית כי זה פותח מקום לפריצת גדר- יש לך בוילר מים חמים בשבת? מכון צומת עושה בדיוק את זה. משתמש בחשמל? פלטה? מעניין שרק בנשים נתקעתם. שוב- מה כ"כ מפחיד אותך?
נשות הכותל אינן נשים דתיות המקיימות תורה ומצוות, ויש בשפע נשים השמות טלית ותפילין שכן. בבקשה על תכניס אותנו לקטגוריה מזלזלת זו- זה פגיעה בכבודן של בנות ישראל. אני מדברת על נשים ששומרות תורה ומצוות ורוצות ללמוד. אין בכך שום קשר למה שאתה מדבר עליו.
מה שהכי מטריד אותי בטיעונים שלך ושל אחרים הוא כי אתם מתעלמים משו"תים ופסקים ורבנים, וכי אתם מציגים את ההלכה בתור משהו חד, חלק וחד מיימדי לחלוטין.
רבי יוחנן בן זכאי קבע שתהיה מחלוקת. 70 פנים לתורה ואתם לא מוכנים לקבל לא את זה ולא את זה. אני לא יודעת איפה למדת, אבל אם למדת גמרא בוודאי למדת על קדושת המחלוקת ו"עשה לך רב" ו"אשר יורוך". קשה לי להבין איך מישהו שמתיימר לדעת מתעלם מזה. לא משנה כמה מקורות תביא, בסופו של דבר ישנן דעות הלכתיות שונות מקובלות ובסדר.
אני באתי מבית תורני, דתי לאומי במהותו עם אבא רב ואמא חזקה שלא רק אמרו שאם אני רוצה אני יכולה ללמוד- דרשו זאת ממני (מה שדיבר אלי, ללא הגבלה) על בסיס הדעה כי יש שינוי הדור, ולימוד תורה אינה מצווה שהזמן גרמא. ממה שאני יודעת על נשים יש חובת לימוד תורה וה' לא הגביל אותי. אני לא מוכנה לקבל כי אנשים חכמים ככל שיהיו שקינו אותי בשמות וזלזלו בי הם אלה שיקבעו את אשר בנפש האישה. לא, זה לא יתכן.
אני בטוחה שאם תשאל, תוכל לקבל את המקורות שאתה מחפש.
אין לי זמן כרגע להגיב להכל-מרדכי
רק לטענה אחת הגיב שאנחנו מתעלמים משו"תים ורבנים כי המציאות מראה אחרת:
הבאתי לך את הציץ אליעזר (שו"ת) את שו"ת שבט הלוי, שו"ת המהרי"ל. כמו כן הראתי למה השו"ת מאזניים מתאים לשיטתי. וכמובן שהבאתי גם את הגר"ד ליאור בשו"ת דבר חברון.
וזה אחרי שהבאתי את הרמב"ם, שו"ע, טור, שו"ע הרב, תוס', מאירי ועוד ועוד ועוד.
אז מי הביא יותר שו"תים, רבנים ופוסקים?
כמו כן אני הבאתי החל מהמשנה והגמרא ומפרשיה, דרך הראשונים והאחרונים עד לרבנים בני ימיינו. וכל זה בניגוד אלייך!
הדיון מיותר אם את מתעלמת מכל זה!
ולסיום- אם את כ"כ למדנית כפי שאת מספרת אז למה את מפנה אותי לרבנים סתיו ושרלו ולרב שפירא ולא מביאה לי בעצמך מקורות שמתאימות לטענתך כפי שאני עושה? נקודה למחשבה.
ואני הפנתיnaergel
ואני הפנתי אותך לרבנים חיים. לפסיקת הלכה פונים לרב, אתה לא יכול לקבוע על פי לימודך, גם זאת עובדה. ולא, לא הבאת הכל- רק את מה שחיזק את דעתך ומפורש לפי דעתך. אני סתרתי את זה ע"פ הכתובים עצמם ואתה מתעלם.
אני יודע על המקורות שלך- אז קודם תלמד על שלי . אמרתי לך- פנה לרב שרלו ולרבני המדרשה בבר אילן כמו הרב סתיו והרב שפירא שאני בטוחה יוכלו להאיר את עיניך בנושא. אתה פשוט מסרב להכיר בכך שאולי יש עוד דעה. זה מוזר לי, כי כל ההלכה מתבססת על דעות שונות בכל נושא אפשרי.
למה אתה מפחד ממחלוקת? מדעות שונות? אם כן, אתה בדת הלא נכונה. אם אתה כבר לומד, תלמד גם נושא בשם "קדושת המחלוקת". רבן יוחנן בן זכאי שינה את היהדות לחלוטין והתחיל ממחלוקת. בבבלי השאלה היא על מה המחלוקת, במשנה המחלוקת כתובה ובירושלמי יש דיון על המחלוקת עצמה. אם אתה מתבסס רק על הבבלי לא למדת את הסוגיה. זו גם לא אשמתך, כי ככה מלמדים בישיבות, אבל ככה לא לימדו אותי.
אני לא צריכה להביא את המקורות (שאכן היו במאמרים ששלחתי לך). אין לי עינין להוכיח לך- אני אכן למדנית, אם תאמין או לא זה לא משנה. אני פשוט מקבלת פסיקה ולא פוסקת לעצמי. הלימוד שלי הוא אמנם על ההלכה והתפתחותה, אבל מפה להגיד שאני יכולה לקבוע? זה לא דיון על הבבלי או בשיטת הבבלי כי אני אכן לא למדתי בישיבה. ודרך הלימוד שם לא מובנת לי. ואם אביא 25 מקורות זה יוכיח משהו? זה יוכיח שאני קבעתי לעצמי ואני ניצחתי אותך בתחרות. ולהביא את אותם 5 מקורות שוב ושוב זה נחמד, אבל חוזר על עצמו. אני הבאתי 5 רבנים- גם נקודה למחשבה.
לא הבאת שום דבר שאני לא הבאתימרדכיאחרונה
הבאתי את ההשתלשלות והבאתי גם כן רבנים חיים שאומרים כך.
ואכן היו מקורות שם (כמו שו"ת המאזניים) אבל הוא מתאים לשיטתי ולא לשטתך.
אין פה על מה להתווכח כי את לא סתרת אפילו לא מקור אחד שהבאתי. מה שכן את מספרת על הרצונות שלך שנפגעים.
ואם נחזור לרגע למאמר של אותה אישה שאומרת קדיש אז היא רצתה להסביר את מהות הקדיש לאישה ע"י מאמר של שי עגנון. זה נראה לך רציני? מביאים פה את שו"ת החות יאיר, את הפסקי תשובה ועוד ועוד והיא מחזירה עם שי עגנון.
ואת בדיוק כמוהה וכך אי אפשר לדון שאת מתעלמת לחלוטין מכל המקורות שהבאתי. ה"למדנית הדגולה".
מיציתיnaergel
טוב חברה, היה נעים ונחמד, אבל מיציתי. אנו מדברים 2 שפות שונות כאשר אתם לא מכבדים בגרוש את השפה שלי. אני תוהה מה היה קורה בדיון אילו הייתי גבר והייתי מביאה מקורות.
אין אנרגיה להוכיח לכם שיש דעות אחרות, שיש מחלוקות, שיש פה עוד דעות הלכתיות תורניות. תאמינו, אל תאמינו, תחשבו שאני פמיניסטית משוגעת בורה ומזלזלת....אין בעיה. זה רק מוכיח לי שדרך הלימוד שלכם אינה נכונה ואינה שלמה, וכן, אני אמשיך לפי הרבנים שציינתי שרק מעודדים אותי.
חברים- היהדות משתנה לטובה, מתכוננת לבינין הבית ולחזרת השכינה. אם אתם באמת חושבים שלאסור את הדרך שלי היא הדרך לשם - תפדל. ככה גם חשבו באירופה בשטטל והרב קוק אמר אחרת. אנו באתחלתא דגאולה- ויש רוח חדשה- "לא רעב ללחם ולא צמא למים כי אם לשמוע את דברי ה'". לא הוגדר מהם דברי ה' המותרים או לא . אם באתחלתא דגאולה יש רוח כזאת, זכותכם לומר שזה מה שיחריב את הבינין השלישי, אבל תצטרכו להוכיח ותזכרו שאתם מדברים על דברי תורה והקובע היחיד הוא זה שמסביבינו (הוא לא למעלה, הוא ממלא כל דבר, או חס ושלום- היא. אני יודעת, נקבע לקב"ה מין זכר). אז אני מייצגת את השכינה ורוח הקודש, לא?
בהצלחה לכולנו ובברכת ייבנה המקדש
אני.
אשרייך naergelונסי
נושאים שהצנעהnaergel
אממממ, אתה ציטטת את מסכת נידה. מסתבר שכבר נכנסת להם. ואני אכן מסכימה. לך ולגברים אין מקום בכך.
דרך אגב- עוד מקור:
http://www.yeshiva.org.il/midrash/shiur.asp?id=7948
למען האמת, עדיין לא למדתי מסכת נידהמרדכי
פשוט הגמרא הזאת מאוד מוכרת ובגלל שבאחת הפעמים נתקלתי בה ועשיתי לי סימן לזכור (זה בדף ל' אז הסימן זה ל-אטמה שזה סוג של סטירה כמו שהמלאך נותן) וכך אני זוכר! (שיטה מומלצת לעשות סימנים, מנסיון
)נכוןnaergel
את המקורות על הרגשנות שלנו, הרוחניות שלנו, הדיבור שלנו, הקלות דעת שלנו כולם זוכרים. חבל שאני עונה רק על חלק מהקטגוריות 
אתה לא שם לב שחכמים מדברים על כ"כ הרבה תכונות רעות של נשים- אלה הנשים שאתה מכיר? זאת אמא שלך? הם כולם היו נשואים ואני בטוחה שמי שניהל את העולם שלהם היו נשותיהם כי הן ניהלו את הבית. אני חושבת שחכמים לא רצו שאשה תלמד דווקא בשביל להוכיח משהו, אבל אם היא רוצה ללמוד נאמר במפורש שמלמדים אותה. מדובר כאן על חיבור לה', ואתם קובעים לי איך אני יכולה להתחבר. כשתהיו נשים נדבר.
נראה לי שעדיף שכל אחד ילמד את התורה המתאימה לנפשו (גברים ונשים), נצא משיטת הלימוד שגמרא זה גברים ואמונה זה נשים. יש בשפע בחורים שבורחים מישיבות ומעולם התורה כי זו האופציה היחידה שלהם- זה מעוות ולא נכון מבחינה מהותית.
אני לא מדברת רק על לימוד גמרא. איני מדברת על לימוד כללי בכל מקור ונושא. משום מה נתקעתם על הבבלי, אז אני מעדיפה ירושלמי. הוא יותר קל (תתפלאו) ומגניב כל כך....תורת ארץ ישראל לעומת תורת הגלות- איך אפשר לא להתלהב מזה?
אופס, סליחה. אני מזלזלת החז"ל ובה' ובתורה בלה בלה בלה. למדתי תנ"ך , אמונה, הלכות כשרות ושבת כולם בעיון ומה לעשות- זה לא מספיק לי. אשמתי בגדתי. אתם פשוט מפחדים, זה הכל.
את ההוכחה לבעיתיות שנשים ילמדו תורהלשם שבו ואחלמה
את מזלזלת בחז"ל.
אני לא חושב שצריך להגיד יותר מזה.
(כמובן שיש חלקים בתורה שנשים חייבות ללמוד, אבל זה לא מה שאת לומדת)
אני לא יודעת מה הם מחפשים אבלנועם ה
(לא שנראה לי שנראה שיש לי נטיה כזאת, אבל ליתר ביטחון)
(לא מתחברת לרבניות ברמה שרוטה, זה מרגיש לי ממש דיסוננטי, מפריע לי. מרגיש לי כאילו הן תופסות תפקיד גברי, [דבורה הנביאה וכדו] וגם אם הן נשיות קשה לי עם זה. אבל זאת סתם שריטה שובניסטית אולי...,- לקח לי זמן להבין את זה)

(זאת בעיה שאני לא מתחברת לרבניות?)
זה בסדרnaergel
לכל אחד יש מקום בעולם. אני חושבת שכמו שמקבלים אותך אולי תנסי להבין שיש נשים השואפות ללמוד ולדעת ללא קשר לתפקיד הגברי, אלא מתוך רצון אמיתי לקרבה לבורא. זה כמו חסידות וליטאות. יש אנשים שהחסידות היא הכל בשבילם. אני לא כזאת ואני גם לא מבינה את זה, אבל אני מקבלת ומכבדת את זה שיש להם מקום- כל דבר שמקרב אותם לה'. כמו כל תחום, יש אנשים שונים. פעם אמרו את זה על נשים ומקצוע האחיות (תתפלאי לשמוע), נשים ורפואה, נשים ועריכת דין, נשים ומה לא. כדאי אולי בשבילך שתפתרי את הדיסוננס ותקבלי שיש שונות ממך. לא רק זה- הרבה ומהנשים הללו לא רק שלא תופסות את המקום הגברי, הן מחפשות שותף כמוהן שיהיה להם עם מי לדבר. נוח לך עם ההגדרות המקובלות כרגע של היהדות, המסורתיות יותר. אין בכך שום רע- רק תביני שהן גם מחפשות וזה מה שמצאו שמחבר אותן. אותי לדוגמא מגניב תהליך קביעת ההלכה. לא עשיתי דווקא, אבל אין לי איך לתאר את זה.....זה מצית לי אש בנשמה. כזאת אני. זה רע? לא, זה שונה וגם לי וגם לך תודה לאל יש מקום ביהדות התורנית.
ואם את אוהבת את ה' ורוצה להתקרב אליונחשון מהרחברון
בדרך שהוא אמר לך לא. אז מה עשית? מסופר על הרב אליהו שבאה אליו אשה ואמרה שהיא מרגישה התעלות רוחנית והיא רוצה ללכת עם טלית קטן ותפילין. אמר לה הרב בואי אנ אתן לך את הציצית שלי, חודש אם עדיין תרגישי נתקדם הלאה. היא לקחה מאושרת ואחרי חודש סיפרה לרב אורות וברקים על כמה זה טוב, והרים אותה ורומם אותה והתעלות רוחנית נפלאה וכו וכו. בא הרב והראה לה שהציצית פסולה, מצוה היא לא קיימה ואם היא הייתה בן זאת הייתה אף עבירה. מכאן אמר לה הרב שאת לר התעלית רוחנית מהמצווה - הציצית אלא מהמחשבה שהיא עושה - דימיונות ולכן אמר לה הרב להפסיק עם כל זה ולעשות נטו מה שחייב.
כן גם את ההרגשה של קרבת ה' ממשהו שאת לא מחוייבת ולפי הרבה פוסקים אף אסורה בזה (משווה לעבודה זרה - תיפלות) לא באה מהלימוד אלא מהסיפוק שלך ומהמחשבה שמה שאת עושה אמור לרומם אותך, אבל זה שקר. זה דמיון! זה לא אמיתי ולא נכון. את קולטת מה אמרת? "מגניב אותך תהליך קביעת ההלכה" המהרל מסביר את הגמרא על מה אבדה הארץ - על עזבם את תורתי. ואמר רב יהודה אצמר רב שלא בירכו בתורה תחילה. מסביר המהרל שלמדו! אבל כי זה יפה, מגניב, ולא כי ה' אמר ואם לך ה' לא אמר ואת לומדת זה בושה! כי על זה בדיוק אבדה הארץ (חורבן הבית והגלות)
כתבת למרדכי יש מקורות בשפע שחולקים עליך. איפה הם? לא ציטטת כלום. למדת?!? תראי לנו
איפה כתובnaergel
סליחה? ביהדות אין צורך להוכיח שמשהו מותר, אלא רק משהו שאסור. איפה כתוב שאסור לי? מאמר אינו הלכה.
ועוד יותר- זה שאני לא מחוייבת לא אומר שאסור לי. המקורות הם ברמב"ן, רמב"ם, רש"י ועוד.א
מותר לאישה ציצית, מותר טלית ותפילין, מ-ו-ת-ר (גם לפי הסיפור שלך).
אין חולק על כך שמותר לי, חולקים על הצורך שלי בכך. אז אני אומרת לך שחכמים כבודם הוא רב, אבל הם אינם אני, והם בעיקר אינם נשים. אם אני אומרת שיש לי צורך, ומותר לי, ולפי הרמב"ן י ועוד ייתכן שאני מחוייבת, איך זה מפריע לך?
אתה סתם פוחד שאצליח בזה יותר ממך. מצטערת אבל אין לכם מונופל על התורה. קודם תוכיח שאסור הלכתית אח"כ נדבר.
דרך אגב מהגמרא (ובוודאי מסיפורים)אין קובעים הלכה אלא מההלכה שהתפתחה מאז דרך השו"תים ועד ימינו. תוכיח לי שכל גבר מתעלה ממצוות אלה ואז נדבר. הטיעון שלך סותר את עצמו ומוכיח את מה שאני אומרת.
למה זה כ"כ מפחיד אותך? מה כ"כ רע שאישה תהיה למדנית? אני לא פוחדת מגבר חכם.
הרב ריסקין, הרב שרלו, הרב ישראל אריאל, הרב יעקב אריאל, הרב סתיו , הרב קראוס ומסתבר שגם הרב אליהו, הרב סולובייצ'יק, הרב פיינשטייןו, ועוד ועוד כולם מעודדים ויש אף שמחייבים (דווקא הרב ישראל אריאל שאי אפשר להחשיבו כליברל פמיניסט)את זה שמעתי מפי כמה מהם.
דברייך דברי בורות במקרה הטובשום וחניכה
ודברי כזב במקרה הפחות טוב.
לשם התחלה, נברר רק אחד מהשמות שאת זורקת ללא שום אחריות:
הרב פיינשטיין.
מניין לך מה שכתבת בשמו?
אני דווקא מכיר מקור המעיד בדיוק על ההיפך. אבל נתעלם מזה כרגע.
הביאי נא מקור לדברים ששמת בפיו.
נ.ב
אני עדיין מייחל ליום בו אפגוש אשה שירתעו שפתותי מפני למדנותה.
ובינתיים, צדקו לי דברי ר"א לאותה חכמה.
ןמה אםnaergel
אז אתה מזלזל בהשתלשלות ההלכה מאז? הרב פיינשטיין לא אסר על היתר, הוא אמר ממה צריך להתחיל (כנ"ל החפץ חיים שדיבר על הדור המשתנה). קראתי את דבריו באגרות משה.
אני נרתעת מאדם שמתייחס למימרות ולא להלכה.
בבקשה- רוצה דיון הלכתי? על מה? אין בעיה- נמאס לי לדבר על נשים- זה נושא פופוליסטי ופוליטי. מכיוון שרוב הדעות הוא שתלמוד תורה אינה מצווה שהזמן גרמא ונשים חייבות אני הולכת לפיהן. מדובר על פוסקי הלכה היום. אם אינך מכבד את ההלכה הפסוקה וחוזר להישען על הגמרא יש לך חסך בסיסי בהבנת היהדות ושלשלת המסורה.
אני לומדת מחלוקות בית שמאי ובית הלל. על איזה סוגיה נדבר? אמרת שאתה לא נרתע- בבקשה.
יש סוגיה מדהימה בסוכה (הדיון הוא מהותי בעיקר בירושלמי שנכתב ממש סמוך למאורעות ומדבר על חכמי תקופת מרד בר כוכבא בנושא זה). הסוגיה מדברת על בניית סוכה בתוך הבית. הדיון בבלי מתמקד באספק הטכני- על מה חלקו, כמה צריך להסיר מקורות הגג, איזה צריך להסיר. נשאלת השאלה מדוע בנו סוכה בתוך הבית? איך יתכן שחכמי ישראל חז"ל, התירו דבר כזה?
התאוריה שלי היא שזה בזמן גזירות אדריינוס כשאסרו לבנות סוכות, וחכמים הם אנוסים בארצם. מכיוון שחכמי הבבלי חיים בנוחות ורחוקים מכך הדיון לא ברור להם וכבר לא מדברים באותה שפה. אני מסכימה עם בית שמאי ומציגי דעותיו- נראה לי שראוי להסיר כמה שיותר קורות בשביל לעשות סוכה ולקיים את המצווה. מה אתה חושב?
צר לי. באמת שלא רציתי לחשוב או להאשים בכך.שום וחניכה
אך את זורקת באימפולסיביות יתירה מושגים שונים לחלל האוויר,
מבלי שאת מודעת למשמעותם.
ובכל זאת, אעיר על דברייך בכמה נקודות:
א. אני עומד ותוהה בתרתי: מניין ההאשמה של זלזול בהשתלשלות ההלכה?
האם העובדה שטענה כ"כ לא קשורה הונפצה כאן, אינה מעידה על כך שכותבתה
לא כ"כ הבינה את מה שהיא כותבת?
ב. הרב פיינשטיין אסר. אני דווקא מעדיף שלא להאמין לך שקראת את תשובתו,
משום שאם כן אצטרך להאמין בעל כרחי כי יש כאן בעייה בהבנת הנקרא, ואינני
חפץ בכך.
ג. דברי הרמב"ם והשו"ע הם הלכה פסוקה וברורה. תמיד ניתן לטהר את השרץ
באקרובטיקה הלכתית, השאלה אם זו היא האמת.
ד. טענתך שת"ת היא מ"ע שאין הז"ג וכו', חסרת כל שחר, ובמחילה מעידה על בורות
בסיסית. ניכר שאפילו בסוגייות השטחיות ביותר במסכת קידושין למשל, לא טרחת
להציץ, או של השכלת להבין.
ה. הסברך בדבר מח' ב"ש וב"ה הוא הסבר נחמד כשלעצמו, אך דומה כי למרות שאינני
צדיק, מלאכתי נעשתה ע"י אחרים - שאין צריך הסבר טוב מזה מדוע יש רתיעה מלימוד
תורה של נשים. כפי שאמרתי, באמת שאינני מזלזל בעצם ההסבר. יתכן שבתור
הסבר הסטורי דווקא קלעת למטרה. אך הקשר בינו לבין למדנות מקרי בהחלט. איני
חפץ להאריך, אך למי שקצת מכיר צורתא דשמעתתא והוויות דאביי ורבא, יבין מיד
על מה אני מדבר.
אניnaergel
אני לומדת. זה שאתה זורק את כל המושגים בעצמך וזה שזרקת שאין קשר בין ההסטוריה היהודית להלכה מוכיחה שאין ולו בדבריך כלום.
ועדיין איננו הולכים לפי השו"ע אלא רבני ימינו לא משנה מה תגיד.
נשים הלומדות גמרא אינן שרץ, תתבייש.
זה שאתה מביא כל הזמן הלכה של רבנים שלא נקבעה לימינו ומוכיח מאימרות היא ההוכחה שאינך מתייחס לשושלת ההלכה.
זה שאתה לא מסכים איתי ומתעקש על שלך לא עושה אותי בורה, זה פשוט עושה אותך לא מסכים.
גם מלאכתי נעשית ע"י אחרים זה בדיוק מה שאני אומרת. חבלך שלא שמעת את זה.
אם את חושבת שאת בדרך הנכונה - שיבושם לך.שום וחניכה
כוונתך אולי טובה אך מעשייך אינם רצויים.
אני לא מוצא אפילו ערוץ של תיקשורת שיוכל להוות מצע להידברות ביננו. מלבד
העובדה שאת נעולה על דעתך, את לא מדברת דרך דפוס החשיבה הקלאסי של
חכמי הש"ס וממשיכיהם. אני מקשה בחיטים ואת משיבה לי בשעורים.
אם מנהלים דיון תורני הלכתי, דרישת הבסיס היא קודם כל להכיר את השפה.
וכאן טמון הכשל.
אתה ממש מגדיר יפה!מופים
לסיכוםnaergel
לסיכום אגיד לך שאדם שבאמת אוהב את התורה ולא מפחד מידע יימשך לידיעת התורה אצל אישה גם כן ודווקא בגלל זה. מי שתקוע ומפחד לא יימשך לזה. הוא יהיה יהודי טוב והכל, אבל בבית שלו בנות לא ילמדו מעבר לאולפנה, והוא יזלזל ויפחד מאישה שרוצה ללמוד. אם את מרגישה את הצורך ללמוד- תלמדי. בייניש מסויים יאהב אותך בדיוק בגלל זה ובייניש מסויים יפחד מזה. דברי ה' הם מדהימים בכל דרך ואת צריכה לבחור את הדרך שלך ליהדות ולקב"ה. לא בא לך- גם סבבה, אבל לא לפחד בגלל שיש אנשים שתקועים בדעה קטנה, גם אם הם אנשים גדולים. תסתכלי על זוגות, רבנים שהם ביינישים בעצמם ותראי לאיזה סוג את נמשכת ואיזה סוג את את אוהבת.
זה חלק מתכונות האופי של כל האדם בדיוק כמו כל דבר אחר.
דעתו של החכם מכל אדם:ב.ש.
לא רבנית ולא אשת רב.
פסגת שאיפותיו של האדם היא למצוא "אשת חיל".
רק אחרי הדבר הגדול הזה יכולים לבוא שאר הפרטים.
צודק לחלוטין.naergel
שדכנים לחוצניקים ודומיהםTachyon
האם מישהו מכיר שדכנים לחוצניקים או בכללי אנשים שיכולים מצד אחד להיות מאוד דוסים ומצד שני מאוד פתוחים לעולם?
אתה יכול לפנות אלי במסר (לא בשיחה אישית) ואתן לךחסדי הים
אשמח גם
ראומה1
התחתנתי לתוך קהילה של חוצניקים רווקיםתמיד בבטחה
אז מוזמנים לפנות ואני אנסה לעזור 
פניתי
ראומה1
יש קהילה של חוצניקים רווקים כאן? סקרנת...מתוך סקרנות
תודה רבה! אם יש עוד איזה שדכנים מאזור בית שמש?Tachyon
יש בתחתית רשימת השדכנים בשרשור הנעוץלגיטימי?
כמה שדכנים ומיזמים.
כדאי להסתכל לדעתי גם על האתר SAYS.
בהצלחה
הייתי מחפש באינטרנט על JLICארץ השוקולדאחרונה
יש לי בכלל סיכוי?מה כבר ביקשתי
אני יודע שהשאלה בכותרת קצת חריפה מדי אז אסביר...
לא יודע אם זה שייך לפה או לאר"מ אז כותב בשניהם.
עברו כמעט חודשיים מאז שהיא חתכה אותי. (לא יצאתי מאז מסיבה טכנית שקצת מנעה ממני להיפגש, ואני מרגיש שאולי זה קצת הזיק לי שאותה גברת ישבה לי במוח כל הזמן הזה ומצד שני גם עלו לי הרבה תובנות לגביה שלא חשבתי עליהם קודם אז אולי כן היתה מזה גם תועלת...לא משנה, זה לא העיקר. וגם סרו המניעות אז בעז"ה ממשיך.).
הנקודה היא שאני מרגיש שאני אולי קצת רגיש מדי. בכללי בחיים. ובדייטים זה מתפרץ במאתיים אחוז. כבר כתבתי על זה פה פעם אבל אז זה היה בהקשר של פרידות. עכשיו אני מתכוון בהקשר של אישיות.
זה היה הקשר הארוך יחסית הראשון שלי. יצאתי עם כמה בחורות לפניה ועם אף אחת לא התקדמתי באמת וגם תכלס לא היה כל כך שייך. כבר שראיתי את הפרטים שלה בהצעה הרגשתי שזה משהו אחר. וזה באמת היה. הבעיה הגדולה היא שלא הצלחתי באמת לקדם את הקשר. בכל רעיון שעלה לי חששתי שזה ילחיץ אותה, שהיא לא תגיב לזה טוב וכאלה. מפה לשם היא הרגישה שאני לא מוביל מספיק ועל זה (לפחות ככה אמרה) חתכה. היתה לנו שיחה ארוכה מאוד לפני שהיא קיבלה את ההחלטה, והמסר העיקרי שקיבלתי שם הוא "אתה באמת אדם טוב. באמת. לא פגשתי הרבה בחורים כאלה וגם אומרים שזה די נדיר אצל גברים. באמת התנהלת מדהים במהלך כל הקשר. הרגשתי שיש מי שרואה אותי ואכפת לו ממני. גם עוד לא פגשתי מישהו שמבין אותי ככה. יש לך לב כל כך טוב, וזאת אחת ה-תכונות החשובות לי. לכן ממש קשה לי לוותר על זה. באמת רציתי שזה יצליח. אתה מה שאני מחפשת. אבל אני מרגישה שזה לא מה שאני צריכה בחיים. אני צריכה מישהו חזק, יציב, שאני אוכל לסמוך עליו. ומבחינת הרגישות אני מרגישה שאנחנו קצת דומים מדי. וזה לא מה שאני צריכה לפחות בשלב הזה של החיים...".
מה שאני שמעתי זה "היית יכול ממש להצליח בתור בחורה. אתה לא גברי, אתה לא מסוגל לספק לאישה את מה שהיא צריכה בחיים, אתה רגיש מדי, מי שאמור לבכות בבית זה לא אתה זו אני, אין לך ביטחון עצמי, אתה לא החלטי, ובקיצור- בתור חברות היינו יכולות להסתדר יופי, אבל בתור בעל? תשכח מזה."
וכאן אני שואל כבר חודשיים ולא מצליח לקבל תשובה- למה אני אמור לצפות? מאז שאני זוכר את עצמי זה מי שאני. רגיש, מתחשב, אכפתי, דואג, שמח בלשמח מישהו אחר, מתכלב בשביל שמי שאני אוהב יהיה בנוח, וכו. אני לא מחפש מישהי גברית ושנחליף תפקידים. יש בי את הרצון הגברי הבסיסי הזה של לספק משענת, להוביל, להיות הקול השפוי. אבל בפועל זה לא מתבטא. בפועל היא נפגשת מיד עם הלב הטוב שלי, זה משמח אותה שיש גברים כאלה בעולם, ובזה מסתכמת התועלת שלה מהקשר. ואני? אני רק מאבד עוד את מעט הביטחון העצמי שנשאר לי. מי תוכל לראות אותי מעבר? ומי תוכל לאהוב את התכונות האלה באמת? יש מישהי שתשמח בזה שאני לפעמים לוקח דברים ללב והם משפיעים עלי? שאני חווה את העולם בצורה יותר עמוקה? שהלב שלי לא מסוגל לשמוע מישהו ובמיוחד מישהי שמחמיא לי בלי שיעלו לי דמעות?
זה קצת מייאש כל העסק הזה ובמיוחד הכנות שבה היא אמרה שאני אשכרה מה שהיא מחפשת ולמרות זאת החליטה לסיים את זה...
חושבת שהדברים מצריכים שיח מעמיק הרבה יותרנגמרו לי השמות
כדי להבין עד הסוף מה כל אחד רוצה בעצם להגיד
כלומר לפותח עצמו או לכל אחד אחר - ממש ללכת עם הסיפור כולו והתמונה השלמה והרחבה ולהעמיק בה כמה שצריך בעולם האמיתי מול האדם איתו מדברים (שיכול להיות מהמשפחה / חברים / איש מקצוע) העיקר שהדברים יהיו מבוררים.
כל אדם הוא עולם ומלואו ובפני עצמו
וכל סיטואציה היא בפני עצמה ורחבה ושלמה
וגם הצד השני בקשר שלא מובא כאן באריכות מטבע הדברים
וגם כל מה שעולה מתוך דיאלוג ישיר
מה אתה / אני / כל אדם אומר עד הסוף
מה השני שמע, מה השני הבין,
וכן הלאה דיאלוג רגיל שיכול להיעשות בזמן אמת ובצורה עמוקה שלו רק פנים מול פנים או בשיח ישיר ואמיתי.
כי כך בכתיבה בשרשור זה ממש מרגישה שלא ניתן להעביר עד הסוף את הדברים / או שאי אפשר להבין עד הסוף למה השני מתכוון / או שאי אפשר להעמיק כמו שצריך בכל הנקודות בצורה רחבה ושלמה באמת.
ראיתי עכשיו זוג בדייטהפי
הבחורה כמעט מתעלפת מקור
והבחור מדבר על מטבע ביטקון או משו כזה..
הבנת מה אני אומר?
אחי , היא בעולמות עליונים
ביטקוייןמשה
זה באמת מקום לרחף בו.
כמה קשה לומר קר לי?בחור עצוב
בנות תמיד צודקות ובנים תמיד טיפשים וחסרי תשומת לבצדיק יסוד עלום
יותר קשה מלאכול סרטים אחר כך שהוא לא שם לב אלייךיוני.ו.
מה שבטוח.
ושאף אחד לא שם לב אלייך, ולכן את חותכת מעוד אחד ועוד אחד למרות שהייתם יכולים להיות מאוד מתאימים.
תאמיני לי תלמדי הרבה יותר על הבחור אם תחליטי להגיד שקר לך ולבחון את התגובה שלו, מאשר להחליט לבחון אם הוא שם לב שקר לך בכלל מלחתכילה.
בכלל הגישה הזאת היא פוטינציאל להיות כדור שלג מתגלגל לחיי זוגיות מתסכלים.
הוא נדרש לעבוד על עצמו לשים לב יותר לדברים שמפריעים לה בדיוק באותה מידה שהיא נדרשת לעבוד על עצמה להרחיב את תחומי הביטוי וההבעה שלה מולו.
ברור שהיא צריכה להגידהפי
הצעתי לכמה בחורות את המעיל שליבחור עצוב
נראה לי שזה בסיסי להיות רגיש למזג האווירadvfb
כדאי שיהיה תשומת לב מצידוארץ השוקולד
אבל אם היא לא יודעת לומר שקר לה זה גם בעיה.
ולגבי עצם המקרה, אולי גם לה היה מעניין ממש שהיא לא שמה לב לקור.
חחחח לא נראליהפי
אני צוחקת כי עכשיו שעה אני אומרת לחברה די קר לי בואי לאוטוו כבר
פתאום דוכן של תכשיטים סייל כל הדוכן
מה לא ניקח????
והיא כולה עלק קר לך
הורידה לי את החשק לא לקחתי .
סתם פשוט היה יש ים אנשים
קיצר יש משהו שמעניין לך פחות קר
אבל בדייטים לי ספציפית קפוא
ואני חופרת לבחור שקר לי!
הוא לא יכול לפספס את זה
אז תקבעו מראש במקום סגורבחור עצוב
ואי אני חושבתהפי
שהתסכול הכי גדול שלי בדייט היה שנכנסו למסעדה ואז גילנו שאנחנו בטעות בחלק החיצוני שלה אומנם מקורה אבל חיצוני היה שם קור בלתי נסבל.
שזה קטע זה יחסי כי עם גברים קפוא לי רצח
ועם חברות שלי חם לי כל הזמן המזגן על חום דולק
אז אפשר לעבורבחור עצוב
זו לא בושה לומר לבחור שקר לך ותשמחי לעבור.
בסוף המטרה שלו שיהיה לך הכי נוח בעולם כדי שתוכלי להביא את כל כולך לפגישה( וגם להיפך כמובן).
אני אישית הייתי שמח אם מישהו תאמר לי מה יגרום לה להרגיש טוב יותר.
ברור שאמרתיהפי
סוף טוב הכל טוב?בחור עצוב
יש כאלו שמתפדחות לומר וסתם סובלות.
אפשר להגיד בטל ומבוטלהפי
לא הבנתיבחור עצוב
מסכיםארץ השוקולד
אולי זה דייט בין הראשוניםמישהי נשואה
והיא עדיין התפדחה להגיד
אני מקווה שבהמשך היא תגיד שקר לה
מזכיר לך משהו?אריק מהדרום
את ההרצאות בנושא כלכלה שהיית נושא בפני😂יעל מהדרום
אשה היא לא יועץ השקעותבחור עצוב
אשה היא אכן לא יועץ השקעותאריק מהדרום
זה נושא מספיק חשוב כדי שלפחות תהיה לכם ראיה משותפת לגבי איך נכון להשקיע.
המצב שבו צד אחד משקיע כראות עיניו בכל מיני השקעות וצד שני כלל לא מעורב זה המצב הנפוץ אבל הוא מאוד לא בריא בעיקר בעיתות משבר שבו צד אחד יקבל תרעומת על ההשקעות הגרועות שלו.
וגם איך בן אדם משקיע אומר הרבה מאוד על הנפש של בן האדם ועל איך הוא רואה את העתיד שלו ושל משפחתו.
זה לא אומר שצריך לאכול לה את הראש על זה בפגישותבחור עצוב
אכן לא כל אחד חייב לדעת לעשות הכלאריק מהדרום
אם מישהו אחד אחראי על שטיפת כלים, זריקת זבל או ספונג'ה זה לא נורא כל כך אם הפרטנר לא יהיה לו מושג בנושא.
אבל בנושאים כמו ניהול ההון המשפחתי וחינוך הילדים זה מאוד קריטי ששני ההורים יהיו אחראים ביחד.
וזאת כי שני בני הזוג מוציאים ומכניסים (בדרך כלל) ואם לשניהם יש מטרה לחסוך להון עצמי לבית או לחתונות ובר מצוות לצורך העניין לא הגיוני שאחד מבני הזוג על דעת עצמו יחליט להוציא יום אחד הכל על ביטקוין כי הוא ראה טיקטוק ששכנע אותו זה הדבר הנכון.
אתה יודע שזה בערך מה שקרה בקיבוציםמשה
השקיעו שם בכל מיני שטויות כל מיני אנשים שעבדו בגזברות. חלק קטן הצליח והתעשר (ואז הקיבוץ לא התלונן...) וחלק גדול פשטו את הרגל.
אני תוהה אם מספיק ששני הצדדיםארץ השוקולד
רואים עין בעין ביחס להוצאות וחסכונות, גם אם אחד הצדדים לא מתעסק באופן ההשקעה?
מה דעתך על זה?
המצב הנפוץאריק מהדרום
בשאלות הגדולות של החיים, עם מי להתחתן, כמה ילדים להביא, איפה לגור, איך לחנך את הילדים, במה לעסוק, צריכה להיות החלטה משותפת או לפחות מעורבות אחראית לדרך, גם בבניית ההון המשפחתי זו החלטה מספיק קריטית בחיים כדי לפנות לזה זמן איכות לדבר על העתיד הפיננסי שלכם.
אם תרצהאריק מהדרוםאחרונה
תוכל להשוות את זה לזוג שצד אחד מעורב בחינוך ילדים עד לשד עצמותיו והצד השני לא יודע איפה הילדים לומדים, לא מה הם לומדים, לא איזה כיתה, לא אם מישהו מציק להם בהית הספר, הוא בקושי יודע כמה ילדים יש לו ואם בכלל ומה השמות שלהם, מתי בר מצווה, לא מעניין אותו כלום בחינוך ילדים.
אז בפיננסים זה המצב הנפוץ.
ברור שמספיקברגוע
חחח גדולהפי
אוחזיויק
הרהורים בעקבות שירשורים: למי לדעתכם יש יותר סיכוי?יוני.ו.
ולמה
1. "לא הולך לי בדייטים/מערכות יחסים, לא מתקדם לשום מקום, למרות שאני משקיע/ה ומנסה זמן רב." >> "זאת הסיבה שהפכתי להיות פריק/ית ומוזר/ה" >> "אני מיואש/ת וכבר בקושי מנסה"
2. "אני פריק/ית ומוזר/ה" >> "זאת הסיבה שלא הולך לי בדייטים/מערכות יחסים, לא מתקדם לשום מקום, למרות שאני משקיע/ה ומנסה זמן רב." >> "אני מיואש/ת וכבר בקושי מנסה"
נגיד שאלו שני סוגי האנשים. שניהם לא אידיאלים, אבל כנראה יותר נפוצים מהסוג האידיאלי, אז תנסו להתייחס אליהם, ולא לשבור לסוג שלישי. אם תקלטו את הלך הדברים תגלו שיש הרבה פחות מקום לקטנוניות.
(חסכתי את הניסיון לעדן/ פוליטיקלי קורקט למינהם)
מסכים ומחזקאביעד מילוא
אבל זו התבוננות חיצונית צריך לשבור את הסטיגמות
אתה מה זה צודקadvfb
גם בהתחלה זה עלה לי, אבל אולי זה רק עניין של ניסוח.
אם מדברים על שורש העניין אפשר למצוא בדילמה הזו עקרון שהוא אמיתי ולא חיצוני.
לא הבנתיהרמוניה
למה שיהיה הבדל אם לשניהם המסקנה השווה היא- "אני מיואש/ת וכבר בקושי מנסה" ?
לראשון יש יותר סיכויadvfb
הוא מגדיר את עצמו כנורמלי חוץ מהעובדה שהוא לא מצליח במערכות יחסים, לכן הוא יכול לבודד את חוסר ההצלחה בתחום הזוגי ולהבין שזה לא צובע את כל האישיות שלו. ככה הבטחון העצמי עולה וכך גם המסוגלות שלו לפתור את הבעיה עולה.
בסוג השני יש בעיה בהגדרת הזהות האישית והערך העצמי. הטיפול הוא בהכרח שורשי.
תלוי ביחס בין כמה שהוא חושב שהוא פריק ומוזרנוגע, לא נוגעאחרונה
לבין כמה שהוא באמת
שוב נר בלי ביתאנונימיכלשהו
כל משב רוח מכבה אותו. נשארה רק פיסת שעווה חסרת צורה.
בעז"ה שנה הבאה 'נר לבי בית'חסדי הים
לפעמים רק צריך להחליף כמה אותיות בראש, כמו הדוגמה המפורסמת 'מחשבה-בשמחה'.
בעז"ה בקרוב ממש!
היום זה עדיין "זאת חנוכה" וההשפעה עדיין קיימתנפש חיה.
אפשר עדיין להתפלל ולבקש ליד החנוכיה אפילו שהיא כבויה
בע"ה
לשנה הבאה נר איש וביתו
מתוך בריאות ושמחה#
רק לומרנגמרו לי השמותאחרונה
שהתפללתי עליך לישועה שלמה ב"ה.
ניכר שאתה עובר קושי מאוד גדול, תקופה ממושכת
מקווה שאתה מוצא גם בחיים האמיתיים כתובת מיטיבה שתעזור לך ותלווה אותך דרך קושי זה
חזק ואמץ
ב"ה שתראה אור גדול במהרה ממש
"קווה אל ה'
חזק ויאמץ ליבך
וקווה אל ה'"
איך עוברים את הפגישה השנייה?אביעד מילוא
יצאתי עם בחורות מקסימות אבל אף פעם לא עברנו את הפגישה השנייה (נחתך תמיד על רקע שהן לא היו בשלות לשידוכים ונכנסו לזה מתוך לחץ חברתי)
💁🏻♂️אבטיח ברזילאי
ענית תשובה מאוד מרגיעה בסיפא, פשוט תצא עם בנות שלא נדחקו לפני בשלות לדייטים.
אם זה גורף אז או שמאגר ההצעות שלך מזעזע או שיש סיבה אחקת וזה היה רק התירוץ. זה לא נורמטיבי סטטיסטית שעם כל הבנות לא עוברים מאותה הסיבה את הדייט השני.
נוטה לחשוב שזו לא רק "חוסר בשלות" מצידן, ושאם תהיה איתך אווירה נעימה וכיפית הן ימשיכו
זה לא שאין איתי אווירה נעימהאביעד מילוא
אני לומד מטעויות ומשתפר ומבין איך לעשות דברים פעם אחת התעלמנו מהטריגרים ובפעם אחרת זה צץ משום מקום
מחזק אותךאבטיח ברזילאי
קשה הזיווג כקריעת ים סוף
ההשתדלות היא לא רק לוגיסטית אלא גם להשתפר בתדר, ללמוד מטעויות וצעירויות, לקרוא את הבחורה, לרצות להיות נעים...
בהצלחה 
יוצאים עם בחורות בשלות יותר…מבולבלת מאדדדד
^^^ארץ השוקולד
ואם ההצעות ברובם הגיעו מאותו מקום/שדכן/שדכנית כדאי לשתף אותם ולהבין מהם איך להתמודד עם זה.
בהצלחה
כפי שכבר אמרובחור עצוב
לצאת עם בשלות יותר.
כדאי רק לוודא עם עצמך \שיחה עם חבר שבאמת זו הסיבה וזו לא גרסה מנומסת שלהן ל"זה לא אתה, זו אני".
משקיעים יותרהפי
אולי לבדוק בעדינות את הנקודה הזאת בבירוריםadvfb
אתה מדבר עם החברה שלה ושואל אם יוצא לה לדבר על הרצון לבנות בית וזה משהו שמעסיק אותה.. תוהה לעצמי איך לשאול את זה בדיוק. נשמע לי לגיטימי לשאול.
אם יצאת עם כמה בנות, ואף פעם לא הגעת לפגישה שנייה-לגיטימי?אחרונה
אולי לא נכון להפנות את האצבע כלפי חוסר הבשלות שלהן, אלא כלפי הגורם האחר בעסק?
אולי כדאי לברר עם מי ששידך, שינסה לברר אם יש משהו ספציפי וקיצוני בהתנהגות שלך שמרתיע.
לבנותמישהי 1
את מתעלמת מהשאלות שלי. ולא בפעם הראשונהלאצעיר
כמה מתוך הזוכות האלו התחתנו בשנות ה30 לחייהם? ובאיזה הפרש?
פי כמה וכמה כמות יש הפוך?
לגבי בעיות - יש ב2 הצדדים. לא על זה מדובר. בגילאי 30+ לא מדובר על בעיות, מדובר על *טבע*. זו עובדת חיים שהפוריות של האישה נחלשת מוקדם יותר. זה מה יש.
אני כבר באמת לא רואה טעם בהמשך הדיון הזה. אני מביא עובדות ומציאות ואת חולמת לשנות את כל העולם לחלומות שלך.
מאחל לך שתמצאי את הנכון לך ובעיקר שלא תתני לשטויות כמו פער גילאים מוגזם *בעיניך* לתקוע אותך.