מהתקשורת ומהשמאל. כמובן. הכי נוח להטיל את ההאשמה על הבית היהודי.
האם היית בחדר עם נתניהו ועם בנט בזמן שדיברו?
האם שמעת מאחד מהם אי פעם שזה היה האפשרויות וזה עמד זה מול זה - זה או זה?
מאיפה לך לדעת?
אני שואל רציני - את לחלוטין מוזנת מהתקשורת שזה עניינה - לזעזע אותך מבנט ונתניהו כדי להשחיר את שניהם יותר. פתאום לבני ולפיד צדיקים, מנסים להכתים את פני הצד הימני במפה - אנחנו בכלל רצינו הקפאה ולא שחרור.
ומי אמר שבכלל אופציית ההקפאה הייתה על הפרק? מי אמר?
זה שבאמת לכל שיחרור מוצמדת הודעה על בנייה - זה משהו אחר, זה משחק פוליטי.
הרשי לי להציע תרחיש אפשרי אחר בדיוק כמו התרחיש שהתקשורת והשמאל הציעו:
נתניהו מקבל סוג של "הוראה" מהאמריקאים שהוא חייב לעשות מחווה כדי להתחיל במשא ומתן. נתניהו לחוץ להתחיל במשא ומתן כדי להוכיח שישראל מצידה רוצה להגיע להסכם ורק הפלשתינאים מונעים אותו (כמו שנתניהו יודע מראש שיקרה גם בסוף המשא ומתן...) - ולכן הוא מקבל את ההצעה, אך האמריקאים בעקבות הבהרות פלשתיניות מבהירים לו שהפעם בשונה מפעם קודמת המחווה חייבת להיות כזאת שתיצור התלהבות ופרץ תקווה בעולם הערבי - ואת זה, מורים לו האמריקאים, רק שיחרור מחבלים יעשה, ולא הקפאה שזה דבר שכמעט לא ניכר כלפי חוץ, בניגוד לשחרור מחבלים.
נתניהו מאוד נרתע ומשיב לאמריקאים שזה יהיה קשה מאוד להעביר בממשלה החלטה כזאת. נתניהו אומר לאמריקאים שכדי להעביר את זה חלק יותר, רק מחבלים מלפני אוסלו ישתחררו, ולא ערבים ישראלים בעלי תעודות זהות כחולות.
נתניהו מכנס אחד אחרי השני את ראשי מפלגות הקואליציה ומבהיר להם את המחיר שצריך לשלם. לבנט הוא מבטיח שרק ייתן לו להעביר את זה - שיתנגד וכו', אבל שלא יפוצץ את הממשלה - והוא בתמורה יתן "צ'ופר" למתנחלים כל פעימה, גל בנייה חדש, משהו שירכך את המכה הכואבת. אבל לחלוטין לא!!! - אפשרות של הקפאה ולא שחרור מחבלים. באופציה הזאת - רק השחרור אפשרי.
למה האופציה למציאות שאני הצעתי פחות הגיונית ממה שהתקשורת מציגה? עיתונאים זה עם מוטה - ואף אחד מהם לא הציג ראיות מוחשיות לכך שזה היה העניין. ללפיד ולבני בעניינים האלו באמת שאין טעם להאמין, ונתניהו ובנט לא משחררים יותר מידי מידע והם כנראה יודעים למה.
זה הכל.