רעיונות לארוחת ערב שבת פרווה - יש?אמא ל 6

לחת בחשבון - ילדים בררנים ו... בלי קישואים , בצל (אפשר מטוגן) דג.... עדיין יש? צוחקמבולבל

תפ"א בתנור.לב אמיץ

 אבל תכווני אותנו מה הם כן אוהבים ?

תפו"א זה טוב...אמא ל 6

בעיקר בצקים.... לא ירקות ומתוקים.. אני מכינה לרוב מרק בטטה אורז  תפוא כל שהוא (פנקייק בלינצס וכו) ונמאס!!! לי!!! אז מחכה לרעיונות שלכן... תכתבו כל דבר אני אנסה להתקמבן... תודה!!

אולי בצק עלים ממולא בשבבי סויה במקום בבשרי?לב אמיץ

הם יאכלו דבר כזה?

 

ואגב, אם הם אוכלים מרק בטטה זה כבר יפה.

 

אפשר לאורז להוסיף אפונה ירוקה קפואה מבושלת. מבחינת הילדים שלי זה הכי רחוק ירק שהם מוכנים לאכול.

 

חומוס גרגירים מבושל. כמו שהאשכנזים מכינים.

 

חומוס עם גזר ותפ"א עם שיני שום שלמות (שאפשר לברור מהתבשיל לפני שבת) ומעט כמון.

 

האמת היא - תסתכלי בפורום הורות. יש שם שירשור מהימים האחרונים על "מתכונים מהירים לאמהות עובדות או שלא" יש שם רעיונות טובים.

תודה הסתכלתי...אמא ל 6

חומוס - לא הולך, אפונה ודאי שלא..... חיוך

אבל על שבבי סויה אפשר לדבר - איפה קונים דבר כזה ואיך מתעסקים איתו??

תודה מראש.

קונים בחנויות טבע או בחנויות תבליניםיהודיה מא"י

משרים במים כמה דקות ואז מסננים, ואז משתמשים כמו בשר טחון, בערך.

ואם כבר, אז יש גם טופולב אמיץ

כבר מזמן לא השתמשתי בזה אבל אפשר לגוון בעזרת הטופו עוד יותר מאשר שבבי סויה.

 

כדאי לחפש באינטרנט רעיונות.

לילדים שלא אוהבים "פרחים" בצלחתלב אמיץ

(אחד הילדים ביקש שנוציא את הפרח (גבעול פטרוזיליה) מהמרק בצלחת שלו.)

 

וגם לא אוהבים "ליכלוכים" = בצל שמשחימים + קוביות עגבניה +פטרוזיליה/כוסברה תצטרכי למצוא פתרונות טובים איך לתת טעם טוב לשבבי הסויה. כי ללא תוספת כלשהי הם תפלים.

קציצות טעימות משבבי סויהכלנית1

צריך להשרות את שבבי הסויה במים רותחים, כמו קטניות, ולסנן. זה מקל על העיכול שלהם. אני משרה שעה, כדי לרכך אותם וגם כדי שהבלילה תתקרר. לסנן את הפתיתים ולפורר היטב ביד או במזלג. יש אפשרות לקנות שבבים טחונים, או קטנטנים כדי לחסוך עבודה.

אפשר להכין עיסה כמו בשר טחון. 2-3 כוסות שבבים (בערך 2 כוסות מים רותחים לכל כוס שבבים), או 200 גרם.

להוסיף ביצה, גזר מרוסק, לקצץ 2 כפות פטרוזיליה או כוסברה, בצל קצוץ דק (רצוי מטוגן או להוסיף 1 כף שמן), 1/2 כפית מלח ותבלינים (פפריקה, מעט כמון או מעט רוטב סויה)  וקמח/קמח מצה 1/2 כוס או מעט יותר, כדי שאפשר יהיה ליצור קציצות.

אפשר לאפות את הקציצות בתנור (על ניר אפיה משומן) רבע שעה מכל צד ואז לבשל כמו קציצות ברוטב עגבניות מתובל או לטגן אותן. מהגירסה המטוגנת גם סרבני אוכל יתלהבו.

 

צריך לזכור שלסויה אין כמעט טעם עצמי, כך שהקציצות תספוגנה כל טעם שמוסיפים. 

תפו"א- הכי טעים שום ורוזמרין.חיה וקיימת

לפרוס תפו"א לפרוסות דקות להניח בתבנית עם נייר אפיה לפזר מעל- כורכום כמון תבלין שוארמה וחווג' לשפוך שמן לערבב עם הידיים עד שכל התפו"א מקבלים צבע צהוב יפה, לפזר שום קצוץ דק (אפשר גם שום גבשי) לערבב שוב ולפזר רוזמרין. לכסות בנייר אפיה למעלה ולאפות עד שהתפו"א רכים.

בתאבון.

רוצה מתכונים לתפוחי אדמה? יש לי כמהאלמונית 0
רוצים כמה. בשמחהאורין
דג ממולא בירק ושמן זית בתנור,אורז וזיתים מבושלים,עzmil

עוגת אורז, מרק דלעת צמחוני

אז ככה-אלמונית 0

תפו"א בתנור-

לחתוך תפו"א לפרוסות דקות ואחידות ולהניח בתבנית.

לערבב בצלחת מרק קצת שמן, כפית מלח, 3 כפיות פפריקה מתוקה, קצת פפריקה חריפה ומים ומתבלים את תפוחי האדמה

מכניסים לתנור בחום בינוני, ומוציאים בערך אחרי שעה וחצי, כשמתחיל קצת להישרף

 

שדרוג (קצת יקר, רק לגיוון מידי פעם)-

חותכים תפו"א בצורת צ'יפס ומניחים בתבנית, מערבבים בצלחת מרק מעט רוטב צ'ילי חריף, שמן זית, כפית מלח, 3 כפיות פפריקה מתוקה ומים ומתבלים את התפו"א. (טעים במיוחד, נועד לפינוק..)

מכניסים לתנור בחום בינוני, ומוציאים בערך אחרי שעה וחצי, כשמתחיל קצת להישרף

לגיוון אפשר להכין את אותו המתכון עם בטטות (מכניסים אותן מאוחר יותר) והוספת שום קצוץ לתערובת (יוצא מעט שונה)

 

תפו"א עם פירורי לחם-

חותכים תפו"א לקוביות בגודל ס"מ ופלפלים בצבעים שונים, מוסיפיםםםםם 4 שיני שום קצוצות,

מערבבים כוס פרורי לחם, 2 כפות שמן, כף וחצי פפריקה מתוקה, מלח ופלפל ואופים בתנור בחום בינוני כ40 דקות

 

מתכון מעט שונה-

מקלפים תפוא, וחותכים לפרוסות אבל לא חותכים עד הסוף. מתבלים בזעתר, מלח ושמן זית (נראה לי שאפשר גם שמן רגיל). לא הכנתי, אבל טעמתי. וזה טעים מאד

 

אפשר מידי פעם להכין פירה..

 

אפשר גם להכין קטניות (אפונה, חומוס, שעועית) יש לי מתכונים לזה.

גם עם המרקים אפשר לגוון ממש- מרק בצל, מרק אפונה, מרק ירקות, גריסים וכו'

 

 

 

אוכל פרווה לשבתיהושבעט5

מרק קובה פרווה,אני מכינה מרק ירקות  ועל סלק (מנגולד),את הקובה מכינים מסולת ,מים ומלח,אפשר למלא בפטריות ובצל ,או ביצה מקושקשת(אני מאדה בצל בלי שמן בכלל במחבת נירוסטה ,על אש בינונית)

אפשר גם לעשות את הקובה ללא מילוי ולהוסיף ביצה טרופה בסוף.

יש גם קובה אדום (עשוי מדלעת עגבניות מאודות ובצל)

או קובה חמוסתה(קישואים סלרי ובצל) להוסיף מיץ לימון.

סמבוסק במילוי חומוס,רוטב עגבניות ,פירה עם  פטריות ובצל.

דג מטוגן .אפוי.

מרקים מקטניות: עדשים, אפונה ,חומוס.

מגדרה,פסטה ברטבים.

אפשר מוסקה עם טחון סויה של טבעולגפן36

במקום הבשר.

אנחנו כל שבת עושים פרווה!רעיונות בפנים-אמא שלה
  • ירקות ממולאים באורז
  • , קיגל,
  • אורז בתנור (כוס אורז מלא, שתיים ורבע כוסות מים, 2 כפות דבש,2כפות שמן זית, 2כפות סויה. שמים בתבנית או סיר שנכנסים לתנור, מכסים טוב בירקות (הם צפים בתוך המים)- בטטה, תפו"א, גזר ומה שאוהבים. שעה וחצי בתנור, עד שאין עוד מים. טעים ממש!)
  •  

 

בקשר לאורז..אמא ל 6

את מערבבת את כל החומרים יחד עם האורז ואז מכסה ומכניסה לתנור או שרק מכינה מהם רוטב ושופכת מלמעלה???

 צריך להשרות את האורז לפני האפיה? (אחרת הוא מתייבש לא?) מכסים את התבניית?

תודה מראש.

מרק ירקות!פיתה פיתה

בצל מטוגן,תפו"א,זגר.ורק מלח.

מרק עגבניות צלול.לב אמיץ
סליחה קפץ לי קודם - מתאים במיוחד לבררנים:לב אמיץ

בשתי גרסאות ,האחת פשוטה ומהירה והשניה דורשת מעט התעסקות אבל שווה כל רגע:

 

קודם אני אגיד שקיבלתי השראה מהשירשור שפתחה מינימאוס כאן למטה. וגם שהרעיון למרק המורכב יותר הוא של אמא שלי שתחיה. זהו. הבאנו מלא גאולה לעולם (האומר דברים בשם אומרם) ואפשר להתחיל:

 

המרק הפשוט: (אולי יותר מדי)

 

רסק עגבניות או יותר נכון מה שנקרא רכז עגבניות.

מהול במים רותחים עד לסמיכות הרצויה.

 

לזה מוסיפים כף או יותר שמן זית - תלוי גם אם רוצים להוסיף למרק פסטה או איטריות ביצים, אז צריך מעט יותר שמן.

 

מלח, פלפל שחור (עדיף גרוס אבל לא מתאים לילדים), קורט סוכר, פפריקה אדומה מתוקה.

 

(ואפשר ממש בסוף הבישול, אחרי שמכבים את האש, להוסיף  גבעולי כוסברה או בכיוון האיטלקי תימין/ בזיליקום/זעתר.

את הגבעולים אפשר להוציא מהמרק לפני שהילדים פוגשים אותם).

 

לתת רתיחה. להמשיך עוד קצת על אש קטנה ולהוסיף מה שרוצים.

על הדוגמאות שהבאתי קודם אפשר להוסיף איטריות אורז או פתיתים,

 

אפשר גם גרגירי חומוס או עדשים ירוקים.

כשמוסיפים למרק קטניות מבושלות כדאי להוסיף גם מעט ממי הבישול של הקטניה כיוון שהם עשירים בלציטין שהופרש מהקטניה. זה גם בריא - חבל להפסיד, וגם מעשיר את המרק ומסמיך אותו.

מהסיבה הזו כשאני מבשלת קטניות אני מבשלת במעט מים כדי שאוכל להשתמש בכל הכמות של מי הבישול לצרכים שלי.

 

(במוצרים תעשייתיים משתמשים בלציטין הסויה למטרה הזו וקוראים לזה "חומר מתחלב").

 

ועד כאן הגירסה הפשוטה.

 

בגירסה היותר מסובכת אנחנו פשוט מכינים את רוטב העגבניות הצלול בעצמנו:

 

שוטפים כמות של עגבניות (לא כדאי להתחיל אם אין לפחות 5 עגבניות גדולות) חותכים לרבעים ושמים בסיר.

2-3 בצלים גדולים (ביחס לכמות העגבניות), חותכים לשמיניות ומוסיפים לסיר.

מוסיפים מים ומביאים בחשבון גם את העגבניות וגם את הפסטה שמוסיפים אח"כ וגם היא שותה מים.

 

מבשלים כ - 20 דק' עד שגם הבצל מבושל לגמרי. (נועצים מזלג לבדוק).

 

את זה טוחנים בבלנדר מוט בתוך הסיר.

לוקחים סיר נוסף ומניחים מעליו מסננת מתכת או פלסטיק (חורים בגודל של נפה רגילה, לא משי).

את כל התבשיל המרוסק שופכים אל המסננת בכל פעם רבע או שליש.

מתחילים לבחוש את מה שבמסננת עד שרוב הנוזלים יורד אל הסיר שמתחת. ואת החלק המוצק שנשאר מועכים אל דופן המסננת בעזרת הכף.

בין לבין אוספים בעזרת כף (אחרת - נקיה מקליפות וסיבים) את הרוטב הסמיך שמצטבר על הצד התחתון של המסננת ושופכים לסיר.

 

מועכים עד שלא נשאר יותר חומר שיכול לעבור דרך המסננת אל הסיר. את הקליפות וסיבי העגבניה והבצל שנותרו במסננת זורקים לפח.

 

וזהו. זה המרק הצלול.

מכאן ממשיכים בתיבול ובישול כמו למעלה בגירסה הפשוטה.

 

זה נראה כמו הרבה עבודה אבל כשמיומנים בזה כל הבישול אורך כ -40 דק'.

אצלנו גם הבררניים (מדרגה בינונית - תמיד יש כאלה שלא יגעו בכלום) מסוגלים להנות מהמרק הזה.

 

 

 

 

 

emhmu, hreניצנית
קציצות ירקניצנית
יש רעיונות לממולאים פרווה, ללא חלבונם וללא עגבניותלימורשרה

יש רעיונות לממולאים פרווה, ללא חלבונם וללא עגבניות?

מילוי של קינואה עם בצל מטוגןכלנית1אחרונה
איך מארחים?דיאט ספרייט

אני תמיד שואלת את עצמי מה להגיש לאורחים שככל הנראה מצפים לארוחת ערב.

חוץ מעל האש שזה אני יודעת להגיש ומתאים כשמזג האויר מתאים, מה אפשר עוד להגיש?

ארוחה רגילה של לחמניות, סלט, ממרחים, חביתותיעל מהדרום

לק"י


מרקים

שקשוקה וסלט עם לחם

קוסקוס ומרק

פסטה ושניצל

זה תלוי בהתאם לסגנון שבוחריםהרמוניה

מוסיפה על מה ש@יעל מהדרום כתבה-

פשטידות, מאפים

יכול להיות פיצות

 

אם זה בחנוכה- סופגניות אשל או רגילות

 

לקינוח- פופקורן, פיצוחים, עוגות ושתיה חמה (אם משקיעים חולטים עלי לואיזה או נענע וכדומה)

 

חלבי/בשרי?*אשתו של בעלי*
לא בשרידיאט ספרייט

כי בשרי זה על האש.

מנסה לגוון חוץ מזה

יכול להיות פרווה או חלבי 

אז יש הרבה רעיונות*אשתו של בעלי*

קישים/פשטידות

מאפינס

מרקים

תפו"א אפויים

פסטה(סלט פסטה קר או פסטה חמה ברוטב)

סלטים

ממרחים/מטבלים

פוקאצ'ות

דגיםרוני 1234
סלמון הכי קלאסי
קצת יקר עבורי, תודה על הרעיוןדיאט ספרייט
המבורגר זה גם כייף ולא על האשאונמר

עושים ירקות ותוספות ורטבים,

המבוגר על מחבת, וכל אחד מרכיב לעצמו מבר.

כשאני הייתי באירוח כזה נהנתי ממש, וגם עשינו כמה פעמים כשאנחנו אירחנו. לא כזההרבה עבודה וכייף.

נשמע נחמד מאוד,דיאט ספרייט

נאמץ כנראה

תודה 

אפשר גם פלאפל וציפסאם לשתיים
^^^^^^רק טוב!
לקיצור תהליכים אפשר פלאפל מוכן, יש לטבעול (לא טעמתי) ויש אבקה של אסם שמוצלחת אבל לא מוצאת כבר תקופה. וציפס קנוי.


@דיאט ספרייט לחמניות טריות ביתיות אם זה משהו שקל לך אז גם מוצלח. עם סלט משודרג, ממרחים. 

רעיוו מצוין, תודה לשתיכןדיאט ספרייט
(כמובן עם פיתות קנויות, בשבילי להעמיד בצק זה סיפור 🥵)
אני מכינה בצק עם אופה לחםרק טוב!

ואז כל הבצקים הרבה פחות מסובכים. ויותר מהירים.

כמויות יותר קטנות (עד 3/4 קילו קמח) אבל לנו זה מצוין. ואנחנו משפחה די גדולה, אבל עם ילדים שלא אוכלים המון.


פיתות עוד לא הכנתי. למרות שיש שאיפה כזאת מתישהוא.

מכינה בצק לחלות כל שבת, עוגות שמרים, בצק לפיצה, בצק לפיתות בטאבון, ועוד. 

פסטה עם גבינות ורוטבארץ השוקולד

דגים בתנור עם תפוחי אדמה או פתיתים,

כרעיים ופתיתים/אורז/קוסקוס

כמובן , תלוי מי האורחיםופל לימון

אבל אני חושבת שהייתי הולכת על דברים שהם לא הסטנדרט של כל ערב (חביתה וסלט)

מרק עם קרוטונים/שקדים בימים הקרים הוא יופי של רעיון

אפשר להכין די במהירות סיר פסטה ברוטב אהוב

אפשר תפו"א אפויים ברוטב שמנת

סלט גדול מתובל היטב

אם אוהבים אז לחמניות קטנות, מיני גבינות, אם לא אפשר מאפים קטנים דוגמת מאפנס מלוחים

שקשוקה זו גם מנה קלה להכנה ומתקבלת בשמחה

זה מאד תלוי מה אתם מבשלים בד"כ בביתשדמות בחולותאחרונה

אצלי זה מאד משתנה בהתאם לאורחים.

(אציין שאני מבשלת הכל וגם נהינת מההתעסקות)

זה יכול להיות סושי

או פיצות

או פסטה וסלט

פלטת גבינות ופלטת ירקות חתוכים ופירות חתוכים עם אגוזים (ויין... זה בא תמיד טוב יחד)

שקשוקה, סלטים ולחמניות/ פיתות

מוקפץ נודלס עם או בלי דג

ןלפעמים גם סתם דיפים עם חחטיפים מתאימים (נאצ'וס, תפוצ'יפס עם מתבל גבינה, גוואקמולי, סלסה...)

המלצות לחיתוכיות קלות להכנה ושסבבה בהקפאה?מרגול

אני אוהבת שיש את האופציה להוציא זריז כשבאים חברים, אבל לרוב זה לא שיסיימו פס עוגה או משהו.

אז מעדיפה שאפשר להוציא פרופורציונלי לכמות האורחים.

(אנחנו רק זוג, אז לא מסיימים בבית כמות מסחרית תוך דקה כמו אצל ההורים)


בקיצוררר עצות?

אה, ואני גם עסוקה ואין לי סבלנות או זמן לטמפרורים או כדרור של עוגיות. לכן חיתוכיות.

אני עושה כרגע שוקולד צ'יפס (כמו העוגיות, רק שמשטחת את כל הבצק על תבנית תנור, חותכת אחרי האפיה וזהו)

וגם עוגיות שוקולד כהות עם קצת שוקולד לבן (זה חלבי אז זה מגביל קצת, וכמובן גם את זה לא מכדררת אלא משטחת ואז חותכת)


בא לי לגוון.

רעיונות?

יש חיתוכיות שזה בצק שמורחים עליו ריבה או ממרח אחריעל מהדרום

לק"י

 

ומעל מפזרים פירורי בצק, אבל אין לי מתכון.

תחפשי בגוגל "חיתוכיות ריבה פרווה".

ובראוניז פרווה של ניקי ב.יעל מהדרום
ועוד הצעה- אני עושה עוגה בחושה בסיסיתיעל מהדרום

לק"י


ואופה בתוך תבניות קאפקייקס.

ככה גם אפשר להוסיף כל מיני תוספות (שוקולד, קקאו, קפה וכו'), וגם להוציא בכמות רצויה כשיש אורחים.

חיתוכיות תפוחים מזוגגותופל לימון
חיתוכיות גבינהופל לימון
בראוניזופל לימון
חיתוכיות קוואקרבוקר אור
אפשר מתכון?יראת גאולה
בפניםבוקר אור

*נייצ'ר וואלי*

4 כוסות קוואקר דק

כוס קמח

כפית סודה לשתיה

3/4 כוס פיצפוצי אורז

כוס סוכר-2 כפות דבש/סילאן

אפשר כפית קינמון

אפשר טיפה מלח

*נוזלים בנפרד-*

כוס שמן

ביצה

2 כפות דבש

2 כפות טחינה- פחות קראצ'


לדאוג שכל השיבולת שועל רטובה..

לשטח ממש

180 רבע שעה

לקרר ולחתוך


לשטח ולהדק טוב טוב בתבנית, לחתוך אחרי האפייה


אני מורידה כמעט חצי מכמות הסוכר ומחליפה את הפצפוצי אורז בקמח

מושלם! שומרת לייראת גאולהאחרונה
בראוזניז, חיתוכיות חמאת בוטניםמוריה 7
חיתוכיות ביסקוויטים- נשמר מצוין בהקפאהסטודנטית אלופה

לבסיס:

300 גרם ביסקוויטים מפוררים

ממיסים יחד:

100 גר שוקולד מריר

כוס חמאת בוטנים

3 כפות טחינה

2 כפות דבש

רבע כוס שמן

מערבבים יחד ומשטחים בתבנית בינונית

מקפיאים ל10 דקות

שכבה שניה:

ממיסים יחד 100 גר שוקולד מריר וחצי חב' קצפת צמחית (125 מ"ל למדוייקים🤪)

מורחים על הבסיס ומעל מפזרים פרוסות שקדים או זיגוג חמאת בוטנים.

מקררים, חותכים ושומרים בהקפאה לשעת הצורך

בהצלחההה

לכבוד בוא הגשם- שרשור מרקים?שדמות בחולות

אצל אמא שלי- ביום הראשון של הגשם הכבד- היא היתה מעמידה סיר מרק קרופניק (מרק גריסים ופטריות).

אני אוהבת להכין מרק עדשים שחורות.

 

 

מה הולך אצלכם?

הכי קל והכי דלופל לימון

מרק ירוק על בצל מוזהב, קצת שום, קישואים, ברוקולי קפוא מים ותבלינים

מבשלת לריכוך, טוחנת למרק סמיך ומפנק

נשמע מעולה האמת! תמיד רציתי לנסות מרק ירוקמרגול
אבל לא הייתי סגורה על אילו ירקות לשים. לא עפה על קישואים (אבל גם לא נגעלת אם הם מרוסקים). היית מוסיפה לזה נגיד שעועית ירוקה? או אפונה?


לא יודעת למה הכוונה במרק ירוקיעל מהדרום
לק"י


אבל מרק אפונה הוא גם ירוק, וטעים מאוד😅

אבל לא דל...פשוט אני..
חחח...אפשר לעשות דל אם רוציםיעל מהדרום
שעועית ירוקה - לא, אפונה כןופל לימון
אני אוהבת מרקים סמיכים-יעל מהדרום

לק"י


מרק עדשים כתומות

מרק אפונה

מרק קובה סלקמאוהבת בילדי

מרק ירקות עשיר

מרק כתום רק אני ובעלי אוכלים...

מרקיםסטודנטית אלופה

מרק כתום עם עדשים כתומות

מרק קישואים, כרובית, תפו"א, בצל מטוגן, שום, סלרי, מלח ופלפל. טוחנים למרק קרמי וטעיםםם

מרק מגורד עם קוביות עוף

המרק האהוב עלי- הוא הכי פשוטבינייש פתוח

מרק ירקות, וזהו. קישוא בצל ותפוחי אדמה. לבשל ולרסק. בלי תבלינים, בלי טיגון ובלי תנור (אבל עם הרבה מאוד שקדי מרק 😆😋)

מרק עוף או מרק כתום לא מדברים אליי בכלל.

(היחס שלי למרק שווה ליחס של גבר ממוצע לשיער של בחורה. כמה שיותר פשוט יותר טוב. בלי קארה, מדורג או פוני. כמה שיותר ארוך ופזור לאחור)

מרק לחשו*אשתו של בעלי*
עם סולת,המון שום וכוסברה
מרקים זה וואו!מרגול

בגדול אחד הטיפים הכי טובים בבישול שקיבלתי מאמא שלי, זה להתחיל כל מרק בבצל מטוגן, ולשים סלרי בכל מרק.


מרק עדשים ירוקות עם קצת ירקות מרוסקים (במעבד מזון)

מרק כתום! אם זה בסיר חלבי אז גם עם שמנת.

מרק אפונה

מרק כרישה

מרק עוף ברור

מרק ירקות גם זורם לפעמים

מרק בצל


אה, ואני גם לא אוכלת כמעט עם שקדי מרק או קרוטונים.

בדרכ לקצוץ טיפה ירק טרי עושה עבודה מדהימה הרבה יותר (פטרוזיליה קצוצה, בצל ירוק, וכו)

וןאיי ממש!!! גם אני. טיגון בצל ולהוסיף סלרי בכלמרקמותק 27אחרונה
וואו הכל טעיםבוקר אור

מרק ירקות עפ שעועית לבנה

מרק אורז ועגבניות

מרק גזר

מרק קישואים

מרק עוף זה הכי טעים בעולם

עדשים כתומות/ירוקות

כתום

בצל

גריסים ופטריות גם אנחנו מכינים, וגם מרק ירקות פשוט עם גריסים

אפונה

איך מכינים פטריות וגריסים?אור10
אני אוהבת את המתכון של ניקיעלמא22
בחורף תמיד יש מרקשם פשוט

הם יושבים עם כוס מרק ליד התנור.


מרק בצל מוקרם, לא אכפת להם אם זה צהובה או גרוייר

מרק גריסים וירקות עם או בלי עוף

מרק עגבניות

מרק אפונה

כתום בטטה עם או בלי עדשים/שמנת

היום למשל..*אשתו של בעלי*

אני מכינה מרק דלעת וחומוס.

בסוף הבישול טוחנת הכל בבלנדר מוט

אכלתי פעם מרק כזה והיה טעים!!!יהלומה..
אפשר מתכון?
בשמחה!*אשתו של בעלי*

מטגנים עד שמזהיב בצל גדול חתוך לרצועות ו-5 שיני שום.

בנתיים חותכים דלעת לקוביות.

מוסיפים לסיר את הדלעת וגרגירי החומוס(להשרות קודם במים כמובן)

מוסיפים מים לכיסוי ומביאים לרתיחה.

מתבלים-מל"פ,אבקת מרק,כמון,כרכום,טיפ סוכר.

מכבים כשהכל מתרכך.

טוחנים.

אצלנו אוהביםעלמא22

מרק ירקות עם או בלי גריסים

מרק כתום (אם חלבי אז עם שמנת)

מרק בצל חלבי

מרק פטריות וגריסים

מרק עגבניות

מרק עוף 

מה אפשר להכין ליד לחם שום?סטודנטית אלופה

מחפשת רעיון למשהו קליל הכנה שיהיה פרווה, להכין ליד לחם שום..

צריכה להכין כמות גדולה.. לארוחת ערב.

מרק עדשים, שקשוקה, סלטיעל מהדרום
מרק כתוםתוהה לעצמי
תודה❤️סטודנטית אלופה
תוהה לעצמי איך אפשר לטחון מרק בכמות גדולה?
בלנדר מוטיראת גאולה
זה יטחן 3-4 ליטר מרק?סטודנטית אלופה
טוחן גם עשרה ליטריםתוהה לעצמי
טוחנים בתוך הסיר. כל גודל של סיריראת גאולה
טוב לדעת, תודה לכן❤️סטודנטית אלופה
בטח! בלנדר מוט יכול לטחון גם הרבה יותר..טארקו
אפשר גם למעוך במועך תפו"איעל מהדרום

לק"י


אם לא אכפת שיהיה טחון גס.

אפשר גם מרק בצל וכדו'שלג דאשתקדאחרונה
לא צריך לטחון, וכל ההכנה יותר פשוטה.


אגב, מתבלים את יכולה כחול אשר על שפת הים. אצלינו אוהבים יותר שמנת וגבינות שמנת מסוגים שונים (אהבה של אשתי, להכין גבינה משמנת שיושבת בתוך חיתול ומוציאה נוזלים).

כל הכבוד! חרוצה אשת חיל!נפש חיה.

מה בתפריט

אין לי מושג עדיין


חלות יש מההקפאה


היום בע"ה שייתן לי כח

סלט עגבניות

חילבה

טחינה?

עוגיות

עוגה (אולי טישפישטי- עוגת סנדוויץ סולת , אולי עוגה אחרת)

נוסעיםאבןישראל
לא מביאים כלום🫣
אז ככהבוקר אור

אנחנו בתקופה עמוסה מאוד ולכן יהיה מינימלי

ערב

מרק עוף עם מלא ירקות ואטריות

קוסקוס


בוקר

חלןת וסלטים


סדש

חמין פרוֹה

אנטיפסטי

שניצלים של סבתא מהמקפיא


חלןת

שמרים שוקולד מהבצק של החלות

פירות

חצילים בתנור

טחינה

סלט ירקות

סלט אבוקדו אם יבשיל

סלט זיתים מהמקפיא

יש פה חולים, וגם אורח חמוד(אחי הקטן והבררן)טארקו

יהיה מרק, כנראה כתום

ועוד מנסה לחשוב מה ילך טוב ויהיה כייפי וקליל...

אלופה וחרוצה יעל! ❤️המקורית

אצלנו כנראה

דג ברוטב וקציצות לערב

באלי מרק טחון ממש אז מוסיפה לרשימה

ולשבת עצמה יהיה חמין


בנוסף יהיו סלטים, ואני חייבת לילדון רולדה שהבטחתי לו אז מקווה שיהיה לי כח

ובאלי גם להכין עוגת שוקולד בחושה


לחם כרגיל קונה

לא החלטתי עדיין איזה סוגי עוף להכיןארץ השוקולד

בתקווה אכין חלות רגילות,

מתלבט אם בא לי גם להכין מרק.

 

מבחינת פחמימות:

נכין אורז ופתיתים

הרבה אורחים והרבה אוכל ב"האמרלד

2 סוגים סלומון

סלט תפו"א

ירקות מוחמצים

סלט סלרי/ או עגבניות שרי

מרק עוף + איטריות

עוף

פרגיות

רולדה אולי

אורז

ברוקולי


פאי גלידה ועוגיות שוקולד צ'יפס


לקידוש: קרמשניט, עוגת שמרים

קרקרים ודגים מעושנים


צ'ונט

שניצלונים

סלט חסה


סעודה שלישית: דג ואיזשהו סלט פסטה קר


כיף לכתוב פה! שבת שלום💐

התחלתי אתמול עם בראוניז ועוגת גבינהשם פשוט

הבוקר התחלתי עם סלמון (מקווה שקצת) חריף ובצק ספינג'

חצילים מטוגנים וטחינה.

עוד מעט יהיה בע"ה

צלי בשר

פרגיות

כפיתות

ירוקים ברוקולי ושעועית ירוקה

נמשיך משם הלאה


אצלנומאוהבת בילדי

אורז

בשר בערמונים

עוף בתנור

דג לסד"ש

 

עוגות מהמקפיא (רולדה ושוקולד)

סלטים מהמקפיא

חלות מהמקפיא

טוב התקדמנו עם התכנון..טארקו

גם עם הביצוע אבל עוד עבודה רבה לפנינו...


חלות קנויות(עדיין לא הגיע המיקסר החדש)

סלטים מהמקפיא-פסטו זיתים קרם חציל מטבוחה פטריות

פרוסות חציל, טחינה/חומוס, אבוקדו, סלטים חיים


ליל שבת

מרק כתום

עוף ברוטב מתוק

אורז


בוקר שבת

חזה עוף פסים על הרבה בצל ועגבניות צרובים

תפוא קריספיים כלשהם


סדש

בורקס תפוא(כי אחי שומר 6 שעות אז אי אפשר גבינה)


מיני רוגעלך מהמקפיא

עוגה קנויה אם נצטרך


מזמן לא הייתי כאן... נוסעים ומביאים את כל האוכל!פצלשהריון

חלות ביתיות, סלטים: מטבוחה, חציל בטחינה, טחינה, סלט ירקות, סלק, טפנד זיתים, סלט פלפלים

ערב שבת: מרק עוף וירקות (הכנתי לפני שידעתי שניסע) וקרוטונים.

יום שבת: קציצות עם אפונה וגזר, שעועית פוריות, אורז ותפוחי אדמה ובטטה.


קינוחים:

עוגת קינמון

בראוניז

חיתוכיות שיבולת שועל 

אורחים טובים אתם😅יעל מהדרוםאחרונה
לכבוד החורף, אני שוב מנפץ את מיתוס המקרר והמרקבינייש פתוח

ואני מתכוון לעשות את זה כל שנה שהחורף מגיע.

לשים מרק חם ישר במקרר לא פוגע בטעם ובמרקם שלו.

זה לא פוגע בקירור המוצרים שלידו.

זה לא משפיע בשום צורה על הצורה שהמקרר עובד ולא מכביד על מערכת ההפעלה שלו.

זה אפילו מאריך את חיי המדף שלו.

מרק רותח הורג את כל החיידקים שבו והמקרר מעכב מאוד את הפעילות שלהם.

הטמפרטורה שבאמצע היא האידאלית עבורם, לכן אנחנו רוצים שהמרק יתקרר כמה שיותר מהר.

מה שאני עושה כשהמרק מוכן זה להעביר חלק ממנו לסיר קטן יותר ולקערה עם פתח רחב ושטח פנים גדול. העברת מרק חם לסיר פושר כבר מצננת אותו והוא גם בסביבה שגם תצנן אותו מהר יותר, וכמובן שמיד לאחר מכן הוא במקרר.

ובקיצור, אל תחכו זמן בין סוף הבישול של המרק לבין ההכנסה שלו למקרר.

בוודאי שזה פוגע בקירור המוצרים שלידואם לשתיים

ולמעשה בכל המוצרים שבמקרר בגדול (למעט אולי מגירות/מדפים סגורים).

נכון שלמרק עצמו זה טוב, אבל זה מעלה את הטמפרטורה במקרר. מי שיש לו מד טמפרטורה במקרר יכול לראות איך ההכנסה של משהו חם משפיעה אוטומטית על הטמפרטורה וזה לוקח הרבה זמן עד שהמקרר מתגבר על זה וחוזר לטמפרטורה הקבועה.

ואגב נוסף, כשמשאירים את הסיר סגור מיד לאחר רתיחה אז ממה שאני יודעת זה שומר על סביבה נקיה מחיידקים לזמן מסוים וכשפותחים אותו/מעבירים לכלי אחר הסטריליות הזאת נפגעת יותר מהר.

בדקו את זה במעבדה וזה פשוט לא נכוןבינייש פתוח

ואם מישהו בכל זאת מפחד שלא ישים חלב גבינות או קרטון ביצים באותו המדף. הירקות ממילא במגירה נפרדת.

חוץ מזה שכבר העלתי שיטה שמורידה מהר מאוד את הטמפרטורה של המרק.

לא יודע להפנות, אבל שמעתי כתבה של מכוןחופר
דוידסון שתומכת
מעניין, תודהארץ השוקולדאחרונה
לא מבשלים השבת?😅יעל מהדרום

לק"י


כמה זמן לא פתחתי בעצמי את השרשור....


@טארקו

@מאוהבת בילדי

@בוקר אור

@המקורית

@אבןישראל

@תוהה לעצמי

לא... מתארחיםמאוהבת בילדי

הכנתי עוגה וזהו...

להביא איתי גם גליליות ממולאות מהמקפיא או שזהו

דווקא התחלתי לבשל אתמול אפילו!טארקו

שזה נדיר מאודדד..


הלך לנו המיקסר הזמנו חדש אבל עד שיגיע אין חלות ביתיות שזה מבאס ביותר כי הקנויות לא ככ טעימות לי...


אז חלות קנויות

סלטים מהמקפיא(מטבוחה זיתים פסטו פטריות וקרם חציל)


ליל שבת

מרק קישואים(סופסוף מספיק קר לי למרק😋)

תבשיל הודו ובטטות מתוק

אורז


בוקר שבת

לזניה

סלט חסה עם סלמון ובטטות מקורמלות(אקדח שהופיע במערכה הראשונה וזה או במילים אחרות-הבטטה הייתה ענקית🤣)


סדש

שאלה מצוינת בנתיים בהכחשה


עוגיות לימון מושלגות

אני גם בהתלבטות לגבי סד"ש. בדר"כ מכינה פיצותיעל מהדרום
החלטנו על עוגיות גבינה מלוחותטארקו
(החלטנו=הבן שלי שבמוטיבציית שיאאאא היום ואני מנצלת את זה היטב🤣)
הכי כיף להכין דברים טעימים😅יעל מהדרום
לק"י


חבל שאין לי אותה מוטיבציה לסדר ולנקות🤣

ברור שכןהמקורית

אצלנו שבת בקטנה כי עבדתי עד מאוחר השבוע ונגמר לי הכח


דג ברוטב וקציצות דגים

עוף עם תפוח אדמה ואורז

חלה קנויה

עוגה קנויה

סלטים חיים

וקצת פיצוחים ושטויות

עוף עם ג'ינג'ר ומעט ייןארץ השוקולד
לא.. נוסעים🙂בוקר אור
הכנתי אורז לבן ליולדת וזהו
בטחאבןישראל

פשוט שבת קצרה ואין זמן לכלום

ערב שבת

דגים ברגיל מושט וטונה בסיר

ומרק גרונות


בוקר שבת

מעורב מוקפץ עם בצל ותבלין שווארמה

כנפיים

שניצלים ואורז

סלטים

טחינה חציל במיונז כרוב עגבניות ביצים מטבוחה

חלות שהכנתי

עוגת שוקולד פירורים ועוגת בסקויטים.

היה  טעים

העיקר את שלנו לא כתבתי😅יעל מהדרום

לק"י


עוגת שוקולד

עוגת תפוזים

קוראסונים קנויים


חציל בפירורי לחם

חציל עם עגבניות וכוסברה

טחינה

סלט חי


ליל שבת:

תבשיל שהיה אמור להיות פקילה

קוסקוס

מרק שעועית וירקות


יום שבת:

קוסקוס

תפו"א בתנור

חזה עוף וירקות מוקפצים

שניצלים


סד"ש:

בורקסים קנויים

וואי יצא לנו השבת מלא סיעתא דשמייא וטעים!נפש חיה.
עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך י"ז בכסלו תשפ"ו 18:19

חלות רכות ואווריריות (תוצרת בית)

וסלטים תוצ"ב:

ז'עלוק

סלט עגבניות (דומה למטבוחה אבל לא)

חצילים מטוגנים - כמעט בלי שמן

חילבה (האורחת הביאה)

טחינה (כנ"ל)

סלט ירקות גדול - הוכן תו"כ השבת


 

דג בירקות

אורז


 

קוגל ת"א תוצרת בית

ביצים

רצועות טונה מטוגנות


 מרציפן תוצ"ב

עוגה תוצרת בית .

נשמע מעולה! איך את מכינה חלות אווריריות?יעל מהדרום
קורצת את העיגול, ממשיכה עוד לעבד אותו קולעתנפש חיה.
עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך י"ח בכסלו תשפ"ו 9:39

עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך י"ח בכסלו תשפ"ו 9:38

אם הקליעה הראשונית לא יוצאת יפה

אז אני מפרקת, מעבדת שוב, וקולעת שוב.

ואז זה עושה כמו עוד שכבה פנימית לבצק

מה שממילא נותן לו אווריריות.


 

וגם-

א. אחרי הקליעה של החלות אני משאירה להתפחה של 10 ד בערך 

(בלי ביצה ושומשום)


 

ב. אחרי המריחה בביצה ושומשום אני משאירה עוד כמה דקות שייתפחו.


 

ג. אני מכניסה אותן לתנור שחומם מראש על 200 מעלות ל 5 דקות *בדיוק*- בזמן הזה החלות מקבלות "מכת חום" שמשפיע טוב לבצק.

מייד אחרי 5 דקות מורידה לחום בינוני 175-180.

 

ד. אופה רק עד שהן זהובות ובהירות מלמטה

מקררת אותן ומייד מכניסה להקפאה .

 

ערכתי נפש חיה.
חלה אורירית היא תוצאה של בצק טוב, לישה והתפחותופל לימון

לבצק

2 קילו קמח

4 כפות שמרים יבשים

1/2 1 כוסות שמן

1 ליטר מים פושרים (4 כוסות אוניברסלי וקצת )

כוס סוכר

2 כפות מלח


 

אופן הכנה:

 שמים בקערת המיקסר את הסוכר והשמרים, מוסיפים את המים ומערבבים ידנית קלות לאיחוד.

 מכסה את הקערה ונותנת לשמרים לתסוס כ10 דקות (ככה רואים שהשמרים פעילים).

 מפעילה את המיקסר על מהירות הכי נמוכה ומוסיפה את השמן והקמח. 

כשהבצק מתחיל להתאחד אפשר להוסיף את המלח, ולשים על מהירות הכי נמוכה 

כ- 15 דקות

 מתפיחים את הבצק בקערה סגורה כשעה. ההתפחה משתנה בזמן (תלוי במזג האוויר) 

 

אפשר להוריד את הבצק ולתת לו שוב לתפוח . זה הזמן לשקול כדורים - בשביל הרצועות , אפשר להכין חלה יפה מ- 4 רצועות או יותר.

גם אחרי הקליעה הלא הדוקה , מניחים לחלה לתפוח יפה לפני שמכניסים לתנור לאפיה בחום 170 מעלות למשך 25-30 דקות

 


 

תודהיעל מהדרוםאחרונה
שאלה מוזרה-קצפת צמחיתבוקר אור
קנינו קצפת צמחית כדי להכין ציפוי שוקולד לילדה ליומולדת ונשאר חצי,מה אפשר לעשות עם זה בלי להקציף? אין מיקסר בבית וגם לא מטרפה
לשים בעוגה במקום חלב/ מיץיעל מהדרום
גנאשמאוהבת בילדי

את יכולה להקפיא אותה ולהשתמש שוב אחרי הפשרה

מעולה לעוגהנקודה טובה
עוגת מייפל!! מעשיר מאוד!אשר ברא
אני שמה שמנת במקום מיץ תפוזים
כדורי שוקולד/ עוגההמקורית
תודה!בוקר אוראחרונה

החלטנו להקפיא באמת ונעשה גנאש לאחת העוגות בקרוב

@מאוהבת בילדי

אולי יעניין אותך