אמממSlow motion

אני לא יודעת איך לפתוח את זה בצורה שלא תכאב ולא תגרום לדיון עם ביטויים קיצוניים מידי ולריב (למרות שהגיוני שהדעה של כולם פה זהה) אבל זה קצת מעניין אותי-

האם, ברמת העיקרון, הייתם מתפללים לשלומו של אריאל שרון? (לא ודווקא עכשיו. לפני כמה שנים, כשעוד אולי היו יותר סיכויים שהוא יחלים.)

נכון שהבן אדם עשה מעשים נוראיים, אבל הוא עשה גם מעשים טובים והציל את החיים להרבה אנשים (מן הסתם...) אבל מצד שני הוא גם הרס את החיים להרבה אנשים...

בקיצור, מה אתם חושבים?

רופא מומחה הציל עשרות אנשים בניתוחים מסובכים.י.ל.

פעם אחת ויחידה בניתוח אחד הוא הרג בזדון את החולה.

מגיע לו עונש או לא????

מצד אחד הוא הציל המון אנשים,מצד שני הוא רצח מישהו!

לכלא או לא לכלא????

והנמשל מובן.......

הנמשל לא מובןSlow motion

הלוואי שהחיים היו משל.

כן, הוא הרס לאנשים את החיים, אבל מצד שני הוא גם הציל לאנשים את החיים (אני די בטוחה) לא בקטע נפשי או איכות חיים או משו אלא ממש פיזית.

ומצד שלישי הוא ויתר על חלקים מא"י... 

בקיצור, מזל שהקב"ה מחליט ולא אנחנו.

(אגב, כל מה שאני כותבת פה לא אומר כלום על דעתי. אני פשוט מביאה את הצד שכנגד.)

לדעתי כן צריך להתפלל לשלומו...איש_בנימין
למרות שברמת העיקרון אולי עדיף לגאול את גופו מייסוריו ואת משלם המיסים מלהחזיק אותו ...
אני חושבתמשהו בעולם הזה
שזו דרגה גבוהה להצליח להתפלל לרפואתו..

אבל אין מצב שאני אעשה את זה.. קשה לי מידיי
הוא בכל מקרה צמח....עזראי
בכל מקרה?!שוקו =)

צמח זה הכי נורא

האדם לא בעולם הזה ולא בעולם הבא הוא תקוע באמצע וזה העונש הכי קשה שאפשר לקבל 

או חיים  או מוות שניהם אפשרויות טובות יותר

אבל לא אנחנו נקבע מה מגיע לו ולכן עדיף להתפלל. 

דרגה נמוכה ושפלה ביותר. ביזוי של אלפי האנשים שגירשהמצב חסה
אממ*בננית*
מה שאני עושה זה פשוט לתת לזה לקרות, מה שהקב"ה חושב שמגיע לו - הוא ייתן לו. לא יותר ולא פחות.
כתבו שאלה כזו באורלנועררותם333
תסתכלי בשו"ת
מצד ההלכה אסור להתפלל בשלומו. מצד המעשה אני לאהמצב חסה

רוצה שיבריא כדי שביבי ייזכר מה קורה למי שהורס את א"י ומצד שני אני לא 

רוצה שימות כדי שיהיה גלעד חי.

[אגב עשו ממנו כבר מזבלה כל האוהדים שלו, זה כבר המון.. ]

מצד ההלכה??מה קשור?רותם333
שאלה: האם להתפלל על אריק שרון(לרפואה שלמה)? חשוב לי מאוד להתפלל על כל עמ"י.. פשוט אני די ימנית + מתנחלת + נגד הגירוש. אני פשוט לא יודעת מה לעשות.. וזה כן חשוב בשבילי. האם בכלל ראוי להתפלל עליו? 

תשובה: 
לעניות דעתי למרות שאריק שרון עשה מעשים רעים , הוא עשה גם המון מעשים טובים, לכן , אם יהיו רבים ממגורשי גוש קטיף שלא ירצו להתפלל עליו , אני אבין אותם , מי שנפגע בצורה כזאת אני בספק אם יש בכוחו להתפלל עבור האדם שעקר אותו מביתו ו-"הרס לו את החיים".  מצד שני אני אבין גם את מי שיבחר להתעלות על עצמו ולמרות הכל להתפלל עליו שיזכה לרחמי שמים. גם אם אנחנו לא מסכימים עם אידיאולוגיה של אדם מסויים, אם יחלה חלילה , עלינו כיהודים, כאחים, לשמש דוגמא אישית ולהתמלא ברחמים על כל יהודי באשר הוא והכי טוב להתפלל שיזכה לעשות תשובה בעזרת ה'.

לסיכום: אם אחי חילוני ואני חזרתי בתשובה , נו... זה אומר שאם הוא חולה אני לא אתפלל עליו? ברור שכן ! הוא אח שלי.. הוא יהודי., כולנו אחים , כל ישראל ערבים זה לזה , אני יודע שקל לדבר וקשה לעשות ואני בעצמי לא יודע אם הייתי מסוגל לעמוד בניסיון כזה אם היו זורקים אותי מהבית שלי בגוש קטיף, אבל זו האמת הברורה.

נ.ב - בזמן רצח רבין , אני בטוח שאלפי יהודים שלא הסכימו עם האידיאולוגיה של רבין התפללו לרפואתו ולשלומו , חשוב שנזכור , זה לא קשור לאידיאולוגיה , אנחנו אחים ! 
וגם אם קשה לנו לפעמים , אנחנו עושים מאמץ גדול ומתפללים למרות הכל , כי אנחנו לא מפחדים להתמודד עם קושי , להיפך , אני חושב שזו הגדלות שלנו ואני בטוח שאם הרב עובדיה יוסף זצוק"ל היה חי הוא היה מורה לכולם להתפלל עליו שיזכה לרחמים.
איזה רב ענה על זה?י.ל.

הרב רביד נגררותם333
איזה הלכה אוסרת? איפה זה כתוב?איש_בנימין
נראלי שיש הלכה שאסור להתפלל למותו של יהודי..אמריקאית גאה!!

אני המצאתי את ההלכה הזאת או שיש באמת הלכה כזאת?!

הוא לא יהודי...google

לפי מה ששמעתי סבתא שלו מצד אמא לא יהודיה....

נו באמת!נפתלי הדג

גם אני לא אוהב את מה שהוא עשה, גם אני מאוד מתלבט מה לענות בשרשור הזה-

אבל להתחיל לספר שטויות על זה שהוא לא יהודי?!

הוא לא יהודי.הרב בדיחיאמר את זה.הציעו לו להתגיירי.ל.

הוא אמר:אני ישראלי וזה מספיק לי.

אמא שלו מהסובוטניקים. רוסים שומרי שבת. הם גויים .חושב וכותבאחרונה

יש מדרש כזהפינחסה

כשעמ"י חצו את ים סוף והמצרים טבעו, הם הודו לה' שהרג את המצרים, והקב"ה כעס עליהם ואמר להם שכל אדם נברא בצלם, ואסור לשמוח במוות האחר- אז בוודאי לא להתפלל למוות של האחר!

אני אישית לא מתפללת עליו, אבל גם לא מתפלל שימות וכן אצטער אם ימות, אבל גם אחשוב שהגיע לו.

כן, זה מסובך מאוד מאוד.

הקב"ה כעס מעט על המלאכים, ומיד אחר כך הטביע אותםהמצב חסה

כי מלאך אחר, גבריא"ל שמו, הראה לבנה ובה תינוק יהודי ואמר להקב"ה

על שונאיהם של ישראל האלו נאמר באבוד רשעים רינה מיד נתרצה הקב"ה.

[מכילתא בשלח, לא מדוייק לגמרי אלא זה בגדול.]

אני בדיוק חשבתי על זה.עץ על מים

לדעתי גם עכשיו אנחנו צריכים להתפלל לרפואתו. או לפחות לא להתפלל ולקלל שהוא ימות

למה? כדי לתת לו הזדמנות לחזור בתשובה.

אולי הוא יקום ויגיד שהוא היה בעולם האמת ויחזור בתשובה וזה מה אתם יודעים? מי אנחנו שנחליט?

אנחנו רק בשר ודם.

מגיע לו עונש. אנחנו לא צריכים לתת לו את העונש. זה ה' נותן לו יופי. הוא דואג לסדר אותו יפה מאד.

אנחנו לא צריכים להחמיר את העונש.

וסתם שתדעו, "בנפול אויבך אל תשמח ובכושלו על יגל לבך" אסור לנו לשמוח במפלתו. הוא יהודי.

מאוד מאוד אהבתי. +1*בננית*

ולא תפקידינו לחשבן חשבונות שמים.

אז לא נתפלל על שום חולה,כי יש חשבונות שמיםשִׁירָה

ואולי הוא צריך למות.. שטויות במיץ גזר

וגם סתם שתדעו שמותר להתפלל שאדם ימות אם הוא מביא את זה על עצמו

ושהיה חוזר בתשובה כשכל הגדולים והחכמים אמרו לו לא לעשות את מה שעשה,עכשיו מאוחר מידי

ובכ"ז אם ה' ירפא אותו אז אין גדול כה',ורחמיו על כל מעשיו

החזרה בתשובה שלו לא תכפר על מה שעסהכרמי יהודה

משפט שסותר את אחד מהיסודות הכי בסיסיים של היהדות*בננית*
אם עשה תשובה גמורה ואמיתית לחלוטין נמחל לו העוון.
תרצה או לא תרצה, אדם יכול לחזור בתשובה אפילו בשניות האחרונות לחייו.
זה גם מה שהיית מאחלת להיטלר?המצב חסה
סליחה, עם כל הכבוד עברת לדעתי את הגבול.פינחסה

לעולם, לעולם, לעולם לעולם אל תשווי שום אדם למפלצת הזו. גם אם זו השוואה קטנה, בטח שלא להשוות יהודי אליו.

אני בן. אני אכן לא משווה כי רוצח יהודים נמשל לבהמההמצב חסה

וגם מחלל שם שמים בפרהסיא להכעיס ולהתריס ודבר שפגע בכלל עם ישראל וגרם להמון הרוגים יהודים.

[חוץ מזה שהוא בכלל גוי]

איפה זה כתוב?פינחסה

איפה זה כתוב שרוצח יהודים נחשב לבהמה?(לא שאני לא חושבת ככה, אבל אני לא ממציאה דברים).

ואני אגיד לך בשיא הכנות, אני ממש לא חושבת שהקב"ה היה שם לנו מנהיג גוי. אפילו עם כל מה שכתוב באיזה אתר אינטרנט. וגם אם כן, זה מה שהיה נכון לנו אז. 
מה שרוב האנשים פה אומרים זה ש"ניהיה" לנו רה"מ גוי. 

רוצח סתם באופן עקרוני מאבד את הצלם אנוש שלוהמצב חסה
צריך. מי אנחנו שנשפוט אדם אם הוא יחיה או ימות?שוקו =)
לא צריך להתפלל למותו ולא להתפלל לבריאותו...אפרת..=]

בכל זאת הוא גרם לנו משהו רע מאוד!!!! אבל מה שה' יחליט שיהיה אז יהיה !!

אנחנו לא מחליטים מי יחיה ומי לא ...כרמי יהודה

ברור שאלו חשבונות שמיים .

אבל להוסיף לו זכויות על ידי תפילה?!

אני אישית ממש לא היה עצובה אם ימות.

ולא אני לא מיתפללת שימות...

אם ימות המדינה תחסוך הון שזורם לעומרי. להתפלל .שונרא

הוא עזב את הצד הטוב ונהיה רשע גמור . עכשיו הוא רשעחושב וכותב

ועל כל העניין הזה  שכאילו אסור לשמוח בנפילת רשעים וכויבים מכל המינים

מישהו הראה את ההפניה הזאת  תסתכלו כאן http://tinyurl.com/css6us

ואולי לא לענין אבל במקור ראשון נכתב ששרון הוא גויחושב וכותב

"אריק שרון הינו נצר לגזע המופלא הזה. אמו הסובוטניקית ורה לבית שיינרמן (לימים שרון) התגיירה כהלכה בתרפ"ט , שנתיים אחרי לידת בנה אריק.

אריק דחה את בקשתו של האלוף הרב גורן להתגייר, אחרי מלחמת קדש , בטענה:"לי מספיק להיות ישראלי" וכך נשאר מצבו גם אחרי מלחמת ששת הימים. "

מיכאל בן חורין נוב .   , מקור ראשון 25.122009

אני גם היום מתפלל לשלומו ועוקב בדאגה אחר מצבוב.ש.

מייצר על כך שערוץ 7 לא מפרסמים את שמו ושם אימו בכדי שנוכל להגיד בתפילה.

רפואה שלימה.

שאלתי עכשיו את הרב אבינר והוא אמר שכןמתנחלת איפשהוא
בנושא זה הרב אבינר אינו רלונטיחושב וכותב

תקראו היטב את

http://www.aviner.net/violence1.php 

ותבינו את מה שענה למתנחלת איפשהו

אם קראתם היטב את ההפניה , תבינו שכדי לקבל מה הדין במקרה כזה ראוי לשארול את הרב דב ליאור שהשתתף אישית בגופו ממש במאבק למען עמנו ולמען ארצנו.

אריאל בן ורהאיש_בנימין
ולפי הרגשתי תפילה לשלום הגוי שגרש יהודים - תועבה!שונרא

ורה התגיירה אחרי  שילדה אותו , בלי שהוא התגייר. עדיין מייחסים אותו אליה ?  

ואני בטוח המתנחלת איפשהוא -  היא שיינקינאית  פחות או יותר , ואיש בנימין  הוא  לא מבנימין אלא אולי רקדן במועדון בנמל יפו.

למה אתה מזלזל בכל מי שלא חושב כמוך?Slow motion
עלית על השיטה! לזלזל בכל אדם שלא מתאים להשקפה שלך!איש_בנימין
כל הכבוד! ניצחת בדיון....
לומר ששרון גוי זה לא זלזול. זו עובדה.שונרא

ואם התכוונת לגבי אלו שמתלקלקים סביב ברשע המרושע הזה .

איזה יהודי טוב ירד לשפל המדרגא ובמקום לחשוב איך לסייע ליהודים שהרשע המרושע עקר גרש והיפקיר , הוא יחשוב איך להתפלל למען .... הרשע !

איז יהודי יתפלל למען מי שלקח חלק מארצנו ונתן לגוי . ועוד לגוי אויב.

אני לא מאמין שיש כאלה בארץ בנימין  או בכלל בהצישבויות היהודים. מה שכתבתי זה לא זלזול אלא הערכה שקולה.

לא אמרתי שזלזלת בשרון. זילזלת במתנחלת ואיש בנימין.Slow motion
שני דברים.*בננית*

א. להרגיע. בבקשה לדבר יפה, גם אם לא מסכימים איתך, ולא לרדת לפסים אישיים.

ב. כל הנ"ל (התפילות) נאמר במידה שהוא יהודי. אם אתם טוענים שעובדתית הוא גוי אז כל הנאמר (לפחות שלי) לא רלוונטי.

.....מתנחלת איפשהוא

דבר ראשון,אני לא יודעת מה זה שיינקאית (מישהו יכול להסביר לי מה זה?) 

דבר שני, ברגע שראיתי את השירשור החלטתי לשאול את הרב, כדי לכתוב פה את הדעה של ההלכה כדי שתדעו(: 

שאלתי אותו: האם צריך להתפלל לרפואתו של אריאל שרון למרות מעשיו? והוא ענה במילה אחת, כן.

אתה כותב עלי דברים, ואתה אפילו לא יודע שהדעה שלי היא שונה. אני כועסת על המעשים של אריאל שרון. ואני בכלל לא רציתי שהוא יבריא.... עד שראיתי את השירשור הזה ושאלתי את הרב.. הרב אמר שכן- אז כן. 

ומי אמר לך שאני לא עוזרת לנפגעים מהפינוי? אני גרה בין המון מפוני גוש קטיף! וחלק מהמשפחה שלי פגועה מיזה!

היה לי ממש לא נעים לקרוא את התגובות שלך והשתדלתי לענות כמה שיותר בעדינות.. סליחה אם פגעתי

לפינחסה.ה' ביקש מהמלאכים שישירו אחרי שהמצרים טבעוחושב וכותב

תגובה למה שכתבה פנחסה , בכותרת "יש מדרש כזה " ב יום ה' שבט שעה 16:56

אני מביםן ששמעת את זה המון פעמים כאילו הקב"ה ביקש מהמלאכים לא לשיר אחרי שהמצרים תבעו. אומרים את זה כל כך הרבה פעמים עד שנדמה לך כאילו  יש מדרש כזה .

אבל באמת זה להפך !  ראיתי על זה מאמר מקיף ונפלא :

www.cs.biu.ac.il/~ehrlich/HISTORY/maseyaday.doc 

הוא מראה שם שמעשה ידי הם בני ישראל . הקב"ה ביקש ממלאכי השרת לא לשיר את השירה השיגרתית שלהם כשבני ישראל בסכנה בתוך הים , אבל כשטבעו המצרים ביקש מהמלאכים להצטרף לשירת בני ישראל.

כדאי ללמוד את זה לקראת השבת הקרובה , שב שירת הים.

חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

אני חדשההרהמורניק

סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!

משתתף בצערךסוורוס סנייפ
תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ההרהמורניקאחרונה

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

שלוםטאטע מלך העולם

יש לי שאלה לכל החברה שהם בתנועת נוער.

ב"ה אני מדריכה בסניף בנ"ע עקיבא נפרד בעירי הנחמדת ובמקביל גם בחבב של הסניף המעורב... השאלה היא האם לעזוב את הסניף המעורב?

רוצה להוסיף שאם אני לא ילך לחבב סביר להניח שלא יהיה לי חברה אחרת...

תודה מראש לכל העונים ברכת ה' עליכם!

זו אכן שאלה ערכית שמצריכה חשיבהGini

אין תשובה "נכונה" אחת לשאלה הזו, וההחלטה צריכה להתבסס על סדרי העדיפויות, הערכים והצרכים האישיים שלך.

כמדריכה בסניף הנפרד, המחויבות שלך היא לבנות ולהעביר תכנית הדרכה מתאימה לערכים שאת דוגלת בהם. ואף להוות דוגמא אישית לבנות שאת המדריכה שלהן.

האם העיסוק המקביל בחב"ב בסניף המעורב יוצר אצלך קונפליקט פנימי או מסר בעייתי?

האם האופי והרקע הדתי של הבנים המגיעים לסניף המעורב מקשים עליך?

או שיש פעילויות שהאופי שלהם סותר את הערכים שלך?

העובדה שציינת שאם לא תלכי לחב"ב, "סביר להניח שלא יהיה לך חברה אחרת" היא נקודה קריטית. קשרים חברתיים הם דבר בסיסי וחשוב מאוד. אם החב"ב המעורב הוא הדרך היחידה שלך כרגע לשמור על קשרים משמעותיים, עזיבה עלולה לגרום לבדידות ולקושי.

מדוע שלא יהיו לך קשרים חברתיים מחוץ לסניף המעורב? החברות שלך רק שם? אין דרך אחרת לשמר את הקשר עם החברות האלה?  (מפגשים מחוץ לסניף, פעילויות אחרות?)

אולי  לצמצם הגעה לסניף המעורב, לא להפסיק לגמרי? 

אמממטאטע מלך העולם

זהו הבעיה היא שאני חייבת את זה... זה כאילו השחרור שלי מכל הלחץ והבלאגנים של השבוע...

אני לא חושבת שזה סותר...טאטע מלך העולם

הרמה הרוחנית של החברה אצלנו היא די גבוהה ובאמת שלא נראלי זה משפיע... פשוט אני חוששת שזה קצת מוזר...

בד"כ זה כן סותריהודי חסידי

אם הרמה גבוהה מה הבעיה לנסות לעשות הפרדה?

לא כי אני מכיר את הנושא מקרוב, סתם נראלי שזה אמור להיות ככה.

אני בעיקר חששתי ממצב של האוירה בסניף המעורבGini
אבל עכשיו שאת מציינת שהרמה הרוחנית של החבר'ה אצלכם די גבוהה - אני לא חושב שאת צריכה להימנע מהחיים החברתיים, עם החברות והחברים שלך. 
אני צרכה להבהיר משהו כנראהטאטע מלך העולם

זה מאוד מורכב כי הרמה הרוחנית שלהם גבוהה יחסית לחברה בעיר שלנו...

אני מדייק קצת יותר, חלקם מגיעים מבתים מסורתיים וחלקם חוזרים בתשובה... אני בכלל מהקצה השני, למי שמכיר אני לומדת באולפנת תפארת שזה אולפנה יחסית דוסית וזה פחות או יותר הכיוון שלי...

עכשיו מבינים קצת יותר??

כן...יהודי חסידי

אם כן, המצב יותר מורכב ויש יותר על מה לדון, גם בגלל הצד של הקירוב רחוקים שבעניין, ושזה מחזיק את המתחזקים בתור דתיים, ומראה להם שאפשר להיות שם ולהיות דתיים...

חוץ מזה יש על זה לרב שניאור הרבה דיבורים בעניין, היו כאלה שאחרי בירור אישי מלווה ברבנים גדולים (כדוגמת הרב שמואל אליהו), הרב שניאור הסכים להם להשתתף בפעילויות של סניף מעורב, בכל מקרה אם זה מעניין אותך יש יהודי שעוסק בכל ההקלטות של הרב שניאור ע"פ נושאים, כנראה שיהיה לו הקלטה בנושא, מוזמנת לשלוח לו מייל harav.shneor.ketzשטרודל גימייל נקודה קום. את יכולה לבקש ממנו חומרים בנושא, אם זה מעניין אותך. 

וואי תודה!טאטע מלך העולם

אתה יודע על איזה עוד נושאים יש??

ולגבי הקרוב רחוקים...טאטע מלך העולםאחרונה

אני ממש מפחדת שבסוף זה גם ישפיע עליי...

כאילו לכו תדעו מה יקרה, זה יכול חס וחלילה לדרדר...

בקיצור מורכב ביותר...

אולי יעניין אותך