שאלה: האם להתפלל על אריק שרון(לרפואה שלמה)? חשוב לי מאוד להתפלל על כל עמ"י.. פשוט אני די ימנית + מתנחלת + נגד הגירוש. אני פשוט לא יודעת מה לעשות.. וזה כן חשוב בשבילי. האם בכלל ראוי להתפלל עליו?
תשובה:
לעניות דעתי למרות שאריק שרון עשה מעשים רעים , הוא עשה גם המון מעשים טובים, לכן , אם יהיו רבים ממגורשי גוש קטיף שלא ירצו להתפלל עליו , אני אבין אותם , מי שנפגע בצורה כזאת אני בספק אם יש בכוחו להתפלל עבור האדם שעקר אותו מביתו ו-"הרס לו את החיים". מצד שני אני אבין גם את מי שיבחר להתעלות על עצמו ולמרות הכל להתפלל עליו שיזכה לרחמי שמים. גם אם אנחנו לא מסכימים עם אידיאולוגיה של אדם מסויים, אם יחלה חלילה , עלינו כיהודים, כאחים, לשמש דוגמא אישית ולהתמלא ברחמים על כל יהודי באשר הוא והכי טוב להתפלל שיזכה לעשות תשובה בעזרת ה'.
לסיכום: אם אחי חילוני ואני חזרתי בתשובה , נו... זה אומר שאם הוא חולה אני לא אתפלל עליו? ברור שכן ! הוא אח שלי.. הוא יהודי., כולנו אחים , כל ישראל ערבים זה לזה , אני יודע שקל לדבר וקשה לעשות ואני בעצמי לא יודע אם הייתי מסוגל לעמוד בניסיון כזה אם היו זורקים אותי מהבית שלי בגוש קטיף, אבל זו האמת הברורה.
נ.ב - בזמן רצח רבין , אני בטוח שאלפי יהודים שלא הסכימו עם האידיאולוגיה של רבין התפללו לרפואתו ולשלומו , חשוב שנזכור , זה לא קשור לאידיאולוגיה , אנחנו אחים !
וגם אם קשה לנו לפעמים , אנחנו עושים מאמץ גדול ומתפללים למרות הכל , כי אנחנו לא מפחדים להתמודד עם קושי , להיפך , אני חושב שזו הגדלות שלנו ואני בטוח שאם הרב עובדיה יוסף זצוק"ל היה חי הוא היה מורה לכולם להתפלל עליו שיזכה לרחמים.