לספר חסרונותה.נ.
באיזה שלב בקשר אני צריכה לספר את החסרונות שלי?
לפעמים אני רוצה לספר לו דברים על עצמי, אבל אני מפחדת שזה יוריד מהערך שלי...
אני חייבת לספר לו? הוא כן מספר לי דברים על עצמו... ואני יודעת שלכולם יש חסרונות, אבל עדיין...
ואם זה לא יעשה לי טוב?
מרוב שאני מפחדת מזה, אני אפילו לא מספרת דברים רגילים לפעמים.
הרבה פעמים חסרונות זה ענין של הסתכלותחסדי הים
אם תאמיני שה' נתן לך נשמה מיוחדת וחיים מיוחדים, ואת יהודיה מיוחדת במינה, את תדעי לספר על הלכאורה 'חסרונות' באור חיובי! בהצלחה!
שאת רוצה לספר לו את זהנפשי תערוג

אין חובה לספר לו את החסרונות שלך

אבל כנראה שתרצי שבעלך ידע מהם החסרונות שלך

מתי זה שאלה שלך

את לא צריכה,

את לא חייבת

תעשי את זה רק אם את רוצה בזה

לא ממליץ לספרמופים

אין צורך להוריד את עצמך

אם משהו לא ימצא חן בעיניו הוא יראה לבד

כשתרגישי שזה הזמן...אברי
כשתרגישי מספיק בטוחה בקשר.. כשזה יותר יזרום לך..אור חדש
אני אוהב לשתף דברים פחות טובים יחסית בשלב מוקדם.a-a-a

הם חלק מהותי ממני, ואם אחרי שאני מספר ומחליטים להמשיך, זה מחזק את הקשר ונותן הרגשת ביטחון.

כמובן, שחסרונות שהם בהקשר של מידות, אספר עליהם בהקשר של הניסיון שלי לשפר אותם,

ולא כ"אילו החסרונות שלי והם יישארו ככה".

אבל דברים פחות חיוביים שהם עובדות, כמו בעיה בריאותית לדוג' (שאת זה ספציפית ב"ה אין לי) ,

שעומדים להישאר איתי בחיים, אעדיף לשתף בשלב יחסית מוקדם, ברגע שמרגיש שהקשר מתחיל להתקדם מעבר לדייט-שניים.

בהצלחה.

באיזה שלב לספרטל ים

אולי בחדר ייחוד..

עדיף קצת לפני..

אולי מיד אחרי האירוסין

עדיף קצת לפני..

אולי רגע לפני הוורט?

עדיף קצת לפני..

כשהולך לכיוון של חתונה ושמים הכל על השולחן..

ויפה שעה אחת קודם..אבל לא יותר

^^^^אהבתיעלות-השחר
שאלה יפהבת-שבע77

שריטות-מצידי לספר גם בפגישה הראשונה.כמובן,בדרך אגב,בהקשר לסיטואציה ולא כנושא בפני עצמו

(דוגמאות לשריטות: חוסר חוש כיוון,חוסר קוארדינציה)

אחרי הכל,כולנו בני אדםמוציא לשון

חסרונות יותר מהותיים,סביר להניח שככל שהקשר מתקדם-הוא יראה לבד

וכשארגיש שיש עוד חסרונות חשובים שהוא עוד לא הבחין בהם בעצמו-אספר בעצמי

ואגב,כשמספרים לי על חסרונות-זה רק גורם לי ליותר הערכהחיוך,

זה יוצר תחושה של יותר אמינות ,כנות וענוה

^^^ יפה כתבת!ריבוזום

באיזה שהוא שלב תצטרגי לספרb.n
לדעתי תספרי מתי שאת מרגישה שהקשר מתקדם ולא על ההתחלה.
שתספרי זה יכול להיות מדד טוב לראות איך הקשר מתקדם לאחר מכן.
בהצלחה! !!
לספר!וזה יבוא
מזתומרת "יוריד את ערכך בעיניו"??!! הרי זה חלק ממי שאת. כמו שכתבו לעיל כמובן שיש שלבים ורק כשאת מרגישה בנח תספרי בזמן שלך.. אבל יש בזה משהו שמוביל את הקשר הלאה. אל תחכי ל-"הלאה" ואז תספרי.. זה בעצם ה"הלאה", זה חלק מלהיפתח ולגלות את מי שאנחנו באמת. ואת לא חייבת לספ בקטע דרמטי-"תקשיב אני בעייתית ב..." אלא לזרום-"אתה לא מבין מה קרה לי היום.. אני ממש מתבאסת כשאני מתנהגת ככה.." וכד'
"כולך...ומום אין ..."הורות משמעותית

למה לספר? אם הם לא נסתרים והם מפריעים לו הוא יגלה לבד.

אם לא גילה לבד, כנראה שלא מפריעים לו.

▲▲▲ מסכימה!אור חדש
וחוצמיזה שלפעמים יש בך תכונות שאולי לעולם לא יבואו לידי ביטוי עם אדם מסויים..
לא מסכימה.הקולה טובה

החסרונות שם. גם אם הם לא מפריעים על ההתחלה.

לא כל דבר שיכול להפריע אחרי החתונה אפשר לראות לפני

לי היה מאד חשוב להחליט אם אני מסוגלת להתמודד עם החסרונות של בעלי לפני שאני מחליטה אם להתחתן איתו.

לא לגלות את זה יום אחד -ואז אין לי ברירה אלא להתמודד (או לא)

יש חסרונות שבודאי צריך לספר- בעיות בריאות, בעיות נפשיות, אופי בעייתי, גם אם עובדים עליו הוא כרגע כאן.

ולא תמיד רואים מבחוץ לדוג' מישהי שיש לה סכרת קלה או אסטמה או שהיא על תרופות כרוניות. או שעברה טראומה בילדות וזה עדיין יכול לצוף ולהשפיע. 

בטח שלא בציבור שלנו ש3 חוד' זה נחשב הרבה זמן, ויש לא מעט שמחליטים אחרי שבועיים +-

ויש גם חסרונות קטנים שכדאי לא לפחד לספר אותם. הם קיימים, ומי שמחפש אדם מושלם- שיחפש אותו בשמיים..

מי שלא מוכן לקבל חסרונות של אחרים- אני לא הייתי רוצה להתחתן איתו. בעיני זה חיסרון חמור.

מי שחושב שהתחתן עם מושלמת ומגלה רק אחרי החתונה שיש לה חיסרון שבאינטרקציה עם אחד החיסרונות שלו- זה יוצר פיצוצים.

רוב החסרונות- יש אנשים שמוכנים לקבל אותם במכלול השלם (לכן לא הייתי אומרת לזרוק את החסרונות מיד על ההתחלה)

מתי? אין לזה זמן. מתי שאת מרגישה בנוח עם הבנ"א. מתי שאת מרגישה שהוא יקבל אותך. (ואם את לא מרגישה שהוא יקבל אותך- אז יש בעיה גדולה בקשר שלכם..)

^^^ מסכימה מאודבת-שבע77

וברור שלא צריך לעשות "וידוי" על כל חיסרון וחיסרון

הכוונה היא לדברים מרכזיים שיכולים להשפיע מאוד על החיים.

דרך האמצעהורות משמעותית

ברור שצריך לספר על מחלות שעלולות להשפיע .

ברור שצריך לספר על חסרונות שאינם ניתנים 

לזיהוי ועלולים להפריע בהמשך.

אבל להלחיץ את הצד השני ולספר לו על כל החסרונות 

שאנחנו חושבים שיש בנו,

לא תמיד הוא מבין, פעמים רבות חושבים שזה רק קצה הקרחון

(שאם זה לא היה רציני לא היו מספרים לי).

אז אם זה בזרימה, תוך כדי השיחות, סבבה,

אבל כדי ליצור שיח מיוחד על-כך

צריכה להיות סיבה רצינית.

נראה לי שהאמת איפשהו באמצע,

מצד אחד לא להתחיל לבקר את עצמך 

ומאידך, לא ליצור מצג שווא של מושלמות.

האם מותר לאדם לספר בגנות עצמו?~א.ל

אני לא בטוחה שהתשובה כל כך פשוטה,

אפילו הלכתית. אשמח לשמוע מהמבינים

מותר וחובה לספר, כשזה נוגע לבעיות בריאותיות- נפשיות שהן משמעותיות לעניין הנישואים.

אבל מעבר לכך? איני רואה עניין, למרות שאם העלית את הנושא כשאלה- ייתכן שישנם דברים מהותיים מבחינתך, שאת מרגישה צורך לספרם..

מותר. לא מומלץ יותר מדי.שום וחניכה

בשיר השירים רבה פ"א כתוב:

"אמר לו הקב"ה: ישעיה, בנפשך את רשאי לומר "כי איש טמא

שפתים אנכי", ניחא, שמא "ובתוך עם טמא אנכי יושב", אתמהה?!"

תודה,~א.ל

נשמע שבעצם ה"לא מומלץ מידי" הוא בגדר- אסור..

הלא כן?

ועוד שאלה, מה פירוש אם כן: אל תהי רשע בפני עצמך?

..נקודה טובה
לא נראה לי בגדר אסור..אלא פשוט דבר שלא הכי מומלץ לעשות..
לא. זה לא אסור.שום וחניכה

פשוט לא כדאי לאדם ליצור לעצמו תדמית כ"כ שלילית

על עצמו. זה מדרון חלקלק ליאוש טוטאלי.

לגבי הנאמר במסכת אבות: "אל תהי רשע בפני עצמך", הנה לכאורה

מצאנו מאמר סותר לזה בנדה (ל: ) שמשביעין את הנשמה קודם רדתה

לעולם: "הוי צדיק ואל תהיה רשע. ואפילו כל העולם כולו אומרים עליך

שאתה צדיק הוי בעיניך כרשע". 

ובאמת שכמה וכמה מהמפרשים עמדו בזה.

וחילוק נחמד ואמיתי כתב הגאון בעל שב שמעתתא בהקדמתו, שיש לחלק בין

"העצם" ובין "התואר" (מושגים שמקורם בפילוסופיה היוונית, של אריסטו בעיקר).

ה"עצם" הוא הדברהכמות שהוא. העניין בצורה מוחלטת. ולעניינו הוא עצמות נשמת

ישראל שבה לא יגיע החטא ולעולם לא יכהה אורה. אך ב"תואר", והם המקרים המשתנים

העוברים על ה"עצם", יכולים להיות אי אלו שינויים, ומכיוון שהם רק בגדר "תואר" אין בהם

ממשות אמיתית והם אינם בעלי מהות עצמאית. ולפי זה, מה שאמרו שאסור שיהיה רשע בפני

עצמו, הוא כאשר מתבונן על מקור ועצמות נשמתו. אך לגבי המקרים הסובבים אותה, דהיינו

האפשרות לחטוא, אדם צריך להיות עם זהירות יתירה ואסור לו להיכנס לשאננות, ואת זה הוא

יכול להשיג ע"י המנוע של תשדורת תמידית שהוא אינו במדרגת הצדיק (ומה שימנע ממנו את

היאוש היא ההכרה הראשונה. כך שהוא חי במתח שבין שניהם, ויוצא נשכר מכאן ומכאן).

תודה, מחכים ומוסיף לדיון ~א.ל
אם זה דבר מגונה ממש בו [לא הדיון כאן בתחילת שרשור]חסדי הים
עדיף לו להגיד די לקראת ההתחלה, כמו שכתוב בגמרא בבא קמא צב: "מילתא דגנאה דאית בך קדים ואמרה". הטעם שעדיף שאתה תגלה לו, מאשר שהוא יגלה לבד.

*אדם חייב לראות את עצמו במעשים והעולם מסביבו, כ'חצי חייב וחצי זכאי" , והוא יכול להשפיע לכל כיוון כמבואר בגמרא בקידושין דף מ:, ונפסק ברמב"ם בהלכות תשובה.
[לא כמו שמשמע מה'שב שמעתתא', שאדם צריך להתמקד לראות מסביבו את העולם כדבר שיכול להביא אותו להיות רשע]

*אדם צריך לדעת שיש לו נשמה קדושה ומיוחדת, 'ועמך כולם צדיקים' כמו שכתב השב שמעתתא, ומבואר בזוהר ובעוד המון מקומות.

*אדם בשעת חשבון נפש, צריך לעשות אם עצמו דיון יסודי וממצה, ואז יהיה בעיניו כרשע, שלא ירמה את עצמו, כמו שדיין צריך לראות את בעלי הדין כרשעים. אבל מיד אחרי החשבון נפש, הוא צריך להסיר את המחשבה שהוא כ'רשע'. [משמע ממדרש 'לעולם' על אותו מאמר המובא במסכת נידה]
אין אדם משים עצמו רשעהכל לטובהאחרונה
לא הייתי מתייחסת לזה כאל "חסרונות"נפשי ישובב
עבר עריכה על ידי נפשי ישובב בתאריך ח' בשבט תשע"ד 18:45

כי זה מיד מביא אותנו למקום שלילי ולא מקדם.

זה לא שוני במינוח, זה מהותי.

ראשית- קשר מתחיל מהטוב. מהדברים הטובים המוצאים חן, מהמעלות. וכשעולים ומחזקים את הטוב, ומשתדלים להכיר את המקומות הללו- מקבלים כחות להתמודד גם עם הצדדים הפחות טובים באישיות. לכן צריך בסיס של טוב איתן.

ובקשר לחסרונות- 

אדם צריך להכיר עצמו ובעיקר- את כוחות נפשו המיוחדים, כשרונותיו, ומתוך כך גם עם מה הוא מתמודד. פשוט שיש גם נפילות, מעצם החיים והדרך. הנק' פה היא להכיר מה מיוחד בי, מה הנשמה שלי, לאן היא שואפת ואלו כחות היא קבלה, ומתוך כך גם ללמוד להתמודד עם זה- בעליה ובנפילה. והרי כל אחד קבל כחות מסוימים לנפשו הייחודית וזה מה שמייחד את אותו אחד, וכמו שאת מכירה בדברים המיוחדים בו, והם מוצאים חן בעינייך, כך בע"ה תוכלי להיות איתו ולקבל את ההתמודדות שלו בגם בנפילות.

דוג' שעולה לי בכך היא אדם שהתברך ברגש גדול, בהתלהבות והוא מלא חיות, ולכן לעיתים גם כועס ומתאכזב מהר. (לא מחייב שזה יבוא ביחד, אך זו הדוג' שעלתה לי כרגע) זה חלק מכחות נפשו. נק' חשובה פה זה עד כמה הוא עובד על עצמו לתעל ולהעלות את כוחותיו לטוב, ולהתרחק מהרע., לעבוד על מידותיו בתחום.

דוג' נוספת- אמנים זה אנשים שהתברכו בכישרון גדול וזה ממש כח שזכו בו, וכמובן- זה ברכה ויחד עם זה זה בא עם אחריות ומחוייבות גדולה להוציא לפועל את חייו וכוחותיו עד כמה שאפשר. ולכן- מי שטוב לה אותו אדם והוא מוצא חן בעיניה מספיק, תזכה לאור הכשרון הזה וגם לקושי שלעיתים יתגלה כמו נטיה לפרפקציוניזם (מושלמות) וההתמודדות עם ההשקעה וההוצאה לאור של תחום זה.

ויותר מזה- כשמקבלים תמונה יחסית כוללת של האדם (עד כמה שאפשר) אז מה שנקרא "חסרונות" זה אולי הדברים שמתאים לי להתמודד איתם ולסייע לו להשלימם, בחינת עזר כנגדו ממש, כפי המתאים לאישיותי המיוחדת.  וכן הוא ישלים אותי באותן נק' הקושי שלי.  לדוג': אדם פעיל, כריזמטי, חברתי מאד שאשתו תהיה שקטה יחסית, רגועה, עדינה יותר (הקצנתי בכוונה רק לשם הדוג') וזה ישלים אותו ויהיה טוב בשבילו, כאשר למשהו אחר זה לא כ"כ יתאים.

אולי בשביל השלמה זה נקרא חיסרון, אך לא במובן השלילי של המילה.

מקווה שהובנתי.

בהצלחה!

תודה לכולכם על התשובות המחכימות!ה.נ.
יש דברים שיכולים להיות קשורים גם לבן זוג אבל אני מפחדת לספר. בגלל שאם זה מידה ואני בכלל מנסה לשפר אותה אז אולי לא כדאי לי לספר לו, ואם זה משהו שלא תלוי בי, כמו אלרגיה אני מפחדת לספר כי אולי הוא לא יכיל אותי בגלל זה...
אבל אני לא רוצה להתחתן עם מישהו ולספר לו הפתעות אחרי זה...
אין סיכוי..טל ים

אין סיכוי שבגלל אלרגיה הוא לא יכיל אותך. נקודה.

תספרי לו בזמן הנכון, כשאת רואה שהולך טוב,

ושמים הכל על השולחן...

בהצלחה!

אם אתם באמת שייכים אחד לשני והשי"תנפשי ישובב

מברך את הקשר בינכם- אז הוא יעמוד בזה.  העניין הוא לספר בזמן ובמקום ובשלב המתאימים. אם זה משהו ממש משמעותי- התייעצי עם משהו גדול וטוב שמכיר אותך ושמח בך- ובע"ה זה יסתדר.

בהצלחה רבה!

לדעתי לספר חסרונות זה טובאמיגו

אני מחפש כנות ואמינות, ולספר על החסרונות זה חלק אינטגרלי לבניית קשר טוב.

אם תוך זמן מסוים, אני ארגיש שאני לא מסוגל לספר לצד השני על החסרונות שלי, או שהצד השני לא מספר על החסרונות שלו, אני אתחיל להרגיש שמשהו לא בסדר בקשר, משהו לא בריא בו.

כשמישהי מראה כלפי חוץ שאין לה חסרונות (בשלב מתקדם של הקשר), אז תכל'ס אני לא רוצה להתחתן איתה, כי אני רוצה להתחתן עם בן-אדם, לא עם מלאך.

נראה לי שצריךנועם ה
לספר את מה ומתי שהיה לך חשוב לדעת. לא מעבר לזה.

וגם כשמספרים על איזה "חסרון", לספר אותו בקטנה, תוך כדי סיפור או משהו..
לא לספר אותו תחת הכותרת "החסרונות שלי":

והכנות, כשהיא במידה, היא דבר נפלא. להפך, זה לא מוריד מהערך שלך...

לא לשכוח שכל חסרון, הוא יתרון במישור אחר.

(שמעתי פעם שלספר על איזה סכסוך עם מישהו זה אף פעם לא כדאי... מעבר לזה, לא נראה לי שיש עניין להסתיר.)

אלרגיה לא מורידה מהערך של האדם..
מקומות "חוויתיים" בבית שאןאני הנני כאינני
מחפשים מה לעשות ברביעי בבית שאן, אטרקציה זוגית שווה/מעניינת וכדומה. עדיפות למקום סגור.

רעיונות?

חחחחחחחחחחחחחחחחח אין כאלה 😂צדיק יסוד עלום
בפרטי
חחחחח זה היה באינסטינקט שלי להגיב והתאפקתי פתית שלגאחרונה
היה איתי בצבא מישהו מצחיק שגר שם אם זה עוזרנוגע, לא נוגע
מצאתי מקור חדש לגביי דיון עתיק שלי פהאני הנני כאינני

והאחד שהשקעתי עליו הכי הרבה מאמץ...

מלאכיות או רגלים על הקרקע? - לקראת נישואין וזוגיות

מאיפה המקור?פצל"פ
הספר 'אהבה' של הרב גינזבורגאני הנני כאינני
יפה, במיוחד לאנשי פרק ב' כמונו שכבר "ריאליים"מתוך סקרנות

ו"לא מתלהבים משטויות"...

הכי טוב זו מלאכית עם רגליים על הקרקענוגע, לא נוגעאחרונה
זה נהיה טרנד?הפי

לדבר עם בחורה ולברוח?

2 נשים שלוותי השבוע היו מפורקות מבכי עד כדי מצב של חולי.

אם אתם לא מתכוונים לצאת לדייט תגידו את זה מראש

ולא ברור לי איך גבר שמגדיר את עצמו דוס עושה שטויות כאלה.

ובעצם דוס או לא לא מתנהגים ככה

לא סתם שולחים הודעות בוואצפ לבחורה שהעבירו לך את המספר בשביל שידוך ..ואז בורחים .

איך זה גורם לשדכן גם להרגיש?

ולא סתם קובעים עם בחורה דייט ומבטלים באותו יום

שלא נתחיל לדבר על שגרירים/ שליש/ וחבריו

ששם בכלל פותחים הודעות מדברים ואז יום אחרי נעלמים .

מדוע?

אני תמיד אומרת אף בחורה לא כועסת שלא רוצים אותה בחורה כועסת כי הראו לה שרצו אותה (בואי נקבע דייט )

ובסוף הלכו בלי הסבר בבום

אני כבר התרגלתי לזה שיש כאלה שדיבורים לחוד ומעשים לחוד ..

ואני אומרת את זה בכאב אם אדם בוחר להתנהג ככה או ניצלתי.. עוברת הלאה ..

אבל לא כולן לוקחות את זה ככה

יש בנות שלא רוצות לשמוע על דייטים בזמן הקרוב בגללכם..

באמת קחו אחריות.

גוסטינג זה גועל נפש

אתם גועל נפש

השרשור מופנה לאדם שבורח/ מבטל דקה 90 בלי לזכור שיש צד שני לסיפור.

אדם אשר לא יודע לבטא את רגשותיו ..

נכון לא תמיד אפשר להביע מה אתה מרגיש אבל אפשר שיהיה לך עמוד שדרה . אל תגיד סתם דברים .. מזה??

(אפילו הודעת נימוס יהיה מתאים .. מצטער על הזמן שלך.. בכל זאת אני חושב שלא מתאים .קשה?

אפשרי גם אם לא מסתדר הכל בסדר .מידות יש פה צד שני לעזאזל 

דרך ארץ

כנל הפוך!! כלפי גברים

מעצבן ממשארץ השוקולד
פעם אחת קרה ליאביעד מילוא

התחיל איזה קשר והבחורה נעלמה כאילו בלעה אותה האדמה

קרה גם הפוךבחור עצוב
דיברתי עם מישהי איזה שבוע ופתאום פשוט נעלמה מעל פני האדמה. לא הגיבה להודעות. כלום.

אחרי חודש פתאום שלחה הודעה משום מקום. הגבתי לה ביובש שתבין שלא מעוניין. 

תגיד לה ברחל ביתך הקטנההפי
ההתנהגות הזו של היבוש לפני חודש לא היתה לעניין
לא בא לחנך אותהבחור עצוב
רק חתכתי וזהו. 
הלוואי עליadvfb
אם אחרי כל הבירורים זה מה שהתגלהintuscrepidam

אזי צריך להודות לה' יתברך ששמר את נפשך.

היה כנראה צריך את הבירור בשביל שני הצדדים, אך ברוב חסדיו ה' חסך לך את כל הפגישות והסבל מהבחור.

ואני לא אומר את זה רק מהצד של הכל לטובה וכו', אלא פה באמת רואים את ההצלה עצמה ישר.

לדעתי החלק שקשה זה שבסיטואציה כזו אפשר לומר לעצמך למה אני שוב פעם בסרט של להתבאס מקשר שהיה רלוונטי והתברר שלא…

התופעה שנקראת "גוסטינג"משה

נפוצה הרבה יותר משנדמה לך. ולתחושתי נשים מעיזות להתנהג ככה יותר מאשר גברים. אבל זה בסדר לטעון גם הפוך.

נשים תמיד צודקות, גברים תמיד טיפשיםצדיק יסוד עלום
בעולם המודרני? כןמשה

בעולם הקלאסי זה היה הפוך.

יחי הפמיניזםצדיק יסוד עלום
אף אחד לא דיבר דווקא על שגברים עושים את זהמבולבלת מאדדדד

הפי כתבה בלשון שנוח לה לכתוב, כי בזה היא נתקלה.

וכנראה בגלל ההערות המעצבנות של כולם פה בפורום (לא דווקא אתה) היא גם כתבה בסוף במפורש שזה מיועד לשני המינים.

תפסיקו להיות מעצבנים ולצאת מנקודת הנחה שהבנות תמיד נגד הבנים. זה ילדותי ברמות. 

נשים עושות את זה גם וזה ילדותי ברמותהפי
זה אכן מזעזע, אבל תשמחו שלא התחתנתם/ן אתו/המתוך סקרנות

מי שלא מסוגל להיות רציני ולעמוד מאחורי מה שבוחר לעשות, לכאורה גם בנישואין יתנהג כך (גם בנישואין יש הרבה דרכים לעשות גוסטינג וד"ל).

" מפורקות מבכי עד כדי מצב של חולי."מוקי_2020

איך שלא מסובבים את זה,

זה אומר שהן עושות משהו לא נכון ( שזה -שונה- ממשהו שבאשמתן).

עכשיו אם אחרי שירגעו ויתאפסו, יעשו בדק בית ויגידו "אוקי, איך נמנעים מהקרקס הזה שאני מתפרקת בגלל בחור שאני בכלל לא מכירה" ויבצעו צעדים 1,2,3 שקרקס כזה לא יקרה יותר - מעולה. זה נקרא החיים.  יש תקלות. משתפרים ומשתכללים לפעם הבאה.

אבל...אם הן יהיו עכשיו בחרדה או בהפסקה ויתנו כ"כ הרבה כח לצד השני...

אז ...אולי באמת עדיף שקודם יטפלו בעצמן יסודית כי בזוגיות אמיתית המצבים יהיו פי 8000 יותר מורכבים מזה.

אה עכשיו זה המשחקהפי
שנתפסים על מילים מוצאים אותם מההקשר? 
הוא לא התכוון בכוונהקעלעברימבאראחרונה
תזכורתadvfb

גם לגברים יש רגשות

סופריקה

נכון ומדוייקאדם פרו+
קשקוש נאו-שוביניסטיצדיק יסוד עלום

תורידו את הראש בבקשה, בנות חוזרות מפורקות מעלבון אחרי דייטים

קצת יותר רגישות

נכון בנות יותר רגישותאביעד מילוא

אבל גם בנים רגישים אני אחרי הדייטים חזרתי  מפורק  מזה שלא התקדם

אני כמובן צוחק מגזים ומתמרמרצדיק יסוד עלום
בנות תבעו בעלות מלאה על הקושי שבדייטים. רק הן מסכנות ורק הגברים מזעזעים ולא רגישים
חד משמעיתהפיאחרונה
עד כאןכְּקֶדֶם

מי יודע כבר כמה קשרים הלב הזה חווה

וכמה אמרו לך שאתה זוהר ושאתה משהו אחר ושהעולם צריך אותך באמת. ואיך זה שאתה כזה כל כך? והלוואי שהרגע הזה אתה ואני לבד יהיה לתמיד.  ושאם היה אפשרי הייתי נשארת איתך לנצח אבל אנלא יכולה להקים איתך בית. ועוד אינספור פתגמים מאינספור שהלב שלי נתן להן להיכנס בלי מעצורים. והן הביטו ברהב ונגעו בקצהו ונחרדו ונעלמו.

ולהבדיל גם קשרים עם חברים טובים מאד שהחליטו שדיי.

אה וגם הוא, שאמר לעולם דיי. גם איתו רציתי להגיע הכי רחוק שיש יותר מהכל וגם אתה מתי שככ התקרבתי אליך טרקת לי את הדלת בפרצוף. כמו כל האחרים.

ואולי אני באמת תמים ונאיבי אולי לא הרגשתם אליי כמו מה שאני הרגשתי ומרגיש אליכם עד היום. אולי באמת ניצלתם כל רגע אתי רק כדי לחוות עוד קצת , כמה שמתאפשר.

אבל הגיע הזמן שלי. שעכשיו אני איעלם.

הגיע הזמן שאומר לעולם - דיי.

התוהו קדם לעולם. 

נוגע, לא נוגע

עצוב וכואב לשמוע

קצת מניסיון, יש אנשים שהעבודה הרוחנית שלהם זה להסתנכרן עם העולם וללמוד להתהלך בו. ואם זה מנחם, אחרי העבודה הזאת אתה מרגיש אחרת, טוב יותר ורגוע ושליו, ושלם עם עצמך.

שתרגיש טוב במהרה בעז"ה, ותמצא את מקומך ואת רעייתך

נעמת לנו… חבל שאתה מחליט לעזובפ.א.
וואלה לא קלטתי שזה שרשור פרידהadvfb
כתיבה יפהאדם פרו+
מבטאת את ההרגשה
כואב ממשארץ השוקולד
מאחל רק טוב
חבר יקרכל היופי

עוד לא הגיע זמנך להיעלם.

הלב שבע אכזבות אבל יום אחד יהיה טוב יותר ותמצא את מקומך.

הסימן הכי טוב בעיניי לטוב ולכנות - הוא אנחנו עצמנו.

האם אתה מרגיש טוב ואהבה כלפי אחרים?

אם כן, בוודאי שיש עוד כמוך שאינם רק נצלנים.

כל אחד מאיתנו מסתובב בעולם הזה עם שריטות וקשיחם משל עצמו, החיים מורכבים ללא ספק.

אבל יש ויהיו רגעי אור.

אנחנו נוטים להבליט את החושך כי הטוב הוא המובן מאליו, כי אנחנו בנויים להתגונן מהרע.

אבל מה שזה אומר בתכלס, גם אם לא תמיד מרגישים ככה, שהטוב הוא הרוב. מקיף אותנו בלי שנרגיש.

מותר ליפול לתהומות, זה בסדר להרגיש, אבל לזכור שיש אור בקצה, שהנפילה הזו לא תהיה לנצח.

חולה עליךךךadvfb

אחלה כתיבה

הצורך לשים גבולות הוא צרך הכרחי.

לאחרונה באמת עלתה התובה שזה גם נותן קרקע פוריה לדברים שיצמחו ויפרחו.

יש שני צדדים יראה ואהבה.

היראה שמתבטאת בשימת גבולות והיא נותנת בסיס יציב. 

על גבי הבסיס היציב אפשר לפתח ולהצמיח כל פעם את האהבה.

אז בהחלט - די! שמים גבולות! מתוך כך בעזרת ה' הרבה שפע ברכה והצלחה!!

בהצלחהברוקוליאחרונה
יש לי בכלל סיכוי?מה כבר ביקשתי

אני יודע שהשאלה בכותרת קצת חריפה מדי אז אסביר...

לא יודע אם זה שייך לפה או לאר"מ אז כותב בשניהם.

עברו כמעט חודשיים מאז שהיא חתכה אותי. (לא יצאתי מאז מסיבה טכנית שקצת מנעה ממני להיפגש, ואני מרגיש שאולי זה קצת הזיק לי שאותה גברת ישבה לי במוח כל הזמן הזה ומצד שני גם עלו לי הרבה תובנות לגביה שלא חשבתי עליהם קודם אז אולי כן היתה מזה גם תועלת...לא משנה, זה לא העיקר. וגם סרו המניעות אז בעז"ה ממשיך.).

הנקודה היא שאני מרגיש שאני אולי קצת רגיש מדי. בכללי בחיים. ובדייטים זה מתפרץ במאתיים אחוז. כבר כתבתי על זה פה פעם אבל אז זה היה בהקשר של פרידות. עכשיו אני מתכוון בהקשר של אישיות.

זה היה הקשר הארוך יחסית הראשון שלי. יצאתי עם כמה בחורות לפניה ועם אף אחת לא התקדמתי באמת וגם תכלס לא היה כל כך שייך. כבר שראיתי את הפרטים שלה בהצעה הרגשתי שזה משהו אחר. וזה באמת היה. הבעיה הגדולה היא שלא הצלחתי באמת לקדם את הקשר. בכל רעיון שעלה לי חששתי שזה ילחיץ אותה, שהיא לא תגיב לזה טוב וכאלה. מפה לשם היא הרגישה שאני לא מוביל מספיק ועל זה (לפחות ככה אמרה) חתכה. היתה לנו שיחה ארוכה מאוד לפני שהיא קיבלה את ההחלטה, והמסר העיקרי שקיבלתי שם הוא "אתה באמת אדם טוב. באמת. לא פגשתי הרבה בחורים כאלה וגם אומרים שזה די נדיר אצל גברים. באמת התנהלת מדהים במהלך כל הקשר. הרגשתי שיש מי שרואה אותי ואכפת לו ממני. גם עוד לא פגשתי מישהו שמבין אותי ככה. יש לך לב כל כך טוב, וזאת אחת ה-תכונות החשובות לי. לכן ממש קשה לי לוותר על זה. באמת רציתי שזה יצליח. אתה מה שאני מחפשת. אבל אני מרגישה שזה לא מה שאני צריכה בחיים. אני צריכה מישהו חזק, יציב, שאני אוכל לסמוך עליו. ומבחינת הרגישות אני מרגישה שאנחנו קצת דומים מדי. וזה לא מה שאני צריכה לפחות בשלב הזה של החיים...".

מה שאני שמעתי זה "היית יכול ממש להצליח בתור בחורה. אתה לא גברי, אתה לא מסוגל לספק לאישה את מה שהיא צריכה בחיים, אתה רגיש מדי, מי שאמור לבכות בבית זה לא אתה זו אני, אין לך ביטחון עצמי, אתה לא החלטי, ובקיצור- בתור חברות היינו יכולות להסתדר יופי, אבל בתור בעל? תשכח מזה."

וכאן אני שואל כבר חודשיים ולא מצליח לקבל תשובה- למה אני אמור לצפות? מאז שאני זוכר את עצמי זה מי שאני. רגיש, מתחשב, אכפתי, דואג, שמח בלשמח מישהו אחר, מתכלב בשביל שמי שאני אוהב יהיה בנוח, וכו. אני לא מחפש מישהי גברית ושנחליף תפקידים. יש בי את הרצון הגברי הבסיסי הזה של לספק משענת, להוביל, להיות הקול השפוי. אבל בפועל זה לא מתבטא. בפועל היא נפגשת מיד עם הלב הטוב שלי, זה משמח אותה שיש גברים כאלה בעולם, ובזה מסתכמת התועלת שלה מהקשר. ואני? אני רק מאבד עוד את מעט הביטחון העצמי שנשאר לי. מי תוכל לראות אותי מעבר? ומי תוכל לאהוב את התכונות האלה באמת? יש מישהי שתשמח בזה שאני לפעמים לוקח דברים ללב והם משפיעים עלי? שאני חווה את העולם בצורה יותר עמוקה? שהלב שלי לא מסוגל לשמוע מישהו ובמיוחד מישהי שמחמיא לי בלי שיעלו לי דמעות?

זה קצת מייאש כל העסק הזה ובמיוחד הכנות שבה היא אמרה שאני אשכרה מה שהיא מחפשת ולמרות זאת החליטה לסיים את זה...

ביטחון עצמי כן חובהזיויק
לדעתי
לבנותמישהי 1
אני מנסה לשדך כמה שרק אני יכולה ואם יש לי עצה בשבילכן היא שהתמונה שאתן מעבירות תהיה הכי וואו שיש
הרגע בדיוק הגבתישפלות רוח

שבתמונה רואים א' ובמציאות מקבלים ח' הנה, עכשיו אני מבין בגלל מי. אז לא בנות, אל תקשיבו לה, גברים לא סובלים את זה.

ולגבי להפסיק לבקש תמונה-בעד, מסכים שאין צורך בתמונה גם מונע הרבה עוגמת נפש(משני הצדדים), וגם נותן צאנס אמיתי להכיר

מכיוון שאינני ראוי להיות הגאון של הדור,חסדי הים

אני חייב להתחתן עם אשה שתהיה מוכנה לגדל את גאון הדור הבא.

"יִבְחַר לָנוּ אֶת נַחֲלָתֵנוּ אֶת גְּאוֹן יַעֲקֹב אֲשֶׁר אָהֵב סֶלָה".

אולי יעניין אותך