הבדלי אהבה בין המיניםדודי25
אני מנסה להיזכר, ולא זוכר אם מופיע בתנ"ך (לפחות בחלקים אותם אני מכיר) אי פעם כי אישה מסוימת 'אהבה' את בעלה, או גבר כלשהו.
מוזכר כמה פעמים כי גברים אהבו את נשותיהם, ומוזכר כי אמהות אהבו את בניהן, אבל האם מוזכר איפשהו כי אישה אהבה את בעלה?

יתרה מזאת - נאמר "חן האישה על בעלה" כלומר הבעל מחבב את אשתו, ורואה בה יפה בכל מקרה, לאחר שהחליט לשאת אותה לאישה, ואילו לא נאמר "חן האיש על אשתו".

מעניין, האם יש הבדל בין האהבה שחשים הגברים לזו שחשות הנשים?
לעניות דעתי.רזוש

אישה יותר רגישה מהגבר. זה הרי ידוע ולכן זה פשיטא שהאישה אוהבת את בעלה ואולי לא צריך לכתוב את זה כ"כ הרבה פעמים כמו אצל הגבר.

אבל בחיפוש קצר מצאתי דווקא :http://www.snopi.com/ToraSearch/torasearch.asp

בנוסף , אני חושבת שזה ברור שיהיה הבדלים מכוון שכל מין יש מבנה נפש אחר.בתחושה הכוללת לא בטוחה שמרגישים אחרת.

שבת שלום..

ותאהב מיכל בת שאול את דודעדיאל
נכוןדודי25
לא זכרתי את זה
לא הצלחתי לפתוח את הקישורדודי25
את יכולה לכתוב מה מצאת בבקשה? (אולי את מתכוונת לשיר השירים?)

דווקא במקרים שונים שאני זוכר האהבה של האישה לגבר הרבה יותר טכנית ועניינת, מאשר אהבת הגבר לאישה. האהבה הבלתי מתפשרת של הנשים היא דווקא לבנים שלהן ולא לבעלים. לא חסרות אהבות חד צדדיות שהגבר הולך שבי אחר האישה, וייתכן שהאישה אוהבת אותו בחזרה, אבל זה עדיין טכני, למשל:

יעקב אהב את רחל מאד, ובכל זאת רחל נתנה ללאה את הסימנים, ולא מצוינים גילויי חיבה מיוחדים מצידה.
בועז אוהב את רות כנראה, ובכל זאת הקשר מבחינתן של רות ונעמי הוא קשר חשוב בגלל שבועז יוכל לדאוג לרות.
שמשון אהב כמה נשים, וזה תמיד היה חד צדדי.
שכם אהב את דינה באופן חד צדדי
אחשווראש את אסתר
הרבה מאד פעמים מזהיר שלמה מנשים שאפשר ליפול ברשתן, בספר משלי.

יכול להיות שנשים אוהבות את בעליהן ברמה כזו אחרת, בגלל שהוא מספק להן משהו חשוב -  אולי ביטחון, תמיכה? ולעומת זאת גברים אוהבים את נשותיהם, ומתוך האהבה הזו מגיע הרצון להעניק, אבל האהבה קיימת גם בלי קבלת משהו דווקא?
אני שואל ברצינות

קודם כל,אדרת

בס"ד

האם יש הבדל בין האהבה שחשים הגברים לזו שחשות הנשים?
"יכול להיות שנשים אוהבות את בעליהן ברמה כזו אחרת, בגלל שהוא מספק להן משהו חשוב -  אולי ביטחון, תמיכה? ולעומת זאת גברים אוהבים את נשותיהם, ומתוך האהבה הזו מגיע הרצון להעניק"...
הנה, שאלת שאלה, וענית עליה!...

ולגבי שכם ודינה - אהבה חד צדדית - האם לאחר מה שעשה שכם לדינה, היא היתה יכולה להחזיר לו אהבה?
ובכלל, האם הוא אהב אותה נפשית? או...?..

מישהו פעם סיפר לידודי25
שהרבה אנסים מקבלים מכתבי אהבה מהקורבנות שלהם,כשהם בכלא. אותי זה זעזע, אבל כנראה שזה קורה. וגם בתורה יש אפשרות שאדם יאנוס אישה והיא תרצה להינשא לו.

אני שואל, כי אני סתם יורה באפילה, ואשמח לשמוע דיעות שונות
*****אדרת

בס"ד

אני לא שמעתי על מקרים כאלה,
שבהם אנסים מקבלים מכתבי אהבה מהקורבנות שלהן, (ואולי טוב שלא שמעתי)...
זה אכן מזעזע!!
ואם יש אפשרות שאדם כזה ישא את אותה אישה, זה אולי בגלל שקרה משהו כתוצאה מכך...
ו... דודי תיזהר, בימים טרופים אלו לא כדאי לירות באפילה, ואפילו לא סתם...

לא. בתורה זה לא קשור לזהדודי25
מזעזע, אבל לצערנו זה הטבעסנונית
אדם שמיתעללים בו הופך להיות תלותי במתעלל...
מאיפה שמעתם את זה?עמית-טליה
אני מכירה כמה בנות שזה קרה להן..
אפילו עם אביהן

והן ממש לא תלותיות בהם.
למה את מכירה כ"כ הרבה סיפורי זוועה?דודי25
אני מתלבטתעמית-טליה

איך לקרוא את השאלה הזאת..

מזה למה?
האם או למה אני מגיעה לזה בכלל?

איך את נחשפת לזה כל פעםדודי25
ועוד בגילך הצעיר?
התנדבתי במקום כזה..עמית-טליה
וגם יש סיפור אישי של חניכה עם אביה
ה' ישמור!!!פרת משה רבינו
ברוכה הבאה למועדון הפסיכולוגיות בהתהוות.
אני רוצה לצאת ממנו כבר שניםעמית-טליה
זה גדול עליי המועדון הזה..
מזל שיש את אמא
לצערי יש לי חברה כזו...סנונית
וזה נתן לי להכיר את הנושא די מקרוב
דודירזוש
שמואל א
פרק יח' פסוק 20 וַתֶּאֱהַב מִיכַל בַּת-שָׁאוּל אֶת-דָּוִד וַיַּגִּדוּ לְשָׁאוּל וַיִּשַׁר הַדָּבָר בְּעֵינָיו

זה מה שמצאתי.. זה  גם מה שעדיאל מצא!!

בכל מקרה אני ממש לא רואה את זה ככה אני  לא חושבת שבאהבת אישה לגבר יש צדדים יותר טכניים!אבל זה נכון שיש אצל האישה (עניין טבעי וככה נבראנו)חיפוש של בטחון ,הגנה .הבנה   כמו שאצל הגבר יש דברים אחרים שהוא מחפש באישה שהם יותר טכניים!(שוב קשור לטבע האדם).לכן אני לא חושבת שאתה צודק בזה שאצ האישה זה יותר טכני. אני מאמינה שזה מאווד תלוי יש אהבה שהיא באמת אהבת נפש-קשורה לאהבה של המידות האופי "שלא תלויה בדבר" ויש אהבה שהיא "תלויה בדבר " .בכל מקרה בלי כל קשר לאהבה הסיבה למשיכה  בין המינים נובעת מכך שכל אחד מחפש להשלים אצלו דברים שיש בשני!!

נשים הם לא יצורות שפועלות מתוך אינטרס.!!גם אנחנו אוהבות ומרגישות !

הסמיילי יצא בטעות ואין לו כל משמעות!!רזוש
חלילהדודי25
ודאי שהאהבה הנשית אמיתית וכנה, ולא אינטרסנטית.

השאלה היא האם במהותה היא שונה, האם אישה תאהב גבר (באופן טבעי) בעקבות קבלת תחושת הביטחון בלבד? במילים אחרות, האם אישה יכולה לאהוב כל גבר שמספק לה את הצרכים שהיא נדרשת להם, והאם האהבה הזו שונה באופי שלה? (וזו לא פחיתות, ממש לא.)

אני שואל את זה לא רק בגלל התנ"ך או חז"ל, אלא בגלל מה שאני נחשף אליו בחיי. כבר נתקלתי כמה פעמים בגברים שאוהבים נשים, והם מסתכלים תמיד על התמונה הכוללת, ולא מנתחים ומפרטים מה מתאים לי ומה לא, אלא נהנים מעצם התחושה הטובה. לעומת זאת נשים שנחשפתי אליהן, גם כשהרגישו טוב, היו צריכות לנתח מה טוב להן ומה לא, והיו מאד מודעות לחסרונות המסוימים בבני הזוג. הן אמנם הסכימו לקבל את החסרונות לפעמים, אבל היו מודעות לכך מאד. כאילו האישה הרבה יותר רואה את האהבה שלה לגבר כמשהו שמתאים אליה, כלומר משהו שצריך להיות טוב למידותיה. ואילו הגבר רואה משהו כללי, אליו הוא רוצה להתחבר... אני מקווה שהייתי ברור.
אין לי מושג אם זה כך או לא, וזה מסקרן אותי, ולכן אני שואל לדעת האנשים
דודי, מעניין אני רואה את זה בדיוק הפוך.אני ירושלמית

לדעתי גבר קשור לאשה שמספקת את צרכיו הטכניים/פיזיים מכל הסוגים... ואשה מחפשת יותר ידיד/חבר שיבין לנפשה והיא תהיה -הם יהיו קשורים נפשית בדווקא. דוקא היום הגבר אינו צריך לספק לאשתו בטחון לא במובן הכלכלי- נשים יכולות להתפרנס בעצמן, ולא במובן הפיזי- רובנו לא גרים בג'ונגל נכון? כך שדוקא היום יותר מאשר בעבר אשה מחפשת בבעלה נפש קרובה ואהובה.

ואגב שוב, בד"כ אשה מספקת לגבר, את צרכיו הטכניים יותר מאשר להפך...

נשים מחפשות ביטחון נפשידודי25
ואת זה אני אומר בהחלטיות, למרות שלקח לי הרבה זמן להבין את זה.

בראש ובראשונה נשים מחפשות בעל שיהיה "גבר". תשאלי אישה רגילה מה זה אומר "גבר" מבחינתה, והיא תגיד שזה יציבות, מישהו שאפשר להישען עליו נפשית, ושיכול לתת תמיכה נפשית.
לא שהנשים לא יציבות נפשית, אבל הן צריכות את התחושה שיש מישהו יציב יחד איתו.

אבל אלו צרכים מספקת האישה בשביל הגבר, כדי שהוא יתאהב בה? (מעבר ליופי)
אני מדברת עם הרבה נשים והן מחפשות גם ובעיקראני ירושלמית

חבר-ידיד מישהו קרוב בנפש ובנשמה.

אם אין לך תשובה לשאלה שלך, אז איך אתה מצהיר שהגברים אוהבים את הנשים יותר?

סליחה, לא הבנתי את השאלהאני ירושלמית

אשה מספקת לגבר את כל צרכיו הפיזיים- אוכל, בית נקי כולל כביסה וכו'... גברים רבים ל"ע שהתאלמנו נישאו בשנית בעיקר בגלל המחסור במישהי שתנהל את הצד הטכני של חייהם. מאידך ל"ע חיות נשים שהתאלמנו לפני שנים רבות ולא נישאו מחדש, משום שלא מצאו את אותו אחד שנפשן תיקשר בנפשו, וצרכים פיזיים הן כידוע ממלאות לעצמן... זו דרך העולם- גברים נישאים בשנית הרבה יותר מהר מנשים.

זה מענייןדודי25
אבל יש הבדל בין גבר שהיה נשוי בעבר לגבר שלא היה נשוי. מי שלא היה נשוי פחות מודע ומורגל לאישה שתדאג לכל צרכיו, והוא מתחתן מסיבות אחרות. (ואולי לא?)
דווקא מה שאת אומרת נשמע מעניין מאד - אולי באמת לנשים קשה יותר להתחתן שוב בגלל שהבעל חייב להיות מישהו מאד מותאם למבנה הנפשי שלהן, ולכן קשה למצוא מישהו מתאים נוסף כזה. ומה עוד שהדבר יגרור השוואות בלתי נמנעות לבעל הקודם.
לעומת זאת גברים מחפשים משהו קצת שונה, כללי יותר. (שוב, רק הנחות, לא יודע אם זה כך באמת. צריך לעשות על זה מחקר פעם    )

נראה לי שמה שאת קוראת לו חבר/ידיד ומה שאני קורא לו ביטחון נפשי זה היינו אך. נשים מחפשות תמיכה כלשהי, ותמיכה כזו מקבלים ע"י אותו ידיד.  זה בהחלט לא אומר שנשים אוהבות את הגברים פחות, ולא טענתי דבר כזה.
גם ברווקות, נשים משקיעות בחברות וצריכות זאת הרבה יותר מגברים. (למרות שגם גברים צריכים את זה) בשלב מסוים יש רצון שהחבר הטוב ביותר יהיה הבעל.
אז אנחנו מסכימים אני ירושלמית
נראה לי שכבר עשו על זה מחקרים... תשאל את יהודית פוגל בתור אחת שמתמצאת היא בטח תדע לענות...;ׂ)
דוגמא קטנה שאולי תעזור להמחיש את הענייןשמי
אישה שמחוץ לבית מנהלת מפעל גדול ומצליח. בבית היא תרגיש שאינה יכולה להחליט שום דבר בלי הסכמה של בעלה וזה בעצם אחד הצדדים של בטחון נפשי.
באותו עניןruthi

אני שמעתי פעם שאלמנות ממעטות להנשא שנית מאלמנים בגלל שהן מרגישות שאם תינשאנה הן תבגודנה בבעל נעוריהן הנפטר, בעוד שאלמנים פחות נאמנים לנשותיהן הראשונות.

אין לי מושג כמה אמת יש בזה. וב"ה שלא התנסיתי

רותי, זאת התוצאה- לא הסיבה.אני ירושלמית
התוצאה היא שאלמנות ל"ע, הן יותר נאמנות לבעל נעוריהן.. בגלל הקשר הנפשי החזק.. ובגלל העובדה שטכנית הן מסתדרות ..כך שאין להן תמריץ פיזי ל'בגוד' בבעל הנפטר. שלא נתנסה.
ירושלמיתאדרת

בס"ד

אני מסכימה איתך בהחלט, לגבי הצרכים של כל אחד מהמינים.
גם אני חושבת שאישה מחפשת יותר ידיד/חבר נפש, מישהו שאפשר לדבר איתו תמיד,
בכל יום ובכל עת ובכל שעה שתזדקק לאוזן קשבת, לכתף תומכת.
למרות שיש גברים שגם כן מבקשים אוזן קשבת מהאישה שאיתם, אבל טבע הבריאה
עשה אותם כאלה, שבנוסף לכך, יבקשו גם את החלק הפיזי...

כרחם אב על בניםנוער-חומש כבודאחרונה
הגמרא מסבירה למה כתוב כרחם אב ולא כרחם אם, כי האב כמה שהוא לא מפגין את האהבה הוא אוהב יותר מהאם. וזה מוכח שם מניסיון שעשה יואב בן צרויה, אין לי כח לספר-אני מקליד לאט.
בואו נחשוב רגע על המציאות בעבראליסף ט
צריך להבין את המציאות,האשה בד"כ היתה תלויה לחלוטין בגבר ולפני נישואיה-באביה. אביה יכל להחליט לאיזה גבר הוא משיא אותה,וגבר יכל לשאת כמה נשים,וזה היה נורמלי לחלוטין כי כדי להסתדר בעולם אשה היתה צריכה גבר,ולכן לא בטוח שהיא אהבה אותו כמו שהיתה זקוקה לו.  כיום העולם השתנה ואנחנו משתנים איתו.
אני מסכימה עם אליסף...אפוש

בס"ד

המציאות של העבר והיום היא שונה לגמרי...אני חושבת שעם השנים למדנו אנו (הבנות) לעמוד על שלנו לדרוש אהבה ורצונות משלנו...פעם כולן היו "טאטלה" אמרו להן להתחתן הן התחתנו ועשו את כל מטלות הבית..היום זה שונה..

ובקשר לצדדים הטכנים...דווקא אני רואה שהאישה היא מאוד ענינית וטכנית עד שהקשר מתחיל להתהדק ואז היא הופכת להיות כרוכה אחרי הגבר בדיוק כמו שהוא כרוך אחריה...חוצמ'זה שלא בכל הבתים האישה היא זו שעושה הכל! הגבר גם עוזר...אוחח נרלאי שאין באמת תשובה ברורה לעניני אהבה...אבל אשמח לשמוע מסקנה (אם תהיה) פה...

בתנ"ךמאמע צאדיקה

תהיה מי שתגיד על הנראטיב הגברי שלאין בו שיח נשים וכוכ וכוו... כאילו שאלוקים הוא גבר...

שאלה יפה! נשאר אצלי בצ.ע.

בטח שישחובשת

יעקב אומר

(ציטוט מהזיכון) ואני בואי מפדן, מתה עלי רחל.....  

חחחחדודי25
יפה מאד!
מוזריונתן782
בדיוק אתמול השתתפתי בשיעור על דמותה של רחל, והמרצה אמר את הבדיחה הזו...
כך זה בטבע של כל אחדאנונימי (פותח)
ידוע שהטבע של הגבר הוא להעניק ואילו האישה היא המקבלת.(גם בחסידות זה מוזכר) כך זה גם באהבה: הגבר אוהב כאשר הוא בצד המעניק ואילו האישה אוהבת לקבל מהגבר (בטחון, תמיכה נפשית וכו...). ברור שכל אחד מהצדדים קיים בו גם מהצד השני. ברור שנשים מעניקות מעצמן והגברים גם אוהבים לקבל(פינוק, תמיכה וכו...). אך מכיוון שלכל צד יש תכונה דומיננטית זה נראה שהנשים פחות מעניקות- אך כך זה נכון בטבע שלהן/
שרשור ממש מענייןדתיהדתיה

עיינתי בו וכמה נקודות שחשבתי..

1.  אמרת שאישה זקוקה לביטחון נפשי ווזה צורך (וזה נכון), ואילו לאיש אין צרכים מהאישה מלבד יופי.  אז קודם כל, גם יופי זה צורך, חיצוני יותר ממה שהישה צריכה אולי, אבל צורך לא פחות.  דבר שני, לפי דעתי כן יש צורך בסיסי לאיש מהאישה וזה - כבוד! לא במובן השלילי של המילה.  שהיא מעריכה אותו, שהיא נשענת עליו וסומכת עליו - אלו צרכים שיש לגבר מהאישה (לפי דעתי).  משפט כמו "אני סומכת עליך בכל מה שתגיד לי" מאישה לבעלה, יכול לעשות לו את היום - לא כן? (תגיד אתה..אני לא באמת יודעת).  ז"א שלומר שהצרכים הם חד צדדים זה לא נכון לפי דעתי. זה נקודה ראשונה.

2.  לגבי האהבה,נתחיל מזה, שלאדם באשר הוא אדם, יש צורך פנימי לתת ולאהוב ולהעניק ולתת את הנשמה לבעל/אישה.  לא נראה לי שיש הבדלים בזה.  לגבי התהליך, מושג איך זה אצל גברים.  אצל נשים, לפי דעתי, האהבה היא מאוד שורשית.  היינו, יותר פנימית, יותר מחפשת את מה שבפנים.  (כמובן שזה כולל מידות טובות, ויציבות וכל מה שאמרת).  אתה צודק - מסתכלים על האם זה מתאים, וזה בדיוק מוכיח את ההפך ממה שאמרת.  זה מוכיח שגבר מתאהב יותר בקלות דווקא בגלל שהוא מסתכל בכללי, זורם יותר עם האהבה.  אולי בגלל זה הוא יכול אבד אותה יותר מהם.  נשים, מחפשות משהו אמיתי, וזה קשה  יותר להתאהב כשמחפשים בצורה כזאת.  החיצוניות פחות קורצת, האישיות הרבה יותר מרשימה. 

3.  אומרים שנשים שמות יותר לב לפרטים וגברים מסתכלים יותר בגדול על דברים, אז אולי זה קשור כם לזה.  אבל האהבה באמת, פנימה, היא עד הסוף אצל שני המינים.  כולנו מחפשים אחדות נשמתית טוטאלית...

צריך מאגר כותרות לבחירהדודי25
כל אדם באשר הוא אדם צריך להרגיש בעל ערך. גם אישה תשמח לשמוע מבעלה שהוא סומך עליה, וכמובן שגם גבר ישמח לשמוע זאת מאשתו.  כל אדם צריך לשמוע את זה מדי פעם, אבל אני לא חושב שבשביל הצורך הזה גברים רוצים להתחתן.

נכון, יופי הוא צורך. בהחלט. ובאמת כבר טענו פה בעבר שהצורך הזה הוא הצורך המרכזי של הגברים. יכול להיות, לא יודע.  אישית, אני לא חושב כך, אבל מספיק גברים כן חושבים ככה.

אני לא מומחה בקשר למה נשים חשות, אבל שמעתי מספיק פעמים על נשים ש"גילו" לפתע עד כמה נפלא הגבר שאיתן. כלומר, לא מדובר באיזשהו ניתוח אישיות שמראה שהגבר נחמד, אלא לפעמים הגבר בכלל לא מדהים אותן, אבל ברגע שהן צריכות מישהו שיסייע להן, וממש נדרשות לכתף תומכת והוא שם - אז הוא מתגלה כגבר עם מטען פנימי.
במילים אחרות, יכול להיות שהמבחן האם גבר הוא אדם טוב או לא, הוא לא מבחן אובייקטיבי במיוחד, אלא מבחן שעונה על צורך מסוים של האישה. וזה לגיטימי, ככה זה צריך להיות.

אני רק מנסה לתהות אם אישה יכולה לאהוב כמעט כל גבר, בהתאם למעשים שלו, ואילו גבר לא יכול לאהוב כל אישה.
אני מספיק טובחקלאי

אני נשבע לך שאתה מספיק טוב

כן, אתה מספיק טוב

המציאות זו לא האמת

אתה מספיק טוב, אני נשבע שאתה מספיק טוב.

גם שאף אחת לא רואה את זה בך, אני רואה.

גם שאתה בעצמך לא רואה, אני רואה.

גם אם במציאות אף אחת לא רוצה אותך, זה לא אומר כלום.

אני אומר לך, א ת ה  מ ס פ י ק  ט ו ב.

אני נשבע.

גם אם אתה בטוח שהקב"ה לא זוכר אותך.

אתה מספיק טוב.

וואי כמה הוא לא זוכר.

שחכת אותי ריבנו של עולם.

אני גם פה

ואני כבר מספיק טוב

א נ י. מ ס פ י ק  טוב.

אני כבר לא מסוגל להתפלל אליך, אני מרוסק מצפייה

ואני מספיק טוב, אתה יודע את זה.

אני ראוי, גם שאני רוצה יותר מדי,

אני לא מסוגל להמשיך לבקש ממך את זה, כי אני כל כך מאמין בך, שאני ממש מתאכז

וזה כואב לי האכזבה, כואב,

להחזיק בה' יתברךאשר ברא

זה כואב וקשה, באמת.

אבל חיזור הידיעה שאתה טוב, זה חשוב כל כך בעיניו יתברך.. ה' רוצה את התפילות שלנו, את הכיסופים, את העבודה.

נשמע שאתה שם.

אז רק עוד קצת להיות בבחינת ציפית וקיווית לישועה?

והאכזבה, היא תחושה של עשיתי ככה וככה, אז מגיע לי. אולי שווה לשנות את זה, שלא משנה מה- ה' משפיע עליי וצריך רק לייצר כלי מספיק מתאים.

ושוב, נשמע שיש לך כלי- אבל אולי אישתך.היא איזה רעבעצן רצינית, שצריך רק להגדיל את הכלי עוד קצת.

אנחנו לא יודעים, אבל אנחנו יודעים שה' הוא אבא טוב.

ואתה ראוי. וודאי.

כל כך יפה ונכון.נחלת
נכון! תחזיק את זהברוקולי
ואו זה מרגשהפיאחרונה
מה דעתכן על מישהו שמתחיל בקינוח?זכרושיצאנולרקוד
וזה הצחיק אותי ממש😂

סביר להניח שהפערים בהשקפה הדתית היו צפים די בהתחלהפ.א.
גם אם לא היה נופל בסינון הראשוני הזה, די מהר היו מתגלים פערים בינהם בדברים אחרים 
אולי מתחכם מידי בתור הכנה לדייטנקדימון

אבל בעיקרון היא צודקת, לא?

הבעיה כאן היא חוסר האמון במי שהציע לה.. 

יש סיפור על הרב אליהואחד איש

פעם מישהו שאל אותו אם מותר להתגלח בספירת העומר לצורך פגישות

הרב אליהו שאל אותו אתה רוצה להתחתן עם מישהי שלא מפריע לה שבן אדם מתגלח בספירת העומר?;)

אז הנה משהו הפוךנחלת

אדם אמין סיפר לי שכשהוא (או חבר שלו, לא זוכרת במדויק) שאל

את הרב מרדכי אליהו זצ"ל, איך לבחון יראת שמים של בחורה,

הוא ענה לו: אם היא מברכת על מה שאוכלת. 

ולא הוסיף יותר.

למה זה הפוך?אחד איש
באמת לא הפוך.נחלת
חח למה לא?Lavender

אני בעד, 

לפעמים אני גם מתקילה בשאלות(:

לענ"דנחלת

1.  היא לא חוקרת משטרה שמנסה ל"התקיל" עבריין.  

2.  זה לא כן, זה לא ישיר, ואם הייתי בחור, לא הייתי שמח עם בחורה כזו.

3  הוא אמר שהוא מעדיף חצאית. למה להמשיך לחפור ולהתעקש?!

א. אפשר לשאול באופן ישירנחלת

ואם חוששים שהצד השני לא יודה על האמת (שב"כ....?)

אז אולי כן להיפגש ובמהלך הפגישות ניתן להבין לבד.

וגם, אולי הבחור מאוד רוצה קשר, אז הוא אומר כך.

לפי ענ"ד.

מסכים איתךארץ השוקולדאחרונה
אתם רוצים לפרגן?advfb

תפרגנו על מעשה טוב ואז ממנו תדברו על התכונה שאתם אוהבים בה/ו באישיות.

דוגמא - 

תודה שאתה מפרגן לי כל הזמן, ממש אני רואה בזה את העין הטובה שלך

אתה אחד הניקים האהובים עליי בפורומיםקעלעברימבאר
הניק האהוב עליי...חתול זמני
אני מעריך שגם אתה תהיה הניק האהוב עליי בבוא הזמן,קעלעברימבאר

פשוט עדיין לא הכרתי אותך מספיק זמן בפרום  

אני מזמין אותך לַפּרוֹם.חתול זמני
התרקוד איתי?חתול זמני
וודאי. בוא לשטו"ל. אני לא רוצה לשגע כאן את הניקיםקעלעברימבאר

עם שטויות

למה שטויות?חתול זמני
לא שטויות. שטויות שאני ממלמל. ניקיםקעלעברימבאר

פה לא אוהבים שמשגעים פה את הפורום עם דיבורים לא קשורים🙃

מה הכוונה בו במי, על מי מדובר?הפי
באדם שאת רוצה לפרגן לוadvfb

זאת אומרת להתחיל לפרגן על המעשה הטוב שהאדם עשה - "איזה מעשה X טוב עשית"

ואז להגיד לו שזה לא רק המעשה אלא המעשה נובע מתכונה טובה שלו - "זה שעשית ככה זה מראה שאתה X Y Z"

למה בעצם?ריבוזום
מה עומד מאחורי ההצעה?

אני שואלת כי ספציפית לגבי מחמאות לילדים, דווקא הבנתי שעדיף להחמיא על מעשים, ועל מאמצים. ולהימנע מלהדביק תוויות של תכונות אופי (חיוביות, כמובן. שליליות זה מובן מאליו)

למה עדיף להמנע?advfb

את מציגה את זה כהנחת יסוד שאני לא כל כך מבין.

אדרבה, אם מדברים על ילדים - אדם תופס את עצמו עם תכונות חיוביות שהן מהותיות בשבילו, זה בונה לו תדמית טובה. 

והסיבה שאליה כיוונתי - ברגע שאת מפרגנת רק על מעשה יש בזה משהו שיטחי. אבל כאשר את מפרגנת על עצם האישיות בזה משהו הרבה יותר אישי והרבה יותר מחמיא. זה לראות את מי שמולך ממש ולא רק בתועלת שהוא עושה. כל אחד רוצה ש"יראו אותו".

כחתול זמני,חתול זמני

רצוני הוא להיות סמוי מן־העין.

אסבירריבוזום
לגבי ילדים, יש מחקרים בנושא. לדוגמא: נתנו לכמה ילדים לצייר ציור, לחלק החמיאו שהציור מקסים ושהם "ממש ציירים", ולחלק החמיאו על דברים ספציפיים בציור: "אני רואה שהשתמשת בהרבה צבעים. עבדת ממש קשה על הציור הזה!". משהו בסגנון. אחר כך הציעו לילדים לנסות משימת ציור מסובכת יותר. הילדים שהחמיאו להם המחמאה מהסוג הראשון נטו יותר להימנע, לעומת הילדים מסגנון המחמאה השניה שיותר קידמו בברכה אתגר חדש. 
המשךריבוזום

יש עוד מחקרים דומים.

הרעיון הוא שאם ילד מתרגל להתיחס לעצמו כ"חכם", "צייר", "מוכשר", "יפה", ורואה בזה את עצמו ואת הערך שלו - מה יקרה כשזה כבר לא יעבוד? אם הוא ינסה לפתור תרגיל ולא יצליח? הוא כבר לא יהיה חכם? אבל אם הוא לא יהיה חכם אז מה הוא בכלל? הוא ינסה לצייר ציור ולא יצליח - אז הוא כבר לא צייר, אבל אם כך, מה הוא שווה?

ולכן עדיף להחמיא על מאמץ, לחזק מסוגלות שמגיעה על ידי ניסיון, ולא להחמיא על כשרונות.

זה קצת שונה מהדוגמא הספציפית שנתת, לגבי עין טובה, כי בדוגמאות שלי מדובר על כשרונות ולא מידות. ושוב - גם מדובר על ילדים. אני צריכה לחשוב על ההבדל בין הדוגמא שלך לדוגמאות היותר ברורות של כשרונות, וגם כמובן על השוני בין הקשר חינוכי לקשר בין מבוגרים. 

נכון מאודadvfb

המטרה באמת היא למצוא את האישיות שמאחורי המעשה, 

ולכן להגיד לילד "כל הכבוד שהתאמצת", זה לראות אותו, לראות את המאמץ שהוא עשה.

לכן לצורך העניין, פחות משנה מה המקרה בדיוק, השאלה אם מאירים חלק טוב ומהותי באישיות או שאנחנו מתמקדים בעניין חיצוני במחמאה.

אני רוצה לפרגן למישהו עם צרכים מיוחדיםהפי
למה? לא יודעת מלא אור אהבה חמלה רק להיות לידו זה עוזר לי להיות טובה יותר ולראות מה חשוב באמת בחיים

הוא כמובן לא קשור לכאן

להגיד שכיף לך להיות לידו זה אחלה בחלהadvfbאחרונה

באמת פחות התכוונתי לעניין שהוא לא אישי, אבל זה נשמע גם טוב מאוד

יש הרבה, זה בעיהאני:)))))
תודה רבה. מאמצת. בעזרת השם.נחלת
נראלי זמן טוב לספרמבולבלת מאדדדד
ב"ה התארסתי לא מזמן

ותודה לכל מי שידע כבר ולא סיפר

בקרוב אצל כולם בע"ה!

מזל טוב!! שיהיה לכם הרבה טוב ביחד!!יעל מהדרום
דיי באמת(;?הפי
חח אין עליך 
מזל טוב!אנונימי 14
וואו מזל טובבברקאני

איזה מרגש

שתבנו בית קדוש ושמח ביחד

מבולבלתתתת!!!! מזזזלללל טווובבב!!!🤩🥰❤הרמוניה
מרגש ממשארץ השוקולד

מזל טוב,

שיתמלאו כל משאלות ליבכם לטובה בבית הנפלא שתקימו יחד באהבה, בריאות, שמחה ואושר לאורך שנים רבות

תודה רבה לכולם!🤗מבולבלת מאדדדד
מזל טוב!חדשכאן

איזה יופי!

שתזכו לבנות בית נאמן בישראל מתוך אהבה, שמחה, נחת ורווח!

איזה יופי, בשעה טובה!! הרבה נחת ושמחה!נפש חיה.
כיף לשמוע, מזל טוב!advfb
מזל טוב! איזה יופי ב"הוהוא ישמיענו
ברוך השם!נחלת

המון המון מזל טוב! כן תרבינה הודעות משמחות כאלו!

וואו יקרה! מזל טוב ענקי 🥳❤️נגמרו לי השמות

איזו בשורה משמחת ומרגשת

בשעה טובה ומבורכת ממש

שתזכו לבניין עדי עד בשמחת עולם ובאהבה גדולה ❤️🌟🥳

מזל טוב!ניצן*
בשמחה ובאהבה
...רחל יהודייה בדםאחרונה
מזל טוב 
קבוצות שידוכים לדתי תורני/ חרדלניקיsh121234

שלום

האם קיים קבוצת ווצאפ עם הצעות של בחורים דתי לאומי תורני או חרדלניקים בגיליי 20-29?

קורס קצינים בשנה הראשונהמסיבת ישרים

היי לכולם,

בעז"ה אנחנו נתחתן בחודש אב, ובאזור חנוכה שאחרי אני מתחיל תפקיד ג'וב בתור קצין פרוייקט דרך עתודה (עדיין אין שיבוץ לאיפה נהיה בארץ)

כל הזמן מדברים איתנו על קורס קצינים וואלה בא לי לצאת כי אי אפשר להתקדם בצהל בפיקודי אם אתה לא קצין

הקטע זה שאם נגיד אצא בתחילת התפקיד כלומר 3 חודש אחרי שנתחתן, אז זה אומר שכשאהיה בבהד אחד 3 חודש אחזור רק לשישי-שבת

ודיברתי איתה על זה והיא מוכנה ודוחפת אותי שאני אצא כדי שדלתות בצבא יפתחו.

אבל לאחרונה גיליתי שגם ההכשרה החילית היא שבועיות ואז זה יוצא חצי שנה של רק שישי-שבת, זה לא יותר מידי?

מה שאר החיילים הנשואים עושים?

אם קבעתם תאריך - לוקחים בחשבון שיהיה קשה בחודשיםפ.א.

הראשונים.

לא דוחים חתונה בגלל זה, ובוודאי לא לוותר על קורס הקצינים וההכשרה החיילית. ממש חשוב לטובת פיתוח הקריירה שלך בצבא ובהמשך באזרחות, עפ"י הניסיון שתצבור בצבא.  

מה שכן, ממליץ לתכנן בינכם מניעה בחודשים הראשונים. עד שתכנס למסלול שירות צבאי נוח מבחינת הבית.  

לא כל כך מסכימה. אבל לא כדאי להיכנס לויכוח.נחלת

רק חושבת שלאשתך יהיה קשה. שנה ראשונה יעשה לביתו....

חושבת שהקשר בין בני הזוג בתחילת דרכם, הוא החשוב ביותר.

נניח שזו היתה קרירה אחרת, לא צבאית?

הוא ציין שהתכנון לצאת לקורס 3 חודשים אחרי החתונהפ.א.אחרונה
כל שאת החוויות הראשונות של החודשים הראשונים של תחילת הנישואים, הם יעברו בנעימים.  
מחפשת המלצה לבתי מלון עם אוכל טוב/ צימר עם א. בוקרעינב66

באזור כייפי, ויפה עם מגוון אפשרויות לטייל ולכייף באזור..

חשבנו על אזור גוש עציון/עמק האלה/סובב ירושלים..

מתכננים חופשה חלומית לרגל יום נישואין ואחרי תקופה אינטנסיבית...

פנקו אותי בהמלצות מנסיון

תודה רבה!

להעביר לפורום המתאיםברוקוליאחרונה
מחשבות מתקופה ההמתנה\מתנהאביעד מילוא

אני משתף אתכם בשאלה שהייתה לי לעצמי האם כשאין הצעות והתקופה הזו היא מורכבת ומאתגרת כי הרבה מתרחש סביב ויש הרגשה שאותך "שכחו" 

האם הרגשתם בסוף שהתקופה הייתה המתנה או מתנה? 

והאם כשהתחיל קשר אחרי תקופה ארוכה ללא הייתם עם ודאות וברוגע או שהייתם עם חששות שעוד פעם לא ילך

שנאתי את התקופה ואני עדיין שונאת אותה במבט לאחורתמיד בבטחה

אבל גם אני רואה שהייתי צריכה את הנסיונות כדי להגיע לנישואין ממקום בריא...

אז לא יודעת.

גם אני לא אוהב את התקופה הזואביעד מילוא

אבל אני עדיין מנסה להבין האם היא מתנה או רק המתנה

תראה קראתי ב"והגדת"חתול זמני

שהרב גלינסקי אומר שאמנם כתוב "לא טוב היות האדם לבדו" אבל גם לאו דווקא רע. אפשר לעשות מזה רע, אבל לא חייבים. אפשר ליהנות ממה שיש. לשיר בקולי־קולות בבית. לתופף על הבטן. לשים שעון מעורר לתיקון חצות ולימוד בהתעלות עצומה עד עלות השחר. לטוס לביקיני אטול. הקב"ה מבקש השתדלות לא השתגעות.

שכחת:לגדל קודם בטן הראויה לתיפוףנחלת
כבר בוצע, לדאבוני.חתול זמני
אהבתי מאודאני:)))))
על העצה הזאת אני גובה 50₪חתול זמני

לא כולל מע"מ.

שווה הרבה יותראני:)))))
אני יודע, זה מחיר מיוחד. אפשר להעביר לי בריאלחתול זמני

איראני בקריפטו.

אתה נוהג בכללי לקחת כסף על עצות של אחרים? אני:)))))
אני לא לוקח כסף על העצה עצמה,חתול זמני

זה יותר כמו דמי טיפול.

חחח יפהאני:)))))

הכסף הועבר

בZoom out הצעות או לא הצעות זה פחות משנהadvfb

זה משנה אם יש הצעה מתאימה והיא יוצאת לפועל.

לכן כל הטווח באמצע פחות משנה.

זה כן נותן תקווה וכיף שחושבים עלי ומציעים לי אבל בעיני זה בעיקר התמודדות אישית וריגשית ולא קשורה בהכרח לדייט הבא.

כסבתא בת דורות רחוקיםנחלת

מה זה ZOOM out?

יש לי מישהי בשידוכים בבית. קשה לפנות לשדכנים, או למלא טפסים עם

פרטים דקדקניים שלא נגמרים ואחראים לחלק מהמיגרנות, אז מה זה הדבר

הזה - גם צריך למלא מליון פרטים ?

תודה!

היא לא חרדית רגילה, גם לא ציונית, גם לא לא ציונית.  היא  -  היא.

פירוש zoom out - להסתכל במבט כללי, בלי לרדת לפרטיםפ.א.
להסתכל מרחוק, לראות את המציאות באופן כללי - ללא התעמקות בנסיבות הספציפיות 
מישהי או בת?אני:)))))
חתולה מאומצת.חתול זמני
חתולה מאומצת וחתול זמני יכולים להיות זוג נדירLavender

מזל טוב 🥳

(סורי הייתי חייבת)

פעם היתה כאן בפורום חתולה ג'ינג'יתפ.א.

אבל היא התחתנה לפני כשנה וחצי

@חתולה ג'ינג'ית

מעדיף טריקולוריות.חתול זמני
אולי לזה מתכוונים הנשואים כשהם סונטים מידיLavender

פעם ברווקים הבררנים😊