חושבת שההורים שלי בגיל של חלקכן.
לי היה מאוד משמעותי שההורים שלי הראו גם חברות ביניהם. כאילו, הרבה ממה שהם הראו בקשר ביניהם היה יותר חברות מאשר "זוגיות/מיניות"
כלומר, כילדה הם מבחינתי אמא ואבא, וזה תפקידם. וגם כשיש הרבה ילדים בבית, בעיקר גם כשיש קטנים, אז הרבה מהבית זה סביב הילדים (באופן טבעי לחלוטין, לשחק, להאכיל, לקלח, לספר סיפור וכו).
אז כן, הם גם לגמרי גיבו אחד את השניה מולנו. נניח, אם שאלתי את אמא והיא אמרה שלא אז אסור לשאול את אבא (ולהפך). אם אבא מרשה אז אני מרשה. כזה… וכבוד אחד לשני גם, גם בקטע חינוכי אם מישהו מאיתנו התחצף וגם ביניהם, הם לא יזלזלו אחד בשני.
אבל זה דברים שהם יותר בקשר מולנו, הילדים.
אבל מדי פעם, נניח כששיחקנו עם עצמנו בסלון והם ישבו ליד השולחן, אז הם היו מחזיקים ידיים, או צוחקים אחד עם השני על דברים שלאו דווקא קשורים בנו, או מסתכלים אחד לשני בעיניים. יושבים על הספה ואמא מניחה ראש.
או אוכלים כולם ביחד מסביב לשולחן ואמא אומרת משהו ואבא צוחק ואומר (בטון מתגאה/מתלהב) "איזה אמא אלופה יש לכם". שברור שהוא שמח *בה*, בתור מי שהיא עצמה ולא רק בתור היא כאמא (יעני- בתפקיד)
זה משהו שלא תמיד שמתי לב אליו בכלל. וגם זה לא שזה רגעים שאי אפשר לגשת אליהם, ממש לא. זה פשוט להסתכל ולהגיד, יואו, הם לא פה ביחד רק בגללנו, אלא כי הם חברים ממש טובים אחד של השני. אוהבים אחד את השני (אבל מבחינתי, בטח כילדה, זה לא בהכרח היה בעניין זוגי, מבינות?)
אז רק אומרת, שזה גם משהו שכדאי לשים לב. שנניח דיבורי אהבה, גם אם הם ביניכם הזוג בלי קשר בהכרח לילדים, הם לא בהכרח דיבורים "זוגיים", או עם קונוטציה מינית. בשביל ילדים (וגם בכללי), חלק מהדברים זה פשוט שכיף להם לבלות יחד, נחמד להם, מחבבים את האישיות אחד של השניה. כזה.
(קצת כמו ששני אחים שמשחקים יחד, לפעמים זה כי הם במקרה באותה המשפחה ויש פה משחק ואחלה. ולפעמים זה שהם ממש ממש קרובים, מחפשים אחד את חברתו של השני, עושים הרבה דברים יחד כי אוהבים אחד את השני. כזה)