חוסר שביעות רצון מבייביסיטרית...אור היום

לא קורה לי הרבה שאני לא מרוצה מבייביסיטרית.

אבל היום הזמנתי בייביסיטרית, מישהי שהזמנתי בעבר והייתי מרוצה ממנה,

אבל הייתי ממש מופתעת לגלות שני דברים כשחזרתי הביתה היום:

1. הבית הריח כמו שירותים, במחילה. לא שאלתי אותה מה קרה בדיוק כי זה מביך (אם במקרה זה קשור אליה).

אח"כ גיליתי שהבת שלי עשתה יציאה מתוך שינה (בת 3.2). זה קורה לה מדי פעם, לא לעיתים קרובות.

האם הגיוני לצפות מבייביסיטרית (בת 16) שתחליף לה, או לפחות שתיידע אותי?

2. היו בערך 20 "חלונות" פתוחים במחשב. גם כאלו של תוכנות שמעולם לא שמעתי עליהן ואני לא מכירה אותן. הכל היה ממוזער והופיע בשורה התחתונה במחשב. אין לי שמץ של מושג איך הן נפתחו, אבל ברור שזה לא קרה מעצמו (גם הרשיתי לבייביסיטרית להשתמש במחשב אם הבנות ישנות).

התקשרתי אליה כדי לשאול אם היא ראתה משהו (לא התאים לי להיות ישירה מדי), והיא אמרה שהמחשב עבד לה בסדר. יכול להיות ששתינו העמדנו פנים שאנחנו לא יודעות שאנחנו אומרות חצי אמת.

אז לא להרשות יותר לבייביסיטריות להיות במחשב? איך בכלל קורה דבר כזה?

תודה.

לדעתי..~א.ל

זה יכול לנבוע או מכך שבאמת היא לא עשתה את הדברים כפי שצריך

וייתכן שזה בגלל שהיא פשוט לא מבינה מספיק את המציאות הזו של לשמור על גיל שכזה..

מנסיון- קרה לי שאם לא אמרתי מפורשות לבייביסיטרית מה לעשות, היא פשוט לא עשתה זאת.

ולא מכיוון שהיא אינה מעוניינת בכך, אלא בגלל שהיא פשוט לא הבינה שכך צריך לעשות/ להיות.

לכן, לגבי 1: ייתכן שהבייביסיטרית פשוט לא שמה לב למתרחש?

נשמע מוזר, אני יודעת, אבל מנסיון- זה בהחלט קורה לבייביסיטריות בגילאים כאלה.

לגבי 2: לא הבנתי היכן הבעיה, אם הרשית לה להיות במחשב, למה ראית במה שקרה משהו בעייתי?

לא תפקיד של בייביסיטר להחליףאנונימי (פותח)

והגיוני שהיא לא שמה לב -

את באת מבחוץ ולכן פתאום הרחת,

ואת מכירה את הריח של הבית, ולכן שמה לב למשהו חריג.

2. לא הבנתי.

היא הורידה סרטים? כנראה היא לא מבינה את המשמעות, שזה מוריד גם וירוסים.

הרבה אנשים לא יודעים את זה..

אפשר להסביר לה פעם הבאה-את יודעת שהתוכנות האלה יכולות להביא וירוסים? אז אני מבקשת שלא תורידי אצלי.

זה הכל.

היי,אור היום

תודה לשתיכן.

לגבי העניין הראשון- אלא אם היא הייתה מאוד מצוננת, אני לא מאמינה שהיה אפשר לא להריח דבר כזה. אני לא יכולה לומר את זה ב-100% כי אני לא היא, ועם זאת, כך נראה לי.

לעולם חסדו- את צודקת שאולי צריך לומר דבר כזה. זה היה לי מובן מאליו.

לגבי העניין השני- אנסה להסביר- זה כמו שארשה לבייביסיטרית לאכול משהו בזמן שהיא כאן, ואחזור ואגלה שהיא השאירה בלאגן בשולחן, לא החזירה דברים למקום, לא שמה כלים בכיור וכו'.

הפריע לי שקרה משהו למחשב, נעשו בו כל מיני דברים, והמצב לא הוחזר לקדמותו. ואולי יותר מזה- אני לא יודעת איך נוצר מצב שכל החלונות האלו היו פתוחים, וזה קצת גרם לי לחשוש, כי איני יודעת מה קרה והבייביסיטרית לא הסבירה כששאלתי.

שוב תודה, ושבוע טוב.

אפשר לעשות משתמש אורחיהודיה מא"י

וזה יפתור את הבעיה של שימוש לא סביר במחשב, לפחות ברובה.

ולגבי הענין הראשון - אני דווקא חושבת שזה דבר אלמנטרי ביותר לביביסיטר להחליף טיטול במידת הצורך.

זה דווקא כן נראה לי סביר שהיא לא הרגישה. אל תשכחי שאת באת מבחוץ, וזה אחרת ממי שהיה בתוך הבית בזמן שהריח התפשט לאויר.

להחליף טיטול כן! להחליף הרטבה לא.אנונימי (פותח)

ותסגרי את החלונות. זה אפילו הרבה יותר קל מלהחזיר צלחת לכיור (שאולי אני כאורחת הייתי עושה את זה, אבל גם לא אכעס על בייביסיטר שתשכח... זה לא שכל השולחן היה הפוך)

אם את מרשה להשתמש במחשב בתנאים מסויימים - תסבירי איפה את מגבילה.

לדרוש ממנה אח"כ הסבר זה לא ממש יפה... זה הפרטיות שלה.

ואת מעמידה אותה במצב ממש לא נעים, שלא אמרת לה מה לא לעשות, ופתאום את כמעט באה בביקורת או מאשימה בפועל.

צריך לזכור שהיא בת 16, אז לא תמיד יש הבנה בנימוסי עבודה, וגם לא מיומנות גבוהה.

את משלמת לה בהתאם... (כנראה גם מתחת לשכר מינימום... מה שכולנו עושים...)

...אור היום

יהודיה- למה התכוונת ב"משתמש אורח"?

אני מצרפת תמונה של מסך העבודה כדי שהדברים יהיו יותר ברורים.

20140111232310.jpg

לא ברור לי איזו הנחיה שהייתי נותנת לה הייתה מונעת מצב כזה, ולכן אולי אמנע להבא מלהתיר לבייביסיטריות להשתמש במחשב.

ותודה.

אנונימית- לא הבנתי את ההערה לגבי "להחליף הרטבה לא", כי לא דובר על הרטבה בכלל.

תסתכלי על צילום המסך המצורף ותגידי לי את אם זה לא נראה לך מוזר. היא אמנם לא הורידה וירוס למחשב, וזה בכל זאת מוזר ביותר. נראה לי לגיטימי לשאול אם היא יודעת מה קרה (לא "דרשתי הסבר"), והמחשב שלנו הוא שלנו, גם אם אנחנו מתירים לאחרים להשתמש בו. אם יש לה משהו פרטי לעשות בו, אז ראוי שלא תהיה לזה עדות אח"כ. לא?

ולגבי השכר- לפי האתר של הסתדרות הנוער העובד והלומד, דווקא שילמנו לה סכום סביר בהחלט (היא בערך בת 16, ושילמנו לה 17 ש"ח לשעה. זה הסכום שהיא ביקשה, אגב). אני לא מבינה איך אפשר לפטור מישהי כלאחר יד, בטענה שהיא קיבלה שכר נמוך, אם היא בחרה כמה היא מקבלת.

את יודעת מה זה משתמשים במחשב?יהודיה מא"י

שלפני שנכנסים לשולחן עבודה יש מסך כזה עם המשתמשים השונים שיש במחשב.

אז אפשר לעשות משתמש אורח, זה משתמש בלי סיסמא, ועם הרשאות נמוכות מאוד, כך שהיא לא יכולה לשנות שום דבר במערכת. ובסוף, גם אם היא פותחת מלא חלונות פשוט סוגרים את המשתמש וזהו.

הראיתי לבעלי את הצילום מסך, והוא טוען שזה נראה כמו איזה ילד קטן ששיחק במחשב.

אני הייתי בהלם כשבייביסיטר בת 16אנונימי (פותח)

שמה לתינוק (1.5) טיטול הפוך!

איך היא שמה טיטול הפוך?!

נראה לי שבכיתה ג' כבר ידעתי לשים טיטול לאחים שלי הקטנים!!!

כמובן שלא הזמנתי אותה שוב....

כי כשאת קוראת לבייביסיטר את רוצה שיהיה לה חוש לבד ולא שתסבירי לה כל דבר..

למה בהלם?מתואמת

אפילו לי לפעמים זה קורה בטעות (שאני שמה את הצד של הסוגרים בחלק האחורי של הגוף במקום מקדימה)...

לא לכל אחת יש אחים קטנים, ולא כל אחת "מתאמנת" על אחיה. מה שכן, אם היא הסכימה להיות ביביסיטר, אז היא צריכה לדעת דברים בסיסיין על טיפול בילדים.

ונראה לי שצריך להגיד תודה, בטח יש כאלה שגם לא מחליפות בכלל טיטול...

ולפותחת - אני מסכימה עם מה שאמרו - אם הרשית לה להשתמש במחשב, אז היא משתמשת בו כמו שהיא רגילה. בני נוער, לדעתי, אוהבים לפתוח הרבה חלונות בו זמנית ולזגזג ביניהם. ולגבי ההרטבה - להחליף לילדה את הכול זה מסובך לנערה בת 16. אבל אם היא שמה לב, היא הייתה צריכה לעדכן אותך. 

גם לי זה נראה כאילו אחד הילדיםאוריה שמחה
שיחק בכל הכפתורים.. קשה לי להאמין שילדה בת 16 פתחה את כל זה ולא סגרה אחריה..
ליהודיה ואוריה, ומתואמת-אור היום

אין סיכוי שהיה ילד על המחשב, אלא אם הכוונה לבייביסיטרית ולילדה הקטנה שבתוכה

הבנות שלי ישנו, ואני לא יכולה לחשוב על סיבה הגיונית שהן יגיעו למחשב (הוא נמצא בתוך חדר סגור, והבכורה כמעט אף פעם לא הולכת אליו מיוזמתה. הקטנה ישנה במיטת תינוק).

לא מדובר במשחקים, אלא בדברים אחרים.

בכל אופן, לא משנה. זה מיצה את עצמו. החלטתי להבא לא לתת לבייביסיטרית, וזהו.

מתואמת- היא הייתה צריכה רק להחליף טיטול. לא הכל התלכלך, רק הטיטול.

תודה לכן.

אאאmchhvusv1
עבר עריכה על ידי mchhvusv1 בתאריך י"א בשבט תשע"ד 22:44

אולי היא נירדמה על המקלדת? או האזור של העכבר? חילזון 123

לדעתי .770מ

קודם כל ממה שראיתי על המסך דבר ראשון עלה לי שזה מן משחקים...!!

- ולענין הראשון לדעתי היא אולי התביישה ילדה בגיל הזה לא תמיד יש חשק לכאלה דברים כמו להחליף  או שניסחפה על

המחשב (במיוחד שהמחשב קורץ) לפני שהספיקה להיחליף וכבר הגעת...אבל לפחות היתה מידעת אותך זה אלמנטרי..

(אפילו שהתביישה!!)

- לגבי הדבר השני זה שיקול שלכם בלבד האם אתם מעונינים לתת לה מחשב כבונוס עלך עבודתה או לא אם את רואה שזה

עובר את הגבול ממש לא בושה לחסום לה גישה למחשב זה הבית שלכם וכל דבר בו לשרותכם הבלעדי בלבד!!

* ואם בכל זאת את רוצה שיהיה לה נעים ונחמד להיות אצלכם תני לה אתגרים אחרים כמו ספרי קריאה וכדומה!!

מקווה שהועלתי !

המממ...אור היום

הבייביסיטרית לא הייתה על המחשב כשהגעתי הביתה.

ולהבא באמת לא ניתן להשתמש במחשב, כנראה.

ותודה

רק אל תתפלאי אם היא לא תרצה לעשות אצלכם בייביסטרבלדרית

מה היא אמורה לעשות כל הערב? ואולי יש לה שיעורים?

התוכנות שהיו פתוחות הן תוכנות עבודה ולא משחקים, ואולי המחשב פתח אותן בטעות? במיוחד אם היא לא הייתה בו.

לגבי הטיטול, אין שום סיבה שיסריח כל כך, ואם כן אני מבינה למה היא לא החליפה אותו.

אם את לוקחת בנות צעירות ומשלמת להן שכר של 17 שקל, את לא צריכה לצפות לראש גדול.

די, נו...אור היום

הנה מה שכתבתי שמתייחס לשאלה מה הבייביסיטרית אמורה לעשות-

http://www.inn.co.il/Forum/Forum.aspx/t606670#6738585

(תכל'ס, אין כאן העמדת פנים מצידי. לא העמדתי פנים שאספק לבייביסיטרית תוכנית בידור. ביקשתי ממנה לבוא לשמור על הבנות שלי עבור כסף. מה היא תעשה בזמן שלה- זה שאלה שלה, לא שלי).

לגבי ההשערה המעניינת שלך, שאולי המחשב פתח את התוכנות בטעות- אז לא. מחשבים לא עושים דברים מעצמם אם לא נתנו הוראה. ככה זה מחשב.

אני הרשיתי לבייביסיטרית להיות על המחשב, ועוד לפני שיצאתי מהבית, ראיתי שהיא התיישבה לידו. זה היה לגיטימי בהחלט, וסותר את טענתך "במיוחד אם היא לא הייתה בו".

לגבי הטיטול- מה זאת אומרת "אין שום סיבה שיסריח כל כך". היה בטיטול קקי. ברוב גורף של המקרים, זה מסריח.

עכשיו ברור למה הטיטול היה מסריח?

(אולי משהו בהודעה הראשונה שלי היה לא ברור. בכל זאת, מההודעה הזו- http://www.inn.co.il/Forum/Forum.aspx/t606670#6739389, די ברור מה קרה).

אני לא מצפה "ראש גדול". "ראש גדול" מבחינתי, בהקשר הזה, אומר שהבייביסיטרית תשטוף כלים, תסדר וכו'. דברים שאינם חלק משמירה על בנותיי.

אני מצפה מהבייביסיטרית להחליף טיטול במידת הצורך, או ליידע אותי שהיא לא מחליפה, אם היא בוחרת לעשות כך.

ובהתחשב בזה שהבייביסיטרית ביקשה 17 ש"ח, השכר שלה היה הוגן בהחלט.

(וגם לפי מה שכתבתי בהודעה כאן, בפסקה האחרונה- http://www.inn.co.il/Forum/Forum.aspx/t606670#6732646).

ל"אור היום"אמא ל2 קטנטנים

אני אישית, פשוט לא מזמינה בייביסיטר שוב, אם לא הייתי מרוצה ממנה.

אני לא רבה עם אף בייביסיטר, ואני לא חושבת שאני צריכה להסביר לה את מחויבותיה כבייביסיטרית

אם לא מתאים לה להחליף טיטולים, היא צריכה להגיד.

אני הזמנתי פעם בייביסיטר שאמרה: אני לא מחליפה טיטולים. זה טוב מאוד שהיא כנה, ואומרת את האמת.

אז לקחתי מישהי אחרת כי זה היה להרבה שעות. וברור שצריך להחליף טיטול בשלב כלשהו...

אני חושבת שאת לא צריכה "לריב" על זה, פשוט מאוד, אם יש לך יותר מידי שאלות לגבי ההתנהלות שלה,

את לא חייבת לקרוא לה שוב..

תודה...אור היום

לגבי הסברת המחויבויות- אני כן חושבת שחשוב לעשות תיאום ציפיות, כי נשמע מהנערות שהגיבו כאן, שיש הרבה בייביסיטריות שחושבות שהן לא אמורות להחליף טיטול, ולא לוקחות אחריות על זה, לכן חשוב בעיניי כן לדאוג לזה.

ושוב תודה

זה כבר נשמע הגיוני אור היום
כשהיא מגיעה שימי רימון על כמעט הכי מצונזר שיש!כלנית1

כך היא תוכל לגלוש, אבל בערבון מוגבל. אמרתי "כמעט" כי הכי מצונזר זה אימייל בלבד. אין טעם בזה בלבד.

הזמנתי פעם בייביסיטר בת 20 שכבר עבדה (במחשבים). היא דרשה 25 ש"ח לשעה (הסכמתי כי לא היתה ברירה- בנות משלנו היו תפוסות באותו יום), 

ובנוסף לספר שהכנתי לה ולשתיה, היא ביקשה אפשרות להתקין על המחשב הנייד האישי שלי תוכנה שאותה תסיר 

אח"כ. התפלאתי שהיא עוד קיבלה כסף בשביל שעתיים של הנאה ושימוש במחשב שלי (בלי עבודת שמרטפות כלל,

כי זה היה אחרי 9 בלילה)

הערה לגבי המחשבחלושי

השארתי פעם את המחשב דלוק בטעות וכשחזרתי הביתה חשבתי על כך. 

בבתים רבים שיש בהם בני נוער ההורים עושים חסימה, הרבה פעמים לעומת זאת בבתים של ילדים ממש קטנים אין חסימה. 

אם זה המצב כדאי מאוד לא לאפשר לבייביסיטר להיות על המחשב כיוון שהפיתוי מאוד גדול. (האם אנחנו היינו רוצים שילדינו בבית אחר יהיו חשופים ללא השגחה?) 

כביביסטרית.....יםגט567

לגבי ההרטבה או הטיטול- אני באופן אישי הייתי מחליפה אבל זה מכיוון שאני מגיעה מבית אם אחים קטנים ואני רגילה לזה ולא נגעלת אבל אני ממש מבינה את התגובה של הביבסטרית ואפילו לא הייתי מקצפה אחרת!בנוסף הגיוני שהיא פשוט לא שמה לב זה לאו דווקא תגובה אטומטית של הביביסטריות לבדוק אם היא התעוררה בגלל שעשתה ולהחליף טיטול!

תזכרי שאת אמא כבר כמה שנים היא לא!

לגבי המחשב אני לא מבינה את הבעיה שלך !

אני חושבת שגם אם הילדה תיפול ותראה דברים שהיא לא אמורה לראות זה לא ענינך ... אם הילדה רוצה לראות דברים אלו היא תמצא דרך! 

ואני באופן אישי הייתי ממש נלחצת אם האישה שבשבילה עשייתי ביבי סיטר היתה מתקשרת לברר מה עשיתי- אם היא לא הזיקה לך אז הכל טוב!

מוזר לי שמפריעה לך שהיא לא העלימה ראיות ... אפשר לחשוב!

^^^^אנונימי (פותח)

גם אני ביביסיטרית, וממש מסכימה..

לחלושי ולשתי הבייביסיטריות-אור היום
עבר עריכה על ידי אור היום בתאריך י"ד בשבט תשע"ד 14:17

גם אני עשיתי בייביסיטרים כנערה, ונהגתי ללכת מדי פעם לחדר של הילדים הישנים (כשהבייביסיטר היה בלילה והילדים ישנו כבר), ולראות שהכל בסדר.

אני בספק גדול אם היה אפשר לפספס את הריח הזה.

איך אני יודעת? למה אני חושבת ככה? כי אני הייתי כאן ואתן לא.

אז כן, אני מצפה מבייביסיטרית ללכת מדי פעם לחדר לראות שהכל בסדר עם הבנות. לא כל חמש דקות, אבל כן כל 20 דקות, נניח. לא מצפה ברמה של אנזוף בה אם לא תעשה כך, אלא מצפה לזה כמוסר עבודה בסיסי. (אולי אני טועה. אפיק לקחים בעצמי).

לבייביסיטרית הראשונה- באמת אין מקום לומר לי מה ענייני ולא ענייני כאן. מדובר בבית שלי, במחשב שלי.

נתתי לבייביסיטרית רשות להשתמש בו. לא התעניינתי לאיזה אתרים היא נכנסה. הדבר העיקרי שהפריע לי הוא שהיא השאירה את המחשב ברמת תפקוד נמוכה יותר, עם המון חלונות פתוחים באופן לא ברור (לא חשדתי שהיא באה להשתיל וירוס, להוריד תוכנה או משהו אחר, ובכל זאת לא הבנתי מה קרה).

זה שאת היית נלחצת מטלפון של הבייביסיטרית- זה עניין אישי שלך. כמי שמשלמת עבור שירות, מותר לי לשאול מה קרה ומה היה, אם אני מגלה בדיעבד שיש דברים שלא דיווחו לי עליהם.

אגב, קצת פחות סימני קריאה ואמירות קיצוניות ("זה לא עניינך", "אפשר לחשוב"), יעשו את הדברים שלך ליותר נעימים לקריאה ופחות מתלהמים.

לא כל האמת אצלך, בסופו של דבר, כמו גם הרשות להחליט מה ענייני ומה לא.

תודה. 

^^^ וואי ממש!!!אפוווש

חוצמזה  אתן אומרות "התפלאתי שהיא עוד קיבלה כסף בשביל שעתיים ושימוש במחשב"

אז מה את רוצה שהיא תעשה  בדיוק ??? שתשב ליד המיטה של התינוק שלך ותסתכל עליו ישן? שתסתכל על הקירות? מה?!

תנסי להכנס לראש של נערה בביביסיטר.. אתן חושבות שזה כזה נחמד..וזה לא!!

אני ספציפית בד"כ מביאה איתי את החומר למבחן אם יש, אבל אם אין ?! אז מה אני אומרה לעשות בדיוק?! לשבת על הספה בלי לעשות כלום עד שתחזרי רק בגלל שאת משלמת לי ? אז מה אכפת לך שהיא אצלך במחשב?! בסה"כ היא עושה לך טובה!

למרות שבעצם כתבת גם לכלנית, אני עונה לך.אור היום

מה את אמורה לעשות בזמן בייביסיטר?

להשגיח על הילד.

במקרה הצורך, לטפל בו.

אם יש מצב חירום חלילה, לטלפן למד"א או לאמא.

אם זה לא נחמד לך לעשות בייביסיטר, כמו שמשתמע ממה שכתבת, אז אל תעשי.

אין חובה לעשות בייביסיטר.

ואם את חייבת כסף, את יכולה לחפש לעצמך גם עבודות בית קלות.

אם את הולכת לשמור על ילדים, מתוך בחירה שלך, אין לך טיעון להאשים את האמא בו.

מה את אמורה לעשות אם אין מבחן?

שאלה מפתיעה, אבל אענה בכל זאת- למצוא לעצמך תעסוקה אחרת בזמן הבייביסיטר (אם הילדים ישנים), או לשבת בחוסר מעש. זה בטח לא חובת האם להעסיק אותך, ומקדמת דנא לא מקובל שהורה שמזמין בייביסיטרית דואג לה גם לתעסוקה. זה אפשרי, אך לא חובה או תפקיד של ההורה המזמין.

ואין כאן שום טובה מצד הבייביסיטרית- היא מקבלת על זה תשלום, בד"כ לפי כמה שהיא גובה (ולא לפי כמה שההורה המזמין היה רוצה לשלם).

זה כמו שאגיד- אני עושה לבוס שלי טובה כשאני עושה כך וכך בעבודה. אז לא. אני מקבלת על זה כסף, ולא עושה בהתנדבות.

לכן אין כאן טובה, אלא מערכת יחסי מעביד-עובד.

תודה, כלנית אור היום

אין לנו רימון, אבל תודה בכל אופן.

בכלל לא ברור מאליו שבייבי סיטר תעיר את הילד ותחליףאורין

לו. ולא כל בנערה בת 16 יודעת להחליף. לא תמיד יש לה אחים קטנים

בדיוק! זה לא התפקיד של הביביסיטר אלא של האמא..!אפוווש

זה הילד שלך לא שלה, היא אמורה

לשמור עליו אם הוא יתעורר או אם יכנס מישו..

...אור היום

זה רק מלמד שמעולם לא היית אמא ושאת לא יודעת שעיכוב בהחלפת טיטול מלוכלך יכול ליצור גירוי ניכר ומיותר בעור.

האמא לא נמצאת בבית כדי להחליף, ולכן היא הזמינה את הבייביסיטרית. אם הבייביסיטרית לא יודעת שזה תפקידה להחליף (או לא רוצה לעשות זאת), המינימום המצופה ממנה הוא ליידע את האם.

סליחה, אפשר להגיד משהו?נפשי ישובב

עוד לא הורה, אבל נכנסת לכאן באופן קבוע כי אני עובדת הרבה עם ילדים.

כבייביסיטר מנוסה, ולא בת 20 (יותר), כמה דברים:

בקשר למחשב- יכול להיות שצריך להגביל, תלוי במידת האמון והפתיחות בינכם לבין הבייביסיטר- ובכל מקרה אם הגבלתם- תגידו את זה! כן, לא תמיד הכי נעים אך מציב גבולות, או באמת כמו שיהודיה אמרה- המחשב יהיה מובנה לעבודה מוגבלת, בלי יכולת להורדות וכאלה. לענד"י יש בזה משהו לא טוב שהבייביסיטר תעשה מה שהיא רוצה, העיקר שלא תשאיר עדות כביכול. פשוט תגבילו שימוש -כרצונכם.

בקשר להחלפה- לפעמים גם כשמריחים- והילד ישן זה מעורר התלבטות האם להעירו ולהחליף לו או שנחכה עד שההורים יגיעו (אם זה בזמן הקרוב). אל תשכחי שזה מתוך שינה, והיא לא אמא שלו ואם הוא לא יקבל את זה בטוב אז יהיה לו קשה ולה קשה. ברור שאם זה לזמן ארוך  אז להחליף אבל כן יש מקום לדווח להורים ולהתייעץ על כך איתם מה לעשות ואיך. טובת הילד זה הדבר העיקרי העומד לנגד עיני כאן, ולעיתים לא להעירו זה עדיף כבייביסיטר, אך ודאי שזה בהתייעצות עם ההורים באותו רגע.

ובקשר לטיטול ההפוך- זה לא אומר כלום. לא כולם נולדו עם ידע מוקדם ועשיר בנוגע לטיפול בילדים- הכי בסיסי שיש.. וזה קורה. עדיין מסתובב אצלנו סיפור במשפחה על אחד הדודים ששמר עלינו כשאמא הלכה ללדת, והחליף את הטיטול הפוךצוחק מה שכן- חשוב שהבייביסיטר תהיה אחת שאפשר לסמוך עליה והיא תתקן במקרה שהיא לא יודעת אך היא מבינה עניין, ומסתדרת עם הילדים בשמחה. את הטכניקה אפשר ללמוד- אך הנשמה.. לאהוב ילדים זו אמנות, ובמיוחד ילדים שאינם שלך ממש..

זהו.. שה' ישמור על הגוזלים תמיד ויסך כנפיו עליהםחיוך

סליחה ,אפשר להגיד משהו מהצד השני?? (הביביסטריות)אנונימי (פותח)

אני חושבת שבתור אימא את לא צריכה לצפות מהבייביסיטר להחליף לילדה שלך שברח לה 

במיוחד עם היא ממשיכה לישון .

אם יש לך בעיה קשה עם זה אז בבקשה תיידעי את הבייביסטר שלך ותשארי לה מצעים +בגדים החלפה בחוץ

(חוץ מזה שאני אישית מכירה בנות שגם טיטול לא מוכנות להחליף!!)

ובנוגע למחשב אני חושבת שכדי לך לדבר עם הבייביסיטר לפני ולהגיד לה שאת מבקשת שהיא לא תוריד תוכנות למחשב ותסגור את כל החלונות שהיא פתחה....

מקווה שעזרתי...

ביביסיטריהושבעט5

צריך לידע את הבייבי סיטר ,על זה שהילדה עלולה לפספס בשינה.

זאת כנראה הסיבה לריח הניחוח שפגשת כשחזרתם.

תאום צפיות לא מזיק אף פעם.

בתור אמא מנוסה אני לא בטוחה שכל יודעת ו לא  נגעלת להחליף חיתול ו בגדים 

ןמצעים רטובים

שוב ושוב ושוב...אור היום

לא היה צורך להחליף מצעים. לא היה צורך להחליף בגדים.

הדבר היחיד שהתלכלך היה הטיטול (ואזור הגוף שבא במגע עם הטיטול, ורק הוא).

הבת שלי עושה יציאה לעיתים מאוד רחוקות מתוך שינה (פעם בכמה חודשים) ולכן לא זכרתי את זה ולא סיפרתי על כך לבייביסיטרית.

לדעתי, אם בייביסיטרית לא מוכנה להחליף טיטול והיא שומרת על ילדים עם טיטול (הייתה גם תינוקת שברור שאינה גמולה), עליה ליידע את ההורים, מצד היושר.

לפי דעתי...אנונימי (פותח)

אני חושבת שככל שהצדדים יותר מוסברים אחד לשני כך נחסכות המון אי נעימויות-אם את סומכת על הבייביסיטר שלך ויודעת מאיזה בית היא בוודאי שתצפי ממנה לכל מני דברים שלא היית מצפה ממישהי חדשה\שאת לא מכירה. לפי דעתי גם המחשב מאוד בעייתי משום שהוא מאוד מפתה וכאשר אין אינטרנט 'רימון' (מכל מני סיבות) צריך שתהיה מגבלה כלשהי על הגלישה באינטרנט! את לא היית רוצה שילדתך תראה (בעתיד) במקומות שהיא עושה בהם בייביסיטר  דברים שאינך מסכימה לה לראות בבית!!  ולעניינינו ככל שאתה מעביר לבייביסיטר מה אתה מצפה ממנה כך היא יודעת מה היא צריכה לעשות. אני בת 14 וקרו מקרים שלא ידעתי אם אני אמורה לקלח את הילדים או לתת להם לישון ככה כי הם מסרו לי דברים לא ברורים וההורים לא ענו.

מקווה שעזרתי....

תודה לך...אור היום

לגבי המחשב- את צודקת. כנראה ההגבלה תהיה מוחלטת להבא.

לגבי הטיטול- את צודקת גם, ונראה שאת מסכימה עם דבריי שראוי לפחות להתייעץ עם ההורים וליידע אותם.

ובאמת לא זכור לי שכתבתי משהו לגבי טיטול הפוך, למרות שאת לא הראשונה כאן שהגיבה לזה... אשמח אם תאירי את עיניי איפה כתבתי משהו בנושא, כי זה לא זכור לי כלל.

מישהי אחרת כתבה שהיא הייתה בהלם שהבייביסיטרמה אני ומה חיי

אצלה שמה טיטול הפוך ומאז היא לא לוקחת אותה יותר...לא את כתבת.

אם יורשה לי להגיב כמבינה מעט במחשבים:אומנותי

לפי התמונה שצילמת נראה שנפתחו 8 קבצי אקרובט רידר (קבצי קריאה)

6 תיקיות במחשב

5 בעיות כלשהן שהוינדוס הקפיץ

2 ניסיונות להוריד קובץ מכווץ בתוכנת כיווץ

6 ניסיונות לאתר רשת אלחוטית

ועוד שלל עניינים טכניים שקשורים למחשב. ביניהם ניסיון להוריד דרייבר לעכבר.

כל אלו לא מעידים על גלישה באתרים מסוכנים, אלא על בעיה שצצה במחשב והיא לא ידעה לתפעל.

יתכן מאוד שהיא סתם לחצה OK על חלון שקפץ במקום ללחוץ על X וזה התחיל להוריד לה דברים בלי שליטה.

זה קורה המווווון לאנשים שאין להם מושג במחשב.

אם את רוצה בפשטות לדעת מה בדיוק הלך במחשב שלך את יכולה ללחוץ על מקש CTRL+H זה יוביל אותך מייד להיסטוריה של כל דפי האינטרנט בהם גלשה.

ואז תוכלי לדעת 2 דברים:

1) באיזה אתרים היא גלשה

2) האם היא ניסתה להסתיר זאת כי אם כן יהיה לך ממש "חור" בשעות שבהן היה בייביסיטר כי היא אולי מכירה ומחקה את ההיסטוריה ואז במקומך הייתה נדלקת לי נורה אדומה. לא שניה קודם לכן.

אני בטוחה שזה יעשה לך רק טוב- או יגביר את האמון שלך בה או יגביר את העירנות שלך לגבי שימוש בני המשפחה והאורחים במחשב.

לגבי הטיטול, יש סיכוי טוב שהיא פשוט לא רצתה להתעסק עם זה.

אין חולק שזה לא בסדר וזה כבר נתון לשיקולך אם להמשיך לעבוד איתה/ להבהיר לה את ציפיותיך ממנה כדי שלא תוכל להתחמק להבא או סתם לערוך איתה שיחה של הבהרת ציפיות בלי קשר למה שהיה.

ב"הצלחה!

וואי אני משתגעת!!!!!!אפוווש

את לא ההורים של הביביסיטר! היא יכולה לראות מה שהיא רוצה, כל עוד היא לא מראה אתזה לילדים שלך!

את לא אמורה להשגיח עליה במה שהיא רואה במחשב! חוצמזה שעם הדרישות שלכן אני לא חושבת שמישי הייתה מסכימה לשמור אצליכן!!!

אפוווש יקרה...רבה אמונתך!

אני מבינה שאת לא מסכימה עם מה שנאמר כאן,

אבל אנא, השתדלי לכתוב בצורה שתהיה נעימה לקוראים. כך דעץך גם תתקבל ביותר הבנה.

בכל מקרה, לגבי המחשב, יש שימוש סביר, ויש שימוש שעלול להזיק למחשב (כמו הורדת תוכנות מגורם בלתי מוכר, הורדת משחקים, הורדת סרטים, פתיחת קבצים לא מזוהים מהאינטרנט). את בוודאי תסכימי שלבייביסיטר אין רשות לפגוע במחשב, נכון?

^^^מסכימה ממשרותי7

עם מה שרשמת בקשר להחלפה-זה גם מה שאני חשבתי..

חח בטח לא רצתה להעיר את הילדהימר
ואם היא היתה אצל משפחה אחרת- שהאמא היתה מעדיפה שתשאיר את הילדה לישון, והיתה מחליפה- היתה יוצאת גם לא בסדר..
לגבי המחשב- כנראה זה בטעות.. שיעמם לו אולי וניסתה כל מיני דברים ואופס.
לגבי הטיטול ההפוך, חח חמותי, בפעם הראשונה שהחליפה לבני טיטול שמה לו את הטיטול הפוך.
עבר הרבה שנים מאז שהחליפה טיטול.
קורה- אני לא רואה צורך להתעצבן.
זה באמת מיצה את עצמו כבר.אור היום

אני מרגישה שחלק ממי שמגיבה, מגיבה כי חשוב לה להביע את דעתה, בלי לקרוא את תגובותיי לאורך השירשור, שבהן אני עונה כמעט על כל הטענות השונות שהועלו כאן.

אני לא מבינה מה הטעם בזה, אבל שיהיה.

בכל אופן, עונה לך, ומקווה שבזה באמת נמצה את הדיון-

אני לא מאמינה שיש אמא יהודיה שהייתה מעדיפה שהילדה שלה תישן עם קקי בטיטול 10 שעות. לא מאמינה. הבת שלי עשתה יציאה בטיטול לכל המאוחר והיא קמה בבוקר קרוב ל-8:00.

לגבי המחשב- כבר עניתי.

לגבי הטיטול ההפוך- לא קרה כאן. מישהי אחרת כתבה את זה בתגובתה, ומאז הרבה ציינו את זה (ותודה ל"מה אני ומה חיי").

אדון אותך לכף זכות שאולי לא קראת את ההודעה הראשונה שלי, או שקראת תגובות בשירשור והתבלבלת.

אני עושה הרבה בייביסיטריםאביגיל=)

וכן.. אני חושבת שאם יש ילד שמידי פעם מרטיב צריך ליידע את הבייביסיטר ולומר לה לפחות מה היא אמורה לעשות כשזה קורה, למרות שזה ממש לא נעים לחליף לילד שהוא לא שלך!

הלו! את מקבלת על זה כסף...משיח עכשיו!

גם לא נעים לפנות שולחן שלא אתה אכלת בו, אבל מלצרים עושים את זה ומשלמים להם על כך

אני חושבת שהטעות נעוצה רק בגלל שלא הי תאום ציפיות!770מ
אני חושבת שאת קצת מאכילה את עצמך בסרטיםנהורא

כלומר,

לא היתה בעצם שום שיחה בינכן. את מעבירה ביקורת ומסיקה מסקנות והכל באופן חד צדדי לגמרי.

נכנסת הביתה והרחת ריח לא טוב, באמת לא נעים לשאול מהסיבה שפירטת. אך, ברור לי שבשיחת הטלפון אח"כ צריך היה לדבר ולהעלות זאת: לדוגמא:

"כשנכנסתי הבית היה אפוף ריח וגיליתי שהוא הגיע מהטיטול של הילדה.

הייתי מבקשת להבא לבדוק את הטיטולים של הילדים מדי פעם ולהחליף במידת הצורך, כיוון שזה לא נעים/גורם לפריחה בגוף. זה בסדר מבחינתך?"

וכך לפי התשובה גם תדעי מה יחסה לכך והאם המשך הקשר רלוונטי לשתיכן.

ובקשר למחשב, שוב , איני מבינה מדוע השאלה לא ישירה, לפעמים הרמיזות האלו נראות לכאורה מנומסות אך הן רק פוגעות ומעבירות תחושה של חוסר אמון ובקורת סמויה.

"ראיתי שבמחשב נפתחו המון חלונות, אם יש לך חוסר הבנה במחשב תתקשרי אלי ותשאלי ובנוסף- אם אפשר לסגור את החלונות בסיום השימוש. כי אני לא אוהבת שזה נשאר כך, זה עושה לי בלאגן בעיניים ואני חוששת מוירוסים.

כל כך פשוט. לדבר אמת.

עניתי לך במסר. אלעד- אשמח אם תנעל את השירשור. תודהאור היום
סליחה מאוד על הניסוחנהורא

לא התכוונתי לפגוע ואת צודקת כי אכן התנסחתי באופן ישיר ואפילו בוטה.

זה סוג של סגנון סלנג ופחות הטחת אשמה.

אבל שוב- התנצלות!

מקבלת בהחלט. תודה.אור היום
את מנסה להצדיק את עצמךאנונימי (פותח)

בס"ד

מעבר על כל השרשור, התברר לי לתומי, שאת כבר החלטת את התשובות.

שזה נשמע כמו להאשים את הבייביסיטר.

1. יכול להיות שהיא לא שמה לב, כשריחות מתחזקים בהדרגה, לפעמים האף מתעלם מהם.

2. להרשות, עם הגבלה אחת פשוטה: שתפתח רק אתרים שהיא מכירה(כן, תופתעי כמה וירוסים נחסכים מכך שאנשים פותחים רק אתרים שהם מכירים, ולא משנה שיש באחד או שניים וירוס, זה עדיין יעיל.), וב: שלא תוריד שום דבר למחשב.

אם יש בעיות, שתתעלם מהם ולא תלחץ לא "X" ולא "OK". משם  תאלצי להחליט את או בעלך מה עושים עם זה, אבל למחשב לא אמור לקרות יותר מדי.

*עדיף שבנוסף תגלוש במצב "גלישה בסתר" אם את והיא יודעות מה זה.

זה תמיד נעים להאשים באנונימיות,אור היום

ועם זאת- אם אין לך את האומץ לעמוד מאחורי הדברים שלך עם הניק שלך, שבו את מוכרת כאן, זה לא ראוי בכלל.

ואם באמת הייתי מחליטה כבר את התשובות, לא הייתי כותבת כאן ושואלת.

כן למדתי מהתגובות כאן שאולי הבייביסיטרית לא הריחה או בחרה לא להחליף מסיבות אחרות.

כן למדתי כאן שאולי המחשב הגיע למצב שאליו הגיע כי הבייביסיטרית נתקלה במשהו במהלך השימוש במחשב, הגיבה בצורה לא נכונה, ואז נפתחו הרבה חלונות.

(וגם למדתי על הציפיות של בייביסיטריות, ועל כך שאולי חלקן גולשות באתרים לא צנועים, ולכן היה כאן כזה להט להגן על זכותה של בייביסיטרית לגלוש באיזה אתר שהיא רוצה, בלי הגבלה).

כן למדתי שרצוי לאסור לגמרי על שימוש במחשב שלנו (יש לנו אינטרנט לא מסונן, ולא הייתי רוצה שדווקא כאן הבייביסיטרית תגלוש לאתרים לא צנועים).

בעיניי, הגבלה רק לאתרים שהבייביסיטרית מכירה תעמיד אותה בניסיון גדול, וזה לא מרגיש לי נכון.

אני לא מתכוונת להרשות עם הגבלות- או לגמרי כן, או לגמרי לא.

אור היום- מתפעלת מהסבלנות שלךמשיח עכשיו!

איך שאת עונה לכל אחת בצורה נעימה [גם אם לא מגיע לה...]. יישר כוח!

תודה רבה אור היום

שימחת אותי במה שכתבת.

בסופו של דבר, חשוב לי להגן על עצמי ועל כבודי, ולא לספוג האשמות בלי להשיב (במיוחד שחלק מהאשמות לא הוגנות, או נענו כבר, ויוצאש"המילה האחרונה" היא ההאשמה כלפיי).

זה בכלל היה שירשור מעורר מחשבה בשבילי.

שוב תודה

לפעמים קופצים חלונות של אתרים לא צנועיםאנונימי (פותח)

לפעמים קופצים חלונות של אתרים לא צנועים,

POP-UP 

בזמן שגולשים באתרים של הורדת סרטים רגילים וכדומה.

ממש לא בטוח שהיא נכנסה במזיד לאתרים כאלה .

אם בייביסיטר הייתה נכנסת במזיד אצלי לאתרי פורנוגרפיה,

בשום אופן היא לא הייתה מוזמנת יותר,

אבל לאתרים בסגנון יש נטייה להיפתח לבד כחלון קופץ

בזמן שגולשים באתרים של הורדות.

(שאין שום סיבה שבייביסיטר תיכנס גם אליהם)

דבר שני,

כשאני מזמינה בייביסיטר אני מכינה לה דף הוראות עם כל מה שעלול לצוץ

ואיך להגיב עליו.

חוסך הרבה בלגן אחרי זה.

מצד אחד, היא לא בסדר שלא עדכנה אותך כשהילדה עשתה,

מצד שני, אם מדובר על חצי שעה ולא יותר של המתנה,

סביר שהאמא תחליף , כי בייביסיטר בת 16 לא אמורה להתמודד עם קריזה של ילדה שרוצה לישון

ומחליפים לה טיטול במצב כזה. (יש לי בת בגיל הזה, גם לי כאמא שלה קשה מאוד לעשות דברים  כאלה אני הקטנה   במשפחה ואין לי אחיינים, ככה שבגיל 16 לא היה לי מושג איך תכל'ס לבצע החלפת טיטול עם קקי לילדה ישנה,

אם הייתי צריכה להתמודד עם זה, וכן עשיתי בייביסיטרים והחלפתי טיטולים של ילדים ערים

.

הבייביסיטר הייתה צריכה להתקשר אלייך לפלאפון וליידע אותך ושאת תבחרי מה לעשות,

אם למהר להגיע או להמתין.

זה מה שאני הייתי עושה במצב כזה אם הייתי במקומה ובגילה.

זכותך לא לתת לא להשתמש במחשב, אבל אם הרשת לה, את צריכה להסביר לה לא להוריד דברים וכו'.

לא כל ילדה אמורה לדעת את זה לבד.

אני אישית לא הייתי עושה את זה בגילה בביביסיטר, אבל אני הייתי ילדה חנונית מהממוצע בהרבה.

מסקנה,

שתיכן הייתן לא בסדר.

היא, שלא הייתה לה את ההבנה הבסיסית לא להיכנס לאתרים כאלה במחשב של אחרים,

ושלא ידעה לעדכן אותך על החיתול,

ואת, שמצפה מבת 16 ,לדעת להחליף חיתול עם קקי מתוך שינה שגם לאמא צעירה זה מסובך ומועד לבלגן. ולא אומרת לה שיש סיכוי שזה יקרה.

(פעם בכמה חודשים זה מספיק בשביל לעדכן אותה בדבר כזה ולא לשכוח. הבת שלי לא עושה מתוך שינה, אבל אם היא הייתה, גם פעם בחצי שנה, הייתי מעדכנת את הבייביסיטר בכך ולא מצפה שילדה בת 16 תדע לבד להתמודד עם זה)

אוקיי.אור היוםאחרונה

שוב, כמו, שכתבתי לאנונימית הקודמת, זה יותר ראוי לכתוב עם הניק שבו את מוכרת כאן, ולא להעביר ביקורת באופן אנונימי.

לגבי החלונות הקופצים- אולי. הדפדפן שבו קופצים חלונות הוא די איטי אז קשה לי להאמין שהיא לא השתמשה בדפדפן שבו אני משתמשת, שבו לא קופצים חלונות בכלל.

אני לא מאמינה בלהרשות עם מגבלות והוראות. לכל היותר, אני יוצאת מהחשבונות שלי וזהו. לא אומרת לבייביסיטרית מה מותר ומה אסור.

(והנקודה הזו נטחנה והובהרה כבר בתגובות קודמות).

לגבי הטיטול- אין לי מושג מתי הבת שלי עשתה. אני מצליחה להחליף לבת שלי טיטול כשהיא ישנה, בלי שהיא תתעורר, אבל ברור לי שזה לא טריוויאלי שבייביסיטרית תעשה את זה גם כן.

ציפיתי שהבייביסיטרית תיידע אותי אם היא לא מחליפה טיטול- או תיידע מראש, או תיידע בזמן אמת, שהבת שלי עשתה והיא חוששת להעיר אותה אם תחליף לה.

גם על זה כבר נכתב מספיק בשאר השירשור.

אני ממש ממש לא הבנתי איזה צורך ראית בהערה האחרונה שכתבת בסוגריים. שאעריך אותך? שאראה את הסטנדרטים שלך לעומת הסטנדרטים שלי? שאחשוב על עצמי שהייתי לא בסדר?

אני שמחה לשמוע שאת זוכרת לעדכן בייביסיטריות גם על דברים שקורים פעם בכמה חודשים. אני לא כזו. תודה בכל אופן.

יוגה עם פרשת שבוע לילדי מילואיםאיתי פ

אהלן, הכנתי סרטון של יוגה להורים וילדים לפרשת השבוע.

הוא מעולה לילדי מילואים/קבע כי יש בו המון מגע, עיטוף, הענקת ביטחון. ומתאים כמובן לכל משפחה, לא רק מילואים.

תהנו

יצירתי!תהילה 3>אחרונה
בהצלחה
אולפנה או תיכון בירושליםאילת אלישיב

מחפשת בירושלים אולפנה או תיכון דתי לבת שלי, מקום טוב וחם עם רמה לימודית טובה וחינוך טוב.

כן שמאפשר טלפון חכם ולק ג'ל. 

מציעה לך לשאול גם בפורום אמהות. בהצלחה בחיפוש!יעל מהדרום
אולי אולפנת חורב?הרמוניהאחרונה
אירועי תרבות בקהילה- מה הכי אהבתם?טליולה

קיבלתי תפקיד חדש יו"ר ועדת תרבות בקהילה שלנו

התקציב דיי דל 🤧

אשמח להמלצות למפעילים באירועי קהילה שהייתם בהם!

תודה!

מקסיםזיויק
באיזו קהילה?
אני אוהבת ערבי נשים שיש זמן לפטפט ולהכיריעל מהדרום
לק"י

יכול להיות יצירה קלילה, סתם ערב שכל אחת מביאה משהו טעים, אוכלים ומדברים.

ומציעה לך לשאול בפורומים פעילים יותריעל מהדרום
סיורים בגינות וחורשות קטנות מקומיות עם מדריכים,ירושלמית טרייהאחרונה

זה נקרא סיורי טבע עירוני. מגלים צמחים ובעלי חיים.

פיתות על הטאבון ביער..

זה עולה מעט כי זה רק תשלום למדריך.

סעודות שבת - קטסטרופה אבא פגום
עבר עריכה על ידי אבא פגום בתאריך י"ח בחשוון תשפ"ו 16:30

אני סובל בשבתות, פשוט סובל, כל סעודה היא סיוט. יש לנו ב"ה 6 ילדים מגיל 3 עד 17 וכל סעודה היא בעיקר הקנטות בין הגדול לכולם. אני מכין דברי תורה, חידונים, סיפורים (כן, ניסיתי גם את "עושים עניין" של הרב יוני לביא) ופשוט לא מצליח להחזיק יותר מ 20 שניות. אני רק פותח את הפה הגדולים על הספה במקרה הטוב קוראים עלונים, או בחדר, נחים מחוסר עזרה בשישי.. אני מרגיש מועקה גדולה, תחושת כישלון, אפילו הקטנים לא מקשיבים לסיפורים.

יש למישהו עצה מלבד תפילה?

אני עובד עצות..

לצערי מוכר גם ליליפא העגלון

החלטתי בשלב מסויים להגיע לסעודה מתוך גישה פנימית: אין לי ציפיות מאף אחד. אני לא אחראי על אף אחד. אני מתחיל שלום עליכם אחרי הודעה מספקת, מי שלא רוצה שלא יהיה. אני מקדש - מי שלא נמצא שיקדש לעצמו או שלא יקדש בכלל. אחרי כל כך הרבה סעודות שבהן ניסיתי להחזיק בכוח, לשלוט בסיטואציה, להשליט ''צורה של שולחן שבת'' - חלאס, זה לא שווה את הכעס.

אלה ילדים גם של הקב''ה ומנקודה מסויימת שייקח אחריות... או כמו שרבי נחמן אומר: ''וכן כשמגיע שבת או יום טוב, אזי אני מוסר כל ההתנהגות וכל הענינים והתנועות של אותו השבת או היום טוב להשם יתברך, שיהיה הכל כרצונו יתברך. ואזי איך שמתנהג באותו השבת ויום טוב שוב אינו חושב וחושש כלל שמא לא יצא ידי חובה בהנהגת קדושת אותו היום, מאחר שכבר מסר הכל להשם יתברך וסמך עליו יתברך לבד''

בקיצור, לשחרר וזהו. לאורך זמן השחרור הזה מביא לשיפור במצב. 

תתרכז אולי בשירים וחוויה.זיויק

שיחות משפחתיות, צחוקים ודאחקות.

אולי התוכן מועבר בצורה מעיקה?

שיטה טובה, עובדת אצלנו:חירטטתי
להתחיל לשיר שירי עונג שבת, מניסיון זה מושך את אלה שעוד נשאר בהם קצת ניחוח של שבת ואלה שלא, כבר בעיה אחרת
מטורףזיויק
שחרר אותם…רינת 24

זה נשמע מאד מעיק.

למה לא פשוט לאכול ביחד, לפטפט ולספר חוויות מהשבוע שחלף?

אני מבינה את האידיאל שאתה רואה לנגד עיניך אבל נשמע שזה עושה יותר נזק מתועלת

מאוד מבינה אותךשם פשוט

מאוד מאוד מבינה אותך💔

מאוד כבר אמרתי?

אבל הכי חשוב שתהיה להם חוויה טובה משולחן שבת.

אל תכביד עליהם

תקליל

שישמחו בשולחן שבת, שיהיה כיף, קולות של צחוק, טעם מתוק וזכרונות טובים

א כלהעני ממעש

צריך שילד יזכור חוויה חיובית משבת , שולחנו, וכלליותו .

תשחרר

שיעור כללי תעביר במקום אחר

בנוסף שים לב יש לך טווח גדול של גילאים

אולי לא צריך ארוחה כל כך ארוכה?משה
יש דרך!!!אוצרי

יש דרך!! בגישת "שפר" להורות תוכל למצוא דרך לשפר את סעודת השבת, לשפר את מערכת היחסים בתוך הבית, להבין את הדינמיקה שבין הורים וילדים ומכאן, השמים הם הגבול. חבל לסבול כשאפשר ליהנות מגידול הילדים. גישת שפר, המפתח להורות אחרת. 

פרסומת?זיויק
לא מתאים לכל הורה, לא מתאים לכל ילד.טויוטה
מגפה כלל יהודיתטויוטה

אם כי ידיעה זאת, לא עוזרת במיוחד...

קח ממנו כמה טיפים. מנסיון.

1) תעלה נושא עם אמוציות לדיון, והם המדברים. ולא הקהל. אתה מנהל הדיון. 

2) תציב דרישה וציפייה, שאין שלילי בסעודה. רק חיובי !

3) תגרום לחוויה בשולחן, שירה חידונים וכו'

4) תעשה קואליציה עם שניים מהילדים בשירה או בדיון, השאר יצטרפו בהמשך.

5) תעשה קידוש מיד, אנשים רעבים הם אנשים עצבנים.... גם אתה.

6) תהיה אתה רק בחיובי ולא בשלילי.

8) תנמיך ציפייה, ותוציא מראש את כל התמונות והסירטונים והתיאורים מהידברות וכו' ששולחן שבת יש אוירה מדהימה ומשפחתית... לרוב זה לא כך, כל מה שבא ברוך הבא.

9) מסתבר שרוב הריבים הם על אותם דברים פחות או יותר כל שבוע, אוכל, מקום, וכו', תשב עם עצמך או אשתך ותפתור את הבעיות לפני שבת. [כגון חלוקת מקומות שונה]

10) בד"כ יש ילד אחד או שניים שהם עושים את הבלגן - תבודד אותם... בעדינות כמובן. ובלי לפגוע.

11) אם יש לך ילד עם הפרעת קשב ריכוז שייקח ריטלין גם בשבת.

12) אם יש לך הפרעה קח ריטלין לפני הסעודה ..... זה עובד. [וגם אם אין לך הפרעה.... זה עושה את העבודה...]

אם תרצה עוד, פנה אלי באישי.

כמה מוכר...arlan

לגבי ההקנטות- האם הן ממש מעליבות? האם ילדים יוצאים פגועים? אם כן זה (ורק זה) מצריך ומצדיק מלחמת חורמה. אם כולם בסבבה, תזרום.

לגבי זה שהילדים קמים- אנחנו מאוד קיצרנו את הסעודה תמורת זה שהם לא קמים.

משהאחרונה
לא מבין..יהולב

יש לך אחריות על דברים מסויימים, ולילדים יש אחריות על דברים מסויימים (כמו כל דבר בחיים).

נראה שאתה עושה את מה שלדעתך מוטל עליך.

אתה לא יכול לשלוט על אחרים (קדרא דבי שותפי..)

תזרום עם הדברים הטובים שאתה עושה ואל תפנה למקומות שבהם אין לך ממילא שליטה

כמה דברים:תהילה 3>

1. תדאג שלך ולאשתך יהיה כיף וטוב בשולחן. תיהנו, תאכלו טוב, תפטפטו בכיף, תספרו דברי תורה.

אנשים רוצים לבוא למקום שטוב בו, ושולחן שבת צריך להיות עונג, לא מטלה.

תנסי לשכול מכל שאר ההגדרות ופשוט לדאוג שיהיה לכם כיף, וכל השאר מפסידים...

2. אפשר להוסיף דברים שכיפיים לבני הבית, ואפילי לשאול מה אוהבים..

סבב של מה היה טוב השבוע, שירה ב2 קולות/סולו של שירים כיפיים והווי משפחתי.

3. לגבי הגדול שמקניט, זה בדרך כלל ככה או רק בסעודה? התנהגויות של הצקות או מריבות על מקום בשולחן זה מגיע מחיפוש מקום במשפחה, מתחושת מצוקה מול המקום שלי וכו.

כן כדאי לנתב אותו למקום שירגיש משמעותי, ושיש לו מקום ומשמעות במשפחה. אפשר לבקש ממנו להכין דבר תורה, לשיר איתך איזה שיר, לעזור בהגשה, או סתם לפרגן לו על משהו.

בכללי לשים לב שהוא בטוב, ומה קורה לו.

ילד שמציק זה ילד שמשהו מציק לו.

4. כמובן תפילות!!

מחפשת מטפל רגשי מומלץ מנסיוןבננה צהובה

הבן שלי בן 16. מתוק, אבל  עם חרדה חברתית ודימוי עצמי נמוך.
מחפשת מטפל רגשי ממש טוב באיזור פתח תקווה והסביבה.
אשמח להמלצות!
תודה רבה!!

מציעה לך לשאול גם בפורומים נוספים ופעילים יותריעל מהדרום

לק"י

אמהות

הריון ולידה

ועוד

אפשר דרך השרות הפסיכולוגי של פתח תקווהמתיכון ועד מעון

יש שם פסיכולוגים גברים מצוינים, אבל לא דתיים אם זה חשוב

עניתי לך בפרטי, אם עדיין רלוונטיחירטטתי
מה טעות?חירטטתיאחרונה
כמה עובדותאריק מהדרום

1. כלכלת ארהב היא כרבע מכלכלת העולם כולו.

2. כלכלת סין היא הבאה בתור עם כ-17% מכלכלת העולם כולו.

3. אחריה כלכלת גרמניה בפער משמעותי של כ4.3% מכלכלת העולם כולו

4. שלוש הכלכלות האלה יחד לבדן מהוות כמחצית מכלכלת העולם כולו

5. כשמונים אחוז מכלכלת העולם מתבצעת במדינות G8 שהן היום G7 בתוספת רוסיה שממודרת כרגע מהמועדון.

6. 86 אחוז מכלכלת העולם מתבצעת במועדון G20 שהם 19 המדינות החזקות כלכלית בעולם והאיחוד האירופי שנחשב לחברה בפני עצמה (כלומר יש נציגות גם למדינות אירופאיות נחשלות באיחוד)

7. כל שאר העולם מתחלק ב14 אחוז הנותרים

8. ישראל איננה חברה בG20.

9 סדר גודל של התלג לנפש בישראל הוא סדר גודל של תלג לנפש של גרמניה

10. אנחנו לא כמו גרמניה כי אין מספיק נפש, לא כי אנחנו לא מוכשרים או חכמים מהם אלא כי אין מספיק נפשות.

מסקנה שלי, הביאו ילדים זה טוב לכלכלה, שאו ברכה.

(זה איננו פוסט כלכלי ולכן לא נכתב בפורום חיסכון השקעה וצריכה, אני יודע שאני משקר ביודעין שקרים לבנים למשל לגבי התלג לנפש של סין ולא אכפת לי ואני לא נכנס לדיון על כח קניה כי זה לא פוסט כלכלי, רק שורת המסקנה חשובה לי פה וכל השאר לא מעניין אותי)

תמיד נהיה עם קטן יחסית לאומות העולם, "כי אתם המעטקעלעברימבאר
מכל העמים". אף פעם לא נהיה 70 מיליון כמו גרמניה, ולא בטוח שיש מספיק מקום בארץ ישראל המורחבת להיות כמו הסינים.

אף פעם לא נהיה המעצמה הכלכלית של העולם כי אנחנו עם קטן.

לכן הנביאים אומרים שבעתיד הגויים יסייעו לנו כלכלית כמו שהאומן והמניקה עוזרים לתינוק קטן "והיו מלכים אמנייך ושרותיהם מניקותייך"

ישראלאריק מהדרום

היא המדינה המערבית היחידה שהאוכלוסיה שלה מתרבה בעוד שאוכלוסיית המדינות המערביות האחרות צונחת.

ישראל היא מדינה שיש סיכוי לדור שלנו להזדקן בה בכבוד כי יש לה צעירים שישלמו מיסים למחלקת הרווחה.

כבר היום ישראל יכולה לקיים את התעשייה שלה ללא מהגרים (ברוב ענפי התעשיה, יש עבודות בבניין ובמוסכים ובסיעוד שזה יותר קשוח).

ישראל צפויה להגיע ל24 מליון נפש עד שנת 2100 ויש הערכות שזה יקרה עוד לפני כן.

בקיצור הבאת ילדים לעולם זה ברכה לישראל.

מסכים איתך שזה ברכה, פשוטקעלעברימבאראחרונה

לא נראה לי שיום אחד נהיה מליארד כמו הסינים.

ואם מתישהוא נמנה מליארד, אז הסינים ימנו 500 מליארד (ויגורו בכוכבים אחרים או לא יודע מה יהיה. ובכלל השאלה אם ארץ ישראל יכולה הלכתית להתפשט על כל העולם, או שהטבעים ישתנו בעתיד או הטכנולוגיה בעתיד הרחוק תאפשר לנפח את כדור הארץ או לא יודע מה יהיה). בכל מקרה תמיד נהיה עם שמהווה אחוז קטן כמותית מהאנושות, ואף פעם לא נהיה המעצמה הכלכלית של העולם

קראווניםיוני21

עד כמה ילדים זה מתאים

עם 2 ילדים איך זה?

כמה המחירים היום לקראוון בברוכין?

מערב השומרון

תודה רבה

תלוי בגודל של הקראווןעזריאל ברגראחרונה

אנחנו נכנסנו לגור בקראוון כשהיו לנו שני ילדים, ועברנו ממנו עם שלשה ילדים, והיה סביר.

לא זוכר כמה מ"ר הוא היה, אבל היו בו שני חדרי שינה - אחד לנו ואחד לילדים, שהיה בו מקום להשכיב את שלשת הילדים במרווח.

והיתה חצר גדולה שהילדים שוטטו בה בכל זמן שמזג האוויר איפשר את זה....

הבת שלי שאלה אותי. אבא למה יש לך קוויםאדם פרו+

היא מתכוונת קווים בעור.

אני חושב שאלו קמטים.

מה עונים לה?

אולי יעניין אותך