אתם יודעים מה? אני כותב פעם אחת את דעתי וגם לא יענה עליה.
משה רבינו צודק כשהוא אומר לקב''ה שהוא לא מתאים!!! משה רבינו לא מתאים לשליחות הזאת להוטציא את בני ישראל ממצרים.!!! בני ישראל -לא סובלים אותו כי הוא הנסיך המצרי המפונק. המצרים - בכלל... רוצח נמלט. הוא מגמגם וחסר כישורים פוליטים וכוח לשכנע...
הוא הבריז ממצרים בתקופה הקשה ל40 שנה, אין לו מושג מה הולך שם. אהרון לעומתו הרבה יותר מתאים - המצרים מכבדים אותו העם מעריץ אותו הוא האיש האידיאלי להוציא!
אבל ה' בכוונה לוקח את משה הלא יוצלח כביכול החסר מעמד פוליטי וכישורים ראויים. למה?!? כדי שכולם ידעו שה' הוא זה שהוציא את בני ישראל ממצרים. אם אהרון ינהיג מה המצרים יאמרו? אהרון פוליטקאי טוב - התקוממות עבדים מוצלחת קצת כישופים ובני ישראל יצאו.
זה כתוב במפורש "למען תספר באוזני בינך... את אשר התעללתי במצרים וידעתם כי אני ה' " זה כל המטרה(להוציא את בני ישראל זה משני)
אז גם כאן כך לדעתי - אריאל שרון?!? פינה התיישבות?!? אם פרס היה מפנה או ציפי לבני או כל שמאלן אחר היה מפנה - היינו אומרים - טוב הוא שמאלני מסריח מעצבן חצוף שהצליח לו, וכואבים כאב עצום אבל לא מבינים את הנקודה!
המטרה של ה' לדעתי בכך שדווקא שרון מגן ויוצר ההתיישבות האדם הימני שפעל ביד קשה כנגד המחבלים, דווקא הוא פינה?!? למה?!!? כדי שנבין שזה לא שרון! ול אולמרט! ולא ציפי! ולא אהוד ברק!
זה הקב''ה עשה וגלגל דרכו כדי שנבין את זה!!
אז אתם באים ואומרים זה שרון?!? מה אתם לא רואים את המהלך הענק האלוקי הזה??? כל הקמפיין נגד הגירוש - הקמפיין הגדול ביותר בתולדות המדינה!!! נגד כל כללי הפוליטיקה - כל מי שהתנגד לשרון הוא פשוט פיטר אותו!!! בכל מצב אחר היו מעיפים ותו לכל הרוחות(את שרון) ולא! הוא הריץ את זה נגד כל העם, נגד מתפקדיו, נגד המשאל של המתפקדים! שרף כל כלל דמוקרטי קיים אפשרי - ולמרות הכל הלך לו הקלף עד הסוף!
למה זה?!? כי ה' רוצה שנבין ששרון לא עשה את הגירוש - אלא הוא עשה את זה ואם אנחנו לא מבינים את המסר הזה שזה ממנו ורק ממנו - אז ה' יסביר לנו את זה שוב...
רוצים?!? אני לא!!!!
נכון שמגלגלים חובה על ידי חייב אבל אנחנו צריכים להסתכל על המהלך הכולל ולא רק על מה שבא לנו..