פינוי בית השלום...פליץ

אני לא באה במטרה להתווכח עכשיו על מה שנכון או לא נכון בכל הקטע של פינויים וההתנהגות בהם. אבל אחרי תגובות שקיבלתי מכל מיני אנשים ביומיים האחרונים יש לי שאלה:

איך אתם מעזים?...

לשפוט אנשים צדיקים ממכם פי אלף? מה אתם חשים המזכירה של אלוהים? אתם יודעים מה היה שם? אתם ישבתם וחיכיתם בלי לדעת מתי המפנים יבואו, אתם ראיתם מה הלך שם שאתם יוצאים בהאשמות שאין להן שום שחר? מה אתם יודעים על כמה אלימות היתה שם, ומאיזה צד? מה אתם יודעים על מה שגרם לה??

מה אתם יודעים על בית בחברון שנחרב... וכמה באמת בכיתם עליו...?

ניסיתי להסביר, ניסיתי לצעוק, ניסיתי לבכות... אף אחד לא רוצה להקשיב. כולם עם הראש בתוך הקוקוס שלהם.

לכו תתחסדו ותצטדקו בפני אותן בנות שאי אפשר לגעת בגוף שלהן מרוב שהוא כואב. לכו תאשימו את אלה שניסו להגן על אותו בית בשבילכם. הבית הזה הוא לא סתם עוד בית - זאת החזית, ובזכות האנשים האלה אתם לא רואים כאלה עימותים בחצר האחורית שלכם. אז שתקו.

אני איתך את כ"כ צודקת...שבלול
בס"ד ה' הוא המלך!!!

את ממש ממש צודקת! אני אישית לא הייתי שם פיזית... מסיבות כאלה ואחרות... אבל לבוא ולהגיד דברים כמו "שיביאו את המשטרה של אבו מאזן ואז נראה אם ישארו שם אנשים" וכל מיני דברים כאלה.... זה מתחיל בבית בחברון ונמשך לכל הארץ חייבים לקום ולעשות משו אם זה לצאת להפגין ואם זה להתפלל ואם זה ללכת לשם. אבל אדם שיושב בבית ואומר לעצמו לא נורא המתנחלים שם הם יפתרו את זה שיהיה מודע אחכ לתוצאות ולהשלכות של המעשים שהוא עושה. אנחנו צריכים להילחם על כל טיפת אדמה בארץ ישראל אין לאף אחד חוץ מאיתנו זכות על האדמה הזאת ואף שוטר או מג"בניק לא יגרום לנו לחשוב אחרת.
אני אישית לגבי בנות חושבת שיש בעיה חמורה של צניעות ללכת לדברים האלה להילחם בשוטרים.. יש כ"כ הרבה דברים אחרים שאפשר לעשות אבל זה כבר כל אחד והדעה שלו...

שבעז"ה נזכה לחזור לכל האדמות שנלקחו מאיתנו בכח וניזכה בארץ ישראל השלמה!!!!
לא הבנתי באיזה צעד אתם אבל...~מיכל~

לפי דעתי בנות לא היו צריכות להיות שם...

חד וחלק בלי להתווכח מי צודק או לא זה דעה

בנות צריכות להיות שם ולעזור במה שניתן,רחלקה

אבל לא להשאר לפינוי עצמו. אין טעם שדווקא בנות ייגררו ע"י שוטרים. זה ממש לא מוסיף- אלא להפך, מזיק.

אבל לפני אין בעיה. שיעזרו ל"לוחמים". שיעשו דברים ללא חיכוך עם בנים (שוטרים וכו')

ואת חושבת שיודיעו להם לפני לצאת?הרועה
לדעתי.. התנהגו שם ממש מגעיל..Michal1

בס"ד

לדעתי, זה היה חילול ה' מטורף מ שהלך שם.

אני לוידעת מה היה שם ככה שאני לא יכולה לשפוט אותכם על זה, אבל עדיין, קצת אנושיות!

לא ביקשו יותר מדי..

צריך להלחם על א"י אבל.. זהו.. כשזה מגיע לרמות כאלו- עדיף כבר להפסיק עם זה!\

קצת יחסי אנוש!!

עדיף להלחם בדרך יותר נורמאלית.. ולא ע"י אלימות!!!

על תגובות כאלה בדיוק דיברתי. היית שם?פליץ
יש לך מושג מה הלך שם שאת יוצאת בהאשמות כאלה? שמעת עדויות ממקור ראשון?

רוב מה ששומעים הוא מסולף ומוטעה, ובמיוחד על אחוז האלימות מצד המתיישבים.
נכון..Michal1

נכון, באמת לא היתי שם..

אולי אני סתם חושבת שאני באמת יודעת מה היה שם..

אבל עדין- אל תגידי שלא היה בכלל אלימות מצדנו.. ברור שהיה!

החילים לא באו במטרה לאלימות.. אלא לפנות! ואם התחילה שם אלימות.. זה אומר שז  כבר היה ממי שהיה שם..!!

איזה שטויות.פליץ
מה נראה לך, שבנות באות ומרביצות לחיילים?? ודווקא הבנות חטפו שם מכות!!

את כנראה לא נפגשת אף פעם עם שוטרי מג"ב ויס"מ (וזה בעיקר היה הכח המפנה- לא חיילים). אני לא באה באמירה קולקטיבית אבל כמה מהם פשוט חיות. הם באים וישר מתחילים מכות.

זה אחד הדברים שמעצבנים אותי ממש - שלכולם ברור שהמתיישבים אשמים.
לא נכון!!אנונימי (פותח)

מה פתאום!!! למה נראה לך?! החיילים אומנם באו במטרה לפנות אבל האלימות התחילה מהיסמנקי"ם ולא מהמתנחלים!! אני הייתי שם ואני יודעת מה הלך שם! מהצד שלנו היה ממש ממש קצת אלימות, הרוב היה מהיסמנקי"ם! פליץ צודקת, אין לכם מושג מה הלך שם אל תפיצו שמועות שנראה לכם שהיה שם והגיוני שקרה 99% מהדברים שאמרו בתקשורת הם לא נכונים!!                                                             

לmichal1שבונץ'

בס"ד

אני שמעתי ממקור ראשון שהחיילים שבאו לפנות, נכנסו וישר זרקו רימוני הלם וגז מדמיע [משו' כזה] ומיד משכו את כולם...אז להגיד שהם לא באו במטרה לאלימות לא ניראה לי כ"כ שייך

את מדברת לצבא? או ליס"מ? או אולי בעצם למג"ב???רחלקה
לא.רחלקה
אבל אפשר לדעת בערך... (מניסיון)
בנות. לא בפינויים!אחד מאלף
בנות לא במאחזיםהרועה
אף אחד לא יבוא עם רמקול ויקרא לבנות שרוצות לצאת, אם יש מאחז לפני פינוי לבנות אין מה לחפש שם.
תגובה.סבא גפטו
אני לא יכול לומר על עצמי, כי כבר תקופה שאני לא פעיל.
אבל אני כן יכול לדרוש מעט יושר מהכלל. וזה כולל אותי.
אתה - אותו אחד שמסתרר מאחורי הניק 'הרועה' [וכן 'אחד מאלף' ואלף דומיהם....] אחראי על עצמך. אתה נאבקת? אותך מעריב ציירו כמי שלוחם שם? אל תענה. אני לא רוצה שתענה ולא טוב שתענה בפומבי.

אני זוכר את אחד העליות הגדולות לחומש, העליות המאורגנות. בשלב כלשהו הלכ[נ]ו איזה 150 נערים ונערות לכיוון בורכה - ברח[נ]ו מהמשטרה. היה טר-ראם שלם בדרך... הקבוצה נחלקה לשתיים. הייתי בקבוצה אחת של איזה 50 נערים ונערות. מג"בניקים הצליחו להקיף אותנו וישבנו על הסלע. התפללנו מנחה. לאחר מנחה היה דיון אם לברוח/להיעצר/להיאבק וכו'... אני בטוח שאתה יודע על אותם 'פייטרים' מיצהר שהחליטו שהם מסכימים ללכת עם המשטרה. אם אתה לא יודע, תברר - והאמת תיוודע לך.

וגם כאן אני לא מתכוון להוריד מהסמל של יצהר. סמל של גאווה יהודית [ברמה מסויימת]. אבל אתה ואותם עשרה חבר'ה שכותבים בפורום ומפיצים כל הזמן בכנסים כלשהם ש"אסור בנות, אסור בנות" מזכירים לי את החסידישערס בגאולה ומאה-שערים. לא להתעסק כל הזמן בסט"א - בצד שכנגד... [בנות, זה לא נגדכן]. תתעסק בעצמך. במאבק ה'לוחמני' וה'אמיתי' - שלך. וזה מופנה אליי: אני אתעסק בשלי, יותר ממה שאני צריך להתעסק במאבק שלך אם הוא ממש שלך או שלך-ביחס לבנות. פשוט זה נכתב בפורום - וחייבים להגיב ע"כ. [וידוע שכל מה שנכתב באינטרנט ובגרפיטי זאת אמת לאמיתה!]

חוץ מזה שיש בנות שיודעות להכין אוכל טעים. וע"כ נאמר: מעמד האשה: שתי הבלטות הסמוכות לכיור. <צ>

נ.ב. הרב קרויזר, ראש-ישיבת הרעיון היהודי הביע את דעתו ונימק אותה [בדברים מופשטים] במילים: לא נכון שבנות ישהו במאחזים בעת פינוי. [להבדיל ממה שאתה כתבת!] בשונה מ"אין טעם שבנות יהיו שם" - כי בפועל יש טעם גדול מאוד [ולא, לא התכוונתי לאוכל..] בפועל חשוב שיהיו גם בנים וגם בנות. ומה לעשות? הקב"ה ברא את שני המינים.. אבל היה משהו שהרב הדגיש: לא להשקיע את האנרגיה שלנו במגאפונים ובפלאיירים לקרוא לבנות לעוף משם, אלא לזכור: יוצאים מהישיבה, הולכים ומפגינים באמת. נאבקים. במידה ונעצרים - נעצרים [...] וחוזרים לישיבה. בלי להתעסק בחולצות עם כיתוב של בנות, הרב גינזבורג והרבי מליובאוויטש ואשתו.

עד כאן.
מוות לערכים.
▲הקפצה▲סבא גפטו
הפרדה בעליות.אחד מאלף

בס"ד.

האמת. שמה שכתבת היה די מעורפל... אתה לא רוצה שאני אענה (ואני גם לא אענה, כי זה לא חכם) אז למה אתה שואל?

ועכשיו לתשובות:

א. השאלה האם להכנע למשטרה או לא, איננה קשורה לנושא. את כעסך על יצהר תאלץ להוציא בשירשור אחר.

ב. בנות יודעות להכין אוכל טעים?! אתה לא מתבייש? בשביל זה אתה צריך אותם? איך אף בת לא התקוממה? מה, זה הדבר היחיד שהם יכולות לעשות, או המטרה היחידה לשמה כדי שיגיעו? בושה.

ג. יותר מזה. בחומש עליה סיפרת, היה (לפחות בהתחלת אב...) מטבח שהאחראי עליו היה בן. והאוכל יצא מצויין. זה לא הפעם הראשונה, ויש עוד הרבה חבר'ה שיודעים לבשל. ככה שגם אם לטענתך "הצבא צועד על קיבתו" (נפוליאון) יש בנים שיוכלים לעשות זאת, ובהצלחה.

ד. כותבים על זה כל הזמן?! אני ממש ממש לא כזה...

ה. הדוגמא על 100 שערים לא נכונה. אולי יותר מדויק יהיה להגיד שהיא מגעילה. ממש דמגוגיה זולה. שהרי בשם ה"טענה" הזאת , אתה יכול לפסול כל שיעור על צניעות, ספר או מאמר בנושא. אלא, שעיסוק מוגזם הוא בעייתי. בעצם "עיסוק" בזה הוא בעייתי, אבל ההערה קטנטנה בנושא. אין שום בעיה. להיפך...

ו. חוצמזה שאפשר לטעון אותו טענה בדיוק, רק הפוך, עליך... אבל מפני כבודך, נשתוק!.

ז. מה שכתבת למטה, לא היה ברור. ועוד יותר לא היה ברור, מה הקשר שלו...

מי דיבר על הפרדה בעליות?סבא גפטו
וכלל לא הבנתי למה הגבת לגופו של כותב ולא לגופה של הודעה. וחבל שלא הגבת עניינית.

כתבתי את השאלות הרטוריות בכדי שיהו נקודה למחשבה. מחשבה אישית, לא לפתח ע"כ דיון. וכנראה שאת התסכולים שלך החלטת להפנות אל הכותבים כאן.

א, קשקשן. [אין לי משהו נקודתי נגד תושבי יצהר]

ב, דמגוג אתה; זה שאני כותב שקיימות בנות בעולם שיודעות להכין אוכל טעים, א"א להבין ממשפט כזה כי אני אומר: - הדבר היחיד שבנות יודעות לעשות. וכפי שכתבתי; דמגוגיה זולה.

3, שוב, לא ענייני ואין לי מושג אם מה שכתבת נכון או לא לא הבחנתי בכך שיש בטח 'זכר', כמו שלא הבחנתי בכך שאין טבח.  אגב, לכשיהיה ארגון הראוי להיקרא 'צבא' [להבדיל מ'צ"י' של חב"ד בזמנו...], תתקשר אלינו. ניידע את האו"ם שיתן מדינה.

ד, כותבים. הניקים האחרים כותבים. אחד מאלף - מני אלף ניקים.

ה, כל אחד יכול לפסול כל דבר - אך לא יהיה לכך טעם. ויזלזלו בדבריו. כהזלזול מגיע לכדי חוסר-יושר-אינטלקטואלי, חוסר יושרה, ברי לך כי הבנאדם מדבר שטויות. וכפי שכתבתי בתחילת ההודעה הקודמת שלי - לא כאן המקום לפתח דיון בנושא. גם לא כאן המקום לשכנע על גוון הפעילויות וה'הפרדה [-כלשונך] בהן. כאן המקום להסברה מול מסע הארס והשטניות של החסרי-זהות-יהודית ששולטים בעיתונות לסוגיה, מסע המתמשך עשרות רבות של שנים.

ו, לא הבנתי על איזו טענה אתה מדבר. אם ממש בא לך אז תרחיב כאן. לא במסר אישי [כי לא אקרא אותו]. ואל דאגה, אני היחיד שמוסמך וצריך ופועל לשמור על כבודי שלי.

ז, לפחות זה היה ברור לך.

ובזה חתמתי את הדיון כאן - סוף~

כל טוב,
ס.ג.
...סבא גפטו
Forum/Forum.aspx/t60470#766202
בתור אחד שהיה שם עד הפינוי עצמו אני מסכים לגמרי!!!בן של מלך

ב"ה

אני לא בא להגיד אם זה נכון או לא נכון שבנות היו שם..

יש כאלה שכן ויש כאלה שלא.

אני עדין בסוג של "משבר/דיכאון" מאז.

לראות חילים ושוטרים שלנו(!!!!) מונעים מאמבולנסים לעלות לבית השלום לפנות יהודים...

מי שמע על דברי כאלה בעולם?????

איזה חייל אחד אמר לנו ככה(כשכבר הינו בחוץ)   "כדאי לכם ללכת כי קיבלנו אישור לגומי.."

לאן הגענו שבמדינה שלנו המשטר שלנו ירה על יהודים רימוני הלם וגז מדמיע????

חבר שלי ירו עליו כדור גומי שבנס  "רק" שפשף לו את הברך...

עוד חבר שלי "רק" שפשפ לו את הישבן גז מדמיע..וניקרע לו כל המכנס ועעכשיו יש לו כתם כחול בישבן

לכל מי שחושב שזה מצחיק שימשיך לקרוא

(מצחיק..מצחיק..תיצחקו...הלואי וזה יקרה גם לכם!!!)

למה מצחיק??עצוב..מזעזעע..צביה:]
עוד פעם. אני לא כאן כדי להתעסק בעניין בנות בפינוי.פליץ
כתבתי מה שכתבתי כנגד כל התגובות שקיבלתי על זה שפינוי חברון היה בושה וחילול השם. יצאתי נגד השטויות שאנשים מאמינים להם. אפילו דתיים ואנשי ימין קופצים להאשים מתנחלים... לאן הגענו?

ועל המשפחה הערבית שיצאה והתחילה להרביץ לבנות? והילד הערבי שזרק אבן על ראש של מג"בניק? והאב והבן הערבים שכמעט עשו לינץ' ביהודי וכיוונו אליו אקדח טעון ולכן הוא נאלץ לירות לכיוונם (בסרטון של "בצלם" מראים רק את הקטע האחרון)??

אם אתם רוצים להאשים מישהו באלימות תאשימו אותם.
לא היה שם שום חילול ה'שבלול
בס"ד

אני אישית פשוט חושבת שאין שום סיבה שבת תהיה שם זה כ"כ לא צנוע ולא ראוי...
יש כ"כ הרבה דברים אחרים שאפשר לעשות לא חייבים ללכת לפנוי עצמו אפשר ללכת לבית חולים להתפלל או דברים אחרים להיות שם זה ממש ממש לא שייך.
בטח שהיה!סבא גפטו
פליץ, העם איתך!מאחורי הקו
אז תשרשרי נכונה.סבא גפטו
דיברת אליי?מאחורי הקו
זה במילא מגיע אח"כ לסוף\לאמצע אז למה להתאמץ?מאחורי הקו
מי היה מאמין גירשו יהודים מבנין בארץ הקודשotk100

וכותבים כאן שלא היה חילול השם.

אתמול שאלתי את הרב של האולפנאפעימה

בס"ד

מה דעתו- אם זה חילול ה' כל מה שהולך בבית השלום.

והוא ענה לי שחילול ה' זה לא איך שהאחרים רואים את זה. אלא- זה מישהו שמבזה את כבודו של ה'.

לדוג'-
יש הבדל בין מישהו שצועק על אוטו שנוסע בשבת 'שבייס!!!' לבין מישהו שצועק על אוטו שנוסע בשבת 'שבייס!!!' וזורק אבנים.
הראשון- מקדש שם שמים ולא מחלל!
השני- מחלל בריבוע!

ולסיכום, הרב אמר מה שהולך בבית השלום זה קידוש שם שמים. וזה שמישהו יגיד שזה 'חילול ה'' לא יהפוך את זה לחילול ה'.

---
[שאלנו אותו בנוסף, אם הוא בעד שבנות מהאולפנא ילכו לשם והוא אמר שזה לא לבנות ואז שאלנו אותו אם הוא היה ראש ישיבה של בנים- האם הוא היה מסכים להם ללכת- והוא אמר שכן..<--- זה על השאלה שהייתה כאן אם בנות צ'כות להיות או לא..]

לא לגמרי מדויק.אחד מאלף

בס"ד.

גם המצב בו רשעים מתים הוא חילול ה' בצורה מסויימת. הרי לכאורה אם נברא שה' ברא מת בגלל חטאיו זה מראה על חיסרון בה' ח"ו. ולכן גם במות רשעים יש חילול ה'!

אלא יש כמה וכמה מושגים:

א. חילול ה' - כמו שכותב הרמב"ם בהלכות יסודי התורה, כל עבירה שיהודי עושה היא חילול ה'. כל מצב של רוע בעולם, גם סופת טורנדו בדרום זימבבואה זה חילול ה'.

ב. חילול ה' ברבים - זה כבר ששמו של ה' מחולל בפני רבים (עשרה מישראל וכו').

אבל, יש מצב ביניים, זאת אומרת שנעשה דבר שהוא לכאורה "חילול ה'" אבל הוא מבוצע למטרה נעלה, כמו הריגת הרשעים וכו'. ולכן, מה שהולך בבית השלום הוא חילול ה'. למרות שחובתנו לעשות כל מאמץ למנוע גירוש מא"י, ומה שנעשה שם היה חיובי, למרות זאת, זה חילול ה'.

נ.ב. גם מבחינה פסיכולגית זה אותו דבר, גם דברים כאלו, יוצרים אצל האדם השפעות שכליות שליליות.

דווקא אמרו לי ההפך.יורבית

הייתה לנו שיחה השבת עם הרב של היישוב, והוא דיבר על כל הקטע הזה של חילול שם ה'- זה כן איך שאחרים רואים את זה. לא יעזור מה תגידי, אם עמ"י שחי בבועה התל-אביבית שלו רואה שה"מתנחלים" זורקים אבנים / מרביצים / לא משנה מה לחיילים והמשטרה, הוא ישנא יותר ויותר את הדתיים ואת כל מה שהם מייצגים. וזה נקרא חילול שם ה', כי זה גורם לאנשים לחשוב שמה שהתורה אומרת- הוא להיאבק בדברים שלהם נראים ברורים וחשובים מאוד.

מישהי אמרה לי, שהם שאלו את הרב של האולפנא שלהן, והוא אמר שלבנות היה אסור להיות בעמונה ובבית השלום- כי ככה לא נראית בת ישראל הצנועה- צועקת, נגררת ע"י חיילים, זורקת אבנים. אם מישהו צריך להיות שם- זה רק בנים.

(שקד, זה מזכיר לך משו?? וכן, אני עושה נסיונות להצטרף לפורום. ההשפעה שלך עליי..)

הבנתם אותי לא נכוןשבלול
בס"ד

אני התכוונתי לזה שלא היה חילול ה' מצד האנשים שהיו שם והגנו על בית השלום.
לפנות אנשים מאדה של ארץ ישראל ועוד ע"י יהודים בטח שזה חילול ה'!!!!
סדרי עדיפויות בחילול ה'עמישב

בס"ד ליקבה"ו

אינני רב, ובאמת צריך ללכת על פי רבנים, והעיקר שיבררו את האמת כפי שהיא במקור, ולא כפי שהיא הועברה מפה אל פה במשך דורות, כי זהו בדיוק המתכון לטעויות, ובמיוחד בדברים עם דקויות שכאלה. תבקשי ממנו מקורות לכך שגם איך שאנחנו נראים זה חילול ה'.

בין כך ובין כך, ברור שחילול ה' יותר גדול הוא חילול ה' של איך ש"אנחנו נראים" (תסלחי לי אבל בא לי להקיא מכל מה שיצא מהמושג הזה) בעני הגויים.

החילונים במילא שונאים את הדתיים. אז נכון זה לא לגמרי. אבל בינינו בואו לא נסגור את העיניים, ולמרות שיש שם כמה שמסתדרים איתנו בנחת או בקושי, את הרוב אנחנו בכלל לא מעניינים, או מעניינים בריבוע, רק בכיוון ההפוך...

אני שזו לא כ"כ טענה, אך נעמיד למולה את הטענה שהערבים שם חיכו לראות את היהודים מסתלקים, והם באמת ראו שמפנים אותם, אך בו בזמן הם גם חטפו אבן בעין שבה הם ראו. וזה קידוש ה'. למה?

כי ערבים עובדים עפ"י כבוד. פרמיטיבי או לא, ככה הם עובדים. וכשהם רואים מולם מישהו עם כבוד אמיתי ויהודי (ולא אישי!!), הם מבינים שזה משהו אחר. מעבר לשיקול הביטחוני, זהו קידוש ה'.

שיפלותם של ישראל חילול ה' הוא. זה דבר שמובא עוד במדרש (אם אני לא טועה, אך ודאי מקור ראשוני מאוד). וכאשר ישראל מרימים ראשיהם, הרי זה קידוש ה'.

נ.ב. טענה של "יהודי לא נועד כדי לזרוק אבנים" וכדו' ודאי לא מתקבלת. עיינו בדוד המלך וגוליית. ונראה לי שהוא היה מאומן בזה היטב לפני כן. כנראה שהיה לו תחביב כזה.

גם ראיתי שרב אחד כתב בעולם קטן שאברהם אבינו (עוד מישהו שאני לא זוכר) ודוד לא לחמו רעולי פנים, משליכי אבנים ומקללים. מעניין שבתהילים פרק ק"ט זה לא כל כך נשמע כך, כשדוד בעצם די המציא שם את הקללה "ימח שמם". גם הטענה של "דוד ידע לקלל נכון ואנחנו לא" אינה מתקבלת, שכן אם כך היה, דוד לא היה כותב את זה בספר תהילים שעמ"י אומר אותו כל ימיו. מה שנכתב בתנ"ך יועד לדורות.

בתקווה לעבוד את ה' באמת, בלי לראות אף אחד ממטר וע"י זה לקדש את שמו.

דיוק:רחלקה

הערבים עובדים עפ"י כבוד- זה נכון.
אבל מה המדד שלהם לכבוד?? איך שזה נראה המדד הוא הכח שאתה מפגין כלפיהם. לכן הם ממש לא "שמים" על מדינת ישראל (יש הטוענים שהם מפחדים ממתנחל יותר מחייל. וד"ל).
שימו לב שאחרי חומת מגן הם לא העיזו לחרוץ לשונם כנגד ישראל. (רק אחרי שהמדינה הראתה להם שבאמת היא חלשה, והם הבינו בשכלם הדל שהמבצע היה סתם כדי ליצור רגיעה לזמן מסוים.)

מקוה שהובנתי.

אמרת כמה דברים מוזרים...יורבית

דברים שעוברים בע"פ הם לא נכונים? אני מניחה שאם אשאל את הרב הוא יביא לי מקורות. בלי ספק.

לא אמרתי "איך אנחנו נראים", כמו ילדה שמתלבטת מה ללבוש כי "מה יגידו עליי", אני מדברת על זה שאנחנו פה בשביל לקדש שם שמיים! בשביל להראות לעולם מי הוא הא-לוקים! אנחנו לא יכולים להתנהג כמוהם, "להחזיר להם"- הם זרקו עליי, אני אזרוק עליהם. צריכים להיות פה שיקולים הרבה יותר נרחבים.

"החילוניים ממילא שונאים את הדתיים"- אתה רואה? בדיוק ממשפטים כאלה אנחנו מגיעים לאן שהגענו בחברון. אם אנחנו מתייאשים מהעם שלנו כ"כ מהר, מה יצא בסוף? יודע מה, אני אתן לך דוגמא מהתנ"ך. אלקנה (מי שמכיר "נלך ביחד")- בתקופתו עמ"י לא היה עולה למשכן. אז מה הוא עשה? התייאש ושמר את זה רק לעצמו ולבני משפחתו? לא! הוא ישן ברחוב, כדי שאנשים ישאלו לאן הוא מגיע ויבואו איתם. אם הוא היה מתייאש אז- לא היינו מגיעים לאיפה שאנחנו היום. אנחנו מאשימים את ה"חילונים", שלא אכפת להם ממנו, שהם לא שואלים מדי פעם לדעתנו, וכו'.. אבל דוגרי- גם לנו היה חלק לא קטן בזה. כשמתייחסים אליהם כפושעים כשלמעשה- רובם תינוקות שנשבו, מעולם לא שמעו מהי יהדות ומי זה ריבונו של עולם, כשאומרים משפטים כאלה- רק גורמים להתרחקות, שכן, בסופו של דבר מביאה לאיבוד ערכים מקודשים כמו א"י.

בסופו של דבר- הסיכום של השיחה שהייתה לנו- זה שאהבה אולי לא משתלמת בטווח קצר, אבל היא משתלמת בטווח ארוך. נניח שלא היו מצליחים לפנות את בית השלום. מה היה אז? כל ה"חילוניים", שכבר דיברתי עליהם קודם, היו שונאים כל מי שיש לו כיפה על הראש או גר מעבר ל"קו הירוק". הבית היה נשאר שלנו, אבל היינו מאבדים משהו הרבה יותר חשוב- עם ישראל.

בכל אופן, הדעה שלי לגמרי לא מגובשת ואני עוד ממשיכה לחשוב על זה הרבה, אז אשמח אם תעזרו לי להגיע למסקנה.

*תיקוןיורביתאחרונה
דברים שאומרים בע"פ- היהדות עוברת כך שנים- מדור לדור, מאב לבן.
פתיחת ווצאפ במחשביאיר גדסי

אני מנסה לפתוח ווצאפ במחשב הבעיה שיש לי פלאפון כשר ניסיתי להתקין אימולטר 

ניסיתי מאה סוגים אבל בכל אחד הוא לא נתן לי להתקין ווצאפ

מישהו עם פלאפון כשר הצליח להתקין ווצאפ על מחשב?

ויכול להדריך אותי בדיוק איזה אימולטר ואיזה ווצאפ להוריד

ממש יועיל לי

אתה לא בפורום הנכוןזיויק
חפש בפורום טכנולוגיה
טעותיאיר גדסיאחרונה

אתה צודק לא ידעתי אני חדש 

איך אני מוחק

אשכרה הפורום הזה נפתח שנה לפני שנולדתי!!!!!!!!!!!ההרהמורניק

בואו נחיה אותו

מה קורה פה?פיטוניה
כלוםזיויק
פורום נטוש ככל הנראהקעלעברימבאר
אבל אולי לא. מי יודע?קעלעברימבאר
וואו. מקום עם הסטוריהמשה
מה היה פה?שדמות בחולות
פורום פעיל עם חברים אהוביםמשהאחרונה
סביב העשר שנים אחורה.
שיר חדש לקראת פורים!שירים חדשים
מוישי קליינרמןעשב לימון

למה לדעתכם האם בחזית ולא האב?

גיטי קליינרמן: "מוישי הוא כבר הבן של עם ישראל" | ערוץ 7

גם עם הדר גולדין זה הרבה כך,

וגם עם שלושת הנערים הי"ד

זה חדש יחסית

עם נחשון וקסמן הי"ד זה היה האב בחזית

(למה זה גורם לי לחשוב שאני שוביניסטית?)

מרתק: כולם אומרים "שנמאס מהמצב"? למה זה קורה?דבדב

מרתק: כולם אומרים "שנמאס מהמצב"? למה זה קורה?

כולם מדברים על "המצב" ועל זה "שנמאס".
אבל מה אנחנו מרגישים באוויר ולמה?

פודקאסט חדש, מרתק וויחודי ששווה להאזין לו.
והפעם על: "תנועת הבעד"

כל הפרטים, להאזנה>>

קניון, מה הוא עושה לנו בלב? פודקאסט חדשדבדב

קניון, מה הוא עושה לנו בלב?
פודקאסט חדש:"קניונים ורגשות".
להאזנה>>

, מה הוא עושה לנו בלב?
פודקאסט חדש:"קניונים ורגשות".
להאזנה>>

אולי יעניין אותך