שלום!אני לומדת בכיתה י"א והיום היה לנו ויכוח בכיתהרוצה ללמוד!
על אריאל שרון.עכשיו רוב הבנות שלי בכיתה אמרו שהוא בן טוב ולא צריך לשפוט וכדו'..אבל אני חושבת בדיוק ההיפך אמרתי את דעתח בכיתה.והויכוח הסתיים.אבל עכשיו שחזרתי לבית מישהי מהכיתה שלחה תמונה לווצאפ שמה שעשו תלמידי ישיבת תורת החיים בישיבתם.והיא רשמה 'ה' ישמור איך יכולים להיות יהודים כאלו?' וכולן כמובן שהצדיקו אותה וכו' אבל באתי ואמרתי שלא הן לא צודוקות שנכון שאריאל שרון עשה הרבה בשבילנו אבל הוא הרס בשניה וטז בנות התחילו שוב לצאת עליי.יש לכם רעיון מה להגיד?? כי כל מה שרציתי אמרתי בכיתה כבר.אשמח ממש אם תעזרו לי בזה!!!!
סוגיה מורכבת.*בננית*

צריך דבר ראשון לצאת מנק' הנחה שאיננו בוחני כליות ולב.

אנסה להתייחס לשתי נקודות:

*הטוב שהוא עשה לא סותר את הרע שהוא עשה. לשני הכיוונים. לא שוכחים לא את הטוב ולא את הרע.

*לומר שהוא טוב? זו לא אמת. לומר שהוא אדם רע? גם לא.

כי אין לנו את האמת המוחלטת שנמצאת אך ורק אצל הקב"ה, ולכן אין לנו דרך לדעת האם הרע שעשה גבר על הטוב או להיפך.

ובעניין אחר אבל קשור -

תנהלו דיון בצורה בוגרת ואמיתית ולא בצורה תוקפנית ומתלהמת. ככה תגיעו ליותר הבנות. סתם חבל לנהל דיון תוקפני. זה לא תורם לשום דבר.

בהצלחה!!

לרגע חשבתי שאת מהכיתה שלי..מתנחלת איפשהוא

עד שראיתי שאת  בי"א..

גם לנו היה ויכוח בכיתה, ואצלנו דווקא צעקו על הבנות שאמרו שהוא טוב (="דיון תרבותי") 

אני אומרת לך כל מיני טיעונים שעלו בכיתה (לא בהכרח הדעה שלי) : אם נגיד  בנאדם יעזור לכם בחיים, יהיה חבר שיא הטוב שלכם וכל הזמן יתמוך בכם וזה ופתאום הוא יהרוג את כל המשפחה שלכם/ יהרוס לכם תמשפחה, תאהבו אותו, או שתשנאו אותו?

אריק שרון למרות כל מהשהוא עשה הוא הרס לאפלי אנשים את החיים!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

תגידי להם שיחזקאל הנביא אומר בדיוק כמוךשונרא

יחזקאל פרק יח כד:   ובשוב צדיק מצדקתו ועשה עול ככל התועבות אשר עשה הרשע יעשה וחי כל צדקתיו אשר עשה לא תזכרנה במעלו אשר מעל ובחטאתו אשר חטא בם ימות: .

ושלא יעבדו בעיניים ויגידו שבן אדם לא יכול לשפוט אם מה ששרון עשה זה נקרא חטא או לא.

הנביא מדבר אלינו אל בני אדם . ואנחנו צריכים ללמוד מדרכו של הקב"ה : מה הוא אף אתה.  ובשביל ללכת בדרכיו לפי מה שאנחנון רואים אנחנו לא צריכים להיות ה'. הכל מדובר אלינו כבני אדם. ואם אנחנו כבני אדם רואים ומבינים לפי השכל שלנו ששרון נהיה בשנים הארחרונות שלו מנובל ופושע  אז אנחנו מצווים להתיחס אליו לפי מה שאנחנו רואים !

מי שלא אומר כך מתחזה לצדיק אבל באמת הוא מבטל את מה שהנביא יחזקאל אמר לנו בשם ה'.

מסכיםמצפה רמון

מסכים עם רוצה ללמוד!

אריאל שרון בנה עשרות ישובים. בלעדיו עדיין היינו במצב הרבה יותר גרוע. אמנם הוא הרס המון. אבל הוא, הרב לוינגר, הרב חנן פורת ועוד הרימו את כל ההתיישבות שיש היום. בזכותם אנחנו כאן. 

הוא גוי. לא מבין מה התעסוקה עליו. כולה גוי חכםהמצב חסה

שסיבב את המדינה על האצבע שלו.

ידידיה שיר כנראה לא הבנת את כוונתי.הבנות שאיתי בכירוצה ללמוד!
בכיתה אןמרות שאריק שרון צדיק וכו וזה שהוא עשה טעות קטנה זה לא אומר כלום.אבל אני אומרת שאריק שרון עשה כלכל הרבה למען א"י אבל בגלל שהוא היה אחריי על תוכנית התנתקות אז הוא כבר לא שווה כלום אם הוא עשה כזה דבר לעמ"י!!
והמצב חסה מה זאת אומרת שאריאל שרון גוי?
גוי זה מישהו שהוא לא יהודי.די"מ
די"מ אני יודעת מה זה גוי!!!כוונתי הייתה מה המקוררוצה ללמוד!
שלו שהוא אומר את זה!
אמא שלו התגיירה אחרי שהוא נולד וכשהרב גורן שאלהמצב חסהאחרונה

אותו אם הוא רוצה להיות יהודי הוא ענה "מספיק לי להיות ישראלי.."

היינו, הוא היה גוי כל חייו

"אריאל שרון היה מגדולי בוני א"י, וגדול מחריביה"רנה בנה

^ אורית סטרוק^ 
זהו. צריך להודות בהכל. ומי אנחנו שנשפוט?

..גיימס פוטר
הסיבה שכמעט ריק בחצי מהפורומים פה זה כי הייתי בתקופת הקורונה שפשוט היה פה מפוצץ ועכשיו זה רגיל? 
עכשיו בגלל המלחמה הם עוד יחסית פעילים😅הרמוניה

זה ירד מאדד (ברוך ה'..)

כבר זמן רב שאין מצטרפים צעירים חדשים לפורומיםפ.א.
והפעילות בפורומים ירדה משמעותית 
חד משמעית בקורונה היה ה הרבה.סוורוס סנייפאחרונה

אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה

מי רוצה לחזור ללימודים??ניגון❤️

ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭

אני כבר שנה וחצי בבית...ההרהמורניקאחרונה
גם פרה זקנה יכולה להניב חלב..😌😌עוד חומייני חי
כעעען כען
למה אתם חיים?מעייןאהבה

מה הסיבות שלכם בחיים?

חתירה מתמדת להגשמה עצמיתפ.א.
כי ככההרשפון הנודד

בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.

ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.

בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי

אני חיהניגון♥️
כדי לעשות טוב לעולם ולאנשים ואני מאמינה שכל אחד יכול להפוך את העולם למקום יותר טוב ושמח ואוהב ♥️ וגם לעבוד את ה' שזה הכל בסוף
נהנה מהחיים פשוטההרהמורניק
וואוצאצא

לא יודע.

מבררים את זה, מחפשים את זה

הלוואי וידעתי

אם כבר הגעתי לעולם ואני כאן - נעשה הכל כדי להנותGini
מהחיים, לחיות טוב, באושר, בשמחה, בסיפוק, ולדאוג לעתיד שלנו כאן 
אני הגעתי למסקנה שהחיים זהגלגל שבו אני עולה ויורדתתמימלה..?אחרונה

כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...

ככה עד שיבוא המשיח....

יש אנשים!הרשפון הנודד

הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות

למישהו יש הדרן?איידן

יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת 

יש למישהו דרך לעזור לי?

בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)

אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד

למישו יש את היי סקול מיוזיקל בדרייב?נחט

או סרטים אחרים 

יש פה אנשים ערים?מעייןאהבה
תמיד...אנא בכחאחרונה

אולי יעניין אותך