שרשורי אריק שרון לסוגיהםנפשי תערוג

לא אני כתבתי את זה, גם אני גורשתי מגוש קטיף.רוצה להיות חופשיה

החלטתי להביא את זה מהסיבה שכל ערוצי התקשורת מנסים להלל את מה שאריק שרון עשה ואף אחד לא באמת מבין את הסבל שגרם לנו.

זאת אני. ביום שאריק שרון החליט למחוק לי את הבית, השורשים, הזכרונות... אני לא מרבה להביט בתמונה הזו, כי מייד עולות לי דמעות בעיניים, מייד צפים הזכרונות החיים שהיו ונגדעו ביד אכזרית. אבל היום אני בוחרת לשתף אותכם ולתת לכם תזכורת, שכשתפתחו את הרדיו ותשמעו את חבורת הצבועים המייללת מרה על מותו של "המצביא הגיבור" שהיה חזק על משפחות, נשים וילדים- מלח הארץ! שאת כל כוחם אזרו כדי ליישב חלקת ארץ זו, שאת טובי בניהם שלחו ליחידות המובחרות להגנה על המולדת, שהיו חוד החנית בהגנה בגופם! על ארץ ישראל ועם ישראל- אותם בחר "המצביא" לנשל מעל אדמתם ולמוסרה ביד רוצחים מגואלים בדם! וכשתפתחו את מדורי החדשות מלאי השקר והשטנה לא תשמעו ולו מילה אחת קטנטנה על העוולה והביזיון שעשה באזרחיו ציבור בוחריו, על הבגידה האיומה בהם ובערכיו המוצהרים. לא תשמעו ולו מילה אחת על אלפי הפצצות הרצחניות שמשוגרות מאז ועד היום מחורבות הבית שלי ..... אני פה רק כדי לצלצל בפעמון ולהזכיר לכם מיהו באמת אריק שרון..... היום הזה נוסף ל"בית הקברות לצוררים" שהכנתי עוד שם אחד. והקבר הפתוח נסגר. אבל הלב שלי עדיין שותת דם. לא אשכח ולא אסלח!

באמת ממש כואב..בעזרת ה'!!
דברים שכתב א. נאמבורג, מגורש..-משה ר-

הכל אישי. אצל שרון הכל היה אישי. נווה דקלים, גוש קטיף, אי שם ב2004. הדלת נפתחת בפתאומיות. "שבתאי!!" שוב זה מילו שנכנס בלי לדפוק בדלת. "מילו, מה המצב? בוא תשתה.." מילו הוא עוד עובד במפעל ההשמה לאנשים שלא כל כך הצליחו בחיים שהיה בנווה דקלים. שבתאי זה דוד שלי. עשרות שנים לימד בישיבת ימית. כשעוד הייתה בתפארתה. אחר כך התפנה לעסוק קצת בחסד. הוא ניהל את המפעל. העובדים היו לו לילדים והוא להם כאבא. האמת, בגוש קטיף עסקו רוב האנשים בשלושה תחומים. או בתורה, או חקלאות או גמילות חסדים. על שלושתם העולם עומד. הכל אישי. אריק שרון. אצלו הכל היה אישי.פרסונלי. זה תמיד היה. כשזה הגיע לשם, למקום האישי, הוא התחיל לפעול. לא תמיד לפי המקובל. זה הוביל לסברה ושתילה. זה הוביל אותו גם במלחמת הגנרלים ביום כיפור. מי שלא רצה אותו כשר ביטחון, ונכנס איתו לקטע האישי, קיבל אותו כראש ממשלה. הוא לקח אישי מאוד את האינתיפאדה השניה. הוא, בניגוד למנהיגים היום, הגיע לנחם אבלים גם ביצהר וגם בירושלים. משפחות שנפגעו בטרור. הוא לקח את זה אישי. מאוד. בנתונים היבשים, לא היו הרבה כמוהו שתמכו במפעל ההתיישבות. אולי הוא הכי תמך. אבל זה בנתונים יבשים. לבנות ישוב זה חשוב. מאוד. זה קשה. אתה לוקח על עצמך אחריות גדולה. שרון בנה הרבה. אולי אפילו יותר משהרס. אבל הכל אישי. וכשאני לוקח את זה לאישי, שם אני לא סולח. כי כשהוא הרס ישוב זה לא נגמר שם. הוא הרס אנשים. הוא הרס משפחות. שרון, כדי להוריד מהכותרות את צרותיו האישיות, הסכים למכור את כל מה שהאמין בו. הסכים למכור את האנשים בהם תמך והם תמכו בו גם ברגעי השפל שלו. ושאף אחד לא יבלבל את המוח. ככל שהחשדות נגדו הסתאבו ככה התפתחה אצלו בפורום החווה התוכנית. הוא בגד בהכל. מכר. תמורת האישי שלו. כבר אמרתי- הכל אישי. אני לא אסלח לו בגלל שבתאי, דוד שלי. אני לא אסלח לו כי הוא קרע לגזרים את המגזר אליו אני שייך. אני לא אסלח לו כי הוא הצליח להעמיד בסימן שאלה מונחים ועקרונות שהיו בחברה שלי תמיד עם סימני קריאה. לפני כמה חודשים משפחת נאומבורג מנווה דקלים חגגה הנחת אבן פינה לביתה החדש בחבל לכיש. שמונה שנים אחרי. רק אבן פינה. אם יש בי עצבות היום היא רק בגלל הסיבה שאיש לא נמצא היום שמסוגל לבוא לשבתאי נאומבורג ולבקש ממנו וממשפחתו סליחה. ולא. זה לא יחזיר לו את הבית בגוש. וגם לא יזרז את בניית החדש. הוא לא מצפה ולא מחכה. אבל אם יש מושג של לקיחת אחריות בעולם, אז מדינת ישראל נמצאת רחוק מלעמוד במושג הזה.

הראשון שכתב לענין בתוך כל הקשקשת בימים האחרוניםט'
חכמים הזהרו בדבריכם:-משה ר-

כל הרבנים, ראשי מפלגות הימין, אנשי הרוח מהמחנה הלאומי ומנהיגים ציוניים-
חישבו טוב טוב על כל מילה חיובית, מחמאה ועידון הביקורת כשאתם מתייחסים כעת לאריק שרון
יש אדם אחד שקורא כל מילה שלכם כעת ודבריכם ישפיעו על החלטתו האם לחצות ח"ו את הקוים ולפעול כנגד עמו וארצו או לא
קוראים לו בנימין נתניהו, שיבדל"א
חובה להראות לו שהוא ייזכר לדיראון עולם, בנשימה אחת עם כל שונאי ישראל ומחריביה, בלי מחילה ובלי כפרה גם אחרי מאה ועשרים, אם הוא יעיז להניף אצבע כנגד
ארץ ישראל ועם ישראל

איפה אדיר זיק כשצריכים אחד כמוהו??.... ^^^ט'
^^^^^^^^^^ לגמרי...הלליש
כל כך נכון!אלמונית 0

כל כתבה חיובית שעוברת בערוץ 7 עליו,

מעלה לי את השאלה אם זה לא יגרום לכך שאנשים אח"כ יפנו יותר בקלות את א"י מיהודים.

(הרי מה שהממשלה עושה זה כדי לצאת טוב בעיני העם, ואם הם יראו שאפשר לפנות ולצאת טוב, הם יחששו הרבה פחות מלפנות..)

כתוב יפה ועצוב.הלליש
אריאל שרון ופרשת שבוענחשון מהרחברון

אתם יודעים מה? אני כותב פעם אחת את דעתי וגם  לא יענה עליה.

משה רבינו צודק כשהוא אומר לקב''ה שהוא לא מתאים!!! משה רבינו לא מתאים לשליחות הזאת להוטציא את בני ישראל ממצרים.!!! בני ישראל -לא סובלים אותו כי הוא הנסיך המצרי המפונק. המצרים - בכלל... רוצח נמלט. הוא מגמגם וחסר כישורים פוליטים וכוח לשכנע...

הוא הבריז ממצרים בתקופה הקשה ל40 שנה, אין לו מושג מה הולך שם. אהרון לעומתו הרבה יותר מתאים - המצרים מכבדים אותו העם מעריץ אותו הוא האיש האידיאלי להוציא!

אבל ה' בכוונה לוקח את משה הלא יוצלח כביכול החסר מעמד פוליטי וכישורים ראויים. למה?!?  כדי שכולם ידעו שה' הוא זה שהוציא את בני ישראל ממצרים. אם אהרון ינהיג מה המצרים יאמרו? אהרון פוליטקאי טוב - התקוממות עבדים מוצלחת קצת כישופים ובני ישראל יצאו.

זה כתוב במפורש "למען תספר באוזני בינך... את אשר התעללתי במצרים וידעתם כי אני ה' " זה כל המטרה(להוציא את בני ישראל זה משני)

אז גם כאן כך לדעתי - אריאל שרון?!? פינה התיישבות?!?  אם פרס היה מפנה או ציפי לבני או כל שמאלן אחר היה מפנה - היינו אומרים - טוב הוא שמאלני מסריח מעצבן חצוף שהצליח לו, וכואבים כאב עצום אבל לא מבינים את הנקודה!

המטרה של ה' לדעתי בכך שדווקא שרון מגן ויוצר ההתיישבות האדם הימני שפעל ביד קשה כנגד המחבלים, דווקא הוא  פינה?!? למה?!!? כדי שנבין שזה לא שרון! ול אולמרט! ולא ציפי! ולא אהוד ברק!

זה הקב''ה עשה וגלגל דרכו כדי שנבין את זה!!

אז אתם באים ואומרים זה שרון?!? מה אתם לא רואים את המהלך הענק האלוקי הזה??? כל הקמפיין נגד הגירוש - הקמפיין הגדול ביותר בתולדות המדינה!!! נגד כל כללי הפוליטיקה - כל מי שהתנגד לשרון הוא פשוט פיטר אותו!!! בכל מצב אחר היו מעיפים ותו לכל הרוחות(את שרון) ולא! הוא הריץ את זה נגד כל העם, נגד מתפקדיו, נגד המשאל של המתפקדים! שרף כל כלל דמוקרטי קיים אפשרי - ולמרות הכל הלך לו הקלף עד הסוף!

למה זה?!? כי ה' רוצה שנבין ששרון לא עשה את הגירוש - אלא הוא עשה את זה ואם אנחנו לא מבינים את המסר הזה שזה ממנו ורק ממנו - אז ה' יסביר לנו את זה שוב...

רוצים?!? אני לא!!!!

נכון שמגלגלים חובה על ידי חייב אבל אנחנו צריכים להסתכל על המהלך הכולל ולא רק על מה שבא לנו..

סופסוף מישהו שמדבר בהגיון תודה!!רעות מהדרום

א מ ו נ ה ! בכל המשתמע מכך.

אמנם אמרתי שלא אגיב אבל תודהנחשון מהרחברון
פנה אלי דחוף באישישורש וגרביים
כבר המון זמן אני מחפש קו ישיר לריבונו של עולם, ונראה שיש לך כזה
חחחחחחדניאל55
אני לא מבין מה מצחיק.מישהו10

לטעמי כל הגישה הזאת של "אסור לעשות חשבונות שמיים" שמתנגדת לכל נסיון להבין את יד ה' במציאות היא גישה לא יהודית בעליל.

(וזה לא מכוון רק כלפי שורש אלא באופן כללי).

אני מתנגד לנחרצותשורש וגרביים
"אני כותב פעם אחת דעתי ולא אענה עליה"
ואז ניתוח מפורט וספיציפי של רצון אלוקים.

יש כאן ערבוב עמוק בין מציאות לדמיון
לא אמרתי שאני יודע מה אלוקים רוצה!!!נחשון מהרחברון

אבל אמרתי שרואים שהוא רוצה משהו וצריך לחפש את הדבר הזה...

זה הכל!!!!! הפכת אותי לדובר של אלוקים? תהנה... זה יהיה חד דדי בדיוק כמו התקשורת שלך איתו ישירות. מבקש דברים ולא מנסה לחפש תשובה!

נחשון כפרה עליו אלוקים עושה לו ניסים אמיתיים!!!אברי
נפל בשלג כשעזר לאנשים והיה יכול למות!!! בנס רק נפצע...
יש בחירה חופשית בעולם.שיר ידידת
הובנתי לא נכון!נחשון מהרחברון

אני מגיב למרות שאמרתי שלא כי:

לא אמרתי שהוא לא רשע! לא אמרתי שהוא לא אשם (מגלגלים חובה על ידי חייב אמור להיות מספיק ברור)

אבל אמרתי שצריך להסתכל ממימד נוסף, לא רק על מה הוא עשה אלא על המהלך הכולל

אז אפשר להסתכל על זה ככה:מישהו10

"עולא ורב חסדא הוו קא אזלי באורחא כי מטו אפתחא דבי רב חנא בר חנילאי נגד רב חסדא ואתנח אמר ליה עולא אמאי קא מתנחת והאמר רב אנחה שוברת חצי גופו של אדם שנאמר (יחזקאל כא) ואתה בן אדם האנח בשברון מתנים וגו' ור' יוחנן אמר אף כל גופו של אדם שנאמר (יחזקאל כא) והיה כי יאמרו אליך על מה אתה נאנח ואמרת אל שמועה [כי באה] ונמס כל לב וגו' א"ל היכי לא אתנח ביתא דהוו בה שיתין אפייתא ביממא ושיתין אפייתא בליליא ואפיין לכל מאן דצריך ולא שקל ידא מן כיסא דסבר דילמא אתי עני בר טובים ואדמטו ליה לכיסא קא מכסיף ותו הוו פתיחין ליה ארבע בבי לארבע רוחתא דעלמא וכל דהוה עייל כפין נפיק כי שבע והוו שדו ליה חטי ושערי בשני בצורת אבראי דכל מאן דכסיפא מילתא למשקל ביממא אתי ושקיל בליליא השתא נפל בתלא ולא אתנח אמר ליה הכי אמר ר' יוחנן מיום שחרב בית המקדש נגזרה גזירה על בתיהן של צדיקים שיחרבו שנאמר (ישעיהו ה) באזני ה' צבאות אם לא בתים רבים לשמה יהיו גדולים וטובים מאין יושב ואמר ר' יוחנן עתיד הקדוש ברוך הוא להחזירן לישובן שנאמר (תהילים קכה) שיר המעלות לדוד הבוטחים ביי' כהר ציון מה הר ציון עתיד הקדוש ברוך הוא להחזירו לישובו אף בתיהן של צדיקים עתיד הקב"ה להחזירן לישובן חזייה דלא מיישב דעתיה א"ל דיו לעבד שיהא כרבו" (בבלי ברכות נח ע"ב)

ממתי אתה מביא בבלי? טנגענס
לפחות רובם אמוראים ארץ ישראליים מישהו10
קראתי את נחשון ואני מזועזע. ככה אפשר לקדש כל פשע !שונרא

נחשון אתה משחק אותה דובר של הקב"ה וככה אתה מצדיק את מעשה הרישעות והשיגעון ששרון עשה.

אתץה אומר כל מיני מלים יפות  שאת המעשה האדיר הזה ה' הפקיד שבידי שרון . ןכל מיני דברים כאלה.

בסך הכל אתה אומר שמי שיגרש את היהודים מהשומרון ויתן לערבים להגיע לגוש דן ולהשמיד גם אותו  הוא אחלה.

מה אנחנו כבני אדם חייבים לחשוב זה שמי שעושה מעשים רעים הוא חתיכת נבלה . נקודה.

ומי שמתחכם

ומספר לנו על מהלך כולל שהוא כאילו רואה וא לא צדיק גדול, הוא רק תעמלן בעד המנובלים.

מי שרואה  מישהו ברחוב רץ עם סכין וצועק אללא אכבר ושוחט יהודים , יכול לעשות שני דברים.

יכול להגיד כמו נחשון : " זה  חלק ממהלך אלוקי כולל" , ולהיות מרוצה מעצמו שהוא משחק אותה מסתכל מלמעלה , נורא חכם ונורא ברמה גבוהה.

ויכול למהר ולחסל את הדוקר הזה , בלי שום התחכמויות . פשוט מתוך הרגשה נורמלית שהדוקר  הוא טינופת והשחיטות שלו הן לא "מהלך כללי" ולא חנטריש אלא פשוט מעשה רע.

תקרא את ההודעה שבה כתבתינחשון מהרחברון

שהובנתי לא נכון

הבדל קטן מאדנחשון מהרחברון

שם אתה יכול לעשות - ובגירוש עשיתי כמה שיכולתי - והרבה בתור ילד קטן יחסית.

עכשיו אין לך באמת מה לעשות אלא להסתכל אחורה לנסות לראות מה ה' רצה, שהוא רצה משהו...

בזמן מעשה - לעשות!!! זה קרה - אז לנסות לחפש מסר מה'

קצת כבוד בבחירת המילים שלךהדסדס

כשאתה בא לתאר את משה רבינו ע"ה בבקשה, גם את יש לך מסר שחשוב לך להעביר.

צודק/ת... לצערי אין אפשרותנחשון מהרחברון

עריכהה - מנהלים..

נחשון, חמוד...אברי
כל דבר זה השגחה פרטית... להבדיל אלף אלפי הבדלות אבל רק להעמיק את מה שהיה כאן, בא תמצא לי את מה שאמרת על היטלר.. גם הוא בהשגחה פרטית וכו' נראה אותך.מעיז לדבר עליו.
אז נכון, כמובן היטלר מאוד רחוק מאריק שרון. אבל כשאתה מקדש את הפשע שלו... אל תשכח לקדש כבר את פשעי הקוזאקים.. הרומאים.. הצלבנים.. והרשימה ארוכהההה!!!!!
מצטער על המילים הקשות, באמת שאני חולה עליך, אבל חלאס עם קידוש הרוע הזה!!!!!
לא הבנתיי. נחמיה
ה' לא איפשר את כל מה שהזכרת?

חשבונות שמים לא תמיד מובנים לנו- וה' מנהיג עולמו.

כן העושה הכל ויש בחירה חופשית, וזה למעלה מהשגתנו. והורגים בבית דין אדם שהרג יהודי- למרות שאנחנו מבינים שה' החליט שאותו אדם ימות.
תיזהר בדבריך! אתה מדבר על השואה!אברי
מה הקשר?!י. נחמיהאחרונה
אתה אומר שה' לא אדון על כל העולם כשקשה לנו?!

רק הדגשה בדברים כללים עוד יותר ברור שיש השגחה.(אפילו לרמבם שאפשר לדון על דעתו על השגחה פרטית מפורטת על כל אדם)
מעתיק לפה:יוני

גם לדעתי אריק שרון לא עשה את הגירוש, זאת המדינה עשתה. לא בגלל הסיפור המעניין שלך זה פשוט העובדות מספרות.. 

אריק שרון יזם קידם ועמד על הביצוע של חוק ההתנתקות, לא נשכח ולא נסלח, אבל המדינה עשתה את הגירוש! 

(ההתעסקות בזה שה' עשה את הגירוש ע"י שליח ממש לא מכבדת אף בנאדם ומזכיר דיבורים של ניצולי שואה אתאיסטים) 

מה??? המדינה???אברי
זאת החלטת ממשלה!!! מאיפה העתקת?
ומי זאת הממשלה אם לא שליחת המדינה?ותן טל
אולי במדינה דמוקרטית.שיר ידידת

מדינת ישראל לא ממש עונה להגדרה.

העם מצביע ימין- ומקבל שמאל.

שינויי אידיאולוגיה של פוליטיקאים (שעל סמך אידאולוגיה זאת הם נבחרו!)  לא גורמים לבחירות חדשות או למשאל עם.

בג"ץ- בוחר את עצמו (בוועדה למינוי שופטים יש רוב של אנשים מתוך המקצוע ולא רוב נבחרי ציבור) והם דואגים לבחור אנשים עם אג'נדה מסוימת מאוד.

מדינת ישראל עונה להגדרה. בקצרה - הציבור מטומטם...ותן טל

וסליחה שאני חריף...

דמוקרטיה זה עם חוקים, ולא כל יומיים מחליפים ממשלה, וכאשר אתה בוחר את נבחר הציבור שלך אתה צריך לצאת מתוך נקודת הנחה שכעת 4 שנים הוא הולך לייצג אותך - אז אם אתה לא סומך על אף אחד, או שלא תבחר באף אחד, או שתציע את עצמך...

אם היו מעל 50 אחוז בצורה משמעותית בעם שהיו מביעים התנגדות אקטיבית לגירוש, נבחרי הציבור היו רואים את זה ולא היו מצביעים 61 חברי כנסת לשום תוכנית שהיא. זה לא קרה. עם כל הקמפיין הענק - עדיין רוב העם לא היה איתנו. הציבור היה מטומטם - הציבור שילם (כמו בשיר המפורסם "משיח לא בא") - אומנם את המדיניות הובילו אנשים בממשלה וחברי כנסת הצביעו על החוק - אבל חבר כנסת לא מגיע מריק. אם היה יודע שבבחירות הבאות לא יגבו אותו - היה נלחם על דעותיו ולא מצביע בעד.

עובדה שבבחירות לאחר מכן קדימה קיבלה מספר עצום של מנדטים... אנשים עדיין חיו באשליה שרק בשנים האחרונות ממש התפקחו ממנה.

צריך להודות באמת - אריק שרון היה המוביל, אבל הוא שליח ציבור (וגם שליח ה', חשוב לזכור) כמו כל שאר חברי הכנסת - ולמעשה, כמה שזה כואב להגיד - עם ישראל לא כל כך עניין אותו מה יקרה לגוש קטיף. זה נתפס כמאבק של מגזר אחד.

מאז התפקחנו והבנו שצריך להתחבר ללבבות, להכנס לערים, גרעינים, להראות לאנשים בעיניים מהי דרך חיים ואידיאולוגיה ולמה חשוב לשמור על כל זה. ייתכן שבמציאות של היום ההתנתקות לא הייתה יכולה לקרות ולפחות לא חד צדדית. אין לדעת.

אני מזכירה לך את הבחירות של מתפקדי הליכודשיר ידידת

שהצביעו נגד הגירוש.

(ואם אני לא טועה הליכוד היה בשלטון באותו הזמן)

שרון הקים מפלגה חדשה- בישראל בוחרים מפלגות ולא ראשי ממשלה.

לפי ההיגיון הזה הוא היה צריך ללכת לבחירות חדשות.

קדימה הוקמה רק לאחר ההתנתקות.ותן טל

גם לפי ההיגיון שלך - עדיין הליכוד היה בשלטון בזמן ההתנתקות.

אגב, גם מייד לאחר מכן הממשלה נפלה לגמרי והחלה מערכת בחירות, ככה או ככה...

בקיצור - שאלון מתפקדי הליכוד אכן היה, אבל חשוב לזכור שני דברים: א. זה שאלון ר-ק של מתפקדי ליכוד ולא של כל העם, וגם בקרב מתפקדי הליכוד - רק מי שזה מספיק עניין אותו כדי להגיע להצביע. וזה הייתה הבעייה - שהיו הרבה אדישים שכלל לא היה אכפת להם אם תהייה התנתקות או לא.

ב. זה לא נכון שאריאל שרון ציפצף לגמריי על שאלון מתפקדי הליכוד - הוא אומנם עשה תרגיל מסריח, אבל עמד בהתחייבות שלו - לאחר החלטת חברי הליכוד, שרון פשוט ביטל את התוכנית הישנה ויצר תוכנית וחוק חדשים בשינויים קוסמטיים אומנם, אבל לא מה שהיה קודם - ואת זה כבר לא הבטיח להביא לשאלת מתפקדי הליכוד ופשוט הריץ את זה...

נכון - שרון היה בולדוזר אנושי שבשביל להשיג את המטרה שלו לא בחל כמעט בשום אמצעי חוקי - אבל עדיין, בלי העם זה לא היה הולך. אם רוב מוחלט של העם היה נגדו, זה כנראה לא היה קורה.

גדולי הרבנים וגדולי המתיישבים וגם אנשי גוש קטיף בעצמם מודים שהם טעו - עשרות שנים רצנו קדימה לפני העם כמפקד לפני המחנה, אבל לא השכלנו לבדוק שהעם צועד בעקבותינו - בשם אידיאלים גדולים לא התנחלנו מספיק בלבבות.

תנופת הגרעינים התורניים תפסה תאוצה יוצאת דופן בדיוק לאחר ההתנתקות בדיוק בגלל ההבנה מה עלינו לעשות כדי למנוע את העקירה הבאה.

כאשר אם חס וחלילה תתרגש עלינו עקירה חדשה, ונצליח להציב מאחורינו מעל 50 או מעל 60 ואפילו יותר אחוזים מהעם - ז-ה מה שיציל את ההתיישבות. שום ראש ממשלה חזק ככל שיהיה לא יכול למנוע הפלת ממשלה על ידי רוב חברי כנסת.

מדינה היא דבר המורכב מכמה גופים בינם הממשלהאברי
והיא משתנה כל 4 שנים. המדינה קיימת כבר למעלה מ-60 שנה.
ממשלה היא הרשות המבצעת במדינה.ותן טל

למדינה מספר רשויות - הרשות המחוקקת - 120 חברי כנסת שנבחרים על ידי הציבור, ומתוכם, על ידי ראש המפלגה שהצליחה לזכות באמון הגדול ביותר של חברי כנסת, נבחרת הממשלה - שזוהי הרשות המבצעת המכילה שרים בעלי תפקידים שונים. 

הרשות האחרונה היא כמובן הרשות השופטת - בתי המשפט ובג"ץ בראשם, שנבחרים על ידי ועדה המורכבת מאנשי שלטון ואנשי משפט וכו'...

אפשר להתווכח על כללי המשחק - אבל כל עוד גם אנחנו בוחרים לשחק בתוכם, אנחנו מחויבים אליהם - וזה כללי המשחק. הממשלה היא הרשות המבצעת אבל רק את החוקים אותם ה-כ-נ-ס-ת חוקקה. הממשלה לא יכולה לחוקק חוקים לבד. אם 61 חברי כנסת מצביעים נגד חוק מסוים - לא יעזרו כל הרצונות של הממשלה, היא לא תוכל לבצע אותו.

מדינה היא כלי.אברי
האנשים בה נבחרים והיא יכולה להשתנות לטוב ולרע בניגוד לממשלה שנבחרה...
ראיתי השבוע הקלטה של הרב עובדיהמופים

מזמן ההתנתקות ("יתן לו באנה בראש")

והוא מאריך שם לומר שאם היינו יותר עושים מצוות הקב"ה היה עוצר את הרשע האכזר הזה.

אבל לא זכינו.

ולא להתייאש - אפי' חרב חדה וכו'

ברור שהקב"ה עשה לנו את הגירוש. וכבר אמרתי כמה פעמים שהרב עובדיה קילל אותו שיפול ולא יקום, וזה התקיים, אבל רק אחרי שכבר היתה ההתנתקות, כי כבר נגזרה גזירה, ואין עצה נגד ה'

מה אתה רוצה לומר?טנגענס

כל מה שקורא הוא מה'

למה דווקא זה מוכיח יותר?

ההפך, האמונה היותר גדולה היא להאמין שגם את דרך הטבע הפשוטה ה' מנהיג.

לגבי שרון: בואו נסכם שחליל הרועים

מי שהיה אז פחות מגיל בר מצווה - יגיב בהסתייגות כן? צוחק

(מרגיש סבא)

בואו נסכם שמי שהיה אז פחות מגיל 20 לא יגיבאיזה טוב ה'!!!!

מרגיש סבא רבא

עקיבא עם כל הכבוד למבוגרים ויש..-משה ר-

את עיקר המאבק הנוער עשה..

המבוגרים בעיקר הפריעוחליל הרועים
בואו לא ניסחף...הקולה טובה

הייתי שם. והמבוגרים עשו יותר מהנוער.

הנוער עשה המון רעש ובלאגן אולי, אבל דברים יעילים? דברים אמיתיים?

עם כל הכבוד לנוער (ואני הייתי נוער בהחלט באותה תקופה, ונוער פעיל)

המבוגרים עשו לא פחות, ולפעמים יותר.

אני ירדתי לבדי לגוש, ישנתי בכיף על הרצפה בבי"ס, אבל כשראיתי משפחות שלמות, הורים שבאו עם הילדים וישנון בגיל 30-40 + על הרצפה, ויתרו על פרטיות בסיסית למשך חודש, החזיקו משפחה בתנאים לא תנאים- זה ראוי להערצה בעיני!

כשראיתי מבוגרים שעל חשבון שעות עבודה הלכו לעשות פנים אל פנים (לאן זה נעלם ד"א? מה קרה לזה? למה אנחנו יודעים להיות נחמדים וחברותיים רק כשיש עלינו איום?) או לחלק פלייארים וסטיקרים או לעזור לפני או אחרי.

הייתי במלונות אחרי הגירוש, באתי לעזור. נראה לכם שהיה שם רק נוער?? אני ראיתי מבוגרים, ולא מעט. וגם כאלו שעברו את ה60. עיקר הכסף לעזרה הגיע מהמבוגרים. גם לפני וגם אחרי. והכסף הוא מה שהניע את הכל...

עיקר העבודה מול הממשלה והרשויות היה של מבוגרים. ולא רק מהגוש. 

אז אל תזלזלו באנשים שאולי עשו פחות רעש, ופחות ראו אותם- אבל בשורה התחתונה עשו דברים יותר יעילים ויותר חשובים.

תרבות הטלויזיה- אם אתה לא מפורסם אתה לא קיים.

מת

אוקי באו נסכם ש...מאמע צאדיקה

מי שלא היה גר שם, או לא היה שם שב"כ - שיגיב בהיסתייגות כן? 

|מרגישה...| |חשתם את עצמכם| 

התכוונת שב"חשלום ש

שנאמר: "וכל המרבה הרי זה משוב"ח"...

*שב"ח, לא שב"כ ותן טל
* (מה שהלילה עושה לאנשים...)מאמע צאדיקה
באמת תהיתי לעצמי איך את מדברת בשבח השב"כניקים אלמונית 0
למה? יש לי רעיון טוב יותר הרועה

בואו נסכם שמי ששרון לא הציל את החיים שלו שיגיב בהסתייגות.

בעצם, בואו נמצא כללים שיעזרו לנו לחוש מבינים יותר מאחרים כשזה לא באמת משנה עובדות.

במידה מסוימת מאוד, אין אחד כזה.פייגליניזית

כי בעצם אין ממש חולק על כך שסייע רבות למלחמות עם ישראל ויצא במהלכים מוצלחים שמנעו עוד הרג של עשרות/מאות/אלפים וכו'.

מי שעכשיו פחות מבר מצוהעוגי פלצת
ומגיב כאן?
התגובות הן רגשיות - אז מה זה משנה מי מגיב?ברוךש

.אנחנו הרי לא שופטים שלו, אנחנו יהודים שמתגוררים בארץ ישראל. 
מי שנפגע בצורה אישית מהאדם - יגיב בצורה מסוימת. 
מי שפשוט שמע\קרא\ראה מהסביבה שלו את מעשיו של שרון, יגיב בצורה אחרת. 
ובכל מקרה, מכיוון שמדובר בתגובה רגשית - ברור שאין דרך "נכונה" להגיב, אז מה זה משנה. 
אין כאן וויכוח על עובדות  - לפי מיטב הבנתי. 

אדם שנזרק מהבית צריך לחשוב על פעולת קיביה? 
מי שרוצה לראות את את שרון כ"אריק מלך ישראל" שיראה, מה אכפת לי. 
מי שרוצה להיות אותו כ"פושע מלחמה" שיראה, מה אכפת לי. 

רוב הדברים הגדולים ששרון היה שותף בהם, ניתן לראות בצורה חיובית או שלילית, או בכלל מורכבת משני אלו. 
בכבוד לנרטיבים ולפרשנות, ולעובדות שלא חשובות ולרגשות של כל אחד מאיתנו. 

ואני אישית חושב שהתקשורת הצהובה והבידורית שלנו הצליחה למרוח את הסיפור של שרון על כל עמוד ודקת שידור כבר שבוע ימים בצורה שמייתרת את הצורך שלנו בתקשורת, וחבל שזה מצליח להם, וחבל שגם ערוץ 7 ואחרים נפלו בפח הצהוב הזה. בדיוק כמו עם אריק איינשטיין, מרגול, וכל עיתון שיוצא ביומיום. 
נחמתי היום, הייתה בעיתונות החרדית שהצניעו את העניין לפרופרוצייה הנכונה. ובעיתונות חו"ל. 

נקודה למחשבה-משה ר-

לא מזמן (שנה שנתיים) נפטר יצחק שמיר ז"ל מנהיג גדול, לוחם חירות ישראל ואדם צנוע מאד, אם אני זוכר נכון הקדישו לזה אז אולי דיווח באיזה מהדורה מרכזית ואולי גם איזה עמוד בעיתונים למחרת..

שרון שר"י עד לפני הגירוש היה שנוא נפשם של התקשורת והפסטיבל שהיה היום לא היה מבייש את פסטיבל רבין בזמנו ולמה זכה לכל ה"כבוד" הזה? על הפשע הנורא שלו נגד העם היהודי..

שימו לב באיזה מדינה מעוותת אנחנו חיים

ממש ככהנועם ה
צודק לחלוטין!!!!!!!!!!!אברי
לא בטוח שהמניע הוא מה שכתבתשום וחניכה

בתקשורת כמו בתקשורת אוהבים את הצבע.

ומה לעשות, הרקע למיתתו של שרון הפך אותה ליותר צבעונית.

??הרועה

דווקא המוות שלו די משמים, הוא דעך לאט לאט

לא ממש, כבר 8 שנים ששכחו ממנו.שיר ידידת

עכשיו הוא מת- אם זה היה אדם אחר סביר להניח שהתקשורת לא הייתה מזכירה אותו.

רק מי שעשה פשע כ"כ נורא וכ"כ אהוד על התקשורת-יעשו לו פסטיבל צבעוני.

(הפשע אהוד על התקשורת, לא האדם...)

מצחיק שפעם-משה ר-

הערצתי את הבן אדם הזה, אני זוכר שהוקם היישוב מרחבעם(בין ירוחם שדה בוקר) ונסענו לשם עם הישיבה והוא בא הניח אבן פינה ואח"כ נאם, אז הסתכלנו עליו כאל גיבור, האיש שהערבים מפחדים ממנו וכ"כ רציתי שיהיה ראש ממשלהמת

אבל זה היה פעם, שלוש שנים מאוחר יותר, האהבה והערצה התחלפו בתיעוב ואחרי 4 שנים לשנאה עצומה לאיש שהרס לי ולחבריי את תקופת הנעורים(זכורה לרע) והרס לחלק מחבריי את הבתים, גרם לנו לסבל שאותו חווים עד היום וכנראה נחווה כל חיינו בכל פעם שניזכר בגוש ובתקופה הרעה הזאת, אז לא, אין לי מחילה ולא סליחה לאדם הזה..

פה העליתי את הכאב בפרטי שלי, מעבר להרס הלאומי שהוא גרם, לזה שמאז תושבי הדרום(והרבה מעבר) חיים תחת איום מתמיד של ירי טילים שרצועת עזה הפכה לקן טרור מהגדולים בעולם..

לא נשכח ולא נסלח,גוש קטיף וצפון השומרון!בוכה

כן... כשהייתי קטן אמרתי,אברי
אני אהיה אריאל שרון!!!
(אם אני לא טועה הוא גם הוביל את חומת מגן)
עכשיו אני מתפלל.. הלוואי זה יתגשם עד נקודת המפנה שלו.. ויעזור לי אלוקים וכל זה יהיה מתוך תורה אהבת ה' ורצון לעובדו!!!!
ברוך הוא וברוך שמו שאני עובדת בבית ספר לחנ"מ!יעל מהדרום

לק"י

שהמקסימום שיכולים לעשות במסגרת הבית ספרית זה לשים איזה שלט עם תמונות וכתבות/ סיפורים וכו' ואולי איזה נר (זה לפחות מה שעושים ביום של רבין).

ממש אין לי כי לזה...בעעעע

נקודה למחשבהכתר הרימון
שרון מקבל את הכבוד עכשיו כדי לקבל את שכרו בעולם הזה ולא בעולם הבא...

‏(יש כזה סיפור ב'כה עשו חכמינו'. מי זוכר?)
אולי הוא היה לראש ממשלה בשביל זה?עוגי פלצת
אז אריאל שרון ז"ל הלך לעולמו...אברי
זכרונו לברכה/קללה אני לא רוצה להיכנס לזה, אלוקים יעניש אותו.

כשראיתי את הכתבה, עד כמה שלא הסכמתי עם מעשיו האחרונים, הרגשתי צביטה בלב תוך כדי הרגשה הקלה. מה אתם הרגשתם?
מקור ראשון:25.12.20שרון גוי בן לרוסיה סובותניקיתשונרא

מדווח שאמו , ורה, התגיירה בתרפ"ח שנתיים אחרי לידתו כשהוא לא גוייר איתה.  אריק דחה את בקשתו של האלוף הרב שלמה גורן להתגייר, אחרי מלחמת קדש , בטענה:"לי מספיק להיות ישראלי" וכך נשאר מצבו גם אחרי מלחמת ששת הימים.

ולאוריך מברלין שמביא את הפסוק "כן יאבדו כל אויביך ה' " אני רוצה להגיד לגמרי ישר" אתה צודק ב 100% . מי  שגירש אלפי יהודים מבתיהם ומי שנתן חלקים מארצנו לידי האויב  ככה הוא בעצמו8 .ולא חשוב מה עשה קודם.

תראה שהמון יתנפלו עליך בכל מיני בלבולי מוח. אבל אתה  , כל הכבוד ר על שפיות המוח שלך !

אין לנו בעיה עם הדעות (או עם חלקן) אבלשיר ידידת

יש לנו בעיה בדרך בה הוא בוחר להביע אותן.

יש הלכות גם בנוגע לנפילת גויים.הלליש

"בנפול אויבך אל תשמח",

למשל.

אצלי שפיות מח נמדדת כשהמח הולך צמוד להלכה.

זה מגוחך.schk

בדיוק  זה מה  שאמר המן למרדכי והתשובה:

״הנא הוא בדידן אבל בדידכו, ״ואתה על במותיו תדרוך״.

באבוד רשעים, רינה.-משה ר-
אריק שרון:-משה ר-

היה בימין,
עבר לשמאל,
הקים את קדימה,
ונפל אחורה,
עכשיו עולה למעלה,
ויקבר למטה...

חחח שדרותי!אברי
קרעת!!!!!
שבוע טובחרדי מקורי

לרגל טו בשבט ייערך נטיעת צמח השבוע בגבעת הכלניות.
הציבור מוזמן!
(גבעת הכלניות שבחוות השקמים, למי שלא מכיר.)
הפגנה בזמן ההלוויה של אריק שרון:יוני

מיקום ההפגנה בכביש 4 בין אשדוד לאשקלון וליד מחלף שורק בכביש 6. בעזרת מיצגים של בתים מקרטון מתפורר שיסמלו את החיים של המגורשים אחרי הגירוש וצינורות ביוב מבטון שיסמלו את הטילים שנוחתים בכל הדרום מאז הגירוש. על המיצגים אחראית מנהלת תנופה. 

מי שמצטט "בנפול אויבך אל תשמח", יצטט גם "תרצח!"גדעון ארליך

כן , בעשרת הדברות כתוב לגמרי בפרוש : תרצח !!!!. גם כתוב שם : תגנוב !!! . אבל בכל זאת לפני שתמהרו  לרצוח ולגנוב כדאי שתפתחו את התורה ותקראו מה בעצם כתוב שם. תופתעו לראות שיש שם מלה "לא" לפני תרצח ולפני תגנוב . ועכשיו הכל נראה אחרת !

יש רבים שנכשלים בצורה דומה ושומעים שכתוב "בנפול אויבך אל תשמח" ( ולא יודעים אפילו איפה)  וממהרים לפסוק הלכות !  ובעצם גם אומרים שהפסוק   :" באבוד רשעים  רינה " משלי יא י  ( שאותו ציטט שדרותי ) הוא לא בסדר ואסור ללמוד אותו , ואסור ללכת לפיו , אפילו שאותו מזכירים הפוסקים (רמבם סנהדרין יב ג, רמב"ם הלכות אבל פרק א י, שו"ע יורה דעה הלכות אבילות סימן שמה י ) .  נסתכל במקור של "באבוד רשעים"  משלי יא י . ונראה שהפסוק ה וא חלק מפרשיה ובה 4 פסוקים , שכולה פונה אל רשע . ( כך זה בכתר ארם צובא שלא היה לפני  הרבה  מחכמי ישראל  שלא יכלו להבחין בזה). 

אומרים לרשע שם שנפילת צדיק היא זמנית כי 7 יפול צדיק וקם , ולכן אומרים לרשע שבנפול אויבו הצקיק לא ימהר לשמוח כי ה'  יציל את הצדיק .  

הגמרא מספרת על המן שמצטט מספר משלי בצורה חלקית ואומר שכאילו אסור לשמוח במפלתו ועל תשובת מרדכי שזה נאמר לרשע כמוהו שמיהר לשמיח בנפילתנו-מעידתנו.  יתכן שהגמרא מתכוונת לכל מיני יהודים הומאנים רשעים שהיו כבר אז.

בגמראט איננה סוג של דרוש אלא הפרוש לפי פשט הדברים.

ממליץ לקרוא מאמר שלי בנושא זה :, שבמרכזו הצבעה על הטעות בציטוט המקובל 'מעשה ידי טובעים בים' שמפרשים אותו בטעות כאילו הוא מדבר על המצרים הטובעים בים.  www.cs.biu.ac.il/~ehrlich/HISTORY/maseyaday.doc  

חברים...אברי
לא תיכננתי חלילה שיגלוש לדיון על אריק... סתם עניין אותי כששמעתם על זה מה הרגשתם...
כאילו לא ידעת שזה שירשור הרמה להנחתה...דינה ל.
^^אריק מהדרום

כמו שרשור התפילה לרפואתו.

לא נכון! כתבתי, זה בשמים ישפטו אותו.אברי
זה לא התפקיד שלנו.. אבל בגלל שעד כמה שהודעתי את זה חגיגית הייתה לי צביטה בלב עניין אותי מה הרגישו אחרים...
לא נכון. "בשמים ישפטו" זו התחמקות מחובתנו לחשובשונרא

ההגדרה הנכונה לדעתי: הצער הוא על זה שאיש דגולחליל הרועים

הפך לרשע מרושע ואכזר.

ולא חזר על זה בתשובה.

זאת סיבה משמעותית לאבל. וזה קרה לפני 9 שנים בערך.

^^^^יוני

במחשבה קדימה, נגיד וביבי עכשיו יפנה את כל השומרון והבקעה ואחרי כמה שנים הוא ימות..

תזכרו לו את המלחמה שלו בטרור? את קידום ההסברה בעולם? את הכלכלה היציבה שיש לנו? 

הוא יכול להיות רגוע ומסתבר שלא נשכח ולא נסלח זה משפט בר תוקף וכמו ששכחו לו את חברון ישכחו לו את הבקעה והשומרון 

הגבתי להודעה שנמחקה!יוני
וככה מלמדים אותנו בדרך הקשההרועה

לא להגיב ליונתן

מממ.. יוני
^^^^^^ בדיוקדניאל55

שאז האל הרבה יותר קשה!!

אם יאיר לפיד הליצן יעשה דברים כאלה, ברור שהוא יהיה רשע

אבל לא נהיה עצובים על האישיות ונרגיש כאשה נבגדת כמו עם שרון

עשר שנים בדיוק.טאבולה ראסה

בי' שבט לפני עשר שנים הוא הכריז על התכנית לגרש יהודים מביתם.

הגרוש ארך שמונה ימים.

הוא היה צמח שמונה ימים.

אני לא נביאה, אבל ה"צרוף מקרים" הזה עורר בי משהו...

ובכל זאת.. זכות להיפטר בשבתמייכ
בל נשכח שרבים מערכי צהל- אריק הנחיל.
לדוגמה- שמפקד צועד בראש
לדוגמה- שלא משאירים פצועים בשטח.

הוא העלה את המורל והכוח והאסרטיביות.
על איזה זכות את מדברת? שבזכותו חיללו שבת?מישהו10
זכות לנפטר. זה ידועמייכ
אנצל את השרשור להעיר לתשומת לבשום וחניכה

שמופיע בראשונים שיש חרם קדמונים שלא לדבר על המתים

שוכני עפר.

גם אם מישהו מצא פירצה בחרם, יש לשקול כל מילה בפלס.

כל אחת נלקחת בחשבון.

ממש לא נראה לי!מופים

מדאורייתא מותר לדבר לשה"ר על מתים.

באו הקדמונים וגזרו לא להוציא שם רע על מתים (כלשון השו"ע) ולכן גם העושה כן צריך כפרה.

אבל אין איסור במתים יותר מבחיים.

הגע עצמך -יציבא בארע וגיורא בשמי שמיא?!

איך יהיה החרם יותר חמור מהאיסור דאורייתא?

וכי לא שמיע לך הא דאמור רבנן בכמה דוכתישום וחניכה

חכמים עשו חיזוק לדבריהם יותר משל תורה?

לא בדקתי בנוגע לכאן. אך התמיהה אינה תמיהה.

כן אבל לדעתי כאן יותר שייך "כעין דאו' תקון"מופים
או שתתרגמו, או שתעברו לפורום ביינישיםמאמע צאדיקה

לפעמים יש צורך לדבר- גם על המתים

שיהיה ברור מי הם היו, שיהיה ברור שלמרות כל מיני קולות שנשמעים - אנחנו משמיעים את הקול שלנו, ולא ניתן למנהגים וחרמות לטשטש את האמת שצריכה להיאמר- וצריכה להיאמר מספיק ברור 

יש לקוקיסטים קטע שמרוב שהם רואים אור, ובכל אחד רואים סגולת ישראל וכולי- 

קשה להם להגיד "לא, הפעם זה חושך" 

להגיד בצורה חדה "זה רשע, ונגד זה אנחנו נוקיע ונילחם בכל הכוח" 

מזל טוב, יהודים

באבוד רשעים רינה

ב"ה שאנחנו רואים בעיניים שלו מעט צדק אלוקי- רשע ורע לו 

אני מחפשת איפה מחר אפשר לבוא עם עוגות ולחגוג- ויבינו את זה.... 

לא רוצים.שום וחניכה
ננסה להסביר לךמופים

(זה ממש דיון הלכתי טכני. לא חשבתי שבנות יתעניינו...)

שום טוען שיש איסור מיוחד לדבר על מתים מחמת חרם. ולכן צריך חהיזהר יותר עכשיו שהוא מת

אני טוען שהחרם הוא רק שאיסור לשון הרע שיש על חיים יהיה גם על מתים, אבל לא יותר מזה.

והוא טען שאולי בגלל שזה מדרבנן החמירו על זה יותר כדי לעשות חיזוק לדבריהם.

ואמרתי לו שלא נראה לי, ויותר מסתבר שכשתיקנו רבנן - השוו את הדין בין החיים למתים ולא החמירו יותר.

עכשיו ברור?

|עוברת למסר אישי להסביר לך|מאמע צאדיקה
אלי!!!guest

גם אני בחיפוש אחר מי שיבין

יש מצוה בגמרא להגיד לכולם על מנובל שהוא מנובל !שונרא

הדבר כתוב במפםפורש במסכת יומא דף פו עמוד ב

מפרסמין את החנפין מפני חילול השם, שנאמר (יחזקאל ג) ובשוב צדיק מצדקו ועשה עול ונתתי מכשול לפניו.

ורש"י מסביר שהכוונה שמצוה לפרסם שאיש  שעושה חטאים הוא חוטא כדי שלא ילמדו ממנו.

ואם מישהו כאן מנסה לפתות אנשים לא להגיד עד כמה היה רע  שרון שגירש אלפי יהודים ונתן את ארצנו לאויב - אז המישהו הזה ממש לא בסדר והוא נגד היהדות.

אומרת שלא הייתה שום הרגשת הקלה,פייגליניזית

לא יודעת מאיפה זה בא. "הקלה", משל היה איזה איום שריחף באויר. 

(אולי יותר נכון להגדירה: נקמה, שמחה לאיד, וכו' וכו', לא עלינו.)

שימו לב!-משה ר-

היום י' שבט, היום בו הכריז שרון על תכנית ההתנתקות וגירוש תושבי גוש קטיף ותושבי צפון השומרון..

רציני?? אדיר...נועם ה
אבל דיייי אל תפתחו על זה שרשורים

שדרותי יש לך הוכחה??מודים אנחנו לך
איזו הוכחה צריך?!יעל מהדרום
לק"י

אני מניחה שבגוגל אפשר למצוא את הכרזתו מרנינת הלב
או בספרים על הגירוש או בסרטונים.
אכן כך יש מסובב לעולם...שמואלג
http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%94%D7%94%D7%97%D7%9C%D7%98%D7%94_%D7%A2%D7%9C_%D7%AA%D7%95%D7%9B%D7%A0%D7%99%D7%AA_%D7%94%D7%94%D7%AA%D7%A0%D7%AA%D7%A7%D7%95%D7%AA#.D7.94.D7.95.D7.9C.D7.93.D7.AA_.D7.94.D7.AA.D7.95.D7.9B.D7.A0.D7.99.D7.AA_2
ב־2 בפברואר 2004 הוא דיבר לראשונה במפורש בראיון עיתונאי עם יואל מרקוס בעיתון "הארץ" על הורדת 17 יישובים ברצועת עזה ושלושה בשומרון
מתוך וויקיפדיה על ההחלטה על תוכנית ההתנתקות.
לא מדוייק, פורסם בי' ונאמר בו שהוא דיבר איתו אתמול11111
הרסת הכל מנוול!!אריק מהדרום
חברים עם כל ההכפשות/לא הכפשותאברי
ביקשו ממני להפיץ...

שבוע טוב .
מי שבאמת כואב לו הלב על גירוש גוש קטיף מחר מגיעים לכנסת לארונו של מר אריק שרון ומניחים חוט כתום על הארון. אפשר להשיג אותו במוזיאון גוש קטיף ברחוב שערי צדק בירושלים
נא להפיץ בקבוצות ואטסאפ, פיסבוק וערוצים למיניהם.
מדינת ישראל צריכה לדעת שתושביה לא מסכימים לעוד כאוס שכזה .
להפיץ איפה שאפשר.

בבקשה. אל תדברו על פועלו של שרון. רק תקפיצו ותפיצו.
תודה..
מרוב כאב אנשים מאבדים את שפיותםa-a-a
אני נגד לעשות את זהדניאל55

לא מגיע לו שאבוא עד לארונו בשביל לשים סרט כתום

אתה יודע איזה כבוד זה שמגיעים להלוויה של מישהו?אלמונית 0

לא מגיע לו הכבוד הזה

לא לוויה, לארון. להראות. לא נשכח ולא נסלח.אברי
אגב,אברי
המשטרה אמרה שמי שיעשה את זה ייעצר אז אל...
במה לעבוד ומה אפשר לעשות בתקופת חיפוש עבודה?צע

כבר כמעט חודשיים שאני מחפש עבודה.

נראלי שיש מין תום כזה שבע"ה נמצא בקלות עבודה, ולכן זה בסדר לקבל דמי אבטלה נמוכים שנגזרים ממשרת סטודנט..

ואז מגיע הרגע הזה, שאתה מבין שאולי ח"ו זה יכול לקחת הרבה יותר זמן .. ויפה שעה אחת קודם גם לחשוב על הכנסה זמנית וגם על לוז או משהו כזה ..

אני מניח שלרבים מילואים זאת אופציה אבל אין לי כח ורצון לפרט למה, אבל ישמצב גדול שאני מנוע מלעשות מילואים..

(לא עשיתי במלחמה..)

האם יש רעיונות אחרים למקומות עבודה זמניים?

במהלך התואר לא קמתי בזמן אז קל וחומר עכשיו שאני ללא מסגרת.. ואני מניח שאולי עבודה תוכל לגרום לי לבריאות ויציבות .. וכמובן גם להכנסה..

רעיונות אחרים לסדר ויציבות עשיה לימוד והתקדמות בתקופה מאתגרת זו מלבד עבודה זמנית/או על הצד שאתקשה למצוא עבודה זמנית זה גם מבורך..

בתפילה לפרנסה בשפע ולמציאת מקום עבודה מתאים ומספק לכולם.. ואולי אפילו השבוע אעדכן שדברים יסתדרו והתקבלתי😃

תודה רבה..

אולי משלוחים? ראיתי מלא שעושיםזיויק
והכי חשוב להתמקצע במה שאתה טוב
עבודה היא ברכה בלי קשר לתוכן שלהמשה

מה הכישרון הטבעי שלך? מה למדת?

סיימתי לימודי ראיית חשבון ב"ה.צע
לא עולם שאני מכירמשה

בינתיים אני במקומך הייתי יושב בבית ולומד שני דברים לעומק

1.AI

2. אקסל

ולא פחות חשוב מזה את השילוב בניהם.

נשמע רעיון ממש טוב, תודה.צע

אקסל אני מכיר קצת, היה לא מעט בתואר..

וגם יודע שיש קורסים חינמיים..

איך לומדים ai? אתה מכיר דרך או קורס?

ותוכל להסביר מעט מה יש ללמוד בזה? 

אתה צריך בסוף ללמוד איך לעשות את העבודה שלךמשה

כללומר. לנצל את הזמן כדי להתקדם מקצועית ולא רק "לחכות" שמישהו יואיל בטובו להסתכל עליך. כמובן גם הקו"ח שלך יתעדכנו  בהתאם.

לימודי AI ברשת - למה זה לא שורה? 

AI יש לא מעט חומר. הייתי מחפש ללמוד על השילוב בין AI לבין המקצוע שלך. כלומר  איך לשאול שאלות על טבלאות דוחות וחשבוניות וכל אלה. בסוף איך לעשות את העבודה שלך טוב יותר.

אופס… טעותפ.א.
יש בקמפוס ILהרמוניהאחרונה
אתה כבר עם רישיון רו"ח, אחרי סטאז' של שנתיים?פ.א.

יש הבדל גדול בין סיום לימודי חשבונאות ובין מי שמחזיק ברישיון לעסוק בראיית חשבון.  

אם אתה עם רישיון - חיפוש העבודה הוא שונה מחיפוש מקום לעשות בו סטאז'  

גם כיוון תעסוקתי הוא שונה - עם רישיון אתה כבר צריך לבחור כיוון התמחות / תת-התמחות מקצועי בתחום הגדול של ראיית חשבון.   

האם אחרי שמחת תורה התשפ"ד הפכתם לאנשים טובים יותר?זיויק

או שנשארתם אותו הדבר?

ומה המשמעות למה שעברתם? או שלא עברתם..

לצערי לא. אותו בן אדם.צעאחרונה
דברים שאני עושה לפעמים/משה

יחד עם שאר פרוייקטי הווטסאפ של ערוץ 7, הנה עוד אחד: אייטמים מעניינים שאני (או הצוות) דגים מהפורום.

מוזמנים להצטרף. קבוצה שקטה של 2 אייטמים ביום בממוצע .

ערוץ 7 הפורומים - Whatsapp

ילדה שיוצאת מלא פעמים בלילה ממיטת מעבר, מותשים.עינב66

אשמח לשמוע מנסיונכם כשילדה בת שנתיים ותשע עברה למיטת מעבר (כי למדה לצאת מהמיטת תינוק), מה הכי עזר לכן שתשאר במיטה שלה במהלך הלילה ולא תבוא אליכם חמש פעמים?

רוצים להתחיל איתה מהלך אבל מנסים להבין מה יגרום לה להישאר במיטה שלה ולא לבוא אלינו כי היא יכולה וזה מפתה לצאת ולהיות עצמאית.

מבחינת שפה היא מבינה אבל לא הכי מדברת עדיין.

תכתבי בפורוםרקאני

הריון ולידה

פה זה פחות רלוונטי

בפועלנפשי תערוג

מה שיעזור זה להחזיר כל פעם

כל פעם

אבל זה מתיש ומנסיון אישי באיזה שלב באמצע הלילה נשברים כי רוצים לישון

עם הזמן זה עובר.

ואתם כהורים.

אל תרגישו שנכשלתם אם היא בכל זאת מגיעה למיטה 

לא נוראנחלתאחרונה

כיף להיות במיטה עם אבא ואמא!  לא נורא בכלל. אם יש מיטה רחבה מספיק

והילדונת לא בועטת נוראות תוך כדי שינה, לא נורא. חושבת שזה נותן בטחון

לילד.  אולי להתפלל על זה, אם זה מפריע? לבקש עצה טובה מהשם?

אנשים שמבינים בכסף השקעות וכוניק זמניק
אני אשמח לשמוע אותכם שם בשאלה קטנה שאלה על חסכון קטן - חיסכון השקעה וצריכה
פורום תורני דתי לאומירוצה להשתחרר

מכירים את פורום אוצר החכמה? לתורה? ועוד כמה קצת פחות מוצלחים?

יש הרבה פורומים תורניים חרדיים. הראשונים שהזכרתי מוצלחים מאוד בהרבה מובנים, פעילים, ואפשר למצוא בהם דברים מעניינים גם לאחר זמן.

האם יקום פורום תורני דתי לאומי? שיהיה ברמה, פעיל, לגופו של עניין (בדרך כלל כמובן), ומעניין?

תגיד אוצר החוכמההפי

תגיד לי אלפי ספרים תורניים ב"ה שעזרו לי שנים

באיזה הקשר זה פורום? 

תחפשי בגוגל 'פורום אוצר החכמה'רוצה להשתחרר

ותגלי מקום מעניין מאוד. זה לא 'אוצר החכמה' עצמו - ספריית הספרים הענקית, אם כי יש ביניהם קשר כמובן.

זה פורום תורני, רובו חרדי אך לא כולו. חלק מהכותבים מוכרים (הרב איתם הנקין ז"ל, יבל"א הרב יוסף בדיחי, הרב יואל קטן, ועוד מן הסתם), אם כי כולם משתמשים בשמות אנונימיים כמו כאן.

זה קצת מצחיק אבלנקדימון

מי ששם בפורומים אלה מי שנחלשו רוחנית והתדרדרו לפורומים. אצלנו, החזקים לא משוטטים בדברים כאלה באינטרנט וממילא לא תראה מקבילה.

זו פרשנות בלבד.

לא חושב שזה נכוןרוצה להשתחרר

כלומר, מן הסתם יש שם רבים כאלה, אבל ודאי לא כולם. יש שם אנשים גדולים, ידענים ומעניינים, יראי שמיים בהחלט.

חלקם גם רבנים מוכרים, כפי שכתבתי להפי.

בסוף השימוש בכלים כאלה מועיל לפיתוח של שיח תורני, לפתרון שאלות, ועוד.

אה, ואני מכיר חברה חזקים מאוד אצלנו שמכירים את הפורומים האלה. כל מי שמחפש באינטרנט מדי פעם תשובות לשאלות תורניות עיוניות (לא הלכתיות פשוטות), כמעט בטוח נפגש בזה. דווקא חברה ברמה גבוהה לדעתי. אז אמנם הצדיקים הנ"ל אינם משוטטים יומם ולילה באינטרנט, אבל יוצא לפעמים להיכנס.

בינינו, קשה ברשת להישאר בדיונים מעמיקים כל הזמןמתוך סקרנות
להבנתי, סוד ההצלחה של הפורומים שהזכרת הוא שרוב גולשיו עם חסימה חזקה מאוד לרשת, ככה שאין לה באמת "רשת" שמושכת אותם לכל מיני מקומות ומפריעה לריכוז...
יש סיפור מעניין עם אוצר החכמה והפורום שלהםמשה

לעצם העניין. כנראה בעולם הדתי לאומי יש לא מעט פעילות כאן (פחות משהייתי רוצה) ולא מעט גדולי תורה צעירים כותבים דווקא בפייסבוק.

יש קבוצת פייסבוק/ווטסאפ של רבנים לדעתיארץ השוקולדאחרונה
אבל לא יודע אם היא סגורה, רק שמעתי עליה מרב שאני מכיר
ממש מושך אותי כל הנושא הזה של בניה ויצירהרק נשמה

עכשיו יש לי אפס ניסיון אבל אני ממש רוצה לדעת לעבוד עם חומרים לעשות חריטות בעץ לבנות רהיטים וכאלה לא בקטע של מקצוע סתם כתחביב אבל אין לי מושג איך מתחילים וגם איך משלבים הכל עם לימודי תואר

יש למישהו רעיונות לקורסים או סדנאות או ליודעת מה?

פשוט להתחיל, בכל דרך, להשקיעזיויק
מהאינטרנט בשלב א', ואחר כך תתקדמי לדברים ממשיים יותר
יש ביוטיוב כמויות של חומר בחינםמשהאחרונה

משם אפשר להתחיל. אחר כך להתקדם...

לשבור הרגלים קבועיםזיויק

יוצא לכם? קל? קשה? יש טיפים?

כמו כן היה לי הרגל טוב שנטשתי ורוצה לחזור אליו.

איך שוברים את הכבדות שחוסמת ביני לבינו?

ההובי של חייoo

לשנות הרגלים רעים

ליצור הרגלים טובים

כשהבנתי את הקונספט של ההרגל זה הפך קל

ממליצה על ספר כוחו של הרגל

הוא מסביר את הרעיון של

טריגר- פעולה- תגמול

איך להיפטר/ ליצור הרגל

אמיתי? זה קל לך?זיויק
אחפש את הספר
לשנותoo

או ליצור הרגל זה תהליך מתמשך

הרבה אנשים אוהבים תוצאות של כאן ועכשיו

לא אוהבים תהליכים

וזה גורם לקושי בהשגת דברים

אני כן אוהבת תהליכים

מסוגלת לראות את התוצאה העתידית ולחכות בסבלנות

לרוב גם נהנת מהדרך

לכן בעיניי זה לא קשה

אחרים בטח יקראו לזה קשה עד בלתי ישים

נשמע נדיר ממשזיויק
זה באמת קשה מאד מאד, מתאים לאנשים ספציפייםנפש חיה.
חדמשזיויק
עם זאת זה מאתגר תסכימי איתי
לאט לאטנפש חיה.

ממליצה לקרא קצת טורים של הרב יצחק פנגר

ללכת בצעדים קטנים 

ולחלק את החזון הגדול למטרות קטנות ברות ביצוע

תהיי ספציפית?זיויק
וזה עזר?
אשתדלנפש חיה.

לפני כמה שבועות בעלון הידברות הרב פנגר רשם טורים בנושא שינוי התנהגות

ופירט איך לעשות את זה צעד צעד

זה עלונים לפני חודש- חודש וחצי ככה.

לגבי הצעדים הקטנים-

נגיד שאתה רוצה לרוץ מרתון שזאת המטרה הגדולה, אז

קודם אפשר כצעד ראשון להגביר מוטיבציה ובמקביל להוריד את המושג המופשט (רוצה לרוץ מרתון)

לפס מעשי (שינויים קטנים - לשים את הנעליים ליד הדלת, אפילו בלי לנעול, בשלב מאוחר יותר לקבוע זמן לריצה)

כשהייתה לי מטרה גדולה

השיטה של צעדים קטנים עזרו לי להגיע אליה....

היום אני מתמודדת עם דברים שאותה טכניקה בהחלט תשמש אותי

רק צריך לרצות

ולעשות משהו קטן בכיוון. 

תודההזיויק
מתחילים לאט לאטנפשי תערוג

ומוסיפים כמה שיכולים

אי אפשר לשבור הרגליםצדיק יסוד עלום
אפשר לשבור הרגלים, זה לוקח זמן אבל קורהקעלעברימבאר
הפך היהדותזיויק
הפך הפסיכולוגיהקעלעברימבאר
מידות בסיסיות בנפש אי אפשר, אבל אפשר לנתב אותןקעלעברימבאר
למקומות אחרים בשבירת הרגלים. כדוגנת מי שזולד במזל מאדים בגמרא