שעם הזמן זה יתגבר. חוץ מזה שהנתונים של מדינת ישראל לפי מה שאני יודע על התבוללות באמריקה באופן כללי - גם הרפורמים כמובן, זה בערך 50 אחוזים. אז כמובן שהרוב זה לא מהציבור האורתודוכסי החזק, אבל עדיין גם שם כמו שאתה אומר, הסביבה גויית לחלוטין, וזה משפיע, זה משפיע...
ועם הזמן זה עלול להשפיע יותר ו"המקולקלים" כמו שכתבת עלולים להתרחב...
הקב"ה קורא בניו לארץ...רק צריך להקשיב לפעמי משיח...בואו לארץ - תכל'ס, מה יש לכם עוד לעשות בחו"ל? מלבד כסף? אפילו אם אתה חרדי שלא מאמין במדינה וב"חבלי הגאולה" (אני לא מדבר אליך אלא כביכול פונה עכשיו למישהו עלום בעולם) - עדיין מבחינת ההיגיון המקום הטוב ביותר בשבילך, כיהודי מאמין ודתי, כעת, זה בישראל. אין שום צידוק להמשיך לגור בישראל, מלבד, אולי, הקטע הכלכלי - אבל אם באמת רק הכלכלה משאירה אותך בחו"ל, זה חבל: א. כי כיום בעידן הגלובליזציה אדם יכול לגור בארץ ולנהל רבים מעסקיו בחו"ל, בשלט רחוק ובנסיעות נניח פעם בחודש וכו'... (וזה בדיוק : "נסיעה לצורך פרנסה") - אבל עדיין החממה שלו תהיה ארץ ישראל עם קדושתה העצמית בלי קשר למדינה.
ב. כי כסף זה לא הדבר הכי חשוב בעולם...עתיד ילדיך חשוב יותר, ובינינו, בשקט, אפילו בקרב החרדים שגרים בארץ, הם רואים את עצמם " נחשבים" יותר ו"יוקרתיים" יותר מהחרדים שחיים בחו"ל... (ואני יודע שהרבה יקפצו עלי עכשיו אבל יש מגמה כזאת בקרב חרדיי ארץ ישראל...).
ג. גם אם הגאולה עדיין לא הגיעה - אתה לא רוצה להכין לעצמך מקם טוב לצפות ממנו על בואה כאשר תגיע? בוא, תשתקע בארץ, תראה כי טוב, מקום שבו כ-ו-ל-ם מדברים עברית, ניתן ללמוד תורה י-ו-ת-ר ברווחה מאשר בחו"ל, וכל כך הרבה אחים אהובים יש מסביב...
בגדול, נראה לי שרוב החרדים בחו"ל - למעט קבוצה קטנה של נטורי קרתא ודומיהם שהם באמת בעייתיים, נראה לי שרוב השאר לא באמת "סולדים" מארץ ישראל, אלא שקשה להם להתנתק מכל מה שהכירו עד היום, קשה להם לעזוב משפחה, פרנסה, וכו' וכו'...וזה בדיוק מה שצריך לשבור, את התפיסה הגלותית הזאת, לעבור ממחשבה של "קהילה קטנה בברוקלין" למחשבה על "עם שחי חיי אמת בארצו".
וחבל, באמת חבל - גולת ארה"ב זוהי הגולה הגדולה ביותר כיום, כי רק שם עדיין ניצני האנטישמיות קטנים יחסית לאירופה למשל. באירופה לאט לאט כל היהודים עוזבים...בהימור מסוכן, אני יכול להגיד שתוך עשרות שנים בודדות, לא יישארו קהילות יהודיות באירופה, לנוכח התגברות האנטישמיות, והתגברות האיסלם מהצד השני. כבר היום יהודי צרפת בורחים ממנה לכל עבר, בעיקר לארה"ב, אבל גם לישראל...