אני עוד לא בטוח שראיתי אותו כמו שצריך, ושהבנתי אותו כמו שצריך, אבל הוא בהחלט פתח לי את הראש, ומקווה שלטובה.
אם יש למישהו לינק לאתר פחות שונא ישראל אשמח. אבל זה סרט שווה צפייה, בעיקר לבנים.
[אפשר לפתוח דיון. ביינישים - מותר לקלל את יוצרי הסרט גם.]
אני עוד לא בטוח שראיתי אותו כמו שצריך, ושהבנתי אותו כמו שצריך, אבל הוא בהחלט פתח לי את הראש, ומקווה שלטובה.
אם יש למישהו לינק לאתר פחות שונא ישראל אשמח. אבל זה סרט שווה צפייה, בעיקר לבנים.
[אפשר לפתוח דיון. ביינישים - מותר לקלל את יוצרי הסרט גם.]
וזה שהוא צולם בישיבת בית אל זה עוד יותר נהדר

.לנו יש רימון וזה לא עשה פירסומות
ד"א
לא הבנתי ת'קטע של הסרט.......
אבל בכיתי.
מתחברת=)|בייני"ש בנשמה|
גיברת פלסף.מיד אחרי שהסרט הוקרן, הביאו אותו להקרנה בישיבה הגבוהה בבית אל. עם המפיק שלו.
בקיצור, הקרינו אותו ואז נתנו מקום לשאלות וכאלה...מלא חבר'ה הקשו קושיות, חיפשו תירוצים, ולמרות שקיבלו - ממש לא נרגעו...
אז ככה. קודם כל - יש בעיה רצינית בסרט הזה. כמו בכל סרט אחר (תרגעו, אני מסביר..)
סרט תמיד ידגיש נקודות קטנות(בעיות/הצלחות) הרבה יותר ממה שהן באמת(מכירים את המשפטים המדהימים האלה בסרטים שנשמעים כאילו הגרילו אותם מאיזה פרופסור? זה גם דוגמא..). כשזה בא בסתם סרט זה בסדר. כשזה מגיע לסרט תיעודי - זה גורם לאנשים להבין את המציאות לא נכון. וזה בעיה קשה.
קחו לדוגמא - את הנקודה של הבחור המסכן שהחברותא המבוגר שלו צול'ר מפחיד שרק עושה לו פרצופים..
אנשים שרואים את זה אומרים - מה זה היחס הזה לתלמידים בישיבות?? למה לא מודעים לצרכים שלהם?(וכו' וכו'..)
וודאי, לכל הדעות(ואני מעיד על זה בתור חברותא צעיר של אברך, וחברותא בוגר של כמה אחרים) שזה ממש לא נכון. אבל מה משתמע מהסרט?
ועוד דוגמא - הרב הזה. איזה מלחיץ ציירו אותו? הבחור כבר חולם עליו בלילה... כמעט עשו לו כובע של מכשפה...
אז אחרי הסרט כמה רמים ממש טענו שזה סרט מזיק. אבל אולי למי שידע באמת להתבונן, וזה הנקודה החשובה שרציתי להבהיר פה:
סרט הוא סרט. הוא לא מציאות. מי שמבין את זה לוקח את כל מה שהוא ראה - ברמה של סרט ולא כדבר אמיתי במציאות. במציאות - הישיבה היא מקום נפלא, יותר ממה שאתם מעלים בדמיונכם.
בהצלחה בכל
(לכל המקשים קושיות בע"מ, לא יודע מתי אוכל להגיב. אולי יעדכנו אותי ואז אקפוץ)
)alezish
)סתם סרט מאוד מוזר וחסר פואנטה. בתור בייני"ש אני אומר את זה...
אין עלילה מוגדרת. התחושות שהוא מעביר בתיאור המשבר - מאוד נכונות. אבל חוץ מזה?!
סתם בלבול בשכל.
מאז שראיתי את סרטו של שולי רנד "האושפזין"
לא זכיתי לראות יצירת מופת ישראלית ברמה שכזאת!
השחקנים,ההפקה,הגימור,התפאורה,המוזיקה
פשוט ואוווו!!!
בכנות אני לא חושב שאי פעם הבנתי משהו כל כך חזק ועמוק
כמו שהבנתי את הסרט הזה...
רק מי שהיה שם וחווה את הנקודות שהועלו בסרט
יוכל באמת להבין לעומק את כוונתם העמוקה של יוצרי הסרט
ואת הנקודות ה"קטנות" שהועלו בסרט
וכן,אף אני הקטן מצטרף לדעת חברי ורעי
"זר לא יבין זאת"
פרגן,מה אכפת לך?
(המנהל...זה לא מתאים לך.)
איזה יופי.. אז לבנים בישיבה יש שם לדיכאון הלא מוסבר הזה של כולנו. משבר.
בס"ד
חוץ שמהדברים הכללים מסביב, אבל אותם תחושות
אם הסרט בא לנגח את עולם הישיבות-זאת בעיה.
יותר תיאור מצב (שקורה, א"א להתעלם).
סרט מעולה. מצחיק ומאוד מאוד איכותי.
הופתעתי מאוד לטובה..נראה לי הסרט הראשון שאני רואה של דוסים שבאמת ראוי להיקרא סרט.
משחק מעולה. טקסט שנון. משחק לא מוגזם מדי. שימוש נכון באפקטים. צילום איכותי (מצלמה לא רועדת!!)
כן ירבו.
(למרות שהסרט גרם לי לפחד..או חיזק לי אותו..)
זה ירד מאדד (ברוך ה'..)
אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה
ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭
מה הסיבות שלכם בחיים?
בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.
ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.
בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי
לא יודע.
מבררים את זה, מחפשים את זה
הלוואי וידעתי
כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...
ככה עד שיבוא המשיח....
הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות
יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת
יש למישהו דרך לעזור לי?
בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)
אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד
או סרטים אחרים