השיר הנ"ל הינו בעל 2 גרסאות: אצא לי אל היער לראות את הקוקית ויען קול מיער איפה היא הקוקית, קו קו קו קו הן זוהי הקוקית. קו קו קו ק ו הן זוהי הקוקית.
והשניה: אצא לי אל היער לראות את הקוקית ויען קול מיער הן זוהי היא הקוקית, קו קו קו קו הן זוהי הקוקית. קו קו קו ק ו הן זוהי הקוקית.
ולשניהם מקורות עמוקים ביהדות וכך הוא הפירוש של המשל העמוק.
לפי הגרסא הראשונה: אצא לי אל היער לראות את הקוקית, - אצא לי - בשבילי כמו שרשי כותב על לך לך - לך לך בשבילך ולטובתך. אל היער - מקום שהשפעת האדם והמודרניסציה עוד לא ניכרת בו. ולמה דווקא לשם? לראות את הקוקית. הקוקיתבגימטריא 621 כמו תרי''ג מצוות דאורייתא, + 7 מצוות דרבנן עם הכולל. - הקוקית המקור של כל המצוות - ה'. אז אצא לי בשביל עצמי אל היער חסר ההפרעות לראות שם את ה'.
ויען קול מיער איפה היא הקוקית מה זה ויען? רמז לבת היענה שהיא על מנת לברוח מאויבה טומנת את הראש בחול - היא מתחבאת בחושך - מה שהיא לא רואה לא קיים. זהו האתאיסט שלועג ליהודי המחפש- איפה היא הקוקית? איפה הקב''ה?? אני לא רואה אותו - משמע הוא לא קיים...
ואז רגע לפני המשבר שומעים "קו קו קו קו " כל זה בגימטריה 424 מספר שאפשר לקרוא ישר והפוך... מכל מקום ומכל צד שמסתכלים עליו - רואים אותו דבר. את מה? את ה' - הן זוהי הקוקית. זוהי התשובה לאותו אתאיסט פושע... כל הטבע - היער - הבריאה - זה ה'!!! מה אתה לא רואה? איך שלא תסתכל על זה - זה ה'!!! ושוב פעם ושוב פעם. אותו יהודי חוזר לביתו שעל כל צעד ושעל הוא רואה את ה'
ואז באה הגרסא השניה - מצונזרת לילדים... ללא האתאיסט והשאלות הקשות... רק היהודי יוצא לחפש את ה' ביער וה' נראה אליו שם בטבע איך שהוא לא מסתכל. אותו יהודי הוא תמים ופשוט - אין לו שאלות הכל מובן לו מלכתחילה...
ויש מרבותינו שמפרשים שהגרסא השניה מדברת על אברהם אבינו שלאחר שהלך וחיפש בכוחות הטבע את בורא העולם הציץ עליו בעל הבירה - עשה לו "קו קו "

))))