שונמית יקרה ומישי יקרה ,
קראתי את מה שכתבתן והרגשתי צורך לעזור לכן .
קודם כל - אם ציפיתן שתפותח עבורכן תרופת קסמים שתצליח לשלב אתכן במקום השירות הזר ולפעמים הבלתי מוכר לכן בעליל-טעיתן .
מה שכן - צדקתן כשרשמתן שהכל כל כך לא מוכר והכל כל כך זר ומלחיץ. במיוחד שאתן הולכות לתרום שנה מהחיים שלכן לאוכלוסייה בעלת השקפה שונה משלכן ולפעמים בעלת חוסר נושאים משותפים .
אין לי מושג מה המקום שבחרתן אבל אני כרגע עושה שירות בתיכון חילוני לנוער בסיכון ורוצה לומר לכן כמה דברים שאולי יוכלו לעזור לכן:
-דבר ראשון - בלי קשר למקום השירות שבו אתן הולכות לעשות , גם אם הוא הכי קרוב אליכן בעולם . התחלה של שירות זה דבר קשה . נפשית . זה להתרגל ללא להיות בבית . ולא להיות בתוך החממה שאנחנו כל כך רגילות להיות בה. וזה להתגעגע. וזה מוזר. ואיפה אני בכלל? אבל זה משהו שעובר. ועובר לכולנו . ואל תטעו לחשוב שזה בגלל המקום שבחרתן .כי זה קורה בכל מקום .
-דבר שני : לעשות שירות במקום חילוני זה לפוצץ את הבועה שבה גדלנו כי גם אם אתן הכי פתוחות לחיים שונים משלכן וגם אם אתן הכי מבינות חילונים .זה לפוצץ את הבועה.
וזה טוב שהבועה תתפוצץ, כי בסופו של דבר זה יקרה מתישהו וטוב שזה יקרה עכשיו .ותזכרו כל מה שיעבור עליכן יחשל אתכן .
תראו - לעשות שירות לאומי בבית ספר או תיכון או לאא משנה בסביבה חילונית זה לא פשוט . ולשם כך אתן צריכות להיות חזקות נפשית ולזכור מי אתן ומה אתן . שזה אומר אפילו לפני השירות לחזק את עצמכן במלא דברים חשובים . ויכול להיות שזה ישמע לכן מלחיץ .
אבל יחד עם זאת להבין שלהפך. דווקא שאת נמצאת בסביבה חילונית את פתאום מתחילה להכיר את עצמך .כשאת עונה תשובה לתלמידה שלך ששואלת אותך שאלה על למה את ככה ולמה אני ככה ואת עונה לה באמת . מכל הלב והשמה . את מכירה את עצמך טוב יותר .כשאת נחשפת לביטויים שלא הכרת ושלא גדלת עליהן ולפעמים הם יזעזעו אותך - את לומדת להכיר תודה למקום שבו התחנכת.. כשאת רואה את ההתנהגות שלהם ואת מה שהם עוסקים בו רוב היום את לומדת עוד יותר לשמוח ולהגיד תודה להורים שלך שחינכו אותך על מה שחשוב באמת .
ועוד נקודה ממש חשובה : אל תחשבי שבאת להחזיר אותם בתשובה. באותה מידה שאת חושבת שהדרך שבה את גודלת היא נכונה. זה מה שהם חושבים. מי צודק ב א מ ת ומי לא זה כבר שאלה אחרת .כשאת באה ממקום שבאמת מבין את המקום שלהם ויחד עם זראת מספרת להם ומשתפת אותם מה את חושבת תאמיני לי שזה הרבה יותר ישפיע עליהם מאשר שסתם ככה תחשבי שאת איזה מטיפת דת מיסיונרית שבאה רק לשנות את הדרך שלהם .ככה תצליחי להתחבר אליהן יותר .
והנקודה החשובה : תזכרי שזה שהם לא כמוך לא הופך אותם לאיזה חייזרים מהחלל . יש הרבה אבל באמת הרבה נושאים משותפים שאפשר לדבר עליהם בצורה יפה ובוגרת והרבה נושאים משותפים שאפשר לדבר עליהם בשביל הכיף .
את מפחדת שלא תצליחי להכיל אום לתוכך - זהמשהו שפשוט קורה עם הזמן . אני בטוחה שתופתעי לגלות דברים שלא היית מאמינה שיקרו לך .
וזכרי השירות זה חוויה שבאה ללמד אותך להעצים אותך להגדיל אותך ובאמת לחדד לך דברים ואת תראי שאפשר ללמוד מהשנה הזאת מלא. מלא. ואלי לשנות דברים אצלך ובהשקפת החיים שלך שעכשיו נראים לך חצובים כמו אבן בסלע.
תתרמי תתני תאהבי - בסופו של דבר יש בך הרבה לתת ממה שקיבלת והם לא ונסיון החיים שלך .
ותלמדי מהם . כי יש להם הרבה מאוד מה ללמד אותך .(דברים חיוביים כמובן )