התיעצות לגבי כיתה א'בת 30

הגדולה שלנו בע"ה עולה לכיתה א' בשנה"ל הבאה. הענין הוא שאנחנו גרים במקום שבו עד עכשיו כל הבנות הולכות לבית ספר מסוים, שדווקא אנחנו לא מתלהבים ממנו, ובאותו מרחק בערך יש בי"ס שבאופן כללי שאנחנו הרבה יותר מתחברים אליו 

בינתיים- רשמנו אותה לשני בתי הספר, אבל אנחנו מתלבטים בעיקר מהבחינה החברתית, מכיוון שהרוב המוחלט של בנות גילה נרשמו לבי"ס שאנחנו פחות רוצים, ולביה"ס הרצוי מבחינתינו נרשמו סה"כ 3 ילדות, כולל הבת שלנו.

אם יש כאן אמהות עם נסיון- אני אשמח לשמוע מה דעתכן- אני חוששת שזה יגרום לה להתנתק משאר החברות (מה גם שאנחנו פה פחות משנה, כך שאלו חברות חדשות, לא חברות שגדלה איתן), ובאופן כללי לא יעשה לה טוב מבחינה חברתית.

מה אתן אומרות?

עד כמה הגורם החברתי הוא חשוב? עד כמה 3 בנות שהולכות לבי"ס אחד זה מוצלח או לא מוצלח? (שתי הילדות האחרות הן חברות טובות שלה) עד כמה שאר הגורמים חשובים (לחץ לימודי, אופי מאוד אחר של מורות ובנות)?

אח...ההתלבטויות האלה.

את יכולה לחדד עוד כמה שאלות?מאמע צאדיקה

עד כמה הילדה שלך היא חברותית וזורמת- או שהיא שקטה יותר?

עד כמה יש הזדמנויות בשכונה כדי לשחק עם חברות שהן לא בכיתה איתך? 

הילדות האחרות בכיתה הרצויה במחינתך- עד כמה הן גרות רחוק? אפשר להזמין מישהיא מהן לצהריים או ללכת אליה? 

עונהבת 30

הילדה שלי היא מאוד חברותית, אבל עדינה וקצת רגישה. בפועל- זה מתבטא בכך שמאוד אוהבים אותה, אבל היא לא דוחפת את עצמה למרכז העניינים וגם לא לשולי העניינים, אלא מעדיפה להישאר בצד כשמרגישה לא לגמרי בנוח.

מבחינת הזדמנות לשחק עם ילדות אחרות- תמיד יש. רובן גרות יחסית רחוק מאיתנו, אבל אפשר לייצר הזדמנויות, באופן עקרוני בכל מקרה. תמיד אפשר להזמין חברה או ללכת אליה. אבל בכל זאת- זה לא אותו דבר כמו ללמוד ביחד בטותה כיתה.

הילדות שנרשמו לאותו בי"ס- אחת מהן גרה די קרוב, השניה לא. אפשר להזמין, כמובן, אבל לשחק כל הזמן עם אותה ילדה או שתיים זה נראה לי קצת מצומצם

ומה עם חברות חדשות מבית הספרלב אמיץ

שאליו הולך מיעוט הבנות ? מן הסתם כרוך בנסיעה?

זו באמת שאלה.

אבל השאלה הגדולה היא איזה בית ספר יתאים לה ביותר?

וגם עד כמה אתם מסתייגים מבית הספר אליו הולכות רוב הבנות.

אני מבינה מהחשש שלך שזה יגרום לה להתנתק מרוב החברות בישוב שסה"כ החברויות הללו חיוביות וחשובות לכם ולה כמובן.

אם כך צריך באמת לשאול את השאלות לעיל.

אם זו סה"כ הסתייגות קלה, לענ"ד חבל לנתק אותה מרוב החברות בישוב. מה גם שבהמשך מן הסתם יצטרפו כולן לתנועת נוער משותפת.

אני מבינה גם שהיא חוותה מעבר דירה רק שנה קודם - אולי גם מהבחינה הזו רצוי לגרום לה למינימום זעזועים.

מקווה שעזרתי. ב"ה שתצליח היכן שתחליטו שתלמד.

אה ועוד דבר - שייך אולי לשתף אותה בהתלבטות ?

וואו רשמתי לך תגובה ארוכה ומסודרת ונחמק ליחדשה דנדשה
אז ככה לדעתי אם את חושבת שאופיו של בית הספר( זה שמרוחק) והתכנים שבו טובים יותר ומתאימים יותר לבתך ולכם אז תרשמי אותה לשם. סה"כ בדרך כלל תמיד מוצאים 2-3 חברות שהן ממש ממש טובות , אף פעם לא חברים של כולם כן יוצרים קשר חברות אבל לא ברמה של חברה טובה.

יהיה לה את הבנות בישוב שאני חושבת שהם יהיו חברות שלה לא פחות אילו היא היתה לומדת איתם.זה נחמד שיש את הגיוון לדעתי.
ונגיד אם יש צורך להיפגש ביחד להכנת שיעורי בית או עבודות כלשהן יש לה את 2 הבנות האחרות שנרשמו לבית ספר הזה.
בנוסף היא בוודאי תכיר בנות נוספות ,אומנם לא גרות בישוב אבל עדיין יהיה לה אופציות לחברות נוספות.
זהו.. אני פשוט חושבת לפעמים ערכים ומקום שמאמינים בו עדיף על מקום שקשה לנו לתת בו אמון, או שלא מתחברים לאופיו וכו'.

זה בהנחה שההבדלים בין בתי הספר משמעותיים עבורך.
תודה..בת 30

ההסתיגות שלנו מביה"ס היא לא כ"כ קטנה. אבל מבחינתה היא תסתדר בכל מקום, היא כזו. 

טוב, בכל מקרה תודה.

ה' יעזור לנו לקבל החלטה טובה ואמיתית.

כיתהא'יהושבעט5

ילדים בכיתה א' מסתדרים גם במקום חדש.

לפי מה שתארת הילדה זורמת,אז לא נראה שהיא לא תסתדר .

אני יכולה לכתוב מנסיון אישי (לכן זה אנונימי)אנונימי (פותח)

לי היה סיפור ממש דומה בכיתה א'-

בגן חובה למדתי בגן חרדי (הגן הדת"ל לא היה מוצלח),

ובכיתה א' הלכתי לבי"ס שהלכו איתי שלוש בנות מהשכונה (שלא הכרתי, ושלא היו בסגנון שלי כך שלא ממש התחברתי אליהם אח"כ) והיה מרוחק- נסיעה באוטובוס.

אני גם לא הייתי ילדה ממש חברותית, בניגוד לביתך..

בעקבות זה אני יכולה להגיד שבכיתה א' מתחילים משהו חדש, ולכן בד"כ זה פחות עקרוני אם מגיעים כשמכירים בנות או לא, ממילא הכל צריך הסתגלות חדשה, וזה רק תוספת של הסתגלות (אומנם עדיף משהו מוכר, אבל האמת היא שמתרגלים מהר, כך שזה לא נורא) מהבחינה הזו היה לי בסדר גמור.

חשוב שיהיו חברות טובות מהאיזור- כאלה שביתך תוכל לשחק איתם בצהרים סתם ככה, ולכן טוב שיש כמה חברות מהאיזור (תנסו לדאוג שהם יהיו באותה כיתה אם אפשר) בנוסף כדאי מאד שתעודדו את בתכם להזמין וללכת לחברות מרוחקות מהכיתה, לצהרים או לישון (אני הלכתי הרבה פעמים לחברות, ובנות גם באו אלי, וזה היה בסדר גמור)

ואגב, להרבה ילדות בגיל הזה יש חברה אחת טובה, שהם משחקות בעיקר איתה. גם בנות שיש להם כמה חברות באיזור מגוריהן הרבה פעמים מעדיפות את השכנה שלהן או זאת שהם הכי מסתדרות איתה, כך שזה ממש לא מצומצם.

בכל אופן, בית הספר משפיע מאד על הילדים בגיל הזה, כך שזה כן פרט חשוב. אם הנתונים הם כמו שהצגת אותם מבחינה חברתית, ואתם ממש מסתייגים מבית הספר השני, בד"כ במקרה כזה עדיף לשלוח לבית הספר שאתם מעדיפים.

לי זה היה נסיון טוב, ואני לא מתחרטת שהלכתי לשם (ולשם השוואה, שכנים שלנו שהיו באותה התלבטות שלחו את הבן שלהם שהיה מבית דומה לשלי ועם אופי דומה, לבית הספר השכונתי, והם התחרטו על זה מאד. זה לא היה טוב לבן שלהם)

והכי חשוב, איזו החלטה שלא תקבלו, צריך הרבה תפילות..

לכו על חינוך שאתם מאמינים בודפי

חשוב מאד לשלוח לבי"ס שאתם מאמינים במסרים שלו.

אנחנו שלחנו כמה ילדים לבתי ספר שונים / מרוחקים עם חבר אחד מהישוב, ואפילו בלי חברים מהישוב שלנו. 

חלק מהילדים שלחנו מכיתה ד', חלק מכיתה א'.

לכולם היה טוב, ב"ה. מצאו הרבה חברים חדשים.

יש חברה של הבוקר ויש של אחר הצהרים.

לעיתים נשארים אצל החברים מבית הספר. לעיתים מזמינים חברים לישון אצלנו.

אם הנושא חשוב לכם - לכו על זה.

בהצלחה!

תודה לכל הכותבות.בת 30אחרונה
מחפשים קהילהאבא פגום

אנחנו הורים ל 7 ילדים גרים היום בשכירות ברמלה, בגרעין התורני ומחפשים להשתקע במקום עם קהילה תורנית אבל לא לוחצת. בגלל שאני עובד בבני ברק, מחפשים מקום שמצד אחד המחירים עדיין שפויים ומצד שני לא רחוק מידי מהעבודה. חשוב לנו קהילה תורנית שמשקיעה בילדים ונוער.

נשמח מאד להמלצות ☺️

ילגים מפרק א וצוואהיל 000

לא מצאתי פורום מתאים מקווה שפה אפשרי

שלום  בעלי נפטר יש לו ילדים קודמים

לנו משותפים

הכל היה בסדר לא ראיתי את זה בא

סעדתי את בעלי בזמן שילדיו קודמו בעבודות

אימא שלהם הילה חכמה הגיע חטפח בו בבית חוליל לגבות טת הילדים מול המשפחה שלא תראה שלא באים

ואני לא יכלתי לעבוד

כי גם לא רציתי בעלי קודם להכל

מבעל חזק שלא היה חולה  אף פעם לא ראיתי אותו שוכב עם חום או משהו דומה לא כדורים כלום

עובד פיזית קשה כל חייו

לא יכולה לפרט הכל

שמר הכל בפנים עד שהגיע למחלה ומהר הלך

ילדיו רצו מידע על כל  דבר

על עורך דין שמטפל אפלו אני ובעלי לא התענינו

לא הבנתי מה ילד שבקושי רואה את אבא שלו מתענין בקצבה

מאשים אותי שאני יודעל אל כל המידע

אין לי תו ירודה לא נותנים מידע  גם לאישה

אבל הם בשלהם

עכשיו הכל מובן הכינו את הקרקע

ילד שכל חייו לא הספיק לו מה שנתן רצה עוד

עגשיו מרגיש שיכול להכניס לי

אני לא בתחרות

הם יושבים מולי ומחלקים  את הבית

החלק שהם לא הבינו שאטאמטית הבית נאשם על שמםץ מי שמדריך אותם מהמשפחה לא מבין ולא אמר להם

הם אמרו לא נוציא אותך מהבית

לא בטוב לב,בהתנשאות

פה שתקתי

שאני רצתי עליו בעלי עבד ואני נלחמתי לקנות אותו כן מפרנבס עיקרי

כי לא היה שעות בבית וכל עול הבית היה עלי עד שהתמוטטתי בעבודה

ועבדתי פחות

לא היה לו עזרה משום צד

המשפחה שלו ידעה על מצבו הקשה

ולא באו לבקר פעם אחת

לא יצאו לקפה או שהבאו אליהם

רק רצו שנפכש במסעדה פעם בחודשים

אבל הוא לא יכח רצו לעשות וי

התנהגו אלי לא מכבד בבית חולים

קראו לי בשמה של,גרושתו

ולא אמרתי כלום

בעלי גוסס והם אבים איתי מולו

שתקתי

אבל הילדים שלו איתם יד ביד

אז גם אני שינתי את גישתי ואהיה בקשר עם משםלתן גם לי יש,ילדים

אימא שלהם השחקנית הראשית פה

הראתה לי שהיא איתי

ותקעה לי סכין בגב חיממה את הילדים שלא מבינים הרבה

על התערבות בכל נישא

לקחה את הפיקוד על משפחת בעלי לא ידעתי שהיא כל יום מדווחת עלי היתה מגיעה כאלו לעזור

ומדווחת הכל לא הבנתי למה המשפחה שלו לא מתיחסת

אלי

אני איתו בכל הטיפול והם  לא מתיחסים אלי רק לגרושתן אפלו קוראים לי בשם שלה

בשבעה היא לא יכלה לראות שברים חברים של בעלי הכל  רצתה לדעץ להתערב

היום הילגים שלו מתנהגים אלי כאלו זהו

הוא מת את כלום

רוצים את חלקם לא  מוותרים על כלום

אני לא גרה בבית ויש להם פה זכות

הכי כאב לי שהם התנתקו מאחים שלהם

ובקשר טוב עם המחה שלא ביקרה את האבא כי הם בדיור כמוהם

לא הבנתי איך אני הרעה פה

מה עושים אין לי עורך דין כל מי שהגעתי אליו לא היה בטוח במצב

חיבת עורך דין שיתן לי בטחון

אין פה מיילוינים אבל יש לי ילדים קטנים ואני לא בריאה מצבי לא ממד טוב נםשי פיזי

מצטערת לשמוע על בעלך ועל המורכבותנעמי28אחרונה

תפני לעורך דין.

לחוק לא אכפת מרגשות ומי מסכסך.

אם מגיע להם, מגיע להם, מה ששלך יהיה שלך בעזרת עורך דין טוב שישיג לך אותם.

פרסום הנסחן120

שלום וברכה,

חשוב לי מאוד לשתף בנס עצום שנעשה לנו.

לביתי הקטנה חולשת שריר בעין הגורמת לפזילה, לאחרונה הפזילה החמירה ונוירולוג מומחה הפנה אותנו לבדיקת הדמיה של המוח בהרדמה.

הילדים הם האוצר הגדול ביותר שלי והתפללתי לבורא עולם שיעזור לי לחזק את הביטחון והאמונה ולהילחם בפחד ובחששות שהרי הכל מאיתו יתברך מאבא מלך העולם.

ב"ה הבדיקה חזרה תקינה וקיבלנו את התוצאות מבלי להמתין את כל זמן ההמתנה המקובל.

"הודו לה'כי טוב כי לעולם חסדו" תודה רבה ריבונו של עולם,

כמה חשובה ויקרה הבריאות , כלום לא מובן מאליו .

בתפילה  לבשורות טובות ישועות וחיזוק הביטחון והאמונה והקשר התמידי לריבונו של עולם והבנה והכרה בכל הטוב שבורא עולם עושה איתנו.

עבודה סמינריונית על ליקויי למידהEva

שלום רב,

שמי חוה.

אני בהחלט מבינה שהפורום הזה לא בנוי לשליחה של שאלוני מחקר, אך אני לא יודעת לאן עוד אפשר לפנות.

אני והשותף שלי לכתיבת עבודה סמינריונית מפצים את השאלון מחקר שלנו כדי לסיים בהצלחה את לימודי התואר הראשון באוניברסיטה הפתוחה.

אנחנו מחפשים אנשים עם ליקויי למידה אשר מתבטאים בדיסלקציה או בדיסגרפיה או בדיסקלקוליה, אשר מילאו להם 18.  

אנחנו צריכים עוד 21 תשובות של אנשים עם ליקויי למידה לשאלון שלנו, אשר בוחן את ההשפעה של לקות למידה על תפיסת מערכות יחסים מקוונות (משפחתיים / חברתיים / תעסוקתיים) שנוצרו ברשתות חברתיות ובדידות חברתית.

האם יש בקרבתכם אנשים שיש להם ליקויי למידה ומעוניינים להשתתף במחקר או שאתם עצמכם עם ליקויי למידה שפירטתי בשורה למעלה?

אולי אתם מכירים מקומות לאן אפשר להפיץ את השאלון שלנו?

אם כן, אנחנו נשמח לכל עזרה אפשרית.

השאלון אנונימי וקל. אנחנו נתנו זמן מענה עליו עד 30 דקות, כך שלא צריך למהר לשום מקום ולהילחץ מהגבלת זמן.

קישור לשאלון: השפעה של לקות למידה על תפיסת מערכות יחסים מקוונות (משפחתיים / חברתיים / תעסוקתיים) שנוצרו ברשתות חברתיות ובדידות חברתית

תודה רבה לכם בכל מקרה.

יום טוב ונעים לכולם.

עוד הרבה ועוד קצת בבת אחתEvaאחרונה

אנחנו צריכים עוד 20 תשובות מאנשים שיש להם לקויות למידה המתבטאות בדיסלקציה, בדיסגרפיה או בדיסקלקוליה!

תעזרו לנו לסיים בהצלחה את תואר ראשון.

תודה רבה. יום טוב.

השבת אבידה - כלבי האסקי סיבירייהודיה מא"י
שני כלבי האסקי סיבירי נמצאו בהר כביר ביום שישי האחרון (חוה"מ פסח)

מי שיש לו רעיון למי הכלבים שייכים שיפנה אלי בבקשה באישי

אמהות לבנים עם אטופיק- יש תקווה לשרוול קצר בקיץ?שיח סוד

עד היום לבש ארוך בקיץ,

מסכן שכל החברים בגן עם קצר מרענן - הוא חם לו עם ארוך.

אבל כשהוא עם קצר בשרוול/במכנס הוא מתחיל לגרד כי זה נגיש…

עם השנים למדנו יותר להתנהל עם האטופיק ועכשיו ההתפרצות במצב סבבה

מפחדת לקנות לו מלאי של קצר ולהתבאס (מה שקרה קיץ אחד שפשוט מלא כסף הלך לחולצות שלא השתמש…)

לא יודעת להגיד כי כל החורף סתיו לבש ארוך

בקיצור, באיזה גיל כבר יכלתם לשים להם קצר בקיץ? אם בכלל…

משהו אחד- במזגנים בקיץ לא כזה חם....יעל מהדרום
לק"י

לילדים שלי היה, אבל לא זוכרת שגירדו הרבה.

ומציעה לך לשאול בפורום הו"ל, שהרבה יותר פעיל.

ואפשר לקפל לו את השרוולים ולבדוק איך זהיעל מהדרוםאחרונה
לק"י

אם העור בסדר והוא לא מגרד, לקנות לו גם קצר.

משפחה תורנית מחפשת יישוב קטן, קהילתיbula

עם קליטה פתוחה ודירות להשכרה

אשמח לרעיונות

באיזה אזור?פתית שלגאחרונה
מעון/משפחתון תורני מומלץ בהדר גניםאושי 9
בננו הבכור יהיה בספטמבר הקרוב בין שנה ותשעה חודשים. אנחנו אמורים לעבור להדר גנים, פ"ת. יש למישהו המלצות על מעון/משפחתון תורני ואיכותי?   הרף המינימלי, שתהיה למקום כשרות בשרית למהדרין. 
יש ברחוב בגין מעון חסידימתיכון ועד מעוןאחרונה
שנראה לי די מוצלח, המינוס העיקרי זה שיש בו המון ילדים, מנהלת ממש משקיענית ואכפתית

אולי יעניין אותך