רק רציתי לשאול מה דעתכםמופים

http://toravoda.org.il/node/2452

מצאתי את זה במקרה, אין לי מושג אם זה ידוע או לא חדש או לא.

רציתי לדעת מה אתם חושבים\מגיבים!

לכתוב ש "בני עקיבא איננה עוד" זה פשוט לא נכון!!מתחברת=)

נכון שבנ"ע של פעם היא לא של היום, אבל ככה זה הדורות משתנים, וכן בנ"ע גם בחיי הייתה ועדיין פרק מאד משמעותי!!

אני כמדריכה בבנ"ע עוד שניה הייתי כועסת......

חבל מאוד שכותב המאמר לא מעריך אותנו קצת יותר.

אני לא יודעת איך זה אצלכם אבל אם הסניף שלי לא היה אז כל העיר שלנו הייתה נראית אחרת.!

נאמני תורה ועבודה...נו שויין...איש_בנימין
הפסקתי לקרוא לקראת הסוף... זה פשוט מיותרמשהו בעולם הזה
חלק מהרעיון של תנועת נוער הוא שהתנועה שייכת לנוער. פעם היית מדבר עם חניכים על חקלאות וזה היה הדבר שהם הכי הבינו בעולם, היום זה פשוט לא רלוונטי אליהם. הדור משתנה ואנחנו צריכים להפנים את זה,
(וכן, גם אם זה אומר להפנות אותם לפעול בתחומים שונים מאלו שסבא שלהם הכיר).

2- זה נכון שהתנועה יותר מופרדת היום, אבל אנחנו ממש לא חרד"לים.. יש סיבה שאני בתור מדריכה לא אקח את החניכים שלי לבריכה ביחד או אארגן להם ריקודים מעורבים. פעם זה אולי היה נראה מתאים, היום לא. וזו לא החמרה מיותרת זאת הלכה.

המאמר הזה נשמע לי לגמרי התרפקות על חוויות נוסטלגיות.. אז כן, המוראלים שהבן שלך שר שונים מאלו שהכרת ומידיי פעם המדריך מחליף את הקומזיץ בסרט, זה אומר שבנ"ע כבר לא קיימת? זה אומר שהתנועה מתה? נו באמת..
אני חושבת שזה ממש לא נכון לאמר זאת! והכותב טועה!!!הגמדההמיסתורית
זה ממש, אבל *ממש* לא מה שאני רואה.פינחסה

כשקראתי את הטענה שבנ""ע של היום יותר דתית מפעם- נשארתי עם פה פתוח. 

עד כמה שאני רואה ויודעת- בחלק מהסניפים בארץ (לדעתי, אפילו הרוב)  ממש לא מתקיים מצב של "תורה ועבודה". שום עבודה , ותורה- בכלל כוכב לכת אחר מהם.בנות הולכות עם בגדים שלא הייתי לובשת גם לבד,בבית, בחושך, ובנים רק כל היום "הבנות הבנות" - וגם הבנות ככה, אפילו יותר.

לא מסכימה עם הטענה של הכותב אפילו לא לרגע.

יש סיכוי גדול שהסניף שלי הוא אחד מאלהמשהו בעולם הזה
שאין בהם "שום עבודה , ותורה - בכלל כוכב לכת אחר מהם." כן בנות הולכות בסניף שלי "עם בגדים שלא הייתי לובשת גם לבד, בבית, בחושך," והבנים אצלנו לגמרי עונים להגדרה של "כל היום 'הבנות והבנות'.."

למה הם ככה?! כי אלו חברה מבתים לא משו, רק 30%-50% מהם דתיים/מסורתיים, לחלק יש הורים שאפילו מתנגדים בקיצוניות לדת. זה אותם חברה שלא היית רוצה לראות בעיר בלילה וזה אותם ערסים שמתמסטלים קבוע, גם מול ההורים שלהם.
ובמקום ללכת ולהסתבך עם המשטרה הם נכנסים לפעולות חב"ב, ושמים כיפה לפעמים ואפילו משלימים מניין (גם אם הם בכלל לא זוכרים איך מניחים תפילין). אלו אותם בנות שעושות הקרבה ועוזבות את הפלאפון בשבת ובאות עם מכנסיים שעוברות את הברך (גם אם הם צמודות רצח).

אז הנוער הזה נראה דפוק ומסריח ומזלזל ובעייתי ומסוכן מבחוץ- אבל מבפנים הם נשמות שמנסות להתקרב, וגם מקריבות לא מעט בשביל זה.
ואת צריכה להתבייש שככה את מזלזלת בהם! בני עקיבא (בניגוד לתנועות אחרות שלא אזכיר את שמם) עושה עבודת קודש! היא לא רק מדברת אהבת ישראל, היא גם עושה. ועושה בהצלחה ענקית. מאיפה הזכות לבוא ולשפוט סניפים על המצב הרוחני שבהם?

>ואני מצטערת אם הייתי בוטה מידיי, זה נושא רגיש אצלי..
אני מסכימה איתך, אבל לא ממש.פינחסה

נכון, יש את הסניפים שאת מתארת, שבהם המעשים הללו הם עבודת קודש. אבל, רוב הסניפים בארץ- לא כאלו, וברוך ה'- רוב הילדים בתנועה לא באים מבתים כאלו. ועדיין, מה שתיארתי- נורמטיבי אצלם לגמרי.

אז נכון,הכול יחסי. אצלכם, אם בנות באות עם בגדים צנועים- זה יחסית נדיר. אבל, הם באו מבתים כאלו. רוב הבנות והנערים לא באים מחינוך כזה, לכן אני מסתייגת ממי שהולך ככה.

לדעתי אפשר להשוות את זה לאדם פשוט- אף אחד לא יתפלא אם הוא ילך בבגדים פשוטים,אבל אם הוא ילך בבגדים מהודרים- זה יהיה טוב מאוד ומשמח.

אבל אדם מכובד, שילבש בגדים פשוטים- זה כבר יהיה מוזר ואנשים אולי קצת יתרחקו ממנו.

הכול יחסי.

ועדיין,משהו בעולם הזה
גם לכאלו שבאו מבית דתי 100% יש נפילות, ובנ"ע לא מוכנים לסנן אותם...
אז זה מוציא שם רע. ואת יודעת מה? לא אכפת לנו. כי ככה זה חינוך! העיניין הוא לא לקחת בני נוער שהם מושלמים בצניעות ולהראות לכולם שהם מושלמים, העיניין הוא לקחת את מי שנפל ולהרים אותו גבוה גבוה.

וחוץ מצניעות יש באנשים עוד הרבה דברים, מה עם גמילות חסדים? לימוד תורה? תפילה? למה זה לא מדד אצל אנשים?!
אל תשכחו את כל הדברים העצומים שקורים אצלנו, השל"פ, הגרעינים, מסעות הזיכרון, הערכים (אולי תהיו מופתעים, אבל גם בבנ"ע יש ערכים)... זה לא חוכמה להסתכל על חב"ב ולמדוד גודל של כיפות או אורך חצאיות.

ואם בכל זאת חשוב לך בעיקר הצניעות גם פה התקדמנו (סניפים נפרדים, טיולים נפרדים..).
בבקשה אל תלכלכו סתם על תנועה מדהימה כזו, זה פשוט מיותר ולא נכון.
נראה לי שאת קצת פספסת את העניין בהתחלהפינחסה

הרעיון של השרשור הראשון שלי נועד לחלוק על דעת הכותב, לא להשמיץ את בנ"עחיוך

זה מה שאני רואה, אולי (וכנראה) במקומות אחרים ממני זה שונה.

אז פשוט תשתדלי לא לשפוט לפי מהמשהו בעולם הזה
שאת רואה.. זה לפעמים מרתיח
רק מוכיח את מה שאמרתי שכבר אמרתי מזמןכפיר ורשואר

ואני חוזר ואומר שוב ושוב:

בני עקיבא זאת תנועה שמזמן כבר ירדה מהפסים...!

שהייתי מדריך באריאל הייתי באותו חדר עם מדריך מבנ"ע

ולמעלה מחצי שנה רק התווכחנו על מהות התנועות והיתרון של כל אחת

לעומת השניה

ואני אמרתי לו וכך גם אני חושב היום: היתרון היחידי כיום של בנ"ע

הינו בחו"ל ובסניפי עולים/שכונות מצוקה

שבהם באמת המצב מזעזע ואם הם לא יהיו שם הם יהיו במקומות גרועים בהרבה

אך מנגד את רובו המוחלט של הנוער היא רק מתדרדרת...

ומוכיח זאת כותב הקטע שבמקום לשמוח על כך שהציבור והנוער הפכו להיות תורניים

וערכיים יותר, רק מתבכיין על העבר ועל הריקודים המעורבים

והבנים-בנות של פעם...

כזאת תנועת נוער אתם רוצים שתהיה התנועה הגדולה בישראל???

שתחנך את ילדכם לחיים של חברה מעורבת ושהעיקר בחיים הוא למצוא חן בעיני המין השני???

וזה עוד הרבה לפני שאני מדבר על כל מה שהולך שם במחנה סיירים...מת

ואם אני אספר לך על סניףנפתלי הדג

נפרד. דתי מאוד.

שלא רוקד מעורב. שעומד בערכים שלו. שמאמין וממש את הערכים של בני עקיבא.

שלא בורח, מתפלג ומתחבא בפינה כשהוא רואה אתגרים.

שלא ממלמל שטויות על עזרה לעם ישראל כשהוא מתחפר בחור שלו.

שמתשתייך לתנועה. בא לפעיליויות- אבל באופן נפרד וצנוע.

שבמחנה סיירים, כן ההוא הידוע לשמצה, נמצא בעדה הנפרדת- כשרוב גדול של החניכים באמת נמצא שם.

די לעצום עיניים. כולם יודעים ולכולם ברור שהאשמים המרכזיים במצב של בני עקיבא הם תנועת אריאל ולא אף אחד אחר.

(וד"א- הסניף הזה ממש לא מושלם ויש בו הרבה מה לתקן)

נפתלי סיפר בדיוק על הסניף שלימישהי=)

^^^^^^מתחברת=)אחרונה
המאמר הזה קצת..מעודד?!אש"ה

לפני שקראתי את הכתבה הזאת (ולמען האמת גם אחר כך) ראיתי את התנועה כמקום שיש לה הרבה מה להשתפר בקטע הזה.. ופתאום הוא מגיע וטוען שבני עקיבא תופסת כיוון חרדי?? זה ממש ממש מפתיע, והלוואי שזה היה המצב בסניפים.

מי שכתב את זה כנראה לא מודע למצב האמיתי. ואם ככה אנחנו נראים מבחוץ, אז זה מעודד.

אני חושבת שהלוואי שבני עקיבא הייתה כמו שהוא תיאר אותה! שהתורה הייתה באמת תופסת את המקום העיקרי. כמו שצריך.

ועוד משהו, הוא כותב בצורה מאוד ביקורתית. ולדעתי הוא לא מבין, שהדור של היום הוא פשוט לא הדור של פעם. כן, הגיע הזמן שאנשים יפסיקו להתרפק על העבר, ויתחילו לחיות את ההווה. בדור שבו לכל אחד יש את הכל בפלאפון שלו, כל העולם במכשיר אחד קטן, אז ברור שצריך יותר הפרדה ויותר שמירה. תתעורר..

..גיימס פוטר
הסיבה שכמעט ריק בחצי מהפורומים פה זה כי הייתי בתקופת הקורונה שפשוט היה פה מפוצץ ועכשיו זה רגיל? 
עכשיו בגלל המלחמה הם עוד יחסית פעילים😅הרמוניה

זה ירד מאדד (ברוך ה'..)

כבר זמן רב שאין מצטרפים צעירים חדשים לפורומיםפ.א.
והפעילות בפורומים ירדה משמעותית 
חד משמעית בקורונה היה ה הרבה.סוורוס סנייפאחרונה

אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה

מי רוצה לחזור ללימודים??ניגון❤️

ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭

אני כבר שנה וחצי בבית...ההרהמורניקאחרונה
גם פרה זקנה יכולה להניב חלב..😌😌עוד חומייני חי
כעעען כען
למה אתם חיים?מעייןאהבה

מה הסיבות שלכם בחיים?

חתירה מתמדת להגשמה עצמיתפ.א.
כי ככההרשפון הנודד

בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.

ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.

בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי

אני חיהניגון♥️
כדי לעשות טוב לעולם ולאנשים ואני מאמינה שכל אחד יכול להפוך את העולם למקום יותר טוב ושמח ואוהב ♥️ וגם לעבוד את ה' שזה הכל בסוף
נהנה מהחיים פשוטההרהמורניק
וואוצאצא

לא יודע.

מבררים את זה, מחפשים את זה

הלוואי וידעתי

אם כבר הגעתי לעולם ואני כאן - נעשה הכל כדי להנותGini
מהחיים, לחיות טוב, באושר, בשמחה, בסיפוק, ולדאוג לעתיד שלנו כאן 
אני הגעתי למסקנה שהחיים זהגלגל שבו אני עולה ויורדתתמימלה..?אחרונה

כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...

ככה עד שיבוא המשיח....

יש אנשים!הרשפון הנודד

הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות

למישהו יש הדרן?איידן

יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת 

יש למישהו דרך לעזור לי?

בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)

אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד

למישו יש את היי סקול מיוזיקל בדרייב?נחט

או סרטים אחרים 

יש פה אנשים ערים?מעייןאהבה
תמיד...אנא בכחאחרונה

אולי יעניין אותך