http://toravoda.org.il/node/2452
מצאתי את זה במקרה, אין לי מושג אם זה ידוע או לא חדש או לא.
רציתי לדעת מה אתם חושבים\מגיבים!
http://toravoda.org.il/node/2452
מצאתי את זה במקרה, אין לי מושג אם זה ידוע או לא חדש או לא.
רציתי לדעת מה אתם חושבים\מגיבים!
נכון שבנ"ע של פעם היא לא של היום, אבל ככה זה הדורות משתנים, וכן בנ"ע גם בחיי הייתה ועדיין פרק מאד משמעותי!!
אני כמדריכה בבנ"ע עוד שניה הייתי כועסת......
חבל מאוד שכותב המאמר לא מעריך אותנו קצת יותר.
אני לא יודעת איך זה אצלכם אבל אם הסניף שלי לא היה אז כל העיר שלנו הייתה נראית אחרת.!
כשקראתי את הטענה שבנ""ע של היום יותר דתית מפעם- נשארתי עם פה פתוח.
עד כמה שאני רואה ויודעת- בחלק מהסניפים בארץ (לדעתי, אפילו הרוב) ממש לא מתקיים מצב של "תורה ועבודה". שום עבודה , ותורה- בכלל כוכב לכת אחר מהם.בנות הולכות עם בגדים שלא הייתי לובשת גם לבד,בבית, בחושך, ובנים רק כל היום "הבנות הבנות" - וגם הבנות ככה, אפילו יותר.
לא מסכימה עם הטענה של הכותב אפילו לא לרגע.
נכון, יש את הסניפים שאת מתארת, שבהם המעשים הללו הם עבודת קודש. אבל, רוב הסניפים בארץ- לא כאלו, וברוך ה'- רוב הילדים בתנועה לא באים מבתים כאלו. ועדיין, מה שתיארתי- נורמטיבי אצלם לגמרי.
אז נכון,הכול יחסי. אצלכם, אם בנות באות עם בגדים צנועים- זה יחסית נדיר. אבל, הם באו מבתים כאלו. רוב הבנות והנערים לא באים מחינוך כזה, לכן אני מסתייגת ממי שהולך ככה.
לדעתי אפשר להשוות את זה לאדם פשוט- אף אחד לא יתפלא אם הוא ילך בבגדים פשוטים,אבל אם הוא ילך בבגדים מהודרים- זה יהיה טוב מאוד ומשמח.
אבל אדם מכובד, שילבש בגדים פשוטים- זה כבר יהיה מוזר ואנשים אולי קצת יתרחקו ממנו.
הכול יחסי.
הרעיון של השרשור הראשון שלי נועד לחלוק על דעת הכותב, לא להשמיץ את בנ"ע![]()
זה מה שאני רואה, אולי (וכנראה) במקומות אחרים ממני זה שונה.
ואני חוזר ואומר שוב ושוב:
בני עקיבא זאת תנועה שמזמן כבר ירדה מהפסים...!
שהייתי מדריך באריאל הייתי באותו חדר עם מדריך מבנ"ע
ולמעלה מחצי שנה רק התווכחנו על מהות התנועות והיתרון של כל אחת
לעומת השניה
ואני אמרתי לו וכך גם אני חושב היום: היתרון היחידי כיום של בנ"ע
הינו בחו"ל ובסניפי עולים/שכונות מצוקה
שבהם באמת המצב מזעזע ואם הם לא יהיו שם הם יהיו במקומות גרועים בהרבה
אך מנגד את רובו המוחלט של הנוער היא רק מתדרדרת...
ומוכיח זאת כותב הקטע שבמקום לשמוח על כך שהציבור והנוער הפכו להיות תורניים
וערכיים יותר, רק מתבכיין על העבר ועל הריקודים המעורבים
והבנים-בנות של פעם...
כזאת תנועת נוער אתם רוצים שתהיה התנועה הגדולה בישראל???
שתחנך את ילדכם לחיים של חברה מעורבת ושהעיקר בחיים הוא למצוא חן בעיני המין השני???
וזה עוד הרבה לפני שאני מדבר על כל מה שהולך שם במחנה סיירים...![]()
נפרד. דתי מאוד.
שלא רוקד מעורב. שעומד בערכים שלו. שמאמין וממש את הערכים של בני עקיבא.
שלא בורח, מתפלג ומתחבא בפינה כשהוא רואה אתגרים.
שלא ממלמל שטויות על עזרה לעם ישראל כשהוא מתחפר בחור שלו.
שמתשתייך לתנועה. בא לפעיליויות- אבל באופן נפרד וצנוע.
שבמחנה סיירים, כן ההוא הידוע לשמצה, נמצא בעדה הנפרדת- כשרוב גדול של החניכים באמת נמצא שם.
די לעצום עיניים. כולם יודעים ולכולם ברור שהאשמים המרכזיים במצב של בני עקיבא הם תנועת אריאל ולא אף אחד אחר.
(וד"א- הסניף הזה ממש לא מושלם ויש בו הרבה מה לתקן)
מישהי=)
לפני שקראתי את הכתבה הזאת (ולמען האמת גם אחר כך) ראיתי את התנועה כמקום שיש לה הרבה מה להשתפר בקטע הזה.. ופתאום הוא מגיע וטוען שבני עקיבא תופסת כיוון חרדי?? זה ממש ממש מפתיע, והלוואי שזה היה המצב בסניפים.
מי שכתב את זה כנראה לא מודע למצב האמיתי. ואם ככה אנחנו נראים מבחוץ, אז זה מעודד.
אני חושבת שהלוואי שבני עקיבא הייתה כמו שהוא תיאר אותה! שהתורה הייתה באמת תופסת את המקום העיקרי. כמו שצריך.
ועוד משהו, הוא כותב בצורה מאוד ביקורתית. ולדעתי הוא לא מבין, שהדור של היום הוא פשוט לא הדור של פעם. כן, הגיע הזמן שאנשים יפסיקו להתרפק על העבר, ויתחילו לחיות את ההווה. בדור שבו לכל אחד יש את הכל בפלאפון שלו, כל העולם במכשיר אחד קטן, אז ברור שצריך יותר הפרדה ויותר שמירה. תתעורר..
זה ירד מאדד (ברוך ה'..)
אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה
ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭
מה הסיבות שלכם בחיים?
בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.
ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.
בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי
לא יודע.
מבררים את זה, מחפשים את זה
הלוואי וידעתי
כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...
ככה עד שיבוא המשיח....
הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות
יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת
יש למישהו דרך לעזור לי?
בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)
אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד
או סרטים אחרים