מספר שאלות על גיל ארבע-חמש חודשים אוהבת את אבא

היי

ממש אשמח אם מישהי עברה את הגיל הזה תצליח לענות לי על כמה שאלות..

זו ילדה ראשונה..

1. הבת שלי מייררת בטירוף. יש לה מלא רוק והיא כל הזמן דוחפת את הידיים לפה. יכול להיות שזה שיניים? (לא מוקדם מדי? היא לא צועקת מכאבים וכאלה)

2. היא מתהפכת מהבטן לגב - אבל זה עדיין לא במודע בוודאות! איך אפשר לעזור לה לרצות להתהפך?

3. היא התחילה לשים לב מתי אני נמצאת לידה ומתי לא. כשאני "נעלמת" לה היא מתחילה ליבב וליילל.. ולפעמים אני פשוט חייבת לעזוב את החדר וכאלה. מה אפשר לעשות? יש לה תמיד משחקים לידה והיא משחקת ומזיזה ומושכת..אבל היא ממש רוצה שאהיה לידה..

4. הקטנטונת כבר מרימה את עצמה למצב של ישיבה..הבנתי שבגיל הזה לא בריא להושיב אותם..אבל כל פעם שאני מניחה אותה על הגב או עליי בשכיבה היא מתרוממת לי עם הראש וממש כבר בקטע של להתיישב.. זה בסדר? 

5. איך מעודדים זחילה? 

סורי על החפירות..אשמח לכל פיסת מידע

והיא מתוקה ממש

משתדלת לענות:רבה אמונתך!

1. בגיל הזה תינוקות "אוכלים" את הידיים, זה שלב התפתחותי תקין. לא בהכרח קשור לשיניים (או לרעב...)

2. אם היא יכולה לעשות זאת פיזית, היא תעשה את זה כשתרצה... לא מכירה שיטות לכך...

3. מצויין שהיא שמה לב, וטוב שאת זיהית את זה. לדעתי, כשאת עוזבת את החדר, תשאירי אותה במקום מוכר ובטוח, ותאמרי לה שאת הולכת ועוד מעט תחזרי (היא כמובן לא מבין באופן המילולי של ההבנה, אבל היא תרגיש), ואז תלכי בלב שקט. גם היא תבכה או תתלונן, זה לא נורא ולא גורם נזק.

4. זה טוב שיש לה שאיפות להתקדם, ולהצליח להתיישב. וזה דווקא מתאים לגיל. אל תושיבי אותה מיוזמתך, ואל תעזרי לה לשבת כשהיא מנסה...שתמשיך לנסות, אם היא תצליח כנראה שהיא בשלה לכך (יש שיחלקו על דעתי, זו אסכולה אחת בתחום...)

5. עידוד זחילה. דבר אשון לאפשר לזחילה: להלביש בגדים נוחים ולא כבדים ומסורבלים, להניח אותה על הרצפה (או שטיח) במקום עם מרחב לזחילה. דבר שני: להניח מולה משהו מעניין (כל דבר שנראה לך...), הוא צריך להיות מספיק רחוק כדי שהיא תהיה חייבת לזחול כדי לגעת בו, אבל מספיק קרוב כדי שהיא לא תתיאש ותאבד עניין בו. בערך במרחק 5 ס"מ אחרי המקום אליו מגיעה היד המושטת שלה...   חשוב לדעת: תינוק שלא זוחל בגיל הזה הוא נורמלי לחלוטין. אין סיבה לבילחץ!

בהצלחה!

מנינסיוני הקטןהביצה שהתחפשה

בס"ד

1. זה שלב שהם מגלים את אבריהם. יכול להיות שיניים וזה תהליך ארוך מאוד מאוד... זה לא אומר כלום

2. לשים לה צעצועים בצדדים. אפשר גם לגרות אותה ולעזור לה קצת עם היד.

3. לא קורה כלום... תדברי איתה שאמא פה, תשחקי איתה קוקו, ואין מה לעשות היא תלמד שאמא תכף תבוא

4 אם זה בא ממנה זה בסדר

5 לשים לידה במרחק של 1-2 ס"מ את המשחקים, לא יותר

אבל היא פיצית עדיין.. בלי לחץ

מוסיפהאם אם

כדאי לעודד התהפכות, במצב שאת מתארת היא תעשה את זה לבד, (מותק איך שהיא מנסה להתישב!!חיוך)

אבל למה לא?

על יד הצלבה של יד ורגל נגדית( לחבר יד ימין עם רגל שמאל) תוך כדי משחק ושיר. ולשים על הבטן הרבה.

בחורף מלבישים שכבות וכמעט ולא שמים תינוק על הרצפה,אלו נקראים "ילדי חורף"

פתאום באביב הם"פורחים" ומשלימים הכל.

אני אוהבת לשים את התינוק על המיטה המחוברת בחדר שינה עם הרבה כריות מסביב במרחק ושם הילד מתחיל לזוז, כמובן אני באזור.

אענה על 5..אור חיי

כי על השאר ראיתי תשובות חכמות ויפות..

5. קודם כל היא עדיין קטנה אז עניין להתחיל להלחץ מזה...אבל ניתן להשים לידה דברים שיענינו אותה ואולי יגרמו לה נסות לזוז..שנית, רק שתדעי שילדי החורף..(במקרה שלך אלה שאמורים לזחול בחורף) הם קצת שוני מילדי הקייץ...בדיוק מהסיבות שכתבו לך קודמותי...הנטייה שלנו להלביש להם הרבה שכבות ובצדק מסרבלת להם את הפעולה והופכת ותה להרבה יותר קשה..

אז שתדעי את זה מראש..

בהצלחה רבה ובהנאה גדולה עם הילדה...

תיארת את הבן שלי כמעט במדויק חחמתעלה אליו

גם הוא עכשו בן 5 חודשים והחליט להתחיל שינים והוא מירר עם אצבע בפה כל הזמן אז אנחנו שמים לו סינור ולפעמים גם בא לו לשבת אבל לא מעודדים לזה כרגע,קודם שיתהפך ויזחל

לשים הרבה על הבטן עם איזה צעצוע תנועה

תידעי אותה כמה דקות לפני שאת עוזבת,תמשיכי לדבר איתה בדרך לדלת ותשתדלי להמשיך לתקשר איתה גם כשאת לא לידה בסגנון של תיכף אחזור,עוד רגע אני באה,אני שומעת אותך וכו

מסכימה עם הכל חוץ מ3כבשה מתולתלתאחרונה

ענו לך את כל מה שהייתי עונה 

על 3 אני מסייגת.

אם הילדה בוכה בכי של ממש,

אני לא חושבת ש"זה בסדר ולא קורה כלום"

ללכת מהחדר ולהשאיר אותה לבד.

אני לא הייתי עושה ככה עם הבת שלי.

אם היא טיפה מקטרת בעדינות אולי כן , בדרך כלל ממש לא,

אבל בכי-בכי ותלונות ממש,

לא הייתי משאירה אותה ככה יותר מדקה-שתיים מקסימום בלי תשומת לב.

הייתי שמה אותה על "אוניברסיטה" או שמיכה לידי,

או בטרמפולינה לידי, (יש דגמים לא יקרים ואפשר לקנות יד שנייה ב100 ש"ח, ולדעתי כדאי במיוחד לדברים האלה, לא לתקוע אותם שם כל היום,

אבל כן דווקא בשביל מקרים כאלה לזמן לא ארוך)

וככה הייתי גם עושה דברים וגם מתייחסת אליה.

אם הייתי צריכה לשירותים הייתי הולכת גם אם היא קצת בוכה, כי אין ברירה,

אבל ליותר מדקה-שתיים לא הייתי משאירה אותה בוכה ממש בחדר.

אומרים בארץ לא לשים בסלקל, אבל בחו"ל הדעה היא אחרת, אין לי מושג מה הקטע פה.

את אחותי הגדולה אמא שלי סיפרה לי שהיא הושיבה בסלקל לידה כשהיא עשתה דברים בבית, אז אמרו שזה בסדר,

ולא השאירה אותה לבכות בחדר אף פעם. היא מזדעזעת עוד יותר ממני מתינוקות שמקטרים בחדר זמן ארוך.

לי הייתה טרמפולינה כבר ואני לא צעירה במיוחד.

אני לא חושבת שיש סיבה להשאיר תינוק לבכות בחדר יותר מדקות ספורות.

הוא כל כך קטן וזקוק לאמא שלו, וזה לא כל כך מסובך לעשות דברים עם תינוק שיושב בסלקל/טרמפולינה/ שוכב מזרון עבה (על שמיכה קר עכשיו..) ותוך כדי מתייחסים אליו.

בהצלחה עם המתוקה שלך

זה עובר מהר, את לא תרגישי והיא תהיה כבר בת שנתיים..

אני כבר שכחתי את הגיל היפה הזה

השבת אבידה - כלבי האסקי סיבירייהודיה מא"י
שני כלבי האסקי סיבירי נמצאו בהר כביר ביום שישי האחרון (חוה"מ פסח)

מי שיש לו רעיון למי הכלבים שייכים שיפנה אלי בבקשה באישי

אמהות לבנים עם אטופיק- יש תקווה לשרוול קצר בקיץ?שיח סוד

עד היום לבש ארוך בקיץ,

מסכן שכל החברים בגן עם קצר מרענן - הוא חם לו עם ארוך.

אבל כשהוא עם קצר בשרוול/במכנס הוא מתחיל לגרד כי זה נגיש…

עם השנים למדנו יותר להתנהל עם האטופיק ועכשיו ההתפרצות במצב סבבה

מפחדת לקנות לו מלאי של קצר ולהתבאס (מה שקרה קיץ אחד שפשוט מלא כסף הלך לחולצות שלא השתמש…)

לא יודעת להגיד כי כל החורף סתיו לבש ארוך

בקיצור, באיזה גיל כבר יכלתם לשים להם קצר בקיץ? אם בכלל…

משהו אחד- במזגנים בקיץ לא כזה חם....יעל מהדרום
לק"י

לילדים שלי היה, אבל לא זוכרת שגירדו הרבה.

ומציעה לך לשאול בפורום הו"ל, שהרבה יותר פעיל.

ואפשר לקפל לו את השרוולים ולבדוק איך זהיעל מהדרוםאחרונה
לק"י

אם העור בסדר והוא לא מגרד, לקנות לו גם קצר.

משפחה תורנית מחפשת יישוב קטן, קהילתיbula

עם קליטה פתוחה ודירות להשכרה

אשמח לרעיונות

באיזה אזור?פתית שלגאחרונה
מעון/משפחתון תורני מומלץ בהדר גניםאושי 9
בננו הבכור יהיה בספטמבר הקרוב בין שנה ותשעה חודשים. אנחנו אמורים לעבור להדר גנים, פ"ת. יש למישהו המלצות על מעון/משפחתון תורני ואיכותי?   הרף המינימלי, שתהיה למקום כשרות בשרית למהדרין. 
יש ברחוב בגין מעון חסידימתיכון ועד מעוןאחרונה
שנראה לי די מוצלח, המינוס העיקרי זה שיש בו המון ילדים, מנהלת ממש משקיענית ואכפתית
איך נותנים לילדים הרגשת יציבות בתקופה כזאת?מתוך סקרנות

אני מרגיש, שאת הילדים מטרידה בעיקר ההפסקה הפתאומית (מבחינתם) של פעילות מסגרות החינוך, כשבינינו אף אחד לא יודע מתי יחזרו.

לכל השאר הם יחסית מתרגלים ומסתגלים...

,למישהו יש טיפים איך לתת להם בטחון בנושא זה (יש לילדה אחת לדוגמה עוד חודשיים יום הלדת בגן, וכבר עכשיו מוטרדת האם יתקיים או לא...)?

אפשר לשתף את הגננתמענין

שתדבר איתה בטלפון. שכשיחזרו לגן יחגגו לה.

אצלינו משתדלים להתקשר לילדים, ולשלוח סרטונים כדי לשמור על קצת תחושת חיבור כמה שאפשר בין הגן לילדים.

באמת תקופה מורכבת לילדים, מחפשים את השיגרה ואת הביטחון שהם רגילים אליו. 

רעיון, תודהמתוך סקרנותאחרונה
סיר בישול איטיטרכיאדה

בעקבות המלצה פה של @פשוט אני קניתי סיר בישול איטי. 

שמתי בבוקר חלקי עוף ותפוחי אדמה, הוספתי תבלינים והדלקתי על החום הנמוך (יש שתי דרגות חום- נמוך וגבוה, ועוד אפשרות של שמירה על חום)

לאחר חמש שעות בדקתי וראיתי שהעוף לא מתחיל אפילו להיות עשוי, בעוד שעל החום הנמוך ההמלצה היא 6-8 שעות.

בהתייעצות עם גי פי טי הוספתי כוס מים והגברתי לחום הגבוה, חיכיתי עוד שעתיים, וכעת העוף מוכן בקושי, רחוק מאד מלהיות רך ועסיסי כמו 

שתארו לי. התפוחי אדמה מוכנים אבל מעט קשים. בקיצור, ממש לא מה שדמיינתי.

אשמח שתאירו את עיני איפה טעיתי, כי תוצאה כזאת יכולתי להשיג גם אם הייתי מניחה סיר עם עופות על האינדוקציה לכמה שעות (ואז החום היה הרבה יותר גבוה והבישול יותר טוב)

בנוסף, הנוזלים בתבשיל בקושי מבעבעים, זה נראה כאילו החום כל כך חלש!

אולי תשאלי בפורום מתכוניםיעל מהדרום
נראה שהיה חסר רוטבחילזון 123אחרונה

זה לא סיר לאפיה זה סיר לבישול

ואולי היה כדאי לכסות עם מגבת מעל

כשהאיש בעבודה בזמן המלחמהעקרת הבית

בימים הראשונים האיש שלי עבד מהבית, ועכשיו נוסע לעבודה.

מה אתן עושות כדי לגרום לאיש שלכן להבין שיחד עם העבודה, יהיה קשוב לצרכים שלכן ושל הילדים?

הוא יודענהג ותיק

שיש לך ולילדים יותר צורך ממנו בימים האלה?

אולי פשוט לדבר איתו על זה

אם יורשה לי (בתור מי שבעבודה, אמנם מהבית)משה

בטח שנסע לעבודה. יש לכם חשבונות לשלם ומשפחה לגדל. צריך להעריך את זה ולקבל את זה קודם כל.

אחר כך אפשר לאזן מחדש.

משתפים מהלבתהילה 3>אחרונה

היה לי ממש מאתגר היום הרגשתי פשוט אמא גרועה/

הייתי כל כך עייפה ורק רציתי שמישהו יחליף אותי ויהיה לי שקט לשעה

אני ממש צריכה שתגיע שעה מוקדם יותר/שתבקש לעבוד מהבית/שתיתתן לי שעה לנוח כשאתה בא כדי שאני אצליח לחזור לעצמי/שתראה את המאמצים שלי/שתיקח אחריות על x וכו

שלום מחפשת פסיכיאטר לילדים באיזור מרכזממתקית

או הסביבה, ירושלים, או כל מקום אחר.
לא דרך הקופה
מישהו פרטי שאני יכולה להתקשר אליו לפלאפון באופן אישי.
אשמח לטלפון בפרטי

בדרך כלל גם לפסיכיאטרים פרטיים יש מזכירהמתואמת

ולא מתקשרים אליהם ישירות לטלפון.

בכל אופן, עוד כחודש יש לנו תור לפסיכיאטר פרטי שקיבלנו עליו המלצות, והוא מקבל בתל אביב. אחרי התור אוכל להמליץ עליו באופן אישי כנראה...

לא נכוןאריק מהדרום
יש לי פסיכיאטר שאני מתכתב איתו בווצאפ ובמייל וזמין בטלפון, הןא מקבל גם באזור המרכז ובזום אבל הוא לא לילדים.
תודה אבל צריכה לילדים.ממתקית

אבלאם אפשר בכל זאת מספר...

זה יפה! ומעניין כמה זה נפוץ...מתואמת
בכל אופן, זה רק אחרי הפגישה הראשונה איתו, לא?
אז זה באמת יפה...מתואמתאחרונה
יש את ד''ר מרים פאסקיןמתיכון ועד מעון

את ד''ר ליעד רוטשטיין

ד''ר מאיה אליעזר

במרכז, פרטיות

אבל מה הטלפונים? אפשר בפרטי? בבקשה...ממתקית
אין לי בשלוףמתיכון ועד מעון
אבל יש בגוגל, בטוחה שיעלה לך שתכתבי את השמות

אולי יעניין אותך