מה שאת צריכה לבדוק זה אולי(צריך לבדוק כל אחד ואולי עוד כיוונים) להבין כמה צריך להשקיע כדי להצליח.
לפעמים יש פער בהבנה כמה החברות משקיעות ומה הסדר גודל שצריך להשקיע כדי להצליח.
יש פה גם עניין אינדבידואלי וזה יכול להיות אפילו קיצוני יחסית בין תלמידים מסויימים,כל אחד כפי מה שמתאים לו,אלא הכוונה שלי היא שצריך להבין סדרי גודל אם אדם לא מצליח,אם רוב הכיתה משקיעה כמה שעות טובות ואדם משקיע שעות בודדות(שלא נדבר על הפסקות,צריך לשים לב,אדם לפעמים חושב שהוא למד שעות ולא מביא בחשבון הפסקות ארוכות שלפעמים באות מחוסר ריכוז.הוא הולך להכין משהו לאוכל,בודק דבר פה ושם, וזמן רב הולך לאיבוד) מתוך מחשבה שזה צריך להספיק אז הוא צריך להבין שדרושה למידה מעמיקה יותר כנראה לגבי המבחן.
וכמו שאמרתי בתחילה גם אם סדר הגודל דומה לפעמים יש תלמידים שצריכים להשקיע יותר כדי להצליח במקצוע כזה או אחר,או לשנות הרגלי למידה כדי ללמוד בצורה ממצה ואיכותית יותר,ועל כך השורה הבאה.
ללמוד איך ללמוד (שזה דבר שלרוב האנשים אין שיטה מסודרת לגמרי לגביו),ואם משהו שאת פחות מצליחה בו אז תגבור(זה לאו דווקא חייב להיות קבוע,כל אחד ומה שמתאים לו),זה ממש לגיטמי ובמתמטיקה לדוג' זה נפוץ ביותר
בהצלחה !