בסייעתא דשמייאדתיהדתיה

שלום לכולם, אני דתיהדתיה מפורום לא כלה בכיפה.  כתבתי שם משהו וביקשו שאפרסם את זה גם פה.  אז תנהו...

עננים עננים עננים|

|יושב על כיסא כבודו|

בת יעקב הארוש לבן ששון גבאי. לא לא לא היא שקטה מדי בשבילו... אני יודע! בת שמואל הורוביץ לבן יחיאל שויצקי. אה לא בעצם הוא לא אוהב אשכנזיות. גם כן איזה עבודה בחרתי לעצמי לעסוק בה מאז בריאת העולם. יושב ומזווג זיווגים מהנץ החמה ועד נץ החמה, כבר 5769 שנה. למה לא מסרתי גם את העבודה הזאת בידי המלאכים?! העיקר אמרתי "נעשה אדם", איפה ה"נעשה" פה בדיוק אני תוהה...?!

"גבריאל גבריאל!"
|גבריאל מעופף פנימה|
"הנני!"
"תשמע, החלטתי לפרוש מהתפקיד הזה. הבנים שלי משגעים אותי. זה עולה בשערי הקדושה בעוד בת זיווגו יורדת. זה רוצה עיניים ירוקות וזאת רוצה גבוה. זה רוצה בת של רב וזאת רוצה מישהו עם חולצה של סיום מסלול. זה רוצה רק קומונריות וזאת רוצה דתל"ש חזב"ת שהוא גם ת"ח. וכולן רוצות תורני אבל פתוח – ולא בראתי כאלה. בקיצור, זה כבר בלתי אפשרי להתאים. ולכן גבריאל - אני מעביר את תפקיד הזיווגים אליך".
|גבריאל מתעלף|
|ריבונו של עולם מתיז עליו קצת מים מנהר החידקל|
|גבריאל מתעורר|
"ריבונו של עולם! מי אנוכי?! לא איש דברים אנכי! כי כבד פה וכבד לשון אנוכי! קטונתי! אנוכי עפר ואפר! אנוכי תולעת ולא איש! מי אנוכי ומה חיי! ונחנו מה! אנא ממך מנה אותי לכל תפקיד מלבד התפקיד הזה!!!"
"צא למשימה! ואהיה אשר אהיה"

|גבריאל יוצא למשימה מכורח הציווי האלוקי|
טוב אז מי יש לנו עכשיו? אה אסף! כן כן אסף, הנה כבר הגיע לפגישה שנייה עם נעמה בת עזריאל, בת זיווגו משורש נשמתו עוד מימי בראשית (אחחח היו ימים...) הנה הוא מתכונן לפגישה. איזה מקסים, איך הוא עומד מול המראה, מסדר את החולצה הביינישית, הזקנקן הביינישי והמכנסיים הביינישיות שלו, בודאי בזוכרו כי "תלמידי חכמים ניכרים בהלוכם ובדבורם ובעטפתם בשוק" (ספרי דברים, שמג). מעניין שהוא חושב שבגלל שהיא לומדת באוניברסיטא בר מינן היא תפרנס את הבית והוא יחמם את הכיסא בישיבה, בעוד אני דווקא רואה משהו אחר בעתידו...
יופי, הנה הוא יוצא לכיוון הרכב. אני מתרגש בשבילו. פגישה שנייה זה מלחיץ. רק מה הוא חושב לעצמו שהוא נוסע באוטו המפואר הזה? הוא ילחיץ את נעמה! שיקח אוטובוס!! אביי איזמיר,הם גם נפגשים בבית קפה?! למה הוא לא לקח אותה למוזיאון המדע? הוא פספס את השיעור תורה ומדע שהיה בשבו"ש האחרון?
הו סוף סוף הוא רואה אותה ואת שערה החלק מתבדר ברוח. רגע! מהההההה?? קאט קאאאט! מה היא חושבת לעצמה? אין היא יודעת את עונשן של המכשילות בחורים? היא פספסה את השרשור בלא כלה? איפה הצמות? אני מקווה בשבילו שהוא יעמוד בניסיון. טוב יופי. אני רואה שזה לא משפיע עליו. לפחות לא בכיוון שחשבתי – מה ז"א רוצה שיער ארוך??? עוד יותר גרוע! גוועלד! מזל לפחות שהוא זכר איך היא נראית, אבל אסף אוי אסף! אין שואלים בשלומה של אישה! מה קורה איתו היום?? הוא הורס את הכל...אין אין... הבני"שים שלי היום זה לא הבני"שים של שם ועבר...

רגע! יש לי רעיון גאוני! אני אשלח למסעדה את ההורים של אסף, הם בודאי ישבחו אותו בפני נעמה וכך הוא ישא חן בעיניה! אוי גבריאל אתה גאון! |תופח לעצמו על הכנפיים| חכה חכה שריבונו של עולם ישמע על זה, איך הוא יתלהב ממך |מחייך לעצמו|.

וכך ממשיך גבריאל לנסות לזווג זיווגים. את נעמה, אסף, יחיאל, תהילה, חננאל, תמר, איתי, רונן, דורון, קובי, קובה, ר´, ק´, ת´, ב´ וכו´. אך לדאבונו, כעבור מספר שבועות – עולה מספר הרווקים והרווקות בעם ישראל ב-1,363,492 על כל דונם של אדמת ארץ ישראל הקדושה.

גבריאל מתייאש ופונה לריבונו של עולם בתחינה של 40 יום ו-40 לילה:
"אנא ממך זווג נא אנא ממך זווג נא! חננאל לא רוצה את נעמה כי היא הולכת עם שיער פזור, ואסף רוצה את נעמה דווקא כי יש לה שיער פזור. לר´ נמאס מיונית כי היא חופרת לו על התואר ולא אכפת לו שהוא כבר בן 26, למרות השמונה שנים איחור רחמנא לצלן! מאיתי, דורון ותהילה כבר מזמן התייאשתי, ואפילו את החולדה אני לא מצליח לזווג. חצי מהאנשים שאני מסנה לזווג מגיעים לאשפוז בבתי חולים. אני כבר לא יודע מה לעשות. ריבונו של עולם! רק כבוד מלכותו מסוגל לבצע את התפקיד הזה! אני מוכן לקרוע את ים סוף או אפילו את האוקיינוס האטלנטי, רק לא להיות אחראי על הזיווגים! אנא ממך חזור לתפקידך הבראשיתי (תרתי משמע)!"

וכך ממשיך גבריאל להתחנן, אך ריבונו של עולם מסרב להיענות לו. הוא כבר אינו יכול יותר לשאת את בררנותם של בניו, ואת מעשי הבלם: בני"שים משקרים, בנות הולכות עם נזמים, מעשנות סיגריות ומתגייסות לשב"כ במקום לעזור בשכונות מצוקה. וירא כי רבה רעת האדם בארץ וכל יצר מחשבת לבו רק רע כל היום, ויתעצב אל ליבו, ועל כן מחליט ריבונו של עולם להשאיר את התפקיד בידי גבריאל. וכך עולה מספר הרווקים והרווקות בישראל מדי יום, עד כי כעבור מספר שבועות מתמלאות כל חוצות ירושלים ברווקים נפולי פנים וברווקות שבורות לב (ורגליים/ידיים/לסט/אגן/לבלב...), והם כולם מהלכים בדד בלילות ומבכים על מר גורלם.

המצב ממשיך להתדרדר ואחוזי הרווקות בארץ שוברים שיאים. בעיתונות כבר מדווחים כי כל פינה בתחנה מרכזית י-ם גדושה בפלגי דגופא חסרי יש"ע וחסרי תקווה. הספסלים בגן סאקר ריקים מאדם, ובתי הקפה ברחבות הארץ פשטו את הרגל. צומת הספרים מלאה בספרי "שכינה ביניהם", כי כבר אזלו כל שבתות הכלה ואין למי לקנות אותם. הודעות הייאוש בפורום לא כלה קופצות עמודים בקצב מסחרר, והשימוש באייקונים עצובים ובוכים נעשה במינון יתר.

עד שקם בחור אחד ומחליט לעשות מעשה, ואסף שמו. הוא מקבץ את כל רווקי ישראל אל הכותל המערבי לתפילה שוברת מחיצות. על מנת לשמור על כללי הצניעות הוא מבקש גם עזרה מנעמה. וכך אסף מקבץ אנשים ונעמה מקבצת הנשים. ובאותו הלילה, מתמלאת רחבת הכותל כפלי כפליים מאשר בחגים ובימי ירושלים. בדרך פלאית המועט מחזיק את המרובה, ואז, ברגע שיא אחד של דממה, נעמדת נעמה בעזרת הנשים ומזדעקת בקולי קולות:
"עדיין יש לנו בחירה חופשית!"
קול דממה דקה.
"אנחנו מסוגלים לחולל שינוי בעצמנו ולעשות תשובה. אני אישית כבר החלטתי שאין לי יותר בעיה עם זקן! מי לזיווג אלי???!!"
וכך נערכים כל רווקי ורווקות עם ישראל לתפילה שלא נשמעה עוד מעולם!
"כבר לא אכפת לי אם הוא לא תימני!" זועקת ל´.
"אני מוכן להתפשר גם על גרעין תורני!" זועק מ´.
וככה ממשיכים כולם...
"אני מוכן לשלם גם בדייט חמישי!"
"אני מוכנה לצאת גם עם מי שעשה שירות צבאי מלא!"
"אני מוכן לצאת גם עם מישהי שהולכת עם חולצות מכופתרות!"
"לא עקרוני לי אם זה זיווג ראשון או שני!"
"אני מוכנה לצאת גם אם הוא יקנה לי רק ספרייט!"
"כבר לא אכפת לי אם היא פוזלת!"
"אני מוכנה לצאת גם אם הוא נגד חסימת כבישים ולא היה פעיל בגירוש"!
"לא נשכח ולא נסלח!" (טוב הם בשוונג...)
וכך תפילתם נישאת אל השמיים ועיניהם דומעות עד שנושרים ריסיהם. ומכוח תפילת הציבור הקדוש שומע ריבונו של עולם את תפילותיהם ונמכרים רחמיו עליהם. הוא אינו יכול יותר לשאת יותר את זעקתם ואת נאקתם, ותעל שוועתם אליו. וכך מחליט ריבונו של עולם לחזור לתפקידו כמזווג הזיווגים האקסקלוסיבי האבסולוטי האולטימטיבי והטרנסצדצנדנדנדנטלי!

|חוזר לתפקיד|

ויהי בחצי הלילה, והטלפונים מצלצלים בכל בית בישראל, רווקים ורווקות מבקשים את הבן של זה ואת הבת של זאת, על מנת לפייסם ולבקש את ידם.
ויהי בחצי הלילה, וחברי הביצה מכבים את "סרוגים", מניחים את הגלידה בצד והולכים למפגש הפורום הגדול ביותר שידעה לא כלה בכל הזמנים.
ויהי בחצי הלילה, ונערי הגבעות מתייצבים ליד הבארות ומחכים לבנות רועי הגבעות שיבואו להשקות את צאנם, גוללים את האבנים מעל פי הבארות, וכך מציעים גם את גמליהם להשקות.
ויהי בחצי הלילה, והגושניקים מניחים בצד את "איש ההלכה הבודד" ודופקים על דלתותיהם של מגדל עוז וברוריה.
ויהי בחצי הלילה, ובנות הרובע יוצאות לחולל בכרמים.
ויהי בחצי הלילה, והמרכזניקים יוצאים לשוטט בטיילת של מד"א ולמצוא סוף סוף את שאהבה נפשם, עד כי מאותו הלילה "אורות התחייה" זה כבר לא רק שם של ספר עבורם, שנאמר "תָּאִיר כְּאור יום חֶשְׁכַּת לַיְלָה, וַיְהִי בַּחֲצִי הַלַּיְלָה.. "

|קריעת ים סוף|

וכך כל העיר צהלה ושמחה, עד כי לבסוף שמחה כל ציון בבניה, כי כל רווקי ורווקות עם ישראל מצאו את זיווגם באותו הלילה המיוחל, שבו שמע ה´ את תפילתם הזכה שיצאה מחדרי דליבם ומעמקא דנשמתם, תפילה ששברה המחיצות וביטלה את הגזירה.

|שוחק|
"נצחוני בני נצחוני בני".

חמודדודי25
כן כן, קראתי הכל...

כתוב נחמד, פאנצ'ים קלילים ולעניין. (לא הבנתי למה אנשים ממלאים בתי חולים ושוברים אברים שונים בגוף, אבל מילא)

ותכל'ס מעלה נקודה מעניינת:
מה המשמעות שהקב"ה מזווג זיווגים כל הזמן?
- האם זה באמת ביטוי שמביע איזשהו קושי גדול שרק הוא יכול למלא
- אולי זה עניין של יצירת חיים ודברים חדשים? כעין המשך של מעשה בראשית
- אולי זה ביטוי של שמחה, שהקב"ה מתעסק בדברים משמחים?

יפה...עדיאל
ממש ממש ממש יפה!שרבוב
תודה רבה
אה אופסדתיהדתיה

שחכתי לציין שזה מבוסס, אם כי מעט ביותר, על סיפורים של חברי פורום אחרים (חלק ממשחק פורום)...

דרך אגב, אתה כותב גם בלא כלה? כי הניק מוכר, או ששם זה דודי אחר? ובכלל מה זה הפורום הזה? זה רק דתיים? זה פו"פ? מה זה? מה קורה פה? איפה אני? יווו רק שאני לא אתחיל לכתוב גם פה בסוף אני אהפוך לפורומהוליסטית...)

לשאלתך, צירפתי מאמר שמתייחס לזה ממש (אם עוד נותרו בך כוחות קריאה):

מאת

הרב יוסף קרסיק

שליח הרבי

ורב אזורי בת חפר - עמק חפר

פרשת בשלח - "קשה לזווגן כקריעת ים סוף"

בחירת בן/ת זוג - מלאכה קשה?

הפרדוכס הגדול: גם משמים קובעים עם מי יתחתנו, וגם בני-האדם "בוחרים" את זוגם - הכיצד? על עליות ומורדות בסולם הפרנסה

מפגש מרתק בין רבי יוסי למלכה גויית

דו-שיח[i] אמוני מרתק התקיים בין רבי יוסי בר-חלפתא ל"גבירה" רומית נכבדה  (מטרוניתא): במענה לשאלתה: "בכמה ימים ברא ה' את העולם?" ענה רבי יוסי: "בששה ימים". הוסיפה הגבירה ושאלה: "ומהו עושה מאז ועד היום?" ענה לה: "יושב ומזווג זיווגים (=עושה שידוכים), משדך בת פלוני לפלוני [=זיווג ראשון] ואשת פלוני לפלוני [=זיווג שני] (הערה של הרבי: הרעיון המקופל בדבריו, שהקב"ה מתעסק ב"להרבות שמחות בישראל").

המשיכה ושאלה: "זו אומנותו של ה'?! הלא גם אני יכולה לזווג זיווגים, הנה לי עבדים רבים ושפחות רבות, ובשעה קלה אני יכולה לזווג ביניהם, ומדוע הוא זקוק לאלפי שנים כדי לזווג?" ענה לה: "אם קלה מלאכת הזיווג קלה בעיניך, קשה היא לפני הקב"ה כקריעת ים סוף"!

הגבירה רצתה להוכיח את צדקת דבריה וקמה ועשתה מעשה: נטלה אלף עבדים ואלף שפחות, והעמידה אותן שורות שורות ואמרה: "פלוני ישא פלונית, ופלונית תתחתן עם פלוני" [אצל הגויים, גם האשה לוקחת את האיש...]. למחרת שבו אליה הזוגות הטריים פצועים וחבולים: פלוני "פגוע ראש", אחר "עינו שמוטה", אחד "רגלו שבורה" וכו' [מעניין שרק הגברים נפצעו...], זה אומר "איני חפץ בה" וזו אומרת "אינני חפצה בו". מיד קראה לרבי יוסי ואמרה: "אין כאלוקיכם, אמת תורתכם, נאה ומשובחת. יפה אמרת! זיווגים אינה מלאכה קלה"!

אמר לה רבי יוסי: הוא שאמרתי מלאכה קשה היא כקריעת ים סוף, והוסיף ואמר: "הקב"ה מזווג זיווגים בעל כורחם ושלא בטובתן של בני האדם, ככתוב "אלוקים מושיב יחידים ביתה", ה' מושיב שני רווקים (=יחידים) בבית אחד, זה נישואין, "מושיב - אפילו בעל כורחם". וסיים דבריו באומרו[ii]: "ה' עושה סולמות לבני האדם, את פלוני הוא משפיל ומוריד ופלוני הוא מרים ומעלה, ככתוב[iii]: אלוקים שופט זה ישפיל וזה ירים".

"מזווג זיווגים בעל כורחם"?

צריך להבין מדוע רבי יוסי משווה את מלאכת הזיווגים הקשה לקריעת ים סוף, אם מחפשים דוגמא למלאכה קשה, עדיף לכאורה לדמות לבריאת העולם, שהיא מלאכה הרבה יותר קשה מנס בודד של קריעת ים סוף?

עוד צריך להבין את דברי רבי יוסי "הקב"ה מזווג זיווגים בעל כורחם ושלא בטובתן של בני האדם", וכי הבורא מתעלל ביצוריו לזווגם נגד רצונם? [הפסוק "מושיב יחידים ביתה" המדבר על זוגיות, מסתיים במילה "בכושרות", שהיא מלשון "בכי ושירות", הרוצה - אומר שירה. ושאינו רוצה - בוכה, כלומר יש מי ששמח על זיווגו ויש הבוכה ומצטער עליו]?

קשה לה' לשדך?

הזוהר הקדוש מגלה שקשר בין בעל ואשה אינו מתחיל בחתונה, הוא קדום ועתיק יותר, כבר בעולם הנשמות העליון שניהם היו מציאות רוחנית נשמתית אחת, ולפני ירידת הנשמות לעולם הזה, פוצלו הנשמות לחצי, חצי נכנס בגוף האיש וחצי באשה. בחתונה שבות ומתאחדות שני חצאי הנשמות.

[לכן בשונה מכל היצורים שנבראו זכר ונקבה האדם הראשון נברא יחידי ורק אחר-כך ה' הרדימו ולקח ממנו צלע ובנה אשה, כי בתחילה (כשהיה בגן-עדן, ושני חצאי הנשמה היו מחוברים) באדם עצמו היה זיווג ומיזוג של הזכר והנקבה גם יחד, ורק אחר-כך הקב"ה "ניתח" ופיצל לשני גופים. אמור מעתה: נישואין אינם רק תוספת עזר (כמו בגוי או בבעלי חיים) כדי שלא ישעמם לבד... אלא השלמת חסר, רווק הוא רק "חצי אדם", כי חסרה לו חצי נשמה, ורק בנישואין הוא נעשה אדם שלם];

ואם-כן, מה הקושי הגדול בשידוכין, הרי הם כבר "מסומנים" משמים, כל אחד לחצי "שלו", והשידוך אמור לגלות קשר קדמון שכבר קיים ביניהם?

קשה לה' לקרוע את ים סוף?

נדון תחילה בנס הגדול והעצום של קריעת ים סוף, שעליו אמר רבי יוסי שזה היה נס שקשה להקב"ה ("קשה היא כקריעת ים סוף"), והדברים תמוהים: היתכן שלהקב"ה האין-סופי והכל-יכול קשה לקרוע את הים?! הוא ברא את הטבע ובוודאי שביכולתו לשנותו בלי כל קושי, ואיך נאמר שקריעת הים מלאכה קשה עבורו?

אלא, הקושי אינו בעצם מעשה שבירת הטבע וקריעת הים, אלא בתנאי שה' התנה לעצמו, שכדי שיעשה נס ושינוי בטבע צריך שהאדם עצמו יעמול ויטרח:

בששת ימי בראשית הקב"ה ברא את כל העולם וברואיו ללא כל תלות במעשה האדם[iv], האדם לא עזר ולא השתתף ביצירת העולם וברואיו, ובסיום הבריאה אומר הקב"ה "ברא .. לעשות", כלומר שמעתה ואילך הטיל ה' על האדם לעמול ולתקן את העולם, לשכלל ולפתח אותו.

מאז סיום ה"בריאה" הקב"ה כאילו "הגביל" את חופש הפעולה שלו עצמו והכתיב לעצמו "כלל ברזל": אני פועל מלמעלה רק כשיש "שיתוף פעולה" עם האדם למטה!

בסגנון החסידות: על האדם לעמול וליצור "כלי" כדי לקבל את הברכה, וישנם סיפורים על אנשים שהתברכו מצדיקים ולמרות זאת הברכה לא התקיימה, וזאת מפני שלא עשו "כלי" לקבל את הברכה; הצדיק אמנם בירך והשפיע, אבל לא היה "כלי" שיקבל את הברכה. האדם עצמו צריך לעשות כלי כדי שהברכה וההשפעה תחול עליו.

[כמובן שלכל ברכה יש כלי ו"מפתח" מתאים, לדוגמא: כדי שהברכה לעושר גשמי תתקיים, צריך לעבוד ולהתפרנס, או לקנות כרטיס בהגרלת "פיס". כדי שהברכה לילדים תחול, צריך להתחתן].

כך מפרש את הדברים אדמו"ר הזקן[v]: בדבר ה' שמים נעשו בששת ימי בראשית, אך אז היתה ההמשכה בלי אתערותא דלתתא (=בלי עבודת האדם) כלל, כי אדם אין לעבוד כו' רק כי חפץ חסד הוא; אך אחר בריאת האדם לעבדה כו' אזי כל אתערותא דלעילא (השפעה מאת ה') לעורר מדת חסד עליון, הוא בצדקה וחסד שישראל עושין בעולם הזה, (כי) לעורר חסד עליון ממקום גבוה למקום נמוך (הוא על-ידי) אתערותא דלתתא (=עבודת האדם)".

כפירוש החסידי לפסוק "ה' צלך על יד ימינך", שה' הוא כמו "צל" המלווה את האדם בכל מקום שהוא נמצא, אם-כן הליווי האלוקי תלוי באדם עצמו, האדם קובע ומנהיג את מיקום הליווי הצמוד של ה', כשהולך למקום טוב וקדוש - הליווי והשמירה של הבורא עליו היא בקדושה, וחלילה כשהולך למקום רע - הוא גורר עמו את הצל האלוקי לאותו מקום.

המיוחד בנס קריעת ים-סוף

עתה נבין את המיוחד שהיה בנס קריעת ים-סוף:

עשרת המכות ויציאת מצרים לא היו ממש תלויים בעבודת ישראל, אדרבה ישראל היו שקועים במצרים בשיא הטומאה והתועבה המצרית[vi], ולמרות זאת זכו לניסים ונפלאות משמים, אבל בקריעת ים-סוף החליט הקב"ה שהוא לא יקרע את הים אלא רק אחר שהאדם יעשה מעשה, ויסכן חייו בכניסה למים במסירות נפש, רק אז "יבקעו המים"!

וזה לשון המדרש[vii]: בשעה שהיו ישראל עומדין על הים היו עומדין ומדיינין זה עם זה, זה אומר אני ארד תחלה וזה אומר אני ארד תחלה מתוך כך קפץ נחשון בן עמינדב לתוך גלי הים, מיד אמר המקום למשה: "ידידי טובעים בים, והים סוגר, ושונא רודף .. הרם את מטך".

בשביל שיתרחש נס קריעת הים, היה צריך את היהודי! רק כשנחשון קפץ לים במסירות נפש, אירע הנס הגדול והים נבקע, בנקודה זו מצוי החידוש בנס זה ביחס לכל הניסים והמאורעות הטבעיים שהתרחשו לישראל במצרים עד כה. לכן, קריעת ים סוף היא ה"סמל" והדוגמא לכלל שהציב הקב"ה בעולמו: צריך להיות שיתוף פעולה עם האדם[viii].

זה כוונת חז"ל באומרם ש"קשה" להקב"ה לקרוע את הים, הקושי אינו של הקב"ה בעצמו לבצע את המעשה, כי מובן ופשוט שלהקב"ה לא קשה שום דבר! הקושי הוא בתלות האלוקית ביהודי, שרי היהודי הוא בעל "בחירה חופשית" וביכולתו לשתף פעולה או לסרב, לבחור בטוב או ברע (שלכן הוא נענש על הרע ומקבל שכר על הטוב).

והיות שבנס קריעת ים סוף כולם נוכחו בקשר שבין מעשה האדם מלמטה, והנס שבא מלמעלה,לכן "קריעת ים סוף" הפכה ל"סמל" של אותו שיתוף פעולה הכרחי, שהוא הדבר ה"קשה" [ואילו נס יציאת מצרים שנעשה ע"י ה' ללא תלול במעשה האדם אינו נקרא קשה].

שידוך

זה הקשר בין זיווג זיווגים לקריעת ים סוף:

גם בזיווגים וגם בקריעת הים הכל נעשה בידי שמים, בכוחות האלוקיים בלבד! אבל בשניהם רואים במוחש שהקב"ה נתן את המפתח לאדם, ברצותו יפתח את מזלו, כשיעשה מעשה ויעמול ויחפש אחר שידוכו המתאים וברצותו ינעל את מזלו כשישב בדד ויסרב לקבל הצעות לשידוך; אבל כאשר האדם עמל ופותח את מזלו ומחפש בכוחותיו שידוך - או אז ברכת שמים חלה עליו, והוא מוצא את הזיווג המתאים והנכון משמים.

אבל אם חלילה האדם משתמש במפתח - שהפקיד הקב"ה בידו לחפש שידוך - בצורות אסורות, נגד הכללים שקבע ה' בתורה הקדושה - או אז הקב"ה אינו מסייע בידו, והוא ימצא את השידוך בבחירתו האישית ללא הסיוע האלוקי, מעשה שכמובן עלול להשפיע בצורה לא חיובית על הזוגיות במשך החיים [שכן הוא עלול להחמיץ את "שידוכו",כלומר את "בת זוגו" שלו, שנועדה לו משמים, ועל אף שישא "בת זוג" כל שהיא, שהרי יש לו "בחירה חופשית", הזוגיות הזו לא תזכה לסיוע האלוקי,והתוצאות הבלתי חיוביות, יבואו לביטוי בהמשך].

ביאור שאלת המלכה

המלכה שאלה "בכמה ימים ברא ה' את העולם? ומה הוא עושה מאותה שעה?" רבי יוסי פירש שאלתה בצורה מעמיקה: הרי ה' בורא ומחדש את הבריאה כל רגע ורגע ["המחדש בטובו בכל יום מעשה בראשית"] ומה מיוחד בששת ימי בראשית? 

לכן הוא ענה למלכה ש"ה' יושב ומזווג זיווגים", בדבריו רמז להבדל בין ימי בראשית לימים שאחריו: בתחילה ה' ברא את העולם לבדו, אבל מאז הוא מזווג זיווגים, כלומר הוא רוצה שבן-זוגו - היהודי - ישתתף בעבודת קיום העולם, בעשותו מצוות ומעשים טובים ובלימוד התורה.

המלכה חשבה שלצורך עמל האדם די לו בכוחו שלו ואינו זקוק לסיוע משמים, לכן ניסתה לבצעה בעצמה לשדך אלף זוגות עבדים ושפחות, וכשנכשלה וראתה שהדבר אינו עולה יפה, הבינה שצריכים ברכת שמים, להתחבר למקור הקדושה ולהכניס את הקב"ה שותף במעשינו בעולם, רק כך נצליח בעבודתינו. העבודה מתבצעת בצוותא: האדם מלמטה והקב"ה עוזר מלמעלה.

רבי יוסי הוסיף ולימד: "הקב"ה מזווג בעל כרחן, שלא בטובתן, ככתוב מוציא אסירים בכושרות = בכי ושירות", כלומר: מי שלא רוצה להבין שהדרישה שהאדם יעמול בעצמו היא לטובת האדם עצמו, יהיה בצער ו"בכי", ומי שמבין שהדרישה לעמול בעולם ולמצוא שידוך בכוחות עצמו היא לטובתו, ישמח ויאמר "שירות".

סוד ההצלחה נתונה בידי ה':

"הקב"ה יושב ועושה סולמות, משפיל לזה ומרים לזה, ומוריד לזה ומעלה לזה, ככתוב: אלוקים שופט, זה ישפיל וזה ירים", לעיתים רואים שני אנשים שעמלים ואחד מטפס בסולם ההצלחה במהירות מסחררת והשני נופל ומתרסק בתהום הכשלון, ההבדל בין הצלחה לאי-הצלחה אינו בכמות ההשקעה והיגיעה של האדם, אלא ביד ההשגחה האלוקית - "הקב"ה עושה סולמות", בחשבון השמימי, שלמעלה מהבנתנו והשגתינו, יש סדר, כגלגל עולה ויורד, ובסופו של דבר ההצלחה תלויה בסיוע אלוקי בד בבד עם כך שהאדם צריך לעמול בעצמו.

"עשו ככל יכולתכם"

גם הגאולה האמיתית והשלימה היא כמו קריעת ים-סוף:

המטרה שלשמה ברא הקב"ה את העולם, שהוא יהיה גן יפה של מעשים טובים וקדושים ובית לה' ("לעשות לו יתברך דירה בתחתונים"), וזה יהיה בשלימות בביאת המלך המשיח, שאז יעקרו מהעולם כל הקוצים והדרדים המפריעים ומקלקלים, והעולם כולו יהיה גן-עדן טוב לה',

והרי ביכולת ה' ליצור מהעולם את הגן לבדו, אבל הוא רצה שבני האדם יעמלו ויעשו אותו לגן, כה אמר הרבי בשיחתו המפורסמת מכ"ח ניסן תנש"א: עשו כל אשר ביכולתכם להביא בפועל את משיח צדקינו תיכף ומיד ממש, ויהי רצון שסוף כל סוף ימצאו עשרה מישראל ש"יתעקשו" שהם מוכרחים לפעול אצל הקב"ה, ובודאי יפעלו אצל הקב"ה - להביא בפועל את הגאולה האמיתית והשלימה תיכף ומיד ממש.

ואוו, נשמור קצת לימים הבאים...דודי25
אשמח לקרוא בהזדמנות

לא, לא כותב בלא כלה. פעם כתבתי כמה פעמים בודדות ועזבתי.
היי דתיהדתיהחובשת

ממצב איתך?

שלום שלוםדתיהדתיה
מזמן לא ראיתיך
יש לי בעיה עם זהדודי25
יישר כח על ההשקעה, וכן, קראתי הכל שוב (כיפאק לי) אבל מדי פעם דילגתי על מילים קטנות פה ושם...
מתחיל כבר לשעמם כל הזמן לשמוע את אותן אמירות של רבנים על כל נושא שבעולם, ובמיוחד בנושא השידוכים. אומרים את אותו הדבר כל הזמן - השתדלות ותפילה

זה לא רק בעניין השידוכים, אלא בכל שיחת אמונה/השקפה/מוסר, תמיד אפשר לתמצת את המסר למשפט אחד פשוט - אם הרב הוא חרדי המשפט יהיה "צריך להתחזק בתורה ומצוות" ואם הרב הוא דתי ציוני המשפט יהיה "צריך להתחזק באהבת ישראל, תורה ומצוות". וזהו  סיכמתי כל שיחת אמונה שאי פעם תשמעו...   (קצת ציני היום)
תכל'ס, ברגע שאני שומע דבר תורה כזה - אני נהיה אנטי. ככה זה אצלי...

אבל לגופו של עניין, לדתיים יש כמה בעיות קשות בכל מה שקשור להסבר אמירות הנוגעות לשידוכים:
א. כמעט תמיד שוכחים שמציאות חרם דרבינו גרשום זו המצאה מאוחרת, ופעם היה דבר כזה שגבר ישא כמה נשים, וממילא החיבור המיוחד של "חצי וחצי" זה נחמד ורומנטי, אבל קצת לא מסתדר.
ב. אנחנו כל הזמן חושבים שמדברים רק עלינו היהודים. גם אם האמירה של חז"ל היא כללית לחלוטין, וכוללת בתוכה את כל העולם, עדיין אנחנו נבין אותה ונסביר אותה רק ביחס ליהודי, זה שאמור לקיים תורה ומצוות ולשדרג את העולם.
ג. כמו כמעט כל מאמר חז"ל שמנסים לקשור אותו למדרש כזה או אחר, יש גם מאמרים אחרים שאומרים דברים שונים לחלוטין. וכמו שאפשר להסביר מדרש אחד ע"י מדרש אחר, אפשר להסביר את המדרש ע"י מדרש שלישי בעל משמעות שונה לחלוטין, כך שקשה לומר אם יש אמת אבסולוטית אחת בהבנת המדרש.

מה קורה במקרה הזה?
ישנה גמרא בתחילת מסכת סוטה שמחלקת בין שידוך ראשון לשידוך שני. בשידוך ראשון לא נאמר שזה קשה כקריעת ים סוף ובשידוך שני כן נאמר, לעומת זאת במדרש שהבאת פה, לא משמע שיש חילוק כזה, אז אולי יש באמת מחלוקת בעניין הזה.
בכל מקרה, בהסבר של רש"י שם, עד כמה שאני זוכר, שידוך ראשון זה משהו שקורה באופן טבעי, והחתן פשוט ימצא את כלתו במהלך החיים הטבעי. לעומת זאת בשידוך שני צריך להתאים אותם היטב אחד לשני (מה שלא בהכרח קרה בשידוך ראשון) ולכן לפעמים צריך ממש 'לשנות סדרי בראשית' בשביל להפגיש אותם זה עם זו. (אגב, בהקשר של ההסבר הזה, יותר יובן הדימיון לקריעת ים סוף - נס ים סוף היה פיתרון לבעיה ללא מוצא, שעזר לבני ישראל להגיע מצד אחד לצד אחר. כלומר, כדי להעביר אותם ממקום למקום. בדומה למה שנדרש כדי לקשר בין שני אנשים בעלי רקע ומקום שונים, שצריכים להיפגש יחד)
כמובן, שדברי חז"ל פה לא מדברים דווקא על יהודים, וגם המדרש עצמו מתייחס אף לעבדים והשפחות של אותה מלכה.
תגיד,אתה גושניק?עמית-טליה
פשוט תגובה של גושניק..(קראתי רק את ההתחלה)
הייתי שם זמן קצרדודי25
רק זמן קיץ אחד.

מחבב אותם בדברים מסוימים.
כנראה שמספיק קצת זמן..עמית-טליה
תכל'ס, ישיבה מצוינתדודי25
אבל התגובות שלי לא קשורות לגוש. אני כותב מה שאני חושב. ויש ימים שאני קצת בוטה, כמו היום.

אגב, הרבנים מסכנים הרבה יותר מהתלמידים - גם רב שכבר רוצה לומר משהו אחר וחדש, ולא רק "אהבת ישראל אהבת ישראל אהבת ישראל" פשוט יתקבל בתגובה נזעמת, והתלמידים יתאכזבו שהוא לא מדבר על אהבת ישראל. ככה זה. עצוב.

אנשים רוצים לשמוע את הדברים המוכרים והבנאליים.
ישיבה מצוינתעמית-טליה

דעותיהם........לא מקבילות לשלי.

נראה לי אתה קצת מקצין דברים,יש כבר הרבה תנופה לשינוי
לדוג' ישיבת רמת גן והרב שפירא שמדבר בצורה נורא יחודית.
ובשיחה האחרונה שלו הוקסמו ממנו ממש.למרות שאמר הרבה דברים חדשים.

אם הדברים שנאמרים באמת נוגעים בלב הנוער,ובאמת מקבילים להיגיון,
יקבלו אותם בצימאון גדול.

אבל מה לעשות יש רבנים שצועקים שצריך להקים מדינה חדשה..
אז יסתכלו עליהם בצורה מוזרה לפי המשפט המוזר שהם הוציאו מהפה.

אני לא מדבר על פוליטיקהדודי25
וגם בישיבת רמת גן, לפחות עד כמה שאני מכיר, בבסיסו של דבר אומרים את אותו הדבר.  זה רק עניין של קוסמטיקה לדעת להעביר את זה יפה.

רבנים פופולארים הם רבנים שיודעים להעביר את המסר הישן והידוע באריזה חדשה ובוהקת, אבל בפעול, אין חידוש גדול שם.  לכן אני אישית ממעט להיכנס לשיעורים כאלה, ומתעסק יותר בשיעורי עיון.

תעשי את המבחן הפשוט הזה - האם את יכולה לסכם את השיעור ששמעת במסקנה הבאה - "יש להתחזק באהבת ישראל, אהבת ארץ ישראל ושמירת התורה והמצוות"?

בסדרעמית-טליה

אני גם חושבת שעדיף ללמוד לבד מהר"ל מאשר להכנס לשיעורי אמונה...
שיעורי אמונה זה זריקה מחזקת לכל הלימודי הלכות.
לדוג' במדרשה שלי הרב שמלמד אותנו הלכות אמר לנו שפעם בכמה חודשים נלמד איזה פיסקה מעין איה לקבל תמריץ.

וכן אתה צודק..אפשר לסכם את זה ככה.
ותכלס בתור בת,לא ימאס לי לשמוע את זה.
אבל אתה בן אני גם חושבת שעדיף לעסוק בעיון מאשר לשמוע שיעורי אמונה כל יום.

אכן יש גושניקיות בדבריךדתיהדתיה

הסיבה שהבאתי את המאמר היא בגלל ששאלת מה מבטא זה שכביכול לקב"ה "קשה" לזווג, והתשובה במאמר הייתה שזה משום שזה תלוי בבני אדם, בהשתנות שלהם ועלייתם לדרגה רוחנית מסויימת שכנראה נצרכת על מנת להתאימם לבני זוגם (ראה בסיפור - "זה עולה במעלת...וזאת יורדת" דתיהדתיה, שם, שם.)

לגבי חרם דרבנו גרשום - גם ליעקב היו 2 נשים ושניהם היו מיועדות לו, כך שלא נראה לי שזה עניין של חצי חצי אלא פשוט עניין של ייעוד - עם מי הקב"ה ייעד אותך להיות.  דבר שני, גם הנשים הנוספות שאבותינו נשאו זה לא היה אידיאלי.  אחד הנסיונות של אברהם זה הכנסת הגר לביתו...

לגבי זה שזה כלל עולמיולא מתייחס גם ליהודים - למה זה קושי? אדרבה...

זה נכון שהמדרשים לא תמיד מסתדרים.  לפעמים זה מסרים משלימים, לפעמים לא.  כנראה על זה נאמר 70 פנים.  לגבי רש"י, דווקא זכור לי שהוא אומר שזיווג ראשון זה נישואין ראשונים וזיווג שני זה רק גרוש או אלמן שלא נדע...או שזה לא היה רש"י כנראה אני מתבלבת..

ולסיום, אני גם ככה קצת...לא אוהבת שחוזרים בוריאציות שונות, אוהבת חידושי תורה, והללו נדירים יותר (גם זה הקב"ה עושה בכל יום מאז ימי מבראשית - משתעשע בחידושי תורה).  ואוהבת גם ששיעורי התורה מתחברים למציאות של ימינו, ולא מתעלמים ממה שנוח להתעלם ממנו.

סיום דברייך חשוב ביותר!דודי25
תכל'ס, נחמד שהצטרפת.

עצם המאמר שיש יעוד עם מי אתה אמור להיות הוא מאמר שצריך לברר אותו. מה זה באמת אומר שארבעים יום קודם לידתו של אדם נאמר בת לפוני לבן פלוני וכו'?
אנחנו כיהודים דתיים, הרבה פעמים מאד דטרמניסטים (אה, מילה גושניקית, רק בגלל שביקשתם כ"כ יפה), אבל האם הדבר בהכרח מציב רק אפשרות אחת? קודם כל ישנה גירסא אחרת באחת הגמרות שאומרת "כל יום ויום" מכריזה בת קול, וזה כבר אומר שלא בהכרח היא אומרת את אותו הדבר כל יום.
מעבר לזה, אנחנו תמיד שוכחים שבאותה אמירה אומרים גם 'שדה פלונית לפלוני, בית פלוני לפלוני.' ובוודאי שאנחנו לא מצפים שלאדם תהיה רק שדה אחת בהכרח, או שדה אחת לכל חייו. בהחלט קורה שלמספר אנשים יש את אותה שדה במהלך חייהם. כך שלא מן הנמנע שגם האישה תעבור אצל מספר בעלים.

אבל נכון, אי אפשר להתווכח עם האמירה החד משמעית שבסופו של דבר נקבע בשמים עם מי נתחתן. במיוחד לאור סוגיה מפורשת לגבי מי שהתפלל על אישה מסוימת שתהיה זיווגו, ונענה בביקורת מרבה.
ממי הוא נענה בביקורת רבה? אתה יודע את המקור לזה?דתיהדתיה
נשמע מעניין...
מועד קטן יח ע"בדודי25
ביקורת מרבא, לא מרבה. טעיתי
אני לא מבינה!דתיהדתיה

בתלמוד מבואר שמותר לגמור ולהחליט על קשר גם בשבת וחג (מועד קטן יח ב): "שמא יקדמנו אחר ברחמים. - כי הא דרבא שמעיה לההוא גברא דבעי רחמי ואמר תזדמן לי פלניתא [רבא שמע איך אדם מתפלל שתזדמן לו אשה מסויימת], אמר ליה לא תיבעי רחמי הכי [אל תתפלל כך], אי חזיא לך לא אזלא מינך [אם היא ראוייה לך היא תתחתן איתך בכל אופן], ואי לא כפרת בה' [תכפור באמונה בה' שתאמר שתפילה לא מועילה]. בתר הכי [אחרי שכבר נשא אותה] שמעיה דקאמר [שמע אותו רבא כשהוא מתפלל] או איהו [עצמו] לימות מקמה [כלומר קודם זמנו], או איהי תמות מקמאי [שהיה מתחרט על שנשאה], אמר ליה לאו אמינא לך לא תיבעי עלה דמילתא הכי אמר רב ...מה' אשה לאיש.

וזה לשון רבינו יהודה החסיד [והוא מפרש פירוש קצת שונה בדברי התלמוד הנ"ל]: "אמר רב משום רבי ראובן בן איצטרובלי, מן התורה ומן הנביאים ומן הכתובים מצינו שמה' אשה לאיש. מן התורה שנאמר (בראשית כד נ) מה' יצא הדבר. מן הנביאים שנאמר (שופטים יד ד) ואביו ואמו לא ידעו כי מה' היא. ומן הכתובים דכתיב (משלי יט יד) בית והון נחלת אבות ומה' אשה משכלת. והא דאמרו שמא יקדמנו אחר אין פירושו שיקחנה אחר [בנישואין] וישכבנה ויבעלנה, כי זה אינו יכול להיות שיועיל בתפלה לישא ולבעול. תדע שכן היא, שכן אמרו (מועד קטן שם) כי הא דרב שמעיה לההוא גברא דבעי רחמי ואמר תזדמן לי פלוניתא א"ל לא תבעי רחמין הכי, אי חזיא לך לא אזלא מינך, ואי לא כפרת בה', כך פירושו, ואי לא נגזור שתהא אשתך, ובתחנונים יכול להיות שתקדים ותשאנה, מ"מ לא יתגלגל שתבעלנה, אלא תכפור בה ותתן לה גט ותגרשנה, כי אין לתפלה מועיל שום ערמה, שיוכל לבעול כשלא נגזר. ואם תאמר וכי יעקב אבינו לא ידע מזה הענין והגזירה והבת קול, א"כ למה הוצרך לעבוד שבע שנים. הרי תדע זה מנתן הנביא".

אני לא מבינה:

1.  כל הסיבה שרבא אומר לו לא להתפלל על אישה מסויימת היא כדי שהוא לא יגיע לכפירה בה' אם תפילתו לא תתקיים? האם החשש שהוא יעיין בתפילתו מספיק כדי להגיד לול לא להתפלל? והרי התפילה אמורה להיות כנה מבחינה רגשית ואם הוא רוצה להתחתן דווקא איתה..?

2.  הסוף לא ברור לי.- הוא התחתן איתה בסוף - ז"א שתפילתו נענתה? ואז הוא מתחרט כי מסתבר שהוא טעה וזו לא זיווגו ואז מה...?

3. החלק השני סותר באומרו כי תפילה לא יכולה לשנות...?

מה?דודי25
הסברת בצורה מעניינת את הסוגיה, מאיפה הבאת את זה?

הסוגיה הולכת כך:
נאמר המשפט שמותר לארס אישה בחול המועד שמא יקדמנו אחר, שואלת הגמרא איך יקדמנו אחר אם הדבר קבוע, ועונה הגמרא שמא יקדמנו אחר ברחמים, כגון המגקרה של רבא:
רבא ראה אדם שמתפל על אישה פלונית שתהיה אשתו. אמר לו רבא שיפסיק, כי אם היא ראויה לו היא לא הייתה הולכת ממנו (בלשון עבר). כלומר, היה ביניהם קשר כנראה, והיא לא רצתה להינשא לו. ממילא ברור שלא היא אמורה להינשא לו. לכן אמור רבא, אם היא הייתה ראויה לך, לא הייתה הולכת ממך, ואם אינה ראויה לך ואתה מתפלל עליה בכל זאת ולא מקבל את גזירת ה' - כפרת בה'.
אותו אדם הפנים את זה שהוא כבר לא ישא את אותה אישה, ולכן התחיל להתפלל שהוא ימות או שהיא תמות לפני שיראה אותה נשאת למישהו אחר, כי הוא לא יעמוד בזה. זה מה שנקרא 'יקדמנו אחר ברחמים' (מישהו אחר מהבעל המיועד הראוי של האישה, יקדים רחמים שהאישה תמות, וכך הבעל המיועד יפסיד את אשתו. ולכן מותר לארס בחול המועד, כי ברגע במארשים והעסק כבר סגור, לא ממשיכים לקדם ברחמים)

אז התפילה לא יכולה לשנות את זה, אבל יכולה להרוג אותה.
"והללו נדירים ביותר"עמית-טליה

איפה את חיה?
יש שוני וחידושים מטורפים
נכון אני את ואולי גם דודי עוד לא נתקלנו בהם
בגלל בורות וחוסר ידע
אבל זה קיים בצורה לא רגילה.

לפני שנה למדתי עין איה,על משמעות התורה ואלוקים
והרב כתב שהתורה היא אין סוף,וכמה שלא נלמד יש עוד הרבה ללמוד ולהעמיק
אותי באותו רגע זה ייאש,כאילו מה שלא תעשי לא תדעי הכל.

הלוואי היינו יכולים ללמוד כל היום ולגעת בחידושי תורה באמת,
אבל חביבתי המשפט הזה זה אך ורק מבורות.(של כולנו..)

וכמה יפה דור הגאולה..
אחד מתלונן על השוני הגדול,על ה70 פנים לתורה,למה לא כולם אותו דבר ולמה יש כ"כ הרבה מחלוקות,ואחר אומר שאין שוני והקב"ה משתעשע (ביטוי נוראי) כדי למצוא איזה חידושי תורה.
אל תדאגי לבלבול הזה,הרב הסביר אותו בצורה מופלאה במאמר הדור.

לא התכוונתי שלא קיימים חידושי תורהדתיהדתיה

התכוונתי שכשהולכים לשיעור תורה מן המניין - כמה פעמים את באמת מחדשים לך משהו מדהים שלא ידעת קודם?  כמובן שתמיד טוב להעמיק ויש עניין לחזור ולשנן ולהבין בזויות שונות, אבל חידושי תורה מפעימים - כמה פעמים יצא לך לשמוע היום? בשבוע האחרון?

וכמובן - שתלוי בידע של האדם.  לאחד זה חידוש, לשני זה לא.

המון מה יש לכם?עמית-טליה

אפילו כל סיפור קטן על רב זה חידוש,זה הסתכלות שמוסיפה לך..
זה עוד בניין קטן לאמונה..או לאידיאה שצריכה להיות..

את באמת יודעת הכל שלא מחדשים לך?
לכי גם לשיעורי הלכות,לשיעורים מעבר לנושא זוגיות ואם לא תקבלי חידושים אז כנראה שהגעת למצב שאת יודעת הכל..
לכי לשיעורים על חינוך ילדים,אני עכשיו קוראת ספר על חינוך בפעם השלישית
וכל פעם מחדש,מאותו ספר מקבלת צרור חידושים.
אם אני אשמע את השיחות ששמעתי שנה שעברה עכשיו אני אסתכל על זה אחרת ואקבל מלא חידושים.
אין מצב לא לקבל חידושים,גם אם המסר הכללי הוא אותו מסר
יש דרך ללמד עליה,הוספת אמונה,עוד הסתכלות אחרת,גישה אחרת,דרכי התמודדות אחרות.

ובכלל גם אם חוזרים על אותו דבר,זה מוסיף זה מחזק.
וזה תמיד חידוש.

תלוי בנושאדודי25
בהלכה, גמרא או תנ"ך יש חידושים. בהחלט. בכל נושא פרקטי או טקסט קדום - יש חידושים.

אבל בשיעורי אמונה אין. פשוט אין.  יש ניואנסים קטנים, אבל המסר הוא תמיד אותו מסר.
את צודקת, כשחוזרים זה מזרז וזה חשוב, אבל חידוש זה לא.
הכוזרי המהר"ל ועין איה אותו דבר?עמית-טליה

אותו מסר?אותה הסתכלות?

זה חידוש!!

כן המטרה כולה להאמין בה' אבל יש לזה כ"כ הרבה דרכים..

השיעורים חוזרים על עצמםדודי25
הספרים לא בהכרח.

אבל זה מפליא שפחות משנה איזה טקסט תשימי לרב מסוים, הו תמיד יצליח לקחת את הטקסט לכיוון שהוא תמיד לוקח אותו, וזה לא משנה אם זה הרב קוק, או הכוזרי או המהר"ל. (אני מתכוון בענייני אמונה, לא בעניינים אחרים)

תכל'ס, לא למדתי אף פעם כוזרי בצורה מסודרת, אבל באמת לא הבנתי למה זה נחשב לספר בסיס בימינו. הטענות שם הן טענות של היגיון קדום, לא סגנון הלוגיקה בימינו.
ועין איה זה לא בדיוק אמונה, אלא יותר פרשנות לאגדות חז"ל. זה לא שמדובר שם במשנה סדורה, אלא באמירות לפי סדר הגמרא, אותן הרב קוק מסביר ומוציא מהן כל מיני דברים.
אז מי שרוצה ללמוד אמונהעמית-טליה

שילמד בספרים..
אגב מה שאתה אומר הכי תקף לגבי הרב וישלצקי..
פרשת שבוע,זוגיות,חינוך,כיבו הורים
תמיד איכשהו יגיע לאותו דבר.
זה דווקא מגניב בעיני איפושהו...

פעם שמעתי הכוזרי מהרב חגי לונדין והוא המשיל את ההסברים שלו לימינו אנו,באמת מבחינתי זה ספר בסיס (לא מבינה איך החרדים מוותרים עליו..)
אגב גם הסדרה של הרב אבינר מסבירה בצורה מופלאה!
ונורא שכלית.

הרב קוק רוב האגדות זה אמונה וכדומה..

מישהו פה במצב רוח של חפירות...חיפושית אדומה
כבר שבוע שאתה לא מפסיק להעלות תהיות ושאלות על כל הודעה שנכתבת כאן.
מעניין...
רק שבוע?דודי25
זה מה שקורה כשחולים כמה ימים ואין מה לעשות
רפואה שלמהאדרת
אז לא רק אני חולה... חי חי.. רפוא"ש דודי.צבע אדום
לא רק אתם גם אני הצטרפתי לאגודת החולים!!בנדא מצוי!!
גם אני שירה א
האמת שנחמד בגשם, בפוך..
ממש נהנתי מהקריאה...ריבת חלב
כתוב יפה ותמיד נחמד כשעולה חיוך...
מצחיק....אנונימי (פותח)
אבל קצת כזה.. כפרני משו. מציק לי שמדברים ככה על הקדושברוךהוא
מדברים איך על הקב"הדתיהדתיה
מצחיק לגמרי..עמית-טליה

וגם אפשר לראות את המושפעות הגדולה מהמציאות שאת נחשפת אליה..
זה ממש מגניב לראות את זה..

כאילו הוא לא מסוגל, לא יכולאנונימי (פותח)

אין לו כח. מה זה? ה' מחזיק את כל העולם, כל העולמות.

חשוב לשמור על הגבולות כשכותבים!

לשמור על גבולות שכותבים? אז מה תאמרי על מה שכתבדתיהדתיה

בורא עולם בעצמו על עצמו? 

ראי דוגמאות:

"1. וירד ה' לראות את העיר ואת המגדל אשר בנו בני האדם" - ה' צריך לרדת מהשמיים אל הארץ בסביל לראות...? כמובן שיש לזה פרשנות (ללמד את הדיינים וכו') אבל ככה בדיוק כתוב התורה בפשט.

2. "ויתעצב אל ליבו" - האנשה.

ויש עוד מלאאאאאאאאאא.

ומה שכתבתי, זה סיפור עם מסר.  ואם תעייני קצת במדרשי חז"ל את תגלי שרבים מהם כתובהים בצורה הזאת.   ואם בנושא זיווגין עסקינן,אז ראי לדוגמא את המדרש על ר' יוסי בר חלפתא שאומר לאותה מטרונה שמאז בריאת העולם - מה עושה הקב"? יושב ומזווג זיווגים!  אה - רגע, בעיה....זה מה שה' עושה? ומה עם כל השאר? וזה קשה לו כקריעת ים סוף? (ועייני אצל דודי24 בשרשור הנ"ל לעוד קושיות בעניין).  ומה עם שאר הדברים? המלאכים עושים? רגע מה זה מלאכים?? והרי ה' אחד. בפרשת וירא אומר הרשב"ם (וגם ברמב"ם הולך בעקבותיו) "וירא אליו ה'" - ה' זה הגדול שביניהם! היינו ה'=המלאך - כך אומר הרשב"ם. ויש שם 3 מלאכים...

בקיצור, דיברה תורה בלשון בני אדם, וגם בני אדם מדברים בלשון בני אדם.  ככה אנחנו..כך יצרנו בורא עולם.  גם בתפילה הלשון היא כזאת, של האנשה וכו'.  ולמה בכלל מתפללים - וכי אנחנו יכולים לשנות את רצונו של בורא עלום? וכו וכוכ וכוכוכוכוכוכ וכו'!!! אין לזה סוף.......

מה שכתבתי, זה סיפור יצירתי, אולי עם מסר, אולי להעלות קושיות ולפתח את החשיבה, אולי לא יודעת למה.  אבל אני באמת לא חושבת שעברתי גבולות ושזה "כפרני" (כלשנוך).  אף אחד לא חושב שכתבתי את זה כי אני חושבת שבורא עולם לא יכול או לא מסוגל חלילה.  אני חושבת שהמגמה של הכתיבה היא מאוד ברורה.

זו דעתי.  אשמח לשמוע דעות נוספות של חברי הפורום הזה.  לצערי מתחיל להיות לי נחמד פה...(אם כי חסר פה אייקונים בטירוף...)

השאלה למי מיועדת האנשה הזאת?עמית-טליה
אני חושבת שאדם גדול בתורה לא ישתמש בה
אני רואה אף ביזוי להשתמש בדרך זו כלפי הקב"ה.

וואלה עברנו את כיתה ד' שצריך לשמוע ויחר אף ה' ולהבין שהוא כועס..
איזה אף ואיזה כועס..

כמו שיש גיל שלא מקבלים את הדת מתוך הרגל אלא מתוך אמונה
וכמו שיש גיל שרוצים משיח למען עמ"י ולא למען גאולה פרטית
יש גם גיל שצריך להתנתק מהאנשה הזאת שנותנת לנו להמחיש את הקב"ה כאיש זקן בשמיים.

ואם מערכת החינוך היתה טובה,צריך לבטל את זה גם מגיל 0.
כו אבל גם יש גילדתיהדתיה

שצריך להבדיל מתי משהו נכתב ברצינות - לדוגמא אם הייתי כותבת דבר תורה אז ברור שלא הייתי כותבת אותו כך, ומתי משהו נכתב בהומור, ואז יש מקום לחזור לכיתה ד'. 

ולגבי גדול עולם - עובדה שהם כן השתמשו בזה.

או! זו הנקודה!אנונימי (פותח)

יש דברים שרק הקב"ה 'יכול' לומר. וגם ברור שאיאפשר לקחת את הדברים ממש כפשוטם. ויש כל מיני מקרים שבהם אומרים חז"ל על מה שכתוב בתורה, שאם זה לא היה נכתב, לא היה אפשר לומר זאת. אז הנה רואים שרק ה' 'יכול' לומר. אנחנו הרבה יותר מוגבלים בהתבטאויות שלנו.

(((בכלל, כשמישהו מדבר על עצמו, הוא הרבה יותר יכול לומר מה שהוא רוצה, מאשר אם אחרים מדברים עליו)))

לא נכון, אטלס מחזיק את העולםדודי25
חחחחחruthi
אה ואני חייבת להעיר הערה חשובה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!דתיהדתיה

את בכלל לא דייקת בתוכן הסיפור, וזה מאוד עקרוני.  בסיפור לא נאמר שה'לא מסוגל לזווג - שזה נהיה לו קשר, אלא זה ממש כמו המדרש שאומר ש"קשה זיווגן כקריעת ים סוף" ומסבירים שהקושי הוא בגלל שאנחנו (ולא הקב"ה!) לא עושים את המוטל עלינו.  ראי לדוגמא בסיפור נאמר: "זה עולה בשערי הקדושה בעוד בת זיווגו יורדת." - האדם בעל בחיר החופשית ואינו ממלא את תפקידו, ולכן ה' כביכול "לא מוכן להמשיך עם התפקיד", ולאחר שעמ"י מתפלל אליו ועושה שינוי בעצמו - אז ממילא הכל מסתדר בלילה אחד! "ישועת ה' כהרף" - ה' מסדר הכל ברגע אחד, כשאנחנו, בניו, עושים תשובה.

וואי יפה לי פתאום אני חשה בעומק של הסיפור (לא שמתי לב לזה כשכתבתי, זה היה בתת מודע כנראה

דתיהדתיה..שירה א

|בטח עוד ייבוא של קשלש...|

רק רציתי להגיד ש..

ברוכה הבאה בצל קורתינו..

שתזכי מהר מהר לנטוש לטובת פורום משפחה!

לא הבנתי...דתיהדתיה

למה את מתכוונת "אפשר לראות את המושפעות הגדולה מהמציאות שאת נחשפת אליה"???

יותר סטיגמות החבר'העמית-טליה
ולדוג' שייכותך ללא כלה
והיו עוד כמה,אבל כבר עבר זמן מאז שכתבתי את זה
את תותח!!!אליהועיני
דודי!אליהועיני
אמר המחבר החיבור הזה לא חברתיו ללמד לבני האדם את אשר לא ידעו אלא להזכירם את הידוע להם כבר ומפורסם אצלם פרסום גדול וכו'.
אני באמת לא לומד מסל"ש דודי25
אבל לא מהסיבה הזו. זה פשוט ספר מייאש
למה מייאש?אליהועיני
אתה מרשה לי לנחש?אליהועיני
תיהנהדודי25
כמו כולם אתה לומדאליהועיני

רק עד מידת הנקיות ובזה אתה עוצר

ולא ממשיך ללמוד עד קדושה ורוח הקודש ותחיית המתים

וככה זה באמת מייאש כי אתה מרגיש בכי דפוק בעולם

אבל אם תלמד עד הסוף תראה איזה ספר מתוק זה אבל ללמוד אותו במתינות ולא ללמוד אותו כהרף עין

אנשים שונים מגיבים אחרת לספר הזהדודי25
לראשונה נחשפתי לספר באזור הבר מצווה, ושמעתי עליו רבות, ורציתי להרגיש גדול, אז קראתי אותו. להגיד שהבנתי אותו? כנראה שלא, אבל קראתי.
ראה אותי אדם מסוים, ואמר לי שהספר הזה לא רלוונטי בימינו מעבר לזריזות. לא הבנתי, אבל מילא.

היום, לאחר שנים, אני חושב שהוא די צודק
זהירות? אפשרי
זריזות? אפשרי
נקיות? אולי אולי אולי אפשרי.
מעבר לזה? לא

אז יש מי שמסתכל על דברים גדולים מעבר ליכולותיו ומקבל מזה שאר רוח ועוצמה, ויש מי שמסתכל על זה ומקבל דיכאון ויאוש.
אותי הספר בעיקר מייאש, לכן אני לא לומד אותו.
אף אחד לא ביקש ממנו לעשות דברים שאינםאליהועיני

בכוחות שלנו

ולכל אחד יש נגיעה, אפי' שזה רק נגיעה, בפרישות טהרה קדושה וכו'

מה חובתו בעולמו

אני לא יודע אם למדת אותו עד הסוף אבל בסוף בסוף הוא כותב

יתכן שיהיה אדם אדם חסיד ומפני צרכו יעסוק במלאכה פשוטה והוא יהיה כמו אדם שלא יפסוק מפיו הלימוד.

אני חושב שבשביל הספר הזה צריך כמה דברים חשובים

ואם יש לך אותם אתה יכול לעלות מעלה מעלה

ואז כמעט הכל אפשרי גם רוח הקודש

נחת רוח

ישוב הדעת

שקט פנימי

ואיזון.

אפשר לראות גם בספר עצמו שהוא כותב בסוף הניקיות 'שזה לא כל כך קשה כמו שזה נראה באמת'

זה לא אומר שלא צריך לעבוד אבל זה לא כזה קשה.

קום והצלח!!!

אפשר לבקש רשות לפרסם את סיפורך ולכתוב שהוא נכתבסוד היצירה

על ידך?

הסיפור מקסים, שנון, מצחיק, הופך את עניין הדייטים למשעשע....

ורצינו לשלוח לחברות באימייל אם תסכימי. תודה רבה.

וואי איזה מחמיאדתיהדתיה

בכיף...

אפשר לכתוב שזה נכתב ע"י דתיהדתיה מפורום לא כלה באתר כיפה.

(מי זה "רצינו"?)

אה אבל אולי כדאידתיהדתיה
שאני אערוך לו כמה שינויים קטנים כדי שזה יובן לכולם, כי זה התבסס קצת על סיפורים קודמים...או שזה מובן איך שזה? (ראי מה שדודי24 כתב בתחילת השרשור...)
וגם יש לי טעות כתיב (לסט=לסת)דתיהדתיה
יוווו וגםדתיהדתיה

"איש ההלכה הבודד"??? מה נסגר איתי?? נא לתקן שלא יהיו פאדיחות --->"איש האמונה הבודד"(!!!)

אם מישהו מוצא עוד טעויות, נא להעמיד אותי...

רצינו זה אנוכי וחברותי לדירהסוד היצירהאחרונה

שנקרעו מהסיפור...

אז עם הטעויות אין בעיה....וכמובן שנכתוב את שמך

אני מספיק טובחקלאי

אני נשבע לך שאתה מספיק טוב

כן, אתה מספיק טוב

המציאות זו לא האמת

אתה מספיק טוב, אני נשבע שאתה מספיק טוב.

גם שאף אחת לא רואה את זה בך, אני רואה.

גם שאתה בעצמך לא רואה, אני רואה.

גם אם במציאות אף אחת לא רוצה אותך, זה לא אומר כלום.

אני אומר לך, א ת ה  מ ס פ י ק  ט ו ב.

אני נשבע.

גם אם אתה בטוח שהקב"ה לא זוכר אותך.

אתה מספיק טוב.

וואי כמה הוא לא זוכר.

שחכת אותי ריבנו של עולם.

אני גם פה

ואני כבר מספיק טוב

א נ י. מ ס פ י ק  טוב.

אני כבר לא מסוגל להתפלל אליך, אני מרוסק מצפייה

ואני מספיק טוב, אתה יודע את זה.

אני ראוי, גם שאני רוצה יותר מדי,

אני לא מסוגל להמשיך לבקש ממך את זה, כי אני כל כך מאמין בך, שאני ממש מתאכז

וזה כואב לי האכזבה, כואב,

מה דעתכן על מישהו שמתחיל בקינוח?זכרושיצאנולרקוד
וזה הצחיק אותי ממש😂

סביר להניח שהפערים בהשקפה הדתית היו צפים די בהתחלהפ.א.
גם אם לא היה נופל בסינון הראשוני הזה, די מהר היו מתגלים פערים בינהם בדברים אחרים 
אולי מתחכם מידי בתור הכנה לדייטנקדימון

אבל בעיקרון היא צודקת, לא?

הבעיה כאן היא חוסר האמון במי שהציע לה.. 

יש סיפור על הרב אליהואחד איש

פעם מישהו שאל אותו אם מותר להתגלח בספירת העומר לצורך פגישות

הרב אליהו שאל אותו אתה רוצה להתחתן עם מישהי שלא מפריע לה שבן אדם מתגלח בספירת העומר?;)

אז הנה משהו הפוךנחלת

אדם אמין סיפר לי שכשהוא (או חבר שלו, לא זוכרת במדויק) שאל

את הרב מרדכי אליהו זצ"ל, איך לבחון יראת שמים של בחורה,

הוא ענה לו: אם היא מברכת על מה שאוכלת. 

ולא הוסיף יותר.

למה זה הפוך?אחד איש
באמת לא הפוך.נחלת
חח למה לא?Lavender

אני בעד, 

לפעמים אני גם מתקילה בשאלות(:

לענ"דנחלת

1.  היא לא חוקרת משטרה שמנסה ל"התקיל" עבריין.  

2.  זה לא כן, זה לא ישיר, ואם הייתי בחור, לא הייתי שמח עם בחורה כזו.

3  הוא אמר שהוא מעדיף חצאית. למה להמשיך לחפור ולהתעקש?!

א. אפשר לשאול באופן ישירנחלת

ואם חוששים שהצד השני לא יודה על האמת (שב"כ....?)

אז אולי כן להיפגש ובמהלך הפגישות ניתן להבין לבד.

וגם, אולי הבחור מאוד רוצה קשר, אז הוא אומר כך.

לפי ענ"ד.

מסכים איתךארץ השוקולדאחרונה
אתם רוצים לפרגן?advfb

תפרגנו על מעשה טוב ואז ממנו תדברו על התכונה שאתם אוהבים בה/ו באישיות.

דוגמא - 

תודה שאתה מפרגן לי כל הזמן, ממש אני רואה בזה את העין הטובה שלך

אתה אחד הניקים האהובים עליי בפורומיםקעלעברימבאר
הניק האהוב עליי...חתול זמני
אני מעריך שגם אתה תהיה הניק האהוב עליי בבוא הזמן,קעלעברימבאר

פשוט עדיין לא הכרתי אותך מספיק זמן בפרום  

אני מזמין אותך לַפּרוֹם.חתול זמני
התרקוד איתי?חתול זמני
וודאי. בוא לשטו"ל. אני לא רוצה לשגע כאן את הניקיםקעלעברימבאר

עם שטויות

למה שטויות?חתול זמני
לא שטויות. שטויות שאני ממלמל. ניקיםקעלעברימבאר

פה לא אוהבים שמשגעים פה את הפורום עם דיבורים לא קשורים🙃

מה הכוונה בו במי, על מי מדובר?הפי
באדם שאת רוצה לפרגן לוadvfb

זאת אומרת להתחיל לפרגן על המעשה הטוב שהאדם עשה - "איזה מעשה X טוב עשית"

ואז להגיד לו שזה לא רק המעשה אלא המעשה נובע מתכונה טובה שלו - "זה שעשית ככה זה מראה שאתה X Y Z"

למה בעצם?ריבוזום
מה עומד מאחורי ההצעה?

אני שואלת כי ספציפית לגבי מחמאות לילדים, דווקא הבנתי שעדיף להחמיא על מעשים, ועל מאמצים. ולהימנע מלהדביק תוויות של תכונות אופי (חיוביות, כמובן. שליליות זה מובן מאליו)

למה עדיף להמנע?advfb

את מציגה את זה כהנחת יסוד שאני לא כל כך מבין.

אדרבה, אם מדברים על ילדים - אדם תופס את עצמו עם תכונות חיוביות שהן מהותיות בשבילו, זה בונה לו תדמית טובה. 

והסיבה שאליה כיוונתי - ברגע שאת מפרגנת רק על מעשה יש בזה משהו שיטחי. אבל כאשר את מפרגנת על עצם האישיות בזה משהו הרבה יותר אישי והרבה יותר מחמיא. זה לראות את מי שמולך ממש ולא רק בתועלת שהוא עושה. כל אחד רוצה ש"יראו אותו".

כחתול זמני,חתול זמני

רצוני הוא להיות סמוי מן־העין.

אסבירריבוזום
לגבי ילדים, יש מחקרים בנושא. לדוגמא: נתנו לכמה ילדים לצייר ציור, לחלק החמיאו שהציור מקסים ושהם "ממש ציירים", ולחלק החמיאו על דברים ספציפיים בציור: "אני רואה שהשתמשת בהרבה צבעים. עבדת ממש קשה על הציור הזה!". משהו בסגנון. אחר כך הציעו לילדים לנסות משימת ציור מסובכת יותר. הילדים שהחמיאו להם המחמאה מהסוג הראשון נטו יותר להימנע, לעומת הילדים מסגנון המחמאה השניה שיותר קידמו בברכה אתגר חדש. 
המשךריבוזום

יש עוד מחקרים דומים.

הרעיון הוא שאם ילד מתרגל להתיחס לעצמו כ"חכם", "צייר", "מוכשר", "יפה", ורואה בזה את עצמו ואת הערך שלו - מה יקרה כשזה כבר לא יעבוד? אם הוא ינסה לפתור תרגיל ולא יצליח? הוא כבר לא יהיה חכם? אבל אם הוא לא יהיה חכם אז מה הוא בכלל? הוא ינסה לצייר ציור ולא יצליח - אז הוא כבר לא צייר, אבל אם כך, מה הוא שווה?

ולכן עדיף להחמיא על מאמץ, לחזק מסוגלות שמגיעה על ידי ניסיון, ולא להחמיא על כשרונות.

זה קצת שונה מהדוגמא הספציפית שנתת, לגבי עין טובה, כי בדוגמאות שלי מדובר על כשרונות ולא מידות. ושוב - גם מדובר על ילדים. אני צריכה לחשוב על ההבדל בין הדוגמא שלך לדוגמאות היותר ברורות של כשרונות, וגם כמובן על השוני בין הקשר חינוכי לקשר בין מבוגרים. 

נכון מאודadvfb

המטרה באמת היא למצוא את האישיות שמאחורי המעשה, 

ולכן להגיד לילד "כל הכבוד שהתאמצת", זה לראות אותו, לראות את המאמץ שהוא עשה.

לכן לצורך העניין, פחות משנה מה המקרה בדיוק, השאלה אם מאירים חלק טוב ומהותי באישיות או שאנחנו מתמקדים בעניין חיצוני במחמאה.

אני רוצה לפרגן למישהו עם צרכים מיוחדיםהפי
למה? לא יודעת מלא אור אהבה חמלה רק להיות לידו זה עוזר לי להיות טובה יותר ולראות מה חשוב באמת בחיים

הוא כמובן לא קשור לכאן

להגיד שכיף לך להיות לידו זה אחלה בחלהadvfbאחרונה

באמת פחות התכוונתי לעניין שהוא לא אישי, אבל זה נשמע גם טוב מאוד

יש הרבה, זה בעיהאני:)))))
תודה רבה. מאמצת. בעזרת השם.נחלת
נראלי זמן טוב לספרמבולבלת מאדדדד
ב"ה התארסתי לא מזמן

ותודה לכל מי שידע כבר ולא סיפר

בקרוב אצל כולם בע"ה!

מזל טוב!! שיהיה לכם הרבה טוב ביחד!!יעל מהדרום
דיי באמת(;?הפי
חח אין עליך 
מזל טוב!אנונימי 14
וואו מזל טובבברקאני

איזה מרגש

שתבנו בית קדוש ושמח ביחד

מבולבלתתתת!!!! מזזזלללל טווובבב!!!🤩🥰❤הרמוניה
מרגש ממשארץ השוקולד

מזל טוב,

שיתמלאו כל משאלות ליבכם לטובה בבית הנפלא שתקימו יחד באהבה, בריאות, שמחה ואושר לאורך שנים רבות

תודה רבה לכולם!🤗מבולבלת מאדדדד
מזל טוב!חדשכאן

איזה יופי!

שתזכו לבנות בית נאמן בישראל מתוך אהבה, שמחה, נחת ורווח!

איזה יופי, בשעה טובה!! הרבה נחת ושמחה!נפש חיה.
כיף לשמוע, מזל טוב!advfb
מזל טוב! איזה יופי ב"הוהוא ישמיענו
ברוך השם!נחלת

המון המון מזל טוב! כן תרבינה הודעות משמחות כאלו!

וואו יקרה! מזל טוב ענקי 🥳❤️נגמרו לי השמות

איזו בשורה משמחת ומרגשת

בשעה טובה ומבורכת ממש

שתזכו לבניין עדי עד בשמחת עולם ובאהבה גדולה ❤️🌟🥳

מזל טוב!ניצן*
בשמחה ובאהבה
...רחל יהודייה בדםאחרונה
מזל טוב 
קבוצות שידוכים לדתי תורני/ חרדלניקיsh121234

שלום

האם קיים קבוצת ווצאפ עם הצעות של בחורים דתי לאומי תורני או חרדלניקים בגיליי 20-29?

קורס קצינים בשנה הראשונהמסיבת ישרים

היי לכולם,

בעז"ה אנחנו נתחתן בחודש אב, ובאזור חנוכה שאחרי אני מתחיל תפקיד ג'וב בתור קצין פרוייקט דרך עתודה (עדיין אין שיבוץ לאיפה נהיה בארץ)

כל הזמן מדברים איתנו על קורס קצינים וואלה בא לי לצאת כי אי אפשר להתקדם בצהל בפיקודי אם אתה לא קצין

הקטע זה שאם נגיד אצא בתחילת התפקיד כלומר 3 חודש אחרי שנתחתן, אז זה אומר שכשאהיה בבהד אחד 3 חודש אחזור רק לשישי-שבת

ודיברתי איתה על זה והיא מוכנה ודוחפת אותי שאני אצא כדי שדלתות בצבא יפתחו.

אבל לאחרונה גיליתי שגם ההכשרה החילית היא שבועיות ואז זה יוצא חצי שנה של רק שישי-שבת, זה לא יותר מידי?

מה שאר החיילים הנשואים עושים?

אם קבעתם תאריך - לוקחים בחשבון שיהיה קשה בחודשיםפ.א.

הראשונים.

לא דוחים חתונה בגלל זה, ובוודאי לא לוותר על קורס הקצינים וההכשרה החיילית. ממש חשוב לטובת פיתוח הקריירה שלך בצבא ובהמשך באזרחות, עפ"י הניסיון שתצבור בצבא.  

מה שכן, ממליץ לתכנן בינכם מניעה בחודשים הראשונים. עד שתכנס למסלול שירות צבאי נוח מבחינת הבית.  

לא כל כך מסכימה. אבל לא כדאי להיכנס לויכוח.נחלת

רק חושבת שלאשתך יהיה קשה. שנה ראשונה יעשה לביתו....

חושבת שהקשר בין בני הזוג בתחילת דרכם, הוא החשוב ביותר.

נניח שזו היתה קרירה אחרת, לא צבאית?

הוא ציין שהתכנון לצאת לקורס 3 חודשים אחרי החתונהפ.א.אחרונה
כל שאת החוויות הראשונות של החודשים הראשונים של תחילת הנישואים, הם יעברו בנעימים.  
מחפשת המלצה לבתי מלון עם אוכל טוב/ צימר עם א. בוקרעינב66

באזור כייפי, ויפה עם מגוון אפשרויות לטייל ולכייף באזור..

חשבנו על אזור גוש עציון/עמק האלה/סובב ירושלים..

מתכננים חופשה חלומית לרגל יום נישואין ואחרי תקופה אינטנסיבית...

פנקו אותי בהמלצות מנסיון

תודה רבה!

להעביר לפורום המתאיםברוקוליאחרונה
זה מדהיםהפי

איך מעניין בו,  טעות אחת שלו

והוא לא רלוונטי

אם מישהו מאכזב אותי באמת פעם אחת

אני כבר לא רוצה אותו

גם אצלכן זה ככה? 

( שאלתי את הנשים בקהל ולא את הגברים ..

כי לא מעניינת אותי כאן הדעה שלכם)

אמןהפי