שתי התלבטויות יש לי בנושא האוכל בבוקר.
התלבטות ראשונה- מה לתת לבנות לאכול לפני שיוצאים לגן ולמעון. אני מחפשת רעיון לאוכל שדורש הכנה מינימלית (או שום הכנה), ושאפשר לקחת לדרך (לא צריך לשבת בבית כדי לאכול אותו).
יש לכם רעיונות?
התלבטות שניה- האם לדאוג מזה שהבכורה (גן טרום-טרום חובה) לא כ"כ אוכלת בגן.
לאחרונה, הסייעת סיפרה לי שבחודש-חודשיים האחרונים הבת שלי אוכלת הרבה פחות, והיא צריכה יותר להתעקש איתה שתאכל (בתחילת השנה היא אכלה יפה). לפעמים זה רק בארוחת הבוקר, ולפעמים גם בארוחת הצהריים.
היא המליצה לי לבדוק ברזל בדם כי אולי יש לה אנמיה שגורמת לחוסר תיאבון, אבל רופא הילדים אמר לי שאנמיה לא גורמת לחוסר תיאבון.
בבית הבת שלי אוכלת ככה-ככה. לא כמויות גדולות, אבל סביר (אחותה הקטנה לא פעם אוכלת יותר, או כמות דומה
).
אני לא לחוצה מזה כי היא בסדר מבחינת משקל והיא בד"כ לא הייתה אכלנית גדולה. מה גם שאולי זה שהיא אוכלת ביסקוויטים (לפעמים 4) בדרך לגן, משביע אותה מספיק.
ועם זאת- מה דעתכם? ומה לומר לסייעת? אני לא רוצה שיהיה סתם מאבק סביב הנקודה הזו. אמנם יש עניין של בל-תשחית, אבל אפשר פשוט לשלוח פחות אוכל (חצי סנדוויץ'
), או לחם וממרח בנפרד, שיהיה אפשר אולי למרוח רק לה, במידת הצורך (או להשתמש בלחם בארוחה אחרת, אם היא לא תאכל).
המממ, ואם אנחנו כבר בנושא... יש עוד הורים כאן שהילד שלהם רוצה עוד, והם לא רוצים לתת כדי שזה לא ייזרק לפח, ונוצר ריב סביב זה? זה קורה לי לא פעם עם הבכורה (+בכי ודמעות), ותהיתי אם יש משהו שיכול לעזור לויכוח המסוים הזה לעבור מן העולם, מלבד זמן וסבלנות.
תודה רבה!

).